Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Μην ξυπνάτε τον Δήμαρχο…


Πώς γίνεται να μην ενοχλείται κανείς με την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας; Πόσο χειρότερα πρέπει να γίνουν τα πράγματα για να ξυπνήσει ο Δήμαρχος της πόλης;
Έχει περπατήσει, άραγε, καθόλου στους δρόμους των Εξαρχείων; Της Ομόνοιας; Στον Κεραμικό και το Μεταξουργείο; Στου Ψυρρή; Έχει δει τι γίνεται ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ;
Ή μήπως μπαίνει από το αυτοκίνητό του κατευθείαν στο γραφείο του; Κι όταν κάθεται στην καρέκλα του, ΤΙ κάνει; ΜΕ ΤΙ ασχολείται; Είναι ευχαριστημένος με το… έργο του;
ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ χρειάζονται για να ξεπλυθούν οι δρόμοι που έχουν απελπιστικά βρωμίσει και έχουν μετατραπεί πια σε δημόσια ουρητήρια; Πόσο φταίει η «Κρίση» στο ότι δεν μπορεί πια κανείς να περπατήσει με άνεση στην πόλη, χωρίς να σκοντάψει άπειρες φορές στα σπασμένα πεζοδρόμια;
Χωρίς να κινδυνεύει να πνιγεί από τη δυσοσμία;
Χωρίς να εμποδίζεται στο διάβα του από τα εμπορεύματα των μικροπωλητών που έχουν σκεπάσει τα πεζοδρόμια;
Χωρίς να είναι περικυκλωμένος από σκουπίδια;
Και δεν μιλάω για τους χιλιάδες ναρκομανείς που «τρυπιούνται» πια ανεμπόδιστα σε εντελώς δημόσια θέα

Ψήφισαν τον Χρυσαυγίτη 23 βουλευτές κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία


Δεν αποτελεί είδηση ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξελέγη πρόεδρος της Βουλής. Ούτε καν ότι έλαβε 223 ψήφους, όσες δεν είχε πάρει κανείς έως τώρα! Από τη στιγμή που τον στήριζαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και δεν είχαν διαφωνία οι του Σύριζα, το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο.
Είδηση νομίζουμε ότι συνιστούν οι 41 ψήφοι που έλαβε ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για την προεδρία της Βουλής (Ζησιμόπουλος)!
Με δεδομένο ότι το νεοναζιστικό κόμμα έχει 18 βουλευτές, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι βρέθηκαν 23 βουλευτές άλλων κομμάτων που ψήφισαν τον Χρυσαυγίτη!
Ποιοι είναι αυτοί και από ποιους πολιτικούς χώρους προέρχονται;
Υπάρχουν 23 βουλευτές που, κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία (βλέπετε, η ψηφοφορία ήταν μυστική), έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στην εκλογή εκπροσώπου των νεοναζιστών -παρά την αντίθετη θέση των κομμάτων τους!
Ο Ζησιμόπουλος μπορεί να μην εξελέγη στη θέση του 7ου αντιπροέδρου της Βουλής, καθώς απαιτούνται 75 ψήφοι, αλλά το θέμα για τους 23 βουλευτές παραμένει. Ο αρχηγός των Χρυσαυγιτών Νίκος Μιχαλολιάκος, ενισχυμένος και από την ψηφοφορία, απειλεί να προσφύγει στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς για να αποκατασταθεί η αδικία -όπως λέει.
Η θέση του 7ου αντιπροέδρου της Βουλής θα παραμείνει κενή.

«ΣΠΑΝΕ» ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ Ρευστοποιούν μαζικά τα ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής!


Ρευστοποιούν μαζικά τα ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής!
Την ώρα που η οικονομική κρίση εξακολουθεί να πλήττει την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, ουρές σχηματίζονται καθημερινά στις ασφαλιστικές εταιρείες από πελάτες που ζητούν να ρευστοποιήσουν τα συμβόλαια ζωής. 

Ορισμένοι αδυνατούν να συνεχίσουν την χρηματοδότηση των προγραμμάτων ζωής , άλλοι αποταμιεύουν τα χρήματα αφού θεωρούν την καταβολή ασφαλίστρων πολυτέλεια εν μέσω κρίσης ενώ οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα χρήματα για να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως η πληρωμή του ενοικίου. Όπως και να έχει,

Χαμηλότερους τόκους από τους ιδιώτες θα πληρώνει το δημόσιο


Λόγω οικονομικής κρίσης Με ισχυρότατη πλειοψηφία (10-3) το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, αποφάνθηκε ότι υπό τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες είναι 
σύμφωνη με τις συνταγματικές επιταγές η νομοθετική εκείνη διάταξη που προβλέπει ότι το Δημόσιο για τις οφειλές του πρέπει να καταβάλει τόκο υπερημερίας 6%, ενώ οι ιδιώτες που οφείλουν στο Δημόσιο πρέπει να πληρώνουν μεγαλύτερο επιτόκιο (από 8,75% έως 12,25%).

Τα μέλη του ΑΕΔ, δεχόμενα την εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας Παν. Ευστρατίου, αποφάνθηκε ότι λόγω της οξείας δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας και προς αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας, δεν αντιβαίνει στις επιταγές των άρθρων 4 (ισότητα) και 25 (αρχή αναλογικότητας) του Συντάγματος η διαφοροποίηση αυτή στην καταβολή τόκων υπερημερίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών.

Η υπόθεση αυτή απασχόλησε το ΑΕΔ κατόπιν αντιθέτων αποφάσεων μεταξύ Ελεγκτικού Συνεδρίου και Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (απόφαση 2812/2011) έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην ΕΣΔΑ η επίμαχη διάταξη που προβλέπει τη διάκριση μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών ως προς το ύψος του τόκου και παρέπεμψε το όλο θέμα προς οριστική κρίση στο ΑΕΔ λόγω της διχογνωμίας (αντίθετων αποφάσεων) μεταξύ των δύο Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

Αντίθετα, ο Άρειος Πάγος με σειρά αποφάσεών του (1127/2010, 1128/2010 κ.λπ.) έχει κρίνει ότι είναι συνταγματική η επίμαχη διάκριση για την επιβολή του τόκου και δεν αντιβαίνει στην ΕΣΔΑ.

Η επίμαχη απόφαση θα δημοσιευθεί με την είσοδο του νέου δικαστικού έτους (16 Σεπτεμβρίου 2012). 

Στάχτη έκανε το ελεφαντόδοντο ο πρόεδρος της Γκαμπόν


Συμβολική κίνηση στον αγώνα για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας Φωτιά σε πέντε τόνους ελεφαντόδοντου, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, έβαλε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Γκαμπόν, 
Ali Bongo.

Η κίνηση σηματοδοτεί την έναρξη του αγώνα κατά της λαθροθηρίας, καθώς η κυβέρνηση πρόσφατα δεσμεύτηκε να λάβει αυστηρά μέτρα για την προστασία των ελεφάντων.

«Η Γκαμπόν έχει υιοθετήσει πολιτική μηδενικής ανοχής στο έγκλημα κατά της άγριας ζωής και θέτουμε σε ισχύ θεσμούς και νόμους για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η πολιτική εφαρμόζεται», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Γκαμπόν.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις χαιρέτισαν τη συμβολική κίνηση της καύσης του ελεφαντόδοντου, μια εποχή που η λαθροθηρία στην κεντρική Αφρική φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ.

Σύμφωνα με τη WWF, το απόθεμα που καταστράφηκε ζυγίζει ακριβώς 4.825 κιλά και περιλαμβάνει 1.293 κομμάτια ακατέργαστου ελεφαντόδοντου, προερχόμενο κυρίως από χαυλιόδοντες και 17.730 κομμάτια από κατεργασμένο ελεφαντόδοντο.

Για πέντε τόνους ελεφαντόδοντου υπολογίζεται ότι οι λαθροθήρες σκότωσαν πάνω από 850 ελέφαντες.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την πρόθεση της Γκαμπόν να καταπολεμήσει τη λαθροθηρία και το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής, μια περίοδο που η θανάτωση ελεφάντων για το ελεφαντόδοντο έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η WWF.

Ποιος είναι ο Πίου του... Αγαπούλα!


Ποιος είναι ο Πίου του... Αγαπούλα!
Ο τηλεοπτικός Πίου από την τελευταία διαφήμιση της WIND με πρωταγωνιστή τον...

γνωστό σε όλους πλέον Πρόεδρο, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης, μπορεί να είναι άγνωστος στο τηλεοπτικό κοινό, ωστόσο στον κινηματογραφικό χώρο είναι δημοφιλής.



Αν καη πρώτη εντύπωση θα μπορούσε να είναι ότι ο Πίου εργάζεται ως ηθοποιός στην πραγματικότητα δουλεύει σε παραγωγές ταινιών ως βοηθός μακενιστικού (χειρισμός κάμερας και εξαρτημάτων αυτής). Ονομάζεται Τζόελ και κατάγεται από τη Νιγηρία και όχι από την ποδοσφαιρομάνα «Πουλιανάμπρε». O Πίου λοιπόν, δηλαδή ο Τζόελ, είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και είναι πατέρας ενός παιδιού.



Μιλάει την Ελληνική γλώσσα αρκετά καλά και εργάζεται χρόνια στην Ελλάδα, ενώ αυτήν την περίοδο βρίσκεται στη Νιγηρία για να επισκεφτεί τους γονείς του.



Ο «Πίου» είναι αναμφισβητητα ο ποδοσφαιρικός ήρωας του καλοκαιριού καθώς ήδη το ονομά του έχει γίνει χιουμοριστικό σύνθημα στις κερκίδες, ενώ φίλαθλοι κάνουν λογοπαίγνια ακόμα και με τον Μάριο Μπαλοτέλι της Εθνικής Ιταλίας παρουσιάζοντάς τον ως... το μαύρο πιστόλι!



newpost.gr

Σχεδόν 9.000 μετανάστες επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα


Από αυτούς, οι 7.052 είναι μη νόμιμοι μετανάστες

Περισσότεροι από 8.800 είναι οι μετανάστες που έχουν, μέχρι σήμερα, εγγραφεί στο πρόγραμμα Εθελούσιας Επιστροφής και Επανένταξης, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Ελλάδος, του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως (ΔΟΜ), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Από αυτούς, οι 7.052 είναι μη νόμιμοι μετανάστες, οι 1.661 είναι αιτούντες άσυλο και οι 106 είναι μετανάστες που έχουν ζητήσει άσυλο και έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις τους, ενώ ήδη 3.848 έχουν επιστρέψει εθελοντικά στις πατρίδες τους.

Από τον συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων, 7.677 είναι άνδρες ενήλικες, 462 ενήλικες γυναίκες και 680 παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου. Στην Ελλάδα, τα προγράμματα αυτά ξεκίνησαν, το 2010, με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής και με συμμετοχή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε ποσοστό 25%.

Ακόμα μια καταψήφιση του νομοσχεδιου ACTA


Από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου Άλλη μια καταψήφιση του νομοσχεδίου ACTA ήρθε από την Πέμπτη Κοινοβουλευτική Επιτροπή “Διεθνούς Εμπορίου” με τελική πρόταση να απορριφθεί το 
νομοσχέδιο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την 4η Ιουλίου! Όπως θα θυμάστε ήδη τέσσερις Επιτροπές όπως “Νομικών Υποθέσεων”, “Κοινωνικών Ελευθεριών”, “Βιομηχανίας” και “Διεθνούς Ανάπτυξης” έχουν απορρίψει το ACTA τις προηγούμενες εβδομάδες και έχουν προτείνει και αυτές με την σειρά τους την μη ψήφιση του νομοσχεδίου από το Κοινοβούλιο.

Η απόρριψη από την Επιτροπή “Διεθνούς Εμπορίου” κρίνεται ως η πιο σημαντική. Η συνεδρίαση είχε ασυνήθιστα μεγάλη συμμετοχή και καλύφθηκε από τον Τύπο. Η κύρια πρόταση της Επιτροπής “Διεθνούς Εμπορίου” ( INTA) ήταν να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο παρόλο που υπήρχαν και προτάσεις για άμεση ψήφιση και εφαρμογή. Επίσης έγινε πρόταση να παρατείνει την απόφαση του το Κοινοβούλιο μέχρι την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που όμως μπορεί να πάρει 2-3 χρόνια. Τελικά, οι προτάσεις για άμεση ψήφιση και εφαρμογή απορρίφθηκαν. Τα πνεύματα οξύνθηκαν καθώς πολλοί διαφωνούσαν με την αναμονή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και στο τέλος απορρίφθηκε και αυτή η πρόταση.

Η Επιτροπή τελικά εξέδωσε αναφορά για καταψήφιση του Νομοσχεδίου εξολοκλήρου την 4η Ιουλίου με 19 ψήφους υπέρ και 12 κατά. Η διαφορά θεωρήθηκε μεγάλη και ενδεικτική του τι θα γίνει τον Ιούλιο. Προφανώς το να απορρίπτουν το νομοσχέδιο πέντε στις πέντε Επιτροπές θεωρείται μεγάλο επίτευγμα καθώς έξι μήνες πριν οι περισσότεροι σχολιαστές ήθελαν το ACTA να περνάει ανενόχλητο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ίδιοι οι Ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι αυτή η αλλαγή οφείλεται κυρίως στο τεράστιο κύμα αντιδράσεων πανευρωπαϊκά στο δρόμο αλλά και διαδικτυακά μέσω website, blog, email κτλ.

Παρόλο που τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, θα είναι τεράστιας ιστορικής σημασίας το να μην περάσει το νομοσχέδιο εξαιτίας τέτοιας παρέμβασης από πολίτες, καθώς γίνεται πια αντιληπτό πως δεν μπορεί να αγνοείται η γνώμη του κοινού όταν πρόκειται για τόσο σημαντικά ζητήματα. Όλα αυτά συνάδουν με τις διαμαρτυρίες κατά και την απόρριψη του SOPA και του PIPA στην Αμερική γεγονός που βοήθησε και τις αντιδράσεις στην Ευρώπη κατά του ACTA!
 


Στοιχεία για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα από έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


Μείωση 8,7% (400.000 θέσεις εργασίας)παρουσίασε η απασχόληση στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στη ΕΕ. Την ίδια περίοδο, στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.
Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης

Τρεις συλλήψεις για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα όπλων


Εισήγαγαν παράνομο φορτίο από τις Ηνωμένες Πολιτείες Τρία άτομα, μέλη διεθνούς κυκλώματος παράνομης διακίνησης και εισαγωγής οπλισμού στη χώρα μας, συνελήφθησαν σε οργανωμένη 
επιχείρηση σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Κρήτη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η εγκληματική οργάνωση είχε εισαγάγει τον Ιανουάριο του 2010 παράνομα φορτίο όπλων, από τις Η.Π.Α. στη χώρα μας, ενώ το Μάρτιο του 2012 είχε επιχειρήσει ανάλογη εισαγωγή οπλισμού σε Ελλάδα και Τσεχία.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την εξάρθρωση του κυκλώματος, οι Ελληνικές αστυνομικές αρχές συνεργάστηκαν, το τελευταίο 4μηνο, με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων

Χαμηλώνει τις προσδοκίες επαναδιαπραγμάτευσης ο Σαμαράς


«Φτερά» φαίνεται πως κάνουν οι προεκλογικές εξαγγελίες Σαμαρά περί σκληρής επαναδιαπραγμάτευσης των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, που μετέφερε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός χαμηλώνει σαφώς τους τόνους, προτάσσοντας ως  μόνο ζητούμενο στην παρούσα φάση την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος. Παράλληλα, δεσμεύεται για επιτάχυνση της εφαρμογή των μέτρων, με έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις.
 
Στην επιστολή Σαμαρά δηλώνεται ξεκάθαρα πως «η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης». Μάλιστα, «η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του προγράμματος».

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύεται επίσης ότι θα επιταχύνει την εφαρμογή του προγράμματος με έμφαση

Οι πραγματικοί νικητές του Obamacare είναι οι απλοί Αμερικανοί


Το Βήμα, The New York Times

Λοιπόν, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ - αψηφώντας πολλές προσδοκίες - τάχθηκε υπέρ του νόμου του Μπαράκ Ομπάμα για την υγεία, δηλαδή το Obamacare. Θα υπάρξουν, αναμφισβήτητα, πολλές επικεφαλίδες που θα διατρανώνουν τη μεγάλη νίκη του προέδρου Ομπάμα - και πράγματι είναι. Αλλά οι πραγματικοί νικητές είναι οι απλοί Αμερικανοί.

Για πόσους ανθρώπους μιλάμε; Μπορείτε να πείτε γύρω στα 30 εκατομμύρια - αυτός είναι ο αριθμός των ανθρώπων που θα αποκτήσουν ασφάλιση εξαιτίας του Obamacare. Αλλά αυτός ο αριθμός αποκρύπτει το πραγματικό μέγεθος των νικητών - γιατί εκατομμύρια άλλοι

O Aλέξης Τσίπρας μιλάει για την ομοφυλοφιλία


Στο gay περιοδικο Fagazine


Παρότι στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ συναντάμε τις πιο προωθημένες θέσεις για τα ζητήματα της ομοφυλοφιλίας και τα δικαιώματα των LGTB πολιτών, ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού δεν έγινε στην Καισαριανή, με δήμαρχο από τον ΣΥΝ, αλλά στην Τήλο, με δήμαρχο από το ΠΑΣΟΚ. Γιατί ; 
Ίσως, αυτήν την ιστορική, για τη χώρα μας, πράξη, μπορούσε τελικά να την τελέσει ένας άνθρωπος και όχι ένας εκπρόσωπος μίας πολιτικής παράταξης, ακόμα και του ΣΥΝ. Κι επειδή γνωρίζω τον δήμαρχο της Τήλου θεωρώ ότι άξιζε που μία ριζοσπαστική ενέργεια συνδέθηκε με το όνομά του. Διότι με αυτό συνδέθηκε και όχι με την παράταξή του. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ έγινε σε μία μικρή κλειστή νησιωτική κοινωνία δεν υπήρξαν υστερικές αντιδράσεις από τους κατοίκους της. Αυτό σχετίζεται απολύτως με το πρόσωπο του δημάρχου και γιατρού τους, Τάσου Αλφιέρη. Οι κάτοικοι τον εμπιστεύονται γι’ αυτό και αποδέχτηκαν το συμβάν ασχέτως αν οι περισσότεροι σοκαρίστηκαν. Θεωρώ ότι ήταν ένας ιδανικός γάμος, σε έναν ιδανικό τόπο με έναν ιδανικό τοπικό άρχοντα. Χωρίς πρόθεση να παραβλέψω ότι δεν έγινε από εκλεγμένο δήμαρχο του κόμματος μας, επιτρέψατέ μου να θυμίσω ότι την διαδικασία υποστήριξαν με την παρουσία τους στην Τήλο μέλη του ΣυΡιζΑ από την Αθήνα και

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Δολοφονούν τους αλμπίνους για τελετές


Πιστεύουν ότι τα όργανά τους έχουν υπερφυσικές ιδιότητες Μία βουλευτίνα η οποία εκπροσωπεί τη μειονότητα των Αλμπίνων στην Τανζανία, ξέσπασε σήμερα σε λυγμούς αγορεύοντας 
υπερασπιζόμενη τα μέλη της ομάδας των ανθρώπων που πάσχουν από αλφισμό, επισημαίνοντας ότι «υφίστανται απηνή καταδίωξη, για να γίνουν στο τέλος θύματα ανθρωποκτονίας με τελετουργικά χαρακτηριστικά».

