Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Δώρο στον Καραμανλή τζούνιορ το ΤΕΙ Σερρών


ΡΟΥΣΦΕΤΙ - ΠΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Με μια βουτιά σε παλαιοκομματικές πρακτικές άλλων εποχών εμφανίστηκε αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο ο Κώστας Καραμανλής ο Γ'.

Δώρο στον Καραμανλή τζούνιορ το ΤΕΙ Σερρών
Ο λόγος για τον 37χρονο γιο του Αχιλλέα Καραμανλή και πρώτο εξάδελφο του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος επιθυμεί να αποτελέσει τον συνεχιστή της πολιτικής κληρονομιάς των Καραμανλήδων στις Σέρρες και όχι μόνο. Στο καραμανλικό στρατόπεδο δεν λείπουν και εκείνοι που φτάνουν και πιο μακριά και φαντασιώνονται έναν τρίτο Καραμανλή στην εξουσία της χώρας.
Η αποκάλυψη από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Σερρών Δημήτρη Πασχαλούδη ότι ο Κώστας Καραμανλής πρόσφερε μεγάλη βοήθεια, όπως είπε, για την προβλεπόμενη μεταφορά 8 τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε αυτό των Σερρών προκάλεσε θύελλα, αφού στη Θεσσαλονίκη έκαναν λόγο για «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου».
Οι ευχαριστίες
Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι «Δίκτυο TV» των Σερρών που ανήκει στην οικογένεια της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Αραμπατζή, εμφανίστηκε να ευχαριστεί τον Κώστα Καραμανλή για τη βοήθειά του. «Του ζήτησα και μας έκλεισε ραντεβού με υπηρεσιακούς παράγοντες και αυτό βοήθησε πολύ, διότι όταν πηγαίνεις συστημένος, σε ακούνε περισσότερο», είπε.
«Του ζήτησα και μας έκλεισε ραντεβού με υπηρεσιακούς παράγοντες και αυτό βοήθησε πολύ, διότι όταν πηγαίνεις συστημένος, σε ακούνε», είπε δημοσίως ο πρόεδρος των ΤΕΙ Σερρών για τον Κ. Καραμανλή, που έμ
«Του ζήτησα και μας έκλεισε ραντεβού με υπηρεσιακούς παράγοντες και αυτό βοήθησε πολύ, διότι όταν πηγαίνεις συστημένος, σε ακούνε», είπε δημοσίως ο πρόεδρος των ΤΕΙ Σερρών για τον Κ. Καραμανλή, που έμαθε την τέχνη της... πολιτικής από τον πατέρα του.
Αρχικά θεωρήθηκε ότι αναφερόταν στον πρώην πρωθυπουργό, όμως μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, ο Δ. Πασχαλούδης έκανε διορθωτική δήλωση. «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι καμία επαφή δεν είχα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά με τον υιό του τέως βουλευτή Σερρών Αχιλλέα Καραμανλή που έχει το ίδιο όνομα», είπε. Ομως η συγκεκριμένη διορθωτική δήλωση ουδόλως μείωσε τα σχόλια και τις αντιδράσεις για την παρέμβαση της οικογένειας Καραμανλή και του Κώστα Καραμανλή του νεότερου, που δείχνει να ακολουθεί την πεπατημένη και συνεχίζει κι αυτός τις παλαιοκομματικές πρακτικές που ακολουθούσε ο πατέρας του Αχιλλέας στις Σέρρες επί δεκαετίες.
Τα προηγούμενα χρόνια καλλιεργήθηκε επικοινωνιακά και προετοιμάστηκε η κάθοδος στην πολιτική του Κώστα Καραμανλή του Γ', επιχειρώντας να του δοθεί ένα διαφορετικό προφίλ. Τον εμφάνιζαν προβληματισμένο για το εάν θα έπρεπε να ασχοληθεί με την πολιτική, να κατακρίνει εκείνους τους γόνους των πολιτικών οικογενειών που μπαίνουν στην πολιτική χωρίς να έχουν κάνει επαγγελματική καριέρα (!) και προέβαλλαν την ενασχόλησή του μαζί και με την αδελφή του Φωτεινή με τη ναυτιλιακή εταιρεία που δημιούργησε ο πατέρας της μητέρας του Κωνσταντίνος Διαμαντής και είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης. Παράλληλα έπαιρνε θέση στο ΔΣ του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Στις εκλογές του Ιουνίου (αν και δεν ήταν υποψήφιος σε αυτές του Μαΐου) βρέθηκε στη λίστα των Σερρών.
Στις εκλογές του Ιουνίου (αν και δεν ήταν υποψήφιος σε αυτές του Μαΐου) βρέθηκε στη λίστα των Σερρών.
Η «οικογένεια» στη συνέχεια αναζητούσε την κατάλληλη ευκαιρία μετά την αποτυχία του Αχιλλέα Καραμανλή να εκλεγεί στις εκλογές του 2009. Τότε που, παρά τις έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, έσυρε τον πρωθυπουργό ανιψιό του να τον κατεβάσει υποψήφιο στις Σέρρες και να στηρίξει επιπλέον δημόσια την υποψηφιότητά του. Στις εκλογές του Μαΐου του 2012, παρά τις φήμες που υπήρχαν, ο Κώστας Καραμανλής ο μικρότερος δεν κατέβηκε στις εκλογές. Οι άνθρωποι του Αχιλλέα στις Σέρρες στήριξαν... νέους υποψηφίους της ΝΔ και το ίδιο το αποτέλεσμα ήταν αναπάντεχο.
Ο Μενέλαος Βλάχβεης και η Φωτεινή Αραμπατζή που είχαν βάλει για πρώτη φορά υποψηφιότητα εκλέχτηκαν πρώτοι από τη ΝΔ. Το 30% που συγκέντρωσε η ΝΔ σε έναν νομό που θεωρούνταν από τα κάστρα της ΝΔ θεωρήθηκε μικρό και έτσι στις νέες εκλογές του Ιουνίου ήρθε και πάλι ένας... Καραμανλής, που αποτελεί το οικόσημο της παράταξης, για να τη στηρίξει.
Ο Κώστας με τον πατέρα του, Αχιλλέα. Ο πρώτος πήρε το χρίσμα να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας στον νομό.
Ο Κώστας με τον πατέρα του, Αχιλλέα. Ο πρώτος πήρε το χρίσμα να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας στον νομό.
Η... τιμή
Ο Κώστας Καραμανλής ο Γ' ανακοινωνόταν ότι τοποθετούνταν στην τελευταία «τιμητική» θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις Σέρρες. Το πολιτικό βάπτισμα είχε γίνει με την... πολιτική γενναιότητα ενός Καραμανλή, που σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και σε μια δύσκολη αναμέτρηση επέλεγε τον δρόμο της ανιδιοτελούς προσφοράς... «Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου διακυβεύεται η ευρωπαϊκή θέση της Ελλάδας που αποτελεί τη μεγάλη παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή...», ήταν η πρώτη δήλωση-ανακοίνωση προς τους Σερραίους και οι τελευταίοι... κατάλαβαν. Ενας νέος Καραμανλής έπαιρνε τη σκυτάλη.
Με την αδελφή του Φωτεινή, που διαπρέπει στο εξωτερικό, σε προεκλογική συγκέντρωση του πατέρα τους πριν από χρόνια.
Με την αδελφή του Φωτεινή, που διαπρέπει στο εξωτερικό, σε προεκλογική συγκέντρωση του πατέρα τους πριν από χρόνια.
Οι άνθρωποι του Αχιλλέα, που προσωρινά μόνο είχαν βοηθήσει κάποιους άλλους υποψηφίους, στοιχήθηκαν και πάλι αυτήν τη φορά στο πλευρό του γιου του. Ο τελευταίος πλήθαινε έκτοτε τις εμφανίσεις του στις Σέρρες πλαισιωμένος από τους ανθρώπους του πατέρα του, όπως ο πρόεδρος των εργοληπτών Σερρών Στέργιος Γκότσης, ο πολιτικός μηχανικός Νότης Καφεστίδης, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Πούλιος, που αρχικά ο Αχιλλέας ήθελε να τον κατεβάσει ως υποψήφιο στη θέση του, κ.ά.
Η επιστροφή
Ο δρόμος για τον Κ. Α. Καραμανλή έχει ανοίξει. Ο μηχανισμός έχει στηθεί και πάλι και όπως φαίνεται όχι μόνο με τις ευλογίες του πατρός Αχιλλέως, αλλά και την πλούσια... παλαιοκομματική παρακαταθήκη του. Κι αυτό φάνηκε και στην περίπτωση του ΤΕΙ. Οι Καραμανλήδες εμφανίζονται να δίνουν και πάλι το φιλί ζωής στις Σέρρες.
ΑΠΟ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΕΚΔΡΟΜΗ Η φαμίλια θέλει... καλοπέραση  Αποδράσεις από την Αττική και τη... δυσάρεστη καθημερινότητα των πολιτών.
ΑΠΟ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΕΚΔΡΟΜΗ
Η φαμίλια θέλει... καλοπέραση

Αποδράσεις από την Αττική και τη... δυσάρεστη καθημερινότητα των πολιτών.
Η «θέα» Αθηνά στις Σέρρες αυτήν τη φορά λέγεται Κώστας Καραμανλής ο Γ'.
Εν μέσω κρίσης, την ώρα που άλλες πόλεις της Περιφέρειας βλέπουν να μειώνονται οι σχολές και τα τμήματα των ΑΕΙ ή ΤΕΙ σε αυτές, οι Σέρρες και το ΤΕΙ της παίρνουν -με τη μεγάλη συνδρομή του- μια «προίκα» 8 τμημάτων από τη Θεσσαλονίκη, με περίπου 100 σπουδαστές και τον ανάλογο αριθμό καθηγητών και βοηθητικού προσωπικού, που θα δώσουν μια γενναία οικονομική ανάσα στην περιοχή.
Στις Σέρρες εμφανίζονται να πανηγυρίζουν και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δ. Πασχαλούδης, χωρίς να σέβεται ούτε την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, βγαίνει να μοιράσει δημόσια από την τηλεόραση τα εύσημα και τις ευχαριστίες στους... πολιτικούς πάτρωνες. Να μην προλάβουν και οικειοποιηθούν κάποιοι άλλοι τα πολιτικά οφέλη.
Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε προ ημερών την οικογένεια Καραμανλή σε στιγμές χαλάρωσης στις πλαγιές του Παρνασσού. Τα βάσανα άλλωστε ανήκουν σε άλλους. (πηγή: Hello).
Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε προ ημερών την οικογένεια Καραμανλή σε στιγμές χαλάρωσης στις πλαγιές του Παρνασσού. Τα βάσανα άλλωστε ανήκουν σε άλλους. (πηγή: Hello).
Η έκρηξη
Ολα αυτά, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν την έκρηξη, πρώτα στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και σε αυτούς τους «γαλάζιους» που κυριαρχούν στο ΤΕΙ, όσο και στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Π. Καρακολτσίδης, με δηλώσεις του απευθύνθηκε στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καλώντας τον να παρέμβει και να ζητήσει την απόσυρση του σχεδίου, αφού, όπως ανέφερε, «οι προβλεπόμενες αλλαγές δεν γίνονται με ακαδημαϊκά κριτήρια, αλλά για πολιτική σκοπιμότητα και ιδιοτελή συμφέροντα». Εκανε μάλιστα λόγο για «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου», βάζοντας στο φόντο τον Κώστα Καραμανλή τον Γ'...
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

ΤΟ... ΟΡΑΜΑ
Εν μέσω κρίσης, την ώρα που άλλες πόλεις της Περιφέρειας βλέπουν να μειώνονται οι σχολές και τα τμήματα των ΑΕΙ ή ΤΕΙ σε αυτές, οι Σέρρες και το ΤΕΙ της παίρνουν -με τη μεγάλη συνδρομή του Κώστα Καραμανλή του Γ'- μια «προίκα» οκτώ τμημάτων. Την αποκάλυψη έκανε άθελά του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Δ. Πασχαλούδης
ΣΙΓΟΥΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Ο μηχανισμός των καραμανλικών έχει στηθεί και πάλι στις Σέρρες και όπως φαίνεται όχι μόνο με τις ευλογίες του πατρός Αχιλλέως, αλλά και την πλούσια... παλαιοκομματική παρακαταθήκη του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου