Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Θράκη: Παιδιά, κομμένη η «πλάκα»!



   Πρώτο: Στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Δεν υπάρχει καμία «τουρκική» μειονότητα. Τελεία. Και παύλα!
Θράκη: Παιδιά, κομμένη η «πλάκα»!     Δεύτερο: Είναι ακριβώς η τριχοτόμηση της εθνοτικής καταγωγής  της μειονότητας (Τουρκογενείς, Πομάκοι, Τσιγγάνοι) που καθόρισε και το θρησκευτικό της προσδιορισμό ως μουσουλμανικής, με τη Συνθήκη της Λοζάνης. Η δε Συνθήκη της Λοζάνης αποτελεί αυτό που θα λέγαμε «ακρογωνιαίο λίθο» στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου για την απόκρουση από την Ελλάδα αιτιάσεων που εγείρονται από τρίτους. Όποιος επιχειρεί να ξηλώσει κάποιον «πόντο» από τη Συνθήκη της Λοζάνης επαπειλείται το ξήλωμα όλης της «κάλτσας». Συνεπώς με την Συνθήκη της Λοζάνης δεν «παίζουμε». Ούτε επιτρέπουμε σε άλλους να «παίζουν». Τελεία. Και παύλα!
   Τρίτο: Η τακτική της ψηφοθηρίας που ανάγει σε κριτήριο ψήφου, το αν θα καταψηφιστεί ή θα υπερψηφιστεί κάποιος λόγω του θρησκεύματός του, όσο ταιριάζει στα ακροδεξιά ήθη

ΕΦΕΤ: Άμεση ανάκληση ακατάλληλου παιδικού παγουριού


Την άμεση ανάκληση- απόσυρση παιδικού παγουριού για νερό με την εμπορική ονομασία «Παιδικό παγούρι Monsuno» απαίτησε από την εταιρεία που το διακινεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε έλεγχο παιδικού παγουριού για νερό όπου διαπιστώθηκε, μέσω εργαστηριακών δοκιμών, ότι είναι ακατάλληλο για τη χρήση που προορίζεται. Ειδικότερα, παρατηρήθηκε εκτεταμένη αλλοίωση της εσωτερικής επιφάνειάς του και συνεπώς δυνατότητα μεταφοράς, από τον περιέκτη στο νερό, ουσιών ξένων προς τη φύση του.
Πρόκειται για το παιδικό παγούρι με την εμπορική ονομασία «Παιδικό παγούρι Monsuno», με lot 92/1474 και item Νo 3874020, το οποίο εισάγεται από την επιχείρηση «CREATIVE CONCEPTS HELLAS AE» και διακινείται από την επιχείρηση «MAX STORES ABEE». Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.

Οι εφοπλιστές δεν μπορούν να προσφέρουν ό,τι έχουν ευχαρίστηση, λόγω «τεχνικών προβλημάτων»


ΕφοπλιστέςΑπαντήσεις για τα όσα υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η Εφημερίδα των Συντακτών για την «εθελοντική προσφορά» των εφοπλιστών, οι διατάξεις για την καταβολή της οποίας δεν έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί, δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, αποδίδοντας την καθυστέρηση σε «τεχνικά προβλήματα».
«Θα ήταν παράλογο να μην θελήσει η κυβέρνηση να εισπράξει την οικονομική παροχή της ναυτιλιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τη στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι εφοπλιστές αποφάσισαν οικειοθελώς να συμβάλουν στην ενίσχυση της πολιτείας στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της πατρίδας μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, και συνεχίζει: «Ο λόγος για τον οποίο οι σχετικές διατάξεις δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί στην ολότητά τους, είναι ότι προσέκρουσαν σε τεχνικές δυσκολίες, ιδίως σε θέματα ολοκλήρωσης των σχετικών ηλεκτρονικών εφαρμογών, οι οποίες αντιμετωπίζονται ταχύτατα».
«Εν πάση περιπτώσει, η οικονομική παροχή της ναυτιλιακής κοινότητας θα εισπραχθεί το ταχύτερο δυνατό και αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η αντιμετώπιση των παραπάνω τεχνικών δυσκολιών», καταλήγει η ανακοίνωση.
Να παρατηρήσουμε σε αυτό το σημείο ότι όταν το Κράτος είναι να εισπράξει από μισθωτούς και συνταξιούχους οι ηλεκτρονικές εφαρμογές ολοκληρώνονται σε χρόνο-ρεκόρ, ενώ όταν είναι να εισπράξει από εφοπλιστές το κάνει με το πάσο του, ή θα είμαστε κακοί;

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Με αφορμή τη Σαμπιχά. Και τώρα ας μιλήσουμε ανοιχτά για τις επιλογές και τα συμπεράσματα…

Με αφορμή τη Σαμπιχά. Και τώρα ας μιλήσουμε ανοιχτά για τις επιλογές και τα συμπεράσματα…


Ευτυχώς που υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ιστορία με τη Σαμπιχά και θυμήθηκαν κάποιοι τις μειονότητες. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για τις αντιδράσεις όλου του δεξιού και ακροδεξιού φάσματος για το «κόψιμο» της υποψηφιότητάς της με παρέμβαση των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη. Η ίδια βρήκε καταφύγιο στα μεσημεριανάδικα και άρα μαζί με τους υποστηρικτές της βρέθηκαν στο φυσικό τους χώρο.
Τώρα, και αφού η καταιγίδα πέρασε μπορούν να ειπωθούν περισσότερα, από αυτούς που ξέρουν και όχι από τους εκτός έδρας «σωτήρες». Είναι παγκόσμιο φαινόμενο να κόβεται μια υποψηφιότητα σε ένα κόμμα της Αριστεράς και να διαμαρτύρονται οι οπαδοί της ακροδεξιάς. Όποιοι έχουν τόσο μεγάλο «καημό» για την ανάδειξή της μπορούν να επανέλθουν στα υπόλοιπα κόμματα, όπου κατά καιρούς την έχουν προτείνει. Ας ξεκινήσουν από την πατριωτική Δεξιά, είναι καλή πρόκληση, γιατί την έσπρωξαν στα αριστερά άραγε; Αφού κάποιοι διαμαρτύρονται δεν έχουν παρά να την εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους, ιδού η Ρόδος… Εκτός αν κάποιοι ετοιμάζονται να «ανοίξουν λογαριασμούς» με την επόμενη κυβέρνηση, ζήτημα που είναι ίσως και το κλειδί της υπόθεσης !
Όλοι όσοι στέκονται αμέτοχοι στα ζητήματα των μειονοτήτων και των δικαιωμάτων τους αλλά και όσοι βρίσκονται στο χώρο του ακροδεξιού εθνικισμού της περιοχής και της χώρας γενικότερα, θυμήθηκαν με αφορμή τις συζητήσεις για το θέμα, τις μειονότητες, τους ρομά, ίσως σύντομα, να ασχοληθούν και με

Πλεόνασμα λαθροχειρίας: Πουθενά η Eurostat δε λέει για πλεόνασμα



Αν νομίζετε κι εσείς, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Eurostat και τους έξαλλους πανηγυρισμούς σε Μαξίμου και κανάλια, ότι κάτι δεν πάει καλά στην ιστορία του «πρωτογενούς πλεονάσματος», μάλλον έχετε δίκιο.
Δεν είναι μόνο το χθεσινό άρθρο της Wall Street Journal, βάσει του οποίου αξιωματούχος της Κομισιόν πρακτικά παραδέχεται ότι ο ορισμός του πρωτογενούς πλεονάσματος «πειράχτηκε» ειδικά για την Ελλάδα. Είναι και οι ίδιοι οι αριθμοί που επικαλείται η Eurostat που δείχνουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που ορισμένοι προσπαθούν να παρουσιάσουν.
Όπως επισημαίνει στο πρωτοσέλιδό της η Ελευθεροτυπία, η Eurostat δεν κάνει πουθενά λόγο για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά αντίθετα, παραμένοντας πιστή στο μοντέλο υπολογισμού των δημοσιονομικών στοιχείων των κρατών-μελών της ΕΕ, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης ύψους 15,8 δις. ευρώ και χρέος 318,7 δις. ευρώ. Τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,4 δις. ευρώ αποτελούν λογιστικές αλχημείες, που συμφωνήθηκαν μαζί με τα μνημόνια.
Εξάλλου, θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πώς προκύπτει πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα το 2013, όταν βάσει των στοιχείων της Eurostat οι δημόσιες δαπάνες της κυβέρνησης το 2013 ανήλθαν σε 58,5% του ΑΕΠ, ενώ τα δημόσια έσοδα σε 45,8% του ΑΕΠ!
Και βέβαια, οι συγκρίσεις βασικών δημοσιονομικών μεγεθών με τα αντίστοιχα του 2009 κάθε άλλο παρά αιτιολογούν το πανηγυρικό κλίμα: Το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε επιπλέον κατά 11 δις ευρώ το 2013, στα 182 δις ευρώ (το 2009 ήταν στα 231 δις ευρώ), με την ύφεση στο 3,8% (όταν το 2009 ήταν 2%), την ίδια στιγμή που αυξάνεται το χρέος (318,7 δις ευρώ, έναντι 299,6 δις ευρώ το 2009), και φυσικά η ανεργία βρίσκεται στα ύψη (27,5%, έναντι 9,5% το 2009)…

Το μυστικό ημερολόγιο του Σταύρου Θεοδωράκη

Το μυστικό ημερολόγιο του Σταύρου Θεοδωράκη

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Σύγχρονο εργασιακό Νταχάου το «Ελ. Βενιζέλος» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι



Σοβαρά ζητήματα αξιολόγησης της ασφάλειας αλλά και των συνθηκών εργασίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γεννά για τους εργαζομένους αυτό το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα με θύμα μια συνάδελφό τους που εργαζόταν σε εταιρεία εστίασης σε χώρο εκτός του κεντρικού κτιρίου του αεροδρομίου.
Όπως περιέγραψε το περιστατικό ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου Εργαζομένων Εταιριών στο Διεθνές Αεροδρόμιο, Δημήτρης Μπόζας, όλα συνέβησαν όταν η άτυχη γυναίκα έτρεξε να προλάβει το υπηρεσιακό λεωφορείο που θα την μετέφερε στο χώρο εργασίας της.
Ο κ. Μπόζας έκανε λόγο, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", για συνθήκες εργασίας που θυμίζουν «σύγχρονα εργασιακά Νταχάου» και για ένα ιδιότυπο καθεστώς που επικρατεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι που αμείβονται με 200-300 ευρώ αλλά και εταιρείες που δεν πληρούν ούτε τις υποτυπώδεις συνθήκες ασφαλείας.
Παράλληλα, ο κ. Μπόζας έκανε λόγο για «τρομερή καθυστέρηση» στη μετάβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ αν και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας χαρακτηρίζει «αποδεκτό χρόνο» την μετάβαση του ασθενοφόρου σε 12 λεπτά μετά την κλήση από την πίστα του αεροδρομίου.
Το συνδικάτο, κατέληξε ο κ. Μπόζας, θα θέσει τις επόμενες ημέρες δύο βασικά θέματα, περιμένοντας παράλληλα την επίσημη ενημέρωση των εμπλεκομένων υπηρεσιών:
- Για ποιο λόγο οι εταιρείες δεν μεταφέρουν με δικά τους μέσα τους εργαζόμενους στις εργασίες τους;
- Πληροί το ΕΚΑΒ όλες τις προϋποθέσεις ασφαλούς κάλυψης του αερολιμένα, όταν σύμφωνα με μαρτυρίες, οι διασώστες έφτασαν με καθυστέρηση 15 έως 20 λεπτών στο χώρο του δυστυχήματος;

Έξι μετάλλια για τους Έλληνες στο "Korea Cup"





Η ελληνική αποστολή της ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής έκανε Πάσχα στην Κορέα, ωστόσο ανταμείφθηκε με έξι μετάλλια στο διεθνές τουρνουά «Korea Cup» στην πόλη Ιντσεόν.
Συγκεκριμένα, στην ενόργανη η Βάσω Μιλλούση κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας με 14,325 βαθμούς, έχοντας μάλιστα διαφορά 0,700 β. από τη 2η θέση.
Το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους πήρε και ο Λευτέρης Κοσμίδης με 15,125 βαθμούς, νικώντας μεταξύ άλλων τον Αμερικανό «ασημένιο» παγκόσμιο πρωταθλητή Τζέικ Ντάλτον, ενώ δεύτερος ήταν ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους με 15,625 βαθμούς.
Στη ρυθμική, τέλος, η Βαρβάρα Φίλιου κατάκτησε τρία χάλκινα μετάλλια: στην κορδέλα με 16,750 β., στις κορύνες με 16,900 β. και στην μπάλα.

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ο Γ. Μιχελογιαννάκης διάβασε λέξη προς λέξη το νέο μνημόνιο. Διαβάστε τι βρήκε!

Ο Γ. Μιχελογιαννάκης διάβασε λέξη προς λέξη το νέο μνημόνιο. Διαβάστε τι βρήκε!
Δεν ξέρουμε εάν όλοι οι βουλευτές κατάφεραν να διαβάσουν το πολυνομοσχέδιο – νέο μνημόνιο, αλλά υπάρχει τουλάχιστον ένας που όχι μόνο ισχυρίζεται ότι το διάβασε λέξη προς λέξη, αλλά έστειλε και τις παρατηρήσεις του στον Τύπο.
Ο λόγος για τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη το οποίος με μακροσκελή του ανακοίνωση, επισημαίνει τα ακόλουθα ανά θεματική ενότητα:
Α) Τράπεζες
Η τράπεζα της Ελλάδος προσδιορίζει το έλλειμμα της κάθε τράπεζας και της ζητάει να υποβάλει σχέδιο αναδιάρθρωσης, κατόπιν αποφασίζει αν θα υποβάλει η τράπεζα αίτημα για κεφαλαιακή ενίσχυση στο ΤΧΣ. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής

Η ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗ: Η χούντα δεν ξεκίνησε το ‘67-Του Πιτσιρίκου-Εξαιρετικό

Η ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗ: Η χούντα δεν ξεκίνησε το ‘67-Του Πιτσιρίκου-Εξαιρετικό