Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

O Γερακιώτη, o Παλληνιώτης και το…… κακό (τους) αναδομημένο συναπάντημα!


Γερακιώτης: Για σου ομογενοποιημένε και μέχρι την 28η Οκτωβρίου μερικώς ….ομογενή συνδημότη, έχω καιρό να σε δω και το…..χάσμα μεταξύ μας όλο και βαθαίνει. Δεν σε βλέπω ούτε στις εκδηλώσεις σκοπιμότητας του δήμου, ούτε καν στην τελετή μερικής αναδόμησης των…..μισθοδοτικών καταστάσεων των δημοτικών συμβούλων!

Παλληνιώτης: Έχεις μερικώς δίκιο συνδημότη μου, είναι γεγονός ότι οι <Πίτες> μου φέρνουν αλλεργία, όχι βέβαια η πίτα, αλλά η διαδικασία <κοπής της πίτας> με τους γνωστούς…..κολαούζους να…..χαριεντίζονται πέριξ του κατ΄ έθιμον στρογγυλού φλουριού. Όμως παρακολούθησα την ενημέρωση για τα σχέδια πόλης και τα εύσημα που έδωσε ο δήμαρχος στον συντοπίτη υπεύθυνο για τα σχέδια αντιδήμαρχο κ. Μπάκα για την καθοριστική συμμετοχή του.

Γερακιώτης: Ναι αλλά όπως φαίνεται απαξιώνεις το γεγονός ότι η τύχη του δήμου άλλαξε χέρια και μάλιστα έγινε και ο ενθρονισμός των νεοθεσιτών και η…..επικαιροποίηση των άλλων.

Παλληνιώτης: Αν σε πιάνω επαρκώς, θα εννοείς προφανώς την αναδόμηση των αντιδημάρχων και των άλλων ψιλο-αμοιβομένων της ντροπής που λέγαμε στο προηγούμενο τηλεφώνημα. Άστα να πάνε στο διάολο, συνηθισμένα πράγματα, άλλωστε το μέλι το τρώνε οι κηφήνες!

Γερακιώτης: Ναι αλλά ο δήμαρχος σε αυτή την αναδόμηση……κούφανε τα πλήθη, χρησιμοποίησε στις επιλογές του καινοτόμο διαδικασία με…..αντικειμενικά κριτήρια! Μάλιστα κύριε!

Παλληνιώτης: Αααα! αν είναι έτσι γουστάρω, για λέγε-για λέγε μερικά απ΄ αυτά τα κριτήρια, έτσι δεν τά ΄πες;

Γερακιώτης: Βεβαίως και θα σου πω άπιστε, για να τα μάθουν όλοι:

1ον) Αξιοποιήθηκαν όποιοι συμμετείχαν ενεργά και προσέφεραν προστιθέμενη αξία ως δημοτικοί σύμβουλοι (όρα Γιαννουσόπουλος).
 
2ον) Διατήρησαν το ….πόστο τους όσοι επέδειξαν υπερβάλλον ζήλον περί την εραγασία, περισσή εργατικότητα και μετρήσιμη αποτελεσματικότητα (όρα συμ-παραστάτης). 
3ον) Παραλήφθηκαν (προς συνετισμό) οι πιθανόν επικίνδυνοι λόγω επιτυχημένης πορείας (όρα Μπάκας). 
4ον) Δεν αξιοποιήθηκαν οι παντελώς……ανειδίκευτοι και άπειροι περί τα δημοτικά (όρα Λεβαντή). 
5ον) Παρέμειναν στάσιμοι όσοι δεν συμμορφώνονται με τας υποδείξεις (όρα Μπουντουβάς) και 
6ον) Ικανοποιήθηκαν όσοι διαθέτουν το προσόν της….. εύκαμπτης ευλυγισίας (ώρα μηδέν)! (νεκρική σιγή). 

Γερακιώτης: Ουφ στα ΄πα και ξεφούσκωσα!

Παλληνιώτη: Ναι αλλά ξεφούσκωσες εσύ και φούσκωσες εμένα! Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι τα ωραία κριτήρια έβγαλαν και ωραία σύνθεση και <γαμώ την σύνθεση> που θα ΄λεγε και ο τριαντάρης άνεργος! Που τα σκέφτηκε ο μπαγάσας!

Γερακιώτης!
Αμ τι νομίζεις, μπρίκια κολλάει ο άνθρωπος! Άσε ότι είναι και πονόψυχος, διατήρησε όλες τις θεσούλες των ερετών. Ακόμη και αυτή του συμπαραστάτη, με όλα τα συμπαρομαρτούντα…..
Παλληνιώτης! ‘Ελα ρε, σοβαρά μιλάς! Για λέγε, για λέγε κι΄ αλα….. 

Γερακιώτης: Θέλεις κι΄ αλα; Επικαιροποίησε την πάγια θέση του να παίρνουν το κατιτίς τους και οι πρόεδροι των οργανισμών. Δηλαδή τι κατιτίς, ολόκληρο…..σύγχρονο μηνιάτικο! Έχει και κάποιους άλλους στο περίμενε στην αίθουσα αναμονής (όρα Πόπη), εκτός και πάρει κανα υπουργείο η Εύη…..<Η κλώσα βολεύει όλα τα κλωσόπουλα>, το ίδια και η γερακίνα, όπως μου έλεγε η γιαγιά μου παλιά Γερακιώτισα.

Γερακιώτης-Παλληνιώτης: <Υπάρχουν πολλοί δήμαρχοι ακόμη στην πιάτσα που κάνουν μνημόσυνα με ξένα σπερνά(κόλλυβα)> (όρα εκθέσεις Ρακιτζή……..).



Εμπνευσμένη Επιστολή Αναγνώστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου