Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

«Χυδαία αδιάφορος» ο Βενιζέλος, λένε οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ

Posted: 16 Jan 2013 06:11 AM PST
Μπορεί τo ΠΑΣΟΚ του 12% να λαμβάνει το 40% της χρηματοδότησης των κομμάτων, αυτό όμως δεν σημαίνει πως με το υπέρογκο ποσό, ύψους 3.107.705 ευρώ, μπορεί να καλύψει και τις ανάγκες του κόμματος. Ή τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι πράξεις τους, καθώς οι εργαζόμενοι του κόμματος έχουν μείνει σχεδόν έναν χρόνο απλήρωτοι.
Με τίτλο «Πότε επιτέλους θα ασχοληθείτε κύριε Βενιζέλο με την villa Ιπποκράτους;» οι απλήρωτοι εργαζόμενοι κάνουν άμεση επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, για «χυδαία αδιαφορία» και καλούν τα επιφανή στελέχη του κόμματος να πουλήσουν τις βίλες τους ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν.
Χρηματοδοτείται ως πρώτο κόμμα
Την ίδια ώρα το παράλογο της χρηματοδότησης της τάξεως του 40% στο ΠΑΣΟΚ, την στιγμή που το ποσοστό του κομματος μετα βίας άγγιξε το 12%. Μπορεί αυτό να μην είναι παράνομο, με βάση τον νόμο 3023/2002, ταυτόχρονα όμως φαίνεται και η αδυναμία του νόμου, καθώς το ΠΑΣΟΚ, που τότε ήταν πρώτο κόμμα και σήμερα κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής, χρηματοδοτείται με μεγαλύτερο ποσό από ότι η Κυβέρνηση αλλά και η Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Αναλυτικότερα ο νόμος 3023/2002, ο νόμος δηλαδή, που ρυθμίζει τον τρόπο της χρηματοδότησης κομμάτων από το κράτος, είναι εκείνος που καθόρισε και το ύψος των ποσών που πήραν τα κόμματα το 2012, όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Η απόφαση πάρθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Στην απόφαση όμως σημειώνεται, ότι η χρηματοδότηση «προκύπτει από το ποσοστό εγκύρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν τα πολιτικά κόμματα, που συμμετείχαν στις αντίστοιχες εκλογές του έτους 2009» και το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 3.107.705 ευρώ, η ΝΔ 2.429.469 ευρώ, το ΚΚΕ 746.737 ευρώ, ο ΛΑΟΣ 622.748 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 556.005 ευρώ και οι Οικολόγοι – Πράσινοι 257.333 ευρώ.
Επί του θέματος, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα, απεύθυνε ερώτηση στο υπουργείο ζητώντας να ενημερωθεί με ποια κριτήρια διαμορφώθηκε η κρατική χρηματοδότηση το 2012.
Από την πλευρά του υπουργείου, ο κ. Στυλιανίδης, εξηγεί πως σύμφωνα με το νόμο, η τακτική χρηματοδότηση χορηγείται για τη χρονική περίοδο από το επόμενο έτος εκείνου κατά το οποίο έλαβαν χώρα οι γενικές βουλευτικές εκλογές για τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου ή οι εκλογές για την ανάδειξη των Ελλήνων αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Με βάση τα ανωτέρω, τα δικαιούχα πολιτικά κόμματα έλαβαν ετήσια κρατική χρηματοδότηση, για το έτος 2012 σύμφωνα με τις ψήφους των βουλευτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των Ελλήνων αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2009», αναφέρει ο κ. Στυλιανίδης και ενημερώνει ότι «η κατανομή της κρατικής χρηματοδότησης, με βάση τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, θα γίνεται από το 2013».
Η ανακοίνωση των εργαζομενων:
Πότε επιτέλους θα ασχοληθείτε κύριε Βενιζέλο με την villa Ιπποκράτους;
Οι μέρες περνούν, οι εργαζόμενοι είναι πλέον σε απόγνωση, σε λίγες μέρες συμπληρώνουμε 1 χρόνο απλήρωτοι, με υποσχέσεις που ποτέ δεν εκπληρώνονται, με εκατομμύρια ευρώ να περνούν πάνω από τα κεφάλια μας, και τους εργαζόμενους να βιώνουν την εξαθλίωση και την χυδαία αδιαφορία. Οι απαντήσεις των υπευθύνων θολές. Δόσεις που έρχονται και φεύγουν, με τους εργαζόμενους να μην παίρνουν τίποτα και κανείς να μην τους λέει κάτι συγκεκριμένο. Και πως να ασχοληθούν;… τώρα ετοιμάζονται να κάνουν συνέδριο… όλοι θέλουν (από τους εναπομείναντες) να γίνουν κάτι που πρώτα ούτε θα τους πέρναγε από τα πιο τρελά του όνειρα. Έτοιμοι να ..σώσουν.. και αυτοί όπως ..έσωσαν.. οι μέντορες τους. Θέσεις, καρέκλες, μπίζνες, και παχυλοί μισθοί…
Πολλοί από εμάς αυτά τα βλέπουμε 25 χρόνια και πλέον και τα λέγαμε εκεί που έπρεπε, δεν εισακουστήκαμε ποτέ, ..και όταν πια καταλάβαμε ότι κάποιοι πάταγαν και πρόδιδαν τα όνειρα μας για μια άλλη Ελλάδα και μια άλλη κοινωνία, σε όφελος των προσωπικών τους επιδιώξεων σταματήσαμε να μιλάμε, και περιοριστήκαμε στα καθήκοντα μας ως υπάλληλοι.
Προειδοποιούμε τους υπεύθυνους να δώσουν άμεσα λύσει στο πρόβλημα των εργαζομένων τους, και να πάψουν να κοροϊδεύουν τους πάντες ότι δήθεν κάνουν ότι μπορούν.
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!

src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου