Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Spiegel: Ο μύθος των τεμπέληδων του Νότου



19/05/2011 - 09:58

|

Οι δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ την Τετάρτη για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και περικοπή...
 
Spiegel: Ο μύθος των τεμπέληδων του Νότου
ημερών άδειας και αργιών στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, προκάλεσαν αντιδράσεις ακόμα και εντός της Γερμανίας, με την αντιπολίτευση να επικρίνει την καγκελάριο για λαϊκισμό και το Spiegel να κάνει λόγο αβάσιμες προκαταλήψεις.
Σε κείμενό του με τίτλο «ο μύθος των τεμπέληδων του Νότου» το περιοδικό Spiegel αναρωτιέται για το εάν όντως Ισπανοί, Πορτογάλοι και Έλληνες είναι οι τεμπέληδες της ΕΕ.
Συγκρίνοντας τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Κομισιόν για τις τρεις χώρες και για τη Γερμανία, καταλήγει: «Ναι μεν οι οικονομίες των τριών χωρών έχουν δομικά προβλήματα αλλά δεν κάθονται και απλώς απολαμβάνουν τον ήλιο της Μεσογείου».
Στην Ελλάδα, ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης βρίσκεται στα 61,9 χρόνια, έναντι του 61,8 ετών για Ισπανία και Γερμανία -οι δε Πορτογάλοι βγαίνουν στη σύνταξη κατά μέσο όρο στα 67 έτη. Το περιοδικό σημειώνει μάλιστα πως Αθήνα και Μαδρίτη, όπως και αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν ήδη δρομολογήσει αύξηση των ορίων ηλικίας.
Όσον αφορά μάλιστα στις ημέρες άδειας, τα στοιχεία διαψεύδουν επίσης το στερεότυπο: Κατά μέσο όρο Ισπανοί και Πορτογάλοι παίρνουν άδεια για περίπου 22 ημέρες τον χρόνο, οι Έλληνες για 23. Αντίστοιχα, οι Γερμανοί έχουν κατά μέσο όρο 30 ημέρες -«χώρια τις δημόσιες αργίες», σημειώνει το Spiegel, που δεν είναι σημαντικά λιγότερες από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες, του Βορρά ή του Νότου.

«Η κ. Μέρκελ ποντάρει ακόμα μία φορά στο λαϊκισμό και στο θυμικό και όχι στα επιχειρήματα» σχολίασε ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι ντροπή η κ. Μέρκελ να διακυβεύει απερίσκεπτα την ευρωπαϊκή ιδέα των προκατόχων της Αντενάουερ, Μπραντ, Σμιτ, Κολ και Σρέντερ, μόνον και μόνο για να αποσπάσει το φτηνό χειροκρότημα του κόσμου».


«Με τον τρόπο αυτό καλλιεργεί αντιευρωπαϊκά ανακλαστικά, αντί να αναλάβει επιτέλους ευθύνη για την Ευρώπη ως σύνολο» τόνισε ο Γκάμπριελ, λέγοντας πως η καγκελάριος αρθρώνει τέτοιο πολιτικό λόγο ενώ «το πρόγραμμα περικοπών, το οποίο επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση στο λαό είναι άνευ προηγουμένου».
«Η ευρωπαϊκή πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ συνεχίζει να συνίσταται κυρίως από αγοραίες δηλώσεις σε κομματικές εκδηλώσεις» είπε ο πρόεδρος των Πρασίνων Τζεν Οζντεμίρ.


«Η αυθαίρετη ανάδειξη ορισμένων σημείων δεν βοηθά ούτε την Ελλάδα, ούτε την Πορτογαλία ούτε την Ισπανία, αλλά ούτε αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα» συνέχισε, λέγοντας πως η καγκελάριος θα έπρεπε «αντί να δίνει συμβουλές στους ευρωπαίους εταίρους, να προωθήσει επιτέλους έναν συνετό και λειτουργικό συντονισμό της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής μέσα στην ΕΕ».


Από την πλευρά του, και ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντανιέλ κον Μπεντίτ, πρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, ανέφερε ότι «όταν κάποιος μιλάει για οικονομική σύγκλιση, πρέπει να αφήνει κατά μέρος τα απλοϊκά συνθήματα και τις προκαταλήψεις».

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

YouTube - Radio9.gr: Όλη η αλήθεια για την δανειακή σύμβαση (3/3)

YouTube - Radio9.gr: Όλη η αλήθεια για την δανειακή σύμβαση (3/3)

Όλη η αλήθεια για την δανειακή σύμβαση (2/3)

YouTube - Radio9.gr: Όλη η αλήθεια για την δανειακή σύμβαση (2/3)

Όλη η αλήθεια για την δανειακή σύμβαση (1/3)

YouTube - Radio9.gr: Όλη η αλήθεια για την δανειακή σύμβαση (1/3)

ΕΞΩΔΙΚΑ....ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕ.....ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ !!! [ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ video]








Πολλοί θα συμφωνήσουν πως η φράση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Πάγκαλου, «μαζί τα φάγαμε», είναι μία από τις μεγαλύτερες "πατάτες" που έχει πετάξει πολιτικός τα τελευταία χρόνια.


Αυτό ακριβώς πρέπει να σκέφτηκε και όποιος εμπνεύστηκε τη νέα διαφήμιση των Jumbo Chips:

Αν και απεχθάνομαι το χιούμορ του Μάρκου Σεφερλή, οι ατάκες σε αυτά τα 30 δευτερόλεπτα είναι πραγματικά καλές... «Μαζί τα φάγαμε», «η μεγαλύτερη πατάτα που έγινε ποτέ», «εσύ έφαγες πολλά»...

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σήμερα κυκλοφόρησε πως ο Θεόδωρος Πάγκαλος έστειλε εξώδικα σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια απαιτώντας να μην ξαναπαιχτεί η διαφήμιση. Η δημοκρατία στα καλύτερά της!

Αυτό που δεν ξέρει ο Πάγκαλος, είναι πως τέτοιες κινήσεις έχουν σχεδόν πάντα τα αντίθετα αποτελέσματα. Το video έχει αναρτηθεί ήδη στο YouTube και το Streissant effect (η υπέρμετρη δημοσιοποίηση μιας είδησης εξ' αιτίας της προσπάθειας απόκρυψής της) έχει ήδη ξεκινήσει...


patrinaki

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Οι ΔΕΚΟ και οι φορείς που θα "θυσιαστούν" στο μνημόνιο

Βιβλιοπρόταση: Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελλη...

ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ: Βιβλιοπρόταση: Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελλη...: "Επειδή η Ιστορία διδάσκει ... ο Β. Ραφαηλίδης με χιούμορ καυστικό, γράφει την Ιστορία που άλλοι κρύβουν επιμελώς ... ...Οι λαοί δεν έχου..."

Xρυσαυγούλα, χρυσαυγούλα, να γυρίσεις σου ζητώ…



Posted on 19 Μαΐου, 2011 1:23 πμ by Γαλαξιάρχης (ex Zaphod)

…και κυνήγα μετανάστες κάθε βράδυ

Άλλη μία μαύρη σελίδα προστέθηκε στην πρόσφατη απογοητευτική ιστορία του Νιόνιου, με τις ραδιοφωνικές του δηλώσεις σχετικά με τα προβλήματα της βίας στο κέντρο της Αθήνας, σήμερα το πρωί. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο για χρόνια ευνοούμενος κάθε εξουσίας, τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος, ισχυρίστηκε ότι θα πρέπεινα μαζέψουμε όλους τους μετανάστες και τους τοξικομανείς από το κέντρο και να τους μεταφέρουμε σε “αραιοκατοικημένα” νησιά.
Γράφει το Νews247

“Στείλτε τους λαθρομετανάστες σε νησιά”

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του γνωστού τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου, ο οποίος μιλώντας σε εκπομπή για τη βία, με κοινή μετάδοση σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, πρότεινε τη μεταφορά λαθρομεταναστών και τοξικομανών σε νησιά με λίγους κατοίκους.
Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας λόγο για συνεχείς συρράξεις και πρότεινε να κηρυχθεί η πρωτεύουσα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Όσον αφορά την πρότασή του για τους λαθρομετανάστες, σημείωσε ότι πρέπει η μεταφορά τους σε νησιά να γίνει υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ.
Δεν μπορεί η Αθήνα να είναι  χωματερή όλων αυτών των ανθρώπων (σ.σ. υπάρχουν τόσα νησιά για να γίνουν “χωματερές”) είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι και οι τοξικομανείς πρέπει να μεταφερθούν σε περιοχές όπου δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι έμποροι ναρκωτικών.

ΕΔΩ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

“Διώξτε τους από τη χώρα”

Παράλληλα, ο νέος “προοδευτικός” δήμαρχος Αθήνας, ο Γ. Καμίνης της “υπεύθυνης αριστεράς”, έβγαλε σήμερα εντελώς το προσωπείο και σε ένα διάγγελμα στο δημοτικό συμβούλιο που θα ζήλευε κι ο Μιχαλολιάκος, δήλωσε:
«οι παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα και αν δε γίνει αυτό τότε η έννομη τάξη θα πρέπει να τους απομακρύνει, καθώς η κατάσταση είναι δραματική και έχουμε ευθύνη όλοι να κρατήσουμε την πόλη όρθια».
Κι ένα κερασάκι: Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές Καμίνη για την οικονομία. Σχολιάζοντας την κρίσιμη οικονομική κατάσταση ο Γιώργος Καμίνης είπε ότι «δεν ξέρουμε πως θα είναι η χώρα μας του χρόνου… δεν ξέρουμε αν θα είναι στο ευρώ και την ΕΕ».
Πηγή: Σκάι
O κατήφορος του “προοδευτικού” και “καλλιτεχνικού” χώρου δεν έχει τελειωμό…
Ζαphod
Short URL: http://wp.me/p1pa1c-a8K

Μύθος τα περί τεμπέληδων Νοτιοευρωπαίων, απαντά στην Μέρκελ το Spiegel


Βέλη για «λαϊκισμό» και από την αντιπολίτευση



Επικρίσεις για λαϊκισμό από το εσωτερικό της Γερμανίας προκάλεσαν τα σχόλια της καγκελαρίου
Επικρίσεις για λαϊκισμό από το εσωτερικό της Γερμανίας προκάλεσαν τα σχόλια της καγκελαρίου   (Φωτογραφία:  Reuters )
  • 32
Βερολίνο
Αντιδράσεις και εντός της Γερμανίας προκάλεσαν τα σχόλια της Άνγκελα Μέρκελ την Τετάρτη για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και πολλές ημέρες αδειών στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, με την αντιπολίτευση να επικρίνει σφοδρά την καγκελάριο για λαϊκισμό και το Spiegel να κάνει λόγο αβάσιμες προκαταλήψεις.

Σε κείμενό του με τίτλο «ο μύθος των τεμπέληδων του Νότου», στην πρώτη θέση της ηλεκτρονικής του έκδοσης, το περιοδικό Spiegel αναρωτιέται για το εάν όντως Ισπανοί, Πορτογάλοι και Έλληνες είναι οι ραχάτηδες της ΕΕ.

Και, συγκρίνοντας τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Κομισιόν για τις τρεις χώρες και για τη Γερμανία, καταλήγει: Ναι μεν οι οικονομίες των τριών χωρών έχουν δομικά προβλήματα αλλά δεν κάθονται και απλώς απολαμβάνουν τον ήλιο της Μεσογείου.

Στην Ελλάδα, ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης βρίσκεται στα 61,9 χρόνια, έναντι του 61,8 ετών για Ισπανία και Γερμανία -οι δε Πορτογάλοι βγαίνουν στη σύνταξη, στην πράξηκ, κατά μέσο όρο στα 67 έτη. Το περιοδικό σημειώνει μάλιστα πως Αθήνα και Μαδρίτη, όπως και αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν ήδη δρομολογήσει αύξηση των ορίων ηλικίας.

Όσον αφορά μάλιστα τις ημέρες άδειας, τα στοιχεία διαψεύδουν επίσης το στερεότυπο: Κατά μέσο όρο Ισπανοί και Πορτογάλοι παίρνουν άδεια για περίπου 22 ημέρες τον χρόνο, οι Έλληνες για 23. Αντίστοιχα, οι Γερμανοί έχουν κατά μέσο όρο 30 ημέρες -«χώρια τις δημόσιες αργίες», σημειώνει το Spiegel, που δεν είναι σημαντικά λιγότερες από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες, του Βορρά ή του Νότου.

Επικρίσεις και από SPD και Πράσινους


Λαβή για σφοδρή κριτική έδωσαν οι δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ και στη γερμανική αντιπολίτευση: «Η κ. Μέρκελ ποντάρει ακόμα μία φορά στο λαϊκισμό και στο θυμικό και όχι στα επιχειρήματα» σχολίασε ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι ντροπή η κ. Μέρκελ να διακυβεύει απερίσκεπτα την ευρωπαϊκή ιδέα των προκατόχων της Αντενάουερ, Μπραντ, Σμιτ, Κολ και Σρέντερ, μόνον και μόνο για να αποσπάσει το φτηνό χειροκρότημα του κόσμου».

«Με τον τρόπο αυτό καλλιεργεί αντιευρωπαϊκά ανακλαστικά, αντί να αναλάβει επιτέλους ευθύνη για την Ευρώπη ως σύνολο» τόνισε ο Γκάμπριελ, λέγοντας πως η καγκελάριος αρθρώνει τέτοιο πολιτικό λόγο ενώ «το πρόγραμμα περικοπών, το οποίο επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση στο λαό είναι άνευ προηγουμένου».

Σκληρή σχόλια στις δηλώσεις Μέρκελ επεφύλαξαν και οι Πράσινοι: «Η ευρωπαϊκή πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ συνεχίζει να συνίσταται κυρίως από αγοραίες δηλώσεις σε κομματικές εκδηλώσεις» είπε ο πρόεδρος των Πρασίνων Τζεν Οζντεμίρ.

«Η αυθαίρετη ανάδειξη ορισμένων σημείων δεν βοηθά ούτε την Ελλάδα, ούτε την Πορτογαλία ούτε την Ισπανία, αλλά ούτε αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα» συνέχισε, λέγοντας πως η καγκελάριος θα έπρεπε «αντί να δίνει συμβουλές στους ευρωπαίους εταίρους, να προωθήσει επιτέλους έναν συνετό και λειτουργικό συντονισμό της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής μέσα στην ΕΕ».

Από την πλευρά του, και ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντανιέλ κον Μπεντίτ, πρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, ανέφερε ότι «όταν κάποιος μιλάει για οικονομική σύγκλιση, πρέπει να αφήνει κατά μέρος τα απλοϊκά συνθήματα και τις προκαταλήψεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο επιχείρησε να μετριάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι εδράζονται στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης Μαρτίου για το «Σύμφωνο για το Ευρώ Συν», όπως ονομάστηκε το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

«Το ζήτημα είναι η σύγκλιση των πραγματικών ορίων συνταξιοδότησης με τα προβλεπόμενα από το νόμο όρια» ανέφερε ο εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως «η βάση της συζήτησης είναι οι αποφάσεις των ηγετών της ΕΕ και όχι κάποια ιδέα της καγκελαρίου».
Newsroom ΔΟΛ

Μύθος τα περί τεμπέληδων Νοτιοευρωπαίων, απαντά στην Μέρκελ το Spiegel - Ειδήσεις - Κόσμος

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ξαναγράφει την ιστορία το ΚΚΕ, του Τάσου Παππά


Ξαναγράφει την ιστορία το ΚΚΕ, του Τάσου Παππά

Printer-friendly versionSend to friend
Οι συντονισμένες και με επιστημονικές προδιαγραφές κινήσεις που γίνονται από το ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα για να φωτιστούν πλευρές της πολυτάραχης πορείας του θα είχαν περιορισμένο ενδιαφέρον και θα αφορούσαν μόνο τα μέλη, τους φίλους του και τους μελετητές, αν περιορίζονταν στην ακαδημαϊκή διάσταση του θέματος.
Εχουν ασφαλώς την αξία τους, τόσο η επιχείρηση πλήρους αποκατάστασης του Ν. Ζαχαριάδη, της πιο αμφιλεγόμενης ή της πιο εμβληματικής, σύμφωνα με την άποψη αρκετών, προσωπικότητας του εγχώριου κομμουνισμού, όσο και η προσπάθεια να ενταχθούν αρμονικά στο κομματικό σύμπαν και ο θύτης (Ζαχαριάδης), και τα θύματά του (Βελουχιώτης, Σιάντος, Πλουμπίδης, Καραγιώργης).

Σκάνδαλο εκατομμυρίων στις Ένοπλες Δυνάμεις



Για εκτεταμένη νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων έκανε λόγο ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας. Έκανε τον ντετέκτιβ για να βρει στοιχεία. Τι έδειξαν οι έλεγχοι του Γενικού Χημείου του Κράτους. Ο ρόλος της Δικαιοσύνης και οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος
Σε απίστευτες καταγγελίες για λαθρεμπόριο καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις, προχώρησε ο πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Σούρλας.
Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έκανε λόγο για εκτεταμένη νοθεία, με αποτέλεσμα οι καρκινογόνες συγκεντρώσεις θείου να είναι υπερπολλαπλάσιες του επιτρεπόμενου.
Τα καύσιμα αυτά, διακινούνται παρανόμως από κύκλωμα με τεράστια κέρδη, στο οποίο συμμετέχουν πρόσωπα υπεράνω υποψίας, με θετικό κοινωνικό πρόσωπο και σχέσεις με τον πολιτικό κόσμο, ενώ και η Δικαιοσύνη, στις καταγγελίες του πρώην βουλευτή, έχει μάλλον καθυστερήσει αδικαιολόγητα.
Οι αναφορές του κ.Σούρλα προκάλεσαν αίσθηση στην Επιτροπή, η οποία αποφάσισε να δώσει συνέχεια στην υπόθεση.
"Την υπόθεση ερευνώ από το 1999. Έχω κάνει 14 ερωτήσεις. Πήγα στον πρώην Πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή, ο οποίος με άκουσε και με παρέπεμψε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, και εκείνος στον εισαγγελέα Σανιδά. Αναρωτιέμαι: Λειτουργούν κατόπιν οδηγιών οι εισαγγελείς; Λειτουργεί η Δικαιοσύνη, υπάρχει τρόμος, φόβος,
απειλή; Όταν υπάρχει το κύκλωμα που πήγε να σκοτώσει τον εισαγγελέα Κοκκώση, πολλοί φίλοι μου έλεγαν «έχεις οικογένεια και τα βάζεις με τον σκληρό πυρήνα της διαπλοκής, που έχουν σχέσεις και με κόμματα;" ανέφερε ο κ. Σούρλας.
"Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα των τελευταίων δεκαετιών, αφού τα ποσά που καταχρώνται, υπερβαίνουν κατά πολύ, εκείνα που περικόπηκαν πρόσφατα απ΄τους μισθούς και τις συντάξεις" παρατήρησε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.
Οι "ευεργέτες λαθρέμποροι"
Ο κ. Σούρλας συνέχισε, σοκάροντας τους συμμετέχοντες στην Επιτροπή
"Οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος «είναι ευεργέτες, χορηγοί φιλανθρωπικών σωματείων και κατασκευαστές ιδρυμάτων που έχουν και κοινωνική αποδοχή. Έδωσα τα στοιχεία μου σε μεγαλοδημοσιογράφους και δεν βγήκε τίποτα. Έπρεπε να παρανομήσω - και πήγα και πήρα μόνος μου πετρέλαιο από την αποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Σικούριο της Λάρισας. Στο δείγμα, το Γενικό Χημείο το Κράτους βρήκε 900 mg αποχρωματισμένο θείο, ενώ βάσει του νόμου πρέπει να έχει 5 mg. Ενημέρωσα τον σημερινό υπουργό Άμυνας - του έστειλα και φάκελο. Απάντηση δεν πήρα. Δεν μπορεί να δώσει μιαν απάντηση; Απάντηση έλαβα από τον υπουργό Οικονομικών, με αναφορές και στο θείο που προκαλεί καρκίνο».
"Δέκα μήνες διερευνά ο εισαγγελέας την υπόθεση. Εγώ την Παρασκευή έστειλα το πετρέλαιο στο Γενικό Χημείο του Κράτους και την Δευτέρα πήρα απάντηση" σχολίασε ο κ. Σούρλας και κατέληξε: "Επτά χρόνια είχα το στόμα μου κλειστό, και ελπίζω βάσιμα πως θα το προχωρήσετε".
Ξεκινάει έρευνα
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ζήτησε να απευθυνθεί η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, σε όλα τα πρόσωπα και τις αρχές που χειρίστηκαν το θέμα, (συμπεριλαμβανόμενων και των δικαστικών αρχών).
"Να προχωρήσουμε σε συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, για να περάσουν από κει, οι πάντες που εισηγήθηκαν ή δεν εισηγήθηκαν, ότι όσα λέει ο κος Σούρλας είναι αβάσιμα» πρότεινε ο κ. Κακλαμάνης.
"Η Επιτροπή να δώσει συνέχεια στο θέμα", συμφώνησε ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ). "Το λαθρεμπόριο αυτό θέλει τεράστιες αποθήκες, συνεργασία με κυκλώματα φορτηγών, τεράστιους χώρους - και η συστηματική παράλειψη καθήκοντος κάνει ζημιά και στα δημόσια έσοδα και στην τσέπη των ιδιωτών".
"Να εκφράσουμε την έντονη αγωνία μας στον Εισαγγελέα, ως προς την επίσπευση των διαδικασιών και ως προς την συναγωγή συμπερασμάτων από πλευράς Δικαιοσύνης, για όλες τις προηγούμενες ενέργειες που δεν έγιναν", πρότεινε ο Προκόπης Παυλόπουλος (Ν.Δ).
"Θα πρέπει να επιμείνουμε, να αποτελέσει σκάνδαλο προς διερεύνηση προς πάσα κατεύθυνση της αρμοδιότητας της Επιτροπής μας", πρότεινε ο Μανώλης Μπεντενιώτης. «Να προχωρήσουμε σε πόρισμα και να εγκαλέσουμε και επιλήσμονες δικαστικούς λειτουργούς, που και σε άλλες περιπτώσεις έχουν κριθεί ως κατώτεροι των περιστάσεων» συμπλήρωσε.
"Ανοίγουμε το φάκελο, προβαίνουμε σε ενέργειες για να συγκεντρώσουμε στοιχεία. Μετά απ’ αυτό, θα δούμε τις παραπέρα κινήσεις μας", κατέληξε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.