Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Στις εκλογές των 5.000 εργαζομένων σε ΟΑΣΑ/ΕΘΕΛ ο δικομματισμός ανθεί!:1η η ΠΑΣΚΕ με 5 έδρες & 2η η ΔΑΚΕ με 3



Εκπλήξεις στα αποτελέσματα των εκλογών στα αμαξοστάσια του Ο.Α.Σ.Α./ΕΘΕΛ στο λεκανοπέδιο Αττικής.
Όχι μόνο διαψεύστηκαν όλες οι ενδείξεις και οι προβλέψεις για την εκλογική δυναμικότητα των συνδικαλιστικών παρατάξεων, αλλά προκαλούν και έναν γενικότερο προβληματισμό αναφορικά με τα δημοσκοπικά ευρήματα που αναδεικνύονται τους τελευταίους μήνες από τις εταιρείες μέτρησης της κοινής γνώμης, εν όψει των εθνικών εκλογών.
Κοντολογίς:
στις εκλογές του μεγαλύτερου συνδικάτου εργαζομένων στις συγκοινωνίες με περισσότερα από 5.000 μέλη, στον ΟΑΣΑ/ΕΘΕΛ,αποδείχθηκε ότι οι δυνάμεις που στηρίζουν ή και συνδέονται με «ομφάλιο λώρο» με τον δικομματισμό, όχι μόνο παραμένουν «ενεργές», διατηρούν στο έπακρο τις δυνάμεις τους!
Για του λόγου το αληθές:
  • ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ): 5 έδρες με 1.105 ψήφους
  • ΔΑΚΕ (Ν.Δ.): 3 έδρες με 640 ψήφους
  • ΔΑΣ (ΚΚΕ):  2 έδρες με 364 ψήφους
  • Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία: 1 έδρα με 293 ψήφους
  • Εργαζόμενοι ΟΣΥ: 1 έδρα με 269 Ψήφους 
  • ΠΑΣΚ/Πανεργατική: (ΠΑΣΟΚ): 1 έδρα με 267
  • Αντίδραση (Ν.Δ.): 1 έδρα με 213 ψήφους
  • Σύνδεσμος Οδηγών: 1 έδρα με 185 ψήφους
  • «Όραμα» (ΠΑΣΟΚ): 1 έδρα με 178 ψήφους
  • «Ανεξάρτητη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) : 1 έδρα με 139 ψήφους
Οι εκλογές έγιναν στις 14 και 15 Μαρτίου 2012 εν μέσω μιας εξαιρετικά πολωμένης και «φορτισμένης» ατμόσφαιρας, κυριαρχήθηκαν από το «φόβο» ότι στο άμεσο μέλλον θα χαθούν και άλλες εργασιακές θέσεις, οι εκατέρωθεν εκτοξευόμενες καταγγελίες θα μπορούσαν να τεκμηριώσουν αγωγές και μηνύσεις για «παραβίαση» όλου του αστικού και ποινικού κώδικα, οι διαπληκτισμοί και προπηλακισμοί ήταν συχνά συμπτώματα και η γενικότερη αίσθηση που αναδεικνυότανε μέσω των αμαξοστασίων του λεκανοπεδίου Αττικής, ήταν, ότι τα τελικά αποτελέσματα θα είχαν διαμετρικά αντίθετη διαμόρφωση…

Νέα γιούχα στον Πάγκαλο, σε αγώνες καράτε μικρών παιδιών στα Λιόσια. [ΒΙΝΤΕΟ]



Τον φτύνουν και νομίζει ότι βρέχει

Παρευρέθη στην απονομή μεταλλείων μικρών παιδιών, κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος πολεμικών τεχνών. Οι γονείς τον γιουχάιζαν, κι αυτός έβλεπε τραμπούκους του ΣΥΡΙΖΑ! Δείτε το βίντεο...




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Διορίζει "κολλητούς" του στο δημόσιο ο Βενιζέλος λίγο πριν την παραίτησή του


Υπουργός της... ρεμούλας

Πριν παραιτηθεί ο υπουργός των φτωχών Ελλήνων με καταθέσεις εκατομμυρίων (διαβάστε το άρθρο), διορίζει φίλους και και γνωστούς σε ασφαλείς θέσεις του δημοσίου και σε Επιτροπές φαντάσματα, με μισθούς - πρόκληση! Δείτε στο planet-greece όλα τα έγγραφα των τερατουργημάτων του κυρίου Βενιζέλου....




Η Επιτροπή - φάντασμα
Ας αρχίσουμε, λοιπόν, από την Επιτροπή - φάντασμα που ίδρυσε ο κύριος Βενιζέλος. Αύγουστος 2011. Τα μέσα ενημέρωσης υπολειτουργούν, η βουλή το ίδιο, ο κόσμος καταβεβλημένος από της καλοκαιρινές καταστολές με χημικά στην πλατεία Συντάγματος, προσπαθεί να βρει λίγες σταγόνες δροσιάς έστω και σε κοντινές παραλίες.

 Όχι, όμως, και ο δαιμόνιος υπουργός Οικονομίας. Καταφέρνει και περνάει νομο,

Η Παναγιωταρέα έπαιρνε 8.000 ευρώ το μήνα από το Ερρίκος Ντυνάν και γιατροί και νοσηλευτές έμεναν απλήρωτοι.



Αποκάλυψη του planet-greece 

Μετά τα 18.000 ευρώ που λάμβανε επί σειρά ετών η γενική διευθύντρια του νοσοκομείου όπως δήλωσε στο iatropedia.gr ο μέχρι πρότινος διαχειριστής του Ντυνάν, Λυκούργος Λιαρόπουλος, μια γνωστή καθηγήτρια, που δεν είναι γιατρός, εισέπραττε 8.000 μηνιαίως και μάλιστα χωρίς να είναι διευκρινισμένες και οι ...αρμοδιότητές της. 
Όπως σημειώνει ο καθηγητής κ.Λιαρόπουλος:
«Θεωρώ αυτονόητη την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του μισθολογίου σύμφωνα με τις προτάσεις που έχω υποβάλει, που σε μικρό βαθμό άρχισαν να υλοποιούνται.
  Θα πρέπει να αποφεύγονται εξωφρενικές περιπτώσεις όπως γνωστής καθηγήτριας η οποία όχι μόνο εισέπραττε εξωφρενικές αμοιβές, για έργο που δεν μπόρεσε να μου εξηγήσει αλλά επιμένει και στην αποζημίωσή της".
Να σημειωθεί ότι της συγκεκριμένης καθηγήτριας της έγινε πρόσφατα μείωση μισθού κατά 50% και οι αμοιβές της περιορίσθηκαν στα 4000 ευρώ. 
Ωστόσο όπως σημειώνει και ο καθηγητής, όταν της ζητήθηκε να αποχωρήσει ζητούσε επιμόνως και να ...αποζημιωθεί. 
Πρόκειται για γνωστή στα δημόσια πράγματα καθηγήτρια σε μεγάλο πανεπιστήμιο της χώρας, η οποία είναι ευρέως γνωστή και στο κοινό. 
Πολλοί τη συζητούν και για τις υψηλές γνωριμίες της που συχνά της έδιναν την ευκαιρία να εισέρχεται σε διάφορους ισχυρούς κύκλους. 
Πάντως η κατασπατάληση των χρημάτων του Ερρίκος Ντυνάν δεν περιορίζεται στους μισθούς. Στο παρελθόν, όπως έχει καταγγείλει ο κ.Λιαρόπουλος, η διοίκηση του νοσοκομείου προέβαινε σε πανάκριβα δώρα στα στελέχη του νοσοκομείου όπως τσάντες ...Louis Vuitton, ρολόγια cartier και άλλα ανάλογα πολυτελή είδη, γεγονός που εξόργισε τους εργαζόμενους. 
Εξάλλου παραμένουν απλήρωτοι και με ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον.

Ο κ.Λιαρόπουλος βέβαια δεν κατονομάζει την καθηγήτρια αλλά αυτό το κάνουμε εμείς, στο planet-greece, που έχουμε γίνει πολλές φορές αποδέκτες παραπόνων για τον μισθό της κ.Παναγιωταρέα στο Ερρίκος Ντυνάν ,από τους ίδιους τους εργαζόμενους που παραμένουν ακόμη και σήμερα απλήρωτοι.

Το κίνημα της πατατας ειναι κινημα αλληλεγγυης, αντιστασης και ανατροπης




Του Δημήτρη Σιανίδη, Δικηγόρου
Μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας
Η Πιερία, η Κατερίνη βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της επικαιρότητας. Πριν τρία περίπου χρόνια ήταν ο μαζικός αγώνας για τα διόδια, που οδήγησε στο πανελλήνιο κίνημα «δεν πληρώνω» ενώ τώρα είναι η δράση για τη μαζική αγορά φθηνών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς, που οδήγησε άμεσα στη δημιουργία του πανελλήνιου κινήματος της πατάτας.
Μια μικρή εθελοντική ομάδα, με πολύ όρεξη για δουλειά και με άριστη μεθοδικότητα και οργάνωση, κατάφερε σε δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα και μέσα σε οκτώ (8) μόλις συνολικά ώρες να διαθέσει στο ευρύ κοινό περισσότερους από 100 τόνους πατάτας Νευροκοπίου στο ένα τέταρτο της μέχρι τώρα  αγοραίας αξίας τους.
Σεβόμενη την ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ παραγωγών – καταναλωτών, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας πέτυχε ταυτόχρονα δύο πράγματα:  Αφενός να δώσει οικονομική  διέξοδο και  ανάσα σε μια ομάδα πατατοπαραγωγών από το Νευροκόπι, που έβλεπαν την παραγωγή τους να είναι αδιάθετη και   στο έλεος  των εμπόρων – μεσαζόντων και αφετέρου να εξυπηρετήσει και να ανακουφίσει πάνω από 3.000 οικογένειες καταναλωτών, οι οποίες αγόραζαν ένα βασικό είδος διατροφής,  στην τιμή που θα έπρεπε κανονικά  να πουλιέται.  
Αν και το γεγονός  είναι ακόμα νωπό για να αποτιμηθούν επακριβώς οι μελλοντικές του συνέπειες στην ελληνική κοινωνία, παρά ταύτα το ότι το εγχείρημα των εθελοντών της Πιερίας, υιοθετήθηκε αμέσως από άλλες πόλεις της Ελλάδας,  από Δήμους της Αττικής, από τη Γεωπονική Σχολή της Θεσ/νίκης και άλλες ομάδες και φορείς, σηματοδοτεί ένα πράγμα: Ότι η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα οικονομική  συγκυρία, πέτυχε μια πραγματική επανάσταση.
Τι άλλο θα μπορούσε να θεωρηθεί, αν όχι επανάσταση, το ότι  η Εθελοντική Ομάδα Πιερίας, άνοιξε το δρόμο για να αλλάξουν οι οικονομικοί συναλλακτικοί όροι αλλά και οι ρόλοι στις αγοραπωλησίες βασικών ειδών διατροφής;
Θεωρεί κανείς αμελητέο  το ότι για  πρώτη φορά  οι έλληνες παραγωγοί πληρώνονται με την παράδοση των προϊόντων τους και μάλιστα  τοις μετρητοίς και δεν είναι υποχρεωμένοι  πλέον να δανεισθούν  και να υπερχρεωθούν σε Τράπεζες ή σε τοκογλύφους για να καλλιεργήσουν την επόμενη σοδειά τους;
Είναι η μοναδική φορά που είδαμε παραγωγούς  και καταναλωτές να  αισθάνονται αμοιβαία ικανοποίηση, σε αντίθεση με τους  κάθε λογής κερδοσκόπους που  νιώθουν αμηχανία.
Δεν είναι επανάσταση το ότι  σε χρόνο «ρεκόρ», το κίνημα εξαπλώθηκε μέχρι την Κρήτη, αγκαλιάζει  ήδη  και τους   κτηνοτρόφους  και ότι ακόμα  και κοινωνικές ή επαγγελματικές ομάδες, σε διάφορα μέρη της χώρας, ενεργώντας  αυτόνομα, συζητούν πλέον απευθείας με παραγωγούς για την διάθεση προϊόντων διατροφής  στα μέλη τους;
