Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΙΚΑ - Δημόσιο ξανακαλούν 52.134 χωρίς ΑΜΚΑ - ΑΦΜ


Εκ νέου απογραφή των συνταξιούχων τους επιχειρούν το Δημόσιο και το ΙΚΑ καλώντας 52.134 άτομα, που δεν έχουν δηλώσει ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ, να το πράξουν προκειμένου να επαναχορηγηθεί η σύνταξη που έχει ανασταλεί. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα πρέπει να δηλώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία που προβλέπονται.
Στο Δημόσιο το υπουργείο Οικονομικών δίνει περιθώριο 10 ημερών στους συνταξιούχους -για τους οποίους δεν έχει καταχωρισθεί ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ- προκειμένου να δηλώσουν τα στοιχεία τους στις κατά τόπους Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου ή στην Υπηρεσία Συντάξεων. Ετσι θα λάβουν «ειδική εντολή πληρωμής» για τη σύνταξη του Ιουνίου. Αν χάσουν τη συγκεκριμένη προθεσμία, όχι μόνο δεν θα τους καταβληθεί η σύνταξη Ιουνίου αλλά και θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης του Ιουλίου. Η επαναχορήγηση της σύνταξης θα γίνεται μόνο μετά την υποβολή βεβαιώσεων ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ από τους δικαιούχους.
Στο ΙΚΑ η παράταση ισχύει μέχρι τις 6 Ιουνίου. Αν μέσα σε αυτό το διάστημα δηλώσουν τα στοιχεία θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Στο μεταξύ, από 1ης Ιουνίου μέχρι 31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και η απογραφή των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ μέσω ΚΕΠ. Υπόχρεοι απογραφής είναι όλοι οι συνταξιούχοι και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη, ασχέτως αν τα βιβλιάρια φέρουν ενεργό θεώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου