Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Cocktail News: Τί συνδέει Κόκκαλη, Μπόμπολα, Ῥιζοσπάστη, Ἔθνος, Κ...

Cocktail News: Τί συνδέει Κόκκαλη, Μπόμπολα, Ῥιζοσπάστη, Ἔθνος, Κ...

Στην Ισλανδία βίωσαν την χρεοκοπία που φοβόμαστε!


Στην Ελλάδα σήμερα όλη μέρα ΜΜΕ και πολιτικοί παρουσιάζουν εικόνες από εμπάργκο τροφίμων φαρμάκων και καυσίμων και το αποκαλούν χρεοκοπία. Τερατολογούν για να στηρίξουν Σαμαρά  ΓΑΠ και τραπεζίτες.
Ας δούμε τι συνέβη σε μια πραγματική πολύ πρόσφατη  χρεοκοπία.
Ας το διαβάσουμε το παρακάτω άρθρο σαν βιβλίο οδηγιών manual χρεοκοπίας.
Η ιστορία ή οποία αποκαλύφθηκε από ένα ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό για την συνεχιζόμενη επανάσταση στην Ισλανδία είναι ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα για το πόσο λίγο τα δικά μας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας ενημερώνουν πραγματικά ή όχι για τα γεγονότα στον κόσμο.
Στην Ισλανδία βίωσαν την χρεοκοπία που φοβόμαστε! [Διαβάστε]Το 2008, κατά την έναρξη της «κρίσης», η Ισλανδία κυριολεκτικά πτώχευσε. Από τότε η χώρα αυτή «έχει χαθεί από τα ραντάρ της ενημέρωσης».
Κατά την διάρκεια που οι ευρωπαϊκές χώρες, η μια μετά την άλλη, απειλούνται από την πτώχευση, η οποία (η πτώχευση) απειλεί την ύπαρξη του Ευρώ, το πέσιμο της οποίας θα έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες για όλο τον κόσμο, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν οι Μερκελοσαρκοζύ και τα τσιράκια τους ανά τον κόσμο είναι να γίνει η Ισλανδία παράδειγμα για άλλες χώρες.
Ας δούμε γιατί.
Η Ισλανδία (πληθυσμός 320 χιλιάδες) ήταν μια από της πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Το 2003 με την τελική επικράτηση του νεοφιλελεύθερου καθεστώτος όλες οι τράπεζες ιδιωτικοποιήθηκαν και, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, οι τράπεζες αυτές προσέφεραν το ονλαϊν-μπάνκινκ και με την συνδρομή του χαμηλότερου δυνατού κόστους οι τράπεζες αυτές έδειχναν μεγάλα ποσοστά κερδών.
Οι λογαριασμοί, οι οποίοι ονομάστηκαν IceSave, προσέλκυσαν πολλούς μικρούς Βρετανούς και Ολλανδούς επενδυτές. Αλλά παράλληλα με την αύξηση των επενδύσεων αυξανόταν και το εξωτερικό χρέος των τραπεζών.
Το 2003 το χρέος της Ισλανδίας ήταν ίσο με το 200% του ΑΕΠ, ενώ το 2007 είχε φτάσει στο 900%. Στην Ελλάδα σήμερα είναι στο 160%  Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 έκανε το τελικό χτύπημα. Οι τρεις βασικές τράπεζες της Ισλανδίας ( Landbanki, Kapthing και η Glitnir) πτώχευσαν. Η κρόνα έχασε 85% της αξίας της έναντι του Ευρώ.
Στο τέλος του χρόνου η Ισλανδία κήρυξε πτώχευση.
Η κρίση οδήγησε την Ισλανδία, με την διαδικασία της άμεσης δημοκρατίας, στην αποκατάσταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των Ισλανδών μέσον του νέου συντάγματος. Αλλά αυτό επιτεύχθηκε

Διαλύεται η “Δημοκρατική Αριστερά”…


Από τον Στάθη Παλαιολόγο.
Αν και μέσα Αυγούστου, εκρηκτικό είναι το κλίμα στο εσωτερικό της “Δημοκρατικής Αριστεράς”. Οι συνεχείς αναδιπλώσεις της κυβέρνησης από την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, οδηγούν σε πρώιμη διάλυση το κόμμα. Ο Φώτης Κουβέλης αντιμετωπίζεται πλέον με μεγάλη δυσπιστία. Εκτός από τους 6 βουλευτές που, όπως έχουμε γράψει, ετοιμάζονται να διαφοροποιηθούν, το μεγάλο πρόβλημα εκδηλώνεται στις κομματικές οργανώσεις. Στελέχη και μέλη, κατά τρόπο μαζικό, αποχωρούν και άλλα κατευθύνονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ άλλα περιμένουν τις γενικότερες διεργασίες. Αν μάλιστα ο κ. Κουβέλης αναδιπλωθεί, όπως φαίνεται, και σε άλλα θέματα όπως οι νέες περικοπές και σφαγές, τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα απομείνει μόνος με ελάχιστους υποστηρικτές που απλώς προσδοκούν να γευτούν τις ομορφιές της εξουσίας. Σε κάθε περίπτωση, το όνειρό του να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε …τρία χρόνια, καίγεται (όπως αναγνωρίζουν και οι άνθρωποι της ΔΗΜΑΡ) πολύ γρήγορα.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Για να καταρρίψουμε μερικούς ρατσιστικούς μύθους και να περιθωριοποιήσουμε κηρύγματα μισαλλοδοξίας και σκοταδισμού | EcoLeft

Για να καταρρίψουμε μερικούς ρατσιστικούς μύθους και να περιθωριοποιήσουμε κηρύγματα μισαλλοδοξίας και σκοταδισμού | EcoLeft

ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ........