Δεν είναι επανάσταση το ότι η Εθελοντική Ομάδα Πιερίας κατάφερε αυτό που ποτέ μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν πολιτικοί ηγέτες μεγάλου αναστήματος, τα κόμματα της Αριστεράς, οι θεσμοθετημένοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και οι Ενώσεις;  Οι παλαιότεροι ασφαλώς θα θυμούνται τα χρόνια της «Αλλαγής» και τις τότε δηλώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και των συνεργατών του, που χαρακτήριζαν τους μεσάζοντες ως «τρωκτικά» και τις φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις που έδιναν   στους  αγρότες και κτηνοτρόφους για ριζικές αλλαγές στο σύστημα διάθεσης των προϊόντων τους.  
Σε μια χώρα προδομένη από τους πολιτικούς της, η οποία έχει στη ουσία υποδουλωθεί σε ξένα (κυρίως) συμφέροντα και της οποίας οι πολίτες βιώνουν μια νέα «κατοχή», που  κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει, η πρωτοβουλία των εθελοντών της Πιερίας,  αποτελεί τελικά  μια πράξη αντίστασης και ένα νέο «ΟΧΙ» απέναντι σε ένα  καθεστώς υποτέλειας και  εξαθλίωσης του ελληνισμού, το οποίο ξένα και ντόπια συμφέροντα μας έχουν ήδη επιβάλλει.
Ωστόσο και ανεξάρτητα  από τα παραπάνω,  το εγχείρημα της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας,  των άλλων ομάδων και των μεμονωμένων εθελοντών, που βοήθησαν στην πραγματοποίησή του, είχε και θα συνεχίσει να έχει  πρωταρχικά, έναν βαθύ κοινωνικό χαρακτήρα. Αποτελεί   μια εκδήλωση αλληλεγγύης και φιλαλληλίας προς το συνάνθρωπο, μια εκδήλωση ανθρωπιάς την οποία  δυστυχώς  οι περισσότεροι είχαμε ξεχάσει αλλά που τώρα εναγωνίως αναζητούμε μέσα στο ζοφερό παρόν που ζούμε και στο ακόμα πιο επίφοβο μέλλον που μας περιμένει. Το ότι οι παραγωγοί του Νευροκοπίου, σε ένδειξη ευχαρίστησης και ανθρωπιάς,  δώρησαν τέσσερις (4) τόνους πατάτας (!) στο κοινωνικό παντοπωλείο της Κατερίνης, το οποίο επίσης η Εθελοντική Ομάδα δημιούργησε πρόσφατα, αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη για τα παραπάνω.
Διαφαίνεται λοιπόν ότι οι εθελοντές της Πιερίας και οι άλλες ομάδες εθελοντών  σε όλη τη χώρα, εκκολάπτουν με τη δράση τους, τη δημιουργία ενός  νέου κοινωνικού κινήματος. Αυτού  που δημιουργείται και ενώνει τους ανθρώπους και τους λαούς σε δύσκολες καταστάσεις. «Είμαστε όλοι ΄Ελληνες», διαδηλώνουν οι ακτιβιστές σε όλα τα μέρη του κόσμου. Πρωτίστως όμως, είμαστε όλοι άνθρωποι και θέλουμε όλοι τα ίδια πράγματα: Ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία, αξιοπρέπεια, πραγματική δημοκρατία.
Η ταχύτητα με την οποία εξαπλώθηκε το κίνημα της πατάτας και η καθολική ανταπόκριση που βρήκε στο λαό, κατέδειξε αυτή την αδήριτη ανάγκη των ελλήνων πολιτών, που μετουσιώνεται  πλέον σε καθολική  απαίτηση προς την πολιτική εξουσία, όποια και εάν είναι αυτή. Εάν η τελευταία δεν πάρει  το μήνυμα, αν δεν ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη,  τότε είναι πολύ πιθανό, το κίνημα της πατάτας, να μεταλλαχθεί σε ένα παλλαϊκό πολιτικό κίνημα που θα επιφέρει μεγάλες πολιτικές ανατροπές και ρήξη με το κατεστημένο.
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ.             23510 31906       / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr
Ακολουθείστε μας στο Twitter
Βρείτε βίντεο από τις δράσεις μας μας στο YouTube 

"Φουσκώνει" το ηφαίστειο της Θήρας


ΜΕΛΕΤΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Από τον Ιανουάριο του 2011 σμήνος δονήσεων ταράζει την περιοχή. Το έδαφος παραμορφώνεται, ενώ μεγάλες ποσότητες λάβας έχουν συγκεντρωθεί στον μαγματικό θάλαμο

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο θάλαμος του μάγματος του ηφαιστείου της Σαντορίνης έχει διογκωθεί σε διάστημα 14 μηνών κατά 14 εκ. κυβικά μέτρα
Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο θάλαμος του μάγματος του ηφαιστείου της Σαντορίνης έχει διογκωθεί σε διάστημα 14 μηνών κατά 14 εκ. κυβικά μέτρα
Μια νέα φάση στην πολυσήμαντη ιστορία του φαίνεται πως διέρχεται το ηφαίστειο της Σαντορίνης.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα επιστημονικής ομάδας που παρακολουθεί επισταμένα την περιοχή από το 2006, η ανενεργή φάση του ηφαιστείου που διήρκεσε 60 χρόνια έχει, όπως όλα δείχνουν, ολοκληρωθεί.
Από τον Ιανουάριο του 2011 σμήνος σεισμικών δονήσεων εκδηλώνεται στην περιοχή, το έδαφος παρουσιάζει σημαντικές παραμορφώσεις, ενώ τεράστιες ποσότητες λάβας -ικανές για να γεμίσουν μία σφαίρα διαμέτρου ίση με τρία ποδοσφαιρικά γήπεδα- έχουν συγκεντρωθεί στον μαγματικό θάλαμο.
Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Geophysical Research Letters από τον Αμερικανό Αντριου Νιούμαν, καθηγητή στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Τζόρτζια και την επιστημονική του ομάδα, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι καθηγητές του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Πατρών Κώστας Παπαζάχος και Στάθης Στείρος.
Παρ' όλα αυτά, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η παραμόρφωση που παρατηρείται δεν συνεπάγεται άμεσο κίνδυνο. Καταστροφικές εκρήξεις όπως εκείνη που συντελέστηκε το 1600 π.Χ. καταστρέφοντας τον Μινωικό Πολιτισμό συντελούνται μία φορά ανά 100.000 χρόνια, ενώ το σημερινό «φούσκωμα» του ηφαιστείου αντιστοιχεί σε ποσοστό μικρότερο του 1% από εκείνο που είχε σχηματιστεί πριν από τη μεγάλη έκρηξη.
«Σε μια παρόμοια περίπτωση, στην καλδέρα Λονγκ Βάλεϊ στην Καλιφόρνια άρχισε να παραμορφώνεται το 1980», εξήγησε ο Αμερικανός καθηγητής. «Μετά ηρέμησε ως το 1989, ενώ ένας κύκλος δραστηριότητας επαναλήφθηκε από το 1997 ως το 2002 χωρίς να έχει εκραγεί μέχρι σήμερα».
Σύμφωνα με τον κ. Νιούμαν ο θάλαμος του μάγματος έχει διογκωθεί σε διάστημα 14 μηνών κατά 14 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Τα στοιχεία προκύπτουν από επιτόπιες παρατηρήσεις αλλά και από τις καταγραφές 20 σταθμών GPS που έχουν τοποθετηθεί στη Σαντορίνη από την ερευνητική ομάδα.
«Από τον Ιανουάριο του 2011 τα όργανά μας στο βόρειο τμήμα του νησιού έχουν μετακινηθεί πλαγίως κατά πέντε με εννιά εκατοστά», σημειώνει ο κ. Νιούμαν.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι μια έκρηξη μικρότερης κλίμακας θεωρείται πιθανή και προσθέτει πως το φαινόμενο του ηφαιστείου που φουσκώνει μπορεί να διαρκέσει ακόμη και δεκαετίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αυξημένη δραστηριότητα που εντοπίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ηφαίστειο της Σαντορίνης ασχολούνται πολλές ερευνητικές ομάδες, δεκάδες Ελληνες και ξένοι επιστήμονες.
Πριν από λίγο καιρό επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, του Ινστιτούτου Γεωφυσικής της Νάπολι και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν χαρακτηρίσει με μελέτη τους τη χρονική περίοδο που ξεκίνησε το 2011 ως ενεργή φάση του ηφαιστείου και είχαν, μεταξύ άλλων, αναφέρει την παρείσφρηση περίπου 107 κ.μ. μάγματος σε απόσταση 1 χιλιομέτρου βόρεια από τη Νέα Καμένη και σε βάθος περίπου 4 χιλιομέτρων και τη σημαντική αύξηση των εκπομπών CO2, με 39 τόνους αέρια να εκλύονται κατά μέσο όρο την ημέρα από το έδαφος.
Κατερίνα Ροββά

