Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Παίρνει μόνο ένα λεπτό για να διαβάσετε αυτό …Tι κάνουμε σε ένα εγκεφαλικό



Διαβάστε και μάθετε!...
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ:Εγκεφαλικού (S T R OKE) επεισοδίου Παίρνει μόνο ένα λεπτό για να διαβάσετε αυτό … Ένας νευρολόγος λέει ότι, εφόσον ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα σε 3 ώρες τύχει νοσηλείας, μπορεί να αντιστραφεί πλήρως από τις επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου … . ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ εγκεφαλικό επεισόδιο να θυμηθούμε τα ’3 ‘βήματα, S T R . Διαβάστε και μάθετε! Μερικές φορές τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Δυστυχώς, η έλλειψη συνειδητοποίησης φέρνει την καταστροφή. Το θύμα με εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να υποστεί σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο όταν οι άνθρωποι γύρω του αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.
Τώρα, οι γιατροί λένε οτι ένας θεατής μπορεί να αναγνωρίσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, θέτοντας σε αυτόν(ην) τρία απλά ερωτήματα: S (smile)* Ζητήστε από το άτομο να χαμογελάσει.
T (talk) * Ζητήστε από το άτομο να μιλήσει λέγοντας μία απλή φράση, (πχ.σήμερα είναι μία ηλιόλουστη μέρα)
R (raise) * Ζητήστε από αυτόν(ην) να σηκώσει τα χέρια του. Αν αυτός ή αυτή έχει πρόβλημα με κάποια από αυτά τα καθήκοντα,καλέστε τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης αμέσως και περιγράψτε τα συμπτώματα του ατόμου. Και νέες ενδείξεις(συμπληρωματικά) ενός Εγκεφαλικού ——–
Βγάλτε έξω τη γλώσσα σας. ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ: Ένα άλλο «σημείο» από εγκεφαλικό επεισόδιο είναι το εξής: Ζητήστε από το άτομο να «βγάλει» έξω τη γλώσσα του .. Αν η γλώσσα είναι «στραβά», αν πηγαίνει δηλαδή στην μία ή την άλλη πλευρά, είναι επίσης μια ένδειξη εγκεφαλικού επεισοδίου. Ένας καρδιολόγος λέει εάν ο καθένας που παίρνει αυτό το e-mail που στέλνει σε 10 άτομα, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι τουλάχιστον μία ζωή θα σωθεί. Έχω κάνει το χρέος μου. Εσείς; αξιοπεριέργα

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εναντίον Δένδια



Δυσαρέσκεια εξέφρασε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, σχετικά με ευθύνες δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι άφησαν να παρέλθει το 18μηνο και να αφεθούν ελεύθεροι κρατούμενοι (Νίκος Μαζιώτης κ.α.).




Το ΔΣ της Ένωσης εκφράζει δυσαρέσκεια για «την απλότητα με την οποία όργανα της πολιτείας και φορείς της ενημέρωσης προσεγγίζουν ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης ευρισκόμενα, πέραν της αρμοδιότητάς τους, και των οποίων την ουσία μάλλον αγνοούν».Ακόμη, δικαστές και εισαγγελείς καλούν τους εκπροσώπους της πολιτείας και των ΜΜΕ «να αντιδρούν με σώφρονα τρόπο όσον αφορά τα ζητήματα λειτουργίας και απονομής της ποινικής Δικαιοσύνης, να ασκούν δε τη συναφή κριτική τους στο πλαίσιο, που διαγράφουν το Σύνταγμα, ο νόμος και τα πέραν αμφισβήτησης γνωστά δεδομένα της εκάστοτε υπόθεσης».
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή: (α) συνέντευξη του

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ CDS! ΕΘΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΠΟΝΗ!!!


65 CD ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ… Ακόμα και το ξέπλυμα του 2009 από αυτούς που γνώριζαν το σχέδιο Παπανδρέου και έβγαλαν τα λεφτά τους έξω!

Κάνουν φοροεπιδρομές σε μισθούς και συντάξεις, βάζουν χαράτσια ακόμα και στην Υγεία και την ίδια ώρα «ξεχνάνε» να ψάξουν τους μεγάλους φοροφυγάδες

και τους ξεπλυματίες μαύρου χρήματος, αν και έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία.

Εξήντα πέντε CD, στα οποία περιλαμβάνονται τα στοιχεία όλων όσοι φοροδιέφυγαν ή και ξέπλυναν μαύρο χρήμα σε βάθος δωδεκαετίας (από το 2000 ώς το 2012), «αραχνιάζουν» στα ντουλάπια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) εδώ και ενάμιση χρόνο.

Το υλικό-βόμβα, από την επεξεργασία του οποίου (διασταύρωση των ηλεκτρονικών αρχείων) θα μπορούσε ακόμα και να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, ανακάλυψαν… τυχαία πριν από περίπου ένα μήνα οι εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, που κανείς δεν είχε φροντίσει να τους ενημερώσει για την παραγγελία του προκατόχου τους Γρηγόρη Πεπόνη, βάσει της οποίας απεστάλησαν τμηματικά στο ΣΔΟΕ από τις τράπεζες τα εν λόγω ηλεκτρονικά αρχεία.

Ακούει κανείς;

Το υπουργείο Οικονομικών του Γιάννη Στουρνάρα, στο οποίο οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν αποστείλει από τις 16 Δεκεμβρίου κατεπείγουσα επιστολή με την οποία ζητούν 10-12 εξειδικευμένους υπαλλήλους και τον ανάλογο εξοπλισμό ( π.χ. ηλεκτρονικούς υπολογιστές) ώστε δουλεύοντας, όπως έχουν πρόθεση, νυχθημερόν να κάνουν τις απαραίτητες διασταυρώσεις και να «τσιμπήσουν» όλους τους φοροφυγάδες, από όποια τάξη κι αν προέρχονται, φέρνοντας έτσι εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία, δεν τους έχει ακόμα… απαντήσει.

Ποιο είναι το ιστορικό της υπόθεσης που έχει διαστάσεις πολύ μεγαλύτερου σκανδάλου και από αυτό της, επίσης «χαμένης», λίστας Λαγκάρντ;

Από το φθινόπωρο ήδη του 2012 όλες οι τράπεζες άρχισαν να διαβιβάζουν σταδιακά στο ΣΔΟΕ τα ηλεκτρονικά τους αρχεία με βάση την από 8 Ιουνίου του 2012 σχετική παραγγελία Πεπόνη.

Σύμφωνα με αυτήν, τα CD περιελάμβαναν τις κινήσεις λογαριασμών (εκτός των λογαριασμών όψεως), καταθέσεων και εμβασμάτων όλων των φυσικών προσώπων για τη χρονική περίοδο από 2000 μέχρι και 2012. Στην παραγγελία εξειδικευόταν ότι οι κινήσεις αυτές αφορούσαν καταθέσεις που υπερέβαιναν κατ’ έτος τις 300.000 ευρώ και σε αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό, επίσης κατ’ έτος, ύψους 100.000 ευρώ.

Με δεδομένο δε το γεγονός ότι από το 2000 και για πολλά χρόνια αργότερα ουδείς έλεγχος γινόταν για τον εντοπισμό ύποπτων καταθέσεων και εμβασμάτων, αντιλαμβάνεται κανείς τι… θησαυρούς θα περιέχουν τα συγκεκριμένα CD τόσο σε σχέση με φοροδιαφυγή αλλά και διακίνηση μαύρου χρήματος όσο και με την ταυτότητα των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτές.

Επιτροπή

Για τη διερεύνηση αυτών των αρχείων συνεστήθη τον Απρίλιο του 2013 μια επιτροπή από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, η οποία έκτοτε συνεκλήθη μόνο δύο φορές (τον Μάιο του 2013 για να… γνωριστούν τα μέλη της και στις 5 Σεπτεμβρίου του 2013), αλλά… αποτέλεσμα μηδέν.

Ένα μήνα μετά τη σύσταση της επιτροπής και συγκεκριμένα στις 20 Μαΐου του 2013 οι κ. Αθανασίου και Μπρης ορίστηκαν ως οι αντικαταστάτες των κ. Πεπόνη και Μουζακίτη στο οικονομικό έγκλημα.

Πολύ καιρό αργότερα και συγκεκριμένα στις αρχές του περασμένου μήνα οι εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος έμαθαν για τη βόμβα μεγατόνων που υπήρχε στα γραφεία του ΣΔΟΕ, ακριβώς έναν όροφο πάνω από τα δικά τους…

Αμέσως, και συγκεκριμένα στις 4 Δεκεμβρίου, παρήγγειλαν προκαταρκτική εξέταση -για να μην υπάρξει παραγραφή -για τη διακρίβωση των εγκλημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), την οποία και ανέθεσαν στις επίκουρες αντεισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Αγγελική Κουρινιώτη και Ελένη Μιχαλοπούλου. Το… καταπληκτικό είναι ότι μόλις συνέταξαν την παραγγελία… θυμήθηκαν να τους ενημερώσουν σχετικά και από το ΣΔΟΕ.

Λίγες ημέρες αργότερα οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος απέστειλαν στο υπουργείο Οικονομικών και το έγγραφο με το οποίο ζητούσαν την ανάλογη βοήθεια, προκειμένου σε εύλογο χρόνο να ξετινάξουν όλα τα αρχεία, στα οποία περιλαμβάνονται οι πάντες, ώστε να εντοπίσουν τα λαμόγια της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή ουδείς αρμόδιος τους είχε απαντήσει από το υπουργείο…

Αποφασισμένοι

Οι κ. Αθανασίου και Μπρης πάντως είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμα και χωρίς τη συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών… Εάν δεν έχουν απάντηση μέχρι και τα μέσα του μήνα, θα ορίσουν, όπως τους δίνει το δικαίωμα ο νόμος, δικούς τους πραγματογνώμονες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δε των ειδικών, μέσα σε ένα τρίμηνο θα μπορέσουν να έχουν μια καλή εικόνα του υλικού και σε ένα εξάμηνο-οκτάμηνο απτά αποτελέσματα, δηλαδή εισροή ζεστού χρήματος στα ταμεία του ξετιναγμένου ελληνικού Δημοσίου.

Αν βεβαίως τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους συνεισφέροντας πραγματικά στον τόπο…

Γιατί αυτά τα CD δεν κάνουν… διακρίσεις, τους έχουν όλους μέσα, από τους δισεκατομμυριούχους τους… Χρηματιστηρίου μέχρι και πρωτοκλασάτα ονόματα του πολιτικού, εκδοτικού, επιχειρηματικού, και όχι μόνο, κατεστημένου της χώρας.

*Της Κατερίνας Κατή

Εφημερίδα των Συντακτών

Άρχοντας της εκκλησίας δημοσία δαπάνη ο Μελισσανίδης

Ξεκινάμε με τη μεγάλη «είδηση». Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τιμήθηκε με το οφφίκιο του Άρχοντα Κουροπαλάτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Και την πιο μικρή «είδηση»: Η χειροθεσία του νέου Άρχοντα πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την θεία λειτουργία των Θεοφανείων και τον Μεγάλο Αγιασμό στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, στις οποίες ο Πατριάρχης δεν παρέστη, γιατί ήταν ασθενής. Σηκώθηκε όμως άρον άρον για να αναφωνήσει το «άξιος» στον Δ. Μελισσανίδη.

Πόσο να πήγε άραγε το διάβασμα από τον Πατριάρχη;
Είναι η πρώτη φορά μετά το 1453 που απονέμεται το οφφίκιο του Άρχοντος Κουροπαλάτου, το οποίο ως αξίωμα στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συνδεόταν με σημαντικές ευθύνες στο Παλάτι και τη διαχείριση σημαντικών ζητημάτων του δημοσίου. Από την εποχή της άλωσης της Πόλης, λοιπόν, ο πρώτος που το αγόρασε… ε, συγνώμη, που το αξιώθηκε, είναι ο Δ. Μελισσανίδης. «Για την ειλικρινή αφοσίωσή του στην Μητέρα Εκκλησία, για την προθυμία του στη διακονία και την προσφορά του στα ευσεβή και ευγενή τέκνα του μαρτυρικού Πόντου καθώς και για τις ευρύτερες κοινωφελείς πρωτοβουλίες του» ήταν οι λόγοι που ανέφερε ο Πατριάρχης στην ομιλία του. Να εννοεί άραγε τις οφειλές του Δημήτρη Μελισσανίδη στο ελληνικό δημόσιο; Την εμπλοκή του με λαθρεμπορία πετρελαίου; Τις απειλές του κατά της σωματικής ακεραιότητας δημοσιογράφου; Το ότι είναι τόσο θεοσεβούμενος ώστε ετοιμάζεται να ονομάσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ (που θα χτιστεί με τη γενναία χορηγία της Περιφέρειας Αττικής) «Αγιά Σοφιά»; Ή την εμπλοκή του στις «ιερές μπίζνες» στον Αστέρα Βουλιαγμένης;
Θα μου πείτε, όλα αυτά δεν εμπόδισαν την κυβέρνηση Σαμαρά (ή να πούμε τη Δεξιά του Κυρίου, καλύτερα;) να του δώσει χάρισμα τον ΟΠΑΠ, θα εμποδίσει το Πατριαρχείο να τον συμπεριλάβει σε μια λίστα όπου φιγουράρει όλο το χριστεπώνυμο πλήθος των… ολιγαρχών της χώρας; Αναφέρουμε ενδεικτικά μερικά επώνυμα: Αγγελόπουλος, Λαιμός, Δεσποτόπουλος, Τσάκος, Πατέρας. Στη λίστα θα βρει κανείς επίσης τον «Μεγάλο Πρωτέκδικο» κ. Κοντομηνά, τον «Μεγάλο Χαρτοφύλακα» κ. Κόκκινο (πρόεδρο Αρείου Πάγου την εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη), αλλά και τον -έχουν και χιούμορ στο Πατριαρχείο- «Άρχοντα Λαοσυνάκτη» Σωκράτη Κόκκαλη. Μήπως ο Δ. Κοντομηνάς δεν κατηγορήθηκε για εξαπάτηση μέσω της εταιρείας Ιντεραμέρικαν; Μήπως ο Σ. Κόκκαλης δεν είναι ένας «άρχων» που έχει βουτήξει και τα δύο χέρια στο μέλι του κρατικού κορβανά; Λεπτομέρειες…
Δεν αποκλείεται, πάντως, ο κ. Σαμαράς να ελπίζει και στη βοήθεια του Θεού για να μπορέσουν οι δύο «άρχοντες οφικκίαλοι» του Πατριαρχείου να επιλύσουν τις διαφορές που τους έχει προκαλέσει η συγκατοίκησή τους στον ΟΠΑΠ…
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, άλλωστε, έχει μεγάλη ιστορία. Η «απονομή» τίτλων έναντι χρηματικής ανταμοιβής, όμως, έχει ακόμη μεγαλύτερη. Ήταν εκεί λίγο μετά το Μεσαίωνα: η αναδυόμενη αστική τάξη, οι πλούσιοι έμποροι της εποχής, είχαν αποκτήσει μεν τον πλούτο, αλλά δεν είχαν την ευγενική καταγωγή που θα τους επέτρεπε να λογίζονται ως μέλη της αριστοκρατικής τάξης. Στην ελεύθερη αγορά, όμως, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, κι έτσι (έναντι αδράς αμοιβής) έγιναν και οι τίτλοι ευγενείας εμπορεύσιμο είδος, ώστε οι νέοι πλούσιοι της εποχής να συγκατοικήσουν ισότιμα στις ίδιες λίστες με τα παλιά ευγενή τζάκια. Μωρέ, κάτι μας θυμίζει αυτό…
Με κάτι τέτοια, πάντως, μόνο χώρος αγιοσύνης και πνευματικότητας δεν θεωρείται η Εκκλησία στην ελληνική κοινωνία. Και πώς αλλιώς; Όταν οι επιφανείς ιεράρχες της εν Ελλάδι Εκκλησίας, για παράδειγμα, ασχολούνται με τις μεταμφιέσεις στα λαϊκά καρναβάλια και όχι με το πώς οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου μεταμφιέζονται εν μια νυκτί σε «πιστούς χριστιανούς», έχουμε πολλούς λόγους να αμφισβητούμε την αγιότητά τους.
Βέβαια, την ώρα που η Εκκλησία τιμάει τους ολιγάρχες, το ελληνικό κράτος –στην ίδια ακριβώς γραμμή πλεύσης– κάνει ό,τι μπορεί για τους προστατεύσει. Μπορεί να μην τους απονέμει ανάλογες τιμές και αξιώματα, αλλά τους παρέχει όλη την απαραίτητη προστασία. Οι καταγγελίες ότι ο Γιάννης Στουρνάρας καθυστερεί τους ελέγχους εμβασμάτων, καταθέσεων και κάθε λογής λίστας με φοροφυγάδες είναι καταιγιστικές. Αλήθεια, πόσες «λίστες  Λαγκάρντ» υπάρχουν σε αυτή τη χώρα;
Με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της χτες, η Εφημερίδα των Συντακτών κάνει λόγο για 65 λίστες που δεν έχουν ελεγχθεί από το ελληνικό κράτος. Πρόκειται για «υλικό-βόμβα με 65 CD στα οποία περιλαμβάνονται φοροφυγάδες και διακινητές μαύρου χρήματος», το οποίο «παραμένει ανεκμετάλλευτο στα γραφεία του ΣΔΟΕ. Στα CD περιλαμβάνονται πρωτοκλασάτα ονόματα του πολιτικού, εκδοτικού και οικονομικού κατεστημένου της χώρας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. Αν προσθέσουμε σε αυτά κάτι ψιλά από ανείσπρακτα πρόστιμα τα οποία η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να μην εισπράξει , κάτι λίστες με μαύρους λογαριασμούς στο εξωτερικό, αλλά και την παραδειγματική σβελτάδα που χαρακτηρίζει τους ελέγχους αυτούς, τότε βγάζουμε το λογαριασμό της χρεοκοπίας της χώρας! Λεπτομέρειες κι αυτά…
«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Στουρνάρα είναι πρωταθλήτρια στη συγκάλυψη», ανέφερε σε δήλωσή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει στον υπουργό Οικονομικών μια σειρά από ερωτήματα, όπως: Γιατί επιμελώς φροντίζει ώστε να μην ελέγχονται αυτές οι λίστες, παρατείνοντας εξίσου επιμελώς, την υποστελέχωση και έλλειψη υποδομής του ΣΔΟΕ; Γιατί εδώ και ένα μήνα δεν έχει απαντήσει στο έγγραφο των νυν Οικονομικών Εισαγγελέων κκ. Π. Αθανασίου και Γ. Μπρη, με το οποίο ζητείται στελέχωση και εξοπλισμός για τον έλεγχο αυτών των λιστών; Έχει και ο ίδιος σύγκρουση συμφερόντων σε σχέση με πρόσωπα και υποθέσεις που πρέπει να ελεγχθούν; Αντιλαμβάνεται ότι τα διαφυγόντα κέρδη και η θετική ζημία του Ελληνικού Δημοσίου είναι ο καθρέφτης του Δημοσίου Χρέους και η άρνηση ελέγχου τους ιδρύει αυτοτελή ευθύνη του ιδίου και κάθε συμπράττοντος στην παρακώλυση της Δικαιοσύνης;
Εμείς θα αρκεστούμε να ρωτήσουμε το Πατριαρχείο: το οφφίκιο του Επίσημου Σφουγγοκωλάριου της Ολιγαρχίας έχει απονεμηθεί; Γιατί θα θέλαμε να προτείνουμε τον κ. Στουρνάρα ως υποψήφιο οφφικίαλο. Παίζει;

Μπήκε ο εισαγγελέας στην “φωλιά” του Καμίνη! Πανηγύρι διαφθοράς στο Ληξιαρχείο από το 2011 εως σήμερα!



20140107-105838.jpg«Σόδομα και Γόμορα» στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων
Σημαντικά στοιχεία κακοδιοίκησης ανέδειξε ο έλεγχος που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), στο Ληξιαρχείο Αθηνών, μετά από αίτημα του Δημάρχου Αθηναίων και του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αναφορικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας καταχώρισης ληξιαρχικών πράξεων γέννησης κατά τα έτη 2011 – 2013, δεδομένου ότι, από τον Μάιο του 2012 παρουσιάστηκε ασυνήθιστα μεγάλη αύξηση των εκπρόθεσμων δηλώσεων γεννήσεων.
Συγκεκριμένα, από τις 545 περιπτώσεις εκπρόθεσμων δηλώσεων γέννησης και καταχώρισης ισάριθμων ληξιαρχικών πράξεων (2 έτους 2011, 163 έτους 2012 και 380 έως 23 Οκτωβρίου 2013), που εξετάστηκαν, διαπιστώθηκε ότι, το Ληξιαρχείο προέβη στην
έκδοση ληξιαρχικών πράξεων γεννήσεων χωρίς προηγουμένως να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την επαλήθευση των δηλωθέντων πραγματικών γεγονότων και στοιχείων, παρότι:

1. Σε σημαντικό αριθμό περιπτώσεων οι γονείς δήλωσαν και οι μάρτυρες βεβαίωσαν,

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Είναι γεγονός: Οι φαρμακοβιομηχανίες έχασαν… ο Dr Stanislaw Burzinsky αθωώθηκε

Είναι γεγονός: Οι φαρμακοβιομηχανίες έχασαν… ο Dr Stanislaw Burzinsky αθωώθηκε

Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο: Τι ήθελε να πει ή να κάνει «ο ποιητής» (δηλαδή ο κ...

Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο: Τι ήθελε να πει ή να κάνει «ο ποιητής» (δηλαδή ο κ...: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για την Πλατεία Πανοράματος, 3.12.2013 Για όσους δεν γνωρίζουν (και προφανώς είναι οι περισσότεροι), ...

ΠΑΛΛΗΝΗ: Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο άτυχος παλληνιώτης.

Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο…

Συνέβη το μεσημέρι γύρω στη 13:00 στην εγκαταλελημένη πλατεία της Παλλήνης.
Ο άτυχος Παλληνιώτης  περπατούσε στην πλατεία χωρίς να αντιληφτεί τις παγίδες που υπήρχαν  με αποτέλεσμα να σκοντάψει και να βρεθεί στο έδαφος.Τις πρώτες βοήθειες του παρείχαν οι περαστικοί που βρίσκονταν στο σημείο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τους συγγενείς του τραυματία , οι γιατροί μας επιβεβαίωσαν πως είχε χτυπήσει στο κεφάλι με αποτέλεσμα να σπάσει την μύτη του.


Δείτε φωτογραφίες από το σημείο .




http://eisodos17.blogspot.gr/

Αποκλειστικό: Ο Έλληνας Αινστάιν, ο Κων/νος Δασκαλάκης που έλυσε τον γρίφο του Νας μιλάει στο Eirinika: Τα ρούχα μας θα είναι στο Ίντερνετ, η κούπα του καφέ μας θα είναι στο Ίντερνετ, το αυτοκίνητο...

Αποκλειστικό: Ο Έλληνας Αινστάιν, ο Κων/νος Δασκαλάκης που έλυσε τον γρίφο του Νας μιλάει στο Eirinika: Τα ρούχα μας θα είναι στο Ίντερνετ, η κούπα του καφέ μας θα είναι στο Ίντερνετ, το αυτοκίνητο...

Αφιερωμένο σε όσους «επένδυαν» στο SPD. Του Γιάννη Βαρουφάκη

Το 2005, όπως και σχεδόν κάθε χρονιά πριν ξεσπάσει η κρίση, η γερμανική κυβέρνηση πάσχιζε με νύχια και με δόντια να μην παραβιάζει τον κανόνα του Μάαστριχτ, σύμφωνα με τον οποίο, ως γνωστόν, το δημόσιο έλλειμμα πρέπει να παραμένει κάτω του 3% (μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα που παραβίασε αυτόν τον κανόνα, παρόλο που η ίδια τον εισήγαγε ως όρο για τη δημιουργία της ευρωζώνης). Τότε ο υπουργός Στάινμπρουκ κάλεσε μια ομάδα τραπεζιτών και τους ανάθεσε τη μυστική αποστολή να βρουν τρόπους να εμφανίσουν δαπάνες του γερμανικού δημοσίου ως… δημόσια έσοδα (ακριβώς όπως είχε κάνει η κυβέρνηση του κ. Σημίτη το 2001 επιστρατεύοντας την Goldman Sachs). Τραπεζίτες ήταν, τραπεζικά τερτίπια σκαρφίστηκαν. Το πιο ωραίο αφορούσε δαπάνες για συντάξεις δημόσιων υπαλλήλων. Κοιτάξτε τι έκαναν: Δημιούργησαν ένα χρηματιστηριακό συμβόλαιο, ας το ονομάσουμε «Σ», το οποίο έδινε στον κάτοχό του το δικαίωμα στα κονδύλια που θα ξόδευε το γερμανικό δημόσιο τα επόμενα χρόνια για τις συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων. Δημιούργησαν μια offshore εταιρία, έστω «Ε», με έδρα στο Δουβλίνο, όπου ο φορολογικός νόμος εξαιρεί τέτοιες εταιρείες από φορολόγηση.
Πούλησαν το «Σ» στην «Ε» για 8 δισ. ευρώ. Προσμέτρησαν αυτά τα χρήματα ως έσοδα του γερμανικού δημοσίου, μειώνοντας έτσι το έλλειμμα του γερμανικού προϋπολογισμού κατά 8 δισ. ευρώ. Η ανύπαρκτη, επί της ουσίας, εταιρία «Ε» ταυτόχρονα πούλησε για μεγαλύτερο ποσό το συμβόλαιο «Σ» σε τράπεζες όπως η Dexia (ναι, η βελγο-ολλανδική τράπεζα που φαλίρισε πριν δύο χρόνια), η οποία μεταπώλησε το «Σ» σε άλλους επενδυτές-τραπεζίτες-χρηματιστές ή το ενέταξε σε κάποια από τα τοξικά της παράγωγα.
Όταν τα επόμενα χρόνια ήρθε η ώρα της πληρωμής των συντάξεων του δημοσίου, το γερμανικό δημόσιο όχι μόνο έπρεπε να καταβάλει τις συντάξεις στους συνταξιούχους, αλλά και να πληρώσει τα ποσά (8 δισ. συν τόκοι συν προμήθειες) που χρωστούσε στους ιδιώτες αγοραστές του «Σ». Όταν είδε τι όμορφα λειτούργησε το κολπάκι αυτό, ο Στάινμπρουκ το χρησιμοποίησε άλλες τρεις φορές, π.χ. σε σχέση με τις συντάξεις των γερμανών ταχυδρομικών υπαλλήλων. Με κάθε τέτοια κίνηση ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός, και πιο πρόσφατα ηγέτης του SPD, δημιουργούσε κέρδη για χρηματιστές, τράπεζες κλπ., με διπλή απώλεια για τον γερμανό φορολογούμενο: Μία απώλεια από τους τόκους και τις προμήθειες που προέκυπταν από τη σύναψη αυτών των συμβολαίων-παραγώγων και μία δεύτερη απώλεια από το γεγονός ότι η υπεραξία αυτή (τόκοι και προμήθειες) συσσωρευόταν στον φορολογικό παράδεισο του Δουβλίνου όπου απέφευγαν τη γερμανική εφορία.
Γιατί σας τα λέω αυτά; Για έναν απλό λόγο. Πολλοί συμπατριώτες μας επένδυαν, προ των γερμανικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, στην ελπίδα μιας νίκης των σοσιαλδημοκρατών (του SPD) που, δήθεν, θα έβλεπε το πρόβλημα της κρίσης του ευρώ, και της Ελλάδας πιο συγκεκριμένα, μέσα από τον φακό του ορθολογισμού και μιας ηθικής διαφορετικής από εκείνη της κας Μέρκελ. Για μήνες τώρα προειδοποιούσα ότι αυτές οι επενδύσεις ήταν είτε ανόητες είτε εκ του πονηρού. Η πιο πάνω ιστορία επιβεβαιώνει αυτές τις προειδοποιήσεις: Οι γερμανοί σοσιαλδημοκράτες, όπως ακριβώς και οι δικοί μας, δυστυχώς έχουν απολέσει εδώ και πολλά χρόνια την οποιαδήποτε πρόσβαση διέθεταν, πάλαι ποτέ, στον ορθολογισμό και στο ήθος.

Ο Τραγάκης... καρφώνει Γιάννο για τις μίζες

Γιάννος Παπαντωνίου

"Είχαμε πιάσει και τον Γιάννο", αναφέρει στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της σήμερα η Ελευθεροτυπία, και η δήλωση αυτή, που προκαλεί αίσθηση, προέρχεται από τον νυν αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα κάνει λόγο για ανάμειξη του πρώην υπουργού Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, όπως άλλωστε και του προκατόχου του, Άκη Τσοχατζόπουλου, στο σκάνδαλο με τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα, η οποία είχε τεκμηριωθεί ήδη εδώ και δέκα χρόνια, όμως η υπόθεση δεν προχώρησε!
"Πριν από 10 χρόνια είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη για τα TOR-M1 και τα TPQ-37 του Άκη Τσοχατζόπουλου στις μίζες της εταιρείας Drumilan, αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου στο "πάρτι" των προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά δυστυχώς εκεί σταματήσαμε", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τραγάκης.
Να αναρωτηθούμε γιατί "δυστυχώς εκεί σταματήσατε" ή θα θεωρηθούμε γραφικοί;

Η εφαρμογή Έλληνα ομογενή που... τρέλανε την Apple

Στην Apple ανήκει πλέον η εφαρμογή SnappyCam ενός ομογενή από την Αυστραλία, του 35χρονου Γιάννη Παπανδριόπουλου, όπως επιβεβαίωσε η ίδια η αμερικανική εταιρεία με ανακοίνωσή της, χωρίς πάντως να αποκαλύψει τις προθέσεις της σχετικά με την αξιοποίησή της.
Η εφαρμογή SnappyCam επιτρέπει στον χρήστη να τραβήξει 20 φωτογραφίες υψηλής ποιότητας μέσα σε ένα μόνο δευτερόλεπτο, και η εξαγορά της από την Apple γίνεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της, που συνοψίζεται στο "αποκτάμε ό,τι κινείται" σε μικρότερες εταιρείες.
Άγνωστο παραμένει ακόμα το ποσό έναντι του οποίου εξαγόρασε το SnappyCam η Apple.

