Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Eκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης

Με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο του Δημοτικού Συμβούλου Παλλήνης Δημητρίου Βελιώτη,
καλείστε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013 και ώρα 20:00,
προκειμένου να αποδοθούν οι ανάλογες τιμές στον εκλιπόντα Δημοτικό Σύμβουλο
------------------
Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου και ώρα 13:00 η εξόδιος ακολουθία από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Γέρακα

Αnte portas ή κατόπιν εορτής;

Αnte portas ή κατόπιν εορτής;

Οταν ο κρατικός (ακροδεξιός) αυταρχισμός αντιπαρατίθεται στην παρακρατική ακροδεξιά αλητεία, τότε η αστική δημοκρατία βρίσκεται ανάμεσα στις σταγόνες της αστικονεοφιλελεύθερης τανάλιας.
Η Χρυσή Αυγή ήθελε (για μια ακόμα φορά) να μοιράσει τρόφιμα μόνον για Ελληνες. Ρατσιστικό; βεβαίως! Ανελλήνιστo; κυρίως! Ομως δικαίωμά της. Νόμιμο κόμμα είναι, κάνει τις επιλογές της και για αυτές κρίνεται. Ισως μάλιστα η ενέργεια αυτή των ναζιστών να περνούσε απαρατήρητη ή και να υφίστατο τις επικρίσεις όλων εκείνων που καταλαβαίνουν σιγά - σιγά με τι έχουμε να κάνουμε.
Την αρχή για τη μετατροπή της πονηρής πολιτικής των Χρυσαυγιτών σε είδηση πρώτου μεγέθους έκαμε ο κ. Καμίνης απαγορεύοντας το ρατσιστικό ανοσιούργημα. Στη συνέχεια έσπευσε ο κ. Δένδιας και, κηρύσσοντας «στρατιωτικό νόμο», σε τέσσερα-πέντε τετράγωνα των Αθηνών, έδωσε επικές (επικοινωνιακές) διαστάσεις στη μικρότητα που ετοιμαζόταν να κάνει η Χρυσή Αυγή. Ο κ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (όχι βεβαίως απ’ τον ίδιον) έκανε την τρίχα τριχιά (για να πάει να κρεμαστεί η δημοκρατία).
Αλήθεια, ο κ. Δένδιας δεν γνώριζε ότι με την απαγόρευση θα γιγάντωνε την εμβέλεια (την επικοινωνιακή τουλάχιστον) της φασιστικής φάρσας; Bεβαίως το γνώριζε. Ο κ. Δένδιας δεν είναι ηλίθιος. Η εκτροφή όμως της ακροδεξιάς επιρροής συμφέρει τη δεξιά (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) που κυβερνά, και ως αντίπαλο δέος της Αριστεράς, και ως συμψηφιστικό απόθεμα (ακρο)δεξιάς εκλογικής δύναμης για την περίπτωση που η θεσμισμένη δεξιά θα τη χρειαζόταν.
Επίσης, με την (ακροδεξιάς εμπνεύσεως και πρακτικής) απαγόρευση εναντίον της ακροδεξιάς αλητείας ο κ. Δένδιας «νομιμοποιεί» ένα προηγούμενο απαγορεύσεων
εναντίον άλλων κομμάτων και σχημάτων, παραδείγματος χάριν του ΣΥΡΙΖΑ (στον οποίον ο κ. Δένδιας-Σαμαράς αρέσκεται να ανακαλύπτει κουκουλοφόρους κάθε Τετάρτη απόγευμα και Παρασκευή πρωί), του ΚΚΕ κι όποιου άλλου κόμματος ή πολίτη δεν κάθεται ήσυχα στον καναπέ του.
Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια ο κ. Σαμαράς-Δένδιας-Βενιζέλος: και την πριμοδότηση της ακροδεξιάς επιρροής ως αντίπαλο δέος της Αριστεράς, και την εκ περιτροπής αιχμαλωσία με απαγορεύσεις (τύπου στρατιωτικού νόμου) τυχόν λαϊκών κινητοποιήσεων. Αλλωστε οι επιδόσεις αυτής της κυβέρνησης σε επιστρατεύσεις είναι γνωστές - ακόμα επιστρατευμένοι είναι οι καθηγητές!-εγέρθητου! Απ’ την άλλη μεριά
κότα η Χρυσή Αυγή. Κότα λειράτη! Εφαγε την απαγόρευση Σαμαρά αμάσητη κι άρχισε τις γυριστές -ωραία, θα μοιράσουμε τα τρόφιμα απ’ τα γραφεία μας. Γυριστές και κωλοτούμπες. Οπως κάνει συνήθως για όλα όσα κάνει - δεν έριξα εγώ κάτω τον πάγκο, κ. Πρόεδρα, μόνος του έπεσε - δεν βάρηξα εγώ την Κανέλλη, κ. Πρόεδρα, εκείνη μου αντιμίλησε - και τα συναφή.
Ομως, απ’ όλην αυτή την ιστορία το σημαντικότερο, κατά τη γνώμη μου, αφορά στους συμπολίτες μας που πάνε να πάρουν τρόφιμα «μόνον για Ελληνες». Αλλοι, τρελαμένοι απ’ τη φτώχεια, κάνουν στην άκρη το ποιος και με ποιους όρους δίνει αυτά που παίρνουν, κι άλλοι αποδίδουν στο τέρας τα εύσημα, καθαγιάζοντας μέσα τους το δηλητήριο ως αρωγή. Εχουν
όλοι αυτοί οι συμπατριώτες μας «δίκιο» - το δικό τους δίκιο. Η ένδεια και η απελπισία, η αγανάκτηση και ο τρόμος γεννούν το δικό τους δίκιο έξω απ’ την ηθική, πέρα απ’ την ιστορική μνήμη, τους θεσμούς και τις πολιτικές υπαγορεύσεις.
Για την ένδεια, τον τρόμο, την απελπισία, την οργή και άλλα πολλά που κατατρύχουν αυτούς τους πολίτες ευθύνεται η άρχουσα αστική τάξη, οι πολιτικοί της εκπρόσωποι, οι οικονομικοί της εντολείς κι Επικυρίαρχοι.
Ζώντας πολλά απ’ τα θύματα αυτής της πολιτικής μέσα στην εγκατάλειψη, έρμαια της οικονομικής απελπισίας και του μεταναστευτικού προβλήματος, αδυνατούν να καταλάβουν -κι αν το καταλαβαίνουν το αντιπαρέρχονται- ότι η Χρυσή Αυγή είναι η μαύρη χειρ του συστήματος που τους έχει αλέσει. Αυτή
η πραγματικότης, βαριά και δυσοίωνη για τη δημοκρατία και για την πατρίδα, αποτελεί ένα πρόβλημα που επειγόντως πρέπει να βρει τη λύση του η Αριστερά και κάθε άλλη δημοκρατική δύναμη, όχι του «συνταγματικού τόξου» κατά τον θρασύτατο νεολογισμό του ΠΑΣΟΚ (μια ακόμα παρένδυση), αλλά κάθε κόμματος
που δεν συντάσσεται με την (ακρο)δεξιά, νεοφιλελεύθερη, μνημονιακή πολιτική. Δεν μπορούν να είναι ή να θεωρηθούν αντιφασιστικά τα κόμματα εκείνα, όπως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που διεκπεραιώνουν την πολιτική εκείνη (κι εκείνων) που γεννά τον φασισμό.
Το βάρος της αντιφασιστικής συνεννόησης ακόμα και ενότητας (πριν να είναι αργά) πέφτει σε όλα τα άλλα κόμματα.
Οχι όμως μιας αντιφασιστικής ενότητας σε αμυντική βάση (αυτή ουδέποτε τελεσφόρησε), αλλά μιας πολιτικής που μπορεί να δώσει απτές κι εφαρμόσιμες λύσεις. Και για την οικονομική καταστροφή και για το μεταναστευτικό και για την ίδια την υπόσταση της Ελλάδας...


email: stathis@enikos.gr

Κάθε μήνα στην Ελλάδα χάνεται ένα "ισπανικό τρένο"

"Εγκληματική αμέλεια";;; ΟΧΙ!
Απόπειρες δολοφονίας. Και μάλιστα κατά συρροήν!

80 οικογένειες διαλύθηκαν χθες.
Γιατί;
Για έναν κομπλεξικό μαλάκα που μπέρδεψε το τρένο με το ράλι στα ηλεκτρονικάδικα.
Που μπέρδεψε τις ζωές των αθρώπων με τις ζωές σε κάποιο παιχνίδι.
Που δεν κατάλαβε ίσως ότι εδώ όταν γράψει "game over", μετά, όσα κέρματα και να βάλεις, το παιχνίδι δεν ξαναρχίζει απ' την αρχή.
Τίποτα πια δεν ξαναγίνεται όπως ήταν πριν.

80 οικογένειες διαλύθηκαν επειδή ένας μαλάκας ήθελε να κάνει επίδειξη ταχύτητας.
Επειδή έμπλεξε το -προφανώς αχρηστευμένο- ανδρικό του μόριο με το γκάζι και έπαιξε παιχνίδι με το θάνατο.
Μόνο που σ' αυτό το παιχνίδι πήρε μαζί του -χωρίς να το ξέρουν- και εκατοντάδες ανθρώπους.

Αλλά γιατί εκπλησσόμαστε;
Αυτά τα 80 θύματα ενός δυστυχήματος στην Ισπανία είναι η εβδομαδιαία ανταπόκριση θανάτου από τους δρόμους της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Απρίλιο που μας πέρασε οι νεκροί στους δρόμους της Ελλάδας ήταν 66 και οι βαριά τραυματισμένοι 98.
Όσο ένα... ισπανικό τρένο πάνω-κάτω!
Κάθε μήνα αλληλοεξοντωνόμαστε με ρυθμούς που δεν μπορεί να το φανταστεί ούτε το πιο νοσηρό μυαλό.
Ένα "ισπανικό τρένο" χάνεται κάθε μήνα στην ελληνική άσφαλτο και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει.
Και οι περισσότεροι δρόμοι παραμένουν κακοτράχαλοι, παρά τις εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί στη χώρα μας -υποτίθεται- για να φτιάξει τους δρόμους.
Κάθε μίζα σε εργολάβο δεν είναι απλώς μια παράνομη οικονομική πράξη, αλλά και ένα λιθαράκι παραπάνω στον τύμβο των θυμάτων της ασφάλτου.
Γιατί κάθε εκατομμύριο που τρώγεται από υπουργούς και εργολάβους είναι και μερικές εκατοντάδες μέτρα ασφαλτόστρωσης, διόρθωσης κακοτεχνιών ή ακόμη και κατασκευής νέων οδικών δικτύων.



Αν υπάρχει ένα θέμα σ' αυτήν την κωλοχώρα για το οποίο πρέπει να φωνάξουμε όλοι μαζί, συντονισμένα, όλοι μαζί πέρα από ιδεολογίες και συμφέροντα κι απόψεις είναι το θέμα της οδικής ασφάλειας.
Και όχι τόσο να φωνάξουμε απέναντι στο κράτος.
Αυτό είναι το λιγότερο.

Το κυριότερο είναι να φωνάξουμε στους γύρω μας.
Στον γείτονά μας το μαλάκα που τρέχει με 200 στην εθνική και κάνει κόντρες με τους φίλους του.
Στον φίλο μας το μαλάκα που κάνει σφήνες στην παραλιακή για να πουλήσει μούρη στη γκόμενα.
Στον συγγενή μας το μαλάκα που έχει κατεβάσει ένα κιλό κρασί και παραπατώντας μπαίνει στο αυτοκίνητο για να οδηγήσει.

Σ' αυτούς να φωνάξουμε πρώτα.
Να τους νουθετήσουμε, να τους καλοπιάσουμε, να τους εξηγήσουμε.
Κι αν δεν παίρνουν από λόγια... να τους λοιδορήσουμε, να τους απομονώσουμε!
Να νιώσουν μιάσματα της κοινωνίας όσοι, για να ικανοποιήσουν το μαλακισμένο κόμπλεξ τους, θέτουν σε κίνδυνο τους συμπολίτες τους και καταστρέφουν ζωές και οικογένειες για το "έτσι γουστάρω" τους.

Από μας εξαρτάται να τους εξηγήσουμε με λόγια και με πράξεις, αν χρειαστεί, ότι η επικίνδυνη οδήγηση δεν είναι απλώς "εγκληματική αμέλεια", αλλά καθαρή δολοφονία και ότι καθένας που οδηγά εγκληματικά, (ακόμη και πριν να προκαλέσει κάποιο ατύχημα) θα αντιμετωπίζεται ως κοινός εγκληματίας, εισπράττοντας τη γενική κοινωνική χλεύη και περιφρόνηση.
Δε χρειάζεται να περιμένουμε πρώτα να καταστρέψει κανείς μια οικογένεια για να του τραβήξουμε το αυτί.
Κάθε φορά που κάποιος κάνει επιτηδευμένα επικίνδυνες μαλακίες στο δρόμο, πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε ως κοινές απόπειρες δολοφονίας.
Και μάλιστα κατά συρροήν.
Σαν "Μπρέιβικ της ασφάλτου".

Ας μην περιμένουμε πρώτα να μας συμβεί και μετά να ευαισθητοποιηθούμε.
Μπορεί να μην προλάβουμε να μας συμβεί.... σε άλλους.
Μπορεί να συμβεί και σ' εμάς!

Γιατί μπορεί ο μαλάκας να τρέχει για πλάκα, αλλά τα θύματά του σκοτώνονται στα σοβαρά.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AXjtUSaTjlI
 
ΥΓ.: Στο "Spanish Train" του Chris De Burgh, ο Θεός κι ο Διάβολος παίζουν μια παρτίδα πόκερ.
Σ' αυτό το "Spanish Train", όμως, φαίνεται πως κέρδισε ο Διάβολος.
"That train is dead on time, many souls are on the line,
 Oh Lord, He's going to win!.."

Χιώτικη Σφίγγα: ΣΥΡΙΖΑ:Συλλογικές συμβάσεις στην ποντοπόρο ναυτιλί...

Χιώτικη Σφίγγα: ΣΥΡΙΖΑ:Συλλογικές συμβάσεις στην ποντοπόρο ναυτιλί...: Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Αιγαίου (Βαρβιτσιώτης) και Υγείας (Γεωργιάδης) θεσμοθέτησαν διάταξη που δίνει τη βά...

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Κλιμάκιο Γερμανών Εισαγγελέων εγκαθίσταται μόνιμα στην αποικία !


H πληροφορία που διέρρευσε από Γερμανούς δημοσιογράφους έρχεται να δέσει με όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Δικαιοσύνης τους τελευταίους μήνες.

Γερμανοί εισαγγελείς ειδικευμένοι στο οικονομικό έγκλημα και στη φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου
χρήματος, κλπ, πρόκειται να εγκατασταθούν μόνιμα στην Αθήνα!

Το συγκεριμένο κλιμάκιο θα εργάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε πάροδο της λεωφ. Αλεξάνδρας-το κτίριο έχει ενοικιασθεί ήδη-και μοναδική του αποστολή θα είναι ο έλεγχος της ελληνικής Δικαιοσύνης. Κι αυτό γιατί οι δανειστές έχουν την αίσθηση ότι η μη απόδοση Δικαιοσύνης στην Ελλάδα και η ασυλία συγκεκριμένων βαρόνων της διαπλοκής έχει μετατρέψει την περίπτωση της χώρας μας σε πηγάδι δίχως πάτο για τα δικά τους χρήματα.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Μέρκελ έγινε και με την σύμφωνη γνώμη του Λευκού Οίκου-μια και οι Αμερικανοί σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν μια τοξική βόμβα στον ευρωπαικό νότο την οποία θα κληθούν να απασφαλίσουν οι ίδιοι με πακτωλό εκατομμυρίων δολλαρίων σε περίπτωση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και να την βάλει σε τροχιά δολαρίου-βλέπε Αργεντινή.

Αμερικανοί και Γερμανοί λοιπόν έχουν αναλάβει να αντιμετωπίσουν το θηρίο χτυπώντας το στην ευαίσθητη κοιλιακή του χώρα, όπως αποκαλούν τις σχέσεις διαπλοκής τμήματος της ελληνικής δικαιοσύνης με ντόπιους βαρόνους και ολιγάρχες!
ΠΗΓΗ
Τρικλοποδιά: Για να δούμε μετά κι από αυτή τη ξεφτίλα θα ξυπνήσουν οι δικοί μας λειτουργοί της "δικαιοσύνης"

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Γνωρίζει την κόρη του Δραγασάκη η Ζαρούλια;

Γνωρίζει την κόρη του Δραγασάκη η Ζαρούλια;

Aντισυνταγματική διάταξη παρακράτησης των συντάξεων από χρονίως νοσηλευόμενους

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την απάνθρωπη και ευθέως αντισυνταγματική διάταξη παρακράτησης των συντάξεων από χρονίως νοσηλευόμενους, η οποία θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τους την επιβίωση.