Kony 2012: Μπλιάχ!


Μέχρι στιγμής, η επαναστατική οργάνωση L.R.A., με ηγέτη της τον Kony, έχει απαγάγει 33,000 παιδιά στην Uganda, με σκοπό την εκπόρνευση ή την επιστράτευση τους. Ο φόβος της απαγωγής αναγκάζει πολλά παιδιά να κοιμούνται στοιβαγμένα σε φυλασσόμενους χώρους συγκέντρωσης, τρομοκρατημένα από τις δραματικές εμπειρίες που περιγράφουν όσοι κατάφεραν να δραπετεύσουν της οργάνωσης. Το πρόβλημα φιλοδοξεί να λύσει ένας Αμερικάνος  μέσω της καμπάνιας του, Kony 2012 που συνοψίζεται στο παρακάτω βίντεο:


Μόνο σε χάρισμα θα μπορούσα να ανάγω την ικανότητα ανθρώπων όπως η Μαρί Κυριακού ή ο δημιουργός της καμπάνιας, να φαίνονται αποκρουστικοί κατά την ενασχόληση τους με τόσο δραματικά θέματα. Το παραπάνω βίντεο είναι μια εμετική αυτοπροβολή που διακόπτεται μόνο από τις απολύτως απαραίτητες λεπτομέρειες που χρειάζονται για να καταλάβει κάποιος αυτό που ο δημιουργός επέλεξε να πολεμήσει για να γίνει διάσημος. Πολλά σημεία του βίντεο έχουν τόσο τρομακτικές ομοιότητες με τον Bruno (2009) που με κάνουν να πιστεύω ότι ο δημιουργός δεν ασχολήθηκε με τον Καντάφι γιατί «Αυτός τουλάχιστον ήξερε να ντύνεται»

  










Ο μοσχαναθρεμένος με φυστικοβούτυρο πρωταγωνιστής/σκηνοθέτης/παραγωγός διακόπτει την προβολή του TimeLine του, αφιερώνοντας το 1/20 του βίντεο στους γραφικούς ντόπιους μασκότ επιδεικνύοντας ότι δεν σιχαίνεται καν να αγκαλιάσει! Τα σημεία αυτά συνοδεύονται από μουσική που θα ευσταθούσε εξίσου στην εξομολόγηση-σοκ του Κωσταντίνου Χριστοφόρου για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια αλλά και από υπότιτλους που αν και χρησιμοποιούνται για να καταλάβουμε τους «καημένους αμόρφωτους μαυρούληδες» δεν κρίνονται εξίσου απαραίτητοι για τα νιανιαρίσματα του μούλικου με το οποίο ασχολείται το ένα τρίτο του βίντεο.

Αν και το βίντεο άρεσε πολύ στους προβληματισμένους Aμερικάνους και Eυρωπαίους που τουίταραν από τα –κατασκευασμένα από ανήλικους Ασιάτες- iphone τους πόσο προβληματισμένοι είναι, προκάλεσε αντιδράσεις στα θύματα του Kony πιθανώς γιατί όντας αμόρφωτοι, αφελείς και βιολογικά υποδεέστεροι από τους Mc επαναστάτες δεν ξέρουν πώς να προστατέψουν τον εαυτό τους:


Αν εξαιρέσουμε την χυδαία εκμετάλλευση του Jacob από τον οποίο ο καραμελοευαισθητούλης ασπρούλης εκμαίευσε το κλάμα με προκλητικότατο τρόπο για να καταλήξει να τον παρηγορεί, λέγοντας του “It’s ok”, θεώρησα το βίντεο εντελώς ανάξιο λόγου. Νόμιζα ότι μια τόσο επιφανειακή θεώρηση της κοινωνίας που διαχωρίζει τους «καλούς» και τους «κακούς» ως άλλους Power Rangers θα άγγιζε μόνο τους αναγνώστες του The Secret που εντυπωσιασμένοι θα σχολίαζαν την καμπάνια κάνοντας πιλάτες ή πίνοντας το Macchiato τους. Εντυπωσιάστηκα όμως με το πόσοι άνθρωποι πίστεψαν ότι αγοράζοντας μπλούζες και βραχιολάκια θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος και ακόμα περισσότερο με το πόσοι πανηγύρισαν την δύναμη των Social Media που ουσιαστικά τροφοδοτούν το αποχαυνωμένο κοινό με πλασματικές «κοινωνικές κατακτήσεις» αποτρέποντάς το από την ουσία των προβλημάτων αλλά και τα κακουργήματα των ίδιων τους των χωρών #StupidLoud.

 










Επειδή τα παραπάνω είναι απλά η άποψη μου, επί του πρακτέου, σύμφωνα με διάφορα άρθρα, κάποια εκ των οποίων παραθέτω στο τέλος, μόνο το 35% των δωρεών πάει όντως στην Αφρική ενώ οι πρακτικές της οργάνωσης είναι ύποπτα αδιαφανείς. Επίσης ο Kony έχει φυσικά ενημερωθεί για την καμπάνια βελτιώνοντας τις τακτικές του και καθιστώντας τη σύλληψη του δυσκολότερη από ότι θα ήταν αν το θέμα δεν είχε γίνει viral. Τέλος, η L.R.A. έχει σταματήσει τις βίαιες δραστηριότητες της στην Uganda οπότε η καμπάνια είναι περισσότερο αφορμή για να ενισχύσουν τη γκαρδαρόμπα τους οι δυτικοί χίψτερ και να τραβήξουν μερικά χαριτωμένα pic0ni0z οι δημιουργοί της:

Οι μαχητές της ειρήνης
Πάω να κάνω εμετό.

*Δείτε και αυτά: CBSThe WeekVice
*Μεταφερθείτε στις πηγές των μη προερχόμενων από PrintScreen εικόνων, πατώντας πάνω τους.

Wikileaks: Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «καρφώνει» Γιώργο για το έλλειμμα


Μια αποκάλυψη για το έλλειμμα του 2009 που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και μεταξύ των κόμματων έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω των Wikileaks. Wikileaks: Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «καρφώνει» Παπανδρέου για το έλλειμμα
Όπως γράφουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ «για σκόπιμη διόγνωση του ελλειματος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο Ελληνας πληροφοριοδότης της αμερικάνικης ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor. Οπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που αποκτήθηκε από το Wikileaks, η συγκεκριμένη πηγή ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν έθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές ή παλαιότερα.,
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πληροφοριοδότη με κωδικό GR101, «η ελληνική κυβέρνηση σκόπιμα επιδείνωσε το πρόβλημα του ελλείμματος το 2009 -με στόχο να επιρρίψει όλα τα οικονομικά προβλήματα στην προηγούμενη κυβέρνηση καιπιθανότατα για να λάβει μεγαλύτερη βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς-πληρώνοντας κάποιους λογαριασμούς νωρίτερα. Για παράδειγμα, πληρωμές που θα μπορούσαν να γίνουν τον Ιανουάριο του 2010, καταβλήθηκαν νωρίς τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2009 ώστε σκόπιμα να αυξήσουν τις δαπάνες της κυβέρνησης».
Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στις 16 Ιανουαρίου 2010 ο υπάλληλος

ΤΟ 4ο ΡΑΪΧ, ΟΙ Η.Π.Α. ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ




Τα εθνικά κράτη σχεδιάζεται να διαλυθούν, έτσι ώστε να δώσουν τη θέση τους σε έναν τερατώδη γραφειοκρατικό μηχανισμό, ο οποίος θα ελέγχει όλους τους Πολίτες, θα τους αστυνομεύει καλύτερα, θα τους λέει τι ακριβώς να κάνουν και πώς να σκέφτονται...
Εικόνα «εξωφύλλου»: «Ένας λαός, μία αυτοκρατορία, ένα ευρώ», από το έγκριτο γερμανικό περιοδικό Compact, το οποίο ειρωνεύεται την κυβέρνηση με τη φωτογραφία του Χίτλερ. Σημειώνουμε εδώ ότι, σύμφωνα με τα «εθνικοσοσιαλιστικά σχέδια» του  δικτάτορα η νέα τάξη πραγμάτων, η οποία όφειλε να επιβληθεί στην Ευρώπη, προέβλεπε την «αναδιάταξη» της ηπείρου, με τοπικά και φυλετικά κριτήρια. Στα πλαίσια αυτά, άμεσοι στόχοι ήταν η προσάρτηση πολλών κρατών στη γερμανική αυτοκρατορία (τρίτο ράιχ), η υποχρεωτική μετανάστευση ομάδων των εκάστοτε πληθυσμών, καθώς επίσης η καταπίεση και η λεηλασία ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων - με στρατιωτικά μέσα, αλλά και με τη συμμετοχή της γερμανικής οικονομίας.
"Η Ελλάδα μοιάζει με ένα πολυτελέστατο, πλούσιο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο ευρίσκεται στο κέντρο μίας τρομακτικής καταιγίδας, έχοντας καταληφθεί από δύο αντίπαλες «συμμορίες» - οι οποίες επιμένουν ότι, σκοπός τους είναι να βοηθήσουν, αφού διαφορετικά το καράβι κινδυνεύει να βυθιστεί. Οι «πειρατές» έχουν τοποθετήσει δικό τους καπετάνιο, τρομοκρατούν και εκβιάζουν το πλήρωμα, σχεδιάζουν προσεκτικά τη λεηλασία ότι πολύτιμου ανακαλύψουν, ενώ ρίχνουν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα τους πιο φτωχούς επιβάτες - ισχυριζόμενοι ότι, μόνο με αυτόν τον τρόπο, ελεύθερο περιττών βαρών δηλαδή, θα καταφέρει το καράβι να ξεφύγει από την τρικυμία" (R.Vial).
"Ο B. Brecht είχε πει κάποτε πως, όταν το Άδικο κυριαρχήσει επί του Δικαίου, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον. Επομένως, ο απλός Έλληνας Πολίτης έχει καθήκον να αντισταθεί, όταν εκβιάζεται σε

Βιντεο-αποκάλυψη από Γερμανικό κανάλι για τις "εξοπλιστικές" πιέσεις των "σωτήρων της Ελλάδας


Βίντεο-σοκ από το Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι WDR,για τη Γερμανία και τους ελληνικούς εξοπλισμούς.
Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι κάνουν απίστευτη επίθεση στην ίδια τους τη χώρα αλλά και στη Γαλλία,μιλώντας για “απάτη εναντίον της Ελλάδας” από τους “δήθεν σωτήρες της”!

Στο ρεπορτάζ μιλούν αναλυτές και βουλευτές που δηλώνουν έκπληκτοι με τα όσα μας έβαζαν να αγοράζουμε,βρίσκοντας βέβαια πάντα "πρόθυμους συνεργάτες εντός των τειχών".

Το βίντεο είναι στα Γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