Η χώρα μικραίνει. Σβήνει. Τελειώνει. Πες το όπως θες, αλλά κατάλαβέ το, επιτέλους. Ο μικρόκοσμός σου δεν υπάρχει πλέον. Εξαλείφθηκε. Η Ελλάδα έγινε ο μικρόκοσμός σου.
9.903.268 απομείναμε
Φεύγουν όλοι. Διωγμένοι. Απαξιωμένοι. Με πλοία, αεροπλάνα, αυτοκίνητα. Να σωθούν. Ο ιός της εξαθλίωσης που έφεραν οι νεοταξίτες της παγκοσμιοποίησης μεταδίδεται με τον αέρα. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Το 2001 μετρηθήκαμε 10.964.020 άτομα. Το 2009, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ήμασταν 11.282.571.
Έλληνες και νόμιμοι μετανάστες αντιδρούν όπως στην καταστροφή της Σμύρνης. Οι Έλληνες κρύβονται σε χώρες που θέλουν να παραμείνουν παράνομα. Η εκδίκηση του αφρικανού. Κι αυτός παλεύει να φύγει από αυτή την ποντικοπαγίδα, αλλά δε μπορεί. Αυτόν τον φυλάνε μη φύγει και χαθεί ο δράκος του παραμυθιού. Τον Έλληνα του ανοίγουν τις πόρτες να ξεκουμπιστεί. Το καταλαβαίνεις;
Η δημογραφική κατάσταση στην Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη δεκαετία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και τον Eμφύλιο.
Λόγω της οικονομικής κατάστασης, το 2011 μειώθηκαν κατά 15% οι γεννήσεις στη χώρα μας. Όπως υπάρχουν καλές χρονιές για κρασιά, υπάρχουν κακές χρονιές για γεννήσεις. Προϊόντα. Δε συμφέρει η γέννα. Το παιδί έγινε έξοδο. Η επιτυχία στις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, έγινε λύπη από χαρά. Τα έξοδα του γάμου, το νυφικό, το δώρο του προσκεκλημένου, έγινε ζημιά. Άγχος. Δεν το ζεις;
Σε έρευνα της ALCO για λογαριασμό της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου το 76% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δε σκοπεύει να παντρευτεί λόγω του συναισθήματος της ανασφάλειας (61%) και της απογοήτευσης (35%).
Μας τελειώνουν. Μας εξαφανίζουν. Το πείραμα έλαβε τέλος και τώρα σκουπίζουν τα πειραματόζωα που άντεξαν. Οι εξαθλιωμένοι αντί να επαναστατούν, συντηρικοποιούνται. Οι αγκαλιές των νεοναζί μεγάλωσαν. Η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει. Σπονσονάρεται από τους Μένγκελε που μας κυβερνούν. Η Αριστερά ξέχασε τον ουμανισμό, εντάχθηκε στο σύστημα απολαμβάνοντας τις δωρεές του και άφησε τους βρυκόλακες να κατακτούν με λαϊκίστικες κινήσεις τους αδύναμους.
Αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα κατά 40% καταγράφηκε το πρώτο πεντάμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, η αυξητική τάση στις αυτοκτονίες ταυτίζεται χρονικά με την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης.
Δεν καταλαβαίνεις τίποτα πια; Έπαιξες το παιχνίδι τους και συνεχίζεις να το παίζεις. Το παραμύθι που σε τάιζαν για το «1.000.000 δημόσιων υπαλλήλων που σε κατέστρεψαν» έλαβε τέλος. Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο επίσημος αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων του δημοσίου, δικαστικών λειτουργών και δημόσιων λειτουργών ανέρχεται σε 574.556. Μέσα σε αυτούς και οι πυροσβέστες, οι υπάλληλοι των Δήμων, οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, το προσωπικό των νοσοκομείων. Κάθε χρόνο αποχωρούν 55.000 υπάλληλοι και κάθε υπηρεσία που θα αδειάζει από προσωπικό, θα παραδίδεται στους ιδιώτες, σύμφωνα με τη δέσμευση Σαμαρά. Θα σου έλεγα ότι σε λίγο καιρό από τώρα, θα εκλιπαρείς τους ιδιώτες να σε χειρουργήσουν, αλλά θα σου τα ζητάνε προκαταβολικά. Δεν πρόλαβα όμως να στο γράψω. Ανακοινώθηκε ήδη ότι η Τρόικα απαίτησε να κοπούν από τη Δημόσια Υγεία 1,2 δισ. ευρώ έως το 2013. Τελειώνουν οι «πολυτέλειες». Δε θα έχεις πλέον σύνταξη. Ήταν πολυτέλεια. Δε θα έχεις δωρεάν νοσηλεία. Ήταν πολυτέλεια. Σε δούλεψαν. Σε κατέστρεψαν κι ακόμη δεν το καταλαβαίνεις.
Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει από τις περικοπές των 800 εκατ. ευρώ, όταν έχει ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης περίπου 1,5 δισ ευρώ. Το ΙΚΑ αναζητά 1,5 δισ. ευρώ επιπλέον για να βγάλει τη χρονιά, καθώς η δραματική ύφεση και η εκτίναξη της ανεργίας, εκμηδενίζουν τα έσοδα από εισφορές.
Τώρα, σου πασάρουν καινούριο παραμύθι. Στόχος τα καφενεία. Αυτά φταίνε για την καταστροφή σου. Έτσι σου λένε. Σου μιλάνε για «όργιο φοροδιαφυγής» στα νησιά και εννοούν ότι δεν κόβονται αποδείξεις. Με μικρότερα γράμματα, σου γράφουν ότι σε 68.000 υπολογίζονται οι εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους από τις αρχές του 2011 μέχρι τον Απρίλιο. Κι άλλες απολύσεις. Κι άλλη ανεργία. Φοροφυγάδες άραγε κι αυτοί, που βαρέθηκαν να πλουτίζουν; Αυτό καταλαβαίνεις;
Μέχρι το τέλος του 2012, ακόμη 67.000 εταιρείες κινδυνεύουν με λουκέτο. Το δεύτερο εξάμηνο του 2012 προβλέπεται απώλεια 110.000 θέσεων μισθωτής εργασίας, ενώ εκτιμάται ότι χάθηκαν 78.000 θέσεις μισθωτής εργασίας τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου.
Την ίδια ώρα, σου κρύβουν τα ονόματα των πραγματικά μεγάλων φοροφυγάδων που δήλωναν εισόδημα 20 χιλιάδων ευρώ, αλλά βρέθηκαν με λογαριασμούς εκατομμυρίων στην Ελβετία. Ούτε που θα τους μάθεις αυτούς. Ούτε θα τιμωρηθούν ποτέ, καθώς οι Μένγκελε που σε κυβερνούν τους παρακαλούν να επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες τα χρήματά τους και τους υπόσχονται ασυλία για τη φοροδιαφυγή. Δηλαδή, τιμωρούν αυτόν που δεν κόβει αποδείξεις για έναν καφέ, αλλά σαλιαρίζουν με αυτούς που κλέβουν δισεκατομμύρια. Σε δουλεύουν, σε φτύνουν, σε διώχνουν, σε σκοτώνουν ανθρωπάκο. Αν δε μπορείς να λυπηθείς τον εαυτό σου, λυπήσου τουλάχιστον τα παιδιά σου. Αν πρόλαβες να κάνεις, πριν γίνουν ακριβά. Ξεσηκώσου ρε, τι περιμένεις;

Αθεόφοβοι θεομπαίχτες Πηγή:www.capital.gr


Όχι μόνο δεν βάζουν ένα οριστικό τέλος στο νομοθετικό εκείνο έκτρωμα που επιτρέπει στους πολιτικούς να διορίζουν τα παιδιά τους στη Βουλή, αλλά καλύπτουν πλήρως τον Βύρωνα Πολύδωρα! Κι από την άλλη ο κ. Πολύδωρας απειλεί όσους του ασκούν κριτική με την... οργή του Θεού. Όσο για την Μαργαρίτα; Ομιλεί, λέει, απταίστως την Κινεζική. Άνεργοι νέοι, ακούστε αυτόν τον θεοσεβούμενο άνδρα. Δεν αξίζει τον κόπο μία πικετοφορία στη Βουλή για να στηριχτεί η αθώα παιδούλα Μαργαρίτα που ομιλεί και γράφει απταίστως την Κινεζική;

Που τα λέτε αυτά αθεόφοβοι; Κι έπειτα έχετε την απαίτηση να σας αντιμετωπίζει ο κόσμος με σεβασμό. Ούτε ένας πολιτικός σχηματισμός δεν έχει μέχρι σήμερα αντιδράσει σε αυτό που έχει συμβεί, λες και πρόκειται για το πιο συνηθισμένο πράγμα του κόσμου. Μπορούμε να φανταστούμε να συνέβαινε κάτι τέτοιο στην Γερμανία ή στην Γαλλία ή στην Ιταλία; Να διόριζαν οι πολιτικοί τα παιδιά τους στο Κοινοβούλιο; Πως έχουμε την απαίτηση από τον ευρωπαίο πολίτη να μας αντιμετωπίζει με σεβασμό, όταν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας;

Που είναι τα κόμματα; Αυτή η συνωμοσία της σιωπής εξοργίζει τον  κόσμο. Δημιουργεί την αίσθηση ότι όλοι είναι ίδιοι. Ότι δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους. Ότι την ίδια ώρα που νέοι με σπουδές και προσόντα πνίγονται από την αβεβαιότητα, εκείνοι διορίζουν στο δημόσιο τα παιδιά τους.

Νόμιμο μπορεί να είναι, από την ώρα που τους το επιτρέπει ο νόμος που οι ίδιοι ψήφισαν. Ηθικό, όμως, δεν είναι. Είναι ανήθικο πέρα ως πέρα.

Πάντως, στις επόμενες εκλογές, κύριε Σαμαρά, μπορεί κανείς να μοιράζει έξω από τα εκλογικά τμήματα την δήλωση που έκανε χτες στον Βηματοδότη ο κ. Πολύδωρας για την κόρη του που ομιλεί την Κινεζική και για την οργή του Θεού που θα τιμωρήσει τους ασεβείς...

Κύριε Σαμαρά έχετε μία ευκαιρία, να αποδείξετε στον ελληνικό λαό ότι μπορείτε να κάνετε τις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται σε αυτή την χώρα. Αλλάξτε τώρα τον προκλητικό νόμο για τους διορισμούς στη Βουλή και απολύστε τους γιους και τις θυγατέρες των πολιτικών. Η μπάλα βρίσκεται στο δικό σας γήπεδο...

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Γεράματα χωρίς σύνταξη

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 10/8/2012


Το μέτρο που επεξεργάζονται τα κυβερνητικά επιτελεία για αύξηση των ελάχιστων προϋποθέσεων για να μπορεί ένας εργαζόμενος να κατοχυρώνει δικαίωμα στη σύνταξη, σημαίνει νέο βάναυσο χτύπημα στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους, στους επιστήμονες και τους αγρότες της χώρας μας. Είναι χτύπημα με μακροπρόθεσμες συνέπειες, που σε συνθήκες υψηλής ανεργίας, υποαπασχόλησης αλλά και ανασφάλιστης εργασίας θα οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να μην έχουν στα γεράματά τους καθόλου σύνταξη.
 
Σήμερα, για να κατοχυρώσει κάποιος το δικαίωμα στη σύνταξη, και μάλιστα στα κατώτερα όρια των 586 ευρώ, απαιτείται τουλάχιστον 15ετής εργασία ή ακριβέστερα 4.500 μέρες ασφάλισης, αφού βέβαια συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο ηλικίας, που πλέον για όλους, άνδρες και γυναίκες, και σε όλα τα Ταμεία (για τις παλιές ασφαλισμένες από την 1/1/2015) διαμορφώνεται στο 65ο έτος της ηλικίας. Τώρα, το σενάριο προβλέπει ότι αντί για 4.500 ένσημα θα απαιτούνται 6.000 ένσημα για να μπορεί κάποιος να λάβει σύνταξη. Οποιος κατά τη διάρκεια του εργάσιμου βίου του δε συμπληρώνει αυτή την προϋπόθεση θα μένει χωρίς σύνταξη. Να, λοιπόν, πώς το καπιταλιστικό κράτος σκοπεύει να «λύσει» το Ασφαλιστικό και να πετύχει τη «δημοσιονομική προσαρμογή».

Οι εμπνευστές του νέου μέτρου ισχυρίζονται ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουν μία νέα αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 66 ή στα 67 χρόνια, όπως σχεδιαζόταν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Και αυτό γιατί η ρήτρα για τα 6.000 ένσημα, ως βασική προϋπόθεση εξασφάλισης σύνταξης, δε σημαίνει μόνο μια τρομακτική αύξηση (περίπου κατά 33%) των αναγκαίων ημερών ασφάλισης, αλλά αυτόματα οδηγεί και σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πέραν του 65ου έτους. Ακόμα και στα 70 χρόνια θα ψάχνει κάποιος για δουλειά, αφού προκειμένου να συμπληρωθεί αυτή η προϋπόθεση ο εργαζόμενος θα παραμένει αναγκαστικά «ενεργός». Να και η περίφημη «ενεργός γήρανση» της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η εξέλιξη αυτή είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη. Πριν την καπιταλιστική κρίση, ο μέσος όρος των ημερών ασφάλισης στο ΙΚΑ ήταν περίπου 200 ένσημα το χρόνο. Αυτό σήμαινε ότι - σε συνθήκες προ κρίσης - κατά μέσο όρο απαιτούνταν όχι 15 αλλά 22 χρόνια περίπου για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στην κατώτερη σύνταξη. Τώρα θα απαιτούνται κατά μέσο όρο όχι 20 αλλά τουλάχιστον 30 χρόνια εργάσιμου βίου για να «πιαστεί το όνειρο» της κατώτερης σύνταξης που με τα σημερινά δεδομένα ανέρχεται στα 586 ευρώ και αυτά μεικτά! Οδηγούμαστε, δηλαδή, σε μια κατάσταση όπου ο εργαζόμενος, μισθωτός ή αυτοαπασχολούμενος, θα βρίσκεται στην παραγωγή πάνω από 30 χρόνια, θα πληρώνει τις εισφορές του και στο τέλος του βίου του δε θα έχει ούτε ένα ξεροκόμματο.

Το μέτρο αυτό είναι όχι μόνο επώδυνο αλλά και ύπουλο. Προεξοφλεί συνθήκες απόλυτης φτώχειας για όλους τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα και σηματοδοτεί ότι - πλην των εχόντων και κατεχόντων - τα γεράματα θα σημαίνουν φτώχεια, ανέχεια και απελπισία. Γι' αυτό δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή υποτίμηση των νέων αντιλαϊκών σχεδιασμών. Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι, μαζί με τα συνδικάτα, να ξεσηκωθούν, να εμποδίσουν μια τέτοια εξέλιξη, να μην αφήσουν να μετατραπούν τα γεράματα σε ένα σύγχρονο Καιάδα.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Φόρος Στο Κολατσιό Των Μαθητών!



Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μειώσουν τα ελλείμματά τους, ορισμένες μεγάλες περιοχές της Ισπανίας, όπως η Μαδρίτη, η Βαλένθια και η Καταλονία, εξετάζουν την πιθανότητα να φορολογήσουν τους… μαθητές που φέρνουν το κολατσιό τους από το σπίτι στο σχολείο -πρόταση που έχει προκαλέσει την οργή των γονιών, αφού ήδη ασφυκτιούν από τα μέτρα λιτότητας.
Στις περιοχές αυτές ενδέχεται να ζητηθεί από τα παιδιά να πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στη σχολική τραπεζαρία, εφόσον φέρνουν το καλαθάκι τους από το σπίτι. «Αυτό που θα γίνει είναι να επιτραπεί στα σχολεία να δώσουν το πράσινο φως για να επιστρέψουν τα ταπεράκια στα σχολεία», εξήγησε ο Ιγνάσιο Γκάγο Φόρνελς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας στην περιοχή της Μαδρίτης.
Μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν στους μαθητές να φέρνουν μαζί τους φαγητό παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν για παράδειγμα ένα παιδί είχε αλλεργία σε κάποια τρόφιμα.
Λόγω της κρίσης ολοένα και περισσότεροι γονείς προτιμούν να δίνουν κολατσιό στα παιδιά από το σπίτι για να κάνουν οικονομία. Κατά το σχολικό έτος 2011-12 το 60% των 324.000 μαθητών των 791 δημόσιων σχολείων της Μαδρίτης αγόραζαν φαγητό από τη σχολική καντίνα.
Οι αρχές της Καταλονίας ανακοίνωσαν ότι όποιος φέρνει το κολατσιό του στο σχολείο και θέλει να χρησιμοποιήσει το χώρο της καντίνας για να φάει θα πληρώνει μέχρι και 3 ευρώ την ημέρα. Παρόμοια μέτρα σκοπεύει να πάρει και η Βαλένθια.
Οι σύλλογοι γονέων και η αριστερή αντιπολίτευση έχουν καταγγείλει το μέτρο ως άδικο, καθώς πλήττει τους πιο φτωχούς. «Η κυβέρνηση επιτίθεται στους πιο υποβαθμισμένους τομείς και δεν εγγυάται ούτε τις βασικές αρχές, όπως ότι κανείς δεν θα εγκαταλείψει τις σπουδές του για οικονομικούς λόγους», τόνισε ο Μικέλ Σολέρ, εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Βαλένθια.

Πηγή: enikos.gr

Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κέντρο Πληροφοριών ΟΗΕ Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.





ΠPOOIMIO

Eπειδή η αναγνώριση της αξιοπρέπειας, που είναι σύμφυτη σε όλα τα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας, καθώς και των ίσων και αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων τους αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο.
Eπειδή η παραγνώριση και η περιφρόνηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου οδήγησαν σε πράξεις βαρβαρότητας, που εξεγείρουν την ανθρώπινη συνείδηση, και η προοπτική ενός κόσμου όπου οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να μιλούν και να πιστεύουν, λυτρωμένοι από τον τρόμο και την αθλιότητα, έχει διακηρυχθεί ως η πιο υψηλή επιδίωξη του ανθρώπου.
Eπειδή έχει ουσιαστική σημασία να προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα από ένα καθεστώς δικαίου, ώστε ο άνθρωπος να μην αναγκάζεται να προσφεύγει, ως έσχατο καταφύγιο, στην εξέγερση κατά της τυραννίας και της καταπίεσης.
Eπειδή έχει ουσιαστική σημασία να ενθαρρύνεται η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων ανάμεσα στα έθνη.
Eπειδή, με τον καταστατικό Xάρτη, οι λαοί των Hνωμένων Eθνών διακήρυξαν και πάλι την πίστη τους στα θεμελιακά δικαιώματα του ανθρώπου, στην αξιοπρέπεια και την αξία της ανθρώπινης προσωπικότητας, στην ισότητα δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών, και διακήρυξαν πως είναι αποφασισμένοι να συντελέσουν στην κοινωνική πρόοδο και να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής στα πλαίσια μιας ευρύτερης ελευθερίας.
Eπειδή τα κράτη μέλη ανέλαβαν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν, σε συνεργασία με τον Oργανισμό των Hνωμένων Eθνών, τον αποτελεσματικό σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιακών ελευθεριών σε όλο τον κόσμο.
Eπειδή η ταυτότητα αντιλήψεων ως προς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες αυτές έχει εξαιρετική σημασία για να εκπληρωθεί πέρα ως πέρα αυτή η υποχρέωση.

H ΓENIKH ΣYNEΛEYΣH

Διακηρύσσει ότι η παρούσα Oικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Aνθρώπου αποτελεί το κοινό ιδανικό στο οποίο πρέπει να κατατείνουν όλοι οι λαοί και όλα τα έθνη, έτσι ώστε κάθε άτομο και κάθε όργανο της κοινωνίας, με τη Διακήρυξη αυτή διαρκώς στη σκέψη, να καταβάλλει, με τη διδασκαλία και την παιδεία, κάθε προσπάθεια για να αναπτυχθεί ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών αυτών, και να εξασφαλιστεί προοδευτικά, με εσωτερικά και διεθνή μέσα, η παγκόσμια και αποτελεσματική εφαρμογή τους, τόσο ανάμεσα στους λαούς των ίδιων των κρατών μελών όσο και ανάμεσα στους πληθυσμούς χωρών που βρίσκονται στη δικαιοδοσία τους.
Αρθρο I
Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Eίναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.
Αρθρο 2
Kάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.
Δεν θα μπορεί ακόμα να γίνεται καμία διάκριση εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπεξουσία, ή που βρίσκεται υπό οποιονδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας.
Αρθρο 3
Kάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια.
Αρθρο 4
Kανείς δεν επιτρέπεται να ζει υπό καθεστώς δουλείας, ολικής ή μερικής. H δουλεία και το δουλεμπόριο υπό οποιαδήποτε μορφή απαγορεύονται.
Αρθρο 5
Kανείς δεν επιτρέπεται να υποβάλλεται σε βασανιστήρια ούτε σε ποινή ή μεταχείριση σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική.
Αρθρο 6
Kαθένας, όπου και αν βρίσκεται, έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της νομικής του προσωπικότητας.
Αρθρο 7
Όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία του νόμου, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Όλοι έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία από κάθε διάκριση που θα παραβίαζε την παρούσα Διακήρυξη και από κάθε πρόκληση για μια τέτοια δυσμενή διάκριση.
Αρθρο 8
Kαθένας έχει δικαίωμα να ασκεί αποτελεσματικά ένδικα μέσα στα αρμόδια εθνικά δικαστήρια κατά των πράξεων που παραβιάζουν τα θεμελιακά δικαιώματα τα οποία του αναγνωρίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος.
Αρθρο 9
Kανείς δεν μπορεί να συλλαμβάνεται, να κρατείται ή να εξορίζεται αυθαίρετα.
Αρθρο 10
Kαθένας έχει δικαίωμα, με πλήρη ισότητα, να εκδικάζεται η υπόθεσή του δίκαια και δημόσια, από δικαστήριο ανεξάρτητο και αμερόληπτο, που θα αποφασίσει είτε για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του είτε, σε περίπτωση ποινικής διαδικασίας, για το βάσιμο της κατηγορίας που στρέφεται εναντίον του.
Αρθρο 11
1. Kάθε κατηγορούμενος για ποινικό αδίκημα πρέπει να θεωρείται αθώος, ωσότου διαπιστωθεί η ενοχή του σύμφωνα με τον νόμο, σε ποινική δίκη, κατά την οποία θα του έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες για την υπεράσπισή του εγγυήσεις.
2. Kανείς δεν θα καταδικάζεται για πράξεις ή παραλείψεις που, κατά τον χρόνο που τελέστηκαν, δεν συνιστούσαν αξιόποινο αδίκημα κατά το εσωτερικό ή το διεθνές δίκαιο. Eπίσης, δεν επιβάλλεται ποινή βαρύτερη από εκείνη που ίσχυε κατά τον χρόνο που τελέστηκε η αξιόποινη πράξη.
Αρθρο 12
Kανείς δεν επιτρέπεται να υποστεί αυθαίρετες επεμβάσεις στην ιδιωτική του ζωή, την οικογένεια, την κατοικία ή την αλληλογραφία του, ούτε προσβολές της τιμής και της υπόληψης του. Kαθένας έχει το δικαίωμα να τον προστατεύουν οι νόμοι από επεμβάσεις και προσβολές αυτού του είδους.
Αρθρο 13
1. Kαθένας έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερα και να εκλέγει τον τόπο της διαμονής του στο εσωτερικό ενός κράτους.
2. Kαθένας έχει το δικαίωμα να εγκαταλείπει οποιαδήποτε χώρα, ακόμα και τη δική του, και να επιστρέφει σε αυτήν.
Αρθρο 14
1. Kάθε άτομο που καταδιώκεται έχει το δικαίωμα να ζητά άσυλο και του παρέχεται άσυλο σε άλλες χώρες.
2. Tο δικαίωμα αυτό δεν μπορεί κανείς να το επικαλεστεί, σε περίπτωση δίωξης για πραγματικό αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου ή για ενέργειες αντίθετες προς τους σκοπούς και τις αρχές του OHE.
Αρθρο 15
1. Kαθένας έχει το δικαίωμα μιας ιθαγένειας.
2. Kανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιθαγένειά του ούτε το δικαίωμα να αλλάξει ιθαγένεια.
Αρθρο 16
1. Aπό τη στιγμή που θα φθάσουν σε ηλικία γάμου, ο άνδρας και η γυναίκα, χωρίς κανένα περιορισμό εξαιτίας της φυλής, της εθνικότητας ή της θρησκείας, έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται και να ιδρύουν οικογένεια. Kαι οι δύο έχουν ίσα δικαιώματα ως προς τον γάμο, κατά τη διάρκεια του γάμου και κατά τη διάλυσή του.
2. Γάμος δεν μπορεί να συναφθεί παρά μόνο με ελεύθερη και πλήρη συναίνεση των μελλονύμφων.
3. H οικογένεια είναι το φυσικό και το βασικό στοιχείο της κοινωνίας και έχει το δικαίωμα προστασίας από την κοινωνία και το κράτος.
Αρθρο 17
1. Kάθε άτομο, μόνο του ή με άλλους μαζί, έχει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.
2. Kανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιδιοκτησία του.
Αρθρο 18
Kάθε άτομο έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας. Στο δικαίωμα αυτό περιλαμβάνεται η ελευθερία για την αλλαγή της θρησκείας ή πεποιθήσεων, όπως και η ελευθερία να εκδηλώνει κανείς τη θρησκεία του ή τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, μόνος ή μαζί με άλλους, δημόσια ή ιδιωτικά, με τη διδασκαλία, την άσκηση, τη λατρεία και με την τέλεση θρησκευτικών τελετών.
Αρθρο 19
Kαθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες, με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης, και από όλο τον κόσμο.
Αρθρο 20
1. Kαθένας έχει το δικαίωμα να συνέρχεται και να συνεταιρίζεται ελεύθερα και για ειρηνικούς σκοπούς.
2. Kανείς δεν μπορεί να υποχρεωθεί να συμμετέχει σε ορισμένο σωματείο.
Αρθρο 21
1. Kαθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας του, άμεσα ή έμμεσα, με αντιπροσώπους ελεύθερα εκλεγμένους.
2. Kαθένας έχει το δικαίωμα να γίνεται δεκτός, υπό ίσους όρους, στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας του.
3. H λαϊκή θέληση είναι το θεμέλιο της κρατικής εξουσίας. H θέληση αυτή πρέπει να εκφράζεται με τίμιες εκλογές, οι οποίες πρέπει να διεξάγονται περιοδικά, με καθολική, ίση και μυστική ψηφοφορία, ή με αντίστοιχη διαδικασία που να εξασφαλίζει την ελευθερία της εκλογής.
Αρθρο 22
Kάθε άτομο, ως μέλος του κοινωνικού συνόλου, έχει δικαίωμα κοινωνικής προστασίας. H κοινωνία, με την εθνική πρωτοβουλία και τη διεθνή συνεργασία, ανάλογα πάντα με την οργάνωση και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε κράτους, έχει χρέος να του εξασφαλίσει την ικανοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την αξιοπρέπεια και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
Αρθρο 23
1. Kαθένας έχει το δικαίωμα να εργάζεται και να επιλέγει ελεύθερα το επάγγελμά του, να έχει δίκαιες και ικανοποιητικές συνθήκες δουλειάς και να προστατεύεται από την ανεργεία.
2. Όλοι, χωρίς καμία διάκριση, έχουν το δικαίωμα ίσης αμοιβής για ίση εργασία.
3. Kάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα δίκαιης και ικανοποιητικής αμοιβής, που να εξασφαλίζει σε αυτόν και την οικογένειά του συνθήκες ζωής άξιες στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. H αμοιβή της εργασίας, αν υπάρχει, πρέπει να συμπληρώνεται με άλλα μέσα κοινωνικής προστασίας.
4. Kαθένας έχει το δικαίωμα να ιδρύει μαζί με άλλους συνδικάτα και να συμμετέχει σε συνδικάτα για την προάσπιση των συμφερόντων του.
Αρθρο 24
Kαθένας έχει το δικαίωμα στην ανάπαυση, σε ελεύθερο χρόνο, και ιδιαίτερα, σε λογικό περιορισμό του χρόνου εργασίας και σε περιοδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές.
Αρθρο 25
1. Kαθένας έχει δικαίωμα σε ένα βιοτικό επίπεδο ικανό να εξασφαλίσει στον ίδιο και στην οικογένεια του υγεία και ευημερία, και ειδικότερα τροφή, ρουχισμό, κατοικία, ιατρική περίθαλψη όπως και τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες. Eχει ακόμα δικαίωμα σε ασφάλιση για την ανεργία, την αρρώστια, την αναπηρία, τη χηρεία, τη γεροντική ηλικία, όπως και για όλες τις άλλες περιπτώσεις που στερείται τα μέσα της συντήρησής του, εξαιτίας περιστάσεων ανεξαρτήτων της θέλησης του.
2. H μητρότητα και η παιδική ηλικία έχουν δικαίωμα ειδικής μέριμνας και περίθαλψης. Όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν είναι νόμιμα ή εξώγαμα, απολαμβάνουν την ίδια κοινωνική προστασία.
Αρθρο 26
1. Kαθένας έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. H εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται δωρεάν, τουλάχιστον στη στοιχειώδη και βασική βαθμίδα της. H στοιχειώδης εκπαίδευση είναι υποχρεωτική. H τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση πρέπει να εξασφαλίζεται για όλους. H πρόσβαση στην ανώτατη παιδεία πρέπει να είναι ανοικτή σε όλους, υπό ίσους όρους, ανάλογα με τις ικανότητες τους.
2. H εκπαίδευση πρέπει να αποβλέπει στην πλήρη ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας και στην ενίσχυση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιακών ελευθεριών. Πρέπει να προάγει την κατανόηση, την ανεκτικότητα και τη φιλία ανάμεσα σε όλα τα έθνη και σε όλες τις φυλές και τις θρησκευτικές ομάδες, και να ευνοεί την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των Hνωμένων Eθνών για τη διατήρηση της ειρήνης.
3. Oι γονείς έχουν, κατά προτεραιότητα, το δικαίωμα να επιλέγουν το είδος της παιδείας που θα δοθεί στα παιδιά τους.
Αρθρο 27
1. Kαθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει ελεύθερα στην πνευματική ζωή της κοινότητας, να χαίρεται τις καλές τέχνες και να μετέχει στην επιστημονική πρόοδο και στα αγαθά της.
2. Kαθένας έχει το δικαίωμα να προστατεύονται τα ηθικά και υλικά συμφέροντά του που απορρέουν από κάθε είδους επιστημονική, λογοτεχνική ή καλλιτεχνική παραγωγή του.
Αρθρο 28
Kαθένας έχει το δικαίωμα να επικρατεί μια κοινωνική και διεθνής τάξη, μέσα στην οποία τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη να μπορούν να πραγματώνονται σε όλη τους την έκταση.
Αρθρο 29
1. Tο άτομο έχει καθήκοντα απέναντι στην κοινότητα, μέσα στα πλαίσια της οποίας και μόνο είναι δυνατή η ελεύθερη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
2. Στην άσκηση των δικαιωμάτων του και στην απόλαυση των ελευθεριών του κανείς δεν υπόκειται παρά μόνο στους περιορισμούς που ορίζονται από τους νόμους, με αποκλειστικό σκοπό να εξασφαλίζεται η αναγνώριση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των άλλων, και να ικανοποιούνται οι δίκαιες απαιτήσεις της ηθικής, της δημόσιας τάξης και του γενικού καλού, σε μια δημοκρατική κοινωνία.
3. Tα δικαιώματα αυτά και οι ελευθερίες δεν μπορούν, σε καμία περίπτωση, να ασκούνται αντίθετα προς τους σκοπούς και τις αρχές των Hνωμένων Eθνών.
Αρθρο 30
Kαμιά διάταξη της παρούσας Διακήρυξης δεν μπορεί να ερμηνευθεί ότι παρέχει σε ένα κράτος, σε μια ομάδα ή σε ένα άτομο οποιοδήποτε δικαίωμα να επιδίδεται σε ενέργειες ή να εκτελεί πράξεις που αποβλέπουν στην άρνηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που εξαγγέλλονται σε αυτήν

 



Διαβάστε Περισσότερα: http://www.asxetos.gr/entheto/dikaiomata/oikoymeniki-diakiryxi-ton-anthropinon-dikaiomaton-.html#ixzz234bLdb8j

Όταν ο Δήμος ( Υπάλληλοι ) μάς κάνουν πλάκα...


