Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Written By Pallini Press 

Υπόμνημα διαμαρτυρίας 12 δημάρχων της Αν. Αττικής για την απώλεια πόρων λόγω της μη δημοσίευσης του πραγματικού πληθυσμού της απογραφής του 2011


pallinipress043
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΘΕΜΑ: «Απώλειες των δήμων μας από πόρους ΚΑΠ, λόγω μη δημοσίευσης του πραγματικού πληθυσμού της απογραφής του 2011».
Κατά τη διάταξη του άρθρου 54 παρ.2 εδαφ.2 του Συντάγματος «τα αποτελέσματα της απογραφής θεωρείται ότι έχουν δημοσιευθεί με βάσει τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας μετά την πάροδο ενός έτους από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής τους». Τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής κατοίκων 2011 που διενεργήθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ κατά το χρονικό διάστημα από 10 – 24 Μαΐου 2011 με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2012, θα έπρεπε να έχουν δημοσιευθεί το αργότερο μέχρι την 24 Μαΐου 2012.
Τα αποτελέσματα του πραγματικού πληθυσμού δεν έχουν δημοσιευθεί μέχρι σήμερα.
Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των αποτελεσμάτων του πραγματικού πληθυσμού έχει ως συνέπεια οι προς τους Δήμους χρηματοδοτήσεις των ΚΑΠ, ΣΑΤΑ κλπ να συνεχίζουν και μετά την εκπνοή της συνταγματικής προθεσμίας (και μέχρι σήμερα) να κατανέμονται βάσει του πραγματικού πληθυσμού του 2001.
Η σημαντική αύξηση του μόνιμου πληθυσμού των δήμων μας, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα έχει ανάλογη επίδοση και στα μεγέθη του πραγματικού πληθυσμού.
Στην περίπτωση αυτή, οι δήμοι μας στερούνται και θα συνεχίσουν να στερούνται μέχρι τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πραγματικού πληθυσμού, σημαντικών εσόδων που δικαιούνται.
Από τα ανωτέρω στοιχεία προκύπτει ότι υπάρχουν αυταπόδεικτες απώλειες των δήμων μας, οφειλόμενες αποκλειστικά σε καθυστέρηση και αδιαφορία και ενδεχομένως σκοπιμότητα των αρμόδιων κρατικών αρχών και υπηρεσιών, οι οποίες παρέβησαν τη συνταγματική υποχρέωσή τους, δεν δημοσίευσαν εμπροθέσμως τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 και εξακολουθούν να καθυστερούν τη δημοσίευση του κρίσιμου μεγέθους του πραγματικού πληθυσμού, ενώ συνέχισαν να χρησιμοποιούν τα παρωχημένα αποτελέσματα του 2001, που πέραν τον άλλων γενικότερων οδυνηρών περικοπών, μείωσαν τα θεσμοθετημένα έσοδα των δήμων από τους ΚΑΠ του έτους 2012, κατά σημαντικό ποσοστό.
Με την (επικείμενη) δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πραγματικού πληθυσμού του 2011, θα είναι δυνατός ο ακριβής υπολογισμός των απωλειών οπότε απαραίτητα θα πρέπει:
α) να αναγραφούν οι απώλειες του 2012 στα έσοδα που θα μπορεί και θα πρέπει να διεκδικήσει κάθε δήμος από το Κράτος, καθώς «η παράλειψη εγγραφής θεσμοθετημένων εσόδων από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές που υποχρεωτικά επιβάλλονται και εισπράττονται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, συνιστά αδράνεια είσπραξης εσόδων κατά την έννοια του άρθρου 277 του ν. 3852/2010 όπως ισχύει»
β) να υπολογισθούν, βάσει αυτών των απωλειών, τα αναμενόμενα έσοδα του 2013 και των επομένων ετών, ώστε ανάλογα να αναπροσαρμοσθεί και ο ευρύτερος δημοτικός σχεδιασμός.
γ) να αναζητηθούν (με κάθε τρόπο που θα κριθεί πρόσφορος) ευθύνες από όσους προκάλεσαν (και, μέχρι στιγμής, συνεχίζουν να προκαλούν) αυτές τις σημαντικές απώλειες στα έσοδα των δήμων μας.
Πέραν των ανωτέρω, αξιώνουμε:
α) η ΕΛΣΤΑΤ να δημοσιεύσει επιτέλους τα αποτελέσματα της απογραφής του πραγματικού πληθυσμού 2011.
β) οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, να διενεργούν τις προς τους ΟΤΑ κατανομές των χρηματοδοτήσεων των θεσμοθετημένων εσόδων τους, καθώς και κάθε άλλου εσόδου τους, υπολογίζοντας το πληθυσμιακό κριτήριο, σύμφωνα με τα δεδομένα του 2011 (και όχι του 2001) που εξακολουθεί μέχρι τώρα να εφαρμόζεται παρά τη σχετική συνταγματική πρόβλεψη.
Οι Δήμαρχοι
Αχαρνών
Διονύσου
Κρωπίας
Λαυρεωτικής
Μαραθώνα
Μαρκοπούλου
Παιανίας
Παλλήνης
Ραφήνας – Πικερμίου
Σαρωνικού
Σπάτων – Αρτέμιδας
Ωρωπού
Σωτήριος Ντούρος
Ιωάννης Καλαφατέλης
Δημήτριος Κιούσης
Κωνσταντίνος Λεβαντής
Ιορδάνης Λουίζος
Σωτήριος Μεθενίτης
Δημήτριος Δάβαρης
Αθανάσιος Ζούτσος
Γεώργιος Χριστόπουλος
Πέτρος Φιλίππου
Χρήστος Μάρκου
Ιωάννης Οικονομάκος

