Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Διήμερο επιστημονικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη: Εκκλησία και Αριστερά


left.gr

Την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη

Οπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου το Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ.:  «στο πλαίσιο της παρέμβασης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στην κοινωνία, το τμήμα Θεολογίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει συνέδριο με θέμα ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2013.


 Στόχος του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του Α.Π.Θ. και σε συνεργασία με την Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι να αποτελέσει χώρο διαβούλευσης και ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα σε έναν θεσμό που δραστηριοποιείται εδώ και αιώνες στον ελλαδικό χώρο, την Ορθόδοξη Εκκλησία, και τα κινήματα της Αριστεράς, που από την εμφάνισή τους έως και σήμερα εκφράζουν μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού.


Πιο συγκεκριμένα, σκοπός μας δεν είναι η θεωρητική προσέγγιση θεμάτων, που ήδη έχουν εξετασθεί από τον χριστιανο-μαρξιστικό διάλογο των περασμένων δεκαετιών, αλλά η αναζήτηση συγκλήσεων πάνω σε πρακτικά θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Για την επίτευξη του αυτού του σκοπού θα εξετασθούν οι παρακάτω θεματικές:

1. Η «Βασιλεία του Θεού» και η Λαϊκή Εξουσία. Ιστορικές επισημάνσεις από τις παράλληλες πορείες Εκκλησίας και Αριστεράς στον 20ό και τον 21ο αιώνα.

2. Θρησκευτικά Σύμβολα και Θρησκευτικότητα στον δημόσιο χώρο.

3. Θέματα εκκλησιαστικής περιουσίας και μισθοδοσίας του κλήρου.

4. Εκκλησία και Αριστερά εν μέσω κρίσης: Δράσεις έναντι των κοινωνικών προβλημάτων.

5. Εκκλησία και Αριστερά έναντι του μεταναστευτικού ζητήματος.

6. Ο σύγχρονος λόγος της Εκκλησίας και της Αριστεράς. Από τη συγκρουσιακή στη συνεργατική ρητορική.

7. Η Θρησκευτική Εκπαίδευση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο.

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν μέρος με εισηγήσεις Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ορισμένοι με απόφαση της Ι. Συνόδου, προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου, καθώς και

Αναγνώριση πέντε ιαματικών πηγών σε Αριδαία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ρόδο και Κόρινθο

Με στόχο την ανάπτυξη και την τουριστική αξιοποίηση του ιαματικού τουρισμού και του θερμαλισμού στην Ελλάδα, αλλά και την ανάδειξη του ιαματικού πλούτου, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη ενεργοποίησε πρόσφατα την Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων, η οποία εδώ και χρόνια παρέμενε αδρανής. 

Ήδη η Επιτροπή αναγνώρισε πέντε (5) ιαματικές πηγές: Λουτράκι- Πόζαρ (Αριδαία), Σουρωτή (Θεσσαλονίκη), Κάνιστρα (Κασσάνδρα, Χαλκιδική), Καλλιθέα (Ρόδος), Λουτράκι – Περαχώρα (Κόρινθος).

Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχει συνεχής ροή αναγνώρισης πηγών με άξονα την αναβάθμιση των ιαματικών φυσικών πόρων ως προστιθέμενη αξία στη συνολική ανάπτυξη του εθνικού τουριστικού προϊόντος.

Η απόφαση της υπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό, το οποίο στοχεύει στην εστιασμένη ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και του θερμαλισμού και την τουριστική αξιοποίηση, με σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα. 

Εξάλλου, στο Σχέδιο Νόμου που δόθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπτυξη του ιαματικού και θερμαλιστικού τουρισμού, στους ιαματικούς φυσικούς πόρους, καθώς και στα κέντρα θερμαλιστικού και ιαματικού τουρισμού με την ταυτόχρονη αναλυτική παρουσίαση των προϋποθέσεων για την αναγνώρισή τους. 

Παράλληλα, επισημαίνεται πως οι φορείς (όπως οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι αναπτυξιακές εταιρείες τους) που αναλαμβάνουν τη διανομή του οικονομικού ανταλλάγματος πρέπει να υποβάλουν για έγκριση στον ΕΟΤ οικονομοτεχνική μελέτη επενδυτικού σχεδίου του ιαματικού φυσικού πόρου, στην οποία θα περιγράφεται αναλυτικά το πρόγραμμα της επένδυσης, θα δίνονται στοιχεία για την τουριστική κίνηση της περιοχής και θα παρατίθενται οι προοπτικές βιωσιμότητας της επένδυσης.

ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ

Κλαίει και οδύρεται, όπως μάθαμε ο αντιπρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής
Σταθερότητας, Κύρκος επειδή πάρθηκε η απόφαση για την αντικατάσταση ολόκληρου του Δ.Σ. του Ταμείου. Πίστευε ότι θα τον διασώσει μέχρι...
την τελευταία στιγμή το σύστημα Σημίτη. Ο Στουρνάρας δεν θέλει άλλα μπλεξίματα. Ξέρει ότι εάν τολμήσει να τους δώσει τις υπέρογκες αποζημιώσεις που ζητούν θα παρέμβει εισαγγελέας.

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Ο «ΚΑΛΑΧΑΝ» ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Φωτογραφία Ντοκουμέντο από τον προφυλακισμένο εδώ και λίγες ώρες Διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου. Ο Φώτης Ντζιμάνης δίπλα σε «οβίδες» με δεκάδες κιλά από κατασχεμένο Αλβανικό χασίς. Ανάλογες ποσότητες η... υπηρεσία του είχε εντοπίσει
κάμποσες φορές στο παρελθόν σε σημείο μάλιστα που άλλες «όμορες» αστυνομίες να αδυνατούν να πράξουν το ίδιο, αν και βρισκόνται δίπλα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα όπως τα Γιάννενα. H Ανακρίτρια Θες/κης το μεσημέρι έδειξε τον δρόμο για τις φυλακές στη Νιγρήτα Σερρών του κ. Φώτη Ντζιμάνη, που κατηγορείται πως είχε περίεργες συναλλαγές με Αλβανούς λαθρέμπορους. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και Αρχιφύλακας της υπηρεσίας του Αγρινίου και υφιστάμενος του Ντζιμάνη. Η Δίωξη Ναρκωτικών φέρεται να έδινε «συγχωροχάρτια» σε Αλβανούς «πληροφοριοδότες» για να μην προφυλακίζονται. Στην ΕΛ.ΑΣ έχει ξεσπάσει σάλος καθώς ο αστυνομικός υποδιευθυντής διώκεται για αδικήματα που διέπραξε την περίοδο που ήταν αρχισυνδικαλιστής, πρόεδρος δηλαδή των Αξιωματικών της Δυτικής Ελλάδος. Η συζυγός του μάλιστα είναι πρώην τραπεζική υπάλληλος με έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα στο Αγρίνιο, όπου είναι δημοτική σύμβουλος αλλά και στις τελευταίες εκλογλές υποψήφια Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.
 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Τι ζήτησαν οι gay από την Όλγα Κεφαλογιάννη...

Μια συνάντηση που έμεινε μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας έγινε τις προηγούμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τον "μικροπολιτικό" η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με μέλη της ομοφυλοφιλικής κοινότητας και μεταξύ άλλων, ζήτησαν από την υπουργό Τουρισμού την παραχώρηση μιας παραλίας στην περιοχή της Αττικής (κατά το πρότυπο της Βαρκελώνης) για τις ανάγκες των μελών της.
Υποστηριξαν πως μια τέτοια παραλία θα συνέβαλλε στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας και θα προσελκυε περισσότερους τουρίστες.

Γ.Σ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ BASKETBALL: Γ.Σ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Γ.Σ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ BASKETBALL: Γ.Σ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Με ήττα κλείσαμε τον πρώτο γύρο απέναντι στην ομάδα των Βριλησσίων εντός έδρας με 59-62. Από την αρχή του παιχνιδιού μπήκαμε μουδιασμένα ...

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πού θα κριθεί το στοίχημα της Σοφοκλέους

Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα του 2013 με όλο και εμφανέστερη την διαφοροποίηση μη τραπεζικών από τραπεζικές μετοχές. Συνεχίζεται δηλαδή η αποκλίνουσα τάση, όπως αρχικά διαμορφώθηκε από τα ελάχιστα του Ιουνίου του 2012, φέρνοντας σταδιακά σε υπεραπόδοση τη μία κατηγορία εισηγμένων από την άλλη. Θεαματική, αν μη τι άλλο, μεταβολή, που αποτυπώνεται έμπρακτα στην στροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος,...περισσότερα
Σχετικά άρθρα
  • Bad bank σε …κάθε συστημική τράπεζα

    Σε ειδική μονάδα και με ξεχωριστή διοίκηση θα «απομονώσει» κάθε συστημική τράπεζα τα προβληματικά της δάνεια. Τι αποκαλύπτει η έκθεση ΔΝΤ. Που θα φθάσουν επισφάλειες και προβλέψεις στο ακραίο σενάριο. Γιατί αρκούν τα 50 δισ.
  • Ανακοινώθηκε και επίσημα το σπάσιμο του ΤΤ

    Το "σπάσιμο" του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε "καλή" και "κακή" τράπεζα ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ μετά από σχετική εισήγηση της ΤτΕ. Κεφαλαιακά ισχυρό το "Νέο ΤΤ". Εκκαθαριστής η Μαργαρίτα Μάλλη. Τι λέει το ΤΧΣ.
  • ΔΝΤ: Συνταγή για νέα ελάφρυνση χρέους

    Τι νέα μέτρα προαναγγέλλει το ΔΝΤ. "Μονιμοποίηση" εισφοράς αλληλεγγύης, απολύσεις στο Δημόσιο. Κίτρινες κάρτες για φοροδιαφυγή και μεταρρυθμίσεις. Απειλεί με «ξήλωμα» τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Τι λέει για χρέος και «κούρεμα».

Ολλανδοί Αστυνομικοί συνέλαβαν Έλληνες Φοιτητές που έσκισαν πανό που ξεφτύλιζε την Ελλάδα (VIDEO)

Ολλανδοί Αστυνομικοί συνέλαβαν Έλληνες Φοιτητές
Το συμβάν μας το διηγείται Έλληνας φοιτητής σε e-mail
που μας έστειλε:

"Αγαπητοι φιλοι...Προ λιγων ημερων ελαβα απο φιλο που διαμενη εδω και χρονια στην ουτρεχτη βιντεο και φωτογραφιες απο ενα πανω που αναρτησαν ολλανδοι εξω απο ενα θεατρο για να κοροιδεψουν την ελλαδα και τους ελληνες,

Επανω ειχε την ελληνικη σημαια και εγραφε SALE δηλαδη πωλειται...Ο φιλος μου μαζι με αλλους ΕΛΛΗΝΕΣ απο τη κοινοτητα της περιοχης,νεους ανθρωπους περιπου 20-25 ατομα ανεβηκαν επανω και το εσκισαν με μεγαλη τους χαρα χωρις ομως να σκισουν το εθνοσημο...!

Δυο ατομα απο αυτους μαζι και ο φιλος μου, συνεληφθησαν και κρατηθηκαν για 12 ωρες στο αστυνομικο τμημα οπου και μετα αφεθηκαν ελευθεροι καθως θα οριστει δικασιμος...

εχω τις φωτογραφιες και βιντεο θα παρακαλουσα να μ απαντησεται να σας τα στείλω για να δει ο κοσμος τι επικρατει στο εξωτερικο και πως μας βλεπουν οι ξενοι...!

ευχαριστω για το χρονο σας...θα χαιρομουν πολυ να παραλαβω mail sas me tn apantisei sas...!"

Διώξεις για «μίζες» στον πρώην δήμαρχο Ν.Ορλεάνης

ΜΕΤΡΗΤΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ.. ΓΡΑΝΙΤΕΣ

Κατηγορίες για διαφθορά απήγγειλε χθες ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, κατά του πρώην δημάρχου της Νέας Ορλεάνης, Ρέι Νατζίν.

Διώξεις για «μίζες» στον πρώην δήμαρχο Ν.Ορλεάνης
Ο 56χρονος Νατζίν ηγήθηκε της Νέας Ορλεάνης κατά τη διάρκεια του καταστροφικού τυφώνα Κατρίνα, ο οποίος πλημμύρισε την πόλη τον Αύγουστο του 2005, προκαλώντας μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, με δεκάδες νεκρούς και δισεκατομμύρια δολάρια σε κόστος ζημιών.
Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι κατά του πρώην δημάρχου απαγγέλθηκαν 21 κατηγορίες για δωροδοκία, απάτη, κατάθεση ψευδών φορολογικών δηλώσεων, ξέπλυμα χρήματος και συνωμοσία. Ο Νατζίν αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 20 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 250.000 δολαρίων.
Ο πρώην δήμαρχος που διατέλεσε επικεφαλής της πόλης από το 2002 έως το 2010 κατηγορείται ότι από το 2004 δωροδοκήθηκε από εργολάβους και συμβούλους της πόλης.
Στις μίζες που δέχτηκε ο Νατζίν περιλαμβάνονται μετρητά, ταξίδια, διάφορες άλλες υπηρεσίες, ακόμη και γρανίτης που χρησιμοποιήθηκε από την οικογενειακή του επιχείρηση.

Πώς θα γίνουν οι μετεγγραφές φοιτητών

Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα κριτήρια και τη διαδικασία μετεγγραφής των φοιτητών.
Eκατοντάδες νέοι που ενδιαφέρονται για μετεγγραφή σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μετά την ψήφιση των νέων διατάξεων, προχθές απ΄ τη Βουλή, έχουν κατακλύσει το υπουργείο Παιδείας με ερωτήματα ζητώντας διευκρινίσεις για πολλά ζητήματα που προκύπτουν τώρα, όπως π.χ. ο υπολογισμός του εισοδήματος που επιτρέπει την μετεγγραφή, ποιοι δικαιούνται να μετεγγραφούν και πώς μπορούν να το κάνουν, που θα βρουν τις αιτήσεις μετεγγραφών κλπ.
Πώς θα γίνουν οι μετεγγραφές φοιτητών
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας: «Οι δικαιούχοι υποβάλλουν την αίτησή τους σε ηλεκτρονική φόρμα που θα υφίσταται στην κεντρική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Η αίτηση αυτή επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, για την ακρίβεια των αναφερομένων σε αυτή».
Επίσης τονίζεται ότι: «Η δήλωση ψευδών γεγονότων επισύρει τις προβλεπόμενες νομικές κυρώσεις. Οι δικαιούχοι επιλέγουν με την υποβολή της αίτησης έως δύο αντίστοιχα Τμήματα ( Πανεπιστημίων για τους επιτυχόντες σε Πανεπιστήμια, και ΤΕΙ για τους επιτυχόντες σε ΤΕΙ), με το Τμήμα στο οποίο πέτυχαν, στις Πανελλαδικού επιπέδου Εξετάσεις του σχολικού έτους 2011-2012, στα οποία επιθυμούν να γίνει η μεταφορά των

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013 | Κανονικά για τις σχολές αστυφυλάκων

«Κατά το σχολικό έτος 2012-13 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή αστυφυλάκων και στη Σχολή αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι επιτυχόντες ς θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016».
Για τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ), οι υποψήφιοι ήδη υπηρετούντες Αστυνομικοί θα ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το αν η Σχολή θα δεχτεί υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων του 2013, αναφέρει η εγκύκλιος.
- Το Τμήμα Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ) θα δεχτεί υποψηφίους (ήδη Πυρονόμους, Αρχιπυροσβέστες και Πυροσβέστες) των πανελλαδικών εξετάσεων του 2013.
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
—–
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ Β΄, ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
—–
:
Μαρούσι, 6 /12/2012
ΘΕΜΑ : Σχετικά με αριθμό εισακτέων σε Στρατιωτικές Σχολές και Σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ 3010/τ.Β΄/13-11-2012 δημοσιεύτηκαν:
α) η με αριθμ. Φ 300/4/128536 Σ.99 /12-11-2012 Υπουργική Απόφαση, με θέμα: «Καθορισμός αριθμού εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων», σύμφωνα με την οποία, από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 και εφεξής (δηλαδή από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013 και εφεξής), ο αριθμός των σπουδαστών που θα εισαχθούν στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι μειωμένος σε ποσοστό 30% επί του αριθμού των εισαχθέντων στις ίδιες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-13.
β) η με αριθμ. ΕΜ/2/125/13-11-2012 κοινή Υπουργική Απόφαση, με θέμα: «Καθορισμός αριθμού ιδιωτών που εισάγονται στην Αστυνομική και την Πυροσβεστική Ακαδημία κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013- 2014 και 2014-2015», σύμφωνα με την οποία κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 και 2014-2015 στη Σχολή Αστυφυλάκων, στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και στην Πυροσβεστική Ακαδημία δεν εισάγονται ιδιώτες.
Κατ΄εφαρμογή των ανωτέρω και κατόπιν των με αριθ. πρωτ. 6000/2/5150-ε/5-12-2012 και
71222οικ.Φ.201.32/4-12-2012 εγγράφων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, διευκρινίζεται ότι:
- Οι Αστυνομικές Σχολές (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ): Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων δεν θα υπάρχουν στο Μηχανογραφικό Δελτίο του 2013.
- Για τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ), οι υποψήφιοι ήδη υπηρετούντες Αστυνομικοί θα ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το αν η Σχολή θα δεχτεί υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων του 2013.
- Το Τμήμα Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ) θα δεχτεί υποψηφίους (ήδη Πυρονόμους, Αρχιπυροσβέστες και Πυροσβέστες) των πανελλαδικών εξετάσεων του 2013.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα η Κατερίνα Στεφανίδη αγωνίζεται στο φεστιβάλ του επί κοντώ στο Ρενό


Δεν θα μπορούσε να πει όχι σε τέτοια πρόσκληση η Κατερίνα Στεφανίδη, όταν σε καλούν στη «Σύνοδο κορυφής» επί κοντώ να αγωνιστείς μαζί με κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος. Έτσι, η Ελληνίδα αθλήτρια βρίσκεται στο Ρενό και θα πάρει μέρος στο μίτινγκ που ξεκινάει 6.45 μ.μ. (τοπική ώρα) και ουσιαστικά θα κάνει πρεμιέρα για τη φετινή χρονιά στον κλειστό. Η άλτρια του ΑΟ Φιλοθέης ήταν στις ΗΠΑ και στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ και ταξίδεψε αεροπορικώς για το Κάρσον στη Νεβάδα και έζησε μια ξεχωριστή εμπειρία.
Το στάδιο στο Ρενό που θα γίνει η «Σύνοδος κορυφής» του επί κοντώ
«Στη δεύτερη πτήση το αεροπλάνο είχε σχεδόν γεμίσει και ξαφνικά μπαίνει μέσα ο Ρενό Λαβιλενί και έκατσε ακριβώς μπροστά μου και φυσικά ήταν η πρώτη φορά που τον είδα τόσο κοντά. Όταν φτάσαμε στο Ρενό και κατεβήκαμε από το αεροπλάνο οι ιδιοκτήτες της UCS Spirit μας περίμεναν και παίρνουμε τα κοντάρια και τα βάζουμε σε ένα βαν. Πάμε να μπούμε στο αυτοκίνητο για να πάμε στο ξενοδοχείο και μας λένε, όχι εκεί, από εδώ. Βλέπουμε ότι μας περίμενε μια τεράστια άσπρη λιμουζίνα.
Μια άσπρη λιμουζίνα περίμενε την Κατερίνα Στεφανίδη, ίδια με αυτή που φωτογραφίζονται η Τζεν Σουρ με τον Νικ Χάισονγκ
Μπαίνουμε μέσα και υπάρχει ένας τεράστιος καναπές από τη μια μεριά και από την άλλη έχει ένα μικρό μπαρ με ποτά, πάγο. Ήταν τέλεια, αλλά φυσικά οι άλλοι που μας συνόδευαν έπιναν και εγώ με τον Λαβιλενί κοιταζόμασταν, γιατί ναι μεν ήταν ωραία η βόλτα, αλλά δεν μπορούσαμε να πιούμε. Πάντως, ήταν φοβερή εμπειρία γιατί σχεδόν όλη η μέρα χθες πέρασε έτσι, να γίνεται ένας χαμός και να βλέπεις τον έναν επικοντιστή μετά τον άλλον να έρχεται», είπε η Κατερίνα Στεφανίδη. Φυσικά και οι υπόλοιποι επικοντιστές που έφθαναν στο αεροδρόμιο πήγαιναν στο ξενοδοχείο με την άσπρη λιμουζίνα, ενώ σήμερα το πρωί έγινε η συγκέντρωση για να συζητηθούν λεπτομέρειες του αγώνα.
H Κατερίνα Στεφανίδη με τον Στιβ Χούκερ
Όσον αφορά την Κατερίνα Στεφανίδη, που δεν έχει τον προπονητή της, αφού ως γνωστόν ο Τόμπι Στίβενσον ζει πια στη Σουηδία, όπως μας δήλωσε: «Ο Νικ Χάισονγκ θα με κοουτσάρει στον αγώνα. Όσον αφορά το θέμα μου με τον προπονητή, ο Τόμπι συνεχίζει να μου δίνει πρόγραμμα και να δουλεύω πάνω σε αυτό, αλλά στο πανεπιστήμιο με βλέπουν άλλοι 2-3 προπονητές, ο Τον Σκοτ Σλόβερ, ο Μπράντον Βάνς και ο προπονητής του Στάνφορντ, όταν κάνω άλματα εκεί. Πάντως, θέλω να ευχαριστήσω και τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, γιατί όταν ήμουν στην Ελλάδα, τώρα τα Χριστούγεννα, με βοήθησε πολύ, όπως και ο Στέφανος Κουφίδης».
Η Κατερίνα Στεφανίδη με την Στέισι Ντραγκίλα
Η Κατερίνα Στεφανίδη προσκλήθηκε σε αυτό το μίτινγκ του επί κοντώ, ως νικήτρια του Κολεγιακού Πρωταθλήματος (NCAA) το 2012.
Στον αγώνα οι κυριότερες συμμετοχές είναι:
Άνδρες: Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) ολυμπιονίκης στο Λονδίνο με ατομικό ρεκόρ 6.03μ., Στιβ Χούκερ (Αυστραλία) ολυμπιονίκης στο Πεκίνο με ατομικό ρεκόρ 6.06μ., Τιμ Μακ (ΗΠΑ) ολυμπιονίκης στην Αθήνα με ατομικό ρεκόρ 6.01μ., Νικ Χάισονγκ (ΗΠΑ) ολυμπιονίκης στο Σίδνεϋ, Τρέι Χάρντι (ΗΠΑ), Τιάγκο Μπραζ Ντα Σίλβα (Βραζιλία) παγκόσμιος πρωταθλητής παίδων, Στιβ Λιούις (Βρετανία), Ρενς Μπλομ (Ολλανδία), Νταΐτσι Σαβάνο (Ιαπωνία),  
Γυναίκες: Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) ολυμπιονίκης στο Λονδίνο με ατομικό ρεκόρ 4.92μ., Στέισι Ντραγκίλα (ΗΠΑ) ολυμπιονίκης στο Σίδνεϋ, Φαμπιάνα Μούρερ (Βραζιλία) παγκόσμια πρωταθλήτρια, Μπέκι Χόλιντεϊ (ΗΠΑ), Τόρι Πένα (Ιρλανδία),.


By

Αθωώθηκαν έξι από τους οκτώ αστυνομικούς που εμπλέκονταν στην υπόθεση της ζαρντινιέρας | Left.gr

Αθωώθηκαν έξι από τους οκτώ αστυνομικούς που εμπλέκονταν στην υπόθεση της ζαρντινιέρας | Left.gr

Γελωτοποιός: Παρέμβαση Μπαμπινιώτη για την κατάληψη της «βίλα Α...

Γελωτοποιός: Παρέμβαση Μπαμπινιώτη για την κατάληψη της «βίλα Α...: Ηχηρή παρέμβαση του ακαδημαϊκού Γεωργίου Μπαμπινιώτη, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στον αμερόληπτο δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα ε...

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Καταδικάζω τη φτώχεια απ’ όπου και αν προέρχεται


Πέτρος Κατσάκος
Εγκλωβισμένοι σε ένα σκηνικό «επαναστατικής» και λεκτικής βίας ανάμεσα σε σφαίρες, γκαζάκια, εκρήξεις και ορυμαγδό πολιτικών αντεγκλήσεων παρακολουθούμε σχεδόν άφωνοι μια πλειοδοσία δημοκρατικότητας και πίστης στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς όπου ο μισός πολιτικός κόσμος απαιτεί από τον άλλο μισό «να καταδικάσει τη βία από όπου και αν προέρχεται».
Την ίδια ώρα η ΕΛΣΤΑΤ διαπιστώνει κατακόρυφη άνοδο του αριθμού των πολιτών της χώρας που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο με το ποσοστό να φθάνει, πλέον, στο 22,9%... που όλοι γνωρίζουμε από πού προέρχεται...
Στο κάδρο της βίας των ημερών μας πρωταγωνιστούν όμως τα γκαζάκια, οι σφαίρες και οι «βίλες της ανομίας» αφήνοντας στο περιθώριο τη βία των στερήσεων στην οποία υπόκειται ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Λες και δεν είναι βία να ζεις κάτω από τα όρια της φτώχειας. Λες και δεν είναι βία να ζουν τα παιδιά σου σε παγωμένο σπίτι. Λες και δεν βία είναι να σου κόβουν το ρεύμα. Λες και δεν είναι βία οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και τα χαράτσια της εφορίας. Λες και δεν είναι βία η ανεργία και η εξαθλίωση.

Ποια βία να καταδικάσεις όταν βλέπεις παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα; Ποια βία να καταδικάσεις όταν μετράς απελπισμένους αυτόχειρες κάθε μέρα; Ποια βία να καταδικάσεις όταν βλέπεις τις ουρές να μεγαλώνουν στα συσσίτια των νεόπτωχων;

Υποχρέωση, τελικά, του καθενός - εφόσον σέβεται τον εαυτό του - δεν είναι να εξαντλείται στην «καταδίκη της βίας απ' όπου κι αν προέρχεται». Είναι η καταδίκη και αντίσταση στη φτώχεια και στην βία, αλλά από εκεί που πραγματικά προέρχεται. Και αυτή η στάση δεν καθιστά ούτε αντιμετωπίζει τη βία ως κάτι το επιθυμητό. Δεν νομιμοποιεί την βία αλλά την αντιμετωπίζει υπό το πρίσμα της κοινωνικής αναγκαιότητας που επιτάσσει την καταδίκη της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης από εκεί που πραγματικά προέρχεται.
protothema

Τακτοποίησαν στα κρυφά τους μεγαλοεργολάβους παραμονές Χριστουγέννων




Πριν από λίγες μέρες το www.koutipandoras.gr έκανε λόγο για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που κάθε λίγο και λιγάκι έρχονται στη Βουλή για κρίσιμα νομοσχέδια. Ένα νομικό εργαλείο το οποίο το παρέχει το Σύνταγμα για έκτακτες και απρόβλεπτες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για την ψήφιση σκληρότατων και ανάλγητων οικονομικών μέτρων. Με τον τρόπο αυτό τίθενται σοβαρά ζητήματα ανττισυνταγματικότητας και αλλοίωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Ωστόσο τα σκληρά οικονομικά μέτρα δεν είναι και η μόνη περίπτωση που η κυβέρνηση επιστρατεύει τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Στις 18 Δεκεμβρίου του 2012 η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου φρόντισε να τακτοποιήσει τους μεγαλοεργολάβους δίχως να το αντιληφτεί κανείς.
Συγκεκριμένα με στο τέλος του άρθρου 25 του ν.3614/07 πρόσθεσε τις παραγράφους 14 και 15, οι οποίες αναφέρουν τα εξής:
«14. Κατά παρέκκλιση του άρθρου 26 ν. 1882/1990 (Α” 43) και κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, ή τυχόν αντίθετου συμβατικού όρου, επιτρέπεται μέχρι 31.12.2012 η πληρωμή αναδόχων συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων συμβάσεων και δικαιούχων συγχρηματοδοτούμενων έργων, πλην έργων κρατικών ενισχύσεων, χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού φορολογικής ή και ασφαλιστικής ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής.»
«15. Κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 22 του ν. 2362/1995, καθώς και κάθε άλλης ειδικής διάταξης, δεν απαιτείται σύμπραξη του Υπουργού Οικονομικών για την έκδοση κανονιστικών διοικητικών πράξεων που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, οι οποίες προκαλούν δαπάνη που, αναγνωρίζεται και βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».
Πιο απλά ακόμη και κάποιος να χρωστά στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία μπορεί να εισπράττει κανονικά. Την ίδια ώρα που μικρομεσαίοι επιχειρηματίες οδηγούνται στη φυλακή για χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ. Είναι προφανές ότι οι μεγαλοεργολάβοι απολαμβάνουν κυβερνητική ασυλία. Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιοι μεγαλοεργολάβοι κατάφεραν μέχρι στιγμής να κάνουν χρήση της φωτογραφικής διάταξης.
To θέμα ανέδειξε χθες με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος. «Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, τις παραμονές των Χριστουγέννων, το υπουργείο Οικονομικών φρόντισε ώστε μέχρι το τέλος του 2012 να τακτοποιηθούν οι μεγαλοεργολάβοι, ακόμα και όταν αυτοί χρωστούν στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία ή ακόμα και στους εργαζόμενούς τους» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ο πρώην υφυπουργός Εργασίας ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να καταθέσει στη Βουλή όλες τις οφειλές προς το δημόσιο, των εταιρειών που έχουν αναλάβει συγχρηματοδοτούμενα έργα, καθώς τα χρήματα που έχουν πάρει μέχρι σήμερα από το ελληνικό κράτος και κοινοτικούς πόρους και την ονομαστική κατάσταση όσων έσπευσαν να αξιοποιήσουν την «φωτογραφική» νομοθετική ρύθμιση και να εισπράξουν χωρίς προηγουμένως να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους.

«Χυδαία αδιάφορος» ο Βενιζέλος, λένε οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ

Posted: 16 Jan 2013 06:11 AM PST
Μπορεί τo ΠΑΣΟΚ του 12% να λαμβάνει το 40% της χρηματοδότησης των κομμάτων, αυτό όμως δεν σημαίνει πως με το υπέρογκο ποσό, ύψους 3.107.705 ευρώ, μπορεί να καλύψει και τις ανάγκες του κόμματος. Ή τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι πράξεις τους, καθώς οι εργαζόμενοι του κόμματος έχουν μείνει σχεδόν έναν χρόνο απλήρωτοι.
Με τίτλο «Πότε επιτέλους θα ασχοληθείτε κύριε Βενιζέλο με την villa Ιπποκράτους;» οι απλήρωτοι εργαζόμενοι κάνουν άμεση επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, για «χυδαία αδιαφορία» και καλούν τα επιφανή στελέχη του κόμματος να πουλήσουν τις βίλες τους ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν.
Χρηματοδοτείται ως πρώτο κόμμα
Την ίδια ώρα το παράλογο της χρηματοδότησης της τάξεως του 40% στο ΠΑΣΟΚ, την στιγμή που το ποσοστό του κομματος μετα βίας άγγιξε το 12%. Μπορεί αυτό να μην είναι παράνομο, με βάση τον νόμο 3023/2002, ταυτόχρονα όμως φαίνεται και η αδυναμία του νόμου, καθώς το ΠΑΣΟΚ, που τότε ήταν πρώτο κόμμα και σήμερα κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής, χρηματοδοτείται με μεγαλύτερο ποσό από ότι η Κυβέρνηση αλλά και η Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Αναλυτικότερα ο νόμος 3023/2002, ο νόμος δηλαδή, που ρυθμίζει τον τρόπο της χρηματοδότησης κομμάτων από το κράτος, είναι εκείνος που καθόρισε και το ύψος των ποσών που πήραν τα κόμματα το 2012, όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Η απόφαση πάρθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Στην απόφαση όμως σημειώνεται, ότι η χρηματοδότηση «προκύπτει από το ποσοστό εγκύρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν τα πολιτικά κόμματα, που συμμετείχαν στις αντίστοιχες εκλογές του έτους 2009» και το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 3.107.705 ευρώ, η ΝΔ 2.429.469 ευρώ, το ΚΚΕ 746.737 ευρώ, ο ΛΑΟΣ 622.748 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 556.005 ευρώ και οι Οικολόγοι – Πράσινοι 257.333 ευρώ.
Επί του θέματος, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα, απεύθυνε ερώτηση στο υπουργείο ζητώντας να ενημερωθεί με ποια κριτήρια διαμορφώθηκε η κρατική χρηματοδότηση το 2012.
Από την πλευρά του υπουργείου, ο κ. Στυλιανίδης, εξηγεί πως σύμφωνα με το νόμο, η τακτική χρηματοδότηση χορηγείται για τη χρονική περίοδο από το επόμενο έτος εκείνου κατά το οποίο έλαβαν χώρα οι γενικές βουλευτικές εκλογές για τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου ή οι εκλογές για την ανάδειξη των Ελλήνων αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Με βάση τα ανωτέρω, τα δικαιούχα πολιτικά κόμματα έλαβαν ετήσια κρατική χρηματοδότηση, για το έτος 2012 σύμφωνα με τις ψήφους των βουλευτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των Ελλήνων αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2009», αναφέρει ο κ. Στυλιανίδης και ενημερώνει ότι «η κατανομή της κρατικής χρηματοδότησης, με βάση τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, θα γίνεται από το 2013».
Η ανακοίνωση των εργαζομενων:
Πότε επιτέλους θα ασχοληθείτε κύριε Βενιζέλο με την villa Ιπποκράτους;
Οι μέρες περνούν, οι εργαζόμενοι είναι πλέον σε απόγνωση, σε λίγες μέρες συμπληρώνουμε 1 χρόνο απλήρωτοι, με υποσχέσεις που ποτέ δεν εκπληρώνονται, με εκατομμύρια ευρώ να περνούν πάνω από τα κεφάλια μας, και τους εργαζόμενους να βιώνουν την εξαθλίωση και την χυδαία αδιαφορία. Οι απαντήσεις των υπευθύνων θολές. Δόσεις που έρχονται και φεύγουν, με τους εργαζόμενους να μην παίρνουν τίποτα και κανείς να μην τους λέει κάτι συγκεκριμένο. Και πως να ασχοληθούν;… τώρα ετοιμάζονται να κάνουν συνέδριο… όλοι θέλουν (από τους εναπομείναντες) να γίνουν κάτι που πρώτα ούτε θα τους πέρναγε από τα πιο τρελά του όνειρα. Έτοιμοι να ..σώσουν.. και αυτοί όπως ..έσωσαν.. οι μέντορες τους. Θέσεις, καρέκλες, μπίζνες, και παχυλοί μισθοί…
Πολλοί από εμάς αυτά τα βλέπουμε 25 χρόνια και πλέον και τα λέγαμε εκεί που έπρεπε, δεν εισακουστήκαμε ποτέ, ..και όταν πια καταλάβαμε ότι κάποιοι πάταγαν και πρόδιδαν τα όνειρα μας για μια άλλη Ελλάδα και μια άλλη κοινωνία, σε όφελος των προσωπικών τους επιδιώξεων σταματήσαμε να μιλάμε, και περιοριστήκαμε στα καθήκοντα μας ως υπάλληλοι.
Προειδοποιούμε τους υπεύθυνους να δώσουν άμεσα λύσει στο πρόβλημα των εργαζομένων τους, και να πάψουν να κοροϊδεύουν τους πάντες ότι δήθεν κάνουν ότι μπορούν.
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!

src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

«Μπλόκο» και από τις ασφαλιστικές εταιρίες στα μεγάλου κιβυσμού ΙΧ

Τα άλλοτε σύμβολα τις χλιδής του νεοέλληνα… δεν έχουν μπει μόνο στο στόχαστρο της εφορίας με την επαναφορά του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα άνω των 1900 κε, αλλά και των ασφαλιστικών εταιριών, που δεν τα ασφαλίζουν πλέον σε μεγάλες και πραγματικές αξίες.

Ο λόγος η αύξηση των ποσοστών δηλώσεων για «κλοπές» και πυρκαγιές που αναγκάζει τις εταιρίες να ακολουθούν διαφορετική πολιτική στις ασφαλίσεις των πολυτελών και ακριβών αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος του κλάδου αυτοκινήτου της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών κ. Κώστας Μπερτσιάς μιλώντας στην «Ημερησία » «Τα τελευταία 2 χρόνια είναι αυξημένες οι δηλώσεις κλοπών και πυρκαγιών σε ΙΧ μεγάλης αξίας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες αποφεύγουν να ασφαλίσουν πολυτελή αυτοκίνητα σε υψηλές αξίες και αντ’ αυτού τα ασφαλίζουν σε αξίες πολύ χαμηλότερες.»

Την ίδια στιγμή εκτός από τους ιδιοκτήτες των ΙΧ με κυβισμό πάνω από 2000 κ.εκ. , που διαμαρτύρονται για την ειδική φορολογία των αυτοκινήτων τους , διαμαρτυρίες εκφράζονται και από τον χώρο της αγοράς του αυτοκινήτου που είχαν ακυρώσεις παραγγελιών.

Επιπλέον λόγω των αυξημένων δαπανών συντήρησης, των αυξημένων τελών κυκλοφορίας, αρκετοί από τους ιδιοκτήτες μεγάλου κυβισμού ΙΧ τα έχουν ήδη προωθήσει προς πώληση σε μάντρες αυτοκινήτων και όπως αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς, συνήθως οι αγοραστές είναι εκτός Ελλάδος και σε τιμές πολύ κάτω από την πραγματική αξία και το κόστος αγοράς τους.

Πηγή: asfalisinet.gr

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανέργους ηλικίας από 29 εως 55 ετών.

Άνεργοι ηλικίας άνω των 29 έως 55 ετών, μετά από αίτηση που υποβάλλουν στον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο ασφαλίζονται πριν την διακοπή της εργασίας τους, καλύπτονται για παροχές ασθενείας σε είδος από αυτόν για διάστημα μέχρι δύο (2) χρόνια. 

Εάν έχουν ασφαλιστεί σε περισσότερους από ένα ασφαλιστικό οργανισμό, καλύπτονται από τον ασφαλιστικό οργανισμό στον οποίο έχουν ασφαλιστεί για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι εν λόγω άνεργοι θα πρέπει κατά την υποβολή της αίτησής τους για υπαγωγή στο πρόγραμμα, να προσκομίσουν βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι για ένα συνεχές τουλάχιστον δωδεκάμηνο πριν την υποβολή της αίτησής τους για υπαγωγή στην ασφάλιση, εξακολουθούν να είναι άνεργοι και ότι κατέχουν κάρτα ανεργίας ανανεούμενη ανά μήνα.

Επίσης, θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση από το οικείο ασφαλιστικό φορέα στην οποία θα βεβαιώνεται ότι: α) έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού εξακόσιες (600) ημέρες εργασίας, προσαυξανόμενες μετά τη συμπλήρωση του τριακοστού (30ού) και μέχρι το πεντηκοστό τέταρτο (54ο) έτος της ηλικίας κατά εκατό (100) ημέρες ανά έτος και ότι β) δεν ασφαλίζονται για οποιονδήποτε λόγο στο Δημόσιο ή σε ασφαλιστικό οργανισμό.

Η εικόνα που άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το AIDS | MOOD HACKER | LiFO

Η εικόνα που άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το AIDS | MOOD HACKER | LiFO

Προβοκάτορες δεν υπάρχουν (UFO, όμως, υπάρχουν)...



«Στην επίσημη Αριστερά η εμμονή με τους προβοκάτορες συνεχίζεται από τη μεταπολίτευση. Και κατ' εξακολούθηση διαψεύδεται από τα πράγματα»...

Η παραπάνω φράση συνιστά την πεμπτουσία βαρυσήμαντου άρθρου του Παντελή Καψή, αρθρογράφου στο «Εθνος» και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης του τραπεζίτη κ. Παπαδήμου.

*


Τύφλα να 'χει, λοιπόν, ο Μπους ο πρεσβύτερος, ο οποίος τέσσερις μόλις μέρες μετά την 11η του Σεπτέμβρη δήλωνε:


«Πάντα η CIA έβαζε ανθρώπους της στις τρομοκρατικές οργανώσεις για να τις χρησιμοποιήσει σε όφελος των συμφερόντων των ΗΠΑ».


*


Τύφλα να 'χει, επίσης, ο Τζαναμέλιο Μαλέτι, ο επικεφαλής της ιταλικής στρατιωτικής αντικατασκοπίας τη δεκαετία του '70, ο οποίος μιλώντας στη «Ρεπούμπλικα» (4/8/2000) και στην ερώτηση πώς και γιατί η CIA ενεπλάκη σε τρομοκρατικά χτυπήματα που στοίχισαν πάνω από 200 νεκρούς κατά μιας συμμαχικής των ΗΠΑ χώρας, της Ιταλίας, απαντούσε:


«Ο σταθμός της CΙΑ στη Γερμανία - ομολόγησε ο Μαλέτι - προμήθευε σε ακροδεξιές ομάδες πυρομαχικά και εκρηκτικούς μηχανισμούς, λειτουργούσε ως σύνδεσμος ανάμεσα στις ακροδεξιές οργανώσεις της Ιταλίας και της Γερμανίας, ενώ, παράλληλα, τους υπαγόρευε και τον τρόπο δράσης τους».


Ο στόχος της - κατά τον Μαλέτι - «στρατηγικής της έντασης» που περιλάμβανε την «αναγέννηση του άκρατου εθνικισμού» ήταν «να εμποδίσει με την τρομοκρατική συνδρομή της άκρας Δεξιάς τη στροφή της κοινωνίας στην Ιταλία και στη Γερμανία προς την Αριστερά»...


*


Τύφλα να 'χει και ο Γουίλιαμ Γιαρμπόρο, καθοδηγητής των ειδικών υπηρεσιών της CIA, ο οποίος στο περιοδικό «L' Europeo» στις 29/9/1978, δήλωνε:


«Η τακτική αυτή (σ.σ: της λεγόμενης "αριστερής τρομοκρατίας") χρησιμοποιείται (...) για να πειστεί ο πληθυσμός να συμφωνήσει με την εγκαθίδρυση ισχυρού αστυνομικού κράτους».


*


Τύφλα να 'χουν, τέλος, και κάτι μυστήριοι... συνωμοσιολόγοι που κάθονται και θυμούνται ιστορίες όπως εκείνη της «Gladio», το κουβάρι της οποίας άρχισε να ξετυλίγεται μόλις μετά το 1990, με αφορμή τις έρευνες για μια τρομοκρατική επίθεση στην ιταλική πόλη Γκορίτσια.


Μιλάμε για τον εφιαλτικό μηχανισμό που στήθηκε ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '40 στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και που η αποκάλυψή του αποτέλεσε κάτι παραπάνω από ισχυρή απόδειξη για τις στενές σχέσεις των μυστικών υπηρεσιών με την τρομοκρατία.


Στόχος του δικτύου που δρούσε στη Δυτική Ευρώπη και σε όλες σχεδόν τις χώρες του ΝΑΤΟ ήταν η αποτροπή ενδεχόμενης ανόδου της Αριστεράς στην κυβερνητική εξουσία, και στην Ελλάδα η επιχείρηση «Gladio» είχε την ονομασία «Κόκκινη Προβιά».


Η συγκρότηση του δικτύου επί ελληνικού εδάφους υπογράφτηκε επισήμως το 1955 από την κυβέρνηση Παπάγου με τη CIA, με το παρακρατικό δίκτυο να επιβιώνει των κυβερνήσεων Παπάγου, Καραμανλή, Γεωργίου Παπανδρέου και (μεταδικτατορικά) ξανά Καραμανλή, Αντρέα Παπανδρέου, οπότε και μάθαμε ότι... εξαρθρώθηκε. Βέβαια, ποτέ δε δόθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τι εξαρθρώθηκε, πώς εξαρθρώθηκε, ποιοι συμμετείχαν, πώς ελέγχθηκαν, τι θύλακες καταργήθηκαν (;) από αυτούς που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των απόρρητων συμφωνιών για τη λειτουργία των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, οι οποίες και προέβλεπαν, ακριβώς, τη σύσταση της «Κόκκινης Προβιάς».


*


Αυτά λέει η ελληνική ιστορία της «Κόκκινης Προβιάς», αυτά λένε ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ένας πρώην αρχηγός της ιταλικής αντικατασκοπίας, ένας πρώην καθοδηγητής της CIA.


Αλλά ποιος τα λογαριάζει αυτά τα... «ούφο» μπρος στην αυθεντία ενός πρώην εκπροσώπου της κυβέρνησης Παπαδ
ήμου.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ο (φερτός) συφερτός

Δώσανε την Ελλάδα στους Γερμανούς, αλλά πήρανε πίσω τη βίλα Αμαλίας από τους αναρχικούς!
Αντε, με το καλό, να πάρουνε και την Πόλη!
- Ποια Πόλη; απ’ τους Τούρκοι; τι λες, πασά μου; θα πέσει μπαρούτι και μπούρμπερη να μας κάψει..!
Αυτό είναι το «μείγμα» (ενθυμείσθε;) της πολιτικής Σαμαρά. Ενας χυλός υποτέλειας (προς το εξωτερικό), ληστρικότητας (προς το εσωτερικό) και ραγιαδισμού - σφάξε τη χώρα μου,
αγά μου, ν’ αγιάσουν τα κέρδη σου.

Αλλά δεν είναι μόνον το μείγμα της πολιτικής, είναι και η σύνθεση των ανθρώπων που την εφαρμόζουν.
Αίφνης (που αίφνης δεν είναι) κυβερνούν την Ελλάδα πιασμένοι χέρι-χέρι η κυρία Ρεπούση (της ασυνέχειας του Ελληνικού Εθνους) με τον κ. Γεωργιάδη (της εθνικιστικής υστερίας).
(Υπό μίαν έννοια, αυτό το δίδυμο ενέχει μιαν αρμονία, διότι και οι δύο προσεγγίσεις εξίσου πατριδοκαπηλικές είναι, αλλά) στη βάση όσων
διακηρύσσουν τα ίδια τα μέρη του διδύμου για τον εαυτό τους και κατά του άλλου, το σχήμα είναι γκροτέσκ.
Ομως το δισυπόστατον της τρικομματικής ανίερης συμμαχίας δεν περιορίζεται στο εν λόγω δίδυμο, αλλά διατρέχει το σύνολο του κυβερνητικού μορφώματος,
όπου με μεταμορφισμούς και παρενδύσεις ετερόκλητα ζευγάρια και υβριδικά τρίο στροβιλίζονται γύρω από μια πολιτική που μόνον μια Υβρις εναντίον της χώρας θα μπορούσε να ασκήσει.

Διότι έχουμε πλέον φθάσει στο σημείο να μην αποτελεί μόνον Υβριν η πολιτική που ασκείται, αλλά να ασκεί πολιτική η ίδια η Υβρις.

Μπίστης! Κάλεσε τον κ. Γλέζο «να αποχωρήσει απ’ την πολιτική σκηνή διότι σκέφτεται με όρους του παρελθόντος». (Οπως όταν κατέβαζε τη σβάστικα απ’ την ιερή Ακρόπολη;)
Κακλαμάνης! Θυμίζει στον κ. Στουρνάρα τα πάρε-δώσε που είχε με την Γκόλντμαν Σακς, για να αναφερθώ σε ένα μόνον απ’ τα κουδούνια που του κρέμασε.
Χρύσανθος Λαζαρίδης! Διαφοροποιήθηκε εδώ και χρόνια απ’ την Αριστερά στην οποίαν τότε θήτευε, διότι εύρισκε τις θέσεις για τα εθνικά θέματα ενός μέρους αυτής της Αριστεράς ουχί αρκούντως πατριωτικές. Και τώρα ο ίδιος άνθρωπος
προσφέρει την πατρίδα λάφυρο σε εκείνους που έφερε εδώ ο Γιωργάκης για να την κατασπαράξουν.
Θα επρόκειτο για έναν συφερτό κλόουν, δεν ήταν μια ορδή χορτασμένων
που γιορτάζει διαρκώς, ακκίζεται και αλληλοβραβεύεται! -αλήθεια, για τι ακριβώς βρέθηκε ο κ. Παπαδήμος; για το κόψιμο των μισθών; τη δυσπραγία των νοσοκομείων; τη μαύρη πανώλη της ανεργίας;
Τι ακριβώς πανηγύριζαν οι συνδαιτυμόνες του σε αυτό το εορταστικό φαγοπότι - κάθε μπουκιά και 300 απολυμένες καθαρίστριες! κάθε γουλιά εκλεκτού οίνου και 300 μαγαζιά να κλείνουν - τι ακριβώς πανηγύριζαν; Το ότι
ο κ. Βενιζέλος κυβερνά ακόμα;
Το ότι του αρκεί να έχει πολιτικές ευθύνες, αρκεί να αποδειχθεί πως δεν έχει ποινικές;

Τι ακριβώς εορτάζει η κυβερνώσα Υβρις; τον φόβο του κ. Σαμαρά για τις κάλπες περί τη λίστα Λαγκάρντ και το (ένα ακόμα) προς τούτο πραξικόπημα στη Βουλή για να κουκουλωθεί η αλήθεια;
Τι εορτάζεται;
Ο θρίαμβος των παραχαρακτών των σιντί και των USB;
Τη χώρα κυβερνούν οι επίτιμοι φίλοι του κ. Χριστοφοράκου, ο καθείς και η τιμή του. Τη χώρα κυβερνά η Υβρις και οι εντιμότατοι φίλοι της. Απ’ όπου κι αν τους πιάσεις, λερώνεσαι.
Αν τους αντιμιλήσεις, σε λένε λαϊκιστή.
Αν δεν βγάλεις άχνα, σε λένε τεμπέλη ή διεφθαρμένο - και καλά σου κάνουμε!
Αν τρίξεις τα δόντια, σε λένε τρομοκράτη.
Μια στρατιά καλοπληρωμένοι παλιάνθρωποι από τα ΜΜΕ της Διαπλοκής σε οικτίρουν και σε λοιδορούν, σου ροκανίζουν τον αυτοσεβασμό και σου γαμάνε την αξιοπρέπεια - αυτή είναι
η πιο αισχρή μορφή βίας.
Και ύστερα βγαίνει ο Στρατοδίκης στο τζαμί και σου ζητάει να καταδικάσεις τη «βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».


Ε, δεν θα υποκύψω σε αυτήν τη φασιστική γενίκευση. Υπάρχει καλή και κακή βία, όπως υπάρχει καλός (αμυντικός) και κακός (επιθετικός) πόλεμος.
Στη βία που ασκεί η Οικονομία της Φρίκης αντιπροτάσσω τη βία της ηθικής - τη μαμή της Ιστορίας.
Τη βία της αντίστασης και της ποίησης - ουδείς γερμανοντυμένος ουτιδανός θα με τρομοκρατήσει ιδεολογικά για να αποβλακωθώ
και να μιλήσω τη δική του γλώσσα. Δεν «καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», καταδικάζω τη βία του τοκογλύφου και του μπαχαλάκια, τη βία των τόκων και των κατασχέσεων και προκρίνω την αντίσταση
στην πείνα, στην ξεφτίλα, στον παραλογισμό και στην αποβλάκωση.
Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα, ώσπου οι νόμοι και το δίκιο να γίνουν ένα...


email: stathis@enikos.gr