Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα στο Σύνταγμα της Ελλάδας | ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ / anti-ntp.net

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα στο Σύνταγμα της Ελλάδας | ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ / anti-ntp.net

Γκίκας Μαγιορκίνης: ο βραβευμένος Έλληνας επιστήμων με το βραβείο Marie Curie ανακάλυψε πως μεταδίδεται η ηπατίτιδα C

 






Ελληνες ερευνητές αποκαλύπτουν τον τρόπο εξάπλωσης της ηπατίτιδας C, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Πρώτο Θέμα.

Πρώτη φορά Έλληνες και Βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν να εξιχνιάσουν τον τρόπο που εξαπλώνεται σε ένα πληθυσμό η ηπατίτιδα C. Ρόλο - κλειδί παίζουν οι τοξικομανείς που χρησιμοποιούν σύριγγες. Καθένας απ’ αυτούς, που είναι ήδη φορέας της ηπατίτιδας, μολύνει κατά μέσο όρο άλλους 20, δέκα από τους οποίους μέσα στα πρώτα δύο χρόνια μετά την αρχική μόλυνση του χρήστη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γκίκα Μαγιορκίνη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σε συνεργασία με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής) και του Imperial College του Λονδίνου (Σχολή Δημόσιας Υγείας), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό υπολογιστικής βιολογίας "PLoS Computational Biology", σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν στοιχεία για τους χρήστες ναρκωτικών στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν ενέσεις. Όπως ευελπιστούν, τα ευρήματά τους θα οδηγήσουν σε πιο έγκαιρη διάγνωση και έλεγχο της εξάπλωσης της νόσου, προτού εξελιχτεί σε επιδημία.

Σ’ ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 180 εκατ. άνθρωποι ζουν με τον ιό της ηπατίτιδας C, οι περισσότεροι χωρίς καν να το γνωρίζουν. Όσοι είναι φορείς, συχνά δεν αναπτύσσουν συμπτώματα, παρά, αφ’ ότου περάσουν 20 χρόνια και στο μεταξύ μολύνουν άλλους ανθρώπους, χωρίς να το συνειδητοποιούν.

Ακριβώς, επειδή για την εξάπλωση του ιού από τον ένα άνθρωπο στον άλλο μπορεί να μεσολαβούν μήνες ή και χρόνια, είναι μέχρι σήμερα δύσκολο (αντίθετα με τη γρίπη) να βρεθεί ο τρόπος που ο ιός εξαπλώνεται με αργό ρυθμό στον πληθυσμό. Για να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα, οι έλληνες ερευνητές ανέλυσαν τέσσερις επιδημίες ηπατίτιδας C στην Ελλάδα, μελετώντας επιδημιολογικά στοιχεία για 943 ασθενείς. Επίσης, μελέτησαν γενετικές πληροφορίες για τον ιό, με βάση δείγματα από 100 άτομα.

Τελικά, οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα υπολογιστικό - στατιστικό μοντέλο, από όπου προκύπτει ότι οι τοξικομανείς, εξαιτίας των ενδοφλέβιων ενέσεων που κάνουν με τις ίδιες σύριγγες, είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την εξάπλωση της νόσου, καθώς καθένας απ’ αυτούς μεταδίδει τον ιό σε άλλους 20 κατά μέσο όρο. Οι περισσότερες μολύνσεις λαμβάνουν χώρα κατά την πρώτη διετία μετά την αρχική μόλυνση. Οι τοξικομανείς είναι πιο πιθανό να μεταδώσουν την ηπατίτιδα C σε άλλο άνθρωπο κατά τις πρώτες ημέρες που οι ίδιοι έχουν μολυνθεί, επειδή τότε έχουν μεγαλύτερα επίπεδα του ιού στον οργανισμό τους.

Η μελέτη δείχνει ότι τα προγράμματα πρόληψης πρέπει να εστιάζουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως των τοξικομανών, όσο γίνεται νωρίτερα, ώστε να αποφεύγονται όσο το δυνατό περισσότερες νέες μολύνσεις.

Περίπου ένας στους πέντε (ποσοστό 20%) όσων έχουν κολλήσει τον ιό, θα αναπτύξουν καρκίνο ή ηπατοπάθεια (κίρρωση) μέσα στην επόμενη 20ετία, οπότε η μόνη θεραπεία είναι πια η μεταμόσχευση ήπατος, η οποία έχει υψηλό κόστος. Αντίθετα με τους άλλους ιούς της ηπατίτιδας, για τη C δεν έχει βρεθεί ακόμα εμβόλιο, αν και υπάρχουν άλλες αποτελεσματικές θεραπείες. Η νόσος πάντως, που μεταδίδεται μέσω μολυσμένου αίματος, θεωρείται ότι αποτελεί σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το βραβείο «Μαρί Κιουρί 2012», ειδικεύεται στην μοριακή εξέλιξη και την επιδημιολογία των ιών. Γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2010 εργάζεται ως ερευνητής στο Τμήμα Ζωολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης στη Βρετανία.

Από ελληνικής πλευράς στη νέα έρευνα συμμετείχαν επίσης οι ερευνητές του πανεπιστημίου Αθηνών Άγγελος Χατζάκης, Βάνα Σύψα, Εμμανουήλ Μαγιορκίνης, Δημήτρης Παρασκευής και Αντιγόνη Κατσουλίδου.

Συζήτηση για φύλαξη του Αγ. Νικολάου με σεκιούριτι!

Συζήτηση για φύλαξη του Αγ. Νικολάου με σεκιούριτι!

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Παλλήνης " Η Κηπούπολη " : Κοπή πίτας την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 11 π.μ.

. theodorosstamatiou

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Παλλήνης " Η Κηπούπολη "  σας καλεί στην Κοπή της πίτας την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία του.

                                                                Το Διοικητικό Συμβούλιο

Έλληνας ή Πολίτης; Το ΣτΕ, η «ελληνικότητα» και η 2η γενιά




της Ανδρομάχης Παπαϊωάννου
Το ότι το ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον Νόμο 3838 το ξέραμε από το Νοέμβριο του ‘12. Το ότι η αντισυνταγματικότητα αυτή θα στηριζόταν στα επιχειρήματα που διάβασα στην απόφαση, δεν το περίμενα καθόλου. Πραγματικά πίστευα ότι η πλειοψηφία των Δικαστών θα ήταν σε θέση να διαχωρίσουν την έννοια του Λαού από την έννοια του Έθνους. Στο κάτω κάτω, ‘μορφωμένοι άνθρωποι είναι’, σκέφτηκα. Αμ δε… Όχι μόνο ταύτισαν τις δυο έννοιες, αλλά στήριξαν πάνω σε αυτή τη λογική ολόκληρη την επιχειρηματολογία τους.
Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε περίτρανα ότι δικαιώματα σε αυτή τη χώρα μπορούν να έχουν, μόνο όσοι είναι πάνω από όλα Έλληνες. Όχι πολίτες. Έλληνες. Και τι Έλληνες; Από αυτούς με το ξεχωριστό αίμα, τη μια και μοναδική κοινή καταγωγή, που φυλάνε σαν κόρη οφθαλμού τα ήθη και τα έθιμα ελληνικού πολιτισμού μη τυχόν και αλλοτριωθούν από τους ξένους εισβολείς. Πόσο εθνικιστικό παραλήρημα να αντέξει κανείς πια;
Και όχι μόνο αυτό, για να κάνουνε σε κάποιον την ‘τιμή’ να γίνει πολίτης θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι πιο Έλληνας από τους Έλληνες, μέσω ειδικών εξατομικευμένων εξετάσεων. Θα ήθελα πραγματικά να γίνουν οι εξετάσεις αυτές και σε όλους τους original Έλληνες, να έβλεπα ποιοι από όλους αυτούς χειρίζονται σωστά τη γλώσσα ή ξέρουν την Ελληνική ιστορία ή καλύπτουν τα οποιαδήποτε κριτήρια Ελληνικότητας που θέλουν να θεσπίσουν όλοι αυτοί που αντιτάχθηκαν στον Νόμο 3838.
Το αν ένα παιδί μεταναστευτικής καταγωγής έχει δικαίωμα να είναι πολίτης της χώρας που γεννήθηκε και μεγάλωσε δεν έχει να κάνει με υποκειμενικά ή ‘αντικειμενικά’ κριτήρια ελληνικότητας. Εκτός και αν έχει εφεύρει κανείς το Ελληνόμετρο και δεν μας το έχουνε πει ακόμα.
Ο Νόμος 3838 έδωσε το δικαίωμα στα παιδιά μεταναστευτικής καταγωγής να γίνουν πρώτα από όλα Πολίτες. Ισότιμοι πολίτες της χώρας στην οποία γεννήθηκαν ή/και μεγάλωσαν. Να γίνουν μέλη του Λαού, όχι του Έθνους. Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν αυτό μερικοί; Και ότι τα δικαιώματα οφείλουν να απορρέουν από την ιδιότητα του ατόμου ως πολίτη και όχι από την εθνική του ιδιότητα;
Το πόσο Έλληνας  ή Ελληνίδα είμαι εγώ, ή ο Νίκος, ή ο Ντόριαν, ή η Ζάχρα, έχει να κάνει πρωτίστως με το τι σημαίνει για τον καθένα μας ξεχωριστά αυτή η περιβόητη ελληνικότητα, και όχι με τον τόπο καταγωγής των γονιών μας.
Αν Έλληνας είναι αυτός που μιλάει για έθνος και φυλετική καθαρότητα, αν Έλληνας είναι όποιος είναι λευκός, Χριστιανός Ορθόδοξος και μιλάει Ελληνικά, αν Έλληνας είναι όποιος τραγουδά τον εθνικό ύμνο, τραμπουκίζει μετανάστες, ή γνωρίζει (λέμε τώρα) την ιστορία της Ελλάδας, τότε εγώ προσωπικά έχω πρόβλημα. Γιατί αν Έλληνας σημαίνει όλα αυτά, εγώ ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα. Ή μάλλον καλύτερα, δεν είμαι Ελληνίδα, γιατί δεν θέλω να είμαι Ελληνίδα.
Για μένα Έλληνας είναι όποιος πονάει αυτή τη χώρα, όποιος γεννιέται ή/και μεγαλώνει εδώ και τη νιώθει κομμάτι του. Όποιος ονειρεύεται στα ελληνικά, γελάει στα ελληνικά, τσακώνεται στα ελληνικά. Όποιος θέλει να αλλάξουν πράγματα σε αυτή την κοινωνία και το παλεύει. Όποιος πιστεύει στη δημοκρατία και την ισότητα, και κάνει τα πιστεύω του πράξη. Όποιος αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, και βλέπει στον άλλο τον ίδιο του τον εαυτό. Όποιος είναι ενεργός πολίτης, μα πάνω από όλα άνθρωπος.
Γιατί για μένα αυτό σημαίνει να είμαι Ελληνίδα.
Θα ήθελα πολύ να μην είμαι μέσα στη μικρή μειοψηφία που σκέφτεται διαφορετικά. Θα ήθελα πάρα πολύ να συμμερίζονται περισσότεροι την άποψη μου. Παρόλα αυτά όμως, οι 13 δικαστές του ΣτΕ που υποστήριξαν τον Νόμο 3838, μου δίνουν την ελπίδα ότι ίσως τελικά να μην είμαστε και τόσο μειοψηφία.
*H Ανδρομάχη Παπαϊωάννου είναι μέλος του Generation 2.0

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ- ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»Πρόσκληση σε Εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ- ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Πρόσκληση σε Εκδήλωση
Κοπής Βασιλόπιτας

Αγαπητά Μέλη – Συντοπίτες

Το Δ.Σ του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού συλλόγου Λουτρού – Καισαρείας
Παλλήνης «Ο Άγιος Δημήτριος» σας προσκαλεί στην πρώτη φετινή επίσημη
εκδήλωση του, στην κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/2/2013 και ώρα 11:00 π.μ.
στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού σχολείου Παλλήνης, που
βρίσκετε δίπλα στα νέα γραφεία του συλλόγου μας που είναι υπό κατασκευή.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρα, δίνοντας την ευκαιρία να βρεθούμε
όλοι μαζί, να ανταλλάξουμε ευχές και με αισιοδοξία να έχουμε μια ανταλλαγή
απόψεων για την ενίσχυση διεργασιών συλλογικής δράσης και αλληλεγγύης.
Με φιλικούς Χαιρετισμούς
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Σαρωτικός ο Άρης Βίτσιος πετάει το "γάντι" για το νερό - Παλλήνη Press

Σαρωτικός ο Άρης Βίτσιος πετάει το "γάντι" για το νερό - Παλλήνη Press

Για τον Παπασταύρου φίμωσαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου!


Η βιομηχανία λάσπης που έχει στηθεί για να απαξιώσει την Ζωή Κωνσταντοπούλου μόνο τυχαία δεν είναι. Σήμερα, το Newsbomb.gr σας αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που ο πρόεδρος της εξεταστικής απαγόρευσε την εξέταση μάρτυρα με πρόσχημα το C4i.

Τι συνέβη: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξέταζε την μάρτυρα δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου. Εκείνη την στιγμή, ο κύριος Μαρκογιαννάκης βρισκόταν εκτός αίθουσας, κουβεντιάζοντας με τον κύριο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρωτά την Παπαδάκου εάν ο κύριος Παπασταύρου που αναγράφεται στην λίστα, είναι ο δικηγόρος - σύμβουλος του πρωθυπουργού. Τότε, για πρώτη φορά στην εξεταστική, η μάρτυρας επιβεβαιώνει ότι ο Παπασταύρου που αναγράφεται στην λίστα, είναι το ίδιο πρόσωπο με τον στενό σύμβουλο του πρωθυπουργού! Ως διαχειριστής μάλιστα στο περιβόητο fund του κυρίου Μιωνή, με το κολοσσιαίο ποσό και τις φήμες περί μεγάλου πολιτικού ονόματος που κρύβεται πίσω από αυτό!

Και τότε η Παπαδάκου ξεκινά νέο σφυροκόπημα με σαφείς αιχμές για απόπειρα απόκρυψης του «μυστηριώδους» κατόχου του ποσού. Αναφέρει συγκεκριμένα την κυρία Μαρία Παντελή, εκφράζοντας την αγανάκτηση της, για το ότι δεν έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει στην επιτροπή, ενώ θα έπρεπε να είναι η βασική μάρτυρας!

Στο μεσοδιάστημα, ο κύριος Μαρκογιαννάκης ειδοποιείται (σύμφωνα με αυτήκοο μάρτυρα) ότι στην εξεταστική ακούγεται το όνομα «Παπασταύρου» και επιστρέφει στην αίθουσα άρον άρον.

Εκείνη την στιγμή η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρωτά την μάρτυρα για τον κύριο Ροσσώνη της λίστας που σχετίζεται με την Siemens και την πιθανή συσχέτιση με το C4i! Ερωτήσεις απολύτως δικαιολογημένες, ειδικά μετά την αποκάλυψη ότι το ένταλμα Χριστοφοράκου που αφορούσε το C4i είχε γίνει αποδεκτό από τον Γερμανό εισαγγελέα αλλά ...ακυρώθηκε από την Ελληνική δικαιοσύνη!

Ο κύριος Μαρκογιαννάκης λοιπόν, αρπάζει την (άσχετη) αφορμή για το C4i, με κίνδυνο να εκτεθεί ο ίδιος, προκειμένου να σταματήσει την ενοχλητική Κωνσταντοπούλου και τις αποκαλύψεις για τον πρωθυπουργικό σύμβουλο.

Βεβαίως, στα μέσα «διέρρευσε» μία φαρσοκωμωδία με μαλλιοτραβήγματα και υστερίες. Την ίδια στιγμή που για πρώτη φορά μάρτυρας υποστήριξε ότι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι όντως στην λίστα και διαχειριστής στο σκοτεινότερο λογαριασμό που έχει προκύψει μέχρι στιγμής.
 
newsbomb.gr

Κοίτα ποιος μιλάει

Του Κώστα Βαξεβάνη

Ο κύριος Χρήστος Μαρκογιαννάκης είναι πρώην εισαγγελέας, πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής πρώην κομμάτων. Το πορτραίτο του θα μπορούσε να αποτελεί κάλλιστα το πορτραίτο του πολιτικού συστήματος. Αυτή η ευχέρεια που έχει να εμφανίζεται ως αποκλειστικός εκφραστής των λαϊκών συμφερόντων, όποιο κόμμα και αν υπηρετεί, και ο στόμφος με τον οποίο διαβεβαιώνει γι αυτό, είναι τα μισά δομικά υλικά του πολιτικού συστήματος. Τα άλλα μισά είναι η ατιμωρησία και η ταύτιση των κατηγοριών που αποδίδονται με πολιτικές σκοπιμότητες.
Το όνομα του κυρίου Μαρκογιαννάκη έχει εμπλακεί σε πλείστες υποθέσεις. Δύο απ αυτές ήταν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών. Της SIEMENS και της ενοικίασης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων. Στο πρώτο σκάνδαλο, ο πρώην υπουργός κατηγορήθηκε ότι υπέγραψε για την παραλαβή του συστήματος παρακολούθησης C4I, παρά το ότι είχε αποκαλυφθεί ότι ήταν ακατάλληλο και η Δικαιοσύνη είχε σε εξέλιξη έρευνα που αφορούσε στελέχη της SIEMENS και προμηθευτές. Κατήγοροι του κυρίου Μαρκογιαννάκη ήταν το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της Αριστεράς. Ένα από τα φυσικά πρόσωπα κατηγόρους ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, τότε μέλος της Επιτροπής που συνέταξε το πόρισμα παραπομπής του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που τώρα κάθεται μαζί του στα έδρανα της Προανακριτικής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Το άλλο σκάνδαλο με τα πυροσβεστικά,αφορούσε την υπογραφή συμβάσεων πυρόσβεσης από τον κ Μαρκογιαννάκη σε τιμές τριπλάσιες από την πραγματική αξία. Νοικιάζαμε πυροσβεστικά ελικόπτερα με φωτογραφικούς διαγωνισμούς αφήνοντας στο έδαφος τα ιδιόκτητα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής.
Και για τα δύο σκάνδαλα ο κύριος Μαρκογιαννάκης, δεν παραπέμφθηκε να δικαστεί παρά το γεγονός πως διατυπώνονταν εναντίον του σαφείς κατηγορίες.Ο λόγος είναι πως τα αδικήματα του πρώην υπουργού είχαν παραγραφεί με βάση το νόμο Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών.
Αυτός λοιπόν ο πολιτικός, που σε άλλες συνθήκες θα αντιμετώπιζε ο ίδιος προανακριτικές της Βουλής, είναι Πρόεδρος της προανακριτικής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ. Και αυτό σίγουρα είναι αποκαλυπτικό για το πώς αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία η σημερινή τρικοματική κυβέρνηση. Ως τσίχλα που την μασά όποτε θέλει, με όποιο τρόπο επιθυμεί, κάνοντας πού και πού και καμιά τσιχλόφουσκα που σκάει με θόρυβο, οπότε και αναλαμβάνουν πολιτικοί τύπου Δένδια να ορκιστούν πως επρόκειτο για πυροβολισμό.
Το χειρότερο όμως δεν είναι πως ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης προεδρεύει εκεί που δεν δικαιούται ηθικά. Είναι ότι έχει αναλάβει την ψιθυρολογία διαμόρφωσης κλίματος εναντίον των μελών της Επιτροπής που κάνουν την δουλειά τους. Συνεπικουρούμενος από blogs,που πληρώνονται με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών εμφανίζει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ως τον πονοκέφαλο της Επιτροπής, ως την φλύαρη που εμποδίζει τη διαδικασία, ως γραφική που δεν αντιλαμβάνεται την πολιτική ευθύνη. Την ίδια εικόνα προσπαθούσαν να δώσουν για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όταν εξέταζε τον Βενιζέλο και τον Παπακωνσταντίνου στην προηγούμενη εξεταστική για τη λίστα. Εκεί που οι δύο πρώην υπουργοί δεν μπορούσαν να απαντήσουν, (θυμίζω την ερώτηση «πού παραδώσατε κύριε Παπακωνσταντίνου τη λίστα;» η οποία έγινε επτά φορές χωρίς να απαντηθεί) για να μην φανούν οι ίδιοι αναξιόπιστοι, έπρεπε να καταστήσουν αναξιόπιστη την Κωνσταντοπούλου. Με γελοιότητες, κατινιές και υπονοούμενα.
Αφού θέλει ο κ Μαρκογιαννάκης τόσο πολύ να δίνει συνεντεύξεις για το «φαινόμενο Κωνσταντοπούλου» εμείς του προτείνουμε να μας δώσει επιτέλους εκείνες που μας αρνήθηκε πολλές φορές: για τις προμήθειες SIEMENS και για τις συμβάσεις των πυροσβεστικών. Δέχεται;
Επίσης να θυμίσουμε πως στα αίτια καταστροφής της Ελλάδας δεν θεωρεί κανένας Έλληνας ούτε την πολυλογία, ούτε την επιμονή στις Εξεταστικές. Αντιθέτως θεωρεί τον χρηματισμό πολιτικών και την ατιμωρησία τους σε πολλά σκάνδαλα. Αν θέλει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης μπορούμε να μιλήσουμε όποια ώρα θέλει γι αυτά.
υ.γ: Μετά την ανάρτηση του άρθρου, ένας παλιός κοινοβουλευτικός πήρε τηλέφωνο για να θυμίσει κάτι που λεγόταν παλιά συχνά στο Κοινοβούλιο και όχι στις Επιτροπές: «Είναι κανών των ανικάνων τον ικανόν να κάνουν νάνον».
Διαβάστε σχετικό άρθρο στο HOT DOC που κυκλοφορεί:

Άρθρο 54α: Τροποποίηση του ν. 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» (Α΄15) | Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Άρθρο 54α: Τροποποίηση του ν. 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» (Α΄15) | Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Να xαίρεστε τους γιούς σας!


  by antifakozanis


Να xαιρεστε τον γιο σας τον Κορκονεα που δολοφονησε τον Αλεξη Γρηγοροπουλο
Να χαιρεστε τα παιδια σας στο Βολο που πουλουσανε Ηρωινη
Να χαιρεστε τον αξιωματικο στην Κερκυρα που ηταν στο κυκλωμα τοκογλυφιας
Να χαιρεστε τους γιουδες σας που το βραδυ δουλευουν μπραβοι για μεγαλομαφιοζους, οπως τον Λαυρεντιαδη
Να χαιρεστε τα παιδια σας στα Ματ που ψεκαζουνε την νεολαια μας με ληγμενα καρκινογονα χημικα που ακομα και σε περιοδο πολεμου απαγορευεται η χρηση τους.
Να χαιρεστε τον γιο σας Νικο, του ΑΤ Βεροιας, που οταν τοον φωναξε ο συναδελφος βασανιστης ‘ηρθε η σειρα σου Νικο’, ανταποκριθηκε αμεσως στο καθηκον.
Συγχαρητηρια για τα παιδια σας, να σας ζησουν!

Συνήγορος σε υπόθεση εμπλεκομένων στη λίστα ο Χρ. Μαρκογιαννάκης




Εκπληξη και πολλές συζητήσεις προκάλεσε χθες το βράδυ στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ, η αναφορά του μάρτυρα, δημοσιογράφου Γ. Ντάσκα, στο όνομα του προέδρου της επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος, σύμφωνα με τον καταθέτοντα στην επιτροπή, έχει αναλάβει με την ιδιότητά του ως ποινικολόγου την υπεράσπιση εφοριακού της Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, η οποία εμπλέκεται σε κύκλωμα υπόθεσης διαφθοράς, στο οποίο μάλιστα «μετέχουν» και δύο πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα.

Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για γνωστή υπόθεση κυκλώματος εφοριακών στην Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης οι οποίοι βαρύνονται με κατηγορίες για απόδοση ΦΠΑ σε εταιρεία «φάντασμα» με την επωνυμία «ΑΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΣΟΛΩΝ» την περίοδο 1998-2000, με ποσά τα οποία ξεπερνούσαν τα 500 εκατ. δραχμές ή το 1,5 εκατ. ευρώ.


Ο δημοσιογράφος που κατέθεσε στην επιτροπή, αναφερόμενος στην υπόθεση, φέρεται να είπε πως δύο από τα υψηλόβαθμα στελέχη της συγκεκριμένης εφορίας που εμπλέκονταν στο κύκλωμα καταγράφονται και στη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Μαρκογιαννάκη η πελάτης του όχι μόνον δεν ανήκε στο συγκεκριμένο κύκλωμα, αλλά όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε «κατοχύρωσε την υπηρεσία», όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της επιτροπής, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.


Ο ίδιος γνωστοποίησε πως για την εν λόγω υπάλληλο υπάρχουν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις και τρεις αθωωτικές, ενώ συνολικά βαρύνεται για 19 υποθέσεις, μία για κάθε υπογραφή που έβαζε στα σχετικά έγγραφα. Το θέμα της πάντως εκκρεμεί στο Εφετείο, με τον κ. Μαρκογιαννάκη να δηλώνει πως ανέλαβε την υπεράσπισή της πριν από τέσσερις μήνες, ενώ ακόμη δεν παρέστη σε καμία δίκη.


Οπως τόνισε, εξάλλου, «ο δικηγόρος υπερασπίζεται ανθρώπους και όχι πράξεις», επισημαίνοντας ότι «είναι ρατσισμός να στερείς από κάποιον το δικαίωμα να έχει δικηγόρο, διότι υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας». «Οταν μάλιστα διαγνώσεις ότι κάποιος είναι θύμα, κάνεις ό,τι μπορείς», ανέφερε, δηλώνοντας βέβαιος ότι η πελάτης του «θα καθαρίσει».


Πηγή: ' Εθνος

Πιέζει ο Ν.Κακλαμάνης να γίνουν κανονικά οι Δημοτικές Εκλογές και να μην δοθεί παράταση στη θητεία των τωρινών Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών



ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Τη ριζική του αντίθεση στο ενδεχόμενο αναβολής των Δημοτικών Εκλογών του 2014 και παράτασης της θητείας των τωρινών Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, εκφράζει , ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Δήμαρχος , Νικήτας Κακλαμάνης.
Σ΄ ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή , στον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, χαρακτηρίζει  «εκτός λογικής τις φήμες για παράταση της παρούσας δημοτικής περιόδου σε 5 χρόνια»
Ο κ. Κακλαμάνης τον καλεί να απαντήσει αν αληθεύουν οι φήμες για παράταση της δημοτικής θητείας σε 5 χρόνια.
Επίσης δηλώνει ότι «γνωρίζει» πως η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών σχεδιάζει τροποποίηση διατάξεων του « Καλλικράτη» και ρωτά τον υπουργό  αν μέσα σ΄αυτές τις αλλαγές συμπεριλαμβάνεται και η ψήφιση σε ότι αφορά την εκλογή των δημοτικών συμβούλων από το σύνολο των δημοτών και όχι ανά δημοτικό διαμέρισμα

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

enikos.gr - Πολιτική: Χρηματοδοτεί διαστημόπλοιο ο Χατζηδάκης

enikos.gr - Πολιτική: Χρηματοδοτεί διαστημόπλοιο ο Χατζηδάκης

Περί ιθαγένειας...


Θα φύγουν τα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ.
Που σπούδασαν σε ελληνικά σχολεία.
Μου έμαθαν τη γλώσσα σα μητρική τους όχι απ το σπίτι τους αλλά απ΄το σχολειό και τους φίλους τους.
Δεν τους θέλει η χώρα.Έχει πληθώρα έντιμων, εργατικών, μορφωμένων κατοίκων, βαρίδι είναι κι άλλοι.
Θα φύγουν οι νέοι που μεγάλωσαν εδώ, αλλά θα πάρουν μαζί τους την ομηρικής προέλευσης λέξη "θάλασσα", τη λέξη "ήλιος","ουρανός'
Θα πάρουν μαζί τους "Το μοιρολόγι της Φώκιας" τη "Μαρίνα των βράχων" 'Τον Τελευταίο Σταθμό"
Θα πάρουν μαζί το Φειδία , τον Πραξιτέλη αλλά και τον Θουκιδίδη , τον Επιτάφιο που μιλά για ποιος είναι ελευθερος πολίτης μιας πόλης και πώς αυτή τον τιμά.
Ας μην πάρουν μαζί τους τη πίκρα, τη ζηλοφθονία για τις επιτυχίες τους, το μίσος και την απέχθεια αυτών που μένουν πίσω.
Αντίο Μιράντα, Λάουρα, Αλβάρο,Αρτέμι,Γιάνκα,Βαλέριο....
Γειά σας αγαπητοί μου πρώην μαθητές.
Να κρατάτε μαζί σας, στην καρδιά σας, σαν πρεσβευτές, την αληθινή Ελλάδα.
Το Φώς και το Γέλιο μας.

Πλήρωσαν κι αφέθηκαν ελεύθεροι για την υπόθεση «Ήλιος»


 

Σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, που μετατράπηκε σε χρηματική ποινή, καταδικάστηκαν από το Εφετείο Aθηνών, οι τρεις υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας «Ήλιος» για το δυστύχημα στο Γραμματικό τον Αύγουστο του 2005.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή σε χρηματική όπως προβλέπει ο νόμος, και έδωσε την δυνατότητα στους κατηγορουμένους να την εξαγοράσουν με 80 χιλιάδες ευρώ ο καθένας.

Υπενθυμίζεται ότι στο αεροπορικό δυστύχημα έχασαν την ζωή τους 121 άνθρωποι.
 

Βουλευτές κατά βουλευτών για το κάπνισμα στη Βουλή

Όπως φαίνεται, ούτε στη Βουλή τηρείται ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος, παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε από αυτή... Μάλιστα, 88 βουλευτές των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κάνουν λόγο για απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη Βουλή, αφού «δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο στο οποίο ειδικά τις κρίσιμες ημέρες των συνεδριάσεων να γίνεται σεβαστή η απαγόρευση του καπνίσματος».

Η πρωτοβουλία για τη διαμαρτυρία ανήκει στους βουλευτές της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη και του ΠΑΣΟΚ, Πύρρο Δήμα.

Στην επιστολή τους τονίζουν πως «το εντευκτήριο της Βουλής έχει μετατραπεί σε καπνιστήριο βουλευτών και συνεργατών τους. Το ίδιο συμβαίνει και στο καφενείο, παρά το ότι ατύπως έχει δημιουργηθεί ειδικός κλειστός χώρος για καπνιστές». Αλλά και «στις συνεδριάσεις των προηγούμενων ημερών με μεγάλη προσέλευση κόσμου όλοι κάπνιζαν σχεδόν παντού, στους διαδρόμους, στο Περιστύλιο και στα γραφεία των κομμάτων».

Οι δυο βουλευτές ζητούν τη παρέμβαση του πρόεδρου της Βουλής προκειμένου «να σταματήσει αυτή η θλιβερή και εξοργιστική κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα να προστατευτεί το κύρος του κοινοβουλίου»

Καταδίκη της Ελλάδας για βιασμό Τούρκου από λιμενικό

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Χρηματική αποζημίωση και δικαστικά έξοδα θα πληρώσει η χώρα μας σε έναν λαθρομετανάστη που έζησε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια των Αρχών.

Καταδίκη της Ελλάδας για βιασμό Τούρκου από λιμενικό
Για παραβίαση των διατάξεων της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που απαγορεύουν τα βασανιστήρια και την απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου καταδίκασε, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012, την Ελλάδα, για την περίπτωση ενός παράνομου Τούρκου μετανάστη ( υπόθεση Zontul κατά Ελλάδας) ο οποίος, μετά την σύλληψη του, βιάσθηκε με...γκλόμπ από άνδρα του Λιμενικού Σώματος στα Χανιά.
Με την απόφαση υποχρεώνεται η Ελλάδα να καταβάλλει στον παθόντα 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη και 3.500 ευρώ για δικαστικά έξοδα.
Η υπόθεση αφορούσε έναν παράνομο μετανάστη, ο οποίος κατήγγειλε ότι ένας υπάλληλος του Λιμενικού τον βίασε με ένα γκλομπ κι ότι οι αρχές δεν του επέτρεψαν να εξεταστεί από τον γιατρό που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις. Περαιτέρω, ο προσφεύγων ανέφερε ότι οι όροι κράτησης για τους αιτούντες άσυλο δεν ήταν ικανοποιητικοί και ότι οι αρχές είχαν αποφύγει να διεξάγουν μια πλήρη, δίκαια και αμερόληπτη έρευνα, καθώς κι ότι οι υπεύθυνοι δεν είχαν τιμωρηθεί επαρκώς, αφού το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο δεν είχε θεωρήσει τον βιασμό με το γκλομπ, ως διακεκριμένη περίπτωση βασανιστηρίου.
Ο μετανάστης είχε επιβιβαστεί σ΄ ένα πλοίο από την Κωνσταντινούπολη μαζί με άλλους 164. Το πλοίο κατελήφθη από το Λιμενικό Σώμα και οδηγήθηκε στο λιμάνι των Χανίων. Ο προσφεύγων ανέφερε ότι δύο λιμενικοί τον υποχρέωσαν να ξεντυθεί όσο ήταν στο μπάνιο κι ότι ένας από αυτούς τον απείλησε και τελικά τον βίασε με ένα γκλομπ. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συμβάν, οι κρατούμενοι προχώρησαν σε απεργία πείνας. Κάποιοι από τους λιμενικούς, στη συνέχεια τούς χτύπησαν, τους κατάβρεξαν με νερό κι ένα άλλο χημικό, ενώ έναν κρατούμενο τον έβαλαν να πηδάει σαν λαγός. Ο προϊστάμενος της λιμενικής υπηρεσίας - που δεν ήταν παρών στα περιστατικά - διέταξε έρευνα.
Ο προσφεύγων ζήτησε να υποδείξει τον υπάλληλο που τον βίασε, αλλά το αίτημά του να εξεταστεί από τον γιατρό της υπηρεσίας απορρίφθηκε. Ωστόσο, ο γιατρός εξέτασε τους κρατούμενους που ισχυρίστηκαν ότι χτυπήθηκαν και κατέγραψε ότι 16 από αυτούς είχαν σωματικές βλάβες. Πέντε από αυτούς οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.
Στις 8 Ιουνίου 2001, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επιβεβαίωσε ότι είχε ξεκινήσει εσωτερική διοικητική έρευνα. Στις 10 Ιουνίου οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο παλαιό αεροδρόμιο των Χανίων όπου τους επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των Γιατρών του Κόσμου.
Στις 14 Αυγούστου 2001 ένας ανώτερος λιμενικός υπέβαλε την έκθεσή του σχετικά με την διοικητική εξέταση της υπόθεσης. Η έκθεση βασίστηκε στα στοιχεία που κατέθεσε ο υπάλληλος, ο οποίος είχε πει ότι χτύπησε ελαφρά στα οπίσθια τον προσφεύγοντα με το γκλομπ του. Η έκθεση αποδεχόταν αυτή την κατάθεση ως πειστική, δεδομένου ότι δεν είχε καταγραφή κάποια σωματική βλάβη του προσφεύγοντος στα σχετικά αρχεία.
Ο φάκελος διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Χανίων, ο οποίος κίνησε ποινική δίωξη στις 3 Οκτώβρη εναντίον πέντε λιμενικών. Όσον αφορά τον υπάλληλο που κατηγορεί ο προσφεύγων για το βιασμό, παραπέμφθηκε για βίαιη επίθεση εναντίον της ανθρώπινης και σεξουαλικής αξιοπρέπειας. Η δίκη αναβλήθηκε δύο φορές.
Ένα χρόνο μετά, ο προσφεύγων διαπίστωσε ότι η κατάθεσή του για τον βιασμό είχε καταγραφεί με ανακρίβειες, ότι ο βιασμός είχε αποδοθεί ως "ράπισμα" και "χρήση ψυχολογικής βίας".
Στις 15 Νοεμβρίου 2003, ο προσφεύγων επικοινώνησε με τον Συνήγορο του Πολίτη. Ο τελευταίος έστειλε μια επιστολή στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ζητώντας του να διαταχθεί νέα πειθαρχική έρευνα, καθώς η πρώτη διοικητική εξέταση δεν είχε λάβει υπόψη τον βιασμό του προσφεύγοντος από τον λιμενικό. Ο Συνήγορος του Πολίτη ανέφερε ότι η υπόθεση έθιγε την εικόνα και την τιμή της Λιμενικής Υπηρεσίας και έθετε σε αμφιβολία την ικανότητα της Χώρας να διασφαλίσει τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τον Φεβρουάριο του 2004, ο προσφεύγων έφυγε από την Ελλάδα και πήγε αρχικά στην Τουρκία και στη συνέχεια στο Λονδίνο με τον σύντροφό του. Ζήτησε ενημέρωση για την υπόθεσή του μέσω της Ελληνικής πρεσβείας.
Στις 15 Οκτώβρη 2004, το Ναυτοδικείο επέβαλε ποινές φυλάκισης - ορισμένες με αναστολή - σε πέντε λιμενικούς. Ο λιμενικός που κατηγορήθηκε από τον προσφεύγοντα καταδικάστηκε αρχικά σε 30 μήνες φυλάκιση για προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας. Στην εκδίκαση της έφεσης, το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο μείωσε την ποινή του υπαλλήλου σε 6 μήνες φυλάκιση, η οποία τράπησε σε πρόστιμο 792 ευρώ.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έκρινε ότι μια τόσο σοβαρή πράξη διείσδυσης στο σώμα του θύματος αποτελεί βασανιστήριο, όπως έχει εξάλλου κριθεί κι από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Ρουάντα και το Παναμερικάνικο Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν διεξήχθη επαρκής και αποτελεσματική έρευνα, αφού είχε απορριφθεί το αίτημα του προσφεύγοντος να εξεταστεί από γιατρό μετά τον βιασμό του, καθώς και ότι το περιστατικό είχε καταγραφεί ανακριβώς ως "ράπισμα" και "άσκηση ψυχολογικής βίας". Έτσι, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι με αυτά τα στοιχεία η έρευνα δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Πηγή: ΑΠΕ

Αναστασία Σακελλαρίου: η κυρία με μισθό διπλάσιο του Πρωθυπουργού « Φήμες

Αναστασία Σακελλαρίου: η κυρία με μισθό διπλάσιο του Πρωθυπουργού « Φήμες

Planet-Greece: Έγκυρη ενημέρωση: Εφαρμογή για να μάθετε πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος...

Planet-Greece: Έγκυρη ενημέρωση: Εφαρμογή για να μάθετε πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος...: Μία νέα ιστοσελίδα-εφαρμογή, με το όνομα Dognition, έκανε την εμφάνισή της στο Internet, και υπόσχεται να σας βοηθήσει να μάθετε πόσο έξυπ...

Κίνδυνος κατάσχεσης για όσα νησιά ενοικιαστούν


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ  
Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη
Ευρωβουλευτή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Στρασβούργο, 6 Φεβρουαρίου 2013
 
 Κίνδυνος κατάσχεσης για όσα νησιά ενοικιαστούν
Επείγουσα γραπτή ερώτηση του Κρ. Αρσένη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τον κίνδυνο κατάσχεσης από κράτη και ιδιώτες δανειστές των ελληνικών νησιών και βραχονησίδων που θα περιληφθούν στη λίστα ενοικίασης με στόχο την κατασκευή τουριστικών κατοικιών θέτει με επείγουσα γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης.
 
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Ανδρέας Ταπραντζής, έχει επιβεβαιώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg την ύπαρξη της σχετικής λίστας προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι να κατασκευαστούν σε αυτά τουριστικές κατοικίες και άλλες τουριστικές δραστηριότητες. Το δημοσίευμα του πρακτορείου έκανε λόγο για σχετική λίστα 40 νησιών και βραχονησίδων.
 
Μέσω της εμπορικής αξιοποίησης με μακροχρόνια ενοικίαση για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών, τα συγκεκριμένα νησιά και βραχονησίδες παύουν να αποτελούν τμήμα της δημόσιας περιουσίας, γίνονται κομμάτι της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου και εκτίθενται σε κίνδυνο κατάσχεσης από τους δανειστές της χώρας μας.
 
Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης προς την Επιτροπή ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε τα εξής:
 
"Ο εκπρόσωπος της τρόικας κ. Ντερούζ είχε με θράσος δηλώσει ότι μετά από συνομιλίες που είχε με τους "πιο σημαντικούς ανθρώπους της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός πολιτικής" ή λύση στα οικονομικά μας προβλήματα είναι η καθολική ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιούσιας και η ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας. Ο διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ εφαρμόζει και τα δύο κατά γράμμα βγάζοντας στο σφυρί νησιά και βραχονησίδες.

Το χειρότερο όμως είναι ότι με τον τρόπο αυτό καθιστούν δυνατή την κατάσχεση των νησιών και των βραχονησίδων μας από κράτη και ιδιώτες δανειστές."
 
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης
 
Νησιά και βραχονησίδες προς εμπορική αξιοποίηση δήλωσε ότι έχουν εντοπιστεί ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Ανδρέας Ταπραντζής, στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. Επισήμανε επιπλέον ότι αυτό θα γίνει με τη μορφή μακροχρόνιας ενοικίασης των νησιών από 30 έως 50 χρόνια με το ισχύον δίκαιο όπως τόνισε να μην επιτρέπει στο Ταμείο την ολοκληρωτική πώληση των νησιών. Το δημοσίευμα του πρακτορείου έκανε λόγο για σχετική λίστα 40 ακατοίκητων νησιών και βραχονησίδων. Ο διευθυντής του Ταμείου επιβεβαίωσε την ύπαρξη της λίστας προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι να κατασκευαστούν σε αυτά ολοκληρωμένες τουριστικές κατοικίες και άλλες τουριστικές δραστηριότητες.
 
Η δήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια των δημόσιων παραινέσεων από πλευράς του τότε εκπροσώπου της στην τρόικα Σερβάζ Ντερούζ, τις οποίες είχα θέσει με τη P-001864/2011 ερώτησή μου υπόψη της Επιτροπής. Συγκεκριμένα μετά από συνομιλίες του με τους "πιο σημαντικούς ανθρώπους της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός πολιτικής" όπως ο ίδιος είχε τονίσει στις δημόσιες δηλώσεις του, ο κ. Ντερούζ υποστήριξε δημόσια την καθολική ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την πώληση παραλιών για την ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας.
 
Δεδομένου α) ότι μέσω της εμπορικής τους αξιοποίησης, τα συγκεκριμένα νησιά και βραχονησίδες θα παύσουν να αποτελούν τμήμα της δημόσιας περιουσίας (domaine public) και θα γίνουν κομμάτι της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου και β) ότι το ελληνικό δημόσιο στο πλαίσιο ομολογιακών και δανειακών συμβάσεων, δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί τις ρήτρες προνομίων και ασυλιών που απολαμβάνει στο ελληνικό δίκαιο σχετικά με διεκδικήσεις επί της ιδιωτικής του περιουσίας, ερωτάται η Επιτροπή:
 
Η εμπορική αξιοποίηση των νησιών με μακροχρόνια ενοικίαση για κατασκευή τουριστικών κατοικιών και άλλων τουριστικών δραστηριοτήτων, εκθέτει τα νησιά αυτά στον κίνδυνο κατάσχεσης από δανειστές της Ελλάδας είτε κράτη είτε ιδιώτες σε περίπτωση που ανακύψουν οικονομικές διαφορές με το ελληνικό δημόσιο;
 
Επικοινωνία: kriton.arsenis@europarl.europa.eu,

«Πυρήνες της Φωτιάς»: Δεν είναι μέλη μας οι «4» της Κοζάνης


Την αλληλεγγύη τους στους τέσσερις προφυλακισθέντες για την υπόθεση της Κοζάνης εκφράζουν οι «Πυρήνες της Φωτιάς» σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε  στον δικτυακό τόπο του indymedia. Υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι οι τέσσερις συλληφθέντες δεν είναι μέλη της οργάνωσης. 
Αν μιλάμε, μιλάμε γιατί δεν εγκαταλείπουμε τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στο βόθρο της κρατικής προπαγάνδας.
Για την ληστεία στην τράπεζα της Κοζάνης τον αποκλειστικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι συλληφθέντες, οι οποίοι δεν είναι μέλη της Συνωμοσίας, άλλωστε από αυτές τις συλλήψεις δεν «χτυπήθηκε» η

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Μουνταρία …



Η σημερινή φωτογραφία που δημοσίευσε ο Guardian και κάνει τον γύρο του διαδικτύου, μου προξένησε καίριο χτύπημα. Διότι ασχολούμαι εδώ και καιρό με ένα θέμα, από αυτά που μπορεί κάποια στιγμή, αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, να γίνουν και βιβλίο. Δημοσιεύω εδώ ένα απόσπασμα, βασισμένο σε λόγια παλιού ναυτικού:
“Άμα ξεμπαρκάριζε κανένας από το βαπόρι, του ‘λεγα τα ρούχα που έχεις για πέταμα, φανελάκια, παντόφλες, παπούτσια, μην τα πετάξεις, βάλ’ τα σε ένα τσουβάλι. Και άμα πηγαίναμε στην Αφρική, στη Νιγηρία, το μεσημέρι που σταματούσανε οι εργάτες του λιμανιού για φαϊ, έβγαινα στη σκάλα του βαποριού και πέταγα ένα φανελάκι. Εκατό άτομα μουντέρνανε το φανελάκι, εκατό άτομα μουντέρνανε μια παντόφλα, σαγιονάρα. Έπιανε ένας τη σαγιονάρα κι εγώ στεκόμουνα με την σαγιονάρα την άλλη στο χέρι και με παρακαλούσε δώσε μου την εμένα γιατί άμα την πετάξεις θα μείνω με μια σαγιονάρα, τόσο χάλι οι ανθρώποι να πούμε. Πολλές φορές δεν την πετούσα την άλλη, την έδινα στον ίδιον, που είχε πιάσει την πρώτη… ”
Τα συμπεράσματα δικά σας

Γιάννης Μακριδάκης

Αθήνα, σωτήριον έτος 4 μετά Μνημόνιον


1 / 1
Φωτογραφία: Μάριος Λώλος
 

‎1. Πανηγυρίζουν τον ερχομό του πρωτογενούς πλεονάσματος; 2. Γιορτάζουν τον χαμηλότερο πληθωρισμό της ευρωζώνης; 3. Χαίρονται που με επιστρατευμένα καράβια-ΜΜΜ μπορούν να ταξιδεύουν παντού; 4. Δοξάζουν την κυβέρνηση που έφερε την πολυπόθητη ανάπτυξη; 5. Λένε «ευτυχώς που δεν έχουμε κυβέρνηση της Αριστεράς να στηνόμαστε στην ουρά για μια σακούλα ντομάτες»;
Η φωτογραφία είναι σημερινή, έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης,στην οδό Αχαρνών όπου από τις 9 το πρωί οι πωλητές λαϊκών αγορών έστησαν λαϊκή αγορά και μοίρασαν οπωρολαχανικά δωρεάν σε ανέργους, πολύτεκνους και συνταξιούχους.

Η ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗ: Α. Παναγιωταρέα: "Καθηγήτρια" αναξιοπρέπειας

Η ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗ: Α. Παναγιωταρέα: "Καθηγήτρια" αναξιοπρέπειας

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Το πιο δύσκολο αντίο στον Κίμωνα

Το πιο δύσκολο αντίο στον Κίμωνα

ΣΥΡΙΖΑ προς Δένδια: Έγιναν οι μηνύσεις στην Guardian;


Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/ FosPhotos
Ξαναφέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο προσκήνιο τις καταγγελίες για βασανισμό συλληφθέντων διαδηλωτών τον περασμένο Σεπτέμβριο, θέμα το οποίο είχε αναδείξει η Guardian και είχε οδηγήσει τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια να ζητήσει προκαταρκτική εξέταση, αλλά και να προαναγγείλει μηνύσεις εναντίον της βρετανικής εφημερίδας.

Προς νοικοκυραίους επιστολή

Προς νοικοκυραίους επιστολή

νοικοκΓια σένα, φίλε μου, δουλεύουν όλοι αυτό τον καιρό. Για σένα δουλεύει ο Δένδιας, για σένα δουλεύει ο Κεδίκογλου, για σένα ο Χατζηδάκης, ο Μουσουρούλης, για σένα κι ο ίδιος ο Σαμαράς. Μπορεί και να μην τα καταφέρνουν και τόσο καλά στο δίχτυ προστασίας των αδυνάτων, στην ανάπτυξη, στον έλεγχο των τιμών, στη συλλογή των φόρων. Αλλά μοχθούν για να σου εξασφαλίσουν εσένα το αίσθημα της ασφάλειας, την τήρηση του νόμου και της τάξεως.

Καλά τους έκαναν; Της Αγγελικής Σπανού

Η δικαστική έρευνα είναι αναγκαία, αλλά επί της ουσίας περιττή. Κοιτάς τις φωτογραφίες και καταλαβαίνεις τι ακριβώς συνέβη -αν βλέπεις. Η τεχνική επεξεργασία έγινε για να περιοριστεί η αποτύπωση της αγριότητας, η οποία όμως δεν κρυβόταν με τίποτα.
Οι αστειότητες του κ. Δένδια, ότι το photoshop χρησιμοποιήθηκε για να αναγνωρίζονται τα πρόσωπα και να συλλεχθούν πληροφορίες για τη δράση τους, προκαλούν την κοινή λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Κατά μία παράξενη σύμπτωση, το μεγαλύτερο ρετούς έχει πέσει στο αριστερό μάτι καθενός, γιατί και στα σώματα ασφαλείας ισχύει η στατιστική ότι οι περισσότεροι είναι δεξιόχειρες.
Αρχικά εκτιμήθηκε ότι δεν θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση, έτσι το υπουργείο Προστασίας του

Κίνηση για τις ελευθερίες, απάντηση στον εκφασισμό | Του Παναγιώτη Φραντζή

Τα περιστατικά των τελευταίων ημερών δείχνουν πού το πάνε η κυβέρνηση και οι συνομιλητές της: Αστυνομικές επιχειρήσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους, συλλήψεις και βαριές κατηγορίες αδιακρίτως· επιστράτευση των απεργών στο μετρό και επιβολή της λήξης της απεργίας με τα ΜΑΤ· «αδυναμία εντοπισμού» δραστών ρατσιστικών εγκλημάτων· επίθεση άνευ προηγουμένου σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που διαμαρτύρονταν στον υπουργό Εργασίας, συλλήψεις, κατασκευασμένες εικόνες· βάναυση μεταχείριση κρατουμένων, σφαλιάρες και φώτοσοπ, οργανωμένη παραπληροφόρηση και κατασκευή υπόπτων· σιγή για τις πολύ συγκεκριμένες απειλές σε δημοσιογράφο του UNFOLLOW, για να σταματήσει την έρευνά του.
Του Παναγιώτη Φραντζή

Η Επιτροπή για μία Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας, επιχειρεί να δώσει μια άλλη απάντηση στο φαινομενικό αδιέξοδο της κατάστασης. Καλείται να εργαστεί για την ανάδειξη του δημοκρατικού ζητήματος από τη σκοπιά της σύγχρονης εργατικής τάξης, εργαζομένων και ανέργων, που έχουν κάθε δικαίωμα να αμφισβητήσουν τους νόμους που ισχύουν σήμερα και τους καταδικάζουν στη φτώχεια και την υπερεκμετάλλευση – από τη σκοπιά του κόσμου της εργασίας, που έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την ελευθερία και τη δημοκρατία που δεν γνώρισε ακόμα.
Καλείται μια τέτοια Κίνηση να αναδείξει πώς δουλεύουν μαζί Κυβέρνηση-Αστυνομία-ΜΜΕ για να

Η ΥΠΟΚΩΦΗ ΒΙΑ

«TA NEA»  παραχωρούν εκτάκτως τη θέση
του κυρίου άρθρου τους στον ομότιμο
καθηγητή της Ιατρικής Σχολής
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ Μ. ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟ

Tα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ) πήραν φωτιά. Η πρόσφατη ειδεχθής τρομοκρατική πράξη σε πολυσύχναστο, κλειστό εμπορικό χώρο γεμάτο παιδιά και ενηλίκoυς στο Μαρούσι συζητήθηκε, δικαιολογημένα, ευρέως. Αναμφίβολα η πράξη αυτή καθαυτή και οι εκτελεστές της είναι επαίσχυντοι και καταδικαστέοι. Αν θέλουμε, όμως, να πάρουμε το θέμα της τρομοκρατίας και της βίας, γενικότερα, στα σοβαρά, δεν πρέπει να περιοριστούμε στην καταδίκη τους, αλλά να πάμε βαθύτερα. Nα αναζητήσουμε αν όχι τα γενεσιουργά αίτια της τρομοκρατίας, τουλάχιστον να πασχίσουμε να κατανοήσουμε το περιβάλλον που καθιστά την τρομοκρατική βία εφικτή. Εχω τη γνώμη ότι η τρομοκρατική βία επωάζεται σε ένα περιβάλλον που συστηματικά ευνοεί την «υπόκωφη βία». Η υπόκωφη βία δεν είναι απαραίτητο να πάρει τη μορφή εκρήξεων βομβών ή την εκτόξευση μολότοφ αλλά, στη χυδαία της μορφή, προκύπτει ως η μονομερής και ανενδοίαστη επιβολή του ισχυρού στον αδύναμο ή ως η ξεδιάντροπη, συστηματική

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την Γενική...

Ε.ΠΑ.Μ. Νοτίου Τομέα: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την Γενική...: Όλοι έχετε ακούσει πλέον τα καλέσματα του Ε.ΠΑ.Μ. για Γενική Πολιτική Απεργία. Όμως είναι πολύ λιγότεροι αυτοί που καταλαβαίνουν τι ακρι...

Που πήγαν τα 600.000 ευρώ οέο; τα ψάχνει ο Εισαγγελέας



Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για αντιπλημμυρικά έργα κόστους 600.000 ευρώ που εκτελέστηκαν στο δήμο Πύργου, διέταξε σήμερα ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτης Μεϊδάνης. Ζητείται να διερευνηθεί η τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων όπως απιστία και ψευδής βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος , παράβαση καθήκοντος κλπ σε βάρος τοπικών αιρετών παραγόντων του δήμου Πύργου. Η υπόθεση αφορά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Πύργου, στις 24/12/2012 να εγκρίνει και να αποδώσει με απ ευθείας ανάθεση, το χρηματικό ποσό των 600.795 ευρώ για έργα που είχαν εκτελέσει εργολάβοι και ιδιοκτήτες σκαπτικών μηχανημάτων τον Φλεβάρη του 2012 μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την πόλη. Την εισαγγελική παρέμβαση

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Η επιστολή των φίλων του Αλέξη | DOC TV | documenting everyday life

Η επιστολή των φίλων του Αλέξη | DOC TV | documenting everyday life

Για τους Πυρήνες

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, είδα χτες κάποιους άλλους πιτσιρίκους να έχουν συλληφθεί στους Πυρήνες της Φωτιάς. Ένας εξ’ αυτών ήταν φίλος του Γρηγορόπουλου και παρών στη δολοφονία του. Με μπλαβιασμένα μάτια και έχοντας αρχίδια, να βρίζουν τα άλλα αρχίδια.
Αναρωτιέμαι, πως να ένιωσε το παιδί μπροστά στη δολοφονία του φίλου του από τον Κορκονέα; Υποθέτω αδυναμία. Υποθέτω ότι θα κατηγορούσε τον εαυτό του μετά που δεν έκανε τίποτα τότε. Υποθέτω πάντα, δεν ξέρω… πείτε μου όμως, πώς να βγει ένα παιδί χωρίς μίσος στην εξουσία (κάθε μορφής) μετά από τέτοιο βίωμα; Τι ψυχικά τραύματα κουβαλάει;
Είμαι σίγουρη εάν ψάξει κανείς το παρελθόν των νέων που συνελήφθησαν θα βρει τουλάχιστον από μία τραγωδία που να αφορά την κρίση. Κάποιον άνεργο, κάποιον γονέα που να υπέστη ταπείνωση από αφεντικά. Τα ξέρεις, τα βλέπεις γύρω σου, δεν είναι ανάγκη να στα πω εγώ.
Ζούμε τα τελευταία χρόνια τον παραλογισμό σε όλο του το μεγαλείο. Ενεχυροδανειστήρια έχουν ξεφυτρώσει παντού, νεοάστεγοι, ηλικιωμένοι ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια, παιδιά λιποθυμούν σε σχολεία, μωρά υιοθετούνται λόγω οικονομικής δυσπραγίας, και μία νέα γενιά άνεργη, μία νέα γενιά σε αχρηστία. Σαν να σου λέει το σύστημα «εσείς περισσεύετε, ψοφήστε».
Κι απ’ την άλλη πλευρά η άλλη Ελλάδα. Η ΝεοΕλλάδα:
Η κάθε λογής κότα πηγαίνει στα μπουζούκια, βάφει τα νύχια της και νοιάζεται μόνο να βρει τον επόμενο γκόμενο για να διαιωνίσει το ηλίθιο είδος της.
Ο νεοέλληνας που το παίζει και πολύ έλληνας, αλλά μόνο όπου τον παίρνει: στην προλαλήσασα χαζογκόμενα, στους μετανάστες, στο γήπεδο.
Τον φαντάζομαι να κάνει μόκο μπροστά στο αφεντικό που μόλις του έκανε μείωση και να κατηγορεί τον υπάλληλο του μετρό που απεργεί γιατί: «Γιατί να μη φάει κι εκείνος το αγγούρι όπως κι εγώ; Εγώ Μαλάκας είμαι;» Ναι. Μαλάκας είσαι. Και βαρέθηκα να ακούω όλο «Εγώ». ΕΣΥ. Ούγκανε!
Είμαι επίσης σίγουρη ότι τα παιδιά αυτά είναι υψηλής μόρφωσης. Γιατί για να επιτίθεσαι στο σύστημα (ακόμη και με λάθος τρόπους), προϋποθέτει να έχεις διαβάσει πέντε αράδες.
Είμαι σίγουρη ότι αυτά τα παιδιά ήταν ευαίσθητα. Και τους γάμησε το σύστημα την ευαισθησία τους, με την αναισθησία του.
Ο τηλεαστέρας με μπουκωμένο στόμα το παίζει μάγκας και βάζει τσουλιά να του χορεύουν στο τραπέζι (που τα βρήκε τα 5,5;).
Ο ανώτατος αξιωματούχος, που μας κάνει υποδείξεις για κακοδιαχείριση, βιάζει και τη βγάζει λάδι.
Ο υπουργός δεν πήρε μέτρα πυρόσβεσης και κάηκε η μισή Ελλάδα (κοιμάται ήσυχος), ο γλοιώδης χοντρός πηδάει τη συμβασιούχο για μια θέση στο δημόσιο, ο άλλος παίρνει υποβρύχια και γέρνουν, αποκαλύπτεται ιατρικό απόρρητο ιερόδουλων με AIDS (χωρίς λέξη για προαγωγούς), για να μη πιάσω την Χαλκιδική, τον ΟΠΑΠ, τα καρτέλ, την Κούνεβα, δε θα έχει σταματημό η λίστα…
Και από την άλλη ο απολυμένος μένει χωρίς σπίτι ή ρεύμα. Ο νέος μένει με τους γονείς στα 30. Τις προάλλες είδα στον ΟΑΕΔ καρκινοπαθή να ζητάει χαρτιά απόδειξης ανεργίας διότι δεν ήταν ασφαλισμένη, και δεν μπορούσε να νοσηλευτεί. Κάποιος από τους πρωτεργάτες αυτής της δυστυχίας κάνει διαλέξεις στο Χάρβαρντ. Και θεωρούνται αυτά φυσιολογικά.
Δε θεωρώ τυχαίο που στην τηλεόραση δεν έδειξε το «Ζήτω η αναρχία κουφάλες», ενόσω τα παιδιά είχαν μπλαβιασμένα μάτια από το σάπισμα στο ξύλο. Αυτό έδειχνε αξιοπρέπεια κι ακεραιότητα. Κι έχουν γίνει τόσο σπάνια στις μέρες μας που εμπνέουν. Και το φοβούνται αυτό.
ΥΓ: Σκατά στον Κούγια (δικηγόρο του δολοφόνου Κορκονέα), που έστειλε επιστολή στο φίλο του (δολοφονημένου) Αλέξανδρου, Νικόλαο Ρωμανό, ψάχνοντας πελάτες. Η σαπίλα σε όλο της το μεγαλείο.
Φιλικά,
Κωνσταντίνα
(Αγαπητή φίλη, λαμβάνουμε αυτό που ζητήσαμε και αυτό που αξίζουμε. Όταν το σύστημα σου λέει «περισσεύετε», αντιδράς και εξεγείρεσαι. Αν δεν αντιδράσεις, όντως περισσεύεις. Και καταλήγεις να μισείς τα παιδιά που έχουν τα κότσια να αντιδρούν. Γιατί σου θυμίζουν πόσο σιχαμένος και τιποτένιος είσαι.)
απο Pitsirikos

Δήλωση συλληφθέντα Αναρχικού: Ζήτω η Αναρχία Κουφάλες!

