Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Εσύ μπορείς να παλέψεις το τέρας της κατάθλιψης; - δείτε ένα εντυπωσιακό animation μικρού μήκους | Το Κουτί της Πανδώρας

Εσύ μπορείς να παλέψεις το τέρας της κατάθλιψης; - δείτε ένα εντυπωσιακό animation μικρού μήκους | Το Κουτί της Πανδώρας

Ξηροί καρποί δηλητήριο στην αγορά! Επείγουσα προειδοποίηση του υπ.Υγείας

Σύμφωνα με κατεπείγον έγγραφο του Κέντρου προς την  Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας κατά τους τελευταίους έξι μήνες αυξήθηκε ο αριθμός περιστατικών μεσυμπτώματα οξείας δηλητηρίασης από κυανιούχα, λόγω κατανάλωσης πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα.
Ξηροί καρποί δηλητήριο στην αγορά! Επείγουσα προειδοποίηση του υπ.Υγείας  
 Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω διατίθενται ως «ξηροί καρποί», από super market και καταστήματα «υγιεινής διατροφής», με υποτιθέμενη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, λόγω της περιεκτικότητας τους σε αμυγδαλίνη, ουσία που περιέχει κυανιούχα σε μικρές ποσότητες. 
 
Όπως αναφέρει το υπουργείο υγείας η λήψη από του στόματος αυτής της ουσίας συνεπάγεται υδρόληση και παραγωγή υδροκυανίου, το οποίο σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να αποβεί και θανατηφόρο.
 
Μάλιστα  εξαιτίας ελλιπούς επισήμανσης για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, η κατανάλωση περισσοτέρων από 10 πυρήνων ημερησίως μπορεί να προκαλέσει, ανάλογα με την ποσότητα, από ήπια, οξεία έως και θανατηφόρο δηλητηρίαση με χαρακτηριστικά συμπτώματα τοξικότητας:
 
κοιλιακό άλγος, ναυτία έμετοι, διάρροια ως αρχικά συμπτώματα ήπιας τοξικότητας, έως δυσκολία στην αναπνοή, μυϊκή αδυναμία, κυάνωση, καταστολή, αρρυθμίες και μεταβολική οξέωση. 
 
Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας έχει ενημερώσει τον ΕΦΕΤ για τις περαιτέρω επείγουσες ενέργειες και τα μέτρα αρμοδιότητάς του, που πρέπει να ληφθούν.
 
Τέλος, εφιστά  την προσοχή του καταναλωτικού κοινού, ώστε να αποφύγει κάθε προμήθεια και κατανάλωση καρπών-πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα, έως την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος από τις αρμόδιες Αρχές.

Κυκλοφοριακές αλλαγές στη Μεσογείων μέχρι και τις 10 Αυγούστου 2014

Γιώργος Αποστολίδης: Το νου σας Δημότες... Σας έχουνε δουλέψει πολλές φορές και χρόνια τώρα... Αυτή η χρονιά είναι η χρονιά των Δημοτών και αυτές οι πολιτικές θα ανατραπούν και ΟΛΑ θα μπουν στη θέση τους!!!

mesogeiwn_350801327
Η πεζογέφυρα «Γελαδάκη» στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής θα φέρει μέχρι και τις 10 Αυγούστου 2014 αλλαγές στην κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Μεσογείων, καθώς τόσο θα διαρκέσει η κατασκευή της πρώτης φάσης του έργου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, η κυκλοφορία των οχημάτων σε μήκος 300 μέτρων επί της Λεωφόρου Μεσογείων περιορίζεται σε δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, μία υπέργεια και μία υπόγεια.
Επίσης, τίθενται σε εφαρμογή και άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως:
- Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 50 χλμ. ανά ώρα στη λεωφόρο Μεσογείων, σε απόσταση 300 μέτρων πριν και κατά μήκος των έργων.
- Απαγόρευση της προσπέρασης οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Μεσογείων στην περιοχή των έργων
- Αντιδρόμηση της οδού Χλόης, στο τμήμα της από τη Λ. Μεσογείων, προς και μέχρι την οδό Τρικάλων.
- Μονοδρόμηση των οδών Αγίας Θέκλας, στο τμήμα της από την οδό Κορινθίας, προς και μέχρι την οδό Κρήτης, Ηλιακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Τρικάλων, προς και μέχρι τη Λ. Μεσογείων, Τρικάλων, στο τμήμα της από την οδό Ανδριανού, προς και μέχρι την οδό Ηλιακοπούλου.
- Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Λ. Μεσογείων: στο υπέργειο τμήμα της, από την οδό Αγ. Βασιλείου ως την οδό Αγίας Θέκλας και στο υπόγειο τμήμα της από την οδό Βεργίνας ως την οδό Αγίας Θέκλας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
- Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της Λ. Μεσογείων, στο υπέργειο τμήμα της από την οδό Ευκαλύπτων ως την οδό Ηλιακοπούλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ραφήνα.
- Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Λ. Μεσογείων: στο υπέργειο τμήμα της 100 μ. πριν από τη συμβολή της με την οδό Χλόης ως την οδό Ηλιακοπούλου και στο υπόγειο τμήμα της από την οδό Ευκαλύπτων ως την οδό Ηλιακοπούλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ραφήνα.
«Οι ρυθμίσεις αυτές θεωρούνται απαραίτητες τόσο για την κατασκευή του έργου, όσο και για την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών και των εργαζομένων» αναφέρει το υπουργείο.

ΡΟΜΠΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ: ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ;


images
Είναι γνωστό και εύκολο στον κάθε Δήμαρχο ή Δημοτικό σύμβουλο, να μας κοροϊδεύει κατά την διάρκεια της θητείας του και να υπόσχεται ότι στο (ζοφερό) μέλλον θα δώσει λύση σε όλα τα ζητήματα (τουλάχιστον καθημερινής ρουτίνας).
Είναι γνωστό αυτό αλλά άλλου ¨παπά ευαγγέλιο¨ ν αντιμετωπίζεις την κοροϊδία κατάμουτρα κάθε πρωί.
Το να βλέπεις π.χ το απορριμματοφόρο που υποτίθεται μαζεύει τα κοινά σκουπίδια να στριμώχνει και ότι έχουν οι υπερπλήρεις κάδοι ανακύκλωσης μπροστά από σπίτια, μαγαζιά αλλά και σχολεία, σου ανεβάζει την πίεση.
Δικαίως τα παιδιά ρωτούν τους εκπαιδευτικούς τους. Γιατί μας λέτε ότι
πρέπει ν ανακυκλώνουμε για να βοηθήσουμε την γειτονιά, την πόλη, την χώρα και τον πλανήτη μας, αφού οι ¨μεγάλοι¨ βάζουν όλα τα σκουπίδια μαζί ;
Τι ν απαντήσει κανείς; ό,τι για όλα φταίνε οι τροικανοί, οι κυβερνώντες, οι αυτοδιοικητικοί;
Φταίνε αυτοί που επί πενήντα χρόνια τα δέχονται δίπλα στα σπίτια τους με ανταλλάγματα καθρεφτάκια και χάντρες μεταφρασμένα σε πεντοχίλιαρα και ευρουδάκια του θανάτου;
Φταίνε οι διαπλεκόμενου κρατικοδίαιτοι εργολάβοι;
Τότε γιατί κανένας δεν καταγγέλλει, δεν κινητοποιεί δεν αντιδρά τέλος πάντων;
Το ποιος φταίει θ αποδειχθεί στις κάλπες σε λίγο. Ο καιρός γαρ εγγύς που λένε κάποιοι.
Ο. Ρομπάκης
Μέλος των ΟΠ Παλλήνης.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Με τροπολογία «σβήνουν» τα πρόστιμα για συναλλαγές μέσω offshore



Με τον δεύτερο αγαπημένο της τρόπο (μετά τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου), με μία (ν)τροπολογία, η κυβέρνηση πέρασε την Πέμπτη, μαζί με το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου, μία διάταξη που ουσιαστικά νομιμοποιεί τις τριγωνικές συναλλαγές μέσω offshore εταιρειών, απαλλάσσοντας από πρόστιμα εκατομμυρίων διάφορους μεγαλοκαρχαρίες.
Η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά στις ενδοομιλικές συναλλαγές και το μαχητό των φορολογικών κριτηρίων και ήταν η Τρίτη φορά που κατατέθηκε, καθώς τις δύο προηγούμενες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, ενώ και χθες αρκετοί ήταν οι

“Έκρηξη” Καπράλου



sportsfeed.gr Ο Σπύρος Καπράλος τα είπε όλα. Ο αθλητισμός πλέον υπάρχει για να πληρώνει υπαλλήλους και όχι αθλητές. με αυτήν την ατάκα, ολοκλήρωσε τη συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό.
του Σούλη Μέζου
soulis.mezos@gmail.com
Όσοι γνωρίζουν προσωπικά τον Σπύρο Καπράλο, κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που δε χάνει ποτέ την ψυχραιμία του και χειρίζεται με διπλωματία ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Αυτή τη φορά όμως, η Πολιτεία, ανάγκασε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να ξεπεράσει τα όρια του.
Στη συνάντηση που έγινε (επιτέλους) με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό στα γραφεία της ΕΟΕ, ο Σπύρος Καπράλος… εξερράγη. “Από την προηγούμενη μας συνάντηση τον Δεκέμβριο είχαμε αποφασίσει να τα ξαναπούμε και για αυτό το λόγο ορίσαμε μια συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα, από την οποία απουσιάσατε λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή. Και ενώ έχουμε ορίσει νέα συνάντηση, μας αιφνιδιάζετε όλους και μία μέρα πριν ανακοινώνετε τις επιχορηγήσεις, χωρίς καν να έχουμε συζητήσει το θέμα” ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της ΕΟΕ προς τον υφυπουργό, που δήλωσε κατηγορηματικά πως ο Πολιτεία έδειξε ρεβανσισμό προς κάποιες ομοσπονδίες από τις οποίες μείωσε αδικαιολόγητα την επιχορήγηση μόνο και μόνο για να πλήξει συγκεκριμένα ανεπιθύμητα πρόσωπα.
Ο Σπύρος Καπράλος, πήρε… μονότερμα τον υφυπουργό και μίλησε για να το μέλλον του αθλητισμού, το οποίο προβλέπει δυσοίωνο. “Κρατάω στα χέρια μου τα περιοδικά της ΕΟΕ με τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών για το 2012 και το 2013. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά πολύ φοβάμαι ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει αθλητισμός σε αυτή τη χώρα. Εκφράζω τον θυμό μου επειδή δεν θέλω να είμαστε εμείς αυτοί που επί των ημερών μας, θα σταματήσουν να πηγαίνουν οι αθλητές σε αγώνες και για ταξίδια στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή ο γονιός είναι ο τελευταίος χορηγός του ελληνικού αθλητισμού. Αυτός πληρώνει για να πάει το παιδί του σε αγώνες και ξαφνικά έρχονται οι υπηρεσίες του ΓΓΑ και ρωτάνε τις ομοσπονδίες γιατί έστειλαν αθλητές έξω. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο, πλέον ο αθλητισμός υπάρχει για να πληρώνει υπαλλήλους και όχι αθλητές”.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Σαράντος Καργάκος: Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ…!


καργακοςΓνωρίζω ότι οι ασχολίες σας είναι πολλές και ασφαλώς θα σας είναι δυσχερές να εγκύψετε στα ληρήματα της ταπεινής μου γραφίδας. Αλλ’ επειδή όλα τα Συντάγματα από καταβολής Ελληνικού Κράτους (1-1-1822), μου αναγνωρίζουν το δικαίωμα του «ἀναφέρεσθαι εἰς τάς ἀρχάς», τολμώ –παρότι γνωρίζω ότι το σχετικό άρθρο του Συντάγματος εμπίπτει στις περιπτώσεις φαιδρότητας– να σας απευθύνω την ύστατη τούτη έκκληση:

Κύριε Πρωθυπουργέ, αφού δεν μπορείτε να μας αφήσετε να ζήσουμε ήσυχα, αφήστε τουλάχιστον να πεθάνουμε ήσυχα! Είναι απαράδεκτο άνθρωποι της δικής μου ηλικίας να ασχολούνται από νυκτός μέχρι πρωίας με το τι πρέπει σήμερα να μαζέψουν για την εφορία ή τι ποσό οφείλουν εντός των προσεχών ημερών να πληρώσουν στην εφορία. Οι σοφοί σας σύμβουλοι κάθε ημέρα ανακαλύπτουν και νέους τρόπους να μας αιματορρουφήξουν.
Οι μέθοδοι εισπράξεως χρημάτων, που εφευρέθηκαν εσχάτως, Κύριε Πρωθυπουργέ, παραπέμπουν στις μεθόδους του Αλή Πασά, που αντί να βάζει τον «τζελάτη» (δήμιο) με μια σπαθιά να κόβει το

Η γέννηση του χριστιανισμού


22 Ιουνίου 2013
(Ισίδωρος Σκλιβάνος)

Όλες οι αιμοδιψείς εντολές του Γιαχβέ(Θεού) στην "Βίβλο" αποσκοπούσαν στην πρόθεση των συγγραφέων, που κατασκεύασαν αυτόν τον χαραχτήρα ματαιόδοξου και αυταρχικού μονάρχη, να προτρέπουν μέσω του φόβου έναν βάρβαρο λαό να καλυτερεύσει τις συνθήκες διαβίωσης του. Ο χριστιανισμός όμως γιατί αναμοχλεύει αυτήν την τακτική του τρόμου και απαιτεί ακόμα πιο αιμοσταγείς επιταγές;
----------------------------
Συνήθως εξιστορούμε το μένος των παπάδων και την θηριωδία των αυτοκρατόρων στην σφαγή των Ελλήνων και στο γκρέμισμα του Ελληνισμού, αλλά μάλλον από το αρνητικό επώδυνο συναίσθημα που προκαλεί η αφήγηση αλλά και από την ικανοποίηση ότι καταφέραμε σε πέρας ένα σημαντικό μήνυμα, ...προσπερνάμε αλόγιστα κάτι εξόχως σημαντικό. Κανονικά θα έπρεπε οι παπάδες να είναι κατά πολύ πιο μανιασμένοι κατά των Ελλήνων και να προτρέπουν την εξόντωση Ελληνισμού (που είναι βέβαια υπερβολή ακόμα και για ανείπωτη μισαλλοδοξία βαρβάρων) στους αυτοκράτορες οι οποίοι θα έπρεπε κάποιες φορές τουλάχιστον να είναι κάπως απρόθυμοι να υπακούσουν τους θρησκευτικούς ηγέτες γιατί αν δεν υποτιμάμε την νοημοσύνη κανενός, αυτοί που μπορούν να έχουν τα πάντα γιατί να είναι πιστοί σε ανοησίες;  
Όμως αν κοιτάξουμε με προσοχή, η συνεχιζόμενη επί αιώνες θηριωδία των αυτοκρατόρων και με διαχρονικά συνεχιζόμενο νομοθετικό πλαίσιο,  υπερβαίνει κατά πολύ το μένος των παπάδων. Ας θυμιθούμε ότι ο αυτοκράτορας προέδρευε της «ιεράς» συνόδου και κατεύθυνε τις αποφάσεις της. Πολύ αργότερα "σηκωθήκαν τα αγγούρια  και πήδηξαν τον μανάβη" οπότε η εκκλησιαστική αρχή

