Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Αυτοκινητόδρομος-γίγαντας "έρχεται" με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας

Έναν αυτοκινητόδρομο-γίγαντα συνολικού μήκους 130 χλμ. και αξίας που υπολογίζεται σε τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ "κρύβει", σύμφωνα με πληροφορίες το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας. Η ολοκλήρωση του νέου επικαιροποιημένου σχεδίου επισπεύδεται με εντολή Μαξίμου προκειμένου να "τρέξει" και η προσπάθεια επενδυτικής αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου κι άλλων δημόσιων ακινήτων στην Αττική.

Στο νέο ρυθμιστικό, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνεται ξανά η δημιουργία νέων αυτοκινητοδρόμων μέχρι το 2021, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται κι ένα μεγάλο κατασκευαστικού project αξίας άνω του 1,5 δισ. ευρώ. Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Αθήνας επιδίδονται τώρα σε αγώνα δρόμου προκειμένου το νέο σχέδιο να κατατεθεί το αργότερο ως τον Απρίλιο στη Βουλή αφού πρώτα μεσολαβήσει ένας μήνας διαβούλευσης επί του τελικού σχεδίου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η ενσωμάτωση των προτάσεων των φορέων που έλαβαν μέρος στην αρχική διαβούλευση και γίνονται προσπάθειες συμπίεσης του χρόνου ώστε να ολοκληρωθεί η επεξεργασία και η διορθωση του τελικού κειμένου.

Το νέο σχέδιο χαρακτηρίζεται απο τους αρμοδίους ως ιδιαίτερα φιλικό προς τις ιδιωτικές επενδύσεις αφού σύμφωνα με πληροφορίες επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και διαδικασίες εξπρές στην συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) ενώ προβλέπει την "κατ' εξαίρεση επέκταση θεσμοθετημένων επιχειρηματικών υποδοχέων" άλλα και την πολεοδομική και χωροταξική διευκόλυνση επενδύσεων σε δημόσια ακίνητα. Το θαλάσσιο μέτωπο απο το Φάληρο έως το Ελληνικό χαρακτηρίζεται ως "αναπτυξιακός πόλος" και ουσιαστικά μετατρέπεται σε ένα νέο μητροπολιτικό οικονομικό και κοινωνικό κέντρο της Αττικής πριμοδοτούμενο και απο μια σειρά νέων χρήσεων άλλα και μεγάλων συγκοινωνιακών έργων.

Επιπλέον, το ρυθμιστικό προτείνει μέσω πακέτων επιδοτήσεων και άλλων φορολογικών κινήτρων την ανακύκλωση ήδη πολεοδομημένης γης και με επανάχρηση κτιρίων και αναπλάσεις στο κέντρο της Αθήνας, που μπορούν δυνητικά να δημιουργήσουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο των κατασκευών και του real estate.

Αν και το βασικό όραμα του νέου ρυθμιστικού κινείται στο πλαίσιο της ανάσχεσης της επέκτασης της πόλης, δίνονται δυνατότητες για αστική ανάπτυξη μέσω της "ενθάρρυνσης της μετατροπής των περιοχών που έχουν πολεοδομηθεί ως δεύτερη κατοικία σε πρώτη με συμπληρωματική κάλυψη υποχρεώσεων σε εισφορά σε χρήμα".

Ακόμα, τίθεται σε άμεση προτεραιότητα η πολεοδομική οργάνωση της περιοχής των Μεσογείων που χαρακτηρίζεται ως "υποδοχέας νέων οικονομικών δραστηριοτήτων", της περιοχής της Λαυρεωτικής ως "υποδοχέας πρώτης και δεύτερης κατοικίας" και της περιοχής της Βόρειας Αττικής όπου συγκεντρώνεται πρώτη και παραθεριστική κατοικία.

Το νέο ρυθμιστικό προτείνει επίσης την κατάργηση του ισχύοντος ΠΔ για τον Ελαιώνα και την θεσμοθέτηση νέων ρυθμίσεων που θα επιτρέπουν την συγκέντρωση στην περιοχή όλων των βασικών μητροπολιτικών λειτουργιών και υποδομών, όπως το νέο ΚΤΕΛ και το νέο Συγκοινωνιακό Κέντρο, αμαξοστάσια Μετρό, τρόλει και λεωφορείων, την Κεντρική Αγορά Αθηνών, τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων κλπ. Ακόμη, διατηρείται και ενισχύεται η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ακόμα, περιλαμβάνεται μια σειρά στρατηγικών επιλογών που αφορούν στην διεύρυνση των ζωνών υποδοχής μεγάλων εμπορικών κέντρων (mall), στην χωροθέτηση μεγάλων εμπορευματικών πάρκων στις δυο κύριες οδικές εισόδους της Περιφέρειας, στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο, στην δημιουργία ζωνών χονδρεμπορίου και αποθηκών στον αστικό ιστό και στην επέκταση των περιοχών ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ

Το σχέδιο θα προτείνει τη συγκοινωνιακή σύνδεση του αεροδρομίου με τον πόλο του Ελληνικού-Φαλήρου άλλα και την ολοκλήρωση του οδικού περιφερειακού δακτυλίου της Αθήνας. Με τον τρόπο αυτό ανάβει το πράσινο φως για την ενσωμάτωση στον σχεδιασμό ενός πολύ μεγάλου έργου που ήδη εχουν αρχίσει και σχεδιάζουν -σε πρώιμο στάδιο- στο υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών.

Πρόκειται για έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο που θα ξεκινάει απο το αεροδρόμιο, θα κατευθύνεται νότια φτάνοντας μέχρι το Ελληνικό. Απο εκεί κατά μήκος της παραλίας θα φτάνει

7η Μαθηματική Ολυμπιάδα: Σάρωσαν και πάλι οι Έλληνες φοιτητές


Βασίλης Φουρτούνης, δάσκαλος
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013
Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 ολοκληρώθηκε η 7η Μαθηματική Ολυμπιάδα για Φοιτητές Πανεπιστημίων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Southeastern European Mathematical Olympiad for University Students, SEEMOUS 2013). Τη Μαθηματική Ολυμπιάδα SEEMOUS 2013 διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) στην Αθήνα σε συνεργασία με το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Μαθηματική Εταιρεία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στην Ολυμπιάδα αυτή συμμετείχαν ομάδες από 18 γνωστά Πανεπιστήμια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με σημαντική παρουσία στη Μαθηματική Επιστήμη και Έρευνα.
Στη συγκεκριμένη διοργάνωση οι Έλληνες φοιτητές είχαν εξαιρετική παρουσία και κατέκτησαν τα παρακάτω μετάλλια:
Χρυσό Μετάλλιο
  • Σπυρίδων Κακαρούμπας, Πανεπιστήμιο Πατρών, 1η θέση και Ειδικό Βραβείο
  • Κωνσταντίνος Τσουβαλάς, Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2η θέση και Ειδικό Βραβείο
  • Αθανάσιος Τσαρέας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Λευτέρης Μάστορης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Αργυρό Μετάλλιο
  • Νικόλαος Ζαρίφης, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
  • Εμμανουήλ Αγγελής, Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Ιωάννης Καραμπίνης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
  • Βασίλης Ατταλόγλου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Αλέξης Τζιάννι Χαραλαμπόπουλος, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
Χάλκινο Μετάλλιο
  • Ηλίας Δεληγιάννης, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
  • Γεώργιος Καλαντζής, Πανεπιστήμιο Πατρών
  • Αλέξανδρος Δημήτριος Καλογήρου, Πανεπιστήμιο Πατρών
  • Γιώργος Μουσά, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
  • Ανάργυρος Οικονόμου, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
  • Ανδρέας Ματζιόρι, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
  • Μαρία Χριστίνα Van der Weele, Πανεπιστήμιο Πατρών
  • Κωνσταντίνος Κάρτας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Σταύρος Μπιρμπίλης ή Χαραλάμπους, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
  • Στέλιος Κωνσταντινίδης, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
  • Δημήτριος Σακελλαρίου, Πανεπιστήμιο Πατρών
  • Χρήστος Μιχαηλίδης, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
  • Γεωργία Σούλη, Πανεπιστήμιο Πατρών
  • Δημήτριος Δεσινιότης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
  • Αλέξανδρος Τσιρώνης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
  • Χρήστος Παλυβός, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
  • Σωτήρης Λέκκας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης 
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Doru Stefanescu, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Ιωάννης Εμμανουήλ, ο Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόριος Καλογερόπουλος και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας από την Ελλάδα και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Οι συμμετέχοντες συνεχάρησαν την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τον Πρόεδρό της Καθηγητή κ. Γεώργιο Δημάκο, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Ανάργυρο Φελλούρη και τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής Καθηγητή κ. Αντώνιο Μελά για την άριστη διοργάνωση της 7ης Μαθηματικής Ολυμπιάδας SEEMOUS 2013 και το υψηλό επίπεδο θεματοδοσίας.
Φωτογραφικό υλικό από τις τρεις μέρες τη Ολυμπιάδας θα βρείτε ΕΔΩ

Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» οι παράνομες αθλητικές εγκαταστάσεις

Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» οι παράνομες αθλητικές εγκαταστάσειςΣυνάντηση με το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τους προέδρους των επιτροπών ελέγχου καταλληλότητας αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων, είχαν οι αθλητικοί εισαγγελείς Χαράλαμπος Λακαφώσης και Άρης Κορέας.
Αντικείμενο της συνάντησης, που έγινε με πρωτοβουλία των δύο αθλητικών εισαγγελέων, ήταν η πορεία των ελέγχων στους αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις, θέμα το οποίο οι αθλητικοί εισαγγελείς ερευνούν ήδη, αναζητώντας ποινικές ευθύνες αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.
Κατά τη συνάντηση οι εισαγγελείς, ζήτησαν από τον γενικό γραμματέα και τους προέδρους των επιτροπών ελέγχου, να τους αποστείλουν κατάσταση των αθλητικών χώρων στην Αττική που δεν διαθέτουν άδεια, αλλά και να καταγραφούν οι λόγοι, για τους οποίους οι άδειες αυτές δεν χορηγήθηκαν.
Ακόμη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, καταγράφηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιτροπές, ζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών, ενώ από την πλευρά τους οι δύο εισαγγελείς τόνισαν πως με την εφαρμογή της σχετικής διάταξης του αθλητικού νόμου, η Εισαγγελία είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την τέλεση αθλητικών διοργανώσεων σε εγκαταστάσεις που δεν διαθέτουν άδεια.
Σημειώνεται πως οι αθλητικοί εισαγγελείς έχουν σχηματίσει ήδη από το προηγούμενο έτος δικογραφίες, προς αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών επί σχετικών θεμάτων εκ μέρους των υπηρεσιακών παραγόντων.

Pressing.news: Παλλήνη : Καταπέλτης το πόρισμα των ελεγκτών.

Pressing.news: Παλλήνη : Καταπέλτης το πόρισμα των ελεγκτών.: Το ιστορικό: Το καλοκαίρι του 2011 η Δημοτική αρχή αποφασίζει να επισκευάσει τους σχολικούς χώρους. Το Σεπτέμβριο του 2011 ο Δήμαρχος...

Βασίλης Οικονόμου - Boυλευτής Αττικής Δημοκρατικής Αριστεράς: Παρέμβαση του Βασίλη Οικονόμου για την αποκατάστασ...

Βασίλης Οικονόμου - Boυλευτής Αττικής Δημοκρατικής Αριστεράς: Παρέμβαση του Βασίλη Οικονόμου για την αποκατάστασ...: Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, κατέθεσε τροπολογία στο υπό ψήφιση νομο...

ΠΡΕΖΑ TV ©: ASSOC.PRESS."ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ ΝΑΥΤΕΡΓΆΤΕΣ ΜΈΝΟΥΝ ΑΠΛΉΡΩ...

ΠΡΕΖΑ TV ©: ASSOC.PRESS."ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ ΝΑΥΤΕΡΓΆΤΕΣ ΜΈΝΟΥΝ ΑΠΛΉΡΩ...: Εκατοντάδες ναυτεργάτες μένουν απλήρωτοι για μήνες. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ, Ελλάδα (AP) -  Για επτά μήνες, συχνά κάτω από τις σκληρές συνθήκες του χ...

«Το γιαούρτι σας δεν είναι ελληνικό, κ. Chobani!»

Μπορεί στις ΗΠΑ να έχει συνδέσει το όνομά του με το ελληνικό γιαούρτι, αλλά τους Βρετανούς δεν κατάφερε να τους ξεγελάσει. Ο λόγος για τον κ. Chobani ή κατά κόσμον Χαμντί Ουλουκάγια, έναν
Τούρκο που έχει γίνει ζάπλουτος πουλώντας... ελληνικό γιαούρτι.Ο Ουλουκάγια εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι το ελληνικό γιαούρτι έχει γίνει μόδα στις ΗΠΑ και έχει θησαυρίσει με την οικογενειακή του επιχείρηση Agro Farma, καθώς πουλάει γιαούρτια που αποκαλεί ελληνικά.Ωστόσο στη Βρετανία βρήκε τοίχο, και συγκεκριμένα τον τοίχο του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου που αποφάνθηκε ότι η εταιρεία δεν πρέπει να μιλάει για ελληνικό γιαούρτι, την ώρα που το προϊόν παρασκευάζεται στην Τουρκία. Για την ακρίβεια το δικαστήριο είπε ότι τα γράμματα πάνω στη συσκευασία που αναφέρουν ότι το γιαούρτι φτιάχνεται στις ΗΠΑ είναι επίτηδες πολύ μικρά και γι αυτό θα πρέπει να μεγαλώσει η γραμματοσειρά.Ο δικαστής μάλιστα είπε ότι με αυτές τις τακτικές, οι καταναλωτές στη Βρετανία έχουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι το γιαούρτι Chobani φτιάχνεται στην Ελλάδα. Από την πλευρά της η διευθύντρια της Chobani είπε ότι δεν προσπαθούν να περάσουν το γιαούρτι τους ως ελληνικό, αλλά ως προϊόν με λίγες θερμίδες.Η υπόθεση έφτασε στα βρετανικά δικαστήρια από τον μεγάλο αντίπαλο του Chobani, τη ΦΑΓΕ.
Chobani και ΦΑΓΕ κονταροχτυπιούνται στις ΗΠΑ Η κόντρα Chobani και ΦΑΓΕ έχει ξεκινήσει από τις ΗΠΑ λαθώς πρόκειται για τις δύο κορυφαίες μάρκες «ελληνικού» γιαουρτιού, με τις εταιρείες να έχουν εγκαταστήσει τα εργοστάσιά τους στη Νέα Υόρκη και να επεκτείνονται διαρκώς,

Το ελληνικό γιαούρτι είναι τόσο δημοφιλές που φέρνει κέρδη για ελληνικές αλλά και ξένες επιχειρήσεις, αναγκάζοντας ακόμη και μεγάλες πολυεθνικές να στραφούν στην παραγωγή του.
Ξεπουλώντας στη διπλάσια τιμή από τα υπόλοιπα είδη, το ελληνικό γιαούρτι οφείλει το μυστικό της επιτυχίας του στη χρονοβόρα και ειδική διαδικασία παραγωγής του καθώς αφαιρείται περισσότερο νερό ώστε να παραμένει πλούσιο σε πρωτεΐνες.Ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει σημαντικά λιγότερες ποσότητες γιαουρτιού από τον μέσο Ευρωπαίο, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει κίνητρο και για άλλες ελληνικές επιχειρήσεις να κυνηγήσουν το αμερικανικό όνειρο.

ΠΡΕΖΑ TV ©: GUARDIAN: ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΗΔΗ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ...

ΠΡΕΖΑ TV ©: GUARDIAN: ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΗΔΗ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ...: «Στη δυτική πλευρά του Μανχάταν, ένα περίεργο θέαμα έχει τραβήξει την προσοχή ντόπιων και τουριστών: πρόκειται για το σκάφος του Ρώσου επι...

Στο κολαστήριο του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας

Pitsirikos

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, νιώθω υποχρεωμένος να μιλήσω γι αυτά που είδα χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας, στον Πειραιά. Δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορώ να βοηθήσω αυτούς τους συνανθρώπους μου και προσδοκώ να συμβάλεις σε αυτό.
Μετά τον ξυλοδαρμό από αστυνομικούς του τμήματος των ανθρώπων, που κρατούνται εκεί, όπως οι ίδιοι μας κατήγγειλαν, ως αντίδραση στην απεργία πείνας που ξεκίνησαν και μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του 28χρονου κρατουμένου πρόσφυγα από την Παλαιστίνη Ιμπραχίμ Φαράζ, ενεργοί πολίτες του Πειραιά πραγματοποιήσαμε χθες 27/04/13 πορεία διαμαρτυρίας και συμπαράστασης.
Όταν φτάσαμε έξω από το Α.Τ. Δραπετσώνας ο Διοικητής βγήκε μπροστά από τα ΜΑΤ, που είχαν παραταχθεί, μας ενημέρωσε και επέτρεψε σε μια ομάδα 5 ατόμων να μπούμε και να συνομιλήσουμε με τους ανθρώπους που κρατούνται στα κρατητήρια.
Η εικόνα που αντίκρισα ήταν σοκαριστική. Στο κολαστήριο του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας, 100 άνθρωποι στοιβαγμένοι σε 70 τετραγωνικά, κλεισμένοι στα κρατητήρια για πάνω

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΠΑΛΛΗΝΗ
 Συνεδρίαση 4η
                                 ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                    ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση στο Πολιτιστικό Κέντρο Οινοποιείο Πέτρου >> ( Λεωφόρο Μαραθώνος 117 ) στις 3/4/2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:45, για να συσκεφθούμε και να αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα.
Θέμα 1ο Ανάκληση απόφασης προέγκρισης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με δραστηριότητα «ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ» στον ΤΖΙΩΡΤΖΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ. 
Θέμα 2ο Λήψη απόφασης για προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ» στον ΜΠΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ.
Θέμα 3ο Λήψη απόφασης για προέγκριση αδείας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΖΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» στον ΤΑΧΙΑ ΧΡΗΣΤΟ.
Θέμα 4ο Λήψη απόφασης για προέγκριση αδείας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος το υποκατάστημα εταιρείας ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.
Θέμα 5ο Λήψη απόφασης για προέγκριση αδείας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ» στη ΔΕΛΗΜΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ.
Θέμα 6ο Λήψη απόφασης για προέγκριση αδείας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ & ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ» στον ΑΓΑΠΗΤΟ ΝΙΚΟΛΑΟ.
Θέμα 7ο Λήψη απόφασης για προέγκριση αδείας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ» στον ΤΖΙΩΡΤΖΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ.
Θέμα 8ο Λήψη απόφασης για προέγκριση αδείας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΧΡΩΜΑΤΟΣΦΑΙΡΗΣΗ – PAINTBALL» στην εταιρεία TARGET LTD SPEEDBALL ΧΡΩΜΑΤΟΜΑΧΗ ΕΠΕ.
Θέμα 9ο Λήψη απόφασης για προέγκριση αδείας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΕΝΤΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ VODAFONE» στην FIRST CLASS ΑΒΕΤΕ.
Θέμα 10ο Λήψη απόφασης για έγκριση χορήγησης άδειας χρήσης μουσικών οργάνων στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ» της εταιρείας ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Α.Ε.
Θέμα 11ο Λήψη απόφασης για έγκριση χορήγησης άδειας χρήσης μουσικών οργάνων στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ» του ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛ.
Θέμα 12ο Ενημέρωση σχετικά με την παιδική χαρά στην Κάντζα Παλλήνης επί της οδού Πλάτωνος.
Θέμα 13ο Συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης.
Θέμα 14ο Λήψη απόφασης για τον καθορισμό τρόπου τήρησης πρακτικών Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης.
                                             Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου
                                                                                             Δ.Ε Παλλήνης
                                                                                       
ΣΜΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Αφιέρωμα της Παλλήνης σε Λευτέρη Παπαδόπουλο!

lefteris-papapdopoulos-palliniΕκδήλωση «αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο» διοργανώνει ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος του Δήμου Παλλήνης, όπως αναφέρει και το σχετικό Δελτίο Τύπου.
Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα (Κλειτάρχου και Αριστείδου).
Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και θα συμμετέχουν η παιδική χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης και η παιδική χορωδία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα.
Δείτε την σχετική αφίσα…
Afisa_Papadopoulos1

Η λίστα της ντροπής! Έσβηναν δάνεια εκατομμυρίων και χρέωναν τον λογαρισμό στο λαό! - Να δώσει η Κυπριακή κυβέρνηση τα ονόματα στην δημοσιότητα!


Το Newsit έχει στην διάθεσή του όλα τα ονόματα αλλά δεν τα δημοσιοποιεί σεβόμενο τα προσωπικά δεδομένα
- Η λίστα της «λεηλασίας» έχει κατατεθεί ήδη στην Κυπριακή Βουλή
- Αυτοί που θα έσωζαν την Κύπρο, την έστειλαν κατευθείαν στο γκρεμό και τον δανεισμό
- Πολιτικοί απ’ όλα τα κόμματα έπαιρναν δάνεια αλλά αποπλήρωναν μόνο ένα μέρος και τα υπόλοιπα... σβήνονταν χαριστικά
- Εμπλέκονται και δήμαρχοι ή συνδικαλιστές
- Διαγράφηκε δάνειο ύψους 2.813.000€ - Συμφωνία για διαγραφή δανείου ύψους 5,8 εκατ. δολαρίων το 2014!

Ο Κυπριακός λαός δικαιούται να μάθει! Η λίστα που κάνει τον γύρο του κόσμου και είναι μια λίστα ντροπής αφού περιλαμβάνει διαγραφές δανείων ανθρώπων που "υπηρέτησαν" τον Κυπριακό λαό. Τα ονόματά τους πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα με απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης έτσι ώστε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους!

Να ξέρουν οι Κύπριοι ποιοί είναι αυτοί που φέρουν μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί σήμερα.
Το Newsit έχει από χθες στα χέρια του την λίστα αυτή αλλά δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα

Άτυπη στάση πληρωμών: 1.320.222 φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους

 Πηγή: thepressproject
Εφιάλτη για εκατομμύρια νοικοκυριά αποτελεί η Εφορία και ο μακρύς κατάλογος των οφειλετών στο Δημόσιο που αδυνατούν να εξοφλήσουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους αυξάνεται δραματικά μήνα με τον μήνα

Τρεις στους δέκα φορολογουμένους ή 2.548.071 φυσικά πρόσωπα είχαν στα τέλη του 2012 συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές 20,4 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό περίπου 10 δισ. ευρώ συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και τα περισσότερα παραμένουν ανείσπρακτα.

Στον αέρα ο προϋπολογισμός

Τρεις στους δέκα φορολογούμενους «στοιχειώνουν» τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία, λαμβάνοντας μορφή πλημμυρίδας που απειλεί να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό.

Βραζιλία: οι ιθαγενείς απειλούνται από την ανάπτυξη


Οι βίαιες συγκρούσεις με ιθαγενείς για τα ζητήματα της διεκδίκησης της γης τους είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στη Βραζιλία.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδων, τα περιστατικά βίαιων συγκρούσεων ανήλθαν σε 99 τον περασμένο χρόνο, από 82 το 2006.
Η φωτογραφία είναι από κινητοποίηση ιθαγενών στις 26 Ιουλίου.
Οι ιθαγενείς αγωνίζονται για να προστατεύσουν τις φυσικές περιοχές τους από την εισβολή των κτηνοτρόφων, των παράνομων χρυσοθήρων, των υλοτόμων και των τσιφλικάδων.
Σ’ αυτή την τεράστια χώρα, μόνο το 1% του πληθυσμού των 191 εκατομμυρίων ελέγχει σχεδόν τη μισή καλλιεργήσιμη γη.
Ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων μέλη των φυλών Xicrin, Juruna, Arara, Aweti, Assurini και Parakanawa, απειλούν με νέες καταλήψεις γης, αντιδρώντας κυρίως ενάντια στο τεράστιο σχεδιαζόμενο φράγμα Belo Monte.
Τουλάχιστον 51 ιθαγενείς έχουν δολοφονηθεί στη χώρα τον περασμένο χρόνο.
Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Παστίλιες ανατροφής [Γράφει η Γεωργάκη Ευαγγελία, Διευθύντρια 2ου ΓΕΛ Γέρακα]

pallinipress066 Απευθυνόμενη σε ένα κοινό γονέων είναι προφανές αυτό που μας ενώνει: η κοινή αγωνία και ο κοινός μόχθος για την ανατροφή των παιδιών μας. Από την άλλη, το εύρος των ηλικιών των παιδιών δηλώνει ότι άλλοι βρίσκονται στον λειμώνα της παιδικής ηλικίας όπου ακόμα το παιδί μαθαίνει και χαίρεται γι’ αυτό, ενώ άλλοι χειμάζονται ήδη από τις θύελλες της εφηβείας. Σκέφθηκα, λοιπόν, να αναφερθώ σε κάποιες δημοφιλείς στερεότυπες φράσεις/παστίλιες που κυκλοφορούν ευρέως στο στόμα των παιδιών, ηχούν «φιλελεύθερες» και ευχάριστες αλλά σε βάθος χρόνου προκαλούν πονοκεφάλους.
Παστίλια 1η: Ο σεβασμός κερδίζεται Και όμως όχι! Το παιδί οφείλει να μάθει ότι ο σεβασμός δεν κερδίζεται λόγω επιδόσεων ή τρόπου του προσώπου που σεβόμαστε. Ο σεβασμός πηγάζει από μια ιδιότητα, από κάτι που είναι το συγκεκριμένο πρόσωπο. Γι’ αυτό το παιδί οφείλει να σέβεται τους γονείς του, τους καθηγητές τους, τους μεγαλύτερους: επειδή είναι αυτοί που είναι και αυτό αρκεί. Έτσι, ξεφεύγουμε από τις παγίδες

Μειώσεις στα τιμολόγια του νερού - Αναλυτικά οι νέοι πίνακες

Μειώσεις στα τιμολόγια του νερού - Αναλυτικά οι νέοι πίνακεςΕγκρίθηκε σήμερα ομόφωνα από το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ η πρόταση των υπηρεσιών της εταιρείας για μειώσεις των τιμολογίων της. Θα ακολουθήσει εισήγηση προς τα συναρμόδια υπουργεία, η οποία αφού γίνει αποδεκτή, θα εκδοθεί σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, με τη συγκεκριμένη απόφασή της:
1) Ανακουφίζει τα βαρύτατα πληττόμενα νοικοκυριά και κυρίως εκείνους που ζουν σε μικρά ή πολύ μικρά διαμερίσματα (νέα ζευγάρια, μικρές οικογένειες, κλπ.) και εντάσσονται στα τιμολόγια της 1ης και 2ης κλίμακας. Ο μέσος καταναλωτής νερού (10 m3 τον μήνα ή 30 m3 το τρίμηνο), θα δει μείωση της τάξης του 1,6 %. Ο έχων πάρα πολύ μικρή κατανάλωση ( 5m3 το μήνα ή 15 m3 το τρίμηνο) θα δει μείωση της τάξης του 2,4%.
2) Βοηθάει, έστω και οριακά τις επιχειρήσεις, άρα και την ανάπτυξη, με μείωση του επαγγελματικού τιμολογίου της έως και 1,0%.
3) Ενισχύει το κοινωνικό της πρόσωπο με μείωση κατά 20% και επέκταση του φιλανθρωπικού της

Πρώην υφυπουργός σε κύκλωμα τοκογλυφίας - Βρέθηκαν "περίεργα" εμβάσματα 700.000 ευρώ σε λογαριασμούς του ίδιου και της γυναίκας του

Πρώην υφυπουργός σε κύκλωμα τοκογλυφίας - Βρέθηκαν "περίεργα" εμβάσματα 700.000 ευρώ σε λογαριασμούς του ίδιου και της γυναίκας του- Ελεύθερος, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από την χώρα
- Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία σε βάρος εταιρείας
- Ο ανακριτής διαθέτει στοιχεία από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του κατηγορούμενου και των οικείων του
- Ο κ. Ανθόπουλος υποστηρίζει πως αυτά τα χρήματα ήταν από δάνειο για σπίτι στη Βούλα. Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή που διερευνά υποθέσεις διαφθοράς προσώπων που άσκησαν δημόσια διοίκηση από θέση εξουσίας, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών βουλευτής Σερρών Γιάνης Ανθόπουλος, που εμπλέκεται σε υπόθεση τοκογλυφίας.
Ο 64χρονος πρώην πολιτικός κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας Καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ

Σύλληψη τριών (3) νεαρών ημεδαπών στο Βόλο για εμπρησμό Α.Τ.Μ της Τράπεζας Κύπρου, με βόμβες μολότοφ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρεις (3) νεαροί ημεδαποί στο Βόλο για εμπρησμό Α.Τ.Μ της Τράπεζας Κύπρου, με βόμβες μολότοφ
Νωρίτερα είχαν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να σπάσουν τον εξωτερικό υαλοπίνακα της Τράπεζας και να ρίξουν τις βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό της
Με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς από το Α.Τ.Μ στο εσωτερικό της Τράπεζας
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα τυφέκιο, δύο εξάσφαιρα περίστροφα και δύο απομιμήσεις πιστολιών ( replica )
Επίσης, συνελήφθησαν οι γονείς ενός εκ των δραστών για συνέργεια σε παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθησαν σήμερα (28-03-2013), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Βόλο, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 21, 23 και 17 ετών, οι οποίοι με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (βόμβες μολότοφ) προκάλεσαν εμπρησμό σε Α.Τ.Μ της Τράπεζας Κύπρου, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, έκρηξη, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.
Ειδικότερα, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (με κουκούλες τύπου full face , σκούφους και κασκόλ) μετέβησαν πεζοί στο Υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου. Εκεί, ο 21χρονος αρχικά επιχείρησε ανεπιτυχώς να θραύσει με πέτρα τον υαλοπίνακα της πόρτας ασφαλείας, με σκοπό να ρίξουν στο εσωτερικό της Τράπεζας βόμβες μολότοφ και να προκαλέσουν τον εμπρησμό της .
Στη συνέχεια, ο ίδιος δράστης έθραυσε με πέτρα τον υαλοπίνακα - οθόνη του Μηχανήματος Αυτόματης Ανάληψης Α.Τ.Μ, ενώ οι άλλοι δύο έριξαν δύο (2) αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (βόμβες μολότοφ), με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να καταστραφεί ολοσχερώς το Α.Τ.Μ.
Με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς από το Α.Τ.Μ στο εσωτερικό της Τράπεζας.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε μοτοποδήλατο και μοτοσικλέτα, που είχαν αποκρύψει σε κοντινό σημείο, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για τη διαφυγή τους. Οι τρεις δράστες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, όπου κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους αποδέχτηκαν τις πράξεις τους.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • δύο (2) σκούφοι,
  • μία (1) κουκούλα τύπου full face ,
  • δύο (2) κασκόλ,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα,
  • ένα (1) αδιάβροχο παντελόνι και
  • ένα (1) ζευγάρι γάντια
  • τα προαναφερόμενα δίκυκλα οχήματα (μοτοσικλέτα και μοτοποδήλατο)
Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- στην οικία του 21χρονου:
  • μία (1) μεταλλική σιδερογροθιά,
  • δύο (2) ξύλινα ρόπαλα, εκ των οποίων το ένα τύπου baseball
  • έντυπο υλικό με ναζιστικό περιεχόμενο,
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο,
- στην οικία του 23χρονου:
  • μία (1) κουκούλα τύπου full face
- στην οικία του 17χρονου:
  • μία (1) σιδερογροθιά,
  • ένα (1) ξύλινο ρόπαλο τύπου baseball ,
  • ένα κασκόλ και μία μπλούζα με λογότυπο πολιτικού κόμματος
  • δύο (2) απομιμήσεις πιστολιών ( replica ) με γεμιστήρες
Λίγο πριν την έρευνα στην οικία του 17χρονου, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τους γονείς του να προσέρχονται στο σημείο. Ο 45χρονος πατέρας εισήλθε βιαστικά στο σπίτι και μετά από λίγο βγήκε, κρατώντας δύο πλαστικά κυτία, τα οποία παρέδωσε στην 43χρονη σύζυγό του, με σκοπό να τα αποκρύψουν. Οι γονείς ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν μέσα στα κυτία και κατασχέθηκαν:
  • δύο (2) εξάσφαιρα περίστροφα,
  • ένα (1) τυφέκιο με δύο κάννες και
  • μία (1) συσκευή με πέντε μεταλλικές βέργες καθαρισμού πιστολιού – τυφεκίου
Οι γονείς του 17χρονου συνελήφθησαν για συνέργεια στο αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής.
Και οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Πρώτα αντιΚΚέδες και μετά «αντιφασίστες»; | MediΑ Oasis |

Ο Περισσός απαντά στους διαφωνούντες | MediΑ Oasis |

Ο Περισσός απαντά στους διαφωνούντες | MediΑ Oasis |

Έρευνα: Πώς θα αντιδράσει η αγορά εάν επιβληθούν δασμοί στα κινεζικά φ/β

Υπέρ της έρευνας που έχει ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με ενδεχόμενες πρακτικές ντάμπινγκ των κινεζικών εταιριών φωτοβολταϊκών τάσσεται η πλειονότητα των ευρωπαίων εγκαταστατών φωτοβολταϊκών, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή σχετική έρευνα του Europressedienst, η οποία δημοσιεύεται στο FOCUS.

Ειδικότερα, σε ποσοστό 66%, οι ερωτηθείσες εταιρίες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών χαρακτηρίζουν δικαιολογημένη τη διεξαγωγή της έρευνας ενώ, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι όντως υπάρχουν παράνομες επιδοτήσεις που βλάπτουν τον ανταγωνισμό, το 65% των ευρωπαίων εγκαταστατών θεωρεί ότι τα εξεταζόμενα μέτρα (αντισταθμικοί δασμοί) είναι επαρκή.

Αντιθέτως, ένα 18% τίθεται κατά της επιβολής προστατευτικών δασμών δεδομένου ότι αυτό θα αυξήσει τις έως τώρα χαμηλές τιμές των κινεζικών φωτοβολταϊκών πάνελ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν πάντως οι τρόποι με τους οποίους είναι διατεθειμένοι να αντιδράσουν οι ευρωπαίοι εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών σε περίπτωση που πράγματα επιβληθούν δασμοί στις εισαγωγές από την Κίνα και αυξηθούν οι τιμές των κινεζικών πάνελ: το 57% δηλώνει ότι αυτό δε θα έχει καμία επίπτωση στις επιχειρήσεις τους και ως εκ τούτου δεν θα προβούν σε κάποια αλλαγή, το 15% δηλώνει ότι θα αλλάξει έως ένα βαθμό τις πηγές προμήθειας προϊόντων, αγοράζοντας μικρότερες ποσότητες από την Κίνα, το 7% σχεδιάζει να ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική επιχειρώντας να μειώσει το κόστος άλλων προϊόντων όπως οι αντιστροφείς και οι βάσεις στήριξης ενώ το 15% βλέπει το όλο ζήτημα με μία πιο δραματική ματιά, προβλέποντας πλήθος αρνητικών συνεπειών.

Ειδικότερα, το 10% όσων αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αρνητικά τη συγκεκριμένη προοπτική φοβούνται κυρίως ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με απολύσεις εργαζομένων ενώ το 5% εκτιμά ότι θα αναγκαστεί να κλείσει τις επιχειρήσεις του.


Ακόμη μια διάκριση για Έλληνα επιστήμονα Η πανέμορφη Ελληνίδα που βγήκε επιστήμονας της χρονιάς στο Λονδίνο!

Συνέχεια στις διακρίσεις των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό ήρθε να δώσει η Ελένη Αντωνιάδου, καθώς αναδείχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς στην ετήσια εκδήλωση 2013 FDM Everywoman In Technology Awards στο Λονδίνο.

Η Ελληνίδα επιστήμονας δημιούργησε μια τεχνητή τραχεία, η οποία χρησιμοποιήθηκε σε ασθενή που έπασχε από καρκίνο και μάλιστα είχε επιτυχή αποτελέσματα. Αυτό ήταν το πρώτο πλήρως λειτουργικό τεχνητό όργανο που μεταμοσχεύθηκε σε ασθενή και αυτό το επίτευγμα ήταν αρκετό για να χαρίσει στην Ελένη Αντωνιάδου αυτή τη σημαντική διάκριση.

Η 25χρονη επιστήμονας είναι επικεφαλής του οργανισμού Μεταμοσχεύσεις χωρίς Δότες, ενώ μεταξύ άλλων ασχολείται με τη βιοτεχνολογία και την αναγεννητική ιατρική. Παράλληλα, το 2012 επιλέχθηκε να είναι ένα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της Διεύθυνσης Βιοτεχνολογίας στο εργαστήριο της NASA.

Η ίδια αποτελεί μια από τις καλύτερες διαφημίσεις για τη χώρα μας και μάλιστα προσπαθεί να την προβάλει σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται. «Είχα την ευτυχία να γεννηθώ στη χώρα του φωτός, την Ελλάδα, εκεί που η φιλοσοφία, η τέχνη και η λογοτεχνία αναπτύχθηκαν και αποτέλεσαν τη βάση των σύγχρονων επιστημών», λέει η 25χρονη Ελένη Αντωνιάδου.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Δωρεάν Πρόγραμμα Πρόληψης Καρκίνου Παχέος Εντέρου

Α Ν Α ΚΟ Ι Ν Ω Σ Η
free weeks_check_ca2013
ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ
Ο Δήμος Παλλήνης μέσω του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου παχέος εντέρου από 25/3/2013- 6/4/2013 .
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ :
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 50 έως 75 ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα προσκομίζουν δείγμα για εξέταση στη Βιοϊατρική καθημερινά χωρίς ραντεβού από 10:00π.μ έως 8:00 μ.μ στην οδό Κρήτης & Σαλαμίνας στην Παλλήνη (δίπλα στην Εθνική Τράπεζα).
Η εξέταση θα γίνεται δωρεάν
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Τηλ. 210 6034414 ,210 6668888
Υπέυθυνη Προγράμματος κα Πόπη Ζινέλη

173 εκατομμύρια δάνεια της Marfin στο Βατοπέδι

173 εκατομμύρια ευρώ δάνεισε στη Μονή Βατοπεδίου η Marfin Egnatia Bank, όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC στο 3ο τεύχος του. Μπορεί ο οικονομικός σύμβουλος της Μονής να διαψεύδει, όμως τα πορίσματα  της Τράπεζας της Ελλάδος για την εμπλοκή της Marfin στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου διαψεύδουν τον ίδιο. Ο Άθως Κοιρανίδης ήταν ο ιδιοκτήτης της Rassadel LTD, εταιρία η οποία έπαιρνε δάνεια από τη Marfin για να αγοράζει ακίνητα του ομίλου MIG.
Διαβάστε την έρευνα του περιοδικού HOT DOC από το 3ο τεύχος που είχε αποκαλύψει το μέγεθος του σκανδάλου με νούμερα και ονόματα.
Δείτε επίσης στο τέλος του άρθρου τα αποσπάσματα από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Marfin: Όταν η τράπεζα δεν έχει τον Θεό της
Η Τράπεζα Marfin και ο όμιλος MIG, υπό τον Ανδρέα Βγενόπουλο, χαρακτηρίστηκαν τα τελευταία χρόνια ως επενδυτικό θαύμα. Μεγάλες επενδύσεις, σχέσεις με επενδυτές του εξωτερικού, εξαγορά εταιριών και ένα εταιρικό προφίλ στηριγμένο στην προσωπική αντίληψη του ιδρυτή τους, που ήθελε να δείχνει πως δεν μοιάζει με κανέναν άλλο. Και δεν έμοιαζε. Μόνο
που το θαύμα κρατά τρεις μέρες. Τα προβλήματα στον όμιλο MIG είναι πια εμφανή. Οι συνδεδεμένες με τον MIG τράπεζες δεν έχουν την αίγλη που εμφάνιζαν και το ερώτημα –όπως για όλες τις τράπεζες– είναι αν έχουν και λεφτά.
Κι όμως, η Marfin Bank είχε προνομιακή σχέση με τον Θεό και τα θαύματα. Είναι η τράπεζα με ειδίκευση στη χρηματοδότηση μοναστηριών που γίνονται ξαφνικά επενδυτές. Δύο ιερά σκάνδαλα, ένα στη Μονή Εμαούς και βέβαια αυτό του Βατοπεδίου, προέκυψαν από μια επιχειρηματική δραστηριότητα με τις «ευλογίες» του Θεού και τη χρηματοδότηση από τις τράπεζες του ομίλου Marfin.
Του Κώστα Βαξεβάνη
Η αποκάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου από το «Κουτί της Πανδώρας», το 2008, ξεδίπλωσε τα επόμενα 4 χρόνια το κουβάρι μιας πολιτικοοικονομικής συνδιαλλαγής. Μια χούφτα μοναχοί, οι οποίοι αντικατέστησαν το Ευαγγέλιο με το μπλοκ επιταγών, κατάφεραν να εξασφαλίζουν δημόσια γη που δεν τους ανήκε και στη συνέχεια να την ανταλλάσσουν με ακριβά φιλέτα γης σε όλη την Ελλάδα. Γράφτηκαν χιλιάδες σελίδες για υπουργούς, το Μέγαρο Μαξίμου, τις offshore εταιρίες
που δημιουργήθηκαν για να τζογάρουν, αλλά ελάχιστα για μια οικονομική προϋπόθεση του σκανδάλου: τη σχέση με τις τράπεζες.
Αν δεν υπήρχαν οι τράπεζες, δεν θα υπήρχε σκάνδαλο Βατοπεδίου. Οι τράπεζες ήταν αυτές που έδωσαν τα πρώτα κεφάλαια στην ομάδα Εφραίμ για να αγοράσει ακίνητα. Και ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αυτός που «εκπαίδευσε» το Βατοπέδι στο πώς γίνονται οι αποτελεσματικές και κρυφές μπίζνες με τις offshore εταιρίες του. Οι τράπεζες Πειραιώς, Εμπορική και εκείνες του ομίλου Marfin δίνουν δάνεια στο Βατοπέδι, το οποίο ξεκινά το real estate.
Λίγο αργότερα, όμως, το παιχνίδι επεκτείνεται. Το Βατοπέδι, με τη δανειοδότηση της Marfin, παίρνει δάνεια με τα οποία αγοράζει ακίνητα, αλλά κυρίως μετοχές του ομίλου MIG. Είναι η εποχή της ευστάθειας των τραπεζών και βέβαια της ασυδοσίας και των κερδών τους. Τραπεζίτες πηγαινοέρχονται με ελικόπτερα στο Άγιο Όρος, παίρνουν κομποσκοίνια και αφήνουν συμβόλαια χρηματοδότησης.
Άκης ο «εκπαιδευτής»
Το 2007, η Ιερά Μονή Βατοπεδίου κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα επένδυση για μοναστήρι. Αγοράζει ένα κτίριο στην οδό Κηφισίας 7, έναντι έξι εκατομμυρίων ευρώ. Η αγορά γίνεται με δάνειο από την τράπεζα Marfin Egnatia Bank και πωλητής είναι η offshore εταιρία TORCASO. Σήμερα είναι γνωστό από την εισαγγελική έρευνα πως αποτελούσε μία από τις offshore
εταιρίες του Άκη Τσοχατζόπουλου, μέσω των οποίων γινόταν το ξέπλυμα χρήματος από μίζες με την αγοραπωλησία ακινήτων.
Η ανάληψη του δανείου από τη Marfin γίνεται με έξι επιταγές του ενός εκατομμυρίου. Πέντε από τις επιταγές (5 εκατομμύρια) κατατέθηκαν από τον Γιώργο Σαχπατζίδη σε λογαριασμό που διατηρούσε. Το ένα εκατομμύριο όμως αναλήφθηκε
σε μετρητά από τον ίδιο. Η Marfin, αν και βλέπει πως το ένα εκατομμύριο προέκυπτε από επιταγές που είχε εκδώσει η ίδια για δάνειο, δεν θεωρεί αναγκαίο να ενημερώσει την Αρχή για την αντιμετώπιση ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ότι δηλαδή ένα πρόσωπο τρίτο που δεν σχετιζόταν με τις εταιρίες πραγματοποίησε μια περίεργα μεγάλη ανάληψη.
Ένα χρόνο αργότερα, ο μοναχός Ευδόκιμος κάνει ανάληψη 500.000 ευρώ από λογαριασμό του Βατοπεδίου, χωρίς και πάλι να ενημερωθεί η Αρχή για το μαύρο χρήμα. Η περίεργη οικειότητα που φαίνεται από τις συναλλαγές Βατοπεδίου και Marfin στην υπόθεση που εμπλέκεται η offshore Τσοχατζόπουλου είναι ένα τμήμα των καλών τους σχέσεων.
Όπως πλέον έχει αποδειχθεί από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, που προέκυψε μετά από αίτημα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών που διερεύνησαν το σκάνδαλο Βατοπεδίου (και όχι με πρωτοβουλία της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως θα έπρεπε), από τις 30 Ιουνίου 2006 έως τις 8 Αυγούστου 2008 η Τράπεζα Marfin χρηματοδότησε τη Μονή Βατοπεδίου με 156,9 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια. Το εντυπωσιακό δεν είναι ότι ένα μοναστήρι δανειοδοτείται σαν να είναι η μεγαλύτερη πετρελαϊκή επιχείρηση στη χώρα, αλλά το τι ακριβώς γίνονται τα δάνεια.
Σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, τα 115 από τα 157 εκατομμύρια δίνονται για την αγορά μετοχών των εταιριών του ομίλου MIG. Δηλαδή οι τράπεζες που σχετίζονται με τον όμιλο MIG δανειοδοτούν το Βατοπέδι και τα χρήματα ανακυκλώνονται ως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Όλα καλά κι όλα ωραία
Τα δάνεια από τις τράπεζες του ομίλου Marfin μοιράστηκαν ως εξής:
- 30,2 εκατομμύρια τοποθετήθηκαν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του MIG, που έγινε τον Ιούλιο του 2007. (Θα δούμε παρακάτω πώς ακριβώς έγινε αυτή η αύξηση των 5,2 δις.)
- 6,3 εκατομμύρια τοποθετήθηκαν σε μετοχές του ΥΓΕΙΑ του ομίλου MIG.
- 4,79 εκατομμύρια τοποθετήθηκαν σε μετοχές της Marfin Popular Bank, που
αποτελούσε βασικό κομμάτι στο τραπεζικό σύστημα του MIG.
- 10,4 εκατομμύρια δόθηκαν για να αγοραστούν μετοχές της VIVARTIA, η
οποία ήταν αντικείμενο εξαγοράς του MIG.
-4 εκατομμύρια δόθηκαν για συμμετοχή στην εταιρία Singular Logic, του
ομίλου MIG.
- 600.000 πήγαν στην ΑΝΘΕΜΙΑΣ, εταιρία στην οποία συμμετείχε το
Βατοπέδι και έπαιξε ρόλο στις ανταλλαγές.
- 21,7 εκατομμύρια εξόφλησαν προηγούμενα δάνεια σε τράπεζες του ομίλου
Marfin.
- 22,7 εκατομμύρια δόθηκαν για αγορά επιπλέον μετοχών MIG.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η «επένδυση» 30 εκατομμυρίων σε μετοχές του ΟΤΕ. Το Βατοπέδι εμφανίζεται να αγοράζει μετοχές από 12.9.2007 έως 14.9.2007. Τις πουλάει αμέσως μετά τις εκλογές (20.9) και επενδύει τα λεφτά σε εταιρίες συμφερόντων του ομίλου. Το παιχνίδι με τις μετοχές δεν είναι άσχετο με την πώληση του ΟΤΕ στον γερμανικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό.
Η μονή Βατοπεδίου παίρνει τα δάνεια με εγγυητή την κυπριακή Rassadel, η οποία τότε εμφανιζόταν ως εταιρία ιδιοκτησίας του Άθου Κοιρανίδη. Η εταιρία έχει μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1.000 λίρες Κύπρου, αλλά εγγυάται τη δανειοδότηση 175 εκατομμυρίων. Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα έγγραφα, την εποχή εκείνη δεν διαθέτει καν νομιμοποίηση στην Ελλάδα.
Το Βατοπέδι εμφανίζεται να βάζει ως υποθήκη ακίνητα αξίας 40 εκατομμυρίων, ενώ για το υπόλοιπο ποσό (117 εκατομμύρια) μπαίνουν ως υποθήκη οι ίδιες οι μετοχές. Αυτό είναι μια διαδικασία που επιτρέπεται, αρκεί, σε περίπτωση πτώσης των μετοχών, ο δανειολήπτης να καλύπτει το ποσό της διαφοράς. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Η τράπεζα, μέσα από ένα πλαίσιο δανειοδότησης που εμπεριείχε offshore εταιρίες και παράτυπες λειτουργίες, δημιούργησε πιστωτικό κίνδυνο. Οι μετοχές της Marfin έχουν απογειωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο από 92% και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν τα δάνεια που δόθηκαν με αυτό τον τρόπο. Η μαύρη τρύπα, την οποία δεν θέλησαν να ελέγξουν ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε η
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενδεχομένως να ριχτεί μέσα στο πηγάδι της υποτιθεμένης αστάθειας των τραπεζών που θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι, για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες.
Αρκεί να έχεις άδεια τράπεζας
Καμία από τις καταγγελίες ή τα δημοσιεύματα που έβαζαν θέμα λειτουργίας των τραπεζών δεν οδήγησε σε έλεγχο από τα θεσμικό όργανα. Όσα πορίσματα ελέγχου βγήκαν, ήταν αποτέλεσμα αιτημάτων από επιτροπές της Βουλής ή εισαγγελείς. Οι τράπεζες δεν ελέγχονται, αλλά και όταν ελέγχονται, οι ελεγκτές διατυπώνουν αμφιλεγόμενες εκφράσεις που «νομιμοποιούν»
τους παραβάτες. Το κοινό μυστικό είναι ένα: να μην διαταραχτεί η «τραπεζική ευρυθμία» και να μην αρχίσουν να βγαίνουν τα άπλυτα στη φόρα. Ή, αλλιώς, μεταξύ κατεργαρέων… κοινές μετοχές.
Μία από τις πιο συνηθισμένες λειτουργίες που εμφανίζουν τις άδειες τράπεζες με γεμάτα ταμεία είναι οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Είναι γνωστό πως οι τράπεζες δανείζουν φίλιες εταιρίες ή πρόσωπα για να κάνουν αύξηση κεφαλαίου στις ίδιες τις τράπεζες, ανακυκλώνοντας ουσιαστικά αέρα. Χωρίς ίδια κεφάλαια, αλλά με τα λεφτά των καταθετών. Σε μια άλλη διαδικασία, οι τράπεζες δανείζουν εταιρίες συγγενών μετοχικών συμφερόντων για να εμφανιστούν εύρωστες και να προσελκύσουν επενδυτικό κοινό στο χρηματιστήριο. Το παιχνίδι αυτό παίχτηκε πολύ συχνά, με την ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών στην Ελλάδα.
Από την Επιτροπή της Βουλής που ερευνούσε το σκάνδαλο Βατοπεδίου προέκυψαν στοιχεία που έθεταν ερωτήματα για τη λειτουργία του ομίλου MIG και τη χρήση των τραπεζών που σχετίζονταν μαζί του. Τα στοιχεία δεν ερευνήθηκαν ποτέ.
Το 2007, ο όμιλος MIG προχώρησε στην αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου με το εντυπωσιακό ποσό των 5,2 δις. Η αύξηση του κεφαλαίου δημιούργησε εικόνα ευρωστίας στον όμιλο και ευνόησε τις επενδυτικές του κινήσεις. Όπως όμως αποκαλύπτεται από πόρισμα της ΤΤΕ, η Marfin έδωσε μετοχοδάνεια σε φυσικά και νομικά πρόσωπα αξίας 801 εκατομμυρίων ευρώ για να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου του MIG. Ποσό που ήταν πάνω από το επιτρεπόμενο που μπορούσε να δώσει η τράπεζα.
Επιπλέον δάνεια 1,8 δις δόθηκαν σε συνδεδεμένες με τον MIG επιχειρήσεις για τη στήριξη των μετοχών εταιριών του ομίλου. Εντυπωσιακό είναι πως 400 εκατομμύρια ευρώ δάνειο δόθηκε στην εταιρία Dubai Investment Group, βασικό μέτοχο των εταιριών MIG και Marfin Popular. Η αραβική εταιρία εμφανίστηκε το 2006 ως ο μεγάλος επενδυτής στον MIG, που θα έφερνε άλλον αέρα. Η άφιξη της Dubai Investment ήταν πόλος έλξης και για άλλουςεπενδυτές. Κανένας δεν γνωρίζει αν η επένδυση δεν ήταν τίποτε άλλο από μια ανακύκλωση χρημάτων του δανείου, για να αλλάξει η εικόνα και η θέση του ομίλου MIG στην αγορά.
Η πρακτική αυτή της Marfin εντοπίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύνολο των τραπεζών. Μπορεί όμως να εντοπιστεί με στοιχεία μόνο σε περίπτωση που κάποιος αναγκαστικός έλεγχος ανοίξει μια τρύπα στο στεγανό των τραπεζών. «Αρκεί να έχεις μια άδεια τράπεζας», λέει ένας παλιός τραπεζίτης. Μπορείς να γίνεις επενδυτής, επιχειρηματίας, συναλλασσόμενος
με τα κόμματα και σίγουρα πλούσιος. Άλλωστε, ζούμε στη χώρα που έχει φτωχές επιχειρήσεις και τράπεζες, αλλά πλούσιους επιχειρηματίες και τραπεζίτες. Αν ήθελε να βρει άκρη το κράτος, αντί για επανακεφαλαιοποίηση με το επιχείρημα της τρύπας που οι ίδιες οι τράπεζες δημιούργησαν, θα μπορούσε απλώς να κάνει έλεγχο περιουσιακών στοιχείων. Τις τράπεζες δεν τις έκανε φτωχές η κρίση, αλλά η χρήση.



Δείτε τα αποσπάσματα του πορίσματος της ΤΤΕ για τη χρηματοδότηση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου από την MARFIN EGNATIA BANK.

Τεράστια κυβερνοεπίθεση επιβραδύνει το Ίντερνετ

Οι κυβερνοεπιθέσεις στο ίντερνετ είναι ένα σενάριο που το έχουμε δει ουκ ολίγες φορές σε διάφορες ταινίες επιστημονικές φαντασίας. Φαίνεται όμως ότι τα “χολιγουντιανά σενάρια” δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Μία κυβερνοεπίθεση που όμοια της δεν έχει ξανασυμβεί προκαλεί τεράστια επιβράδυνση στο ίντερνετ σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι ειδικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Όπως μετέδωσε το BBC, όλα έγιναν εξαιτίας μια αντιπαράθεσης μεταξύ μιας οργάνωσης εναντίον του spam και ενός ολλανδικού web host. Συγκεκριμένα η οργάνωση Spamhaus , η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και τη Γενεύη και ειδικεύεται στην παροχή blocklists με servers που χρησιμοποιούνται για κακόβουλους σκοπούς, μπλόκαρε servers του Cyberbunker. Ενός ολλανδικού web host το οποίο υποστηρίζει τα πάντα εκτός από υλικό παιδική πορνογραφίας και υλικο που σχετίζεται με τρομοκρατία.
Το Cyberbunker κατηγόρησε το Spamhaus για κατάχρηση της δύναμής του, επισημαίνοντας πως δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει τι κυκλοφορεί και τι όχι στο Ίντερνετ.
Το αποτέλεσμα ήταν να εκτοξευθεί ένας τεράστιος όγκος αντιποίνων οι οποίες επηρέασαν τις διαδικτυακές υποδομές λόγω της τεράστιας κίνησης δεδομένων. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν επιπτώσεις σε υπηρεσίες τραπεζών και email.
Σε πέντε αστυνομίες του κόσμου σήμανε συναγερμός. Τα αρμόδια τμήματα ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες. Οι καταγγελίες της Spamhaus κρίθηκαν ιδιαίτερα σοβαρές. Όπως ανέφερε πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται το Cyberbuncker το οποίο κατά την ίδια συνεργάζεται με εγκληματικές οργανώσεις από την ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Spamhaus χαρακτήρισε την έκταση της επίθεσης ως άνευ προηγούμενου. Όπως ανέφερε ο λόγος που στέκεται ακόμα είναι επειδή οι υποδομές του είναι μοιρασμένες σε διάφορες χώρες (80 servers σε όλο τον κόσμο), ενώ υπάρχει μεγάλη υποστήριξη από τις μεγάλες εταιρείες του χώρου του Διαδικτύου, που εξυπηρετούνται από τη δραστηριότητα της οργάνωσης.

Το διάταγμα για τα περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές

Εκδόθηκε σήμερα το διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές.
Το διάταγμα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση εξαργύρωσης επιταγών (επιτρέπεται η κατάθεση των επιταγών σε λογαριασμούς), μεταφοράς χαρτονομισμάτων στο εξωτερικό σε ευρώ ή ξένο συνάλλαγμα, άνω των 3.000 ευρώ, ανά φυσικό πρόσωπο ανά ταξίδι, ή 5.000 ευρώ με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα έως 5.000 ευρώ (ανά πρόσωπο για κάθε τράπεζα) και άλλα.


Πηγή: ,

Βρέθηκαν στην Κύπρο 21.358.000 ευρώ του Α.Φλώρου της ENERGA-HELLAS POWER


Δικαστήριο Λευκωσίας προχώρησε σήμερα στην παγοποίηση λογαριασμού με ποσόν  21.358.000 ευρώ. Ο λογαριασμός ανήκει στον Α. Φλώρο  οποίος είναι προφυλακισμένος για το σκάνδαλο Εnerga – Hellas Power που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια. Τα στοιχεία στις κυπριακές αρχές δόθηκαν από την Ελλάδα.
Τα χρήματα που ήταν κατατεθειμένα σε λογαριασμό της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία είχε κάνει τον γύρο του κόσμου περνώντας μέσα από λογαριασμούς διαφόρων εταιρειών στην Ελβετία και την Κίνα. Στην Κύπρο αρχικώς κατατέθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα και μετά στη Τράπεζα Κύπρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ BANKWARS ΣΤΙΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


ENERGA-HELLAS POWER: Ο Α.Φλώρος εγκέφαλος για το κόλπο – Στους λογαριασμούς του τα λεφτά του Δημοσίου
Μέσα από ένα δαιδαλώδες δίκτυο λογαριασμών και offshore επιχειρήσεων οι στενοί συνεργάτες και φίλοι του κ. Aρη Φλώρου, οι κύριοι Στέφανος Σιαφάκας, Νίκος Δεκόλης και Χαράλαμπος Σμυρλιάδης, διοχέτευσαν στο εξωτερικό τα χρήματα της ΔΕΗ και του ΔΕΣΜΗΕ σε χρόνο μετά την πώληση της εταιρείας στις 14/11/11 στη ρωσικών συμφερόντων Worldwide Energy Ltd.
Πρόκειται για 78 εκατ. ευρώ, τα οποία ενώ έπρεπε να αποδοθούν στο κράτος πήγαν στους προσωπικούς λογαριασμούς τους μετά την πώληση της εταιρείας, και ειδικότερα μέσα στους πρώτους μήνες του 2012.
Την ίδια στιγμή, ο άλλος κατηγορούμενος για την ίδια υπό θεση, ο κ. Βασίλης Μηλιώνης, φέρεται βάσει των στοιχείων να έχει λάβει 20 εκατ. ευρώ σε έναν λογαριασμό στην EFG (Eurobank) Monaco ακριβώς μετά την πώληση της εταιρείας του Hellas Power (σ.σ.: είναι το συμφωνηθέν με τους Ρώσους τίμημα), τα οποία πιστώθηκαν στις 22/11/2011. Οι κινήσεις λογαριασμών προς τις ελβετικές τράπεζες φαίνεται να έγιναν μετά την αποχώρησή του και την ανάληψη της διοίκησης της Hellas Power από τον κ. Δεκόλη, έναν άνθρωπο που συνδέεται με τον κ. Αχιλλέα Φλώρο μέσω του εξαδέλφου του κ. Σιαφάκα, ο οποίος υπήρξε συμμαθητής του Αχιλλέα Φλώρου και συντοπίτης του στα Γιάννενα.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η νέα διοίκηση (Φλώρος, Σιαφάκας, Δεκόλης και Σμυρλιάδης) πραγματοποιεί διασπορά των κρατικών χρημάτων σε λογαριασμούς και offshore επιχειρήσεις. Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι οι κατηγορούμενοι, οι κύριοι Αχιλλέας και Αρης Φλώρος, Σιαφάκας, Δεκόλης και Σμυρλιάδης, έχουν κοινούς δεσμούς (κουμπάροι, ξαδέλφια και καταγωγή άπαντες από τα Ιωάννινα).
Η πορεία των εμβασμάτων, λοιπόν, όπως αποκάλυψε η έρευνα, έχει ως εξής: Στις 2/5/2011 ο κ. Αρης Φλώρος ως ιδιοκτήτης της Energa Power Trading μεταβίβασε για λογαριασμό της εταιρείας του στον λογαριασμό της ελβετικής τράπεζας Clariden Leu από την ελληνική EFG Eurobank το ποσό των 390.000 ευρώ. Το εν λόγω έμβασμα πήγε σε λογαριασμό με δικαιούχο τον ίδιο και με αριθμό IBAN CH94 0506 5162 6242 52000. Την επόμενη μέρα έγινε η ίδια διαδικασία για ποσό 176.000 ευρώ από τη Eurobank, ενώ πάλι στις 3/5/2011 από τη Millennium Bank πηγαίνουν στην ελβετική τράπεζα και στον ίδιο λογαριασμό 12.260.000 ευρώ!
Μέχρι και το τέλος του 2011, λίγο πριν από την εξαγορά από τα ρωσικά κεφάλαια, με αυτόν τον τρόπο ο ιδιοκτήτης της Energa έβγαλε εκτός Ελλάδος ποσό 44.701.000 μέσω δέκα διαφορετικών εμβασμάτων – τα ποσά που αφορούσαν τις επιστροφές χρημάτων στο Ελληνικό Δημόσιο.

Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως τα χρήματα που μεταβιβάστηκαν στην ελβετική τράπεζα από την έτερη εξαγορασθείσα από τους Ρώσους επιχείρηση, την Hellas Power, δηλαδή, βγήκαν όπως φαίνεται όταν τη διοίκηση ασκούσε ο στενός φίλος του κ. Αχιλλέα Φλώρου, ο κ. Δεκόλης.

Σύμφωνα λοιπόν με τη δικογραφία, ο κ. Δεκόλης έδωσε εντολή να πάει έμβασμα από τη Marfin Bank στις 5/12/2011, ύψους 30.092.000 ευρώ, στην Clariden Leu και σε λογαριασμό με αριθμό ΙΒΑΝ CH94 0506 5135 8396 42000. Υστερα από εννέα ημέρες ακολούθησε κι ένα δεύτερο, πολύ μικρότερο, έμβασμα ύψους 3,3 εκατ. ευρώ.
Από τις 2/12/2011 κι ενώ πλέον οι Energa και Hellas Power έχουν πουληθεί, μετακινούνται 40.041.998 ευρώ από τον λογαριασμό της Hellas Power στην ελβετική τράπεζα Clariden Leu παράλληλα με κατάθεση του συγκατηγορούμενου κ. Σμυρλιάδη και της εταιρείας Global Power Systems, η οποία συνεργαζόταν με τον κ. Αρη Φλώρο.
Από εκεί και πέρα ξεδιπλώνεται ένα απίστευτο γαϊτανάκι offshore εταιρειών και λογαριασμών μεταξύ Νήσων Μάρσαλ, Χονγκ Κονγκ, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εταιρικών σχημάτων όπως οι International Electricity Traders, Neptune International Ltd, WWE, Κύπρος Ανάκριση Εταιρείες, Hector International Ltd, στις οποίες διαχειριστές είναι άτομα φιλικά στον κ. Αρη Φλώρο.
Η επιστροφή των χρημάτων προς το Ελληνικό Δημόσιο έπρεπε να γίνει στα τέλη του 2011. Η Hellas Power φαινόταν να έχει τραπεζικά διαθέσιμα 31,2 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, καθώς και μηδενικό δανεισμό όταν πουλήθηκε. Στο υπ’ αριθμ. 996/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναφέρεται πως η πώληση της Hellas Power A.E. έλαβε χώρα με διαφανείς διαδικασίες και με πληρωμή των σχετικών φόρων στην αρμόδια ΔΟΥ. Εν τούτοις, η απόδοση των χρημάτων στο κράτος δεν έγινε ποτέ.