Σύμφωνα με την αρ. πρωτ. Σ74/11/10-07-2013 κατεπείγουσα εγκύκλιο του Ι.Κ.Α., με θέμα «Παρακράτηση ποσού σύνταξης περιθαλπομένων σε Ν.Π.Δ.Δ. τα οποία παρέχουν υπηρεσίες κλειστής περίθαλψης και απόδοση αυτού στα Θεραπευτήρια. Κοινοποίηση της διάταξης του άρθρου 66 παρ. 8 του ν. 3984/2011 και της αρ. Π3β/Φ.ΓΕΝ/Γ.Π.οικ.87101/27.7.2011 (ΦΕΚ1798/τ. Β΄/9.8.11) Υπουργικής Απόφασης», τίθεται σε εφαρμογή από την Κυβέρνηση ένα απάνθρωπο και παράνομο μέτρο που οδηγεί χρονίως πάσχοντες ασφαλισμένους να συμμετάσχουν στη δαπάνη περίθαλψής τους, με ποσοστό επί της σύνταξης που λαμβάνουν.

Συγκεκριμένα, ενεργοποιείται η διάταξη του Ν.3984/2011 που παρέμενε ανενεργή, με την οποία ορίζεται παρακράτηση του ποσού της σύνταξης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, που νοσηλεύονται μακροχρόνια σε θεραπευτήρια του Δημοσίου. Η απόφαση προβλέπει ότι: «οι περιθαλπόμενοι σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες κλειστής περίθαλψης, οι οποίοι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και για όσο χρονικό διάστημα αυτοί διαμένουν μόνιμα εντός των φορέων αυτών, συμμετέχουν στη δαπάνη περίθαλψής τους με ποσοστό επί της σύνταξης που λαμβάνουν.»

Η συμμετοχή αυτή καθορίζεται από την προαναφερθείσα Υπουργική Απόφαση ως εξής:
α) για σύνταξη μέχρι 360 ευρώ, ποσοστό 40%,
β) για σύνταξη από 360,01 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ποσοστό 50%,
γ) για σύνταξη από 500,01 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ποσοστό 60%,
δ) για σύνταξη από 1.000,01 ευρώ μέχρι 1.500 ευρώ, ποσοστό 70% και
ε) για σύνταξη από 1.500,01 ευρώ και άνω, ποσοστό 80%.

Το κυρίαρχο ερώτημα το οποίο καλείται να απαντήσει η Κυβέρνηση είναι με βάση ποιο νομικό έρεισμα παρακρατείται η σύνταξη, η παροχή δηλαδή που χορηγείται σε ασφαλισμένους στο πλαίσιο του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και βάσει των εισφορών τους, για δαπάνες περίθαλψης, για τις οποίες όλοι οι συνταξιούχοι καταβάλλουν ποσοστό από τη σύνταξή τους (κρατήσεις ασθενείας)! Καλούνται λοιπόν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν ήδη συνεισφέρει στη χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας, μέσω των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και των μηνιαίων κρατήσεων από τη σύνταξή τους, να πληρώσουν εκ νέου για τις ίδιες ακριβώς προσφερόμενες υπηρεσίες. Η ρύθμιση αυτή δεν είναι μόνο απάνθρωπη, αλλά αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τον τελικό στόχο των βάρβαρων, μνημονιακών πολιτικών: την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Πέρα από ευθέως αντισυνταγματική η διάταξη αυτή θέτει σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωση των ασφαλισμένων. Δεδομένου ότι η υπουργική απόφαση ορίζει δύο εναλλακτικές, δηλαδή είτε απόδοση του ποσού από τον ασφαλιστικό οργανισμό στο ΝΠΔΔ είτε παρακράτηση απ' ευθείας από το ΝΠΔΔ, το ΙΚΑ έπειτα από συνεννόηση με το θεραπευτήριο, είτε θα χορηγεί στοιχεία με το καθαρό ποσό της σύνταξης, οπότε το θεραπευτήριο θα αναζητεί το αντίστοιχο ποσό απ' ευθείας από τον περιθαλπόμενο, είτε θα δίνει εντολή στη μηχανογράφηση για παρακράτηση του ποσού της σύνταξης και απόδοσής του στο θεραπευτήριο. Ως συνέπεια, ένας συνταξιούχος του ΙΚΑ, καρκινοπαθής που επί χρόνια ταλαιπωρείται από την ασθένεια, με σύνταξη 501 ευρώ θα κληθεί να καταβάλει από τη σύνταξή του 300,6 ευρώ μηνιαίως. Δηλαδή θα καταβάλει ενοίκιο για το κρεβάτι ή το ράντζο, θα πληρώσει τα έξοδα νοσηλείας και φροντίδας αλλά και τη μάσκα οξυγόνου!

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:

1. Με βάση ποιο νομικό έρεισμα «κατάσχεται» η σύνταξη, το εισόδημα δηλαδή ενός πολίτη, όπως είναι και ο μισθός, προκειμένου να αποδοθούν δαπάνες περίθαλψης, για τις οποίες μάλιστα γίνεται μηνιαία παρακράτηση από όλες τις συντάξεις, όλων των ασφαλιστικών οργανισμών;
2. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκεκριμένη αδικία προς τους χρόνια νοσηλευόμενους συνταξιούχους του ΙΚΑ, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών και με τις συγκεκριμένες αποφάσεις τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ίδια τους η επιβίωση;
3. Με ποιους τρόπους σκοπεύουν να αναζητήσουν πόρους για την κάλυψη των ιδιαίτερων ιατροφαρμακευτικών αναγκών των χρονίως πασχόντων προκειμένου να προστατευθεί η ζωή και η υγεία τους;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Γιώργος Πάντζας

Δημήτρης Στρατούλης

Ανδρέας Ξανθός

Νίκος Μιχαλάκης

Γιάννης Ζερδελής

Παναγιώτα Δριτσέλη

Ειρήνη Αγαθοπούλου

Μαρία Μπόλαρη

Κώστας Ζαχαριάς

Κωστής Δερμιτζάκης

Βασίλης Κυριακάκης

Ιωάννα Γαϊτάνη

Γιάννης Σταθάς

Θανάσης Πετράκος

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Όταν η τεμπελιά του «δημοσιογράφου» συναντάει το φασισμό με αφορμή τη φιλοζωία | www.zoosos.gr

Όταν η τεμπελιά του «δημοσιογράφου» συναντάει το φασισμό με αφορμή τη φιλοζωία | www.zoosos.gr

Οι δύο επιλογές της Αθήνας

του Wolfgang Munchau
Πού οδηγεί την Ελλάδα ο Β. Σόιμπλε. Μεταρρυθμίσεις χωρίς νέο κούρεμα είναι σενάριο που συμφέρει μόνο το Βερολίνο. Η Αθήνα μπορεί πλέον να διακινδυνεύσει έξοδο από την ευρωζώνη. Ποιοι παράγοντες θα καθορίσουν τις εξελίξεις.
Οι δύο επιλογές της Αθήνας - Πιο εφικτό πλέον το Grexit
«Θα ήθελα να ζητήσω από όλους σας να μη συνεχίσετε αυτήν τη στιγμή τη συζήτηση για νέο κούρεμα… Δεν είναι πρός το συμφέρον σας».
Αυτά είπε ο Wolfgang Schaeuble στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν κατακρίνω τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας που αρνείται να συζητήσει σε αυτήν τη φάση διαγραφή του ελληνικού χρέους. Οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία απέχουν μόλις δύο μήνες. Δεδομένης της προσέγγισης του Βερολίνου στην αντιμετώπιση της κρίσης, φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει πιο σίγουρος τρόπος να χάσεις ψήφους από το να πεις «εντάξει, λοιπόν, ας αρχίσουμε να είμαστε ρεαλιστές».
Ο W. Schaeuble, όμως, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στα σχόλιά του εγείροντας θέμα ελληνικού εθνικού συμφέροντος. Βεβαίως, είναι θέμα των Ελλήνων να ορίσουν το συμφέρον τους.
Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει κάποιος τρίτος είναι να υποθέσει την απάντηση στο εξής ερώτημα: Θα ήταν οικονομικώς λογικό για την Αθήνα να ακολουθήσει τον δρόμο που της ορίζει ο W. Schaeuble; Εναλλακτικά, μήπως θα έπρεπε να εγκαταλείψει την ευρωζώνη; Ή να προσπαθήσει να κηρύξει στάση πληρωμών εντός αυτής;
Η βασική δυσκολία που συναντά κανείς στην προσπάθεια να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα είναι οι θεμελιώδεις υποθέσεις για τις μελλοντικές επιλογές πολιτικής της χώρας. Ενδεχομένως η ελληνική

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Κατασκευασμένη αισιοδοξία

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή δείχνει απώλεια 438.969 θέσεων απασχόλησης κατά το πρώτο 4μηνο του 2013 και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας προσπαθεί να πείσει ότι υπάρχει αύξηση των θέσεων απασχόλησης κατά 118.322 το πρώτο 6μηνο του 2013

Σε σύνολο 36.606 εργαζομένων στις επιχειρήσεις όπου διενεργήθηκαν έλεγχοι εντοπίστηκαν 14.039 ανασφάλιστοι

Του Τζώρτζη Ρούσσου

Αυτή τη φορά μέσω της εξαμηνιαίας έκθεσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κάνει προσπάθεια ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης να συντηρήσει τη μαγική εικόνα: ότι μεταστρέφεται προς το θετικότερο η πορεία των δεικτών της απασχόλησης!

«Για το α” εξάμηνο του 2013 διαπιστώνεται αύξηση των νέων προσλήψεων κατά 37,29% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους» αναγράφεται στην έκθεση του ΣΕΠΕ, σύμφωνα με την οποία ο συνολικός αριθμός των νέων συμβάσεων εργασίας το πρώτο 6μηνο του 2013 ανήλθε στις 432.917, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 είχε ανέλθει κατά 314.595, που σημαίνει ότι

Υποψήφιοι προς απόλυση 70.000 υπάλληλοι του… «μαλακού ΑΣΕΠ»

Απροστάτευτους αφήνει η κυβέρνηση με διάταξη που εντάχθηκε στο Πολυνομοσχέδιο περίπου 70.000 δημοσίους υπαλλήλους που προσελήφθησαν μεν μέσω ΑΣΕΠ αλλά οι προκηρύξεις των διαγωνισμών δεν έγιναν από την Ανεξάρτητη Αρχή αλλά από το τους ίδιους τους φορείς. Πρόκειται, προφανώς, για το «μαλακό ΑΣΕΠ» σε αντίθεση με το «σκληρό ΑΣΕΠ», όρο που είχε χρησιμοποιήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης για να προσδιορίσει ποιοι υπάλληλοι ακόμη κι αν ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν πρόκειται να απολυθούν αλλά θα επαναπροσληφθούν σε άλλη θέση στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας με τη συγκεκριμένη διάταξη μέσω μοριοδότησης, στην ουσία εξαιρούνται από τις αρνητικές… παρενέργειες της διαθεσιμότητας (βλ. απολύση μετά από οκτώ μήνες), διασφαλίζοντας μια θέση στο Δημόσιο:
-Οι υπάλληλοι που διορίστηκαν στο δημόσιο μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ
-Όσοι προσελήφθησαν με τη διαδικασία των μορίων, μόνον όμως εφόσον οι διαδικασίες πλήρωσης

Κλαδευτήρι στο Natura-ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ


Αλλάζει το μοντέλο προστασίας των περιοχών της χώρας που είναι ενταγμένες στο δίκτυο Natura 2000, ώστε να εξυπηρετηθούν στην περίοδο της κρίσης αναπτυξιακές επενδύσεις. Το θέμα άνοιξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, με χθεσινή παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος στο Βίλνιους της Λιθουανίας, μιλώντας για τις ελληνικές προτεραιότητες στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Παράλληλα επίσημοι κύκλοι του κ. Μανιάτη ανέφεραν προς την «Ε» ότι κύριος στόχος των παρεμβάσεων που ετοιμάζονται στις 443 ελληνικές περιοχές του Natura 2000 είναι η αξιοποίηση του εθνικού ορυκτού πλούτου, που, σύμφωνα με μελέτες του ΙΓΜΕ, αποτελεί ένα «σεντούκι» κρυμμένο στα έγκατα της ηπειρωτικής Ελλάδας, συνολικής αξίας 80-100 δισ. ευρώ. Με τη χαρακτηριστική φράση ότι «το μετάλλευμα δεν μπορεί να εξορυχθεί παρά μόνον από την περιοχή στην οποία βρίσκεται, αλλιώς θα μείνει κρυμμένος θησαυρός», η πλευρά του ΥΠΕΚΑ δίνει το στίγμα των σχεδιασμών της. Στη συντριπτική πλειονότητα των