10 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη βροχή μετεωριτών - NEWS247

10 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη βροχή μετεωριτών - NEWS247

Βραβεύτηκαν οι καλύτερες φωτογραφίες του 2012


Ανακοινώθηκαν στο Αμστερνταμ για 56η χρονιά τα βραβεία για τις καλύτερες φωτογραφίες για τη χρονιά που πέρασε. Η παραπάνω φωτογραφία απέσπασε το πρώτο βραβείο.
Παρακάτω παραθέτουμε τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NewsIt.gr: Κόσμος | Νέες εικόνες από την πτώση μετεωριτών στη Ρωσία - Έγινε η μέρα νύχτα με την έκρηξη! - Πάνω από 700 οι τραυματίες

NewsIt.gr: Κόσμος | Νέες εικόνες από την πτώση μετεωριτών στη Ρωσία - Έγινε η μέρα νύχτα με την έκρηξη! - Πάνω από 700 οι τραυματίες

Λεφτά υπάρχουν για επίορκους στο Δημόσιο

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ... ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ


Μισθοδοτούνται κανονικά τα μέλη της συμμορίας που έκαναν τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας και βρίσκονται στη φυλακή περιμένοντας να δικαστούν.

Η βίλα στη Δροσιά Εύβοιας.  Η εντυπωσιακή βίλα της Χριστίνας Σουρίδη, στη Δροσιά Εύβοιας, εκτός από εντυπωσιακή θέα, έχει εξωτερικό ασανσέρ, σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, μοντέρνα κάγκελα τύπου ίνοξ,
Η βίλα στη Δροσιά Εύβοιας.
Η εντυπωσιακή βίλα της Χριστίνας Σουρίδη, στη Δροσιά Εύβοιας, εκτός από εντυπωσιακή θέα, έχει εξωτερικό ασανσέρ, σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, μοντέρνα κάγκελα τύπου ίνοξ, στέγαστρα και τέντες νέας τεχνολογίας
Είναι ακόμα ένα σύμπτωμα της κακής λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων των δημόσιων οργανισμών που, λόγω της απροθυμίας των δικαστικών να συμμετάσχουν και της στελέχωσής τους από δημόσιους υπαλλήλους, δείχνουν εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά στην απόδοση ευθυνών σε επίορκους υπαλλήλους. Εν τω μεταξύ, η έρευνα των επιθεωρητών του Ιδρύματος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αποκάλυψε ότι η οικονομική ζημιά που προκάλεσε η σπείρα στο υποκατάστημα της Καλλιθέας είναι σχεδόν τριπλάσια από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που είχε υπολογιστεί αρχικά.
Σε μια εποχή στην οποία μισθοί, συντάξεις και επιδόματα κόβονται αδιακρίτως, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι οι τρεις υπάλληλοι που ήταν εν ενεργεία την περίοδο της σύλληψής τους εξακολουθούν να λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους. Αν και νομίμως παίρνουν αυτά τα χρήματα, αφού έχουν τεθεί σε δυνητική αργία, γεννάται το ερώτημα γιατί έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες για την οριστική παύση τους. «Θα περάσουν πολύ σύντομα από το πειθαρχικό συμβούλιο. Για να γίνει αυτό θα έπρεπε είτε να έχει εκδικαστεί η υπόθεση είτε να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των υπηρεσιών του ΙΚΑ.
Πλέον μπορούμε να προχωρήσουμε, και για ό,τι με αφορά θα εισηγηθώ την οριστική παύση τους, γιατί τέτοιες πρακτικές πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Δεν θέλουμε να νομίζει κανείς ότι χαριζόμαστε σε συναδέλφους», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ Αθήνας και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του ιδρύματος «Βαγγέλης Θεοδωρίδης». Κανονικά λαμβάνουν τη σύνταξή τους και οι δύο κατηγορούμενες που είχαν αποχωρήσει από την υπηρεσία. Οπως λέει στέλεχος του ΙΚΑ, «η σύνταξη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσει η χορήγησή της γι' αυτόν τον λόγο».
Κρυμμένη πολυτέλεια.  Η πολυτελής βίλα της Χριστίνας Πατεράκη, στο Λαγονήσι, είναι χτισμένη σε πολλά επίπεδα. Η ψηλή μάντρα εμποδίζει τα αδιάκριτα βλέμματα, ενώ ούτε η πισίνα φαίνεται από τον δρόμο
Κρυμμένη πολυτέλεια.
Η πολυτελής βίλα της Χριστίνας Πατεράκη, στο Λαγονήσι, είναι χτισμένη σε πολλά επίπεδα. Η ψηλή μάντρα εμποδίζει τα αδιάκριτα βλέμματα, ενώ ούτε η πισίνα φαίνεται από τον δρόμο
Σε ό,τι αφορά τη ζημιά που προκλήθηκε από τη δράση του κυκλώματος, που χορηγούσε παράνομα και με το αζημίωτο επιδόματα σε ανθρώπους που δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, ο αρχικός υπολογισμός των 6 εκατομμυρίων δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου. Η ολοκλήρωση του

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΚΑΛΑΚΟΣ : ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 16-17/02/2013, 23-24/03/2013.


Τέσσερις μεγάλες συναυλίες σύγχρονης Ελληνικής μουσικής με θεματικό επίκεντρο την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία, θα δώσει στην Αθήνα, ο γνωστός συνθέτης, Θωμάς Μπακαλάκος με τη στήριξη του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών. Όπως είναι γνωστό, ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος, πρ. πρόεδρος Κοινότητας Ανθούσας, κατάγεται από την Καρδίτσα και η ιδιαίτερη σχέση του με την γενέτειρα γη και τους ανθρώπους της, ήταν για τον ίδιο πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία αξιόλογων έργων σύγχρονης ελληνικής μουσικής.
Οι τέσσερις συναυλίες θα πραγματοποιηθούν τα σαββατοκύριακα 16 & 17 Φεβρουαρίου και 23 & 24 Μαρτίου 2013, στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά» στο Νέο Κόσμο (οδός Τιμοκρέοντος 6Α-όπισθεν εκκλησίας Αγ. Σώστη) και ώρα 20.00’.
Οι Καρδιτσιώτες και ευρύτερα οι Θεσσαλοί του Λεκανοπεδίου, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα ακόλουθα έργα από τον κύκλο «Μεταλλάξεις-Θεσσαλικά» που έχουν ως θεματικό επίκεντρο τη Θεσσαλία και την Καρδίτσα:
  • Παραδοσιακό 1. ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ, για κουαρτέτο εγχόρδων.
  • Παραδοσιακό 2. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ – ΑΡΝΗ, για πιάνο.
  • Παραδοσιακό 3. ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΧΟΡΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ, τρίο για βιολί, κλαρινέτο, πιάνο.
  • Παραδοσιακό 4. ΓΙΟΥΘΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΟΥΡΓΙΑ, για κουαρτέτο εγχόρδων.
  • ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ, σεξτέτο για κλαρινέτο, κουαρτέτο εγχόρδων και πιάνο.
Παίζουν: Απόστολος Παλιός, σόλο πιάνο.
Το κουαρτέτο εγχόρδων L’Anima:
Στέλλα Τσάνη, πρώτο βιολί.
Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο, δεύτερο βιολί.
Ελευθερία Τόγια, βιόλα.
Λευκή Κολοβού, βιολοντσέλλο.
Στο κλαρινέτο Σπύρος Μουρίκης.
Τιμή Εισόδου: 10 ΕΥΡΩ
Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: 
Δισκοπωλείο Νίκος Ξυλούρης, Πανεπιστήμιου 39, 210 3222711
Πολιτιστική Δράση-ΕΜΣΕ, Σαπφούς 10, 210 3252192, 6972268813
Εράτειο Ωδείο, Πατρόκλου 25, Βριλήσσια τηλ.: 2108033196, 2108043974. 
Διατονικό Ωδείο Λ. Μαραθώνος 61 – Παλλήνη Τηλ: 210-60.33.825.
Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και τη στήριξη του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, του Μορφωτικού Ιδρύματος Ε.Σ.Η.Ε.Α, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος και της Ένωσης Θεσσαλικών σωματείων Αττικής Πανθεσσαλική Στέγη.
Πληροφορίες για τις Συναυλίες:
  • Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών:
  • Οδ. Κάνιγγος 9, ΑΘΗΝΑ (2ος όροφος) – ΤΚ 106 77
  • Τηλ. επικοινωνίας: 210/8254304, 210/3301370, 6976/704654 & 210/8254305 (fax)
  • E-MAIL: s.a.karditsiwtwn@gmail.com
  • FACEBOOK: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητος ΡΟΔΟΠΗΣ: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΙΣ Π...

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητος ΡΟΔΟΠΗΣ: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΙΣ Π...: Καθίστε στους καναπέδες σας και βγάλτε πάλι Πρωθυπουργό τον Σαμαρά! ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! από τον Μάκη ...

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Dedousi Eleni: Η μεγάλη πληγή: Κρατικοδίαιτοι νεοφιλελεύθεροι

Dedousi Eleni: Η μεγάλη πληγή: Κρατικοδίαιτοι νεοφιλελεύθεροι: Του Κώστα Καπνίση  Ανοίγοντας ένα λεξικό και ανατρέχοντας στον όρο τεχνοκράτης βλέπουμε ότι έτσι αποκαλούμε αυτό το στέλεχος του δημόσ...

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Νεαρή σοσιαλίστρια: «Θα κάνετε επανάσταση από πεντάστερα ξενοδοχεία;» | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Απειλή φόρου 75 ευρώ για το χαρτζιλίκι μαθητών και φοιτητών

Blog

  • 726
     


 Απειλή φόρου 75 ευρώ για το χαρτζιλίκι μαθητών και φοιτητών
Όσοι έχουν νέοι έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια θα πρέπει εντός των επόμενων εβδομάδων να μεταβούν στην αρμόδια ΔΟΥ και να πάρουν αριθμό φορολογικού μητρώου, καθώς μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να συμπληρώσουν και φορολογική δήλωση.
Οι δηλώσεις αυτές βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα «χρεώνονται» αυτόματα κατά την εκκαθάριση τους με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ…
Θα θεωρείται δηλαδή ότι υπερέβησαν το ανώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος των 2.900 ευρώ που ισχύει για τα προστατευόμενα τέκνα και έτσι δεν θα αναγνωρίζονται ούτε σαν προστατευόμενα μέλη.
Έτσι θα θεωρούνται ότι απέκτησαν τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ το 2012, το οποίο είναι μεν αφορολόγητο αλλά θα πρέπει να καλυφθεί κατά 25% με αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει ο 18χρονος που συντηρείται από την οικογένεια του να πληρώνει φόρο 10% επί του 25% των 3.000 ευρώ που δεν θα έχει καλύψει από τις αποδείξεις, δηλαδή 75 ευρώ.
Η κυβέρνηση ωστόσο έχει μεριμνήσει να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς φορολογούμενους να αποδείξουν ότι δεν έχουν εισοδήματα με τη διαδικασία αμφισβήτησης, όπως προβλέπει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.
Μόνο που για να αμφισβητηθεί ότι υπήρχαν εισοδήματα, πρέπει, σύμφωνα με την Ημερησία, να υποβληθεί χειρόγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ από τον ίδιο τον φορολογούμενο (ή εξουσιοδοτημένο συγγενικό πρόσωπο) και μαζί με το έντυπο της δήλωσης, να υποβάλει να τα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος νέος συντηρείται από τους γονείς του.
Και φυσικά πρέπει να πεισθεί και ο εφοριακός που θα παραλάβει τη δήλωση και τα δικαιολογητικά. Τότε, το τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ θα διαγραφεί από τη δήλωση του νεαρού και θα μεταφερθεί σε αυτή των γονιών του.
Όμως από εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει πως ίσως χρειαστεί να κατατεθεί πρώτα η φορολογική δήλωση, να εκκαθαριστεί και αφού σταλεί το εκκαθαριστικό, να πάει ο φορολογούμενος στην αρμόδια ΔΟΥ με τα δικαιολογητικά.

Η μοναδική πόλη που παράγει μετάξι στην Ευρώπη βρίσκεται στην Ελλάδα | EΛΛΑΔΑ | LiFO

Η μοναδική πόλη που παράγει μετάξι στην Ευρώπη βρίσκεται στην Ελλάδα | EΛΛΑΔΑ | LiFO

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ


                                                 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ                                                 Συνεδρίαση   


ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση στο Πολιτιστικό Κέντρο  Οινοποιείο Πέτρου >> ( Λεωφόρο Μαραθώνος  117 ) στις 15/02/2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:15, για να συσκεφθούμε και να αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα.

Θέμα 1ο Λήψη απόφασης για έγκριση χορήγησης άδειας χρήσης μουσικών οργάνων στο κατάστημα «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ» της «Παπαγιώτας Τεχνική Ο.Ε.» .

          Θέμα 2ο Λήψη απόφασης για προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕΝΕΙΟ SNAK BAR-INTERNET CAFÉ (ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ 10 Η/Υ)» στον Κωνσταντάρα  Φώτιο.

Θέμα 3ο Λήψη απόφασης για προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ)» στον Παπαμακάριο Στυλιανό.

Θέμα 4ο Λήψη απόφασης για προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ-ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ-ΑΞΕΣΟΥΑΡ» στη Μητρόκα Δέσποινα.

Θέμα 5ο Λήψη απόφασης για προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕ-ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ» στον Καψοκαβαδή Αλέξανδρο.

             Θέμα 6ο Λήψη απόφασης για προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ-ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ» της «Δ.Μάστορας-Κ.Μάστορας Ο.Ε.».

             Θέμα 7ο Λήψη απόφασης για εισήγηση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την βελτίωση συνθηκών πρόσβασης των κατοίκων της περιοχής Πανοράματος Παλλήνης προς τη στάση λεωφορείου επί της Λεωφ. Μαραθώνος (έμπροσθεν Alex Pak).

          Θέμα 8ο   Λήψη απόφασης για εισήγηση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης  STOP” για την βελτίωση της κυκλοφορίας και των συνθηκών ασφαλείας σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου  της Δ.Ε. Παλλήνης .

          Θέμα 9ο Λήψη απόφασης για ανάληψη δράσης του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Ε. Παλλήνης σχετικά με την οδική ασφάλεια και την προστασία πεζών και οδηγών


Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου
Δ.Ε Παλλήνης

ΣΜΕΡΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

The story of bottled water (Greek)-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ.


Παρακολουθείστε μιά ιστορία σχετικά με ένα κόσμο που βασανίζεται από την εμμονή για υλικά αγαθά . . . . 

Δείτε ένα αληθινά σωστό περιβαλλοντικά βίντεο για την ιστορία του εμφιαλωμένου νερού . . . . . πως μας έμαθαν να το θεωρούμε πραγματική ανάγκη .. . . . 

Το χρειαζόμαστε πραγματικά ή η συνήθεια αυτή είναι αποτέλεσμα μιάς τεράστιας καμπάνιας εταιρειών αναψυκτικών και εμφιάλωσης νερού ??

Και αν σε λίγα μέρη, πραγματικά το νερό της βρύσης δεν είναι υγιεινό, γιατί δεν γίνονται επενδύσεις για να γίνει υγιεινό το νερό της βρύσης και καταφεύγουμε στην "εύκολη" λύση του εμφιαλωμένου νερού ??

Αυτά και άλλα σχετικά περιβαλλοντικά ερωτήματα και προτάσεις θα παρακολουθήσετε στο εξαιρετικό βίντεο, εδώ (με ελληνικούς υποτίτλους):

Αξίζει τον κόπο να το δείτε αλλά και να το διαδώσετε, ιδιαίτερα σε παιδιά και νέους . . . . 
 
  

Ποιοι είναι οι «σωτήρες» της Ελλάδας


Τεκμηρίωση

Ποιοι είναι οι σωτήρες της χώρας (καλό θα ήταν να υπενθυμίζουμε κάποια βασικά από τα πάρα πολλά για αυτούς στις δημόσιες εμφανίσεις):
-Σαμαράς: Είναι αυτός κατακεραύνωνε το μνημόνιο και διαλαλούσε ότι «δεν θα συναινέσω στο σφάλμα». Είναι αυτός που δήλωσε στη Μέρκελ το φθινόπωρο του 2012 ότι «ουδείς αναμάρτητος» αναφορικά με την αντίθεσή του στη μνημονιακή πολιτική πριν γίνει πρωθυπουργός. Είναι αυτός που δήλωσε ευθαρσώς ότι κορόιδευε έναν ολόκληρο λαό επί 2 χρόνια σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή για το μέλλον του και που από όταν έγινε πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος ότι θα τον αποτελειώσει εφαρμόζοντας πιο σκληρά την πολιτική του μνημονίου.
-Στουρνάρας: Ως διευθύνων το ΙΟΒΕ, το Καλοκαίρι του 2010 (δηλαδή λίγο μετά την ψήφιση το πρώτου Μνημονίου) υποστήριζε (σε πλήρη αντίθεση από την τότε αντιμνημονιακή θέση της κ. Σαμαρά) ότι το Μνημόνιο «αποτελεί διαβατήριο για τη σωτηρία της Ελλάδας», ότι «τα μέτρα του [πρώτου] μνημονίου είναι αναγκαία για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας» ότι «δεν γνωρίζουμε να υπάρχει εναλλακτική λύση» και ότι  «όσοι ακόμα επιχειρηματολογούν υπέρ της αναδιάρθρωσης [του δημόσιου χρέους] δείχνουν να αγνοούν τη νέα πραγματικότητα στην Ευρωζώνη».  Επίσης εμμέσως πλην σαφώς ζητούσε να περιληφθούν στο Μνημόνιο ακόμη περισσότερα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα (όπως πχ οι ιδιωτικοποιήσεις) πράγμα που πράγματι συνέβη με το δεύτερο Μνημόνιο της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Μετά την παταγώδη οικονομική αποτυχία και των δύο πρώτων μνημονίων, μετά την απίστευτη κοινωνική καταστροφή και ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν τα μνημόνια αυτά, πάρα την πλήρη διάψευση όλων των παραπάνω εκτιμήσεων του κ. Στουρνάρα για το πρώτο μνημόνιο, ο ίδιος γίνεται ΥΠΟΙΚ και με την συγκυβέρνηση συμφωνούν και επιβάλλουν το τρίτο Μνημόνιο που κινείται επιθετικότερα στην ίδια κατεύθυνση άγριας λιτότητας και ύφεσης με τα δύο προηγούμενα, παταγωδώς αποτυχημένα μνημόνια!
-Βενιζέλος: Είναι αυτός που μαζί με ολόκληρο το μιντιακό κατεστημένο και την κυβέρνηση Παπανδρέου δήλωνε ότι όποιος μιλάει για αναδιάρθρωση/κούρεμα του δημόσιου χρέους ούτε λίγο ούτε πολύ είναι είτε προδότης και θέλει την καταστροφή της χώρας είτε εκτός τόπου και χρόνου, είτε και τα δύο. Εννοούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ που από την πρώτη μέρα των μνημονίων μίλαγε για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους με γενναίο κούρεμα. Είναι αυτός που ως ΥΠΟΙΚ το Καλοκαίρι του 2011 καρατόμησε τους επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής διότι είχαν την επιστημονική εντιμότητα να πουν αυτά που έβλεπαν: ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι εξυπηρετήσιμο. Είναι αυτός που ως υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου προχώρησε σε κούρεμα (προς όφελος των τραπεζιτών και των οικονομικά ισχυρών, και με τρόπο που το χρέος αυξήθηκε αντί να μειωθεί) και σήμερα δηλώνει ότι ο λαός πρέπει να τον ευγνωμονεί για το κούρεμα που αυτός πέτυχε. Δηλαδή ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι είναι εθνικός ευεργέτης γιατί έκανε αυτό το οποίο θεωρούσε πριν από 2 χρόνια εθνική προδοσία και το έπραξε αυτό με τρόπο (βαθειά ύφεση, τρόπος ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών, απώλειες για ασφαλιστικά ταμεία κλπ) που το δημόσιο χρέος αντί να μειωθεί αυξήθηκε!

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΑΥΡΟΝΤΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

Διάλογος για επιθεώρηση

Του Δημήτρη Αγγελίδη

Σπαστά αγγλικά, αμηχανία και ερωτήσεις που δεν ξεφεύγουν από μια απλή καταγραφή ταυτότητας. Θα μπορούσε να είναι διάλογος από επιθεώρηση. Είναι, δυστυχώς, το απομαγνητοφωνημένο κείμενο αληθινής συνομιλίας έπειτα από κλήση στον πενταψήφιο αριθμό καταγγελίας ρατσιστικών επιθέσεων της Αστυνομίας, αυτόν που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο μετανάστης που τον κάλεσε είχε ξυλοκοπηθεί από τους γνωστούς μαυροφορεμένους. Πίστεψε τις υπουργικές εξαγγελίες και είχε την ελπίδα πως αυτή τη φορά θα βρει μιαν άκρη. Τζίφος.

Είναι βράδυ. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Εχει μόλις δει το ματς σε καφενείο κοντά στον σταθμό Λαρίσης. Κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Περνάει απέναντι από τον σταθμό για να βγει Αχαρνών. Βλέπει έξι μεγαλόσωμους, όχι πάνω από είκοσι χρόνων, o ένας με μοϊκάνα, να τον δείχνουν και να έρχονται προς το μέρος του. Το βάζει στα πόδια. Τον περικυκλώνουν. Τρεις μπροστά, τρεις πίσω. Το πρώτο χτύπημα τον βρίσκει στο πρόσωπο. Ανοίγει η μύτη. Αίματα. Προλαβαίνει να δει το μαχαίρι πριν η λαβή τον βρει στον ώμο και νιώθει την κλοτσιά από πίσω. Πέφτει. Μια αγκωνιά τον βρίσκει στον γοφό, λίγα εκατοστά από τη σπονδυλική στήλη. Ανάμεσα στα πόδια που ετοιμάζονται να τον κλοτσήσουν βλέπει ένα άνοιγμα. Σέρνεται, περνάει, το βάζει στα πόδια. Φτηνά τη γλίτωσε. Την προηγούμενη φορά, στις αρχές καλοκαιριού, η επίθεση τον είχε αφήσει αιμόφυρτο με σπασμένο χέρι.

Αυτή τη φορά, ελπίζει πως κάτι έχει αλλάξει. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η Ααστυνομία έχουν ανακοινώσει μέτρα κατά των ρατσιστικών εγκλημάτων. Ανάμεσα σ” αυτά: «Πενταψήφιος ειδικός αριθμός κλήσης –11414– στον οποίο δύναται, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, να γνωστοποιείται ή να καταγγέλλεται η διάπραξη κάθε άδικης πράξης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά ή κίνητρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αφενός μεν ο εν λόγω αριθμός δέχεται κλήσεις από όλα τα δίκτυα παρόχων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, αφετέρου δε ότι διασφαλίζεται το ανώνυμο και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Λίγες μέρες μετά, παίρνει τον πενταψήφιο από το καρτοκινητό του. Νομίζει ότι είναι δωρεάν. Ομως η κάρτα των πέντε ευρώ σχεδόν τελειώνει. Και αυτό δεν είναι το χειρότερο. «Υπάρχουν σωστές ερωτήσεις και λάθος ερωτήσεις. Μου έκαναν όλες τις λάθος ερωτήσεις», μας λέει στην «Εφ.Συν.», όταν μας επισκέφτηκε πριν από μερικές ημέρες και μας έβαλε να ακούσουμε τον διάλογο που ηχογράφησε στο κινητό.

Φοβάται να πει δημόσια το όνομά του. Προτιμά να τον πούμε Ανταμ. Είναι από τη Σομαλία, είκοσι επτά χρόνων, ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα. Εχει τη ροζ κάρτα του πρόσφυγα από τον Νοέμβριο. Δουλεύει ως μεταφραστής για ελληνικές και ξένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και για διεθνή ΜΜΕ.

Ερώτηση του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου στη Βουλή για την ασφάλεια των μαθητών της Παλλήνης κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολεία τους


ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Υπουργό Εσωτερικών

Κύριοι Υπουργοί,
Με λύπη μας επανερχόμαστε στο ζήτημα της ασφάλειας των μαθητών της Παλλήνης κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά κτίρια (Αρ. Πρωτ. 2620/29-11-07, 6703/20-02-08, 11055/22-04-08, 14623/17-06-08, 2128/22-07-08, 3825/28-08-08, 8926/29-10-08, 10600/26-11-08, 466/18-06-09, 7533/16-03-10 και 19245/11.07.11) καθώς παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών των αρμοδίων Υπουργείων, τίποτα δεν έχει

Planet-Greece: Έγκυρη ενημέρωση: Εσείς ξέρετε πώς να διαλέγετε το κρέας;

Planet-Greece: Έγκυρη ενημέρωση: Εσείς ξέρετε πώς να διαλέγετε το κρέας;: Αν σας έχει τύχει να πηγαίνετε βιαστικά στο κρεοπωλείο, ψάχνοντας για ένα κρέας που θέλετε να το μαγειρέψετε σύντομα και να έχει καλή ποι...

Δώρο στον Καραμανλή τζούνιορ το ΤΕΙ Σερρών


ΡΟΥΣΦΕΤΙ - ΠΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Με μια βουτιά σε παλαιοκομματικές πρακτικές άλλων εποχών εμφανίστηκε αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο ο Κώστας Καραμανλής ο Γ'.

Δώρο στον Καραμανλή τζούνιορ το ΤΕΙ Σερρών
Ο λόγος για τον 37χρονο γιο του Αχιλλέα Καραμανλή και πρώτο εξάδελφο του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος επιθυμεί να αποτελέσει τον συνεχιστή της πολιτικής κληρονομιάς των Καραμανλήδων στις Σέρρες και όχι μόνο. Στο καραμανλικό στρατόπεδο δεν λείπουν και εκείνοι που φτάνουν και πιο μακριά και φαντασιώνονται έναν τρίτο Καραμανλή στην εξουσία της χώρας.
Η αποκάλυψη από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Σερρών Δημήτρη Πασχαλούδη ότι ο Κώστας Καραμανλής πρόσφερε μεγάλη βοήθεια, όπως είπε, για την προβλεπόμενη μεταφορά 8 τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε αυτό των Σερρών προκάλεσε θύελλα, αφού στη Θεσσαλονίκη έκαναν λόγο για «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου».
Οι ευχαριστίες
Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι «Δίκτυο TV» των Σερρών που ανήκει στην οικογένεια της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Αραμπατζή, εμφανίστηκε να ευχαριστεί τον Κώστα Καραμανλή για τη βοήθειά του. «Του ζήτησα και μας έκλεισε ραντεβού με υπηρεσιακούς παράγοντες και αυτό βοήθησε πολύ, διότι όταν πηγαίνεις συστημένος, σε ακούνε περισσότερο», είπε.
«Του ζήτησα και μας έκλεισε ραντεβού με υπηρεσιακούς παράγοντες και αυτό βοήθησε πολύ, διότι όταν πηγαίνεις συστημένος, σε ακούνε», είπε δημοσίως ο πρόεδρος των ΤΕΙ Σερρών για τον Κ. Καραμανλή, που έμ
«Του ζήτησα και μας έκλεισε ραντεβού με υπηρεσιακούς παράγοντες και αυτό βοήθησε πολύ, διότι όταν πηγαίνεις συστημένος, σε ακούνε», είπε δημοσίως ο πρόεδρος των ΤΕΙ Σερρών για τον Κ.

Βενέδικτος, το τέλος μιας θλιβερής θητείας


“Το τέλος μιας θλιβερής και πολυτάραχης θητείας”, αναφέρεται σε σχόλιο-ανάλυση της Guardian για τη ξαφνική παραίτηση για λόγους υγείας του Πάπα Βενέδικτου XVI. Η θητεία του 85χρονου Πάπα σημαδεύτηκε από τα μεγάλα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από κληρικούς, ενώ για τον ίδιο αναλυτές επισημαίνουν πως παρά τις προθέσεις του ήταν άτολμος, χωρίς τελικά να επιβεβαιώσει το προσωνύμιo “ροτβάιλερ του Θεού” που τον συνόδευε όταν εκλέχθηκε στον ανώτερο αξίωμα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Η σχεδόν οκταετή θητεία του Joseph Ratzinger, όπως είναι το όνομα του παραιτηθέντος Πάπα, συνοδεύτηκε από τα μεγάλα σκάνδαλα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από καθολικούς

Γιατί αποχώρησα από την ΔΗΜΑΡ. Του Ανδρέα Νεφελούδη

Η αποχώρηση μου από την ΔΗΜΑΡ ήταν μια πολύ δύσκολη επιλογή. Δεν είναι εύκολο να αποχωρίζεσαι τους συντρόφους σου, που μαζί έχεις περπατήσει τόσα χρόνια και μαζί έχεις ιδρύσει ένα κόμμα που εξέφραζε απολύτως τις απόψεις σου, όπως η ΔΗΜΑΡ. Η οριστική μου απόφαση λήφθηκε όταν συνειδητοποίησα ότι το κόμμα που ανήκα μόνο κατ’ όνομα ήταν το ίδιο με αυτό που συμμετείχα στην ίδρυση του, το 2010. Η ΔΗΜΑΡ που ξέρατε και ξέραμε δεν υπάρχει πια. Σήμερα μιλάμε για ένα κόμμα που άλλα έλεγε προγραμματικά και προεκλογικά και άλλα εφαρμόζει τώρα, συμμετέχοντας στη κυβέρνηση είτε συμφωνώντας απολύτως είτε διαφωνώντας με μισόλογα με την ατζέντα της πολιτικής Σαμαρά.
Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι το κόμμα που ξέραμε ακόμα και στην σύνθεση των μελών του, αλλάζει, μεταλλάσσεται. Από την ΚΕ έχουν παραιτηθεί από το 2011 και μετά και κυρίως μέσα στο 12 22 από τα αρχικά 110 μέλη της σύνθεσης της. Η πλειοψηφία τους έχει αποχωρήσει και από το κόμμα, ολόκληρες οργανώσεις έχουν αποχωρήσει ή αδρανοποιηθεί (πχ οργάνωση Πιερίας κλπ), πολλά μέλη έχουν «πάει σπίτι τους» και εμείς ως μειοψηφία αντιμετωπιστήκαμε ως ξένο σώμα. Όλα αυτά επαναλαμβάνω στο κόμμα που ακόμα και στον τίτλο φέρει το όνομα της «δημοκρατίας». Η ηγεσία δεν θέλησε ή δεν φάνηκε ικανή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ζητήθηκε πολλές φορές να προχωρήσει σε συνέδριο και η πρόταση μας απορριπτόταν κάθε φορά. Η ηγεσία φαίνεται πως αντιμετώπιζε την διαφορετικότητα σύμφωνα με τα λεγόμενα του, εσχάτως αριστερού, διευθυντή της ΚΟ, ως «σάπια μήλα» που έπρεπε να φύγουν για να μην κολλήσουν και τα υπόλοιπα. Πως λοιπόν να μείνεις σε αυτό το κόμμα όσα συναισθηματικά προβλήματα και αν σου επιφέρει η όποια αποχώρηση;

Ο Ανδρέας Νεφελούδης 
Η στροφή της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ είχε αρχίσει να γίνεται αμέσως μετά τις εκλογές του Μάη, όταν αποφάσισε, χωρίς καμία έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής, να στρέψει τα πυρά της για την εκλογική διαδικασία του Ιούνη, μονομέτωπα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όταν διαχειρίστηκε το δίλλημα Ευρώ ή δραχμή με τέτοιο τρόπο ώστε να αβαντάρει εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις της συντήρησης που έφεραν την χώρα στο γκρεμό. Αντί να προβάλει την αναγκαιότητα για την συνεργασία της αριστεράς, που θα έδινε άλλη ώθηση στο πλειοψηφικό ρεύμα που ήδη είχε αρχίσει να διαφαίνεται.
Ήταν η άποψη που είχε τότε αρχίσει να κυοφορείται για την συγκρότηση του μεταρρυθμιστικού πόλου του κέντρου, που καμία σχέση δεν θα είχε με την αριστερά. Οφείλω να πω πως δεν ήταν λίγες οι απόψεις, ακόμα και από αμέσως μετά από τις εκλογές της 6ης του Μάη, που πρότειναν στον πρόεδρο να συγκροτήσει κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τότε καταφέραμε και το αποτρέψαμε, μετά όμως η ανεξήγητη μεταστροφή του προέδρου ήταν καταλυτική. Δεν θέλω να μπώ στην σεναριολογία, ας μείνουμε μόνο στην λάθος επιλογή του προέδρου που έτσι και αλλιώς παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της άποψης της ΔΗΜΑΡ. Με λίγα λόγια κάναμε ένα κόμμα προεδροκεντρικό χωρίς να δίνεται η ανάλογη σημασία στις οργανώσεις και στα μέλη του κόμματος.
Η πολιτική χαρτογράφηση των απόψεων στα όργανα της ΔΗΜΑΡ δείχνει μια «δεξιά» ομάδα που καλύπτεται απολύτως από την κυβερνητική συνεργασία και έχει στόχο την μετατροπή της ΔΗΜΑΡ σε ένα κόμμα εν γενεί μεταρρυθμιστικό, χωρίς καμία κοινωνική και ταξική αναφορά. Να σημειωθεί ότι αυτή η ομάδα είχε διαφωνήσει με τον πρόεδρο, προτείνοντας ακόμα και την υπερψήφιση των μέτρων για τα εργασιακά. Υπάρχει μια αριστερή μειοψηφία που διαφωνεί με την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στη κυβέρνηση και προωθεί την αντίληψη της διαμόρφωσης ενός μπλοκ εξουσίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, διαφωνώντας παράλληλα με το μνημόνιο, τον προϋπολογισμό και όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την συγκυβέρνηση. Και υπάρχει και η ομάδα των προεδρικών που διαμορφώνει την πλειοψηφία ανάλογα με την συγκυρία.
Σήμερα υπάρχει μια συμμαχία προεδρικών και δεξιάς μειοψηφίας, που συντηρεί την ΔΗΜΑΡ στη κυβέρνηση και αλλάζει σταδιακά όλο το κόμμα καθιστώντας μάταιη κάθε προσπάθεια στροφής σε προοδευτικότερη κατεύθυνση. Μια δραματική μου διαπίστωση είναι πως υπάρχει και μια μετάλλαξη συντρόφων, που έχει σχέση με τον κακώς εννοούμενο κυβερνητισμό και με την εξουσία. Σε ότι για παράδειγμα έχει σχέση με τον διορισμό σε θέσεις του Δημοσίου η ΔΗΜΑΡ δεν παρουσίασε ένα άλλο πρότυπο από το γνωστό πελατειακό πρότυπο των άλλων δύο κομμάτων.
Μετά από όλα αυτά φοβάμαι πως όλη η στελεχιακή και εκλογική βάση, ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της αλλάζει και θα συνεχίζει να αλλάζει. Δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω από τώρα που θα καταλήξει, παρά μόνο να πω ξανά ότι η ΔΗΜΑΡ δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που συνιδρύσαμε.
Παραμένοντας οπαδός του αριστερού ευρωπαϊσμού, δεν θεωρώ πως η Ευρώπη της Μέρκελ και της λιτότητας μπορεί να είναι το όραμα της σύγχρονης αριστεράς. Παραμένοντας οπαδός των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων με αριστερό και κοινωνικό πρόσημο, δεν μπορώ παρά να σημειώσω πως εντείνεται η αντίθεση στην Ελλάδα μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας. Συγκροτείται επομένως εκ νέου το κράτος με ταξικές και κοινωνικές αναφορές, σε αντίθεση με το «καθόλου κράτος» των νεοφιλελεύθερων ή το ουδέτερο κράτος που προβάλει η ΔΗΜΑΡ.
Παραμένω οπαδός της στρατηγικής του δημοκρατικού δρόμου και με την έννοια αυτή βλέπω στην συνεργασία δυνάμεων της αριστεράς, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και της προόδου, ως ένα νέο σχήμα εξουσίας και διακυβέρνησης. Τέλος παραμένω πιστός στις προτάσεις που προγραμματικά είχε διατυπώσει η ΔΗΜΑΡ για την αντιμετώπιση της κρίσης και ότι αυτές θα μπορούσαν να είναι το εργαλείο των δυνάμεων που περιέγραψα πιο πάνω. Για αυτό το όραμα θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις.
Νομίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκτήσει ενιαίο λόγο γιατί από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατέχει παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Έχω την εντύπωση ότι όπως και επί ΔΗΜΑΡ (προγραμματικά και προεκλογικά παρόλες τις διαφορές) υπήρχε σοβαρό πεδίο πολιτικής επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και τώρα μέσα από μια προγραμματική και πολιτική επικοινωνία μπορεί οι όποιες διαφορές να λειανθούν. Πιστεύω πως η ανάγκη να αλλάξει ρότα η πολιτική στην Ελλάδα και να ανακάμψει η κοινωνία είναι πολύ πιο σοβαρή από όποιες υπαρκτές διαφορές.
Διαβάστε επίσης: Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ ο Α. Νεφελούδης . Τι δηλώνει στο Tvxs.gr