Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Τσουχτερά πρόστιμα από 100 μέχρι 30.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων

Γιώργος Λάιος: Είστε άξιοι της μοίρας σας, το κακό ειναι πως παίρνετε στο λαιμό σας και τουδημότες που ζητάνε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΓΗ...
Τσουχτερά πρόστιμα από 100 μέχρι 30.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων -Αναλυτικά οι χρηματικές ποινές [λίστα]


Αλλαγές στον νόμο για τα κατοικίδια και «τσουχτερά» πρόστιμα για τους παραβάτες φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας.
Οι βασικές αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» είναι οι εξής:
Ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου συντροφιάς θα πρέπει να ενημερώνει τον κτηνίατρο του για την μεταβολή των στοιχείων που έχουν καταχωρισθεί στην βάση δεδομένων.
Γίνεται υποχρεωτική η σήμανση (τσιπ) ακόμα και για τα τσοπανόσκυλα, με σκοπό την επίβλεψη του πληθυσμού τους και την διασφάλιση της υγείας τους.
Απαιτείται άδεια εκτροφέα σε όσους πωλούν ζώα, ακόμη και στην περίπτωση κατοχής ενός και μόνο θηλυκού ζώου αναπαραγωγής, ακόμη και για ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων ή γατών.
Απαγορεύεται η πώληση σκύλων και γάτων σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων αγορών, καθώς δεν είναι δυνατόν στους χώρους αυτούς να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες ευζωίας των ζώων.
Απαγορεύεται η εισαγωγή και εμπορία σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι
Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών θα μπορύν να μπαίνουν χωρίς φίμωτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ακόμα αυστηρότερα είναι τα πρόστιμα για περιστατικό κακοποίησης, παραμέλησης και μη τήρησης των κανόνων ευζωίας, ενώ προστέθηκαν και νέα πρόστιμα, όπως αυτά που απαγορεύουν την εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων και επιφέρουν χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ανά ζώο.
Τα κύρια πρόστιμα
Απουσία εν ισχύει αντιλυσσικού εμβολιασμοί και μη τοποθέτησης της μεταλλικής κονκάρδας ή παράλειψη καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου 100 ευρώ
Παράλειψη προσκόμισης στον οικείο δήμο του αντιγράφου πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης 300 ευρώ
Μη κατοχή ενημερωμένου και θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας ή διαβατηρίου 300 ευρώ
Παράλειψη τήρησης κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου ή παράλειψη λήψης μέτρων πρόληψης της εξόδου του σκύλου 300 ευρώ
Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο ατύχημα 300 ευρώ
Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας του ζώου συντροφιάς ή της εξέτασης από κτηνίατρο 500 ευρώ
Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας, υγειονομικών και αστυνομικών διατάξεων και διατήρηση πρισσοτέρων από δύο ζώων συντροφιάς σε διαμέρισμα όπου ο κανονισμός απαγορεύει τη διατήρηση ζώων συντροφιάς 500 ευρώ
Πώληση ζώου συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των 8 εβδομάδων και πώληση σκύλων και γάτων σε υπαίθριους χώρους 1.000 ευρώ ανά ζώο
Εκτροφή έστω και ενός θηλυκού σκύλου αναπαραγωγής χωρίς άδεια εκτροφής 1.000 ευρώ ανά ζώο
Εκτροφή και αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων ζώων μετά την οριζόμενη λήξη της μεταβατικής πενταετούς περιόδου 1.000 ευρώ ανά ζώο
Εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων 1.000 ευρώ ανά ζώο
Ανυπαρξία ειδικών κλουβιών σε επιβατικά πλοία για την μεταφορά μεγάλων ζώων 5.000 ευρώ
Χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με οικονομικό όφελος 5.000 ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο
Εκτροφή και εκπαίδευση ζώου για μονομαχία 10.000 ευρώ ανά ζώο
Διατήρηση ζώου σε τσίρκο ή θίασο που χρησιμοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο ή σκοπό στο πρόγραμμά του ή πραγματοποιεί παράσταση 20.000 ευρώ για κάθε ζώο που διατηρείται
Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου, καθώς και εμπορία ή διακίνηση μέσω διαδικτύου 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.
iefimerida.gr

H δική σας πρόταση ποια είναι, κύριε;

Οπωσδήποτε, θα έχετε παρατηρήσει πως όποιος τολμάει να αμφισβητήσει το Μνημόνιο, την Τρόικα και τα νέα μέτρα αντιμετωπίζεται πάντα με ειρωνεία από τους συνομιλητές του και τον ρωτούν με ύφος υπεροχής ποια είναι η δική του πρόταση για τη λύση του προβλήματος.
Κάποιοι νομίζουν πως αυτό συμβαίνει τώρα και μόνο στην Ελλάδα.
Δεν είναι έτσι. Η ερώτηση «εσείς τι προτείνετε;» -μπολιασμένη με ειρωνικό ύφος- είναι σχεδόν οικουμενική από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν οι νεοφιλελεύθεροι φασίστες κατάφεραν να επικρατήσουν ιδεολογικά και πρακτικά, χωρίς σχεδόν κανείς να το πάρει χαμπάρι.
Υπάρχει κάτι γελοίο στο ερώτημα «εσείς τι προτείνετε για να βγούμε από την κρίση;», γιατί οτιδήποτε προτείνεις σκοντάφτει πάνω σε εκατομμύρια προϋπάρχουσες δεσμεύσεις -και σε δομές που αντιμετωπίζονται ως ιερές (όπως οι αγορές)-, οπότε εσύ υποτίθεται πως δεν μπορείς να τις αγγίξεις και θα πρέπει να τις σεβαστείς.
Δηλαδή, το ερώτημα «εσύ τι προτείνεις;» εμπεριέχει την απάντηση πως εσύ δεν μπορείς να προτείνεις τίποτα γιατί αυτή είναι η κατάσταση, αυτή ήταν πάντα η κατάσταση, αυτή θα είναι πάντα η κατάσταση και δεν αλλάζει με τίποτα.
Φυσικά, το ερώτημα «εσύ τι προτείνεις;» εκστομίζεται πάντα από ανθρώπους που δεν έχουν -και δεν θα έχουν ποτέ- κανένα οικονομικό πρόβλημα.
Δεν θα σου πει ποτέ κανένας άνεργος με ειρωνεία «εσύ τι προτείνεις;», ούτε θα σε διαβεβαιώσει κάποιος άστεγος πως όλα πάνε καλά και πως το Μνημόνιο και το δίκιο των αγορών είναι ο μόνος τρόπος.
Αντιπαρέρχομαι το γελοίον του επιχειρήματος πως αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι η μόνη επιλογή• με αυτή τη λογική, οι άνθρωποι θα ήταν ακόμα στις σπηλιές.
Βέβαια, όπως τα βλέπω τα πράγματα, η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να επιστρέψει στις σπηλιές. Τέλος οι βόλτες.
Σε μια προσπάθεια να δώσω μια συνολική απάντηση στο ερώτημα «εσύ τι προτείνεις;», έχω στύψει το μυαλό μου.
Οπωσδήποτε, δεν είναι και εύκολο να παρουσιάσεις ένα ολοκληρωμένο, εφαρμόσιμο και δίκαιο πρόγραμμα, ως εναλλακτική λύση απέναντι στη δικτατορία των αγορών και το αδιαμφισβήτητο δίκιο των τραπεζιτών.
Μετά από ανάγνωση χιλιάδων βιβλίων και ατελείωτες ώρες σκέψης -αλλά και γόνιμου διαλόγου με επιφανείς προσωπικότητες- νομίζω πως έφτασα επιτέλους σε μια ολοκληρωμένη πρόταση που απαντάει οριστικά στο ειρωνικό ερώτημα «εσύ δηλαδή τι προτείνεις;».
Λοιπόν, εγώ προτείνω να τους γαμήσουμε την Παναγία.

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο Ρέστης πλήρωνε τα δάνεια του Οικονομέα που κατέθετε υπέρ του


Μία αποκάλυψη από το directnews.gr δημιουργεί ένα επιπλέον ηθικό θέμα για τον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομέα, ο οποίος, όπως αποκάλυψε το HOT DOC που κυκλοφορεί, πήρε από τον τραπεζίτη Βίκτωρα Ρέστη δάνειο χωρίς προσωπικές υποθήκες, το οποίο τελικώς αποπλήρωσε ο Ρέστης.
Σύμφωνα με το directnews, ο Οικονομέας εμφανίζεται να καταθέτει ως μάρτυρας υπέρ του Ρέστη όταν αυτός μηνύει τη δημοσιογράφο Δέσποινα Μπρούσαλη για δημοσίευμα, το οποίο μάλιστα επιβεβαιώθηκε. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και αφήνει αναπάντητα πολλά ερωτήματα είναι το γεγονός, ότι καιρό μετά τις αποκαλύψεις του directnews.gr για τις εν εξελίξει έρευνες των αρμόδιων αρχών για τον Βίκτωρα Ρέστη, η εφημερίδα Έθνος είχε σε ρεπορτάζ της αναλυτικά το ίδιο ακριβώς θέμα, συμπεριλαμβάνοντας σχετικά έγγραφα στις 30/9/2012.
ethnos.jpeg
Στις 30 Οκτωβρίου το Έθνος επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του directnews και αναπαράγεται από όλα τα ΜΜΕ αλλά τρεις ημέρες μετά ο Γ. Οικονομέας καταθέτει πως το directnews λέει ψέματα και ο Ρέστης αλήθεια
Ωστόσο ο δημοσιογράφος του MEGA, ο οποίος κατηγορείται από την Δέσποινα Μπρούσαλη για ψευδομαρτυρία, όπως η ίδια τόνισε μέσω του Hot Doc Radio μιλώντας στον Κώστα Βαξεβανη, δεν έλαβε υπόψη του ούτε το ρεπορτάζ του Έθνους που επιβεβαίωνε το δικό της και κατέθεσε κατά της συναδέλφου του και υπέρ του Βίκτωρα Ρέστη, υπογραμμίζοντας πως είναι σίγουρος ότι ο επιχειρηματίας έχει δίκιο και δεν μπορεί να υπάρχει σχετική έρευνα σε εξέλιξη.
Οι αποκαλύψεις του Hot Doc για το δάνειο των 400.000 ευρώ με εγγυήσεις του επιχειρηματία, το οποίο τελικά ο τελευταίος αποπλήρωσε για να αποφυλακιστεί πριν από λίγες εβδομάδες, ενδεχομένως να δίνουν ορισμένες ικανοποιητικές απαντήσεις...
Ειδικότερα, ο Οικονομέας προσήλθε στις 3 Οκτωβρίου 2012 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατέθεσε ενόρκως για τη συνάδελφό του Δέσποινα Μπρούσαλη τα ακόλουθα:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Επιθυμείτε να δώσετε θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επιθυμώ να δώσω θρησκευτικό όρκο. Ορκίζομαι ενώπιον του Θεού να πω όλη την αλήθεια και μόνον την αλήθεια, χωρίς να προσθέσω ούτε να κρύψω τίποτα.
Στη συνέχεια εξετάζεται ως ακολούθως:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι προσήλθες να καταθέσεις;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γνωρίζω προ πολλών ετών τον κ. ΡΕΣΤΗ Βίκτωρα, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο μου είχε περιγράψει τα γεγονότα που ενέπλεξαν το όνομά του στα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα. Δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να αμφιβάλω για τα όσα μου είπε. Συνεπώς επιβεβαιώνω ως αληθή όλα όσα αναφέρονται στις μηνύσεις το περιεχόμενο των οποίων έλαβα γνώση.
Καταλήγοντας, μάλιστα, ο γνωστός δημοσιογράφος που πήρε τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την FBB δεν ξεχνάει να παραδώσει και… μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αφού αναφέρει τα εξής:
«Επιπροσθέτως πιστεύω ακραδάντως ότι οποιοδήποτε δημοσίευμα ή ανάρτηση αφορά επώνυμους ή ανώνυμους πολίτες θα πρέπει εκτός του ότι να φέρει υπογραφή να είναι υπεύθυνο γιατί από αναληθή δημοσιεύματα, γνωρίζω από τα 35 χρόνια που ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί οι ζωές ανθρώπων».
Η μήνυση του Ρέστη κατά της δημοσιογράφου αφορούσε σε δημοσίευμα του directnews.gr από το 2011, για την έρευνα που γινόταν από το ΣΔΟΕ σε βάρος του εφοπλιστή σχετικά με φοροδιαφυγή ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Το οποίο δημοσιευμα ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε δύο μήνες μετά την κατάθεση Οικονομέα, όταν η ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά με την υπ.αριθμ. 409 απόφασή της επέβαλε στην εταιρεία συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη «ΦΑΝΤΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» πρόστιμο 31.455.950,4 ευρώ.
Εξάλλου, καταπέλτης για τις έκνομες δραστηριότητες του εφοπλιστή ήταν και το πόρισμα του ΣΔΟΕ που είχε δημοσιοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2012, λίγες μέρες δηλαδή πριν την κατάθεση του Οικονομέα και αφορούσε τις διασυνδέσεις της «ΦΑΝΤΟΜ» με τις εταιρείες KAROUZOS DEVELOPMENT A.E και KAROUZOS CONSTRUCTION, μέσα από ένα πλέγμα offshore εταιριών με έδρα την Κύπρο.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα του Σώματος Οικονομικού Εγκλήματος, το οποίο αποτελείται από 250 σελίδες, κατά τις μεταβιβάσεις δύο μεγάλων ακινήτων στη Γλυφάδα από τις παραπάνω εταιρείες διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ζημιά του Δημοσίου υπολογίζεται στα 8,7 εκατ. ευρώ
Όπως μπορεί κανείς να καταλάβει, η υπόθεση αυτή δεν είναι μια ιδιωτική διαφορά ή συμφωνία μεταξύ δημοσιογράφου και τραπεζίτη, αλλά ένα σοβαρό ηθικό και ίσως νομικό θέμα, που αφορά έναν δημοσιογράφο ο οποίος δέχεται να ευνοηθεί από αυτούς που στην πραγματικότητα πρέπει εκ του ρόλου του να ελέγχει.
Διαβάστε όσα γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης για την υπόθεση
Η αποκάλυψη του Hot Doc
hotdoc_45-cover_small.jpg

Δίναμε λεφτά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους καρκινοπαθείς, και κατέληγαν στις τσέπες της …Αλεξίας Μπακογιάννη. Τι σου είναι η παράδοση. Το μήλο κάτω από τη μηλιά!!!

Δίναμε λεφτά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους καρκινοπαθείς, και κατέληγαν στις τσέπες της …Αλεξίας Μπακογιάννη. Τι σου είναι η παράδοση. Το μήλο κάτω από τη μηλιά!!! ΕΕΣ

Πόρισμα-φωτιά από το σώμα επιθεωρητών:

Πως «μοίραζε» ο Ερυθρός Σταυρός τα χρήματα του εράνου; 

Με απευθείας ανάθεση και αντί αμοιβής 320.000 ευρώ, η εταιρεία δημοσίων σχέσεων της Αλεξίας Μπακογιάννη αναλάμβανε επί προεδρίας Μαρτίνη την προβολή του εράνου που απέφερε περίπου 1 εκατ. ευρώ

Αμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο εισέπραττε η κόρη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ν.Δ., κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων.Κόντρα στο πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς που χαρακτηρίζει το έργο του ΕΕΣ, η εταιρεία της κυρίας Μπακογιάννη ανέπτυξε μονοπωλιακή επαγγελματική σχέση με τον …οργανισμό επί προεδρίας του κ. Ανδρέα Μαρτίνη, μέσω απευθείας αναθέσεων και υπογραφής συμβάσεων, χωρίς προηγούμενες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων.Πράξεις που ερευνώνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Αιχμή αυτής της σχέσης

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Κείμενο των Πρωτοβουλιών Αλληλεγγύης στον Αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής



ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Την Τετάρτη 12 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ έβαλαν ξανά μπρός τις μηχανές του εγκαταλειμμένου από την εργοδοσία εργοστασίου. Ο αγώνας τους όμως έχει πολύ μεγαλύτερη ιστορία. Είναι ο αγώνας ενός σωματείου εργαζομένων που μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων, μετά από άκαρπες διεκδικήσεις, συνειδητοποιούν την ανάγκη να πάρουν στα χέρια τους το θέμα του βιοπορισμού, να πάρουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής, μέσα από την αυτοοργάνωση, την ισότητα, και την αλληλεγγύη με όλα τα μαχόμενα κομμάτια της κοινωνίας.  

Ο αγώνας της ΒΙΟΜΕ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μία κοινωνία που βάλλεται από παντού, που μέσω της συνδυασμένης επίθεσης του κράτους και του αδηφάγου κεφαλαίου στερείται όλα της τα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Η ΒΙΟΜΕ έδειξε το δρόμο:
Εμείς, οι άνθρωποι που παράγουμε τον πλούτο, όχι μόνο δε είμαστε «περιττοί», αλλά και είμαστε οι μόνοι ικανοί να ξαναχτίσουμε, με τους δικούς μας όρους, ότι αυτοί γκρεμίζουν, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην  τροφή, στην οργάνωση των αναγκών μας.

Σήμερα ο αγώνας της ΒΙΟΜΕ βρίσκεται σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι. Παρόλα τα γραφειοκρατικά και υλικά εμπόδια που η κυβέρνηση και η πρώην εργοδοσία προσπαθούν να βάλουν στο δρόμο τους, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ προχωράνε σε σύσταση συνεταιρισμού, σύμφωνα με τους όρους πού έχουν θέσει από την αρχή του εγχειρήματος: Συλλογική λήψη αποφάσεων μέσα από την γενική συνέλευση, συλλογική ιδιοκτησία ως απαράβατη αρχή, μη-κερδοσκοπική διαχείριση, αφού τα πλεονάσματα θα επιστρέφουν στην κοινωνία.  Ο νέος συνεταιρισμός παράγει και λειτουργεί στο κατειλημμένο εργοστάσιο, με σκοπό την επέκταση της υπάρχουσας παραγωγής οικολογικών απορρυπαντικών, αλλά και την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου υπό εργατικό έλεγχο και αυτοδιεύθυνση.

Στα πλαίσια της συνεχούς επαφής με όλα τα κομμάτια της κοινωνίας, ο συνεταιρισμός της ΒΙΟΜΕ αναγνωρίζει στο νέο καταστατικό του το ρόλο του «Aλληλέγγυου υποστηρικτή - υποστηρίκτριας», που με μία μικρή συνδρομή, ανταλλάξιμη με προϊόντα του εργοστασίου, έχει δικαίωμα να ενημερώνεται για κάθε εξέλιξη, τόσο στον αγώνα όσο και στην παραγωγή, να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει στις ανοιχτές συνελεύσεις του συνεταιρισμού και να συνδιαμορφώνει την εξέλιξη του εγχειρήματος με το δικαίωμα συμβουλευτικής ψήφου. Χτίζεται έτσι μία γέφυρα ανάμεσα στον εργατικό και τον κοινωνικό έλεγχο της παραγωγής, και δίνεται η δυνατότητα σε όλους μας να συμμετάσχουμε ενεργά στο σημαντικότερο εγχείρημα εργατικής αυτοδιεύθυνσης στη χώρα μας.

Με ορίζοντα την επέτειο ενός χρόνου επαναλειτουργίας της παραγωγής στις 12 Φλεβάρη, οι Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης και Στήριξης στον Αγώνα της ΒΙΟΜΕ ξεκινάν μία καμπάνια ενημέρωσης και εγγραφής αλληλέγγυων υποστηρικτών/τριών.