Η βουλευτής Αλ Σαϊμάα Κουεγκίρ εξήγησε ότι όταν θυματοποιείται ένας Αλμπίνος «ελάχιστα κάνουν οι διωκτικές αρχές για να εντοπιστούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

«Όταν άλλοι άνθρωποι δολοφονούνται, διεξάγονται έρευνες και προωθούνται με ταχύ ρυθμό, λογοδοτούν οι δράστες. . . όμως σε ό,τι αφορά τους Αλμπίνους, κάτι τέτοιο μπορεί να διαρκέσει έτη, ακόμα και δεκαετίες», υπογράμμισε η πολιτικός, η πρώτη (από το 2008) βουλευτίνα που εκπροσωπεί την ομάδα αυτή ασθενών, με προεδρική απόφαση.

Η ίδια ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια, «80 Αλμπίνοι έχουν δολοφονηθεί με τελετουργικό τρόπο, σε πολλές περιπτώσεις αφού υποστούν βιασμό. Ζούμε διαρκώς με το φόβο. Τι αμάρτημα έχουμε διαπράξει, για να μάς συμπεριφέρονται κατ' αυτόν τον τρόπο»; είπε η βουλευτίνα Κουεγκίρ ξεσπώντας σε λυγμούς.

Οι Αλμπίνοι στερούνται εκ γενετής χρώματος στην επιδερμίδα τους, στα μαλλιά, στο τριχωτό, στην κόρη οφθαλμού. Πέφτουν θύματα διακρίσεων σε πολλές περιοχές της Αφρικής.

Ειδικά όμως στην Τανζανία, οι περίπου 270 χιλιάδες Αλμπίνοι δολοφονούνται λόγω δεισιδαιμονίας, κατά την οποία «τα ζωτικά όργανά τους έχουν υπερφυσικές ιδιότητες και αφού αναμιχθούν από τους μάγους με άλλα υλικά κάνουν τον νέο κάτοχό τους τυχερότερο και πλουσιότερο». Άλλοτε, πάλι, αυτά τα όργανα πωλούνται για χιλιάδες αμερικανικά δολάρια. 

Τραμπούκοι από σπίτι.



Posted 19 days ago by Smiling_on_hand_thumb Aristos Doxiadis


Αναρτήθηκε στο protagon.gr
 στις 10/06/2012, με αφορμή τη συζήτηση για τα χαστούκια του Κασιδιάρη στην Κανέλλη σε ζωντανή εκπομπή.
Φυσικά δεν είναι ίδια η κάθε μορφή βίας. Φυσικά, άλλο το εν ψυχρώ και άλλο το εν θερμώ. Άλλο ένας γενικά ψύχραιμος τύπος που παρεκτρέπεται μια φορά, και άλλο ο πάντα τραμπούκος. 'Αλλο το γιαούρτι, άλλο η γροθιά, άλλο η σφαίρα. Και βέβαια άλλο η ζιζέκια "συστημική βία", άλλο η "λεκτική βία", άλλο η πραγματική.
Άλλο όμως η δεξιά και άλλο η αριστερή βία; Άλλο όταν το θύμα είναι πολιτικός και άλλο όταν είναι συγγραφέας; Άλλο όταν Έλληνας, άλλο όταν Αλβανός; Άλλο η βία on camera και άλλο off camera;
Τούτα τα συζητήσαμε πολύ αυτές τις μέρες (δυστυχώς, από μια δευτερεύουσα αφορμή, μόνο και μόνο επειδή συνέβη στον αέρα, ανάμεσα σε γνωστά ονόματα).
Μιλήσαμε και για το γενικό πλαίσιο του πολιτικού λόγου, που λέει για χούντες, για προδότες και για "λιγότερο Έλληνες". Για τις κρεμάλες της πλατείας. Για κανάλια που επιδιώκουν τον καυγά. Είπαμε δηλαδή και για τους ηθικούς αυτουργούς. Σωστά κι αυτά.
Υπάρχει κάτι που δεν είδα να λέγεται, και θέλω να το θυμήσω. Είναι οι αξίες που κουβαλάμε οι Ελληνες όχι στην πολιτική και στο δημόσιο χώρο, αλλά στο σπίτι, στο σχολείο, στην καθημερινή συναναστροφή. Το πολιτισμικό υπόστρωμα που προδιαθέτει πώς θα

Η γυναίκα του υφ. Οικονομικών σκότωσε τον εγγονό του Δούρου!

Η γυναίκα του υφ. Οικονομικών σκότωσε τον εγγονό του ΔούρουΠολιτικές προεκτάσεις αποκτά η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος στο οποίο σκοτώθηκε ο ...
Πάνος Δούρος, εγγονός του ιδιοκτήτη της βιομηχανίας Dur. Η οδηγός του μοιραίου τζιπ που παρέσυρε και σκότωσε τον νεαρό, είναι η σύζυγος του νέου υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.
Στο άκουσμα της υφυπουργοποίησης του Πατρινού δικηγόρου και οικονομολόγου (την περασμένη Πέμπτη) η οικογένεια Δούρου αντέδρασε.
Συγκλονιστικά τα όσα έγραψε στο facebook η Μαρία Δούρου, θεία του Πάνου:
«Πόσο ακόμα; ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ! Η κυρία με το μαύρο τζιπ που σκότωσε το παιδί μας είναι η σύζυγος του νέου υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη! Ας γινόταν και πρωθυπουργός ο άνθρωπος, αλλά ούτε μισό ψήγμα ανθρωπιάς; Ούτε μία κουβέντα συμπαράστασης ή παρηγοριάς σε αυτούς τους γονείς που την ίδια ώρα που εκείνος και η οικογένειά του πανηγύριζαν για τη νίκη τους; Ούτε ένα πλησίασμα ανθρωπιάς, ενώ εκείνοι έκαναν το 40ήμερο μνημόσυνο του αγγέλου τους; Τώρα καταλαβαίνουμε πολλά που δεν κόλλαγαν πριν... Εκεί καταντήσαμε; Πόσο ακόμα πόνος;

ΣοφοκλέουςIn

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος νέος διοικητής του ΕΟΠΥΥ;

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος νέος διοικητής του ΕΟΠΥΥ;Ο καθηγητής ιατρικής και πρώην υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος φαίνεται ότι θα αναλάβει τελικά πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με αδιασταύρωτες πληροφορίες ο καθηγητής χειρουργικής και εκ των τομεαρχών Υγείας της ΝΔ δέχτηκε χθες το βράδυ τηλεφωνήματα για την ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης.Πιθανή η παραμονή του κ Σουλιώτη στο πόστο του αντιπροέδρου. Αναμένουμε !

Το σωτήριο “Όχι”,του Γιάννη Βαρουφάκη


www.protagon.gr
Πρόκειται για την πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η Κρίση που η ΕΕ λαμβάνει μια απόφαση που να συνάδει με την λογική. Πρώτη φορά! Έπρεπε βέβαια πρώτα να βρεθεί η Ευρωζώνη δύο εβδομάδες προ της οριστικής και μη αναστρέψιμης διάλυσης και, το πιο σημαντικό, να βρεθεί κάποιος που να πει στην κα Μέρκελ: «Όχι κυρία μου. Δεν υπογράφω, ο κόσμος να χαλάσει, τα ανόητα κείμενα που μου θέτεις.» Ο κύριος αυτός ήταν, βέβαια, ο κ. Μόντι ο οποίος βρήκε το σθένος (να κάνει κάτι που κανείς δεν είχε τολμήσει πριν) για έναν απλό λόγο: Εδώ και δύο εβδομάδες, οι μεγάλες επιχειρήσεις της Βόρειας Ιταλίας ρευστοποιούν όσο-όσο και μαζικά περιουσιακά τους στοιχεία και μεταφέρουν τα κεφάλαια στην Ελβετία, στην Γερμανία, στο Λονδίνο και στην Νέα Υόρκη. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ιταλία βρίσκεται στα πρόθυρα της πλήρους

BMW: Η Honda και η Yamaha σκοτώνουν τα MotoGP


Όσο δεν αλλάζουν οι κανονισμοί η γερμανική εταιρεία θα προτιμά τα Superbike O διευθυντής αγωνιστικού μοτοσυκλέτας της BMW ονομάζεται Bernhard Gobmeier. Ο κύριος Gobmeier χτες 
προέβη σε σκληρές δηλώσεις, λέγοντας ότι η μονομαχία των Honda και Yamaha για τεχνολογική επικράτηση στα MotoGP «σκοτώνει το άθλημα», κάνοντάς το απρόσιτο στους άλλους κατασκευαστές. 

Η ημερομηνία των δηλώσεων δεν είναι τυχαία. Η επιτροπή MotoGP συνεδριάζει στην Ολλανδία, στη διάρκεια του αγώνα στο Assen, για την εκ νέου αλλαγή των κανονισμών, ώστε να μειωθεί το κόστος των αγώνων. Χρήματα δεν υπάρχουν λοιπόν…

Σε συνέντευξή του προς το ιταλικό Motosprint δήλωσε: «Πρόκειται για ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι το τεχνολογικό επίπεδο των MotoGP βρίσκεται πολύ ψηλά και ότι η επένδυση που απαιτείται ώστε να γίνει κάποιος ανταγωνιστικός, είναι τεράστια. Αν η κατάσταση δεν αλλάξει, η BMW δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για να συμμετάσχει στα MotoGP. Αν οι κανονισμοί αλλάξουν…»

Ο Gobmeier κατηγόρησε ευθέως τις Honda και Yamaha για τα προβλήματα που ταλανίζουν το πρωτάθλημα. «Πιστεύω ότι η Honda και η Yamaha σκοτώνουν τα MotoGP», πρόσθεσε.

«Πράγματι, οι Ιάπωνες έχουν διαφορετική ιδέα για τους αγώνες. Ο στόχος τους είναι μόνο να επικρατήσουν των αντιπάλων τους μέσω της τεχνολογίας, κι αν αυτό σκοτώνει το άθλημα, ελάχιστα τούς ενδιαφέρει…»

Σύμφωνα με τον ίδιο, προκειμένου να συμμετάσχει κάποτε η BMW στα MotoGP, θα πρέπει το πρωτάθλημα να γίνει πιο θεαματικό, να καταστεί μια επιχειρηματική ευκαιρία για τη διασκέδαση του κόσμου.

Μέχρι σήμερα η μοναδική εμπλοκή της BMW στα MotoGP είναι η παροχή κινητήρων για τη CRT Suter του Colin Edwards με την ομάδα Forward Racing. 

Διαψεύδει η Ρωσία επίσημο αίτημα της Λευκωσίας για δάνειο


«Δεν έχω παραλάβει αίτημα από αυτό το κράτος» τονίζει ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Η Ρωσία δεν έχει λάβει έως σήμερα από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας επίσημο αίτημα για τη
χορήγηση δανείου, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, μετά τη δημοσίευση πληροφοριών ότι η Λευκωσία ενδέχεται να ζητήσει από τη Μόσχα έως και 5 δισ. ευρώ.

«Δεν έχω παραλάβει επίσημο αίτημα από αυτό το κράτος για την χορήγηση ενός δανείου», τόνισε ο Άντον Σιλουάνοφ, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα των ρωσικών πρακτορείων.

Στις 20 Ιουνίου, ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή είχε υποστηρίξει πως η Λευκωσία σκοπεύει να ζητήσει από τη Μόσχα να της δανείσει 3 έως 5 δισ. δολάρια. Η κυπριακή κυβέρνηση δεν είχε επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή, άφησε όμως να εννοηθεί πως εάν θα το έκανε θα διαβίβαζε το σχετικό αίτημα πριν τις 30 Ιουνίου.

Η Ρωσία είχε χορηγήσει και το 2011 δάνειο 2,5 δισ. ευρώ στην Κύπρο για να αντιμετωπίσει τις δημοσιονομικές της δυσχέρειες για το 2012. 

Έψαχναν χαμένο αεροσκάφος και βρήκαν... δύο άλλα!


Δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν στο αεροπλάνο και στο ελικόπτερο Αναζητώντας ένα αεροσκάφος που χάθηκε μυστηριωδώς στις αρχές του μήνα, στην περιοχή των Ουραλίων, Ρώσοι 
διασώστες εντόπισαν τα συντρίμμια ενός άλλου αεροπλάνου που είχε εξαφανιστεί πριν από χρόνια, καθώς και ένα ελικόπτερο.

«Τα συντρίμμια ενός αεροσκάφους Antonov-2 και ενός ελικοπτέρου Mi-8 της σοβιετικής εποχής βρέθηκαν» κατά τη διάρκεια των ερευνών, ανέφερε το υπουργείου αντιμετώπισης καταστροφών. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των διασωστών, τον Βαντίμ Γκρεμπενίκοφ, το αεροπλάνο που βρέθηκε είχε χαθεί το 2006.

Δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν στο αεροπλάνο και στο ελικόπτερο και αν έχουν βρεθεί στην περιοχή ανθρώπινα λείψανα.

Τα σωστικά συνεργεία βρήκαν τα συντρίμμια ενώ αναζητούσαν ένα άλλο Antonov-2 που εξαφανίστηκε στις 11 Ιουνίου. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 13 άτομα, μαζί με τον πιλότο. Είχε απογειωθεί --χωρίς έγκριση--, από ένα εγκαταλειμμένο αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Σέροφ, στα Ουράλια, με πρωτοβουλία ενός αξιωματικού της τοπικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι επιβάτες του συμμετείχαν σε ένα πικνίκ και είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. 

Mειώνονται οι χρεώσεις στα κινητά τηλέφωνα


Mειώνονται οι χρεώσεις στα κινητά τηλέφωναΑπό την 1η Ιουλίου 2012, η χρήση του κινητού Διαδικτύου για πρόσβαση σε χάρτες, βίντεο, φωτογραφίες, κοινωνικά δίκτυα και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο θα είναι πολύ φθηνότερη όταν ταξιδεύετε σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.   

Ένας νέος κανονισμός της ΕΕ σημαίνει ότι, για πρώτη φορά, θα υπάρξει ανώτατο όριο χρέωσης για «περιαγωγή δεδομένων» - λήψη δεδομένων από το Διαδίκτυο όταν χρησιμοποιείται κινητή σύνδεση. Οι κανόνες για την περιαγωγή δεδομένων θα συνεπάγονται εξοικονόμηση άνω των 1000 ευρώ κατ’ έτος για ένα μέσο επιχειρηματία που ταξιδεύει εντός της ΕΕ. Μια οικογένεια που κάνει τις ετήσιες διακοπές της σε άλλη χώρα της ΕΕ μπορεί να εξοικονομήσει τουλάχιστον 200 ευρώ. (Πλήρη αναλυτικά στοιχεία από τις εν λόγω μελέτες περιπτώσεων περιαγωγής δεδομένων

Πλατφόρμα ανταλλαγής σχολικών βιβλίων εντυπωσιακή πρωτοβουλία: από μαθητές για μαθητές




Ίσως να μην φτάναμε στην κρίση αν σκεφτόμασταν έγκαιρα ως πολίτες, καταναλώναμε υπεύθυνα και με πνεύμα οικονομίας, συμπεριφερόμασταν με σεβασμό στους φυσικούς πόρους, συνεισφέραμε στις ανάγκες των άλλων ανθρώπων και της κοινωνίας, μοιραζόμασταν οικειοθελώς τη γνώση και κάθε είδους
πλούτο και ανακαλύπταμε πάλι τη δύναμη και  την αρετή της κοινότητας των Ελλήνων.
 
Το Book4Book
 
 είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής βιβλίων με σκοπό την ανακύκλωση τους, ώστε να μη παραμένουν άχρηστα στα ράφια των μαθητών ή στην χειρότερη περίπτωση να τα πετάμε. Με την πλατφόρμα αυτή οι εμπνευστές της επιδιώκουν μέσω της τεχνολογίας να ενισχύσουν τη δραστηριότητα των μαθητών στο πλαίσια της κοινωνίας πολιτών και του εθελοντισμού, τα οποία λειτουργούν χωρίς τη συνδρομή του κράτους, της αυτοδιοίκησης και των αιρετών. Ο ιστοχώρος

http://www.sportshero.gr/index.php/sports/field/item/2452-kyriakopoulou-kai-stefanidh-ston-teliko-tou-epikonto

Muse - Survival - London 2012 Olympic Games το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Κυριακοπούλου και Στεφανίδη στον τελικό του επι κοντώ.


 Σε παρωδία εξελίχθηκε ο προκριματικός
Διπλή ελληνική παρουσία θα έχει η χώρα στον τελικό του επί κοντώ, που θα γίνει το Σάββατο με τις Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη, οι οποίες ξεπέρασαν τα 4,40 μέτρα. 
Η αλήθεια είναι πως η χώρα θα είχε τριπλή εκπροσώπηση, αν οι κριτές του αγωνίσματος δεν προκαλούσαν αδικαιολόγητη ταλαιπωρία στις αθλήτριες που πήραν μέρος στον προκριματικό. Οταν ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες στα 4,40 μ., υπήρχαν 11 αθλήτριες που είχαν υπερβεί το συγκεκριμένο ύψος και άλλες τρεις, ανάμεσα τους και η Λεδάκη, που είχαν τις ίδιες προσπάθειες στα 4,35 μέτρα. Οι κοπέλες ζήτησαν από τον έφορο του αγωνίσματος να τελειώσει τον αγώνα και να προκριθούν στον τελικό 14, αντί να συνεχίσουν στα 4,45 μ., που ήταν το όριο για τον τελικό. Η πρόταση των κοριτσιών δεν έγινε δεκτή κι αυτό γιατί η Τσέχα Πτατσνίκοβα είχε αφήσει το 4,40 μ. και είχε ζητήσει να πάει στο 4,45 μέτρα. Μετά την 30λεπτη διαβούλευση ανάμεσα στις δύο πλευρές, τελικά υπερίσχυσε η άποψη των κριτών που άνοιξαν τον διάδρομο για να συνεχιστεί ο αγώνας. Οι αθλήτριες θέλοντας να αντιδράσουν δεν έκαναν προσπάθειες, απλά περπατούσαν στον διάδρομο και στη συνέχεια έριχναν δίχως να κάνουν άλμα, τον πήχη. Η μοναδική που δοκίμασε και τελικά ξεπέρασε τα 4,45 μ., ήταν η Πτατσνίκοβα, που άφησε τελικά εκτός τελικού την Στέλα Λεδάκη και την Μόνικα Πίρεκ, τις δύο αθλήτριες που είχαν ξεπεράσει με την πρώτη προσπάθεια τα 4,35 μέτρα.
Η Κυριακοπούλου και η Στεφανίδη, ξεπέρασαν με την πρώτη προσπάθεια τα 4,40 μέτρα. Αμφότερες ξεκίνησαν από τα 4,15 μέτρα. Η Λεδάκη ξεκίνησε από το 4,05 μ. και ξεπέρασε μέχρι τα 4,35 μ., όλα τα ύψη με την πρώτη προσπάθεια.
“Οι κριτές δεν καταλάβαιναν. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει νωρίτερα. Αισθάνομαι πολύ καλά. Ολες οι προσπάθειες ήταν καλές. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Για μένα αυτός είναι ο πρώτος αγώνας στις . Επιτυχία είναι που μπήκα τελικό”, είπε η Στεφανίδη.
Από την πλευρά της η Κυριακοπούλου σχολίασε: “Εκανα κάποια λάθη στο πρώτο άλμα. Το θέμα ήταν να μπούμε στον τελικό με όσο το δυνατό λιγότερα άλματα. Ο τελικός θα είναι ανοιχτός και όλα είναι εφικτά. Να είμαστε καλά, να έχουμε καλές συνθήκες”.
Η άτυχη του προκριματικού, σχολίασε: “Μένω έξω για μια θέση, ενώ θα μπορούσα να είχα περάσει αν οι κριτές αποφάσιζαν να τελειώσουν τον αγώνα. Ήταν πρόβλημα της διοργάνωσης. Ήμουν καλά πέρασα όλα τα άλματα με την πρώτη. Ισως αν ήταν ο προπονητής μου μαζί, να πήγαινα καλύτερα”.

Ο Στουρνάρας έχει σχέση με ΜΚΟ αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας;


Η ερώτηση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφορά και τον κ. Στέφανο Μάνο, καθώς δείχνει να εμπλέκεται κι αυτός με την συγκεκριμένη ΜΚΟ που έχει πραγματικά ιδιόμορφο "αντικείμενο" και παράξενες επαφές...
Λέτε να έχουμε και άλλη παραίτηση υπουργού; Καθόλου παράξενο, αφού η κυβέρνηση Σαμαρά έχει ...
δώσει μέχρι στιγμής ένα σαφές στίγμα. Αυτό των... παραιτήσεων!

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος έκανε την εξής κοινή δήλωση:

«Με την τοποθέτηση του κ.Γιάννη Στουρνάρα στο Υπουργείο Οικονομικών, επικαιροποιούνται βασικά ερωτήματα για μία περίεργη ΜΚΟ, που παραμένουν αναπάντητα εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Δημοσιεύματα, αναρτήσεις και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές αναφέρονται σε ΜΚΟ που χρεώνεται στη σύμπραξη ΓιάννηΣτουρνάρα – Στέφανου Μάνου και η οποία “σκοπό έχει να καταθέτει επιχειρηματικές προτάσεις αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας”.

Σύμφωνα, πάντα με τα δημοσιεύματα, η ΜΚΟ αυτή έχει εκπονήση επιχειρηματικό σχέδιο («Σχέδιο Αρχιμήδης») το οποίο έχει υποβάλει όχι μόνο σε κρατικά όργανα αλλά ακόμη και σε διεθνή δικηγορικά γραφεία συμβούλων επιχειρήσεων όπως στη Roland Berger, που συνέταξε το σχέδιο «Εύρηκα», προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία στις δύο πρωτοβουλίες.

Η Roland Berger δεν είναι κοινωφελής οργανισμός αλλά επιχείρηση αποσκοπούσα στην δική της κερδοφορία μέσω παροχής συμβούλων επ’ αμοιβή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ζητούν από τον Υπουργό Οικονομικών κ.Γιάννη Στουρνάρα, να δώσει άμεσες απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

1. Ποιά η εμπλοκή του στη συγκεκριμένη ΜΚΟ.
2. Ποιός φορέας την χρηματοδοτεί.
3. Ποιά είναι η ακριβής δραστηριότητά της.
4. Ποιές οι σχέσεις της με την Roland Berger.

Εάν ο Υπουργός Οικονομικών κρίνει ότι δεν θέλει να απαντήσει, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιφυλάσσονται να φέρουν το θέμα στη Βουλή, όπως θα φέρνουν προς κοινοβουλευτικό έλεγχο οτιδήποτε σχετίζεται με τη διαφάνεια και φυσικά, την δημόσια περιουσία».

Κύμα παραιτήσεων στη ΔΗΜΑΡ. Παραιτήθηκε ο Στέφανος Μπαγεώργος



 

Μεγαλώνει η κρίση στην ΔΗΜΑΡ. Ύστερα από την παραίτηση του Δ. Χατζησωκράτη από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της, άλλο ένα κορυφαίο στέλεχος διαχώρισε τη θέση του. Πρόκειται για τον Στέφανο Μπαγεώργο ο οποίος όχι απλά παραιτήθηκε από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά αποχώρησε και από το κόμμα!
Ο κ. Μπαγεώργος διαφώνησε με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική κυβέρνηση. Ήταν μάλιστα ένα από τα τέσσερα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής (Σ. Μπαγεώργος, Β. Ζορκάδης, Χ. Σταυρόπουλος και Α. Νεφελούδης) που στην πρόσφατη συνεδρίασή της παρουσίασαν κείμενο στο οποίο τάσσονταν κατά της συμμετοχής στην κυβέρνηση, της μη στήριξής της αλλά και υπέρ μιας προγραμματικής αντιπολίτευσης.
Blog Widget by LinkWithin

50 τραπεζίτες στον εισαγγελέα για δάνεια σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

δανεια, πασοκ, εισαγγελεα, τραπεζες
« 50 τραπεζίτες στον εισαγγελέα για δάνεια σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ »
Στελέχη τραπεζών θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, για τα παράνομα δάνεια, που έδιναν σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ποιες τράπεζες κατηγορούνται γι αυτά τα δάνεια;

Πρόκειται για μέλη των αρμοδίων επιτροπών που εισηγήθηκαν αλλά και ενέκριναν τη χορήγηση των δανείων, ενώ οι πρώτοι κληθέντες έχουν ζητήσει προθεσμία από τον Εισαγγελέα για να παραδώσουν εγγράφως τις εξηγήσεις τους στις 3 Ιουλίου. Για εξηγήσεις θα κληθούν από τον οικονομικό εισαγγελέα και στελέχη άλλων πέντε τραπεζών που χορήγησαν δάνεια σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ την εξεταζόμενη περίοδο.

Αντικείμενο της έρευνας του κ. Πεπόνη είναι να εξακριβωθεί πως οι εν λόγω τράπεζες προχώρησαν στις επίμαχες δανειακές συμβάσεις και αν ελήφθη υπόψη εάν ήταν επισφαλή τα δάνεια, καθώς δεν είχαν διασφάλιση ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θα εξακολουθούσαν να λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις καθώς και αν αυτές θα είναι στο ίδιο ύψος. Το αδίκημα που εξετάζεται αν έχει διαπραχθεί είναι αυτό της απιστίας.

Αφορμή για την παρέμβαση του οικονομικού Εισαγγελέα στάθηκαν αναφορές του νυν εκλεγέντος με τη ΝΔ βουλευτή, προερχόμενου από την Δημοκρατική Συμμαχία, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος είχε παραθέσει στοιχεία για τη δανειοδότηση των παρατάξεων χαρακτηρίζοντας την υπόθεση σκάνδαλο .

Ο κ. Αυγενάκης έχει παραδώσει στον Εισαγγελέα στοιχεία από τα οποία φαίνεται να προκύπτει ότι συνολικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν πάρει από τις τράπεζες ως σήμερα δάνεια ύψους 244,2 εκατ. ευρώ, με μεγαλύτερο οφειλέτη την ΝΔ που έχει χρέη περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία τα 105 στην Αγροτική Τράπεζα και τα 15 στην Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΠΑΣΟΚ χρωστά 114 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 97 εκατομμύρια είναι οφειλές στην Αγροτική Τράπεζα, στην Μarfin Εγνατία 10 εκατομμύρια και στην Τράπεζα Πειραιώς 5 εκατομμύρια.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ






Του Γιώρου Λιβέρη

          Είναι αρκετοί οι αθλητές μας αυτοί οι οποίοι μετέχουν εφέτος για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αρκετοί είναι νέοι στην ηλικία και στην μεγάλη επιδίωξη. Άλλοι είναι παλαιότεροι και το επιτυγχάνουν – επί τέλους – τώρα μετά από προσπάθειες ετών. Ας δούμε τους κυριότερους από αυτούς:
          ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Είναι 26 χρονών, επί πτυχίω φοιτήτρια της οδοντιατρικής. Άρχισε Ξιφασκία το 1998 στα 12 χρόνια της. Το 2004 ήταν 1η Μεσογειονίκης, αλλά εφέτος ανέβηκε και στο βάθρο της Ευρώπης, στη β΄ θέση. Αυτό έγινε στη Σπάθη, ενώ είχε αρχίσει την καριέρα της στο Ξίφος Ασκήσεως. Δυστυχώς μένει στην Ελλάδα και όχι π.χ στη Γερμανία όπου θα μπορούσε να γυμνάζεται μαζί με τον Νικόλας Λίνμπαχ τον καλύτερο σήμερα στον κόσμο στη Σπάθη. Πάντως προπονητικά την βοηθούν οι Γκαμπριέλ Ντούτσια και ο Μιχάλης Τσολάκης.
          ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Ήταν η μεγάλη έκπληξη στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου φέτος στην Κωνσταντινούπολη. Πήρε την πρώτη θέση στο Ύψος με 2.32 και προκρίθηκε αυτόματα για το Λονδίνο. Γυμνάζεται με τον πατέρα του. Ο Στίβος στηρίζει πολλά σ’ αυτόν.
          ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 και άρχισε τις επιτυχίες του από το 2002 στην Γυμνασιάδα. Γυμνάζεται πάντα με τον Δημήτρη Κυτέα που τον ανακάλυψε. Είναι πολύ σταθερός στο αγώνισμά του το Επί Κοντώ, όπου προκρίθηκε για το Λονδίνο με 5.75, ενώ στο κλειστό έχει 5.70.
          ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα και με προτροπή του πατέρα της άρχισε το Επί Κοντώ με πρώτη διεθνή διάκριση το 2005 στο Παγκόσμιο Κορασίδων. Προκρίθηκε για το Λονδίνο με 4.51 ως δεύτερη μετά την Κυριακοπούλου (4.71) και Τρίτη την Στέλλα Λεδάκη (4.50) που επίσης μετέχει για πρώτη φορά.
          ΦΙΛΑΝΔΡΑ ΕΛΕΝΗ: Γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και από τα εφηβικά της χρόνια ασχολήθηκε με τα 400 και 800μ. Στα 18 χρόνια της σημείωσε 54.98 στα 400μ. (ρεκόρ Νέων), ενώ στα 17 της είχε επιτύχει 58.50 σε κλειστό Στίβο. Για το Λονδίνο προκρίθηκε με 2.00.44 στα 800μ.
          ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΣ και ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: Γεννήθηκαν οι δίδυμοι (με τη σειρά αυτή) στις 4/2/1985 στα Σέρβια της Κοζάνης. Στο Λονδίνο θα αγωνισθούν για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου. Άρχισαν τις διακρίσεις τους στην Κωπηλασία από τα παγκόσμια εφηβικά αγωνιζόμενοι μόνοι ή με ευρύτερο πλήρωμα.
ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ: Αθηναία. Από τους μικρότερους σε ηλικία αθλητές της Ολυμπιακής Αποστολής. Μυήθηκε στην Πάλη από τον πατέρα της διαιτητή – κριτή του αθλήματος. Θα αγωνισθεί στα 55 κιλά της Ελευθέρας, το μόνο στυλ που αγωνίζονται οι γυναίκες.
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ: Είναι 33 ετών (γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη), αλλά μετέχει για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όμως έχει μεγάλες ελπίδες διάκρισης στο ατομικό. Άρχισε να κατακτά μετάλλια από το 2001 στους Μεσογειακούς και το 2002 στους Πανευρωπαϊκούς. Φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια αφοσίωσης στη Γυμναστική.
ΚΟΚΚΑΛΑΝΗΣ ΒΥΡΩΝΑΣ: Γεννήθηκε το 1985 και από το 2000 άρχισε να διακρίνεται παγκόσμια στο Μιστράλ, καθώς εκείνη τη χρονιά κατέκτησε το Χρυσό στην κατηγορία κάτω των 17 ετών. Χρυσό επίσης πήρε στο Ευρωπαϊκό Νέων στη Γαλλία (2001) και Αργυρό στον Καναδά. Στην Αγγλία θα αγωνισθεί στην κατηγορία RS-X της Ιστιοπλοΐας όπως αντίστοιχα και η Αγγελική Σκαρλάτου στις γυναίκες.