Δυο λόγια για τον Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο - από έναν καθηγητή του | ΚΕΙΜΕΝΑ | LiFO

Δυο λόγια για τον Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο - από έναν καθηγητή του | ΚΕΙΜΕΝΑ | LiFO

Θα΄ σαι πάντα ο Ένας και όχι… οι άλλοι

Stadion Stade de France - MS Παιδιά περήφανα, γεννημένα για μάχες… Ο στίβος δεν είναι παιχνίδι, είναι ο αθλητισμός. Αυτός που κάνει στίβο -και συνεχίζει μετά τα δυό τρία πρώτα χρόνια να κάνει στίβο-  δεν το κάνει για την πλάκα του! Μπορεί έτσι να λέει, γιατί ενδεχομένως χάνει από τους άλλους, αλλά η καρδιά του το ξέρει. Είτε κάθεται στην εκκίνηση των δρόμων, είτε προετοιμάζεται για αλματα ή ρίψεις, θέλει να νικήσει να «φάει» τους γύρω του. Θέλει να΄ναι πρώτος , αντε στην καλύτερη δευτεροτρίτος, πάντως εκείνο που θέλει είναι να ξεπεράσει τους αντιπάλους του.
Ο στίβος φτιάχνει παιδιά μαχητές στη ζωή. Γυμνάζει σώμα και πνεύμα. Ο στίβος είναι ο αθλητισμός και είναι το κορυφαίο άθλημα γιατί ακριβώς χειραγώγησε και καλλιέργησε τα ένστικτα υπεροχής,

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

O Γερακιώτη, o Παλληνιώτης και το…… κακό (τους) αναδομημένο συναπάντημα!


Γερακιώτης: Για σου ομογενοποιημένε και μέχρι την 28η Οκτωβρίου μερικώς ….ομογενή συνδημότη, έχω καιρό να σε δω και το…..χάσμα μεταξύ μας όλο και βαθαίνει. Δεν σε βλέπω ούτε στις εκδηλώσεις σκοπιμότητας του δήμου, ούτε καν στην τελετή μερικής αναδόμησης των…..μισθοδοτικών καταστάσεων των δημοτικών συμβούλων!

Παλληνιώτης: Έχεις μερικώς δίκιο συνδημότη μου, είναι γεγονός ότι οι <Πίτες> μου φέρνουν αλλεργία, όχι βέβαια η πίτα, αλλά η διαδικασία <κοπής της πίτας> με τους γνωστούς…..κολαούζους να…..χαριεντίζονται πέριξ του κατ΄ έθιμον στρογγυλού φλουριού. Όμως παρακολούθησα την ενημέρωση για τα σχέδια πόλης και τα εύσημα που έδωσε ο δήμαρχος στον συντοπίτη υπεύθυνο για τα σχέδια αντιδήμαρχο κ. Μπάκα για την καθοριστική συμμετοχή του.

Γερακιώτης: Ναι αλλά όπως φαίνεται απαξιώνεις το γεγονός ότι η τύχη του δήμου άλλαξε χέρια και μάλιστα έγινε και ο ενθρονισμός των νεοθεσιτών και η…..επικαιροποίηση των άλλων.

Παλληνιώτης: Αν σε πιάνω επαρκώς, θα εννοείς προφανώς την αναδόμηση των αντιδημάρχων και των άλλων ψιλο-αμοιβομένων της ντροπής που λέγαμε στο προηγούμενο τηλεφώνημα. Άστα να πάνε στο διάολο, συνηθισμένα πράγματα, άλλωστε το μέλι το τρώνε οι κηφήνες!

Γερακιώτης: Ναι αλλά ο δήμαρχος σε αυτή την αναδόμηση……κούφανε τα πλήθη, χρησιμοποίησε στις επιλογές του καινοτόμο διαδικασία με…..αντικειμενικά κριτήρια! Μάλιστα κύριε!

Παλληνιώτης: Αααα! αν είναι έτσι γουστάρω, για λέγε-για λέγε μερικά απ΄ αυτά τα κριτήρια, έτσι δεν τά ΄πες;

Γερακιώτης: Βεβαίως και θα σου πω άπιστε, για να τα μάθουν όλοι:

1ον) Αξιοποιήθηκαν όποιοι συμμετείχαν ενεργά και προσέφεραν προστιθέμενη αξία ως δημοτικοί σύμβουλοι (όρα Γιαννουσόπουλος).
 
2ον) Διατήρησαν το ….πόστο τους όσοι επέδειξαν υπερβάλλον ζήλον περί την εραγασία, περισσή εργατικότητα και μετρήσιμη αποτελεσματικότητα (όρα συμ-παραστάτης). 
3ον) Παραλήφθηκαν (προς συνετισμό) οι πιθανόν επικίνδυνοι λόγω επιτυχημένης πορείας (όρα Μπάκας). 
4ον) Δεν αξιοποιήθηκαν οι παντελώς……ανειδίκευτοι και άπειροι περί τα δημοτικά (όρα Λεβαντή). 
5ον) Παρέμειναν στάσιμοι όσοι δεν συμμορφώνονται με τας υποδείξεις (όρα Μπουντουβάς) και 
6ον) Ικανοποιήθηκαν όσοι διαθέτουν το προσόν της….. εύκαμπτης ευλυγισίας (ώρα μηδέν)! (νεκρική σιγή). 

Γερακιώτης: Ουφ στα ΄πα και ξεφούσκωσα!

Παλληνιώτη: Ναι αλλά ξεφούσκωσες εσύ και φούσκωσες εμένα! Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι τα ωραία κριτήρια έβγαλαν και ωραία σύνθεση και <γαμώ την σύνθεση> που θα ΄λεγε και ο τριαντάρης άνεργος! Που τα σκέφτηκε ο μπαγάσας!

Γερακιώτης!
Αμ τι νομίζεις, μπρίκια κολλάει ο άνθρωπος! Άσε ότι είναι και πονόψυχος, διατήρησε όλες τις θεσούλες των ερετών. Ακόμη και αυτή του συμπαραστάτη, με όλα τα συμπαρομαρτούντα…..
Παλληνιώτης! ‘Ελα ρε, σοβαρά μιλάς! Για λέγε, για λέγε κι΄ αλα….. 

Γερακιώτης: Θέλεις κι΄ αλα; Επικαιροποίησε την πάγια θέση του να παίρνουν το κατιτίς τους και οι πρόεδροι των οργανισμών. Δηλαδή τι κατιτίς, ολόκληρο…..σύγχρονο μηνιάτικο! Έχει και κάποιους άλλους στο περίμενε στην αίθουσα αναμονής (όρα Πόπη), εκτός και πάρει κανα υπουργείο η Εύη…..<Η κλώσα βολεύει όλα τα κλωσόπουλα>, το ίδια και η γερακίνα, όπως μου έλεγε η γιαγιά μου παλιά Γερακιώτισα.

Γερακιώτης-Παλληνιώτης: <Υπάρχουν πολλοί δήμαρχοι ακόμη στην πιάτσα που κάνουν μνημόσυνα με ξένα σπερνά(κόλλυβα)> (όρα εκθέσεις Ρακιτζή……..).



Εμπνευσμένη Επιστολή Αναγνώστη

Αντιμέτωποι με βαριές ποινές οι δύο αντιμνημoνιακοί εισαγγελείς


Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ακόμη και της οριστικής παύσης από το δικαστικό σώμα, βρίσκονται πλέον οι δύο εν ενεργεία εισαγγελείς που εξέφρασαν, μέσω διαδικτύου τις αντιμνημονιακές τους απόψεις ασκώντας σκληρή κριτική σε κυβέρνηση, Βουλή αλλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα μέτρα που όπως υποστήριξαν, οδηγούν σε εξόντωση το λαό, καταλύοντας κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμά του.

Με βαριές κατηγορίες παραπέμπονται στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου τόσο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης ο οποίος ανήρτησε στο διαδίκτυο επιστολή με τις απόψεις του με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου για τα νέα μέτρα, όσο και η συνάδελφός του, εισαγγελέας Πρωτοδικών Κεφαλληνίας Βικτωρία Μαρσιώνη που επικρότησε τις επίμαχες θέσεις του.

Ο κ. Πενταγιώτης παραπέμπεται από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Ιωάννη Προβατάρη, για ανάρμοστη προς την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού συμπεριφορά, φρασεολογία ξένη προς τις παραδόσεις του δικαστικού σώματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής αλλά και των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για απρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας και παρεμφερή πειθαρχικά αδικήματα παραπέμπεται η κ. Μαρσιώνη.

Τα πειθαρχικά αυτά παραπτώματα, ανάλογα με τη βαρύτητά τους, επισύρουν ποινές από απλή επίπληξη έως και οριστική παύση από το δικαστικό σώμα. Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν μετά τους χαρακτηρισμούς των δύο εισαγγελέων για κυβέρνηση «δωσίλογων», «yes men» και για βουλή «οπερέτα», «εφαρμοστές άθλιων νόμων» σε ένα «φαύλο καθεστώς δήθεν κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας», με πυρά ακόμη και κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίοι είχαν προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε που ς παρήγγειλε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος τους.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Ο Μελισσανίδης, ο Λάτσης και η ομερτά των ΜΜΕ στις αποκαλύψεις του Unfollow


Ο Μελισσανίδης, ο Λάτσης και η ομερτά των ΜΜΕ στις αποκαλύψεις του Unfollow
Αποκαλυπτικά έγγραφα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου, για το οποίο κατηγορούνται οι επιχειρηματίες Μελισσανίδης και Λάτσης φέρνει στο φως το περιοδικό Unfollow. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η υπόθεση έχει ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο με δισεκατομμύρια ευρώ.
Ανεξαρτήτως του τι πιστεύει κανείς σχετικά με την υπόθεση, η οποία οδηγείται στη δικαιοσύνη, οι αποκαλύψεις του UNFOLLOW φαίνεται ότι συναντούν τη μαφιόζικου τύπου «ομερτά» που έχουν επιβάλλει οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης. Ότι ακριβώς συνέβη δηλαδή και τον προηγούμενο μήνα με τις αποκαλύψεις για τις φορολογικές δηλώσεις των Ελλήνων ολιγαρχών.
Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών τα ίδια μέσα ενημέρωσης απέκρυψαν τις αποκαλύψεις του Reuters για την τράπεζα Πειραιώς και τον Μιχάλη Σάλα ενώ έφτασαν στο σημείο να σκυλέψουν τη μνήμη των νεκρών της Marfin παραποιώντας ανακοίνωση συγγενών τους, οι οποίοι καταλόγιζαν ευθύνες στον Βγενόπουλο.
Στη περίπτωση του λαθρεμπορίου βέβαια δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, αφού η υπόθεση αγγίζει από τον Αμερικανικό στόλο μέχρι το πρόγραμμα εκποίησης της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου.
Το ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο υπογράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος ενώ το θέμα για τις σχέσεις του ομίλου Λάτση με τις ιδιωτικοποιήσεις έχει επιμεληθεί ο Λεωνίδας Βατικιώτης.
Η συνέχεια στα περίπτερα…

Πρόκληση Στουρνάρα:215.000 ευρώ οι αποδοχές της Α. Σακελλαρίου στο ΤΧΣ

Αναρτήθηκε από τον/την arch
Πρόκληση Στουρνάρα:215.000 ευρώ οι αποδοχές της Α. Σακελλαρίου στο ΤΧΣΗ αναλγησία της κυβέρνησης δεν έχει πάτο τελικά. Τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από τα σκληρά μέτρα που της επιβάλει με τα συνεχή Μνημόνια, την ίδια ώρα δεν διστάζει να δώσει προκλητικούς μισθούς στη νέα διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


Τα… «δάκρυα» του κ. Στουρνάρα πριν μόλις δύο ημέρες για την μειωμένη σύνταξη της μητέρας του αποδείχτηκαν «κροκοδείλια»!
Ο προκλητικός κ. Στουρνάρας, που δηλώνει ότι γνωρίζει για τις θυσίες του ελληνικού λαού, παράλληλα βάζει την υπογραφή του για να πληρωθούν με παχυλούς μισθούς τα «Χρυσά Παιδιά» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Τη νέα διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την επέλεξε η κυβέρνηση καθ΄ υπόδειξη της Τρόικας.
Ο διορισμός της νέας διοίκησης του Ταμείου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, όπως και οι προκλητικές και πέρα από κάθε λογική αποδοχές των μελών.
Τα… golden boys and girls της τρόικας θα λαμβάνουν ως μικτές ετήσιες αποδοχές τα εξής:
-Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου: εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ
- Μέλη Γενικού Συμβουλίου: τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ
- Διευθύνουσα Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: διακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες (215.000) ευρώ
- Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν ογδόντα πέντε χιλιάδες (185.000) ευρώ
- Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδες (165.000) ευρώ
Οι ανωτέρω αποδοχές δεν συνοδεύονται από επιπλέον παροχές ή άλλα προνόμια και καταβάλλονται σε 12μηνη βάση.
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής λοιπόν, η κ. Αναστασία Σακελαρίου θα αμείβεται με 215.000 ευρώ! Περισσότερα δηλαδή και από τις αμοιβές του Πρωθυπουργού και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Πολύ θα θέλαμε να σας πούμε «άξιος ο μισθός σας», αλλά η κατάσταση η κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός, δεν μας το επιτρέπει…
Αλήθεια κ. Στουρνάρα, με ποια λογική βάλατε την υπογραφή σας σε αυτούς τους μισθούς; Δεν σκεφτήκατε τώρα την «κουρεμένη» σύνταξη της μητέρα σας;
Η υποκρισία και η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο!
Ποια είναι τα μέλη του ΤΧΣ
Με βάση το ΦΕΚ, μέλη του Γενικού Συμβουλίου είναι οι
Paul Koster, Πρόεδρος
Αντρέας Μπερούτσος, μέλος
Pierre Mariani, μέλος
Γεώργιος Μέργος (Α.Δ.Τ.: Τ 066369), εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, μέλος
Ευθύμιος Γκατζώνας, εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος
Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής:
Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος
Μάριος Κολλιόπουλος, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
Αναστάσιος Γάγαλης, μέλος
Η θητεία των μελών των ανωτέρω οργάνων αρχίζει την 1/2/2013 και λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.

ΑΝΕΧΟΜΑΙ, ΑΝΕΧΕΣΑΙ, ΑΝΕΧΕΤΑΙ…

Ας μη γελιόμαστε. Το Κράτος δεν αντιμετώπισε τους τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης ως ληστές, αλλά ως ιδεολογικούς αντιπάλους. Αν τους αντιμετώπιζε ως ληστές δε θα έβαζε σε λειτουργία όλο αυτόν τον μηχανισμό των πρόθυμων ΜΜΕ να προβάλουν το «θεάρεστο» έργο του. Άλλωστε, δεν έπραξε το ίδιο για τον συλληφθέντα που είχε στην κατοχή του σφαίρες, στην κηδεία του Ντερτιλή. Εκείνος προστατεύθηκε δεόντως. Τόσο δεόντως που το θέμα ξεχάστηκε εν μία νυκτί. Επίσης δε συνελήφθη κανείς από όσους πυροβολούσαν στην κηδεία του χουντικού.
Το Κράτος αντιμετωπίζει με ξεκαθαρίσματα τους πάσης φύσεως εχθρούς του. Τους απεργούς του μετρό φρόντισε πρώτα να τους διαπομπεύσει με πλασματικά στοιχεία για τις αποδοχές τους και στη συνέχεια να τους «απενεργοποιήσει» με στρατιωτικούς νόμους. Ήταν ένα μήνυμα του Κράτους, ότι σε συνεργασία με τη δικαιοσύνη, το έγκλημα της διεκδίκησης θα πατάσσεται άμεσα. Ήταν ένα μήνυμα του Κράτους ότι σε συνεργασία με τα ΜΜΕ θα διαπομπεύει όποιον «δεν κάθεται καλά». Γι’ αυτό άλλωστε οι «δαιμόνιοι ρεπόρτερς» ανακάλυψαν ότι ένας μουσικός είχε προσληφθεί στο μετρό ως υπεύθυνος σταθμού, ενώ ξέχασαν ότι προσλήφθηκε ένας καθηγητής ιππασίας στη Βουλή.
Το Κράτος σήμερα λέει στους πολίτες του: «Μπορείτε να μιλάτε και να γράφετε ελεύθερα, αλλά να ξέρετε ότι όσα λέτε και γράφετε θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας». Συνέβη με τον Τάσο Θεοφίλου όπου με αστραπιαία ταχύτητα κι εντελώς συμπτωματικά, όλα τα ΜΜΕ ανακάλυψαν το blog του και χρησιμοποίησαν τις αναρτήσεις του για να ετοιμάσουν ένα «προφίλ αδίστακτου δολοφόνου». Το ίδιο έκαναν και με το λογαριασμό του στο twitter προσπαθώντας να δημιουργήσουν αίσθημα συνενοχής σε όσους τον ακολουθούσαν.
Συνέβη με τον «τοξοβόλο του Συντάγματος» – τα ΜΜΕ πρέπει να βρίσκουν εντυπωσιακούς χαρακτηρισμούς ώστε να γίνεται εύπεπτη η υπόλοιπη ρουφιανιά – του οποίου τις αναρτήσεις στο indymedia χρησιμοποίησαν πάλι για να δημιουργήσουν ένα «τέρας που αναστατώνει την κοινωνική γαλήνη».
Είναι εύκολα αντιληπτή η αδυναμία του Κράτους και των ΜΜΕ να σταθούν στη ληστεία μιας τράπεζας. Οι τράπεζες είναι ό,τι πιο μισητό ακόμη και για τους «συμπαθούντες το καθεστώς» πολίτες. Δεν υπάρχει πλέον κανένα συλλογικό ανάθεμα για τους ληστές τραπεζών και τα επικοινωνιακά στρατηγεία το γνωρίζουν. Άλλωστε, πώς είναι δυνατόν ο ληστής ενός λαού να καταγγείλει τον ληστή μιας τράπεζας; Δεν στέκεται. Είναι αλλόκοτο.
Το Κράτος προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομάξει τους πολίτες του. Τους εκφοβίζει φασιστικοποιώντας την καθημερινότητά του. Οι δολοφονίες μεταναστών μένουν… ανεξιχνίαστες. Αύριο ίσως μείνουν και κάποιες άλλες που θα έχουν ως θύματα ανθρώπους «επικίνδυνους για την καθεστηκυία τάξη».
Το τέλος της ανοχής στη διαφορετικότητα, είναι ένας κατήφορος χωρίς σταματημό. Η ομοιομορφία ως προϋπόθεση επιβίωσης ισχύει και στο θέμα της σκέψης. Ο ανυπάκουος πολίτης, ο μη πρόθυμος να κάτσει στ’ αυγά του είναι στόχος.
Το Κράτος έδειξε το αληθινό του πρόσωπο στις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων. Τα ΜΜΕ έδειξαν το πρόσωπό τους μέσα από τις «απόψεις» των υπαλλήλων τους για «μερικά χαστουκάκια που είναι λογικό να πέσουν σε ληστές τραπεζών».
Κάθε αποδοχή της βίας τους είναι καρφί που μπήγεται στον εγκέφαλό μας. Γινόμαστε όλο και πιο ανεκτικοί. Το Κράτος δεν αφήνει τίποτε ανεξέλεγκτο. Έφτασε στο σημείο να υπαγορεύει στα πολιτικά κόμματα τις ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν τη βία των αμυνόμενων.
Αυτό που ζούμε δεν είναι παραμύθι και έχει δράκο. Εντός ολίγου θα διώκεται η πρόθεση για αντίδραση. Η παραγωγή φιλήσυχων προβάτων αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς. Η καθημερινή μας συμπεριφορά έχει πλέον στοιχεία δήλωσης υποταγής. Το «ιδιώνυμο» είναι κοντά. Οι φωτογραφίες βασανισμένων έγιναν θέαμα. Ο παράδεισος των φρόνιμων, η κόλασή μας.