Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Άλλο αλληλεγγύη και άλλο χρυσαυγίτικα επικοινωνιακά τεχνάσματα



Συγγραφέας: left.gr
Σε μια περίοδο οξείας ταξικής επίθεσης με τραγικά αποτελέσματα, όπως αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, υποβάθμιση της ποιότητας της υγείας και της παιδείας, πέρα από την αντίσταση στην εφαρμοζόμενη πολιτική, είναι επιτακτική ανάγκη η παρέμβαση στο πεδίο της αλληλεγγύης.

Για την Αριστερά πρώτο μέλημα είναι η ανάπτυξη ενός κοινωνικο-πολιτικού μετώπου αντίστασης και ανατροπής της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Δίπλα σε αυτή την προσπάθεια και για την καλύτερη δυνατή έκβασή της απαιτείται -ειδικά σήμερα- η επινόηση νέων δημόσιων χώρων και νέων συλλογικών διαδικασιών στη βάση των αναγκών. Κάτι τέτοιο θα διευρύνει τον ζωτικό χώρο για τις αξίες της Αριστεράς, κάτι που κρίνεται σήμερα ιδιαίτερα αναγκαίο απέναντι στον φόβο, την παραίτηση και την ιδιώτευση. Επίσης, θα συμβάλει στην ανάσχεση του «πολέμου των φτωχών», δηλαδή παρακμιακών φαινομένων που συνοδεύουν τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και τη γενίκευση της φτώχειας, όπως η διεύρυνση της λογικής «ο καθένας μόνος του και όλοι εναντίον όλων», η αύξηση της εγκληματικότητας, η ανάπτυξη ρατσιστικών και εθνικιστικών αντιλήψεων.

Τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως τουλάχιστον τις αντιλαμβάνεται η Αριστερά, βρίσκονται σε αντίθεση με «φιλανθρωπικές αντιλήψεις». Επιδιώκουν εκτός από την παροχή έμπρακτης βοήθειας, να αντιπαλέψουν την παθητικότητα και τη μοιρολατρία, και επιθυμούν την ανατροπή του σημερινού αδιεξόδου. Και τούτο διότι στόχος είναι η ενεργοποίηση των «από κάτω», η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της δύναμής τους, αλλά και η κατανόηση ότι για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να αναλάβουμε όλοι δράση, παρά τη συστηματικά καλλιεργούμενη απαισιοδοξία και τον μηδενισμό.


Καμία σχέση δεν έχει η αλληλεγγύη με τη χρυσαυγίτικη προπαγάνδα...


Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε τις δράσεις της Χρυσής Αυγής με τις αιμοδοσιές ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ και τη διανομή τροφίμων και πάλι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ! Δράσεις μεμονωμένες και όμως προπαγανδισμένες με τρόπο υπερβολικό, με αφίσες, δημοσιεύσεις σε τοπικές εφημερίδες και στο διαδίκτυο. Παρατηρείται μάλιστα μια υπερεκτίμηση της... κοινωνικής δράσης της Χρυσής Αυγής, μια πλήρης αποδοχή του λαϊκισμού της και της επικοινωνιακής της ψηφοθηρικής προπαγάνδας. Μιας προπαγάνδας που δεν έχει καμία σχέση με την αλληλεγγύη, διότι πέρα από τον διαχωρισμό των φτωχών ανθρώπων σε Έλληνες και... κοινωνικά απόβλητους μετανάστες, δεν έχει στόχο τη συμμετοχή της κοινωνίας στις δράσεις. Σκοπός είναι η "από τα πάνω" επίδειξη φιλανθρωπικής διάθεσης που εξαγοράζει ψήφους και συνειδήσεις. Αλλά και πάλι για ποια φιλανθρωπία να μιλήσουμε γι' αυτούς που χτυπούν με ρατσιστικό μίσος μετανάστες και όχι μόνο... Να θυμηθούμε εδώ και τις προεκλογικές τους επιθέσεις σε περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Η απάτη με τις αιμοδοσίες...


Οι χρυσαυγίτες με κάθε τρόπο προπαγανδίζουν το γεγονός ότι δίνουν αίμα και μάλιστα ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. Αυτή η δράση τους αντίκειται φυσικά στους κανόνες που διέπουν την παροχή υπηρεσιών υγείας και στον ίδιο τον όρκο του Ιπποκράτη... 

Το Νοσοκομείο Σωτηρία και η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών τούς έδειξαν άλλωστε "κόκκινη κάρτα", υποστηρίζοντας πως τέτοιου είδους διακρίσεις ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους δεν μπορούν να γίνουν.

Χαρακτηριστικά η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ) τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι:"Θεωρώντας δεδομένο ότι δεν μπορεί να είναι αληθινή η είδηση πως δημόσιο νοσοκομείο έκανε δεκτή τέτοια παράλογη, αντιεπιστημονική, παράνομη και ρατσιστική μεθόδευση, περιμένουμε άμεσα επίσημες κατηγορηματικές διαψεύσεις από τα νοσοκομεία και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας".

Διαβάστε επίσης: 

Παραβίαση του όρκου του Ιπποκράτη από Χρυσαυγίτες


Να θυμίσουμε και την πολυδιαφημισμένη αιμοδοσία σε νοσοκομείο της Καρδίτσας, στην οποία προσήλθαν 12 χρυσαυγίτες μόνο, εκ των οποίων λιγότεροι από 10 έδωσαν στην πραγματικότητα αίμα, σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο της περιοχής...

Την ίδια ώρα που χιλιάδες άνθρωποι είναι αιμοδότες χωρίς να επιδίδονται σε προκλητική προπαγάνδα. Μόνο για το θλιβερό περιστατικό του τραυματισμού σε τροχαίο των δυο δίδυμων από την Πολωνία, εκατοντάδες είναι αυτοί που έσπευσαν μετά την έκκληση να δώσουν αίμα! Φυσικά χωρίς να φωτογραφηθούν...

Τα τρόφιμα των... Ελλήνων


Με τον ίδιο προπαγανδιστικό τρόπο σπεύδουν να μοιράσουν τρόφιμα, που, όπως έχει καταγγελθεί, προμηθεύονται από τη γνωστή γερμανική αλυσίδα LIDL... Χωρίς τη συμμετοχή του κόσμου που έχει ανάγκη. Με στόχο να φωτογραφηθούν και να προβληθούν ως φιλεύσπλαχνοι οι γνωστοί υπόδικοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης...

lidl_xrysh_aygh




Και μια και το 'φερε η κουβέντα...


Μήπως πρέπει να θυμηθούμε όσα συμβαίνουν -και είναι πολλά- ενάντια στην παθητικότητα και τη μοιρολατρία; Να δούμε τις προσπάθειες ανατροπής του σημερινού αδιεξόδου και της ενεργοποίηση των «από κάτω»; Αυτών που καθημερινά παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και δηλώνουν έμπρακτα ότι για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να αναλάβουμε όλοι δράση, παρά τη συστηματικά καλλιεργούμενη απαισιοδοξία και τον μηδενισμό.

Ας το δοκιμάσουμε με κάποιες εικόνες αλληλεγγύης...


Εν αρχή ήταν οι πατάτες: Από το χωράφι στο ράφι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου