Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Αφαίρεσαν το διδακτορικό της Μαθιοπούλου λόγω λογοκλοπής


Αφαίρεσαν το διδακτορικό της Μαθιοπούλου λόγω λογοκλοπής
Την έπαυσαν από τη θέση της στο Πανεπιστήμιο
Στην παύση από τη θέση του διδάκτορα πολιτικών επιστημών και στην αφαίρεση της διδακτορικής διατριβής της Μαργαρίτας Μαθιοπούλου προχώρησε το Πανεπιστήμιο της Βόννης, καθώς διαπίστωσε ότι στο μεγαλύτερο τμήμα της η διατριβή ήταν προϊόν λογοκλοπής. Όπως γράφει ηSueddeutsche σε άρθρο με τίτλο «Τα έκλεψε σχεδόν όλα», η διατριβή της ελληνογερμανίδας Μαθιοπούλου, η οποία είναι σύμβουλος στο κόμμα των Φιλελευθέρων από το 2002 σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποτέλεσε αντικείμενο επικρίσεων από τη δεκαετία του ’80, αλλά τότε δεν βρέθηκε παράπτωμα. Η διατριβή με τίτλο: «Η Αμερική. Το πείραμα της προόδου Μια σύγκριση της πολιτικής σκέψης στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες" δημοσιεύτηκε το 1987.

Η Μαθιοπούλου απειλείται τώρα με την απώλεια των δύο τιμητικών εδρών της στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Braunschweig και στο Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου της Βόννης, στη διδακτορική της διατριβή της Μαθιοπούλου, βρέθηκαν 320 σημεία, στα οποία είχε παραλειφθεί συστηματικά η δέουσα αναφορά των αυθεντικών πηγών.

«Επιμέρους γινόταν αυτολεξεί αντιγραφή εκτενών αποσπασμάτων άλλων πηγών με μικρές μόνο παραλλαγές, ενώ συγκαλυπτόταν η χρήση ξένων κειμένων με παραπλανητικό τρόπο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου που συμπέρανε ότι πρόκειται για ηθελημένη εξαπάτηση.

Η Μαθιοπούλου που είναι πολιτική αναλύτρια και σύμβουλος του Βέστερβέλε, έπεσε θύμα της επιτροπής Vroniplag, που εδώ και δύο χρόνια κάνει έρευνες σχετικά με την αυθεντικότητα των διατριβών επώνυμων γερμανών πολιτικών και επιστημόνων. Με την ίδια κατηγορία καθαιρέθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο από τη θέση του διδάκτορα,  επίσης από το πανεπιστήμιο της Βόννης, ο ελληνικής καταγωγής πολιτικός Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Πρεμιέρα 26/4 - CATASTROIKA



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρεμιέρα 26/4
 
Στις 26 Απριλίου 2012 στις 20:00 το βράδυ (ξανα)κλείνουμε την τηλεόραση, για μια εναλλακτική ματιά στην ενημέρωση. Οι δημιουργοί τουDebtocracy, του ντοκιμαντέρ που είδαν εκατομμύρια θεατές στο Ίντερνετ και μεταδόθηκε σε τηλεοπτικά δίκτυα από την Ιαπωνία μέχρι τη Λατινική Αμερική, παρουσιάζουν τη νέα τους παραγωγή, με τίτλο CATASTROIKA, στην ιστοσελίδα www.catastroika.com.

Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες της επικείμενης εκποίησης του ελληνικού δημόσιου πλούτου. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης από την Καλιφόρνια, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Μόσχα και τη Ρώμη, επιχειρούν να προβλέψουν τι θα συμβεί από την εφαρμογή αυτού του μοντέλου σε μια χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.

Ο Σλαβόι Ζίζεκ, η Ναόμι Κλάιν, ο Λούις Σεπούλβεδα, ο Κεν Λόουτς και ο Γκρεγκ Πάλαστ μιλούν για την πολιτική του μνημονίου, την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας στην Ευρώπη μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Ακαδημαϊκοί όπως ο Ντάνι Ρόντρικ, ο Άλεξ Καλίνικος, ο Μπεν Φάιν, ο Κώστας Δουζίνας, ο Ντιν Μπέικερ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Σπύρος Μαρκέτος περιγράφουν άγνωστες πτυχές των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.   

Όπως και στο Debtocracy, βασικός παραγωγός της CATASTROIKA είναι οι θεατές που συνεισφέρουν οικονομικά αλλά και με ιδέες στη δημιουργία της. Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο δωρεάν, χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης. Αρχεία υψηλής ανάλυσης θα διατίθενται για δωρεάν προβολές σε τηλεοπτικούς σταθμούς, κινηματογράφους αλλά και εκδηλώσεις.,

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της CATASTROIKA υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, ενώ την επιστημονική επιμέλεια έχει ο Λεωνίδας Βατικιώτης. Τη μουσική επένδυση του ντοκιμαντέρ προσφέρει το συγκρότημα Active Member και ο Ερμής Γεωργιάδης, ενώ το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου. Την παραγωγή ανέλαβε η εταιρεία Infowar Productions και ο Θάνος Τσάντας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.catastroika.com ή επικοινωνήστε μαζί μας στο             +30 6945161147      

Το media pack του Catastroika βρίσκεται στη σελίδα httwww.catastroika.com/details.php?id=187&type=s

Χορηγοί επικοινωνίας: Ελληνοφρένεια, Unfollow, PolitesTV

Είπαν για το Debtocracy:
-Το ντοκιμαντέρ που συγκλόνισε την Ελλάδα, Liberation
-Tο καλύτερο φιλμ μαρξιστικής οικονομικής ανάλυσης που έγινε ποτέ, Guardian
-Fahrenheit 911, An Inconvenient Truth, The Age of Stupid, Inside Job… Εάν υπήρχε βραβείο για την ταχύτητα αντίδρασης και τον άμεσο αντίχτυπο, θα το κέρδιζε το Debtocracy,
La Vanguardia  

"Ο εισαγγελέας Λακαφώσης θα ζητήσει την εκταφή του Κώστα Τσαλικίδη"




Νέα τροπή στην υπόθεση αυτοκτονίας του Κώστα Τσαλικίδη Σύμφωνα με αποκάλυψη του δημοσιογράφου Βασίλη Χήτου στην εκπομπή "Μακελειό 2", ο εισαγγελέας Χαρ.Λακαφώσης πρόκειται να ζητήσει την εκταφή του πτώματος, του... πρώην τεχνικού στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη, τις προσεχείς ημέρες! Για την ιστορία, ο Κώστας Τσαλικίδης είχε βρεθεί κρεμασμένος στο διαμέρισμά του, κάτω απο αδιαφανείς συνθήκες, τον Μάρτιο του 2005, την περίοδο που ήρθε στο προσκήνιο....
η υπόθεση για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, αλλά και μελών της κυβέρνησης.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Άγριος ξυλοδαρμός μετανάστη από την Ομάδα ΔΙΑΣ

Θαυμάστε τους και ξαναψηφίστε τους!!!






Η φωτογραφίες είναι από την σημερινή επίσκεψη του Παπακωνσταντίνου (το κύριος δεν το βάζω διότι δεν το αξίζει) στο Δημαρχείο της Παλλήνης για δήθεν θέματα του δήμου (τους πιστέψαμε τώρα).

Κύριε Ζούτσο, κυρία Κουνενάκη, κύριε Μπάκα και κύριε Ζέρβα αισθάνεστε υπερήφανοι που στηρίζεται τον Παπακωνσταντίνου τον άνθρωπο που υποθήκευσε το μέλλον των παιδιών μας; Αισθάνεστε υπερήφανοι για τις φωτογραφίες; Εμάς εκτός από οργή και αγανάκτηση μας προκαλεί και γέλιο....

ΕΝΑ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο σωματείο εργαζομένων του Δήμου μας και σε όλους τους υπαλλήλους που πήγαν στον Παπακωνσταντίνου και του είπαν πως είναι ανεπιθύμητος και μην τολμήσει να μπει στα γραφεία τους σε αντίθεση με κάποιους άλλους που του προσφέρουν χώρο και χρόνο. 
Αλήθεια γιατί δεν ενημερώσατε τους Δημότες για την ώρα επίσκεψης του Παπακωνσταντίνου στο Δημαρχείο για να δούμε και πόσα απίδια πιάνει ο σάκος;

Γιώργος Λάιος
Δημότης Παλλήνης και πατέρας
τριών παιδιών με το μέλλον τους 
υποθηκευμένο 

"Ειρήνη στις καλύβες, φωτιά στα παλάτια!"


Μέτρα και σταθμά, του Νίκου Κουνενή

  "Ειρήνη στις καλύβεςφωτιά στα παλάτια!"    Γκεόργκ Μπύχνερ (θεατρικός συγγραφέας, 1813 - 1836)
Όταν το κεφάλι ενός διακεκριμένου πρώην υπουργού ματώνει από τους προπηλακισμούς οργισμένων διαδηλωτών, πρόκειται για κτηνώδη επίθεση κατά της δημοκρατίας. Όταν εκατοντάδες κεφάλια διαδηλωτών ανοίγουν κατά συρροήν και εξακολούθησιν από τα γκλομπς των μανιασμένων λεγεωναρίων της ΕΛΑΣ, πρόκειται για παράπλευρη συνέπεια, στην προοπτική αποφασιστικής υπεράσπισης της νομιμότητας.
Όταν οι σωτήρες της χώρας τη δανείζουν με τοκογλυφικά επιτόκια, πρόκειται για αλτρουιστική βοήθεια φίλων προς φίλους. Όταν οι διασωζόμενοι διαμαρτύρονται για την απαίτηση των κρατούντων να πληρώσουν αυτοί το μάρμαρο, πρόκειται για εγωκεντρική αχαριστία.
Όταν οι μικτές αποδοχές των εργαζομένων και συνταξιούχων υπερβαίνουν τον κατώτατο μισθό των 740 ευρώ, πρόκειται για δημοσιονομική και επιχειρηματική σπατάλη, καταστροφική για την χρεοφόρο οικονομία της χώρας. Όταν ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και οι υπουργοί και βουλευτές αμοίβονται ετησίως με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, συν μια γενναία σύνταξη στο άψε σβήσε, πρόκειται για λελογισμένες και απολύτως αναγκαίες αμοιβές, αντίστοιχες της τεράστιας θεσμικής συνεισφοράς των ανωτέρω ταγών.
Όταν χρωστούν οι τραπεζίτες, οι κυβερνήσεις τις διασώζουν με χρηματικές παροχές δεκάδων δισεκατομμυρίων. Όταν χρωστούν οι κυβερνήσεις, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι οφείλουν να πράξουν αναλόγως προς αυτές.
Όταν οι πληβείοι έχουν χρέη κάποιων χιλιάδων, οφείλουν να τα αποπληρώσουν επί ποινή απωλείας των περιουσιακών τους στοιχείων. Όταν οι πατρίκιοι έχουν χρέη κάποιων εκατομμυρίων, αυτά ρυθμίζονται (διεκ)περαιωτικώς ή και διαγράφονται ολοσχερώς με αποφάσεις της  βουλής.
Όταν μιλούν οι επιτηρητές, οι υπουργοί και οι μεγαλοδημοσιογράφοι, εκφράζουν το αυτονόητο των δύσκολων καιρών. Όταν μιλούν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι οι άνεργοι και οι νέοι, εκφράζουν τον συμφεροντολογισμό και την αναισθησία τους απέναντι στα πρωτοφανή δεινά της εθνικής οικονομίας.
Όταν οι πληβείοι διαμαρτύρονται πως αδυνατούν να επιβιώσουν χωρίς αποδοχές, οι πατρίκιοι τους υπενθυμίζουν πως όλοι μαζί – πατρίκιοι και πληβείοι- συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι των τελευταίων δεκαετιών, πράγμα ασφαλώς αδιαμφισβήτητο: οι πατρίκιοι μετείχαν ως συμποσιαζόμενοι και οι πληβείοι ως σκύλοι, καταναλωτές των εναπομεινόντων ινών, λιπών και οστών.
Όταν οι φοιτητές συνωστίζονται στα αμφιθέατρα και τους άλλους χώρους που καλύπτονται από το άσυλο, αποφασίζοντας να αντισταθούν στην κατάργηση της δημόσιας εκπαίδευσης, πρόκειται για ανεύθυνα κωλόπαιδα που αντιμάχονται την ανάγκη μιας σύγχρονης κι αναβαθμισμένης εκπαίδευσης. Όταν το άσυλο καταπατείται βιαίως από τα τάγματα εφόδου του Προστάτη του Πολίτη, πρώην προέδρου της ΕΦΕΕ (και αδιάλλακτου, τότε, υπερασπιστή του ασύλου), πρόκειται για πράξη υπεράσπισης των θεσμών της δημοκρατίας.
Υ. Γ. Στους καιρούς της κρίσης, οι πατρίκιοι απαιτούνΘυσιαστείτε για να σωθούμε! Και οι πληβείοι απαντούν:Καμία ειρήνη, χωρίς δικαιοσύνη!
Από parallhlografos.wordpress.com.

Πάμπτωχος... ο αγοραστής των πολυτελών σπιτιών του Άκη



Πάμπτωχος... ο αγοραστής των πολυτελών σπιτιών του Άκη - πολιτική

Είχε αγοράσει κι αυτός το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που έστειλε τον Άκη
Τσοχατζόπουλο στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά ύστερα η περιουσία του, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που επέτρεπε τέτοιες αγορές, χάθηκε μυστηριωδώς! Ο έλληνας επιχειρηματίας από το Καμερούν, ο ρόλος του οποίου διερευνάται σήμερα από τις δικαστικές αρχές, φέρεται να πλήρωσε το 2001 περίπου 400.000 ευρώ για την αγορά του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο κατέληξε μετά στον Άκη Τσοχατζόπουλο και συγκεκριμένα στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη.

Όμως κατά ένα μυστηριώδη τρόπο, αμέσως μετά, τα περιουσιακά του στοιχεία εξαϋλώθηκαν και ο άνθρωπος που εμφανιζόταν να διαθέτει εκατομμύρια και να μπορεί να αγοράζει ένα τέτοιο σπίτι, βρέθηκε να πεθαίνει στα 79 του πάμπτωχος στο Καμερούν. Ετσι, δικηγόροι και άλλα πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στο σκάνδαλο, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.
στις δικαστικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, για την ζωή, την οικονομική «κατάρρευση» και τον θάνατο του επιχειρηματία.
Ο εκλιπών Στέλιος Αρβανίτης, εμφανίζεται ως ο εντολέας - το 2001- για την δημιουργία της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis, προκειμένου αυτή να προχωρήσει στην αγορά τμήματος του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33, το οποίο κατέληξε στον πρώην υπουργό. Η εταιρεία Nobilis θεωρείται από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς ως μέσο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας του κ. Τσοχατζόπουλου.
Ο 79χρονος επιχειρηματίας την δεκαετία του 60 ήταν υπεύθυνος ασφαλιστικής εταιρείας και αργότερα, μετά από πρόσκληση του αδελφού του, έγινε μεγαλέμπορος καφέ στο Καμερούν κι είχε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο της αφρικανικής χώρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες στενών συνεργατών του, προς «Το Βήμα»,«εκείνη την περίοδο ο επιχειρηματίας είχε δημιουργήσει τεράστια περιουσία και έτσι προχώρησε, την δεκαετία του 80, στην αγορά πολλών ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στο Χαλάνδρι με την χρήση της υπεράκτιας εταιρείας "Kolex". Ακόμη προχωρούσε σε καταθέσεις μεγάλων ποσών και σε χρηματιστηριακές συναλλαγές στην Ελβετία με την βοήθεια δύο ελλήνων υπαλλήλων στην συγκεκριμένη ευρωπαϊκή χώρα. Ο Στέλιος Αρβανίτης ποτέ δεν είχε γνωρίσει τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τον μόνο πολιτικό που ήξερε ήταν ο πρώην βουλευτής της Ενωσης Κέντρου Νίκος Αναγνωστόπουλος»...
Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες στις 19 Οκτωβρίου 1994 σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Νέα Υόρκη η σύζυγος του έλληνα ομογενούς. Λίγα χρόνια αργότερα, για έναν ανεξήγητο λόγο, ο έμπορος καφέ στο Καμερούν άρχισε να πουλά τα ακίνητά του και η περιουσία του να εξαφανίζεται με γοργούς ρυθμούς. Εκείνο λοιπόν το χρονικό διάστημα, που πωλούσε μαζικά τα ακίνητά του, προκύπτει να διαθέτει μεγάλα χρηματικά ποσά για να δημιουργήσει την εταιρεία Nobilis και να αγοράσει το κτίριο στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
«Ολα αυτά που συμβαίνουν εκείνη την περίοδο είναι για μένα ένα μεγάλο μυστήριο» εξηγεί ένας εκ των στενών φίλων του 79χρονου. «Ποτέ δεν καταλάβαμε πως και γιατί εξαφανίσθηκε η περιουσία του. Ποτέ δεν μας έδωσε κάποια εξήγηση. Επιπλέον φάνηκε να αγοράζει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με την συνεργασία της λογίστριας Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, μιας δικηγόρου και ενός πολιτικού μηχανικού από το περιβάλλον του κ. Τσοχατζόπουλου, ανθρώπων που ποτέ δεν είχαμε ακούσει κάτι γι αυτούς και δεν φαινόταν να τους γνώριζε.

Αλλους δικηγόρους, άλλους συμβολαιογράφους και άλλους μηχανικούς χρησιμοποιούσε στις αγοραπωλησίες του. Ακόμη, φαινόταν να καταβάλει μεγάλα χρηματικά ποσά για την ανακατασκευή του κτιρίου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώ ήταν βαριά άρρωστος. Τότε τα μόνα έσοδα του ήταν από την αποζημίωση για το δυστύχημα που είχε ως συνέπεια τον θάνατο της συζύγου του. Επιπλέον τότε είχε αρρωστήσει βαριά από καρκίνο. Τελικά πέθανε πάμπτωχος, το 2006, σε ένα μικρό διαμέρισμα στην οδό Φαραντάτων στα Πατήσια»...
Δικαστικοί λειτουργοί προσπαθούν να ανιχνεύσουν πώς ενεπλάκη ο Στέλιος Αρβανίτης στις ύποπτες συναλλαγές του κ. Τσοχατζόπουλου. Εκτιμούν ότι «ίσως χρησιμοποιήθηκε το όνομά του εν αγνοία του ή κάποιος τον παρέσυρε σε συναλλαγές που διευκόλυναν τον πρώην υπουργό προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη δωροδοκιών».
Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι τα τελευταία χρόνια ως δικαιούχος της Nobilis εμφανίσθηκε και ο οδοντίατρος από το Μαϊάμι κ. Νίκος Γεωργουλάκης, που ήταν συμφοιτητής της ήδη προφυλακισμένης λογίστριας Ευφροσύνης Λαμπροπούλου. «Το Βήμα» επικοινώνησε στις ΗΠΑ με τον κ. Γεωργουλάκη, που αρνήθηκε να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διευκρίνιση...


Διαβάστε περισσότερα: http://anatakti.blogspot.com/2012/04/blog-post_2889.html#ixzz1sZ2YD1lA
Under Creative Commons License: Attribution

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Με πανό οι Βορειοηπειρώτες στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Αιγάλεω [ΦΩΤΟ]


Υποψήφιοι πάνε στην Αλβανία και κάνουν προεκλογικό αγώνα!

Έλληνες υποψήφιοι πάνε στην Αλβανία και κάνουν προεκλογικό αγώνα! Κυρίως από το νομό Ιωαννίνων. Γιατί; Διότι Βορειοηπειρώτες, με μεταδημοτεύσεις (δεν ξέρουμε αν είναι νόμιμες ή παράνομες) ψηφίζουν στην Ελλάδα! Κάποιοι είχαν παλαιούς δεσμούς με την Αλβανία και δεν την ανακάλυψαν τώρα. Όπως για παράδειγμα ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Παντούλας και ο....
υποψήφιος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Νίκος Γερασιμίδης. Όμως, ορισμένοι υποψήφιοι θυμήθηκαν την Αλβανία, και
συγκεκριμένα τους ψηφοφόρους Βορειοηπειρώτες στις εκλογές. Βγάζουν και ανακοινώσεις μάλιστα. Xαρακτηριστική είναι η περίπτωση της υποψήφιας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Νατάσας Τύρου-Ούζα. Αναφέρεται στο δελτίο τύπου, που εξέδωσε: "Σε χωριά της Βορείου Ηπείρου βρέθηκε το Μ. Σάββατο η υποψήφια βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Νατάσα Τύρου - Ούζα, η οποία και αντάλλαξε ευχές με τους Έλληνες της Αλβανίας για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η κα. Τύρου - Ούζα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Βορειοηπειρώτες και να ακούσει τους προβληματισμούς τους πάνω στα καίρια ζητήματα που τους απασχολούν και έχουν να κάνουν με την έκδοση ταυτοτήτων και βιβλιαρίων υγείας. Από την πλευρά της η υποψήφια βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναγνώρισε το πρόβλημα και παρουσίασε μια ολοκληρωμένη και συγκροτημένη πρόταση για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου". Τι να πει κανείς...



Μία συνέντευξη του Δημήτρη Μητροπάνου που δεν έχετε διαβάσει



Κοινωνία
Στους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ιλίου, έδωσε ο μεγάλος μας τραγουδιστής, Δημήτρης Μητροπάνος, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης, σε ηλικία 64 ετών, την τελευταία του συνέντευξη.
Ο Δημήτρης Μητροπάνος, μάλιστα, είχε δεχτεί τους μαθητές στο σπίτι του.
Μεταξύ άλλων οι μαθητές τον ρώτησαν ποια είναι η άποψή του για την κυβέρνηση Παπαδήμου, εάν τον έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση, καθώς πώς επηρεάζει η πολιτική πραγματικότητα τα τραγούδια του.
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του μεγάλου μας τραγουδιστή, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του σχολείου.
     
Πατήστε τις εικόνες για να διαβάσετε τη συνέντευξη σε μεγέθυνση

Δυνατότητα προσωρινής αναστολής της Σένγκεν ζητούν Γερμανία και Γαλλία


Θέτουν θέμα επαναφοράς συνοριακών ελέγχων για μέγιστη περίοδο ενός μήνα
Δυνατότητα προσωρινής αναστολής της Σένγκεν ζητούν Γερμανία και Γαλλία
Η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν σε κοινή επιστολή τους ότι επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα επαναφοράς των ελέγχων στα εθνικά τους σύνορα για μέγιστη περίοδο ενός μήνα στην περίπτωση που αποτύχει η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων του χώρου Σένγκεν.

Την επιστολή συνυπογράφουν ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν και ο Γερμανός ομόλογός του Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, οι οποίοι διευκρινίζουν ότι θα εξηγήσουν τη θέση τους στους Ευρωπαίους ομολόγους τους στη διάρκεια της συνόδου της 26ης Απριλίου στο Λουξεμβούργο.

«Χρειαζόμαστε ένα μηχανισμό αντιστάθμισης για την περίπτωση στην οποία ένα κράτος-μέλος, παρά τη βοήθεια που του παρέχεται, αποδεικνύεται ανίκανο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του όσον αφορά τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ» υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Οι δύο χώρες αναφέρονται «στην πιθανότητα, στην εσχάτη των περιπτώσεων, να επαναφέρουν τους ελέγχους στα εθνικά τους σύνορα για μια περίοδο που δεν θα ξεπερνά τις 30 ημέρες».

«Μετά τις 30 ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να προτείνει στο [Ευρωπαϊκό] Συμβούλιο αν θα συνεχιστούν ή θα διακοπούν οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα» επισημαίνεται στη γαλλογερμανική επιστολή.

ΣΟΚ!!! ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ", ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ - ΔΗΜΑΡΑ!


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ ΜΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ!
Άνω-κάτω έχουν γίνει αρκετοί πυρήνες από των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ανά την περιφέρεια μετά την κολεγιά Καμμένου-Δημαρά. Bλέπετε αρκετά στελέχη του κόμματος, μετά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε το άνοιγμα Καμμένου - ΣΥΡΙΖΑ, εξέφραζαν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα ήταν οφέλιμη η επιμονή στις συνεργασίες με τα "μαγαζιά" της Αριστεράς. Μάλιστα ο ο θόρυβος ήταν τέτοιος που κάποιοι ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τις τάξεις των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον ...
παρ' ολίγο υποψήφιο στο νομό Τρικάλων, Χρήστο Μακρυγιάννη (αξιωματικός ε.α). Ο τελευταίος, στην σχετική δήλωσή του επισημαίνει τα εξής:«Μετά τα σημερινά γεγονότα της σύμπραξης του Άρματος Πολιτών και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ισότιμη βάση , αποσύρω το οποιοδήποτε ενδιαφέρον μου για το Κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων λόγω ιδεολογικών διαφορών !Η Πολιτική δεν ήταν και δεν είναι ποτέ τρόπος ζωής για μένα …Με εκτίμηση και σεβασμό στους Πολίτες του νομού Τρικάλων!».

ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ: Πάνο ο κόσμος δεν μασάει πλέον από "πιστοποιητικά"...δημοκρατικότητας, πολυσυλλεκτικόητητας, αντιφασισμού κλπ! Ακόμα να το καταλάβεις;

Ο οργισμένος Έλληνας ψηφοφόρος που σε εμπιστεύτηκε, θέλει ΝΕΑ, ΑΦΘΑΡΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ και όχι υμνητές του καταστροφέα της Ελλάδας Αντρέα Παπανδρέου και ανθέλληνες αναρχοκομμουνιστές!

Εμείς τα έχουμε επισημάνει αυτά εδώ και καιρό, αλλά χαρακτηριζόμαστε - τι άλλο; - φασίστες!

Σε ομηρία οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ Βερόπουλος


σούπερ μάρκετ Βερόπουλοςemail αναγνώστη 
Καλησπέρα σας! Μεσα απ αυτο το email θα ηθελα να σας μεταφερω κάποια προβλήματα που εχουν ξεσπάσει σε πολυ γνωστη αλυσιδα καταστηματων. Πριν ξεκινησω ομως θα ηθελα να σας παρακαλεσω να διατηρησω την ανωνυμια μου. Θελω να μοιραστω μαζι σας το προβλημα που αντιμετωπιζουν αυτη τη στιγμη 6.500 οικογενειες. ΟΙ 6.500 εργαζομενοι του Σουπερ Μαρκετ Βεροπουλος βρισκονται υπο πραγματικη ομηρια εδω και 7,5 μηνες. Η εργοδοσια καθυστερει τους μισθους των εργαζομενων φτάνοντας στο σημερα που τους εχει μεσα 1 μηνα. Συγκεκριμενα οποτε και αν τους ξαναπληρωσει θα τους δωσει τη προκαταβολη για το μηνα Μαρτιο ουτε καν την εξοφληση του μηνα Μαρτιου. Ο κυριος Βεροπουλος πρεπει να καταλαβει οτι οι εργαζομενοι δεν ειναι σκλαβοι που τον υπηρετουν δωρεαν αλλα φυσικα εχουν δικαιωματα. Θα σηκώσουν το κεφαλι και θα αντιδρασουν. Στην αρχη της χρονιας ο ομιλος Βεροπουλος εκανε περικοπες στους μισθους των εργαζομενων εως και 12% προκειμενου να μην διωξει προσωπικο. Ωστοσο Κυριακη κοντη γιορτη ο Ιούνιος ερχεται και μαλλον θα υπαρξουν χιλιαδες απολύσεις. Και ρωτω τωρα εγω ποιον θα διωξεις Νικολάκη με το ετσι θελω ανθρωπους με δυο και τρια παιδια; Ανθρώπους με τρια και τέσσερα γραμμάτια; Οι εργαζομενοι δεν ειναι επαίτες αλλα απαίτες διότι απαιτουν το δικαιωμα στην εργασια. Μεσα απο αυτο το email θα ηθελα τη βοηθεια σας. Θα ηθελα καποια σωματεια οπως το παμε να αναλαβουν δραση εναντια στη καταχρηστική εργοδοσια του ομιλου Βεροπουλου. Γιατι δε νομιζω να φτώχυνε ξαφνικα ο Νικολάκης. Και κατι αλλο αρχιζει και κανει προσληψεις ανθρωπων με αλλοδαπή ιθαγενεια που πολυ αμφιβάλλω αν τους εχει δηλωμενους. Ελπίζω κατι να κνεται για να μπει ενα τελος σ αυτη τη κοροϊδια γιατι 6.500 εργαζομενοι κινδυνευουν να μεινουν ανεργοι.
Σας ευχαριστω.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η ΚΙΒΔΗΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ



Με το θέμα αυτό έχω ασχοληθεί και άλλη φορά και βέβαια δεν έχω τελειώσει ακόμα. Αναφέρομαι στην "αρπαγή" της πρώτης Ολυμπιακής νίκης του Μαραθώνιου δρόμου το 1896 από τον Σπύρο Λούη σε βάρος του Μανιάτη Χαρίλαου Βασιλάκου (καταγωγής Λυγερέα-Γυθείου). Σε πολύ παλαιότερο φύλλο έχω γράψει αναλυτικά για αυτό και θα επανέλθω ποικιλότροπα και δυναμικότερα όταν θα έρθει η ώρα.
Στην πορεία των ερευνών μου βρήκα πάμπολα πρόσθετα στοιχεία και συνάντησα διάφορους ανθρώπους. Ένα από τα σημαντικώτερα στοιχεία μου τα έδωσε ο σεβάσμιος Θάνος Κουτσικόπουλος παλαιός αθλητής και επτά φορές κριτής Ολυμπιακών Αγώνων, ο οποίος είχε την καλωσύνη να μου στέλνει αποδεικτικές επιστολές του με θέμα την μεγάλη απάτη του Σπύρου Λούη.
Την τελευταία του επιστολή δημοσιεύω, έχοντας λάβει την άδειά του, διατηρώντας το κείμενο όπως είναι.
Ας την διαβάσει προσεκτικά ο αναγνώστης και ας κρίνει μόνος του.
Ντόναλντ Μακφαίηλ

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΟΥΗ ( 1896)

Το παρόν είναι ανατύπωσις της ερεύνης πού έκανα το 1946 στα γραφεία της Ε.Ο.Α. (Ελληνικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων), με την βοήθεια του Προεδρείου και του τότε Διευθυντού της Ε.Ο.Α., με την ευκαιρία του εορτασμού της 50ρίδος των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896.
Όπως αναφέρω, μου εζητήθηκε να μη κοινοποιήσω τα στοιχεία που αμφισβητούσαν την "νίκη" του Λούη "για να μη γίνη ζημία στον Ελληνικό Αθλητισμό". Με τον πρόσφατο εορτασμό της Εκατονταετηρίδος θυμήθηκα την τότε έρευνά μου και - μια πού είμαι ακόμη εν ζωή και θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος αποκρύψεως επειδή όλοι όσοι έπαιξαν κάποιο ρόλο το 1896 δεν ζουν, προβαίνω σε ανατύπωση με ελαφρές προσαρμογές (που δεν επηρεάζουν την ουσία):
 ΙΣΤΟΡΙΚΟΚατά την 100ετία που επέρασε γράφηκαν, λογικά άλλωστε, πολλά εγκωμιαστικά άρθρα και σημειώματα για την Ολυμπιακή Νίκη του Σπύρου Λούη στον Μαραθώνιο των πρώτων συγχρόνων Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν την άνοιξη του 1896 στην Αθήνα. Επειδή όμως, περιέργως, δεν εγράφηκε τίποτα για τις τότε αμφισβητήσεις σημαντικής μερίδας της κοινής γνώμης - ειδικά των ιστορικών - σχετικά με την ανακηρύξη του Λούη εις βάρος του καταταγέντος δευτέρου Χαριλάου Βασιλάκου, η αντικειμενική ιστορική αλήθεια επιβάλλει την παράθεση της ουσίας των αμφισβητήσεων ως και των αντικειμενικών ιστορικών στοιχείων που προέκυψαν.
Άλλωστε δεν επεδιώκετο πια (1946) αναθεώρησις των αποτελεσμάτων, πράγμα που απέκλεισε στην προ 50ετίας έρευνά μου με το τότε Προεδρείο της ιδικής μας Ε.Ο.Α., καίτοι - ιδίως ο προεδρεύων φίλος μου Νικ. Μπαλτατζής - εθεώρει

Χαμηλό Ι.Q έχουν οι ρατσιστές


Για πρώτη φορά έρευνα ενός πανεπιστήμιου στον Καναδά συνδέει τον δείκτη ευφυίας με τις ιδεολογίες, που ασπάζονται οι άνθρωποιΓια πρώτη φορά έρευνα ενός πανεπιστήμιου στον Καναδά συνδέει τον δείκτη ευφυίας με τις ιδεολογίες, που ασπάζονται οι άνθρωποι
Είναι ηλίθιοι οι ρατσιστές; Μήπως οι συντηρητικοί τείνουν να είναι λιγότερο ευφυείς από τους φιλελεύθερους; Μια νέα έρευνα, που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Brock στο Οντάριο του Καναδά απαντά «μάλλον, ναι» και στα δύο ερωτήματα.
Η μελέτη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Psychological Science, απέδειξε πως όσοι είχαν χαμηλό σκορ στα τεστ ευφυίας (I.Q tests) όταν ήταν παιδιά, τείνουν να καλλιεργούν προκατειλημμένα πιστεύω και να ακολουθούν πιο συντηρητικές ιδεολογίες ως ενήλικοι.
Πάντως, ο δείκτης ευφυίας υπολογίζεται με συγκεκριμένα τεστ, αλλά το κατά πόσον τα αποτελέσματά τους ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, παραμένει ένα άλυτο ζήτημα.
Ο Dr. Gordon Dodson καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο και επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών στο Brock σημειώνει πως τα αποτελέσματα της έρευνας αποκαλύπτουν έναν «φαύλο κύκλο»: οι άνθρωποι με χαμηλό δείκτη ευφυίας τείνουν να ασπάζονται πιο συντηρητικές ιδέες, οι οποίες στην ουσία δείχνουν ότι υπάρχει απροθυμία από τα συγκεκριμένα άτομα για αλλαγή και επομένως είναι σχεδόν φυσιολογικό να διακατέχονται τότε και από προκαταλήψεις.
Γιατί, λοιπόν, λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι κατά κανόνα ασπάζονται συντηρητικές ιδεολογίες; Επειδή τέτοιου είδους ιδεολογίες συνήθως αντικατοπτρίζουν «αυστηρότητα και τάξη» επιτρέποντας την κατανόηση ενός πολύπλοκου κόσμου, λέει ο Dodson. Δυστυχώς, αυτά τα στοιχεία δημιουργούν πάντα και προκαταλήψεις, συμπληρώνει.
«Η πραγματικότητα είναι πάντα ιδιαιτέρως πολύπλοκη. Οι ιδεολογίες συνήθως προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε αυτή την πολυπλοκότητα και να επιβάλλουν απλές λύσεις. Γι' αυτό το λόγο, δεν αποτελεί έκπληξη ότι άνθρωποι με λιγότερες διανοητικές ικανότητες από άλλους συνήθως ασπάζονται τις πιο απλοποιημένες ιδεολογίες» καταλήγει ο καθηγητής ψυχολογίας μιλώντας στην Huffington Post. 
24h NewsRoom

Ανατολική Ακτή Αττικής: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤ...

Ανατολική Ακτή Αττικής: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤ...:         Το πρώτο και μοναδικό εμβόλιο στην Ευρώπη έναντι της λεϊσμανίωσης του σκύλου (πιο γνωστής ως Καλα-αζάρ), μιας εξαιρετικά διαδεδο...

Η οικονομική αυτοκτονία της Ευρώπης


ΤΟ ΒΗΜΑ/ The New York Times 

Tο Σάββατο οι Times έγραψαν για ένα φαινόμενο που διευρύνεται στην Ευρώπη: τις «αυτοκτονίες λόγω οικονομικής κρίσης», αυτοκτονίες από απελπισία λόγω ανεργίας ή επιχειρηματικής αποτυχίας. Ήταν ένα πολύ συγκινητικό δημοσίευμα. Όμως είμαι βέβαιος πως δεν ήμουν ο μοναδικός αναγνώστης, ιδίως μεταξύ των οικονομολόγων, που αναρωτήθηκε μήπως οι αυτοκτονίες δεν περιορίζονται σε ατομικό επίπεδο, αλλά σε ολόκληρη την ήπειρο, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες μοιάζουν αποφασισμένοι να οδηγήσουν το σύνολο της Ευρώπης στην οικονομική αυτοκτονία.

Μέχρι και πριν λίγους μήνες ένιωθα κάποιες ελπίδες για την Ευρώπη. Θα θυμάστε πως το περασμένο φθινόπωρο η Ευρώπη βρισκόταν στα πρότυπα μιας χρηματοοικονομικής καταστροφής: όμως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ευρωπαϊκό αντίστοιχο της αμερικανικής Fed, έσπευσε να σώσει την Γηραιά Ήπειρο. Πρόσφερε στις ευρωπαϊκές τράπεζες

Αφιέρωμα...για τις επερχόμενες εκλογές



 
Bismarck
    Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές.

Emma Goldman
    Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν την πραγματικότητα θα ήταν παράνομες.

Oscar Ameringer 
  Πολιτική είναι η ευγενής τέχνη του να παίρνεις τις ψήφους των φτωχών και να κάνεις προεκλογικές εκστρατείες με τα λεφτά των πλουσίων, υποσχόμενος στους μεν ότι θα τους προστατέψεις από τους δε.

Henry Menken
   Αν ένας πολιτικός ανακάλυπτε ότι στην περιοχή του ψηφίζουν κανίβαλοι δεν θα... είχε κανένα ενδοιασμό να τους υποσχεθεί ιεραποστόλους για δείπνο.

Ανώνυμος
   Όποιος εξαπατά έναν άνθρωπο λέγεται απατεώνας, όποιος εξαπατά έναν λαό λέγεται πολιτικός.

Μικρό Κομματικό Λεξικό
   Όταν ένας πολιτικός φεύγει από άλλο κόμμα και έρχεται στο δικό μας έχουμε διεύρυνση.
   Οταν ένας πολιτικός φεύγει από το δικό μας κόμμα και πάει σε άλλο έχουμε προδοσία, αποστασία κ.λ.π.

Ανώνυμος  
Μην πεις ποτέ «μαλάκα» κάποιο πρόσωπο της εξουσίας. Κινδυνεύεις να καταδικαστείς για τρία αδικήματα.
i) Για προσβολή προσωπικότητας,
ii) Για περιύβριση αρχής και
iii) Για αποκάλυψη κρατικού μυστικού.

Frank McKinney
  Όλοι θα θέλαμε να ψηφίσουμε τον καλύτερο,
                               αλλά δυστυχώς δεν είναι ποτέ υποψήφιος.

Robert Oren
   Οι εκλογές γίνονται για να δούμε αν είναι σωστές οι δημοσκοπήσεις.

Αθανάσιος Κανελλόπουλος
    Η Ελλάδα μοιάζει με βιβλιοθήκη. 
                                                Στα πιο ψηλά ράφια βάζουμε τα πιο άχρηστα βιβλία.

Ροΐδης
(για διατελέσαντα υπουργό) Γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή.

Friedman
    Η εξουσία διαφθείρει. Αυτό είναι το τίμημα της εξουσίας. Φαίνεται όμως, πως τα οφέλη
    από την άσκηση της εξουσίας είναι τόσο πολλά, που κανένας δεν υπολογίζει το τίμημα.

George Nathan
    Παρ' όλα τα παραπάνω πρέπει να ψηφίζουμε.
                         Γιατί οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από τους καλούς πολίτες που δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν.