Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Νέα δορυφορική συχνότητα για ΝΕΤ και ΕΤ3 στις 11W!

Γράφει ο/η Σ.Χ.



Λίγες ημέρες μετά τη διακοπή του σήματος της ΝΕΤ και ΕΤ3 στις 23,5° ανατολικά (Astra 3G), τα δύο κανάλια εμφανίστηκαν ξανά σε δορυφόρο σήμερα, και συγκεκριμένα στον ρωσικό Express AM44 και στις 11 μοίρες δυτικά. Τα δύο κανάλια της ΕΡΤ εκπέμπουν από τις συχνότητες 11542,Η,1650 3/4  (NET) και 11545,Η,1667 3/4 (ΕΤ3). Στις δύο συχνότητες εκπέμπουν επίσης και δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ, ως δεύτερες επιλογές ήχου. Φαίνεται ότι τελικά η ΕΡΤ είναι «πολύ σκληρή για να πεθάνει»!

Ευχαριστούμε τον vladan και το sdtv.gr για την αρχική πληροφόρηση!

Σύλληψη τεσσάρων υπαλλήλων του Οίκου Ναύτου για απόπειρα απάτης σε βάρος του Ταμείου


Τέσσερις υπάλληλοι του Οίκου του Ναύτου συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής παρουσία εισαγγελέα, τη στιγμή που παραλάμβαναν μεγάλο χρηματικό ποσό από ιδιοκτήτη κλινικής. Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρη και παρουσία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, οι τέσσερις υπάλληλοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στη Λεωφόρο Θηβών να παραλαμβάνουν 205.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής, ως πρώτη δόση από συνολικό ποσό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, που φέρονται ότι είχαν συμφωνήσει μαζί του να εισπράξει με πλαστά παραστατικά για δήθεν ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους.
Στην υπόθεση εμπλέκεται και πέμπτο πρόσωπο, ο σύζυγος μίας εκ των υπαλλήλων, που επίσης συνελήφθη. Η καταγγελία για την υπόθεση που απασχόλησε τους οικονομικούς εισαγγελείς, έγινε από τον ιδιοκτήτη της κλινικής, που πριν από καιρό είχε εισπράξει ποσό 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του Ταμείου. Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τον πλησίασε γυναίκα υπάλληλος του Ταμείου, που πλέον υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας και του πρότεινε να εισπράξει ξανά το ποσό αυτό, καταθέτοντας τα σχετικά πλαστά παραστατικά. Η πρόταση όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της κλινικής, προέβλεπε να καταλήξει στον ίδιο το ποσό των 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο να δοθεί στους υπαλλήλους σε δύο δόσεις των 250.000 ευρώ η κάθε μία.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν η αποσπασμένη υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και δύο υπάλληλοι του Ταμείου, εκ των οποίων η μία γυναίκα, καθώς και ο σύζυγός της. Το επίμαχο ραντεβού καταγράφηκε με κάμερα, ενώ για την υπόθεση έγιναν με εντολή της δικαιοσύνης καταγραφές συνομιλιών.

Ο σπουδαίος Φώσκολος και ο Κόπολα!

O Παναγιώτης Τιμογιαννάκης αποχαιρετά τον Νίκο Φώσκολο, γράφοντας στο gazzetta.gr δύο ιστορίες, με τον Ελληνα σκηνοθέτη και τον Φράνσις Φορντ Κόπολα!
Ο σπουδαίος Φώσκολος και ο Κόπολα!

Με δύο ανθρώπους μου έχει συμβεί το ίδιο περιστατικό όπου και στις δύο περιπτώσεις μαγεύτηκα.
Ο ένας ήταν ο Φράνσις Φορντ Κόπολα. Ο άλλος ήταν ο Νίκος Φώσκολος, που έφυγε στα 88 του χρόνια.
Ποιο ήταν το περιστατικό;
Με τον Κόπολα , καθισμένοι στο lobby του ξενοδοχείου στο Λονδίνο κουβεντιάζουμε και μου λέει απίστευτες ιστορίες γύρω από την κινηματογραφική Τέχνη. Ξαφνικά, ζητάει νερό και ο σερβιτόρος μας φέρνει ένα μπουκάλι Evian. Βρισκόμαστε στο σημείο που μου εξηγεί από πού μπορεί να εμπνευστεί μια ταινία. «Να, πάρε για παράδειγμα αυτό το μπουκάλι» μου λέει. «Τι γράφει επάνω; Evian. Αρα, πες ότι θέλω να κάνω μια ταινία για τη ζωή του Κυρίου … Evian. Από πού θα αρχίσω; Ποιος είναι αυτός;

Νέα από 1ο Γυμν..Γέρακα

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις 3 εκπαιδευτικές εκδρομές της:
Α΄ Γυμνασίου στο Κέντρο της Γης 
http://www.protogymnasiogeraka.gr/index.php/ekdromes-episkepseis/169-sx-etos-2013-2014/666-kentro-ths-ghs.html
Β' Γυμνασίου στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ http://www.protogymnasiogeraka.gr/index.php/ekdromes-episkepseis/169-sx-etos-2013-2014/667-moyseioote.html
Γ' Γυμνασίου στο Μουσείο Ηρακλειδών http://www.protogymnasiogeraka.gr/index.php/ekdromes-episkepseis/169-sx-etos-2013-2014/672-mouseio-hrakleidon.html

 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου:http://www.protogymnasiogeraka.gr/index.php/nea-anakoinwseis/674-parelash-28hs-oktovriou.html

 

Απονομή Αριστείων και βραβείων: http://www.protogymnasiogeraka.gr/index.php/nea-anakoinwseis/676-aponomh-aristeion-vraveion.html

Ιθάκη, Κωνσταντίνος Καβάφης




Στον Κ. Π. Καβάφη θα είναι αφιερωμένο το έτος 2013 με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του Αλεξανδρινού ποιητή (1863 – 1933), όπως αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού.


Σαν βγεις στο πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δε θα βρεις,
αν μεν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δε θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωιά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους.
να σταματήσεις σ’ εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγματείες ν’ αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κι έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά.
σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους.

Πάντα στο νου σου να `χεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει.
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στο δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δε θα `βγαινες στον δρόμο.
Αλλά δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε.
έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.




ο επίσημος δικτυακός τόπος του αρχείου Καβάφη (εδώ)






διαβάζει ο Γιώργος  Μοσχίδης 

διαβάζει ο Σον Κόνερι, μουσική Βαγγέλης Παπαθανασίου

κλικ στην εικόνα για να μεταφερθείς στο κόμικ








Περιφέρεια Αττικής «Δεν έχουμε βενζίνη, δεν επισκευάζουμε φανάρια»

Περιφέρεια Αττικής
«Δεν έχουμε βενζίνη, δεν επισκευάζουμε φανάρια»

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η Υπηρεσία Σηματοδότησης της Περιφέρειας Αττικής δεν διαθέτει βενζίνη για τα οχήματα που χρησιμοποιεί για την επισκευή των φωτεινών σηματοδοτών. Έτσι, το φανάρι που εξυπηρετεί τη διάβαση πεζών έξω από το 1ο  Δημοτικό Παλλήνης υπολειτουργεί εδώ και ένα μήνα.
Άντε, λίγο από δω, λίγο από κει, να και το πλεόνασμα, να και το success story.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
31/10/2013

Όταν ο «μεγάλος τραγουδιστής» κελαηδάει –

Όταν ο «μεγάλος τραγουδιστής» κελαηδάει – Το κουτί της Πανδώρας

Η δύναμη του photoshop και η άπιαστη ομορφιά των περιοδικών



Σε ένα βίντεο 37 δευτερολέπτων μπορεί να δει κανείς γιατί τόσος κόσμος προσπαθεί μάταια να γίνει όπως τα μοντέλα στα περιοδικά.
Τα πρότυπα ομορφιάς όπως έχουν καθιερωθεί σε περιοδικά και τηλεόραση δημιουργούν ένα αίσθημα ανεκπλήρωτης προσπάθειας καθώς ότι και να κάνουν,τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το photoshop.

Deutsche Bank: Τα 11 «φαβορί» του MSCI στο Χ.Α. - ΑΓΟΡΑ - euro2day.gr

Deutsche Bank: Τα 11 «φαβορί» του MSCI στο Χ.Α. - ΑΓΟΡΑ - euro2day.gr

«Βροχή» τα πρόστιμα για παραβάσεις στις εκλογές του 2010 – 3 Συνδυασμοί από την Παλλήνη


Σε ενενήντα συνδυασμούς επιβλήθηκαν πρόστιμα για τις παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκλογικών δαπανών κατά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2010 στην Αττική. Οι σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων αφορούν κατά κύριο λόγω αφορούν στη μη ανάρτηση των εσόδων των συνδυασμών στην Κεντρική Βάση Δεδομένων, την αναντιστοιχία μεταξύ των βιβλίων των συνδυασμών και των καταχωρήσεων στην Κεντρική Βάση Δεδομένων, αλλά και τη διακίνηση εσόδων- εξόδων με άλλα μέσα πλην τραπεζικού λογαριασμού.
Στη λίστα φιγουράρουν τα ονόματα του νυν υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιάννη Δημαρά, ο οποίος, μάλιστα, εκπίπτει από το αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου Αττικής και του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλου.
Ενδεικτικά ορισμένοι συνδυασμοί και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν:
Περιφέρεια Αττικής
  • «Αττική Οδός» με επικεφαλής τον Άδωνι Γεωργιάδη: 12.903 ευρώ
Από τον συνδυασμό «Αττική Οδός» δεν αναρτήθηκε το ποσό των 12.903 ευρώ από τα έσοδά του

Ενοποίηση λεωφορειακών γραμμών 306 - 324 στην Παλλήνη. Δείτε τη νέα διαδρομή


bus
Νέα διαδρομή θα ακολουθεί στο εξής λεωφορειακή γραμμή 306, η οποία από την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου τίθεται στη διάθεση των κατοίκων της Παλλήνης. Στην ουσία πρόκειται για ενοποίηση του δρομολογίου που πραγματοποιούσαν τα λεωφορεία 306 και 324.
Όπως τονίζεται από τον ΟΑΣΑ, η μεταβολή αυτή πραγματοποιήθηκε ώστε να καλύπτεται μεγαλύτερο τμήμα του Δήμου Γέρακα -Παλλήνης.
Η ονομασία της νέας γραμμής είναι «Στ. Δουκ. Πλακεντίας-Κάντζα-Ανθούσα».
Νέα διαδρομή γραμμής 306 Στ. Δουκ. Πλακεντίας-Κάντζα-Ανθούσα (προς τέρμα): Στ. Δουκ. Πλακεντίας - Αλεξ. Παναγούλη - Μπενάκη - Ηρακλείτου - Αριάδνης - Κλεισθένους - Ξενοφώντος - Γαργηττού – Κεφαλληνίας - Ιθάκης - Γαργηττού - Αιτωλίας - Εβρου - Λεωφ. Μαραθώνος -Ν.Καζαντζάκη - Κορομηλά - Ολυμπιονικών - Λεονταρίου - Ιππάρχου - Αγαρίστης - Ιππίου - Λεονταρίου - Γαλήνης - Αφανών Ηρώων - Αιόλου - Πλάτωνος - Αριστείδου - Τριγονίων - Λεωφ. Παλαιοπαναγιάς - σταθμός προαστειακού Κάντζας - Λεονταρίου - Εργατικές Κατοικίες Παλλήνης- Εθν. Αντιστάσεως- Λεωφ. Μαραθώνος-Λεωφ.Ανθούσας-Ατλαντίδος (τέρμα).
Νέα διαδρομή γραμμής 306 Στ. Δουκ. Πλακεντίας-Κάντζα-Ανθούσα (προς αφετηρία): Ατλαντίδος- Ντραφίου - Λεωφ. Ανθούσας - Λεωφ. Μαραθώνος - Εθν. Αντιστάσεως - Λεονταρίου - Εργατικές Κατοικίες Παλλήνης - Λεονταρίου - Καμπά - Λεονταρίου - Λεωφ. Παλαιοπαναγιάς - Παπαγγελάκη - Λεονταρίου-Τρυγονίων-Αριστείδου- Πλάτωνος- Αιόλου -ΑφανώνΗρώων-Γαλήνης-Λεονταρίου-Ιππίου - Αλκμεονίδων - Παλλήνιδος Αθηνάς - Λεονταρίου - Ολυμπιονικών - Παρθένη - Δωδώνης -Παράσχου - Καζαντζάκη - Λεωφ. Μαραθώνος - Έβρου - Αιτωλίας - Παξών - Σίφνου - Ιθάκης -Κεφαλληνίας - Γαργηττού - Ξενοφώντος - Αθηνάς - Εστίας - Ηρακλείτου - Μπενάκη - Αλεξ. Παναγούλη - Στ. Δουκ. Πλακεντίας.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας είναι ο πρόεδρος της εταιρίας που θα βγάζει στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων!


Προχθές αποκαλύψαμε στον Λόγιο Ερμή, τον νόμο που περάσανε από την βουλή οι κύριοι της κυβέρνησης, δημιουργώντας το κέντρο εισπραξης ασφαλιστικών εισφορών, του οποίου η αρμοδιότητα θα είναι η αναγκαστική κατάσχεση περιουσιών για αυτούς που χρωστάνε ποσά άνω των
5000€. (Βλέπε εδώ)

Πρόεδρος αυτής της εταιρίας λοιπόν είναι ο πρώην εργατοπατέρας και μέγα-σύντροφος του ΠΑΣΟΚ κύριος Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος θα βγάζει στο σφυρί την δημόσια και την ιδιωτική περιουσία του Ελληνικού λαού.


Ο Χρήστος Πρωτόπαπας γεννήθηκε το 1956 στα Χανιά. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και από το 1978 ήταν υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας.

Είχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση από τα φοιτητικά χρόνια ως σήμερα, με αποκορύφωμα την εκλογή του ως Πρόεδρος της ΓΣΕΕ στο διάστημα 1993-1996. Εξελέγη Βουλευτής Β' Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ το 1996 και επανεξελέγη το 2000, 2004, 2007 και 2009. Διατέλεσε Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο διάστημα 1996-2001 και Υπουργός Τύπου & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο διάστημα 2001-2004. Τον Οκτώβριο 2010 ήταν πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο των ομολόγων, βγάζοντας λάδι τον Μειμαράκη και τον Αλογοσκούφη

Εμείς δε θα πούμε '' Να κι άλλος ένας εκπρόσωπος των συντεχνιακών συμφερόντων ο οποίος

Δημοκρατία, το άλλο άκρο του ΝΑΤΟ

Οι πρεσβείες των ΗΠΑ στις χώρες του ΝΑΤΟ μετατρέπονται σε άντρα κατασκοπίας της Ουάσιγκτον. Η Google αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων, στις οποίες έχουν πρόσβαση οι διεθνείς πράκτορες. Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί ηγέτες που παρακολουθούνται, αλλά το σύνολο των πολιτών στα κράτη-μέλη. Πραγματικός εχθρός είναι ο λαός
Λεπτομέρειες για το όργιο κατασκοπίας που αναπτύσσεται, στο περιθώριο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, κατακλύζουν τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ. Και επιβεβαιώνουν κάτι που στον κόσμο της Αριστεράς είναι γνωστό προ πολλού: ο υπερδωδεκαετής πόλεμος των ΗΠΑ δεν έχει στόχο τους τρομοκράτες αλλά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Η όξυνση των ανταγωνισμών, εξαιτίας της κρίσης, φέρνει στο φως το πλούσιο παρασκήνιο σκοτεινών πρακτικών που υιοθετούν οι κυβερνήσεις με σκοπό τη διατήρηση της ηγεμονίας τους, πλέον, όχι μόνο στον Αραβικό κόσμο, αλλά και στη Δύση. Δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτερες αντιδράσεις προήλθαν από τις ηγεμονικές χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

Ακολούθησαν δηλώσεις με τις οποίες οι επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών, για παράδειγμα των γαλλικών και των ισπανικών, διέψευσαν, σύμφωνα με τις εφημερίδες Monde και Mundo, αντίστοιχα, τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, κάνοντας λόγο για αμοιβαίες παρακολουθήσεις και συνεργατική κατασκοπία.

Αποικία των υπηρεσιών



Σε άλλες περιπτώσεις, η πολιτική ηγεσία δεν ένιωσε την παραμικρή ανάγκη να υπερασπιστεί την «εθνική κυριαρχία» και την ανεξαρτησία της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα Σίμος Κεδίκογλου απλά επιβεβαίωσε τη συνεργασία της ΕΥΠ με τις υπηρεσίες των ΗΠΑ «για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Αντίστοιχα, σε εθνικό επίπεδο, οι μεγαλύτερες αντιδράσεις για το εγχώριο όργιο των υποκλοπών προήλθαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Την Πέμπτη, ο διοικητής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας δίνει απαντήσεις στη Βουλή για τις καταγγελίες σχετικά με τις παρακολουθήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σχετικά με το άρθρο του Spiegel που αφορά την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ακόμα, απαντά στις αναφορές του πρώην υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου περί ελληνικών κοριών στις συνομιλίες των αμερικάνων διπλωματών.

Η απόφαση για την ακρόαση του Θ. Δραβίλλα συμπίπτει με τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων από την Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, παρόλο που είχε ληφθεί σε χρόνο παρελθόντα, μετά τα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο παρακολουθήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σούπερ Μέρκελ και κοινοί θνητοί


Σχεδόν ταυτόχρονα, προσέρχεται γερμανική αντιπροσωπία στην Ουάσιγκτον για την υπόθεση των υποκλοπών των τηλεπικοινωνιών της Α. Μέρκελ. Αν στο βάρος του σκανδάλου παρακολούθησης της πανίσχυρης γερμανίδας καγκελαρίου «λυγίσουν» οι αντίστοιχες καταγγελίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τι ελπίδες έχει η καταγγελία ενός πολίτη-θύματος υποκλοπής;
Ανεξάρτητα από το μέλλον των καταγγελιών για το όργιο κατασκοπίας σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, η δημόσια παραδοχή ότι οι «σύμμαχοι του ΝΑΤΟ» ανταλλάσσουν πληροφορίες για τους ηγέτες και για όλο τον κόσμο επιβεβαιώνει το ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας αποτελεί το πρόσχημα για τη διεξαγωγή του πολέμου κατά του πραγματικού άλλου άκρου του ΝΑΤΟ: της Δημοκρατίας και των θεσμών της.

Eίναι σταλινικοί οι νεοφιλελευθεροφασίζοντες που παριστάνουν πως κυβερνούν ακόμη στην Ελλάδα;


Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Όταν κάπου στα τέλη του 1932 κάποιοι σύντροφοι του Στάλιν, ζητούσαν να αναθεωρήσει την πολιτική του ως προς τις κολεκτίβες κυρίως στην Σοβιετική Ουκρανία και το Καζακστάν, αυτός όχι μόνον ηρνείτο, αλλά ανέπτυξε και μια καινοφανή θεωρία για να δικαιολογήσει την λιμοκτονία εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών. Έλεγε: «Η αντίδραση προς τον σοσιαλισμό αυξάνει, όσο η επιτυχία του γιγαντώνεται. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εχθροί του αντιστέκονται απελπισμένα, στο βαθμό που αναλογίζονται πως έφτασε η ώρα της.....
τελικής τους ήττας».    
Αυτό ακριβώς ισχυρίζονται σήμερα στην Ελλάδα, οι νεοφιλελευθεροφασίζοντες που παριστάνουν πως κυβερνούν ακόμη, μια και μπορούν ακόμη να «τραγουδούν» κακόφωνα και αντιαισθητικά στα τηλεοπτικά παράθυρα. Βεβαίως αυτοί στη θέση του «σοσιαλισμού» κατά Στάλιν, τοποθετούν την λέξη «μεταρρυθμίσεις» ισχυριζόμενοι: « H αντίδραση προς τις μεταρρυθμίσεις (ιδιωτικοποιήσεις,

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Aστική τάξη και Εθνική Αντίσταση: Σιγά μην κλάψω για τους 200 της Καισαριανής, έλεγε το Κολωνάκι

Aστική τάξη και Εθνική Αντίσταση: Σιγά μην κλάψω για τους 200 της Καισαριανής, έλεγε το Κολωνάκι
Αποκαλυπτική για την ταξική μικροπρέπεια των Ελλήνων αστών είναι η μαρτυρία μιας… αξιοπρεπούς αστής, της Λητώς Κατακουζηνού. Στο βιβλίο που έγραψε για τον άντρα της, έναν πρωτοπόρο ψυχίατρο-νευρολόγο (Άγγελος Κατακουζηνός, ο Βαλής μου, 1994) και στενό φίλο των πρωτοκλασάτων της γενιάς του ΄30, γράφει για την οδυνηρή έκπληξη που ένιωσαν και οι δυο τους όταν οι Κολωνακιώτες φίλοι τους όχι μόνο δεν λυπήθηκαν για την εκτέλεση των 200 πατριωτών στην Καισαριανή, αλλά δήλωναν ότι «οι κομμουνισταί» είναι οι πραγματικοί εχθροί τους:
4 του Μάη, 1944. Ο Βαλής φόρεσε τη μαύρη γραβάτα του, ντύθηκα κι εγώ στα μαύρα και βγήκαμε όξω να συναντήσουμε κανά φίλο να μοιραστούμε τον πόνο μας. Στην πλατεία Κολωνακίου πέσαμε πάνω σε κάτι γνωστούς. «Γιατί μαυροντυμένοι; Τι σας συμβαίνει;» ρώτησαν ανήσυχοι.
«Διακόσιοι Έλληνες τουφεκίστηκαν σήμερα και μας ρωτάτε τι μας συμβαίνει; Σήμερα όλοι οι Έλληνες έπρεπε να μαυροντυθούμε».
«΄Αγγελε, δεν είσαι με τα καλά σου. Δεν ξέρετε, λοιπόν, ότι όλοι αυτοί ήτανε κομμουνισταί;»
Παγώσαμε. «Δεν ξέρω κι ούτε μ’ ενδιαφέρει. Έλληνες ήταν και πολεμούσαν τον εχθρό. Και σαν Έλληνες έχουμε το χρέος να τους πενθούμε!»
«Άγγελε, πρόσεξε, στραβό δρόμο πήρες, όλοι αυτοί θέλουν να πιουν το αίμα μας».
«Τους Γερμανούς, θέλετε να πείτε…»
«Άσ’ τους Γερμανούς, πόλεμο κάνουν οι άνθρωποι. Τους άλλους, αυτούς που πενθείτε σήμερα, αυτούς να φοβάστε. Αυτοί μια μέρα θα μας πάρουνε το βιος μας, αυτοί. Άκουσε καλά αυτό που σου λέμε. Άσε τους ρομαντισμούς και σκέψου πιο ρεαλιστικά».
Ο Βαλής τούς κεραυνοβόλησε με κείνο το αυστηρό και ντρέτο βλέμμα του και δίχως μιλιά τούς γυρίσαμε την πλάτη. «Πάμε πίσω στο σπίτι μας, Λητώ…»
Με τους γονείς μας, το ίδιο θλιμμένοι, τα λέγαμε στο σαλόνι. «Σήμερα, πατέρα, δεχτήκαμε με τη Λητώ διπλό χτύπημα. Η εκτέλεση των παλικαριών στην Καισαριανή και η εκτέλεση μιας μερίδας της κοινωνίας μας. Αυτής που συναναστρεφόμαστε. Και να φανταστεί κανείς ότι είναι άνθρωποι αξίας, έντιμοι, αξιοπρεπείς. Μπροστά στο φόβο, όμως, μιας υλικής καταστροφής, χάσανε μεμιάς την ανθρωπιά τους».

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Άουσβιτς-2ος Παγκόσμιος Πόλεμος

Το οχτάωρο, ο Μεταξάς και οι μύθοι



«Ξεχάσαμε» να μιλήσουμε την ώρα που έπρεπε. Βλέπετε, «όταν έχτιζον τα τείχη πώς να μην προσέξω» ότι καταργείται η μονιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων, το οχτάωρο, η αμοιβή της υπερωρίας, η αργία της Κυριακής κ.ά. Και τώρα κάθομαι, μαζί με τη γενιά μου, και μοιρολογώ ότι «ανεπαισθήτως μας έκλεισαν από τον κόσμο έξω». Και ξαφνικά, πάντα
«ξαφνικά» θεωρούμε ότι γίνεται το κακό (το «καλό», αντίθετα, θεωρούμε ότι αντιπροσωπεύει τους κόπους μας), οι γαιοσκώληκες του παρελθόντος, ανεπαισθήτως και αυτοί, μπήκαν στη ζωή μας και πρέπει να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις
1. Ο Μεταξάς δεν καθιέρωσε την οχτάωρη εργασία
Το πραξικόπημα του Μεταξά έγινε στις 4 Αυγούστου 1936. Από το 1913, όμως, καθορίστηκε το δεκάωρο για τους εργάτες επιφανείας των μεταλλείων και το 8ωρο για όσους απασχολούνταν σε υπόγειες εργασίες (στοές ορυχείων).
Το 1920 ψηφίστηκε ο Ν. 2269 για 8ωρη εργασία (48 εβδομαδιαίως) και αφορούσε μόνο τις

Μια ιστορική φωτογραφία που πολλοί θέλουν να ξεχάσουν. ΓΙΑΤΙ;


Μια ιστορική φωτογραφία που πολλοί θέλουν να ξεχάσουν. Διαβάστε το γιατί... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Στη φωτογραφία διακρίνονται οι ηγέτες των ακροδεξιών ομάδων των Κενταύρων και Ρέιντζερς με το μέντορα και ιδρυτή τους ΑΒΕΡΩΦ
Αριστερά οι Μιχαλολιάκος και Σαμαράς, δεξιά πίσω από τη
κοπέλα ο ακροδεξιός και βασιλικός Μανωλάκος και κάτω αριστερά καθισμένος μετά τη κοπέλα, ένα καινούργιο ακροδεξιό φυντανάκι της εποχής και σπουδαίος επιχειρηματίας σήμερα ο αποκαλούμενος και δημοσιογράφος Χατζηνικολάου.



Η Δεξιά του ΣΑΜΑΡΑ είναι η απόλυτη ακροδεξιά, για αυτό και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα όταν διαδραματίζονται τέτοια έκτροπα. 
Ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς ως Πρόεδρος της νεολαίας της Ν.Δ. τη δεκαετία του 1970 ήταν γνήσιο τέκνο του Αβέρωφ, ηγετικός τραμπούκος στις παραστρατιωτικές ληστοσυμμορίες των Κενταύρων και των Ρέιντζερς. Ανήκε στο σκληρό πυρήνα της ακροδεξιάς νεολαίας του κόμματος μαζί με τους Μανιάτες Μανωλάκο και την οικογένεια των Μιχαλολιακαίων γνωστών επίσης νονών της νύχτας.
Άλλωστε μαφία και φασισμός είναι συγκοινωνούντα δοχεία, όπου το ένα τροφοδοτείται από το άλλο. 