Το καλαμάκι που μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές

Το καλαμάκι που μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ο Μητσοτάκης και το κράτος της (αξιοκρατικής) Δεξιάς

Δηλαδή πώς αλλιώς περιμένουμε να μας το πουν; Το επόμενο βήμα θα ήταν να βγάλει η ομάδα Μουρούτη μια ανακοίνωση σαν αυτή: «Λοιπόν, κύριοι, επειδή το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια έχει ρημάξει το δημόσιο, θα κάνει ένα νομοσχέδιο ο Κυριάκος να βάλουμε πάλι τα δικά μας παιδιά, γιατί δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».
kyriakos-mitsotakisΕ, όχι, φαντάζομαι πως έτσι δεν θα μας το πουν ποτέ. Θα μας το πουν πιο κομψά, πιο περιφραστικά, όπως το είπε ο Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στην κυριακάτικη Καθημερινή. Ίσα που είχε προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από το ρεπορτάζ στο UNFOLLOW 27 («Ο Δράκουλας των δημοσίων υπαλλήλων») και ήρθε ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης να παραδεχτεί με ωμότητα το κομματικό έγκλημα που συντελείται για μια ακόμη φορά στο πολύπαθο ελληνικό δημόσιο από τον ίδιο και τη συγκυβέρνηση που εκπροσωπεί. Γράφουμε στο ρεπορτάζ, λοιπόν, ότι ο Κ. Μητσοτάκης και ο συνεργάτης του Δ. Στεφάνου, με επόμενο νομοσχέδιο, «θα επαναφέρουν τη συνέντευξη για τις κρίσεις προϊστάμενων. Με την “καινοτομία” ότι στην επιτροπή αξιολόγησης θα συμμετέχει και ένας διευθυντής του ιδιωτικού τομέα. (…) Όλα τα παραπάνω μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω στο δημόσιο των κοινωνικών φρονημάτων».
Πώς αλλιώς να το πει κάποιος, όταν ο αρμόδιος υπουργός εξαγγέλλει (και επαίρεται για αυτό) ότι δια

Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο: O μανδύας του «Ανεξάρτητου»

Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο: O μανδύας του «Ανεξάρτητου»: Mε την ευκαιρία των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών του Μαΐου 2014 έκαναν την εμφάνισή τους και οι φερόμενοι ως «ανεξάρτητοι...

Βιβλίο Κουφοντίνα: Free ή our thinking zone;

Του Δημήτρη Χριστόπουλου

Φωτογραφία: Συμέλα Παντζαρτζή/ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πριν έρθω να μιλήσω στην εκδήλωση(*) αυτή έψαξα πρόχειρα τη βιβλιοθήκη μου για να βρω βιβλία των οποίων οι συγγραφείς βαρύνονται με εγκλήματα. Κι όχι όποια όποια αλλά με τα πιο απεχθή και κυρίως αυτά της ανθρωποκτονίας, γενοκτονίας, παιδεραστίας. 
Ληστρικά μυθιστορήματα, βιογραφίες του Φώτη Γιαγκούλα, του πιο στυγερού Θεσσαλού λήσταρχου του περασμένου αιώνα, (δύο μάλιστα βιβλία κυκλοφόρησαν μόλις το 2013 και το 2014, το ένα φοβερό και το συστήνω), αυτοβιογραφία του μακελάρη της Sabra και Satila, Ariel Sharon με τίτλο Warrior,  αυτοβιογραφία του εκ των ιδρυτών των Ερυθρών ΤαξιαρχιώνRenato Curcio, βιβλία του IRA, αλλά και την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων του γνωστού για τις παιδεραστικές προτιμήσεις του Κάρολ Λιουις, και πάει λέγοντας.
Είμαι ένας μάλλον φιλήσυχος άνθρωπος που αποστρέφεται τη βία και, όπως όλοι οι εχέφρονες άνθρωποι, έτσι και εγώ θα προσφύγω στη βία μόνο αμυνόμενος. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω για τον εαυτό μου. Με δυο λόγια: δεν είναι καινοφανές ότι το έγκλημα έλκει τη λογοτεχνία, την ιστορία και την πολιτική. Υπό την έννοια αύτη, το βιβλίου του Κουφοντίνα, στο βαθμό που εξιστορεί από τα μέσα της ζωή ενός στεγανού ένοπλου χώρου, μου παρουσιάζει ενδιαφέρον.
Προφανώς λοιπόν, η μη διάθεσή του από το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone είναι δικαίωμά του και, υπό την έννοια αυτή, δεν κάνουμε συζήτηση που μπορεί να διεξαχθεί με όρους δικαιωμάτων. Επισημαίνω πάντως πως αν η άρνηση

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο: "Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαιτούσε από τους ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ να..."!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:
Διαβάστε το άρθρο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο zougla:
Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωνε την ίδρυση κόμματος, ο νους μου πήγε κατευθείαν στους έγκλειστους των φυλακών ανηλίκων του Αυλώνα. Κατά τη διάρκεια μιας σειράς συνεντεύξεων που είχα πάρει στις συγκεκριμένες φυλακές, έπεσα επάνω σε παρέα Αφγανών, οι οποίοι, πριν δεχθούν να μιλήσουν, με ύφος αρκετά καχύποπτο, ρώτησαν εάν η συνέντευξη θα γινόταν με τους κανόνες του Σταύρου Θεοδωράκη.
image
Πριν προλάβω να ρωτήσω τι συνέβη, άρχισαν να εξιστορούν μια απίστευτη συμφωνία που προηγήθηκε των συνεντεύξεων που είχαν παραχωρήσει συγκρατούμενοί τους στην εκπομπή του δημοσιογράφου «Πρωταγωνιστές». Μεταξύ αυτών και ο φίλος τους Χασάν Γκουλ.
«Ο Θεοδωράκης απαιτούσε να διηγηθούμε πράγματα που δεν έγιναν ποτέ»! Η αποκάλυψη έγινε μπροστά στο τηλεοπτικό συνεργείο, τον σκηνοθέτη και τον υπεύθυνο για τους σκακιστικούς αγώνες των φυλακισμένων Γιώργο Τσουνή!
«Ανάγκασε τον Χασάν να διηγηθεί ότι ταξίδεψε από την Αγγλία μέσω Ιταλίας στην Ελλάδα, όταν ο συμπατριώτης μας δεν είχε πατήσει το πόδι του στη συγκεκριμένη χώρα»!
Στο εύλογο ερώτημά μου, τι τους υποχρέωσε να υποκύψουν και να διηγηθούν φανταστικές ιστορίες, απάντησαν με το γνώριμο ύφος της πλειονότητας των νέων που έχουν εδώ και πολύ καιρό παγιωμένη άποψη για τον απαξιωμένο ρόλο του Τύπου: «Θέλαμε να ξεμπερδεύουμε μία ώρα αρχύτερα με μία ιστορία που ήταν μούφα!». Με λίγα λόγια, αντιμετώπισαν την όλη διαδικασία όχι ως συνέντευξη αλλά ως θεατρική παράσταση.
Επέλεξα να μην οξύνω τα πράγματα και συνέχισα τις συνεντεύξεις με τους υπόλοιπους φυλακισμένους, εντυπωσιασμένος από όσα είχα ακούσει. Με λίγα λόγια, ο... καλός συνάδελφος, για τον οποίον ομολογώ ότι είχα εντελώς διαφορετική άποψη, έστησε ένα ρεπορτάζ - ο πρώτος είναι άραγε;- προκειμένου να δραματοποιήσει το θέμα του, κατευθύνοντας όπως ήθελε τις συνεντεύξεις.
Προσπάθησε να δώσει μυστήριο και χρώμα στην εκπομπή του. Αυτό σκέφθηκα πρώτα, παρότι το δεύτερο σενάριο, ο Αφγανός να έχει μπει από την Αγγλία μέσω Ιταλίας στην Ελλάδα, εξυπηρετούσε σαφώς τις ελληνικές Αρχές και ήταν αθλιότερο ως δημοσιογραφική πρακτική. Προφανώς, η είσοδός του Χασάν σε ευρωπαϊκή χώρα μέσω Μυτιλήνης δεν ικανοποιούσε την καλπάζουσα φαντασία ή τα σχέδια του δημοσιογράφου...
Σκέφτηκα ότι ήταν μία δημοσιογραφική απρέπεια και την άφησα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, με πρόθεση δοθείσης ευκαιρίας να την ερευνήσω αργότερα.
Το συμβάν δεν ήταν απλώς η αφήγηση ενός Χασάν που θα μπορούσε να λέγεται και Αλί ή κάπως αλλιώς. Το γνώριζαν όλοι και αποτελούσε το ανέκδοτο της φυλακής!... Η ομάδα των κρατουμένων γύρω μου χαμογελώντας ειρωνικά επιβεβαίωνε το γεγονός, μαζί με εθελοντές που έτυχε να παρευρίσκονται για κοινωνικούς λόγους στον συγκεκριμένο χώρο...
Πιστεύω ότι σήμερα, που ο κυρ Σταύρος αποφάσισε να πολιτευτεί, είναι η καταλληλότερη χρονική στιγμή να δημοσιοποιήσω αυτήν τη θλιβερή ιστορία.
Συνήθως, οι πολιτικοί λένε περισσότερα ψέματα, αφού πολιτευτούν. Φαίνεται ότι οι δημοσιογράφοι τούς ξεπερνούν, επιλέγοντας να πολιτευτούν μέσα στο ψέμα. Κάτι είναι κι αυτό.
Του εύχομαι ωστόσο καλή επιτυχία, επαναλαμβάνοντας τη γνωστή ρήση του φιλοσόφου: Το μόνο που μπορείς να αλλάξεις σε μία ζωή είναι ο εαυτός σου. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν οι υπάλληλοι της τρόικας...

Βερύκιος κατά Σταυρόπουλου και «Gay ενορχηστρωτη» | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Βερύκιος κατά Σταυρόπουλου και «Gay ενορχηστρωτη» | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

ΒΟΜΒΑ! Παραιτείται ο Παπούλιας μετά την στάση του απέναντι στον Γερμανό ομόλογό του;;; (ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Έτοιμος να γράψει ιστορία είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μετά από 4 χρόνια μνημονιακής σιωπής, το ελληνικό χρεός σε....
δυσθεώρητα ύψη, το κτηνώδες Δημόσιο να αρνείται να μεταρρυθμισθεί και τους κρατιστές των κυβερνήσεων να σακατεύουν τις ζωές των πολλών για χάρη των διορισμένων κομματικών στρατών τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που επί 4 χρόνια παρακολουθεί (και υπογράφει αμίλητος τα μνημόνια) το σακάτεμα των πολλών και κυρίως του ιδιωτικού τομέα, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ηρωική έξοδο, όπως τότε-στα 15 του χρόνια-που πολεμούσε τους Γερμανούς στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου Γιοαχιμ Γκάουκ στην διάρκεια της οποίας επέδειξε αξιοπρεπή στάση-σπάζοντας το σερί της εκκωφαντικής σιωπής του-και αφού έθεσε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ετοιμάζεται να παραιτηθεί, διευκολύνοντας την εκλογή νέου Προέδρου από την παρούσα βουλή.

Ο Πρόεδρος της Δημκρατίας θεωρεί πως τώρα είναι η ιδανική στιγμή με την παραίτησή του να προσφέρει την ύψιστη υπηρεσία στον χειμαζώμενο ελληνικό λαό. -Παραιτούμαι καλώντας την γερμανική κυβέρνηση να αποζημιώσει τη χώρα μου και να αποπληρώσει το κατοχικό δάνειο προς την Ελλάδα. Θεωρώ πως αυτό είναι η ύψιστη προσφορά μου στην πατρίδα, η οποία μου έκανε την τιμή μιας γεμάτης εμπειρίας και γνώση πολιτικής διαδρομής ως το ύπατο αξίωμα.

Σαν ελάχιστη προσφορά μου στην πατρίδα και τον λαό της-στους ηρωικούς συμπολεμιστές μου πολλοί από τους οποίους είναι πλέον ανάπηροι πολέμου με πετσοκομμένες συντάξεις-θέτω την παραίτησή μου στην διάθεση των συμπολιτών μου... Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα είναι το πλαίσιο της προεδρικής ανακοίνωσης που ετοιμάζει η Ηρώδου Αττικού σε μια ιστορική στιγμή για την πολιτική διαδρομή του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος επιτέλους όρθωσε το ανάστημά του.

«Δεν παραιτηθήκαμε ποτέ από τις διεκδικήσεις και για τις αποζημιώσεις και για το κατοχικό δάνειο. Απαιτείται άμεση λύση του προβλήματος με ταχύτατη έναρξη των συνομιλιών» είπε συγκεκριμένα στο γερμανό πρόεδρο ο Κάρολος Παπούλιας.

Η παραίτηση Παπούλια, έρχεται να γραφτεί στις χρυσές σελίδες της ελληνικής ιστορίας, που παρά τα όσα πιστεύουμε είναι ελάχιστες σε σύγκριση με τις μαύρες και ταπεινωτικές-όπως τα 400 χρόνια της Τουρκοκρατίαςπου μας μετέτρεψαν σε δουλοπρεπή, κακομούτσουνα ανθρωπάκια που σκύβουν το κεφάλι χαφιεδίζοντας ο ένας τον άλλον. Για τον Κάρολο Παπούλια, η μεγάλη ώρα είναι τώρα...

Read more: http://www.oparlapipas.com/2014/03/blog-post_7141.html#ixzz2vebkVBwx

Το καφέ των εκλεκτών ψυχών

Ανθρωποι που η κοινωνία έβαλε στο περιθώριο, επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, έστησαν το «Μύρτιλλο» στο Νέο Ηράκλειο και το βλέπουν να... ανθίζει, δίνοντας μαθήματα επιχειρηματικότητας, αλλά κυρίως ανθρωπιάς...
Η 30χρονη Ολγα μέχρι τον Νοέμβριο ήταν στα αζήτητα. Εγώ της μιλάω κανονικά και εκείνη διαβάζει τα χείλη μου. Με τα χέρια της μού ζωγραφίζει το παράπονό της: «Κανένας εργοδότης μέχρι τώρα δεν με προσέλαβε». Σερβίρει, κρατάει τον μπουφέ, κάνει ταμείο και επιτέλους πληρώνεται και έχει ένσημα Η 30χρονη Ολγα μέχρι τον Νοέμβριο ήταν στα αζήτητα. Εγώ της μιλάω κανονικά και εκείνη διαβάζει τα χείλη μου. Με τα χέρια της μού ζωγραφίζει το παράπονό της: «Κανένας εργοδότης μέχρι τώρα δεν με προσέλαβε». Σερβίρει, κρατάει τον μπουφέ, κάνει ταμείο και επιτέλους πληρώνεται και έχει ένσημα Δέκα παραγγελίες και ο Αρης δεν βγάζει μπλοκάκι, δεν το χρειάζεται. «Τα θυμάμαι όλα», λέει. Σε λίγα λεπτά επιστρέφει με το δίσκο και σερβίρει τους πελάτες. «Εχουμε αυτή την καλή μνήμη, λόγω του συνδρόμου Ασπεργκερ», σχολιάζει η Νάνσυ. Η ίδια θυμάται απ' έξω τα υλικά από όλες τις συνταγές που παρασκευάζονται στην κουζίνα. Πίσω από τον μπουφέ, η Ολγα φτιάχνει τους καφέδες. Δεν χρειάζεται να της πεις δεύτερη φορά πώς τον πίνεις. Είναι κωφή, αλλά αστέρι στη χειλαναγνωσία. Βρισκόμαστε στο «Μύρτιλλο», στο «καφέ των εκλεκτών ψυχών» -έτσι το αποκαλεί η νόμιμη εκπρόσωπος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) που λειτουργεί το καφέ.
Εδώ απασχολούνται μόνο άνθρωποι από ευπαθείς ομάδες. Οι «μη κανονικοί», αυτοί που δεν θεωρούνται ανταγωνιστικοί στην αγορά και συνήθως είναι αόρατοι, όταν ψάχνουν δουλειά. Η δική τους κρίση ξεκίνησε πολύ πριν από την οικονομική κρίση της χώρας. Ξεκίνησε την ημέρα που ο γιατρός διέγνωσε την ιδιαιτερότητά τους. Οι περισσότεροι υπέγραψαν τότε, χωρίς να το ξέρουν, σύμβαση αορίστου χρόνου με την ανεργία.
Στην παρέα τον φωνάζουν «Βερόπουλο», επειδή είναι υπεύθυνος για τον ανεφοδιασμό του μαγαζιού. Ο Νίκος Σανιδάς ανέλαβε εδώ πρώτη φορά την ευθύνη να κάνει συναλλαγή με τράπεζα. «Μέχρι να έρθω στο "Μύρτιλλο" έκανα μόνο δουλειές του ποδαριού», λέει ο ίδιο Στην παρέα τον φωνάζουν «Βερόπουλο», επειδή είναι υπεύθυνος για τον ανεφοδιασμό του μαγαζιού. Ο Νίκος Σανιδάς ανέλαβε εδώ πρώτη

Πανικός για ΣΥΡΙΖΑ. Του Απόστολου Διαμαντή


Φωτογραφία: Συμελα Παντζαρτζή/ΑΠΕ
Οι έντονες διεργασίες στον χώρο της λεγόμενης «κεντροαριστεράς» φαίνονται ανεξήγητες εκ πρώτης όψεως: τι έπαθαν ξαφνικά όλοι αυτοί – πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι και αποτυχημένοι πρώην πολιτικοί- και τρέχουν αλαφιασμένοι πέρα δώθε, μεταξύ Αιγάλεω και Ψυταλλείας και φτιάχνουν κόμματα με ό,τι βρουν; Τι τους έπιασε;
Εκ πρώτης όψεως λοιπόν το πράγμα μοιάζει περίεργο. Αλλά δεν είναι. Διότι λείπει κάτι ουσιώδες: το καθαρά μνημονιακό κεντροαριστερό κόμμα. Αυτό που  θα ξαναφέρει την παράταξη αυτή στις ράγες της πολιτικής της Κομισιόν και θα φράξει τον δρόμο στην εκλογική νίκη του Σύριζα.
Εάν δει κανείς με προσοχή τις διακηρύξεις των 58 και του Ποταμιού, έχουν και οι δύο ένα κοινό

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΑΜΑΡΑ

Του Στάθη Κεραμιδά

 Επιστρέψαμε στη Siemens 6 εκατ. ευρώ που δήθεν χρωστούσε το ελληνικό δημόσιο από επιστροφή φόρων !

Απίστευτο κι όμως αληθινό . Η Κυβέρνηση Σαμαρά υποταγμένη πλήρως στα γερμανικά συμφέροντα, έσπρωξε χρήμα στην πιο αμαρτωλή - παγκοσμίως - εταιρεία , τη Siemens, η όποια ' λάδωσε ' τους μίσους ,τουλάχιστον , Έλληνες πολιτικούς των δυο τελευταίων δεκαετιών κι έγινε κυρίαρχη στη  χώρα !

Αντι , λοιπόν , να υποχρεωθεί η Siemens να επιστρέψει χρήματα στην Ελλάδα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τον Χριστοφορακο και λοιπούς μάνατζερς της εταιρείας, που τόσο ζημίωσαν τη χωρα , οι Γερμανοί απαίτησαν και , τελικώς , κατάφεραν να εκβιάσουν τη δοσιλογη Κυβέρνηση Σαμαρά , που έσπευσε να δώσει στη Ζιμενς 6 εκατ. ευρώ, που της ' οφείλαμε ' λένε , από επιστροφή Φ.Π.Α.

Την ίδια στιγμή , το ελληνικό δημόσιο χρωστάει σε Έλληνες επαγγελματίες και επιχειρηματίες , εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ , δεν συμψηφίζει τα χρέη τους , τους συλλαμβάνει , τους καταστρέφει και τους αναγκάζει να φουνταρουν από μπαλκόνια !

Το πιο φοβερό είναι , που η Siemens , έστειλε εξώδικο κατά του ελληνικού δημόσιου , στο όποιο αναφέρει ότι τα χρήματα που της οφείλονται , δεν είναι μόνο 6 εκατ.τα όποια έλαβε μέσω της Εθνικής Τραπέζης , είναι αρκετά περισσότερα , καθώς αξιώνει να της καταλυθούν και οι τόκοι !!

Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι αυτή η Κυβέρνηση θα σπεύσει να ικανοποιήσει το αίτημα των Γερμανών αφεντικών της , μήπως και αυτοί θυμώσουν και τους βγάλουν σε ...διαθεσιμότητα.

( Υ. Γ. Εχω πληρη επιγνωση της ειδησης που αποκαλυπτω. Σε αλλες εποχες , η αποκαλυψη ενος τετοιου σκανδαλου , θα επεφερε σοβαρο κυβερνητικο κλυδωνισμο. Τωρα , ομως , δεν ειμαι σιγουρος εαν αγγιξει καποιον αυτη η υποθεση, παροτι θυμιζει τη λαικη ρηση ' εκει που μας χρωστουσαν μας πηραν και το βοδι '
Ενημερωνω τους παντες οτι αυτη την ειδηση μου εδωσε ανωτατο στελεχος του υπουργειου Οικονομικων και μαλιστα εχω στα χερια μου τα σχετικα παραστατικα.
Ειμαι βεβαιος πως αυτο το θεμα , θα το ' θαψουν ' τα καθεστωτικα Μ.Μ.Ε. γι αυτο καλω τους φιλους μου στο facebook να το κοινοποιησουν παντου για να το πληροφορηθουν οσο γινεται περισσοτεροι )

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ισόβια σε εφοριακούς στη Θεσσαλονίκη μετά απο έρευνα της λίστας Λαγκαρντ

Ενα χρόνο μετά τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ απο το Hot Doc, ο αντίκτυπος των αποκαλύψεων συνεχίζεται , με την Ελληνική δικαιοσύνη, να βρίσκει συνεχώς νέα στοιχεία για υποθέσεις.
Η πρώτη ποινή ισόβιας κάθειρξης σε στέλεχος του κρατικού μηχανισμού που έβγαλε δημόσιο χρήμα στο εξωτερικό και βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ , ανακοινώθηκε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη
Πιο συγκεκριμένα η ισόβια ποινή επιβλήθηκε στη διευθύντρια Εφορίας της Θεσσαλονίκης Μαρία Γεωργιάδου-Κάπρη , της οποίας το όνομα βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ. Αρχικά η Γεωργιάδου αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο, αλλά με την αποκάλυψη της λίστας έκανε στροφή 180 μοιρών και παραδέχθηκε ότι ήταν ένας κρίκος από μια αλυσίδα προσώπων που λεηλατούσαν δημόσιο χρήμα.Στο λογαριασμό της υπήρχε εγγραφή για 700.000 ευρώ.
 Η Στογιαννου βρέθηκε με καταθέσεις 6 εκατ.ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ και ήταν συνδικαιούχος με άλλους.
Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων επέβαλε την ανώτερη ποινή στους εφοριακούς για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών, ενώ με ισόβια για ηθική αυτουργία στην απιστία καταδικάστηκε και επιχειρηματίας που εισέπραξε διαδοχικά περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.
Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως μια ακόμη εμπλεκόμενη του κυκλώματος,h Καραγκουλακη, η οποία έχει καταδικαστεί με ποινές που αγγίζουν τα 70 χρόνια,  έχει ως δικηγόρο τον Μαρκογιαννακη, ο οποίος ταυτοχρόνως ήταν και πρόεδρος της επιτροπής για τη Λαγκαρντ. Το όνομα της ίδιας  δεν ήταν όμως στη λίστα.
Μικρότερες ποινές επιβλήθηκαν και σε άλλους τρεις εφοριακούς, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ο επιχειρηματίας κατηγορήθηκε ότι εισέπραξε τα χρήματα στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν οι παράνομες επιστροφές ΦΠΑ είχαν τινάξει στον αέρα τα δημόσια ταμεία, καθώς καμία από τις επιχειρήσεις που εμφάνιζαν εξαγωγές για να πάρουν επιστροφή φόρου δεν είχαν ουσιαστική δραστηριότητα και όλα έγιναν με ψευδή παραστατικά.
Από την άλλη, οι εφοριακοί δεν έκαναν ποτέ κανέναν έλεγχο στα παραστατικά, ούτε βέβαια στις έδρες των επιχειρήσεων, εγκρίνοντας τις επιστροφές φόρου εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών την περίοδο εκείνη.
Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων επέβαλε ισόβια χθες στον πρώην προϊστάμενο της Α’ ΔΟΥ Ευστράτιο Βουργατζάκη, στην πρώην προϊσταμένη του τμήματος ΦΠΑ Γεωργία Γεωργιάδου και στον επίσης προϊστάμενο του τμήματος αλλά και ελεγκτή Πρίαμο Τσάκουρη. Και οι τρεις είναι έγκλειστοι στις φυλακές, καθώς έχουν επιβληθεί σε βάρος τους διαδοχικές ποινές δεκάδων χρόνων κάθειρξης για άλλες υποθέσεις παράνομων επιστροφών. Ενδεικτικό είναι πως οι τρεις έγκλειστοι εφοριακοί δεν εμφανίστηκαν καν στο δικαστήριο και δικάστηκαν διά πληρεξουσίων δικηγόρων. Επίσης δεν εμφανίστηκε ο επιχειρηματίας Χρήστος Κορομηνάς, ο οποίος επίσης δικάστηκε με πληρεξούσιο, όμως είναι ήδη φυγόδικος και για άλλες ποινές που έχουν επιβληθεί σε βάρος του.
Οι άλλοι τρεις εφοριακοί, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 4 χρόνων έως κάθειρξης 10 χρόνων, υπηρέτησαν ως ελεγκτές στην Α’ ΔΟΥ και άφησαν να εννοηθεί ότι παραπλανήθηκαν από συναδέλφους τους. Επίσης ισχυρίστηκαν πως η νομοθεσία τους επέτρεπε να μην κάνουν ενδελεχείς ελέγχους για τέτοιες επιχειρήσεις.
Η πρώτη ποινή των ισοβίων για το σκάνδαλο των παράνομων επιστροφών επιβλήθηκε από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης τον περσινό Ιούνιο στον επιχειρηματία Παναγιώτη Ταγταλίδη, ο οποίος κατηγορήθηκε σε εκείνη την υπόθεση ότι εισέπραξε παράνομα το ποσό των 500 εκατομμυρίων δραχμών. Χαρακτηριστικό σε εκείνη τη δίκη ήταν ότι ο ηλικιωμένος επιχειρηματίας, 73 χρόνων σήμερα, κατακεραύνωσε τους εφοριακούς υποστηρίζοντας πως “εισέπρατταν το 30% επί του συνόλου των επιστροφών”.
Η υπόθεση Ταγταλίδη ήταν αυτή από την οποία αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των παράνομων επιστροφών, σε έλεγχο που έγινε το 1999 από μέλη του ΣΔΟΕ. Όπως και άλλοι ιδιοκτήτες παρόμοιων επιχειρήσεων, στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι οι εφοριακοί έπαιρναν “μίζες” για να εγκρίνουν χωρίς δικαιολογητικά τις συγκεκριμένες επιστροφές. Πάντως ισχυρίστηκε ότι η δική του εταιρεία δεν ήταν “φάντασμα”, όπως πολλές άλλες στο σκάνδαλο των επιστροφών, αλλά λειτουργούσε κανονικά.
Στο κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης έχουν δικαστεί δεκάδες υποθέσεις που αφορούν “κομμάτια” του οικονομικού σκανδάλου, με κατηγορούμενους είτε ιδιοκτήτες εταιρειών είτε υποκρυπτόμενους ιδιοκτήτες, όπως όμως και εφοριακούς. Βασικός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο των επιστροφών είναι ο χαρακτηριζόμενος ως “λογιστής του ΦΠΑ” Νίκος Κασσιμάτης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης. με πληροφορίες απο Μακεδονία

Δίνουν εκατομμύρια σε ιδιωτική εταιρία για να αναλάβει την υποστήριξη της Υγείας

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ανοικτό, διεθνή και μάλιστα ηλεκτρονικό διαγωνισμό, για να προσληφθεί ιδιωτική εταιρεία που θα αναλάβει το "Μηχανισμό Υποστήριξης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ" προκήρυξε το υπουργείο Υγείας. Ο προϋπολογισμός είναι 3,9 εκατ. ευρώ και η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 15 Απριλίου.
Του Αιμίλιου Νεγκή για το ygeianet.gr
Ουσιαστικά, η κυβέρνηση αναγνωρίζει έστω και εκ των υστέρων ότι είναι σε πλήρη αδυναμία ο διοιικητικός μηχανισμός του ίδιου του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ να φέρει σε πέρας τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια και στον ΕΟΠΥΥ. Σίγουρα όμως αποτελεί άλλη μία ελληνική πατέντα να ξεκινάς τη μεταρρύθμιση, να θέτεις σε διαθεσιμότητα το προσωπικό και καλείς τους γιατρούς να

ΚΑΝ' ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ... Πουλάει ακριβά και αγοράζει φθηνά ρεύμα από τη ΔΕΗ

Έντυπη Έκδοση

Τροποποιώντας την άδεια του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κατόπιν γνωμοδότησης της ΡΑΕ, ο Ομιλος Μυτιληναίου κατέστη συμπαραγωγός, κερδίζοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη διαφορά στις τιμές πώλησης ρεύματος προς τη ΔΕΗ και την αγορά ρεύματος από αυτήν για τις ανάγκες της βιομηχανικής του παραγωγής
Τον Φεβρουάριο του 2008, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος φώναζε ότι η «Η πολιτεία και η ΡΑΕ είναι αβανταδόροι των ιδιωτών και νεκροθάφτες της ΔΕΗ». Ο λόγος που ο Φωτόπουλος ωρυόταν, ήταν μία γνωμοδότηση της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) η οποία άναβε το «πράσινο φως» στον Ομιλο Μυτιληναίου να εισέλθει στο χώρο της ενέργειας, τροποποιώντας την άδεια του εργοστασίου του. Επρόκειτο για μία μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας η οποία κατασκευάστηκε με επιδοτήσεις

ΟΧΙ στην ταφή των χημικών απόβλητων στη θάλασσα της Κρήτης - Υπογράψτε - διαδώστε


Σε εξέλιξη βρίσκεται στο avaaz.org συλλογή διαδικτυακών υπογραφών ενάντια στην καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη θάλασσα της Κρήτης. Αντιδράστε, υπογράψτε, διαδώστε, για να αποτρέψουμε αυτήν την τοξική βόμβα που απειλεί τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, την οικονομία της χώρας μας αλλά και ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.


Τοξική βόμβα απειλεί την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία της χώρας μας κι ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου, απο την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Το αρχικό σχέδιο ταφής των χημικών όπλων στην Αλβανία ναυάγησε έπειτα απο τιςαντιδράσεις των πολιτών και τελικώς επιλέχθηκε η θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, με την ανοχή των ελληνικών αρχών.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες του Δημόκριτου και του Πολυτεχνείου Κρήτης

Το βίντεο φρίκης με την δολοφονία παιδιών στο Χαλέπι που ενοχλεί τα κοινωνικά δίκτυα των δυτικών χορηγών…


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Ο McCaine με τους ισλαμοφασίστες στην Συρία Ο McCaine με τους ισλαμοφασίστες στην Συρία O McCain με τους ναζί στην Ουκρανία O McCain με τους ναζί στην Ουκρανία

 Η κτηνωδία στο απώγειο. Το βίντεο από την Συρία που προκαλεί αποτροπιασμό με την σφαγή ολόκληρων οικογενειών αγροτών, διαγράφεται από τα κοινωνικά δίκτυα της “πολιτισμένης δύσης”.

Την ίδια στιγμή, προβάλλονται κανονικά τα βίντεο προπαγάνδας όπου παιδιά από την Λαττάκεια απήχθησαν από ισλαμοφασίστες για να παρουσιαστούν ως θύματα της επίθεσης με χημικά.

Οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι, οι συμμορίτες που τώρα διαλύουν τον Ουκρανικό λαό έχουν διαλέξει πλευρά. Η δική μας επιλογή είναι μονόδρομος.

Δείτε το εάν αντέχετε:

AKATAΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ. ΚΤΗΝΗ! ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΠΟΙΑ ΔΥΣΗ; ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
Ο πρέσβης των ΗΠΑ την ώρα που ακρωτηριάζεται από τους ισλαμοφασίστες της Κλίντον. Ακόμα δεν κατάλαβες γιατί (και) τα παγκόσμια ΜΜ”Ε” σε γεμίζουν φούμαρα; http://www.oparlapipas.com
Ο πρέσβης των ΗΠΑ την ώρα που ακρωτηριάζεται από τους ισλαμοφασίστες της Κλίντον. Ακόμα δεν κατάλαβες γιατί (και) τα παγκόσμια ΜΜ”Ε” σε γεμίζουν φούμαρα;
http://www.oparlapipas.com









____________________________
http://wp.me/p1QIo0-6Q7


Τώρα που η 8 Μάρτη πέρασε... Η 8 Μάρτη δεν είναι γιορτή






Το 1910 η Γερμανίδα σοσιαλίστρια Κλάρα Tσέτκιν, διεθνής αγωνιστική φυσιογνωμία του εργατικού και γυναικείου κινήματος, για να τιμήσει τους μεγαλειώδεις αγώνες των γυναικών εργατριών της Νέας Υόρκης και να πολιτικοποιήσει παραπέρα τους στόχους του γυναικείου κινήματος, πρότεινε στη Δεύτερη Διεθνή Διάσκεψη Σοσιαλιστριών στην Κοπεγχάγη της Δανίας να καθιερωθεί η 8 του Mάρτη ως παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Η πρόταση έγινε δεκτή. 
 Είχαν προηγηθεί:

Στις 8 του Mάρτη του 1857 στη Νέα Υόρκη των HΠA οι γυναίκες που δούλευαν στα εργοστάσια υφαντουργίας και ιματισμού ξεσηκώθηκαν.   Έκαναν την πρώτη καταγεγραμμένη στην ιστορία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           Παλλήνη 7/3/2014                                   
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                      Αρ.πρωτ: 9220                                                   

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ                                                



ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 Καλείστε σε συνεδρίαση στο Πολιτιστικό Κέντρο  Οινοποιείο Πέτρου >> ( Λεωφόρο Μαραθώνος  117 ) στις 12/03/2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:30, για να συσκεφθούμε και να αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα.

         ΘΕΜΑ 1ον. Λήψη απόφασης για άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα της Κώστα Γεωργίας.
           
ΘΕΜΑ 2ον: Λήψη απόφασης για άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα του Καψοκαβάδη Αλεξάνδρου.

ΘΕΜΑ 3ον: Λήψη απόφασης για άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα του Μπουρλή Νικολάου .

ΘΕΜΑ 4ον: Λήψη απόφασης για προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της Πάντζα Αικατερίνης.

ΘΕΜΑ 5ον: Λήψη απόφασης για προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της Πέτρα Μερσίνης.

ΘΕΜΑ 6ον: Λήψη απόφασης για προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της εταιρείας Αίας Αθλητικά κέντρα ΕΠΕ (παιδότοπος).

ΘΕΜΑ 7ον : Συζήτηση για τις συνθήκες στάθμευσης οχημάτων στο κέντρο της Δ.Ε. Παλλήνης


 Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου
                                                                         Δ.Ε Παλλήνης

Ο εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι σοσιαλισμός.



Αναδημοσίευση από την εφημερίδα RealNews της Κυριακής 9/3/2014.

Πάνω από την Ευρώπη πλανάται το φάντασμα του «κεφαλαιακού φόρου». Στις σελίδες 53 – 54 της μηνιαίας έκθεσής της μηνός Ιανουαρίου 2014 (δημοσιεύθηκε στις 24.1.2014) η γερμανική κεντρική τράπεζα (Bundesbank) το προτείνει ξεκάθαρα: « «Στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης μιας επαπειλούμενης πτώχευσης κράτους μια εφάπαξ κεφαλαιακή εισφορά θα ήταν προτιμότερη από τις εναλλακτικές προοπτικές». Εξάλλου τούτο θα ανταποκρινόταν στην «αρχή της εθνικής ευθύνης», σύμφωνα με την οποία «για τις υποχρεώσεις του κράτους θα ευθύνονται πρώτα οι δικοί του φορολογούμενοι , πριν ζητηθεί η αλληλεγγύη άλλων κρατών». Η έκθεση διευκρινίζει βέβαια ότι μια τέτοια κεφαλαιακή εισφορά (Vermögensabgabe) πρέπει να

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Επαφές ελλήνων φασιστών με νεοναζί της Ουκρανίας


Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα του νεοφασιστικού σχήματος «Ελληνική Δράση», που κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο δήμο Καλαμάτας, δείχνουν τον επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Δημητρούλια να έχει επαφές με στελέχη του ουκρανικού κόμματος Svoboda.
Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στα μέσα Ιανουαρίου στη σελίδα που διατηρεί η «Ελληνική Δράση» στο Facebook. Οι εν λόγω εικόνες έχουν πιθανόν αποσυρθεί, καθώς δεν είναι ορατές πλέον στη σελίδα.
Ωστόσο, έχουν δημοσιευθεί και στον ιστότοπο ellinikidrasi.wordpress.com.

O Γ. Δημητρούλιας με τον Serhiy Nadal του κόμματος Svoboda

Παραιτήθηκαν αιφνιδίως οκτώ στελέχη του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου!

Νέες παραιτήσεις, μέσα σε μόλις ένα μήνα, στο Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) - Παραιτήθηκαν ο υποδιευθυντής Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος και επτά επόπτες

Ανεξήγητες εξελίξεις εκδηλώνονται στον πιο κρίσιμο κρίκο του φοροελεγκτικού μηχανισμού, μετά το ΣΔΟΕ, το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) το τελευταίο διάστημα.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη υπηρεσιακή κρίση, που λαμβάνει χώρα στην υπηρεσία σε ένα μήνα, μετά την παραίτηση - ουσιαστικά μεθοδευμένη απομάκρυνση- του διευθυντή του Κέντρου Ευάγγελου Χασάπογλου στις αρχές Φεβρουαρίου.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ ελέγχει μείζονος σημασίας και τεράστιου οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεις, όπως η λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα χιλιάδων πολιτών στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια και οι περιβόητες offshore.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αφόρητες πιέσεις προς τους υπαλλήλους από διάφορες πλευρές, με αποτέλεσμα το έργο τους να γίνεται υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Το περίεργο με το Κέντρο είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει θεωρητικά ως στόχο έως τα τέλη Απριλίου να διεκπεραιωθούν οι έλεγχοι σε 400 υποθέσεις εμβασμάτων και σε 200 offshore. Με την αποδιάρθρωση της υπηρεσίας όμως ο στόχος είναι δύσκολο να επιτευχθεί, χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και στελέχη της υπηρεσίας, προτιμούν την έξοδο.

Σημειωτέον ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη ο νέος διευθυντής του ΚΕΦΟΜΕΠ Δημήτρης Μασίνας επισκέφθηκε τους οικονομικούς εισαγγελείς και είχε σύσκεψη μαζί τους για θέματα ελέγχων.
- See more at: http://left.gr/news/paraitithikan-aifnidios-okto-stelehi-toy-kentroy-eleghoy-megaloy-ploytoy#sthash.WYxT16ZF.dpuf

Παραιτήθηκαν αιφνιδίως οκτώ στελέχη του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου!

Νέες παραιτήσεις, μέσα σε μόλις ένα μήνα, στο Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) - Παραιτήθηκαν ο υποδιευθυντής Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος και επτά επόπτες

Ανεξήγητες εξελίξεις εκδηλώνονται στον πιο κρίσιμο κρίκο του φοροελεγκτικού μηχανισμού, μετά το ΣΔΟΕ, το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) το τελευταίο διάστημα.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη υπηρεσιακή κρίση, που λαμβάνει χώρα στην υπηρεσία σε ένα μήνα, μετά την παραίτηση - ουσιαστικά μεθοδευμένη απομάκρυνση- του διευθυντή του Κέντρου Ευάγγελου Χασάπογλου στις αρχές Φεβρουαρίου.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ ελέγχει μείζονος σημασίας και τεράστιου οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεις, όπως η λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα χιλιάδων πολιτών στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια και οι περιβόητες offshore.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αφόρητες πιέσεις προς τους υπαλλήλους από διάφορες πλευρές, με αποτέλεσμα το έργο τους να γίνεται υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Το περίεργο με το Κέντρο είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει θεωρητικά ως στόχο έως τα τέλη Απριλίου να διεκπεραιωθούν οι έλεγχοι σε 400 υποθέσεις εμβασμάτων και σε 200 offshore. Με την αποδιάρθρωση της υπηρεσίας όμως ο στόχος είναι δύσκολο να επιτευχθεί, χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και στελέχη της υπηρεσίας, προτιμούν την έξοδο.

Σημειωτέον ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη ο νέος διευθυντής του ΚΕΦΟΜΕΠ Δημήτρης Μασίνας επισκέφθηκε τους οικονομικούς εισαγγελείς και είχε σύσκεψη μαζί τους για θέματα ελέγχων.
- See more at: http://left.gr/news/paraitithikan-aifnidios-okto-stelehi-toy-kentroy-eleghoy-megaloy-ploytoy#sthash.WYxT16ZF.dpuf

Παραιτήθηκαν αιφνιδίως οκτώ στελέχη του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου!

Νέες παραιτήσεις, μέσα σε μόλις ένα μήνα, στο Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) - Παραιτήθηκαν ο υποδιευθυντής Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος και επτά επόπτες

Ανεξήγητες εξελίξεις εκδηλώνονται στον πιο κρίσιμο κρίκο του φοροελεγκτικού μηχανισμού, μετά το ΣΔΟΕ, το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) το τελευταίο διάστημα.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη υπηρεσιακή κρίση, που λαμβάνει χώρα στην υπηρεσία σε ένα μήνα, μετά την παραίτηση - ουσιαστικά μεθοδευμένη απομάκρυνση- του διευθυντή του Κέντρου Ευάγγελου Χασάπογλου στις αρχές Φεβρουαρίου.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ ελέγχει μείζονος σημασίας και τεράστιου οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεις, όπως η λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα χιλιάδων πολιτών στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια και οι περιβόητες offshore.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αφόρητες πιέσεις προς τους υπαλλήλους από διάφορες πλευρές, με αποτέλεσμα το έργο τους να γίνεται υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Το περίεργο με το Κέντρο είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει θεωρητικά ως στόχο έως τα τέλη Απριλίου να διεκπεραιωθούν οι έλεγχοι σε 400 υποθέσεις εμβασμάτων και σε 200 offshore. Με την αποδιάρθρωση της υπηρεσίας όμως ο στόχος είναι δύσκολο να επιτευχθεί, χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και στελέχη της υπηρεσίας, προτιμούν την έξοδο.

Σημειωτέον ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη ο νέος διευθυντής του ΚΕΦΟΜΕΠ Δημήτρης Μασίνας επισκέφθηκε τους οικονομικούς εισαγγελείς και είχε σύσκεψη μαζί τους για θέματα ελέγχων.
- See more at: http://left.gr/news/paraitithikan-aifnidios-okto-stelehi-toy-kentroy-eleghoy-megaloy-ploytoy#sthash.WYxT16ZF.dpuf