Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Το μικρό καγκουρό δεν αφήνει στιγμή το θετό του πατέρα

Κάθεται κουλουριασμένος μπροστά από την τηλεόραση, μετά από μια κουραστική μέρα στο πάρκο προστασίας άγριων ζώων.Η Pebble το ορφανό καγκουρό δεν αφήνει στιγμή το θετό «πατέρα» του, Luke Simmonds.

Οι δυο τους είναι αχώριστοι από τότε που η Pebble έχασε τη μητέρα της σε ηλικία 7 μηνών.

Ο Luke που εργάζεται ως φροντιστής ζώων στο πάρκο Ballarat Wildlife Park της Βικτόρια στην Αυστραλία, ανέλαβε τη φροντίδα της.

Και φαίνεται ότι οι δυο τους απολαμβάνουν τις στιγμές που περνούν μαζί μπροστά από την τηλεόραση, παρακολουθώντας τα αγαπημένα τους προγράμματα.

Ο Luke μιλώντας στην εφημερίδα The Courier περιέγραψε πώς είναι η ζωή του μαζί με την «υπερκινητική» Pebble, η οποία λατρεύει να χοροπηδά μέσα στο σπίτι!

Στις αρχές ξυπνούσε κατά τη διάρκεια της νύχτας κάθε 4 με 6 ώρες γιατί έπρεπε να την ταΐζει.

Οι δυο τους θα μείνουν όσο καιρό χρειαστεί, μέχρι η Pebble να είναι έτοιμη να ενσωματωθεί στην ομάδα των καγκουρό που ζουν στο πάρκο.










Μωρό με ουρά


Οι γιατροί αρνούνται να το χειρουργήσουν γιατί θα ξαναβγεί!Μια απεγνωσμένη μητέρα στην Κίνα πηγαίνει καθημερινά στα νοσοκομεία της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ και παρακαλά τους γιατρούς να
κόψουν την ουρά που έχει το παιδί τους στο κάτω μέρος της σπονδυλικής του στήλης.


O μικρος Xiao Wei γεννήθηκε με δισχιδή ράχη που είναι μια συγγενής ανωμαλία της σπονδυλικής στήλης. Σε αυτήν, ένα τμήμα των οστών της σπονδυλικής στήλης και των γύρω ιστών δεν σχηματίζεται σωστά, με αποτέλεσμα τμήματα του νωτιαίου μυελού να είναι εκτεθειμένα.Η ελλιπής σύγκλιση του οπίσθιου νευρικού πόρου στο τέλος της 4ης εβδομάδας της κύησης προκαλεί ελαττώματα των σπονδυλικών τόξων, γνωστά ως δισχιδής ράχη, δηλαδή διαιρεμένη σπονδυλική στήλη.


Οι γιατροί απαντούν στη μητέρα ότι δεν είναι κάτι απλό αφού και να το κόψουν θα ξαναμεγαλώσει ενώ αυτή τη στιγμή είναι ήδη 10 πόντους.

Πήγε να δώσει εξετάσεις αντί της... κόρης της

!
Μια Γαλλίδα μητέρα πήγε να δώσει εξετάσεις στο μάθημα των αγγλικών αντί της νεαρής κόρης της που μάλλον δεν είχε προετοιμαστεί καλά


Μια Γαλλίδα μητέρα πήγε να δώσει εξετάσεις στο μάθημα των αγγλικών αντί της νεαρής κόρης της που μάλλον δεν είχε προετοιμαστεί καλά.
Η μητέρα ντύθηκε ανάλογα, έβαλε ένα χαμηλοκάβαλο τζιν παντελόνι με αθλητικά παπούτσια και μπήκε στην αίθουσα προκειμένου να δώσει εξετάσεις. Για... κακή της τύχη ένας καθηγητής θυμήθηκε ότι στη θέση της την προηγούμενη φορά ήταν μια άλλη κοπέλα.
Αφού τελείωσε η διαδικασία και προκειμένου να μην ταραχθούν οι υπόλοιποι εξεταζόμενοι, η μητέρα συνελήφθη.

Η «καλή μανούλα» κινδυνεύει τώρα με φυλάκιση ενώ η κόρη της μπορεί και να αποκλειστεί από τις εξετάσεις για μια πενταετία.

Εσείς οι Ελληνίδες μαμάδες μην τα ακούτε αυτά γιατί δεν θέλετε και πολύ!

Ο ΖΩΗΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ! : Καλοκαίρι, ώρα για παιχνίδια!

Ο ΖΩΗΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ! : Καλοκαίρι, ώρα για παιχνίδια!: (πηγή: Άννα Παππά )

Συνεδρίαση 11η/2013 Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρ. 11/2013
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Ταχ. Δ/νση: ΙΘΑΚΗΣ 12
Ταχ. Κώδ. : 153 44
Τηλ.: 210-66.04.600
Fax :210- 66.12.965
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
..................................................................
Καλείστε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα (οδός Ιθάκης 12 -Αίθουσα Συνεδριάσεων
Δημοτικού Συμβουλίου- στις
26 ΙΟΥΝΙΟΥ,
του έτους 2013, ημέρα
ΤΕΤΑΡΤΗ
και ώρα
19:00,
για να
συσκεφθούμε και να αποφασίσουμε επί των κάτωθι θεμάτων:
1.
Λήψη απόφασης περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Παλλήνης οικονομικού έτους 2013.
2.
Λήψη απόφασης για συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Παλλήνης, για το
υπόλοιπο διάστημα της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.
3.
Λήψη απόφασης περί έγκρισης πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου
με τίτλο: «
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΗΓΑΔΙΑ
», ΔΕ Ανθούσας αρ. μελ. 85/21010.
4.
Λήψη απόφασης περί έγκρισης
παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου:
«Πλακόστρωση πεζοδρομίων διαφόρων οδών, έτους 2012 σε διάφορες Π.Ε. της Δ.Ε. Γέρακα Δ.
Παλλήνης», αρ. μελ. 05/2012.
5.
Λήψη απόφασης περί έγκρισης δ
ιαγραφής χρέωσης στο όνομα Ροβολή Παναγιώτη από
βεβαιωτικό κατάλογο αποχέτευσης οικονομικού έτους 2013.
6.
Λήψη απόφασης περί έγκρισης δ
ιαγραφής φορολογουμένων από χρηματικούς καταλόγους
νεκροταφείου ΔΕ Παλλήνης.
7.
Λήψη απόφασης περί επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού στη ΔΟΥ Παλλήνης .
8.
Λήψη απόφασης περί έγκρισης παραχώρησης οικογενειακού τάφου.
Υπάλληλος του Δήμου μας παρακαλείται να επιδώσει την παρούσα.
Γέρακας, 21
-06
-2013
Ο Πρόεδρος
Γιαννουσόπουλος Δημήτριος

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Καταδικάστηκε για το παραδικαστικό ο Π. Μαντούβαλος

Καταδικάστηκε για το παραδικαστικό ο Π. ΜαντούβαλοςΚάθειρξη επτά ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρο Μαντούβαλο, ο οποίος κατηγορούνταν για το αποκαλούμενο παραδικαστικό κύκλωμα.
Το δικαστήριο χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στον πρώην βουλευτή και υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά, τον καταδίκασε σε επταετή κάθειρξη. Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του Π. Μαντούβαλο για τρία έτη.
Ο πρώην βουλευτής κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αν και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο αρνήθηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει.
Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας στην τοποθέτησή του στο δικαστήριο υποστήριξε ότι τα επτά εκατομμύρια δραχμές κατατέθηκαν στο λογαριασμό του τότε ανακριτή Ε. Καλούση από τον δικηγόρο Χρ. Χατζηπαναγιώτου (σσ. έχει αθωωθεί) κατ' εντολή του Π. Μαντούβαλου.
Στην απολογία του, ωστόσο, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε πως την περίοδο εκείνη απουσίαζε στη Ρουμανία, ενώ χαρακτήρισε τον φυγόδικο Ι. Μπολέτση, που ήδη έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση, «σκοτεινό πρόσωπο» και «περίεργη προσωπικότητα».
Σημειώνεται ότι Ι. Μπολέτσης, λίγο πριν ολοκληρωθεί η πρώτη δίκη για την ίδια υπόθεση, είχε μιλήσει στο δικαστήριο για νέο κύκλωμα. Μάλιστα, είχε καταγγείλει τον τότε πρόεδρο του δικαστηρίου, Γ. Ευσταθίου, για «εκβίαση, προκειμένου να μου αποσπάσει χρήματα για την απαλλαγή μου», εμπλέκοντας τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη ως ενδιάμεσο, αλλά και τον Π. Μαντούβαλο που, όπως είχε ισχυριστεί, «γνώριζε τι γινόταν στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου».
Πάντως, το πρώτο δικαστήριο είχε αθωώσει τον Π. Μαντούβαλο. Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεσε κατά της αθωωτικής απόφασης. Έτσι, ο βουλευτής οδηγήθηκε και πάλι σε νέα δίκη, η οποία και κατέληξε στο να του επιβληθεί κάθειρξη επτά ετών με αναστολή.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Το μεγάλο φαγοπότι Η διαχείρηση απορριμμάτων άλλη μια ευκαιρία πλουτισμού για τους εργολάβους

Η διαχείρηση απορριμμάτων άλλη μια ευκαιρία πλουτισμού για τους εργολάβους

Ενα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), σε συνεργασία με την Infowar Productions, για τους εργολάβους των σκουπιδιών

«Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων»


Του Στέργιου Ζιαμπάκα


axs

Τα σκουπίδια έχουν χαρακτηριστεί ως ο «χρυσός του μέλλοντος» και οι χωματερές έχουν αποτελέσει πραγματικά χρυσωρυχεία για τα ιδιωτικά συμφέροντα σε πολλές περιπτώσεις ανά τον κόσμο, προσελκύοντας έως και τη μαφία.

Με το πρόσχημα της δημιουργίας 4 φαραωνικών ιδιωτικών εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων, η κρίση έρχεται να προσφέρει μια ακόμη κερδοφόρα ευκαιρία στο μεγάλο κεφάλαιο, εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και του περιβάλλοντος και μάλιστα με χρήματα των δημοτών, όπως αποκαλύπτεται στο ντοκιμαντέρ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), σε συνεργασία με την Infowar Productions, με τίτλο: «Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων», το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα, στις 11 π.μ. , στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» και κυκλοφόρησε ελεύθερα στο Διαδίκτυο στις σελίδες http://www.poeota.gr και info-war.gr.

Διαχείριση απορριμμάτων 

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο σχέδιο δημιουργίας 4 ιδιωτικών μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, αποκαλύπτοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, υπό τη στήριξη της Γερμανίας. «Ξεσκεπάζουμε τα σχέδιά τους, εμφανίζοντας στο κοινό τι σκοποί εξυπηρετούνται. Κρύβονται όλα τα ιδιωτικά συμφέροντα και οι εργολάβοι που προσπαθούν να οικειοποιηθούν τη δημόσια περιουσία», τονίζει στην «Εφ.Συν.», ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος.

Η δημιουργία των μονάδων, «έργο ανάπτυξης και πνοής», όπως χαρακτηρίζεται σε σχετικό διαφημιστικό σποτ της Περιφέρειας Αττικής, έχει κόστος που προϋπολογίζεται στα 450 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 200 αποτελούν δημόσια δαπάνη μέσω σχετικού Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, οι μονάδες θα έχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας 1.350.000 τόνων απορριμμάτων. Συνεκτιμώντας τη δυνατότητα επεξεργασίας επιπλέον 300.000 τόνων από τον ΧΥΤΑ Φυλής, η ποσότητα των απορριμμάτων που θα επεξεργάζονται μέσω του νέου ολοκληρωμένου σχεδίου θα ανέρχεται στους 1.650.000 τόνους.

Αν και στην Περιφέρεια Αττικής παράγονται συνολικά 1.900.000 τόνοι σκουπιδιών, το 20% εξ αυτών ανακυκλώνεται, άρα οδηγούμαστε σε ένα μέγεθος απορριμμάτων μικρότερο από όσα προβλέπεται να «γεμίσουν» τις μονάδες. Λόγω κρίσης, υπολογίζεται περαιτέρω μείωση των σκουπιδιών περίπου 30%, ενώ αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η χώρα μας υποχρεώνεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση να αυξήσει την ανακύκλωση των απορριμμάτων της σε ποσοστό 50%. Ωστόσο, αυτές που αναμένεται να γεμίσουν είναι οι τσέπες των εργολάβων, καθώς μέσω του σχεδίου «δεσμεύουν όλη την τοπική αυτοδιοίκηση να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και να παρέχει τα εργοστάσια με σκουπίδια, έχει δεν έχει, για 25 με 27 χρόνια», σύμφωνα με τον κ. Μπαλασόπουλο. Τα κέρδη των αναδόχων του έργου εκτιμώνται να ανέλθουν στα 3 δισ.

Καθώς τα εργοστάσια θα έχουν κενό χώρο, τίθεται το ερώτημα αν θα μεταφέρονται προς επεξεργασία απορρίμματα και άλλων περιφερειών, προσφέροντας έξτρα κέρδος στους ανάδοχους από τη μεταφορά. Αν και κάτι τέτοιο διαψεύδεται από την Περιφέρεια, η διεθνής εμπειρία δείχνει μια διαφορετική κατάσταση. Σε αντίστοιχη περίπτωση στην Ανατολική Γερμανία, οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου ήρθαν έως και σε συμφωνία με τη διαβόητη Καμόρα της Νάπολης, μεταφέροντας τα τοπικά απορρίμματα έως τις γερμανικές μονάδες μέσω αμαξοστοιχιών. Ταυτόχρονα, προηγούμενα παραδείγματα στον πλανήτη αποδεικνύουν πως η επιλογή συμπράξεων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αποτελεί μια αποτυχημένη πρακτική, με βαριά οσμή σκανδάλων. Αντίστοιχα παραδείγματα έχουν υπάρξει και στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1980 και στη Γερμανία το 2002.

Ανακύκλωση

Επιπλέον, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο νέος σχεδιασμός θα ενταφιάσει τα προγράμματα ανακύκλωσης, ενώ η συγκεκριμένη μέθοδος επεξεργασίας απορριμμάτων αφήνει πίσω μια τεράστια ποσότητα ανεπεξέργαστων υλικών. Η διεθνής εμπειρία δείχνει πως αυτό οδηγεί αναγκαστικά στη μέθοδο καύσης των απορριμμάτων, με πρόσχημα τη δημιουργία καλύτερης μορφής καυσίμων. Αρα οδηγούμαστε στη δημιουργία νέων μονάδων καύσης απορριμμάτων, τα οποία ενδεχομένως να απαιτήσουν αντίστοιχα ποσά για τη δημιουργία τους. Τη στιγμή που η τοπική αυτοδιοίκηση θα δεσμεύεται με μακροχρόνιες ρήτρες, στις οποίες δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει, διότι η διαχείριση των σκουπιδιών θα γίνει πολύ ακριβή, το βάρος θα μετακυλιστεί στους δημότες, εκτοξεύοντας τα δημοτικά τέλη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μια 4μελής οικογένεια θα αναγκάζεται να καταβάλλει -από τα 30 ευρώ που δίνει σήμερα- ετησίως ως ανταποδοτικό τέλος για την παραγωγή απορριμμάτων 400 ευρώ, δηλαδή 100 ευρώ ανά άτομο.

Όλα αυτά προβλέπονται να γίνουν με χρήση «παρωχημένης, για τις βορειοευρωπαϊκές χώρες, τεχνολογίας. Οταν ήρθε η κ. Μέρκελ στη χώρα μας, αναφέρθηκε ξεκάθαρα σε αυτό», αναφέρει ο κ. Μπαλασόπουλος. Στο ντοκιμαντέρ, αναφέρεται πως, πέραν των Ελλήνων ιδιωτών, η δημιουργία των 4 μονάδων, οι οποίες θα αποτελέσουν τον «δούρειο ίππο» για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών, εξυπηρετεί και συμφέροντα γερμανικών εταιρειών.

«Η διαχείριση των σκουπιδιών μπορεί να γίνει και με μόλις 50 εκατ. ευρώ, με ανάληψη του κόστους από τη ίδια την τοπική αυτοδιοίκηση, εστιάζοντας στην πρόληψη, στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση», υπογραμμίζει ο κ. Μπαλασόπουλος, αναφερόμενος σε προτάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για ευνοϊκότερη, προς το δημόσιο συμφέρον, διαχείριση των απορριμμάτων, την οποία χαρακτηρίζει «δημόσιο αγαθό», καθώς ως πολίτες απαιτούμε να ζήσουμε σε ένα καθαρότερο περιβάλλον με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια. Αντ” αυτού, όπως αναδεικνύεται στο ντοκιμαντέρ, το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών έχει γιγαντωθεί εσκεμμένα στη χώρα μας, ώστε να εμφανιστεί ένα πλήθος εργολάβων σαν «από μηχανής Θεοί» και να μετατρέψουν τα απορρίμματα σε πηγή πλούτου, μέσω ενός σχεδίου διαχείρισης το οποίο –μια και μιλάμε για σκουπίδια– έχει… πολύ άσχημη οσμή.


ΠΗΓΕΣ:
http://www.efsyn.gr/?p=61759
youtube

Εννέα λεπτά που δεν θα σβηστούν από τη μνήμη μας – Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου για την ΕΡΤ (ΒΙΝΤΕΟ)


augeroΜε την δημιουργία αντιδρά ο διεθνώς βραβευμένος δημοσιογράφος ερευνητής Γιώργος Αυγερόπουλος στη μεγάλη περιπέτεια της ΕΡΤ.

Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με όσα συμβαίνουν στο ραδιόμεγαρο και ήταν εκεί τα πρώτα λεπτά που έπεσε το μαύρο. Οι φωνές και οι εικόνες καθηλώνουν.
Αναλυτικά, σε μήνυμά του γράφει ο Γιώργος Αυγερόπουλος:
«Απαντάμε στον αυταρχισμό με δημιουργία.
Η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, μας συγκλόνισε. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί βρεθήκαμε στο ραδιομέγαρο από την πρώτη στιγμή. Κάθε μέρα καταγράφουμε ότι βλέπουμε. Μοντάραμε γρήγορα 9 λεπτά για να μη σβηστούν από τη μνήμη μας όσα έγιναν την πρώτη μέρα. Αυτός είναι ο τρόπος αντίδρασής μας. Θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε.
Η sequence αποτελεί προπομπό του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που γυρίζουμε από την αρχή της κρίσης, τα τελευταία τρία χρόνια. Λέγεται AGORÁ - From Democracy to the Market, και αποτελεί διεθνή συμπαραγωγή μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων. Το AGORÁ θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2014.
Πολλούς Χαιρετισμούς
Γιώργος Αυγερόπουλος
Δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας»
ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ from Yorgos Avgeropoulos on Vimeo.

Τα αρχεία δωσίλογων και εγκληματιών πολέμου στη διάθεση του κοινού

dosilogoi-tsoliades_400
Στα Γενικά Αρχεία του Κράτους έχουν παραδοθεί τα Αρχεία Δωσίλογων και το Βιβλίο Εγκληματιών Πολέμου, τα οποία υπάγονται και τηρούνται στα αρχεία διηνεκούς υπηρεσιακής χρησιμότητας, ενώ παρά την παλαιότητά τους, εξακολουθούν να έχουν υπηρεσιακή χρησιμότητα.

Την ενημέρωση έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Πάρη Μουτσινά, σχετικά με τις διώξεις για εγκλήματα πολέμου.

Ο βουλευτής είχε ζητήσει να ενημερωθεί, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Ελληνική Πολιτεία για την προώθηση 800 φακέλων βουλευμάτων, μετά από δημοσιεύματα για τη σύλληψη στη Γερμανία 93χρονου για συνέργεια σε φόνο την περίοδο που ήταν φύλακας στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Ο κ. Μουτσινάς είχε επισημάνει ότι εκτός από τις οικονομικές διεκδικήσεις για τις καταστροφές και λεηλασίες από τις ναζιστικές θηριωδίες, δεν πρέπει να παραβλέπουμε την ανάγκη ποινικών και ηθικών διεκδικήσεων του λαού.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, «η Ελληνική Πολιτεία, με την ψήφιση της διάταξης του άρθρου 22 του ν. 3849/1959 και το ΝΔ 4016/1959, έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της μη παραιτήσεως από το δικαίωμα της διώξεως εγκληματιών πολέμου και της άρσης της οποιαδήποτε αμφιβολίας σχετικά με τη διατήρηση του δικαιώματός της να διώκει και εκδίδει τους εγκληματίες πολέμου».

Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Ρουπακιώτης, «από έγγραφα που έχουν περιέλθει σε γνώση του υπουργείου, τόσο από το Εφετείο Αθηνών και την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών όσο και από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, προκύπτει ότι τα Αρχεία των Δωσίλογων καθώς και το Βιβλίο Εγκληματιών Πολέμου, κατά τα έτη 2003 έως και 2007, παραδόθηκαν από το Εφετείο Αθηνών και την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Τα ως άνω αρχεία, σύμφωνα και με τα οριζόμενα στο Ν. 1946/1991, τηρούνται ως υπαγόμενα στα αρχεία διηνεκούς υπηρεσιακής χρησιμότητας που, παρά την παλαιότητά τους, εξακολουθούν να έχουν υπηρεσιακή χρησιμότητα. Επιπροσθέτως, η υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους η οποία αναλαμβάνει τη φύλαξη του αρχειακού υλικού αυτής της κατηγορίας, υποχρεούται να το θέτει στη διάθεση της ενδιαφερόμενης υπηρεσίας σε πρώτη ζήτηση και στο κοινό με την επιφύλαξη των διατάξεων του Ν. 1599/1986».

Πάντως, ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνει ότι το Σύνταγμα έχει κατοχυρώσει τη διάκριση των εξουσιών και ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρεμβαίνει στο έργο απονομής της Δικαιοσύνης. Οι δικαστικές αρχές ασκούν το έργο τους με ανεξαρτησία και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την εκτίμηση πληροφοριών και στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση τους και την τυχόν αξιοποίησή τους για την έναρξη και εξέλιξη μιας ποινικής υπόθεσης.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ο Λαζόπουλος των νοικοκυραίων

αναδημοσίευση από το ιστολόγιο  COMBUSTIONS
***

 

tumblr_inline_mol3oqYR291qz4rgp
Ο λαζόπουλος ξεσπαθώνει κατά της τρόικας / το πλήθος αλαλάζει /  ο λαζόπουλος μιλά για τους ανέργους και δακρύζει on-air / το πλήθος βουρκώνει, ένας κόμπος μέσα σε όλους / ο λαζόπουλος τραγουδά χατζιδάκι / το πλήθος πιάνεται χέρι-χέρι και ονειρεύεται μια θάλασσα πλατιά / ο λαζόπουλος λέει ένα αστείο με την λέξη «κλάνω» / το πλήθος γελά σαν να μην είχε γελάσει ποτέ ξανά / ο λαζόπουλος είναι ο άνθρωπος μας, είναι ο επαναστάτης που δεν μπορέσαμε να γίνουμε εμείς, ο δούρειος ίππος στην καρδιά του συστήματος.
τα φώτα κλείνουν. Ο κόσμος φεύγει. Ο λαζόπουλος βγάζει τα ρούχα της δουλειάς, ξεκολλά τα δάκρυα με τρόπο και τα βάζει στην θήκη που γράφει απ’ έξω «εργαλεία για νοικοκυραίους» / μπαίνει στο ελικόπτερο του κοντομηνά και πάει στο σπίτι του στην πάρο εξουθενωμένος από την επαφή του με τους απλούς ανθρώπους.
ο λαζόπουλος απολύει από την εκπομπή του 5 ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ταξιθέτες γιατί την Τρίτη 11-6 κάνανε στάση εργασίας ως συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ / καμία αποζημίωση / καμία επίσημη ενημέρωση / το πλήθος δεν ξέρει, στα αρχίδια του, θα υπάρχουν 5 άλλοι ταξιθέτες που θα τους τακτοποιήσουν στις καρέκλες της αφέλειας, στους καναπέδες του βούρκου για να νοιώσουν άλλη μια τρίτη πως ακουμπάν την επανάσταση.

ο λαζόπουλος είναι ότι πιο ταιριαστό υπάρχει σε αυτόν τον λαό.
υ.γ.  υπάρχουν χιλιάδες μικρές ιστορίες σαν την παραπάνω. γράφονται καθημερινά. μην ανησυχήτε νοικοκυραίοι. κάποτε θα πάρουμε εκδίκηση και για εσάς. Οι κεραίες στον υμηττό είναι αρκετές για να σουβλιστεί η ελίτ των υπνωτιστών.

Απάντηση (με το όνομά τους) στα «περί βολεμένων» του Αντώνη Σαμαρά

Ψέματα και αλήθειες για την ΕΡΤ

Του Γιώργου Κογιάννη*

Κύριε πρωθυπουργέ,
Διάβασα με ιδιαίτερη προσήλωση το άρθρο σας στην εφημερίδα «Καθημερινή» και αναρωτήθηκα: Γιατί ξαφνικά γίνατε τόσο σκληρός με τα ίδια τα «παιδιά σας» στα οποία εδώ κι ένα χρόνο παραδώσατε, εν λευκώ, την ΕΡΤ;
Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ: «Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι»;
Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε εκείνους που βολέψατε είτε εσείς ο ίδιος, είτε οι συνοδοιπόροι και εταίροι σας στην κυβέρνηση. Αναφέρεστε, προφανώς, στους 30 – αργόμισθους στην πλειοψηφία τους - ειδικούς συμβούλους και Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, που διορίσατε στην ΕΡΤ, από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων σας.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον κουμπάρο σας κ. Γιώργο Αντωνίου, τον οποίο διορίσατε με μηνιαίες..
αποδοχές 3.500 ευρώ το μήνα.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε, επίσης, στον κουμπάρο του διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Γιώργου Μουρούτη, τον κ. Μενέλαο Σεβαστιάδη, ο οποίος επίσης λαμβάνει 3.500 ευρώ το μήνα.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε ακόμη στην συντοπίτισσα του υπουργού σας, αρμόδιου για τον Τύπο, κ. Σίμου Κεδίκογλου και υποψήφια – πότε με το ΠΑΣΟΚ και πότε με τη ΝΔ – κυρία Ματίνα Ρέτσα, που αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα. Η εν λόγω κυρία ουδέποτε έχει εμφανιστεί στην ΕΡΤ, από την οποία πληρώνεται, και σηκώνει απλά, όποτε το καλέσεις, το προσωπικό κινητό τηλέφωνο του κ. Κεδίκογλου.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε επίσης στον εκ Μεσσηνίας ορμόμενο - τυχαίο, άραγε; - κ. Σταύρο Οικονομόπουλο, ο οποίος αμείβεται με 3.500 ευρώ το μήνα.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον, γυμναστή στο επάγγελμα, κ. Μανούσο Καμπανέλη, εξ Ευβοίας ορμόμενο – τυχαίο κι αυτό; – και κομματάρχη του κ. Κεδίκογλου, τον οποίο τοποθετήσατε διευθυντή του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ με 3.500 ευρώ το μήνα. Κάποιος έπρεπε να είναι το «μάτι» και το «αυτί» του υπουργού στη Διοίκηση, προφανώς…

Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ εάν «μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του προπύργια αδιαφάνειας και διαφθοράς;».
Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στις καταγγελίες που έχουν κάνει συνάδελφοί μου, με την υπογραφή «Εργαζόμενοι ΕΡΤ», στον εισαγγελέα και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τα πεπραγμένα της Διοίκησης που εσείς τοποθετήσατε στην ΕΡΤ.
Φαντάζομαι αναφέρεστε στο 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο που κόστιζε η εκπομπή «Μεσογείων 136» η οποία στήθηκε για να βρει βήμα έκφρασης η κυρία Ανθή Σαλαγκούδη (υποψήφια με τη ΝΔ και κόρη πρώην υπουργού του κόμματός σας). Αλλά, και για να βολευτούν και άλλα συγγενικά πρόσωπα στελεχών σας στην ΕΡΤ. Είναι τυχαίο ότι η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ αρνείτο να υπογράψει τη σύμβαση με την εταιρία παραγωγής της εν λόγω εκπομπής καθώς έκρινε ότι ήταν «αποικιοκρατική» σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της δημόσιας τηλεόρασης; Συντάκτης της σύμβασης ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου.

Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο Εισαγγελέας Διαφθοράς διέταξε έρευνα» και σύντομα «θα πέσουν οι μάσκες για την αμαρτωλή ΕΡΤ».
Αναφέρεστε προφανώς στην περίπτωση, π.χ., της εκπομπής «ΕΠΤΑ» την οποία ήδη ερευνά ο εισαγγελέας για πλαστοπροσωπία αρχισυντάκτη. Είναι η περίπτωση στην οποία ο κ. Λιάτσος είχε προσλάβει συνταξιούχο δημοσιογράφο –φίλο του, αλλά για να μη χάσει και τη σύνταξη στη σύμβαση εμφανιζόταν ως εργαζόμενος της ΕΡΤ ο γιος του, ο οποίος όμως τυγχάνει να είναι …φαντάρος.
Υποθέτω αναφέρεστε στην περίπτωση επίσης γνωστής ιδιοκτήτριας εταιρίας παραγωγής, με δύο εκπομπές στην ΕΡΤ, η οποία κατάφερε λόγω των σχέσεών της με τους συνεργάτες σας στο Μέγαρο Μαξίμου, να επιβάλλει το γιό της ως συντονιστή του τμήματος που επιλέγει ποιο πρόγραμμα θα παίξει στη δημόσια τηλεόραση. Αν δεν το καταλάβατε, ο γιος αποφάσιζε και η μητέρα εκτελούσε.

Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο ελληνικός λαός έχει δίκιο όταν αναρωτιέται: Εχετε την πολιτική βούληση να τα βάλετε με τους ισχυρούς και με τα ολοφάνερα κέντρα σπατάλης; ΄Η είστε μία από τα ίδια;»
Προφανώς αναφέρεστε στις μικτές παραγωγές, τις οποίες η προηγούμενη διοίκηση για λόγους διαφάνειας είχε καταργήσει, και επανήλθαν σωρηδόν επί των ημερών σας. Το κόστος αυτών των μικτών – και εξωτερικών - παραγωγών που επαναφέρατε ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «τα προνόμια στην ΕΡΤ ήταν «καλά προστατευμένα και η αδιαφάνεια διάχυτη».
Μιλώντας για αδιαφάνεια, εικάζω ότι αναφέρεστε στην διαδρομή που ακολουθούσε – επί των ημερών σας πάντοτε - κάθε εταιρία παραγωγής προκειμένου να συνεργαστεί με την ΕΡΤ. Περνούσε πρώτα από το γραφείο του διευθυντή του αρμόδιου υπουργού κ. Σίμου Κεδίκογλου και στη συνέχεια , εάν έπαιρνε το πράσινο φως, κατέθετε την πρόταση στην δημόσια τηλεόραση. Για να διασφαλιστεί το σύστημα, στην επιτροπή που ενέκρινε τις παραγωγές, προήδρευε ο κουμπάρος σας κ. Γιώργος Αντωνίου (τυχαίο και αυτό;…).

Λέτε κύριε πρωθυπουργέ: «Δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αρκετοί από αυτούς θα ξαναπροσληφθούν στο νέο Οργανισμό. Αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια αυτή τη φορά.»
Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε κριτήρια ανάλογα με εκείνα που επιστρατεύσατε για την πρόσληψη, π.χ., του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου ή της παρουσιάστριας κυρίας Ανθής Σαλαγκούδη, με τα γνωστά αντικειμενικά προσόντα και την , εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, επαγγελματική απόδοση.

Αποκαλείτε κύριε πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «χειραγωγούμενη».
Προφανώς αναφέρεστε στις προσπάθειες των ανθρώπων που εσείς διορίσατε για να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε απόλυτο κομματικό-κυβερνητικό φερέφωνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απροκάλυπτες, ενώπιον συσκέψεων 20 ατόμων, εντολές που λάμβανε ο κ. Λιάτσος τηλεφωνικά από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Μουρούτη για το πότε να βγάλει έκτακτο δελτίο ειδήσεων με τις δραστηριότητές σας.
Παλιό κουσούρι, άλλωστε, του κόμματός σας. Το βίωσα και ο ίδιος προεκλογικά όταν ο κ. Μουρούτης με απειλούσε, τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω του Διαδικτύου, απαιτώντας να επιβάλλει εκείνος τη σειρά με την οποία θα έπαιζαν τα θέματα του δελτίου ειδήσεων. Κι επειδή αρνιόμουν και αντιστεκόμουν, το πλήρωσα με την καθαίρεσή μου μόλις αναλάβετε την διακυβέρνηση.

Αποκαλείτε κ. πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «απαξιωμένη».
Αναφέρεστε προφανώς στην απαξίωση στην οποία την οδήγησε η διοίκηση που ορίσατε εσείς. Ανέλαβε τη δημόσια τηλεόραση μετά την πρωτοφανή πρωτιά της σε τηλεθέαση τη βραδιά των εκλογών του Ιουνίου και, μέσα σ’ ένα χρόνο, την οδήγησε σε ποσοστά της τάξης του 4% (κεντρικό δελτίο ειδήσεων) μέσα από την επιβολή της κομματοκρατίας και του κυβερνητισμού. Θυμίζω ότι όταν παρέλαβαν την ΕΡΤ τα δικά σας στελέχη, το ποσοστό τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ήταν 9,5% (στοιχεία AGB). Τη δε βραδιά των εκλογών ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 18,5%, ξεκάθαρα στη  πρώτη θέση σε σχέση με όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Και κάτι ακόμη, στο οποίο δεν αναφερθήκατε – τυχαία;- κύριε πρωθυπουργέ.
Η ΕΡΤ, όταν την παρέλαβε η διοίκηση που εσείς ορίσατε, είχε κλείσει ισολογισμό για το 2011 με κέρδη 57 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι κερδών 34 εκατομμυρίων το 2010 και ζημιάς 9 εκατομμυρίων το 2009. Σας άνοιξε την όρεξη και της κλέψατε 75 εκατομμύρια τα οποία διαθέσατε στον ΛΑΗΓΕ. Παρ’ όλα αυτά, και για το 2012 η ΕΡΤ θα κλείσει με κέρδος 15 εκατομμυρίων ευρώ. Αν, δηλαδή, δεν της κλέβατε τα 75 εκατομμύρια, τα κέρδη της θα έφθαναν στα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Λέτε, τέλος, κύριε πρωθυπουργέ ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο και υγιή οργανισμό».
Γι αυτό, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, την αποκλείσατε από τον διαγωνισμό για την εκχώρηση των δικτύων διανομής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στη χώρα, που θα γίνει τέλος Ιουνίου; Αφού η ΕΡΤ, με απόφασή σας, δεν υπάρχει, μοναδικός διεκδικητής θα είναι η DIGEA, ιδιοκτησίας των κυρίων Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Κυριακού, Αλαφούζου και Κοντομηνά. Τυχαία σύμπτωση;
Οι απαντήσεις σας κύριε πρωθυπουργέ σε όλα αυτά θα είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον.


*Δημοσιογράφος   

πρώην Διευθυντής Ειδήσεων ΕΡΤ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΙΚΑ - Δημόσιο ξανακαλούν 52.134 χωρίς ΑΜΚΑ - ΑΦΜ


Εκ νέου απογραφή των συνταξιούχων τους επιχειρούν το Δημόσιο και το ΙΚΑ καλώντας 52.134 άτομα, που δεν έχουν δηλώσει ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ, να το πράξουν προκειμένου να επαναχορηγηθεί η σύνταξη που έχει ανασταλεί. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα πρέπει να δηλώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία που προβλέπονται.
Στο Δημόσιο το υπουργείο Οικονομικών δίνει περιθώριο 10 ημερών στους συνταξιούχους -για τους οποίους δεν έχει καταχωρισθεί ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ- προκειμένου να δηλώσουν τα στοιχεία τους στις κατά τόπους Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου ή στην Υπηρεσία Συντάξεων. Ετσι θα λάβουν «ειδική εντολή πληρωμής» για τη σύνταξη του Ιουνίου. Αν χάσουν τη συγκεκριμένη προθεσμία, όχι μόνο δεν θα τους καταβληθεί η σύνταξη Ιουνίου αλλά και θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης του Ιουλίου. Η επαναχορήγηση της σύνταξης θα γίνεται μόνο μετά την υποβολή βεβαιώσεων ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ από τους δικαιούχους.
Στο ΙΚΑ η παράταση ισχύει μέχρι τις 6 Ιουνίου. Αν μέσα σε αυτό το διάστημα δηλώσουν τα στοιχεία θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Στο μεταξύ, από 1ης Ιουνίου μέχρι 31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και η απογραφή των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ μέσω ΚΕΠ. Υπόχρεοι απογραφής είναι όλοι οι συνταξιούχοι και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη, ασχέτως αν τα βιβλιάρια φέρουν ενεργό θεώρηση.

Όταν ο Σίμος Κεδίκογλου έμπαινε στην ΕΡΤ με "μέσο": επιστολή του πρώην αρχισυντάκτη του κυβερνητικού εκπροσώπου

Όταν ο Σίμος Κεδίκογλου έμπαινε στην ΕΡΤ με "μέσο": επιστολή του πρώην αρχισυντάκτη του κυβερνητικού εκπροσώπου

Εξαιρετική η ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα για την ΕΡΤ, αποκαλύπτει μια πολύ βρώμικη υπόθεση

sofia-sakorafa-erotisi-stin-vouli-gia-tin-ert

Ποιός διέσυρε την Ελλάδα στους Κινέζους; Ένας λαός στον κόσμο έχει μείνει που να μας εκτιμά και τον εμπλέξατε σε ύποπτα παιχνιδάκια διασύροντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα;


Αθήνα, 14 Ιουνίου 2013


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους :
Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Κο Σίμο Κεδίκογλου &
Οικονομικών Κο Ιωάννη Στουρνάρα

Θέμα: “Προσχηματική, υποκριτική και ύποπτη η σπουδή των Υπουργών να κλείσουν την ΕΡΤ Α.Ε. παραδίδοντας σε ιδιώτες καναλάρχες συμφωνίες και δικαιώματα προβολών με ζημιά της εταιρίας”


Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 με “διαταγή” σας η δημόσια ραδιοτηλεόραση σίγησε.
Με την παύση εκπομπής σήματος, όμως, ακυρώθηκαν προγραμματισμένες εκπομπές αλλά 
και συμβατικές υποχρεώσεις κάλυψης γεγονότων.
Παράλληλα ανεστάλησαν και όλες οι προγραμματισμένες ενέργειες προώθησης και υλοποίησης συνεργασιών.

  • Επειδή η τηλεόραση της ΕΡΤ είχε αγοράσει τα δικαιώματα προβολής των αγώνων μπάσκετ Α1 κατηγορίας για την ανάδειξη πρωταθλητή.
  • Επειδή στις 11 Ιουνίου θα προβάλλονταν ο αγώνας μεταξύ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.
  • Επειδή είχαν ήδη κλειστεί διαφημίσεις ύψους 180.000 € με περιθώριο χρόνου να κλειστούν κι άλλες.
  • Επειδή την ίδια μέρα ήταν προγραμματισμένο να υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. και της Κινεζικής CCTV για συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τις ομορφιές της Ελλάδας με αφορμή το επιτυχημένο ντοκιμαντέρ “Glamorous Greece” που προβλήθηκε και ενθουσίασε τους Κινέζους κατά την διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του Πρωθυπουργού εκεί.
  • Επειδή απαγορεύτηκε στα στελέχη της ΕΡΤ Α.Ε. να προσέλθουν για να υπογράψουν την συμφωνία.


Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί,

1. Ποιά είναι η συνολική οικονομική ζημία της ΕΡΤ Α.Ε. από την μη μετάδοση του αγώνα του Final 4 με δεδομένο ότι ήδη είχε κλειστεί συμφωνία διαφήμισης ύψους 180.000 € ;
2. Ποιός, με ποιό τρόπο και με ποιού Υπουργού την εξουσιοδότηση διαπραγματεύτηκε την συγκεκριμένη σύμβαση και προσδιόρισε, αν προσδιόρισε, το ύψος της όποιας αποζημίωσης;
3. Ποιός εισέπραξε το τίμημα της παραπάνω αποζημίωσης;
4. Ποιό ήταν το οικονομικό αντικείμενο της συμφωνίας μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. και της CCTV.
5. Ποιός, με ποιούς όρους και υπό τον έλεγχο ποιού θα διαπραγματευτεί συγκεκριμένα την παραπάνω συμφωνία μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε. καθώς επίσης και άλλες τρέχουσες συμβάσεις και συμφωνίες ;

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Παρακαλώ να κατατεθούν για ενημέρωσή μου :
1. Η συμφωνία της αποζημίωσης για τα διαφημιστικά έσοδα από τις προγραμματισμένες προβολές των αγώνων του Final 4 και ειδικότερα του συγκεκριμένου αγώνα της Τρίτης 11 Ιουνίου.
2. Η εξουσιοδότηση με την οποία οι συναρμόδιοι Υπουργοί μεταβίβασαν την αρμοδιότητα διαπραγμάτευσης των εσόδων του διαφημιστικού χρόνου κατά την διάρκεια προβολής του συγκεκριμένου αγώνα του Final 4.
3. Τα πρακτικά που τηρήθηκαν από τα συμβαλλόμενα μέρη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. Και της CCTV για την συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ.

Η ερωτώσα Βουλευτής
______________
Σοφία Σακοράφα

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Νικήτρια η Στεφανίδη στο επί κοντώ


Ένα πρόβλημα στο πόδι, όχι πολύ σοβαρό δεν επέτρεψε στη Γεωργία Στεφανίδη κάτι καλύτερο από τα 3.80 μέτρα που πέρασε στο επί κοντώ, αλλά αυτό αρκούσε για να της δώσει τη νίκη.
Η Γεωργία Στεφανίδη
Η Γεωργία Στεφανίδη
«Είχα ένα πρόβλημα στον τετρακέφαλο. Έχω όμως αγώνες μπροστά μου για να πετύχω μια καλή επίδοση, τόσο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε-Ν στη Λάρισα, αλλά και στους Βαλκανικούς. Πιστεύω ότι μπορώ κάτι καλό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ριέτι».

Έγγραφο οδηγιών DIGEA προς τηλεφωνικό κέντρο για το κόψιμο της ΕΡΤ και του 902