Είναι το ίδιο πρόσωπο που τη δεκαετία του 70 διατυμπάνιζε για το στιγμιαίο της δικτατορίας και τα σταγονίδια που εξέτρεφε στο στράτευμα ο αρχηγός του και μέντοράς του Ευάγγελος Αβέρωφ.

Είναι ο Αντώνης Σαμαράς που δήλωνε για το κίνημα της ΠΙΤΖΑΜΑΣ ότι οι συλληφθέντες είναι όλοι αγνοί πατριώτες συμπεριλαμβανομένου και του Μπόλαρη.

Είναι ο Αντώνης Σαμαράς ένας ακροδεξιός επικίνδυνος που απλά τώρα έχει ενδυθεί τη ρεδιγκόταν του δεξιού

Όμως είναι τόσο επικίνδυνος που είναι ικανός να αιματοκυλίσει τη χώρα, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία με νύχια και δόντια"

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΠΗΓΗ: greekamericannewsagency.com

Μια ιστορική φωτογραφία που πολλοί θέλουν να ξεχάσουν. Διαβάστε το γιατί...

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Αποψεις

 165 16 9 190

Από το Facebook
"Στη φωτογραφία διακρίνονται οι ηγέτες των ακροδεξιών ομάδων των Κενταύρων και Ρέιντζερς με το μέντορα και ιδρυτή τους ΑΒΕΡΩΦ.
Αριστερά οι Μιχαλολιάκος και Σαμαράς, δεξιά πίσω από τη κοπέλα ο ακροδεξιός και βασιλικός Μανωλάκος και κάτω αριστερά καθισμένος μετά τη κοπέλα, ένα καινούργιο ακροδεξιό φυντανάκι της εποχής και σπουδαίος επιχειρηματίας σήμερα ο αποκαλούμενος και δημοσιογράφος Χατζηνικολάου.
 Η Δεξιά του ΣΑΜΑΡΑ είναι η απόλυτη ακροδεξιά, για αυτό και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα όταν διαδραματίζονται τέτοια έκτροπα. Ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς ως Πρόεδρος της νεολαίας της Ν.Δ. τη δεκαετία του 1970 ήταν γνήσιο τέκνο του Αβέρωφ, ηγετικός τραμπούκος στις παραστρατιωτικές ληστοσυμμορίες των Κενταύρων και των Ρέιντζερς. Ανήκε στο σκληρό πυρήνα της ακροδεξιάς νεολαίας του κόμματος μαζί με τους Μανιάτες Μανωλάκο και την οικογένεια των Μιχαλολιακαίων γνωστών επίσης νονών της νύχτας. Άλλωστε μαφία και φασισμός είναι συγκοινωνούντα δοχεία, όπου το ένα τροφοδοτείται από το άλλο. Είναι το ίδιο πρόσωπο που τη δεκαετία του 70 διατυμπάνιζε για το στιγμιαίο της δικτατορίας και τα σταγονίδια που εξέτρεφε στο στράτευμα ο αρχηγός του και μέντοράς του Ευάγγελος Αβέρωφ. Είναι ο Αντώνης Σαμαράς που δήλωνε για το κίνημα της ΠΙΤΖΑΜΑΣ ότι οι συλληφθέντες είναι όλοι αγνοί πατριώτες συμπεριλαμβανομένου και του Μπόλαρη.
Είναι ο Αντώνης Σαμαράς ένας ακροδεξιός επικίνδυνος που απλά τώρα έχει ενδυθεί τη ρεδιγκόταν του δεξιού.
Όμως είναι τόσο επικίνδυνος που είναι ικανός να αιματοκυλίσει τη χώρα, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία με νύχια και δόντια"

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;;;;;;;;;!!
!!!!!!!!!!!!!!!!
- See more at: http://www.greekamericannewsagency.com/2010-01-19-17-50-12/2010-01-19-18-01-28/25397-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%AF-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF#sthash.z6jLNKAC.dpuf

Μια ιστορική φωτογραφία που πολλοί θέλουν να ξεχάσουν. Διαβάστε το γιατί...

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Αποψεις

 165 16 9 190

Από το Facebook
"Στη φωτογραφία διακρίνονται οι ηγέτες των ακροδεξιών ομάδων των Κενταύρων και Ρέιντζερς με το μέντορα και ιδρυτή τους ΑΒΕΡΩΦ.
Αριστερά οι Μιχαλολιάκος και Σαμαράς, δεξιά πίσω από τη κοπέλα ο ακροδεξιός και βασιλικός Μανωλάκος και κάτω αριστερά καθισμένος μετά τη κοπέλα, ένα καινούργιο ακροδεξιό φυντανάκι της εποχής και σπουδαίος επιχειρηματίας σήμερα ο αποκαλούμενος και δημοσιογράφος Χατζηνικολάου.
 Η Δεξιά του ΣΑΜΑΡΑ είναι η απόλυτη ακροδεξιά, για αυτό και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα όταν διαδραματίζονται τέτοια έκτροπα. Ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς ως Πρόεδρος της νεολαίας της Ν.Δ. τη δεκαετία του 1970 ήταν γνήσιο τέκνο του Αβέρωφ, ηγετικός τραμπούκος στις παραστρατιωτικές ληστοσυμμορίες των Κενταύρων και των Ρέιντζερς. Ανήκε στο σκληρό πυρήνα της ακροδεξιάς νεολαίας του κόμματος μαζί με τους Μανιάτες Μανωλάκο και την οικογένεια των Μιχαλολιακαίων γνωστών επίσης νονών της νύχτας. Άλλωστε μαφία και φασισμός είναι συγκοινωνούντα δοχεία, όπου το ένα τροφοδοτείται από το άλλο. Είναι το ίδιο πρόσωπο που τη δεκαετία του 70 διατυμπάνιζε για το στιγμιαίο της δικτατορίας και τα σταγονίδια που εξέτρεφε στο στράτευμα ο αρχηγός του και μέντοράς του Ευάγγελος Αβέρωφ. Είναι ο Αντώνης Σαμαράς που δήλωνε για το κίνημα της ΠΙΤΖΑΜΑΣ ότι οι συλληφθέντες είναι όλοι αγνοί πατριώτες συμπεριλαμβανομένου και του Μπόλαρη.
Είναι ο Αντώνης Σαμαράς ένας ακροδεξιός επικίνδυνος που απλά τώρα έχει ενδυθεί τη ρεδιγκόταν του δεξιού.
Όμως είναι τόσο επικίνδυνος που είναι ικανός να αιματοκυλίσει τη χώρα, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία με νύχια και δόντια"

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;;;;;;;;;!!
!!!!!!!!!!!!!!!!
- See more at: http://www.greekamericannewsagency.com/2010-01-19-17-50-12/2010-01-19-18-01-28/25397-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%AF-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF#sthash.z6jLNKAC.dpuf

Στην Τρόικα πέρασε ο έλεγχος των εγχώριων ΜΜΕ λόγω Blackrock και υπέρογκου δανεισμού τους!


Mια αποκάλυψη βόμβα που θα συζητηθεί έκανε Γερμανός δημοσιογράφος σε συνομιλητές του στην Αθήνα. Σύμφωνα με αυτή τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται πλέον από την Τρόικα, μετά τον εντοπισμό από τους ελεγκτές της Blackrock του ......
υπέρογκου δανεισμού τους-κοντά στο 1 δις-τον οποίο οι περισσότεροι μηντιάρχες αδυνατούν να αποπληρώσουν! Έτσι οι Έλληνες μηντιάρχες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να αναστείλουν εκδόσεις, να κλείσουν κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα την γλιτώσουν στο τέλος) ή να παραδοθούν αμαχητί στους δανειστές. Αυτό σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα ΜΜΕ παρότι διατηρούν μια αντιμνημονιακή ρητορία σαν φερετζέ, στην πραγματικότητα ελέγχονται απόλυτα από τους δανειστές, οι οποίοι πλέον τα χρησιμοποιούν για την επικοινωνιακή τους προπαγάνδα!
Το θέμα είναι τεράστιο και καλούνται τα κόμματα να αναδείξουν την σημασία του καθώς εκτός από τον ιλιγγιώδη δανεισμό των ΜΜΕ, δεν είναι λίγοι οι μηντιάρχες που έχουν ανοιχτά πάρε-δώσε με την Δικαιοσύνη για πάσης φύσεως σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται και οι οποίες μυρίζουν μπαρούτι. Ως τώρα εξαιτίας της εγχώριας διαπλοκής οι περισσότεροι από δαύτους είχαν καταφέρει να πέσουν στα μαλακά, τώρα όμως που οι δανειστές μας αποκτούν και τον έλεγχο της Δικαιοσύνης ετοιμαστείτε για non stop δράση και χειροπέδες σε χέρια «επωνύμων»...
kourdistoportocali.com