Με παρέμβαση Σαμαρά η αναβολή της επίσκεψης του ευρωπαίου «ελεγκτή» της τρόικας Ότμαρ Κάρας




Ο Ν.Χουντής,απαντά στην επίθεση του Σ.Κεδίκογλου και δίνει στη δημοσιότητα το επίμαχο mail:
Μετά την προσπάθεια του εκπροσώπου τύπου της ελληνικής κυβέρνησης να “δικαιολογήσει” την παρέμβαση Σαμαρά για αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την Τρόικα, δίνουμε στη δημοσιότητα ολόκληρη την επιστολή της Γραμματείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων που απέστειλε χτές, 23:45 το βράδυ, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, και στα άλλα μέλη της εν λόγω Επιτροπής, στην οποία τονίζεται ότι ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σούλτς, και ο έλληνας Πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, “έχουν αποφασίσει ότι η αντιπροσωπεία της Αθήνας (σ.σ. της Επιτροπής για την Τρόικα) θα πρέπει να αναβληθεί”.
Σημειώνουμε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο, σε μια τέτοια απόφαση που συνήθως λαμβάνεται απο τον Πρόεδρο της εν λόγω Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, κατά πρωτοφανή τρόπο, να εμπλέκεται ο έλληνας Πρωθυπουργός. Εκτός από τους απρεπείς χαρακτηρισμούς του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης, περιμένουμε, τώρα, και τις εξηγήσεις του.
Η επιστολή, στα ελληνικά και τα αγγλικά, έχει ως εξής:
Από: …..
Ημερομηνία: 5 janvier 2014 23:45:11 UTC+1
Προς:  ………
Θέμα: Απ.: Report on the role and operations of the Troika - replies to questionnaire
Dear all,
President Schulz and Prime Minister Samaras have agreed that the delegation to Athens should be postponed.
The delegation to Lisbon is taking place as planned tomorrow. We hope Cyprus can take place this week as planned but this will be clarified asap tomorrow.
We hope to send more information as soon as possible.
Kind regards
ECON Secretariat
Αγαπητά μέλη,
Ο Πρόεδρος Schulz και ο Πρωθυπουργός Σαμαράς, έχουν αποφασίσει ότι η αντιπροσωπεία της Αθήνας (σ.σ. της Επιτροπής για την Τρόικα) θα πρέπει να αναβληθεί.
Η αντιπροσωπεία για τη Λισσαβόνα θα πραγματοποιηθεί αύριο (σ.σ. σήμερα), όπως έχει προγραμματιστεί. Ευχόμαστε ότι η επίσκεψη στην Κύπρο θα γίνει κανονικά αυτή την εβδομάδα, αλλά αυτό θα διευκρινιστεί αύριο (σ.σ. σήμερα), το συντομότερο δυνατό.
Ελπίζουμε να στείλουμε περισσότερες πληροφορίες το συντομότερο δυνατό.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γραμματεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON)

Χάος και καθεστώς ανομίας στο ληξιαρχείο Αθηνών αποκάλυψαν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης



Χάος και καθεστώς ανομίας στο ληξιαρχείο Αθηνών αποκάλυψαν οι επιθεωρητές Δημόσιας ΔιοίκησηςΤο χάος που επικρατούσε τουλάχιστον την περίοδο 2011-2013 στο Ληξιαρχείο Αθηνών αποκάλυψαν οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με αφορμή την υπόθεση της μικρής ξανθής Μαρίας από τα Φάρσαλα που εντοπίστηκε τον Οκτώβριο σε καταυλισμό Ρομά.
Στο στόχαστρο των ελεγκτών μπήκαν 545 περιπτώσεις εκπρόθεσμων δηλώσεων γέννησης και καταχώρισης ισάριθμων ληξιαρχικών πράξεων (2 για το 2011, 163 το 2012 και 380 έως τις 23 Οκτωβρίου 2013) για τις οποίες αποκαλύφθηκε ότι εξεδόθηκαν ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων αν και:
 1. Σε σημαντικό αριθμό περιπτώσεων οι γονείς δήλωσαν και οι μάρτυρες βεβαίωσαν, ταυτόχρονα, περισσότερες από δύο γεννήσεις (ακόμη και επτά), που έλαβαν χώρα σε μακρό χρονικό διάστημα (ακόμη και 17 έτη) πριν την ημερομηνία της δήλωσης
 2. Γονείς και μάρτυρες προέβαιναν κατ’ επανάληψη σε συμπληρωματικές δηλώσεις γεννήσεων τέκνων που παρέλειψαν να δηλώσουν κατά την αρχική τους δήλωση, παρότι αυτά είχαν ήδη γεννηθεί κατά το χρόνο της προηγούμενης ή αρχικής δήλωσής τους.
 3. Δηλώθηκαν από γονείς και βεβαιώθηκαν από μάρτυρες με υπεύθυνες δηλώσεις τους, γεννήσεις, μεταξύ των οποίων μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερου του έτους ή υπολείπεται του μέσου

Σοκ από Γερμανό χρηματιστή: " Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματα …


Σοκ από Γερμανό χρηματιστή: " Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματα της! "Ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.
 
Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Φιλανθρωπία: Μην ταΐζετε τους φτωχούς


Φιλανθρωπία: Μην ταΐζετε τους φτωχούς
Καθώς η ελεημοσύνη μετατρέπεται σε συστατικό στοιχείο του καπιταλισμού αρκετοί «φιλάνθρωποι» αναθεωρούν τη στάση τους
Όταν δίνω φαγητό στους φτωχούς με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί δεν έχουν να φάνε με λένε κομμουνιστή.
Αρχιεπίσκοπος Χέλντερ Καμάρα
Πριν από περίπου ένα χρόνο ο πρώην σύμβουλος του υπουργείου οικονομικών Π. Μουρδουκούτας, αφού εξήγησε στους αναγνώστες του περιοδικού Forbes ότι «η Ελλάδα δεν ανήκε ποτέ στο σοβιετικό μπλοκ» (;) υποστήριζε ότι οι Έλληνες μεγαλο – επιχειρηματίες καλά θα κάνουν να σταματήσουν να πληρώνουν φόρους και να ιδρύσουν κοινωφελή ιδρύματα τα οποία θα αναλάμβαναν φιλανθρωπικές δραστηριότητες.
Μέσα στον παραλογισμό, που διακρίνει αρκετά κείμενα συμβούλων του ΥΠ.ΟΙΚ, το συγκεκριμένο άρθρο στο Forbes αποτελεί ίσως το απόσταγμα της έννοιας της φιλανθρωπίας όπως διαμορφώνεται στο σύγχρονο καπιταλισμό. Η φιλανθρωπία, όπως εξηγούσε και ο Σλαβόι Ζίζεκ δεν είναι πλέον ένα σύμπτωμα των ανισοτήτων που δημιουργεί το οικονομικό σύστημα αλλά ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των μεγάλων επιχειρήσεων.
Ευτυχώς για το παρελθόν μας και δυστυχώς για το παρόν μας τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Η λέξη φιλανθρωπία θα γεννηθεί στον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου και ελάχιστη σχέση έχει με τη σημερινή χρήση του όρου. Ο Προμηθέας εκφράζει την «αγάπη του προς τον άνθρωπο» όχι προσφέροντάς του ελεημοσύνη αλλά δίνοντας του τη δυνατότητα να σταθεί στα πόδια του. Ανατρέπει τις δομές εξουσίας και

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

BOΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΑ: ΣΤΟ 12% ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΝΔ!!!


panas_136532

Πριν απο λίγο ο γνωστός δημοσκόπος και καθηγητής στατιστικής του πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Πανάς εξαπέλυσε βόμβα-μεγατόνων για τα…πολικά ποσοστά του Μεσσήνιου και της συμμορίας του…Ο καθηγητής αναλύοντας τα μαύρα μαντάτα του ευρωβαρόμετρου για την Ελλάδα στο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες ευρωεκλογές δεν θα ξεπαράσει το 12-13%, στη Δεύτερη θέση με 14% θα βρεθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ενώ στην πρώτη θέση θα βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 20%… Τα ποσοστά αυτά να τα θυμάστε, γιατί ο Πανάς μέχρι σήμερα δεν έχει πέσει ποτέ έξω!!!




17 λάθη, βούτυρο στο ψωμί του φασίστα

fscism1381482017Ανάμεσα σε συνταγές μαγειρικής και φωτογραφίες με οπίσθια απλώνονται αυτές τις μέρες στις οθόνες μας βαθυστόχαστες αναλύσεις για το ναζισμό, το φασισμό, τη Χρυσή Αυγή και τις συλλήψεις στελεχών της.
Του Γιάννη ΜπογιόπουλουΠολλές από αυτές είναι τόσο ρηχές που οι συνταγές δίπλα τους φαντάζουν εμβριθείς και τα οπίσθια περισσότερο καλογραμμένα. Απόψεις αστόχαστες σε ένα χυλό που μέσα του ανακατεύονται, σαν να είναι ισότιμα συστατικά, το αίμα και οι τρίχες.
Ακόμα χειρότερα, ικανή ποσότητα από αυτά τα τραγικά και ανιστόρητα λάθη δεν είναι καν λάθη αλλά μια προπαγάνδα, μια ηθική και νοητική μηχανή του κιμά, με σκοπούς αλλότριους από την αντιμετώπιση του φασισμού.Λάθος 1ο: “Φασισμός είναι… (συμπληρώστε)”.
Εδώ κάθε “comme il faut” σχολιογράφος βάζει ότι ενοχλεί την πολιτική / κοινωνική / αισθητική του θεωρία. Από την απεργία έως την τσίχλα στο πεζοδρόμιο. Ε, όχι! Ο φασισμός είναι ένα συγκεκριμένο αηδιαστικό πολιτικό μοντέλο, που βασίζεται σε ασύστολη κι αντιεπιστημονική ψευδολογία, διακρίνεται από θανατηφόρα εξουσιολαγνεία και έχει ένα μόνο κοινωνικό αποτέλεσμα: την