Τελικά με λύπη μου διαπίστωσα ότι για να πάρεις πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να αποδεικνύει ότι έχεις δύο παιδιά, πρέπει να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, ή γκόμενο τον
νομοθέτη. Το πιο κουφό είναι ότι όταν χωρίζεις, τα παιδιά παραμένουν στην μερίδα του πατέρα κι εσύ που τα κυοφόρησες και τα μεγάλωσες είσαι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πρόσωπο για τον νομοθέτη. Μάλλον δεν του είπε κανείς ότι η πατρότητα αμφισβητείται, ενώ η μητρότητα ΠΟΤΕ. Κι εδώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην υπάλληλο του Δήμου Αρτέμιδας που έφαγε όλο το πρωινό μέχρι να βρει το κουτάκι με τα σπίρτα δηλ. τα παιδιά μου και να με εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο. Κάτι που δεν εισέπραξα από τους υπαλλήλους του Δήμου Σπάτων. Κοιμούνται και δεν πληρώνουν ξενοδοχείο. Ή νομίζουν ότι είναι κράτος εν κράτει κι ότι η δουλειά τους δεν είναι να εξυπηρετούν τους πολίτες ΑΛΛΑ να τους δυσκολεύουν την καθημερινότητα. Γεια σου δημόσιο με τους αστραπόγιαννους που ταΐζεις.
Theodosia Katsarou


Το είδα αναρτημένο στο FB, κι επειδή καιρό ήθελα να γράψω για τους υπαλλήλους του Δήμου κι όσα έχω εισπράξει σαν πολίτης, είναι μια καλή αφορμή, για να καταθέσω τις δικές μου απόψεις, απο τις

Οι 13 "κροίσοι" δημόσιοι υπάλληλοι και οι καταθέσεις τους


Το κοινό αίσθημα προκαλούν οι "κροίσοι" δημόσιοι υπάλληλοι. Δείτε αναλυτικά τις καταθέσεις τους που δεν δικαιολογούνται από τα έσοδά τους
Αίσθηση προκαλεί η λίστα με τους 13 δημόσιους υπάλληλους - κροίσους, με το σύνολο των καταθέσεών τους να ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ.
Το σκάνδαλο της διαφθοράς με το "μαύρο" χρήμα που έρεε άφθονο από τις τσέπες των δημοσίων υπαλλήλων αποκαλύφθηκε πριν από μερικούς μήνες, όταν άνδρες του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) άνοιξαν τους επίμαχους λογαριασμούς των 13 ατόμων, ύστερα από άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου.
Οι "κροίσοι" του Δημοσίου είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τον "Αδέσμευτο Τύπο", από έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που είχε κατατεθεί στη Βουλή τον περασμένο Μάρτιο μετά από ερώτηση του πρώην βουλευτή Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ Μανώλη Μπεντενιώτη.
Οι 13 περιπτώσεις "κροίσων"
Δικαστική υπάλληλος με αδικαιολόγητες καταθέσεις 7.965.234,64 ευρώ που της επιβλήθηκε ποινή παύσης για τα πειθαρχικά παραπτώματα της "αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας"
Συνταξιούχος υπάλληλος υπουργείου στην πρωτεύουσα με αδικαιολόγητα 8.923.506,59 ευρώ
Τελωνιακός υπάλληλος με αδικαιολόγητα 923.554,67 ευρώ
Υπάλληλος Πολεοδομίας νησιωτικού νομού με αδικαιολόγητα 1.563.355 ευρώ. Η εφορία τον κάλεσε να πληρώσει φόρους 330.651,47 ευρώ
Πρώην διευθυντής της Πολεοδομίας νησιωτικού νομού με αδικαιολόγητα 609.82 ευρώ που του επιβλήθηκε ποινή παύσης και τέθηκε αυτοδίκαια σε αργία. Η Εφορία του καταλόγισε φόρους και προσαυξήσεις 877.832,06 ευρώ, ενώ το δικαστήριο του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα
Προϊστάμενος Πολεοδομίας στη Δυτική Ελλάδα με αδικαιολόγητα 607.637 ευρώ
Προϊστάμενος Πολεοδομίας σε δήμο της Αττικής με αδικαιολόγητα 353.971,6 ευρώ
Υπάλληλος Πολεοδομίας στη Βόρεια Ελλάδα με αδικαιολόγητα 61.296,10 ευρώ, χρήματα που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (σ.σ. ξέπλυμα βρώμικου χρήματος)
Πρώην δασάρχης σε νησί του Σαρωνικού με αδικαιολόγητο 1.014.791,4 ευρώ από σύνολο καταθέσεων 4.109.449,8 ευρώ. Αν και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη από τη Δικαιοσύνη, το αρμόδιο όργανο τον απάλλαξε για το συγκεκριμένο αδίκημα για να τον απολύσει πρόσφατα λόγω καταδίκης επειδή εξέδωσε άδεια τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα σε δασική περιοχή και σε αρχαιολογικό χώρο
Πρώην προϊστάμενος δασικής υπηρεσίας νησιωτικού νομού με αδικαιολόγητες καταθέσεις 88.200 ευρώ
Υπάλληλος του ΟΑΕΔ με αδικαιολόγητες καταθέσεις 675.615,28 ευρώ
Προϊστάμενος Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων με αδικαιολόγητες καταθέσεις 506.059,02 ευρώ
Πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών στη Δυτική Ελλάδα με αδικαιολόγητες καταθέσεις 600.000 ευρώ. Του επιβλήθηκε ποινή οριστικής παύσης

Ανοιχτή επιστολή κατοίκων της Αθήνας κατά ΣΥΡΙΖΑ- ΚΚΕ για το μεταναστευτικό


Σε ανοιχτή επιστολή τους προς το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, μιλούν για «καταστροφή της πόλης» και κάνουν λόγο για «δήθεν αριστερό προσωπείο ανθρωπισμού και αλληλεγγύης» σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης που πλήττει την πόλη.

Ανοιχτή επιστολή κατοίκων της Αθήνας κατά ΣΥΡΙΖΑ- ΚΚΕ για το μεταναστευτικόΚάτοικοι και επαγγελματίες του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος, απαντούν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τη θέση τους υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών και την «απροκάλυπτη συμπαράστασή τους στην παρανομία που μαστίζει την πόλη».

«Μόνο εάν είσαι τυφλός δεν βλέπεις την κατάντια της πόλης. Μόνο εάν είσαι κουφός δεν ακούς τις κραυγές των ανθρώπων που κινδυνεύουν και αναγκάζονται να ζουν σαν τα ζώα, μέσα σε πρώην

Πως ο Παπαδήμος, Σαμαράς και Βενιζέλος έκαναν την απάτη του PSI...!


του Δρ.Κυριάκου Τόμπρα *

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΞΕΦΟΡΤΩΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΤΑΜΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΚΛΠ.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Ο ΔΟΛΟΣ :
ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ,

ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΤΤΕ, ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΤΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
ΕΡΩΤΩΜΕΝΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΤΤΕ ΣΕ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ.
ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ;

ΟΤΙ ΤΑ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΑΝ.
ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΞΕΦΟΡΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ.

ΜΕ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΛΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ.

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ (PSI) ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ CDS.

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΡΩΪΚΟΣ ΛΑΟΣ.
ΕΜΕΙΣ ΣΩΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.

*από σχόλιο του στο olympia.gr
Πηγή

ΚΥΡΙΕ ΠΕΠΟΝΗ ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ εις βάρος της χώρας: 120 δισεκατομμύρια Ευρώ Ελληνικών ομολόγων* ξεφορτώθηκαν οι ξένοι τραπεζίτες με την συνενοχή ΓΑΠ – Παπακωνσταντίνου.


*Τα στοιχεία που “ήταν αδύνατον να βρει” ο κύριος Σαχινίδης μετά την ερώτηση Παυλόπουλου, τα έβγαλε το “έγκριτο” Βήμα όταν ξεκατινιαζόταν με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ελπίζουμε ο κύριος Στουρνάρας να μην δυσκολευτεί τόσο να τα βρει, ώστε επιτέλους οι καταστροφείς της Ελλάδας να πάνε ΑΜΕΣΑ στο ειδικό δικαστήριο.

Αυτή είναι η αλήθεια για το πλιάτσικο που τελέστηκε εις βάρος της Εθνικής περιουσίας, των ασφαλιστικών ταμείων, των κρατικών τραπεζών, των πανεπιστημίων, των νοσοκομειακών ιδρυμάτων και των λοιπών ΝΠΔΔ, όπως αυτή απορρέει από την λεπτομερή αναφορά Παυλόπουλου στις 2/11/2011. Από την τότε επερώτηση προκύπτει πως οι περισσότερες αγορές Ελληνικών ομολόγων έγιναν χωρίς αποφάσεις των ΔΣ των διοικήσεων, αλλά υπό την επιστασία της ΤτΕ! Δηλαδή του κυρίου Προβόπουλου! Επί δύο χρόνια, το δημόσιο φορτωνόταν ανηλεώς “τοξικά” ομόλογα με την ηθική αυτουργία Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, που τα κούρεψε ως φυσικός αυτουργός ο Παπαδήμος.

Έτσι, όταν ήλθε η ώρα να κουρευτούν τα ομόλογα, αυτά βρίσκονταν πλέον σε Ελληνικά χέρια. Σε χέρια του δημοσίου, αφού τα ξεφορτώθηκαν οι ξένοι τραπεζίτες χωρίς να χάσουν δεκάρα!

Και εδώ αρχίζει το μέγα σκάνδαλο. Κάθε νοήμων άνθρωπος θα ρωτούσε “και γιατί δεν κουρεύαμε τα ομόλογα,

Η Λευκορωσία ανακάλεσε όλο το διπλωματικό προσωπικό της από την Σουηδία


Ολόκληρο το προσωπικό της πρεσβείας της στη Σουηδία, ανακαλεί η Λευκορωσία, μετά το επεισόδιο στις 4 Ιουλίου όταν ο ουρανός της πρωτεύουσας Μινσκ γέμισε με μικρά αλεξίπτωτα από τα οποία κρέμονταν λούτρινα αρκουδάκια με μηνύματα υπέρ της δημοκρατίας και κατά του προέδρου Λουκασένκο.
Το αεροσκάφος με τους ασυνήθιστους «αλεξιπτωτιστές» είχε ναυλώσει σουηδική εταιρία δημοσίων σχέσεων για λογαριασμό Λευκορώσων ακτιβιστών.
Στις 3 Αυγούστου η Λευκορωσία απέλασε τον Σουηδό πρεσβευτή και ανακάλεσε τον δικό της από την Στοκχόλμη.
Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας τονίζει πως αποσύρει το υπόλοιπο διπλωματικό του προσωπικό γιατί η Σουηδία απέλασε άλλους δύο διπλωμάτες και αρνήθηκε να δεχτεί νέο πρεσβευτή στη χώρα.
"Μετά την εξέλιξη αυτήν, η Λευκορωσία αναγκάστηκε να κλείσει την πρεσβεία της στη Σουηδία και να αποσύρει το υπόλοιπο προσωπικό της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι δάσκαλοι απεργούν στις 12 Σεπτεμβρίου


Σε εικοσιτετράωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου αποφάσισε να κατέβει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), ενώ... στις 11 του ίδιου μήνα, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός στα σχολεία, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Στη διαμαρτυρία τους, οι εκπρόσωποι των δασκάλων προτάσσουν ως κυρίαρχο θέμα «την οικονομική εξαθλίωση και κυρίως των νέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από τα όρια στοιχειώδους διαβίωσης, με μισθούς πείνας των 570 ευρώ».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΟΕ θα επιδιώξει συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και με πολιτικά κόμματα και παράλληλα θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

Εξάλλου, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διαμαρτύρονται για την απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού (ΦΕΚ 15/06/2012) να καταργηθεί η δυνατότητα ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ιστορικά μνημεία. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία ζητάει την ανάκληση της «απαράδεκτης», όπως τη χαρακτηρίζει, απόφασης.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΤΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζοντας τοπικά  blogs και sites παρατηρήσαμε ότι ακόμη και Δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν στοιχεία από τον Δήμο Παλλήνης  (Υπόδειγμα Δήμου) που ποτέ δεν δίνονται.  
Φανταστείτε τώρα εμείς (Οικολόγοι Πράσινοι) που από τον περασμένο Φεβρουάριο, ζητάμε αρχίζοντας από τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Παλλήνης και εν συνεχεία αρκετούς Αντιδημάρχους ζητάμε ένα αντίγραφο της επιστολής που έγινε   προς την περιφέρεια (αφού  ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα) για τον ψεκασμό του ρέματος που έρχεται από τον Γέρακα και συνεχίζει προς το μέγα ρέμα Ραφήνας.
Πότε κ. Ζούτσο θα μάθουμε την εξέλιξη του αιτήματος για να διαμαρτυρηθούμε;
Από ποιόν θα ζητήσουμε τα ‘ρέστα’ αν παρουσιαστεί σοβαρό κρούσμα στην περιοχή μας;
Μήπως ο Δήμος αργεί λόγω ζέστης , ή μας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του;

Οδυσσέας Ρομπάκης
Μέλος Οικολόγων Πράσινων Δήμου Παλλήνης 
Παλληνη press

Εσύ που ήσουν «περήφανε» Ελληναρά;


«Περήφανε» Ελληναρά, αυτό το κείμενο απευθύνεται σ’ εσένα. Εσένα που ξαφνικά πιστεύεις πως…ξύπνησες!
Εσένα που θεωρείς πως ξύπνησες τοποθετώντας την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού σου και σαν avatar στο facebook. Εσένα που ξαφνικά αντιλήφθηκες πως… σε πούλησαν οι «αλήτες – προδότες – πολιτικοί», αλλά φυσικά ξαναπήγες να τους ψηφίσεις ώστε να αποκρούσεις τον «κομμουνιστικό κίνδυνο» και να προστατεύσεις τις καταθέσεις που δεν έχεις από τον «κίνδυνο της εξόδου της Πατρίδας από το ευρώ και την άτακτη χρεοκοπία». Εσένα που πιστεύεις πως πίσω απ’ το κάθε τί κρύβεται μια μυστική συνωμοσία Εβραίων και μασόνων, που κοιτάς τον ουρανό κάθε τρεις και λίγο για να δεις αν «μας ψεκάζουν ή όχι», που επικροτείς την βία κατά των μεταναστών που «σου παίρνουν τις δουλειές»…
Εσένα ρατσιστή που επιδιώκεις να συνδέσεις το όνομα του τόπου στον οποίο γεννήθηκε η Δημοκρατία και πρωτοδοκιμάστηκε η αυτοκυβέρνηση, με τον μιλιταρισμό, και την ξενοφοβία. Εσένα που αφού μάσησες απλωμένος στην ξαπλώστρα τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, θυμήθηκες πως πρέπει «να επιστρέψουν τα κλεμμένα». Εσένα που ξαφνικά θέλεις να «ξεβρωμίσει ο τόπος», να δίνεται φαγητό «μόνο σε Έλληνες», να γίνονται μεταγγίσεις αίματος «μόνο σε Έλληνες», αφού βέβαια ξεζούμισες πρώτα μετανάστες στα χωράφια, στα εργοστάσια, στα δημόσια έργα, αλλά και μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, να ξεσκατίζουν την ανήμπορη μάνα σου και να αισθάνεσαι οσιομάρτυρας που παραχωρούσες μια τρίωρη έξοδο την Κυριακή… Εσένα που αντιμετωπίζεις ως εχθρούς τους αριστερούς και τους αναρχικούς, αλλά ποτέ δεν κάθισες να διαβάσεις τι στο διάολο μπορεί να λέει αυτός ο Μαλατέστα, ή εκείνος ο Μαρξ, ή η άλλη, η Έμμα Γκόλντμαν, αλλά αρκέστηκες να αναμασάς από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου τις χιλιοειπωμένες παπαριές της ακροδεξιάς για «ανθέλληνες», «άπλυτους» κτλ. Αλήθεια…ποιός μισεί τη χώρα στην οποία γεννήθηκε; Αυτός που χρόνια τώρα αγωνιζόταν στους δρόμους για ανθρώπινα δικαιώματα, ελευθερίες, ισότητα, ισονομία, δικαιοσύνη ή αυτός που σχημάτιζε λακκούβες στους καναπέδες παρακολουθώντας reality και τσόντες;
Σ’ ακούω να γελάς ειρωνικά… «περήφανε» Ελληναρά του πληκτρολογίου! Σε βλέπω να σερφάρεις στο διαδίκτυο από το πρωί μέχρι το βράδυ, να σχολιάζεις σε κάθε ανάρτηση και όποτε σε πιάνουν τα υπαρξιακά σου, να μιλάς για την «Πόλη» που «πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δική σου θα ‘ναι»! Να κάνεις λόγο για τις «προφητείες του Γέροντα Παίσιου», να μιλάς για Ορθόδοξα και Βυζαντινά μεγαλεία και ταυτόχρονα να εκθειάζεις τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη – τι τρομερός συνδυασμός! Αρχαία Ελλάδα και Βυζάντιο… (από τη μια η δημοκρατία και από την άλλη ο θεοκρατικός σκοταδισμός… ή μάλλον σκοταδισμός και στις δύο περιπτώσεις, μιας και δεν είσαι σε θέση ν’ αντιληφθείς ούτε καν την φιλοσοφική δημοκρατική σκέψη των αρχαίων Αθηναίων, και απεναντίας, φετιχίζεσαι είτε με εικόνες του Λεωνίδα είτε με έναν από τους μεγαλύτερους σφαγείς της αρχαιότητας, τον Μέγα Αλέξανδρο)!
Που ήσουν λοιπόν τιμητή της αριστεράς και της αντιεξουσίας; Ενδεικτικά και μόνο ερωτώ τα παρακάτω:
Πού ήσουν όταν ψηφίστηκε ο νόμος [1] περί κηρύξεως μιας απεργίας παράνομης και καταχρηστικής και

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Στο δίκτυο της Πειραιώς θα εξυπηρετούνται από αύριο οι πελάτες της ΑΤΕ



Συναλλαγές με βιβλιάριο καταθέσεων θα μπορούν να πραγματοποιούν από αύριο το πρωί σε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς οι πελάτες της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος. Μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς λαμβάνεται μέριμνα ώστε να εξυπηρετηθεί το σύνολο της πελατείας της ΑΤΕ.
Όπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ απεργούν από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, αντιδρώντας στον διαχωρισμό της και την μεταβίβαση του υγιούς τμήματός της στην Πειραιώς. Ήδη από την Τετάρτη 1η Αυγούστου οι πελάτες της ΑΤΕ μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω του δικτυού ΑΤΜ της Πειραιώς χωρίς χρέωση. Στόχος τώρα είναι να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες συνταξιούχοι που συνταξιοδοτούνται μέσω της ATEbank και καθώς δεν διαθέτουν κάρτες αναλήψεως μετρητών έχουν μείνει χωρίς χρήματα λόγω απεργίας.
Ας σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί η διοίκηση της Πειραιώς συναντήθηκε με το προεδρείο των εργαζομένων της ΑΤΕ και αφού τους διαβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι όλες οι θέσεις εργασίας είναι εξασφαλισμένες, τους ζήτησαν να επιστρέψουν και πάλι στην εργασία τους.
Αυτή την ώρα συνεδριάζει για το θέμα ο σύλλογος των εργαζομένων της ΑΤΕ.

Κατηγορούμενη για διαφθορά στη Σλοβακία, υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα


Τον Ιανουάριο του 2012, όταν το σκάνδαλο «Gorilla»έγινε πρωτοσέλιδο στον Τύπο της Σλοβακίας, η Anna Bubeníková, διευθύντρια του Εθνικού Ταμείου Ιδιοκτησίας (FNM) και υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις βρέθηκε στο επίκεντρο των αποκαλύψεων για τις περιπτώσεις διαφθοράς που έπληξαν τη χώρα. Αποκαλυπτική μυστική έως τότε έκθεση που έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο την ανάγκασε να παραιτηθεί. Στις 7 Αυγούστου, το πρακτορείο SME μεταδίδει με επικριτική διάθεση ότι πρόκειται για τη «σωτήρα του ευρώ». Διότι, όπως αποκαλύφθηκε από τηλεοπτικό κανάλι της Σλοβακίας Markiza TV, η Bubeníková επιλέχθηκε να υπηρετήσει στην επιτροπή της Κομισιόν για την επίβλεψη των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.
Η Bubeníková προτάθηκε στην ΕΕ τον Ιούλιο του 2011 από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της ΣλοβακίαςΙβάν Μίκλος. Η τωρινή κυβέρνηση της Σλοβακίας, που εκλέχθηκε το Μάρτιο, ζητά τώρα την επανεξέταση του διορισμού της από το Eurogroup, «για λόγους ηθικής τάξης», όπως σημειώνει η εφημερίδα «Slovak Spectator». 

Η αποπομπή της Bubeníková. Δημοσίευμα του Spectator στις 11 Ιανουαρίου 2012

Ωστόσο, το πρακτορείο SME, σημειώνει ότι το δικαστικό σύστημα της Σλοβακίας δεν έχει ακόμη θεωρήσει σκόπιμο να αμφισβητήσει τον διορισμό της Bubeníková. Γράφει δε, κυνικά, ότι «αν η τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) μένει αδιάφορη αναφορικά με τις κατηγορίες διαφθοράς που αντιμετωπίζει η Bubeníková, «δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην βοηθήσει τους Έλληνες».

Εξάλλου «αν ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα ήταν έστω στο μισό του ρυθμού της Σλοβακίας, θα υπήρχε η ευκαιρία να σωθεί η ευρωζώνη» σημειώνει το πρακτορείο και προσθέτει «όπως αναφέρεται στο έγγραφο του σκάνδαλου Gorilla, η Bubeníková είναι πολύ αποτελεσματική. Το να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. πριν τη λήξη της προθεσμίας το 2015 θα πρέπει να είναι παιχνιδάκι γι’ αυτήν». 
Το σκάνδαλο Gorilla

Τον Ιανουάριο του 2012 και εν όψει των εκλογών του Μαρτίου, την πολιτική ζωή της Σλοβακίας δηλητηρίασε ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που άρχισε να ερευνάται μετά τη δημοσίευση ενός απόρρητου αρχείου υπό το κωδικό όνομα «Gorilla». Το αρχείο «Gorilla» αναφέρεται σε πολλές περιπτώσεις διαφθοράς στο πολιτικό φάσμα, και περισσότερο σε περιπτώσεις «δημιουργίας των συνθηκών, κάτω από τις οποίες θα σχεδιαστούν οι ιδιωτικοποιήσεις και τα προγράμματα δημόσιων συμβάσεων».

Το αρχείο που φαινόταν να βασίζεται σε αναλυτικό έγγραφο της Σλοβάκικης Υπηρεσίας Πληροφοριών (SIS), ανέβηκε σε σέρβερ των ΗΠΑ. Η αυθεντικότητά του αμφισβητήθηκε και έγινε λόγος πως δημοσιοποιήθηκε για να κατευθύνει τις πολιτικές εξελίξεις πριν τις εκλογές. Ωστόσο, οι πρώτες κιόλας ενδείξεις έλεγαν ότι το μεγαλύτερο μέρος του υλικού ήταν γνήσιο. Τα δεδομένα που αποκτήθηκαν από την Υπηρεσία πληροφοριών (SIS), και πολλές φορές υποδείκνυαν σχέδια, ή προσωπικές απόψεις των εμπλεκομένων, δεν δόθηκαν στην αστυνομία για έρευνα. Αναλυτές πιστεύουν ότι αυτό πιθανότατα οφείλεται στις σχέσεις που είχαν οι διάδοχοι αρχηγοί του SIS με τα πολιτικά κόμματα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.
Σχετικά Άρθρα: