Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η WWF σε σχολείο της Παλλήνης (VIDEO)


Η WWF σε σχολείο της Παλλήνης (VIDEO)


Ενημέρωση στους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα εντός του σχολικού ωραρίου από τη WWF.(http://www.wwf.gr/)
Οι τρείς συνεργάτες της WWF, παρουσίασαν με οπτικοακουστικά μέσα, θέματα προστασίας του περιβάλλοντος με στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών και την περεταίρω βοήθεια τους στο μάθημα της ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
Σημειώνουμε ότι το σχολείο λειτουργεί ακριβώς απέναντι του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΜΠΑ μιας έκτασης 360 στρεμμάτων ή 360.000 τ.μ. που τα τελευταία χρόνια αποτελεί μήλον της έριδος μεταξύ της εταιρίας REDS  και των φορέων της Παλλήνης αφού η πρώτη θέλει να  κατασκευάσει  εμπορικό κέντρο τύπου Mall συνολικού όγκου 98.000 τ.μ. και οι κάτοικοι αντιδρούν.
Το http://pressingnewsgr.blogspot.com/ χαιρετίζει τέτοιες εκδηλώσεις .  

  

«Ντου» νταβατζήδων για τα 15 δισ. του τζόγου


ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011


thumb
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά κοστίζει... Για την ακρίβεια, όσο μεγαλύτερη είναι η απελπισία – όπως ακριβώς συμβαίνει αυτήν την περίοδο με την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας – τόσομεγαλώνει ο τζίρος των «μαγαζιών» που πουλούν ελπίδα. Ένα τέτοιο μαγαζί γωνία, ο ΟΠΑΠ, βρίσκεται στο στόχαστρο της παγκόσμιας βιομηχανίας του τζόγου, καθώς, σύμφωνα και με τους όρους της δανειακής σύμβασης που έχει υπογράψει με την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση, κάθε ελληνική κότα που γεννά χρυσά αυγά είναι για(ξε)πούλημα.
Είναι, προφανώς, δύσκολο να οικοδομήσει κανείς επιχειρήματα για το ξεπούλημα μιας επιχείρησης όπως ο ΟΠΑΠ, καθώς:
● Όχι μόνο δεν έχει ελλείμματα, αλλά «γράφει» κέρδη.
● Ο κύκλος των εργασιών του διευρύνεται.
● Συνεισφέρει στην κοινωνική πολιτική.
Έτσι, λοιπόν, για να εμπεδωθεί η «ανάγκη» της ιδιωτικοποίησης της κότας που γεννά τα χρυσά – ελπιδοφόρα – αυγά, απαιτούνται μεθοδεύσεις. Επτά μήνες από τότε που βγήκαν σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις για το άνοιγμα της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών (τεχνικών παιγνίων, όπως κομψά ονομάζονται τώρα), αλλά και του τζόγου γενικότερα, έχουμε:
● Πρώτον: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων που φιλοδοξεί να ρυθμίσει το απέραντο χάος που ονομάζεται τζόγος στην Ελλάδα (με τζίρους άνω των 10 δισ. ευρώ σε νόμιμα και παράνομα παιχνίδια, και κοντά στα 15 δισ. μαζί με τα λαχεία) προβλέπεται ρητά από το μνημόνιο (και μάλιστα ως προϋπόθεση της τρίτης και τέταρτης δόσης του δανείου), ώστε να εισπραχθούν κάπου 700 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια.
● Δεύτερον: Στο διάστημα που μεσολάβησε (και μάλιστα πριν από μερικές μέρες) ο ΟΠΑΠ, ο οποίος έχει το αποκλειστικό δικαίωμα οργάνωσης και διεξαγωγής παιγνίων μέχρι το 2010, δέχθηκε ένα πολύ ισχυρό πλήγμα καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας παρέπεμψε στo Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) το μονοπώλιο του Οργανισμού, αμφισβητώντας τη νομιμότητά του.
● Τρίτον: Η καθυστέρηση αφήνει μέχρι τώρα ελεύθερο το πεδίο στους ανεξέλεγκτους τζογαδόρους του παράνομου στοιχήματος να συνεχίζουν να καταστρέφουν ανθρώπους και οικογένειες. Και αυτό είναι ένα τεράστιο ερώτημα από ηθική άποψη, αφού το νέο νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει τη λεγόμενη «κάρτα παίκτη», η οποία θα θεσπίσει και ανώτατα όρια στοιχηματισμού κατ’ άτομο!
Ποιοι ωφελήθηκαν από την καθυστέρηση, που μην είστε σίγουροι ότι σταματά εδώ με την κατάθεση του σχεδίου νόμου; Μα βέβαια οι ξένοι τζογαδόροι, το παράνομο στοίχημα και κάποιοι ακόμη εγχώριοι.
Είναι γνωστό ότι η δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο επιβάλλουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση κάθε οικονομικού πόρου ιδιοκτησίας του Δημοσίου, κάθε υπηρεσίας ή οργανισμού που μπορεί να συμβάλει στα κρατικά έσοδα και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Απλώς και μόνο επειδή αποτελεί δημόσια περιουσία, έννοια απαγορευμένη σε έναν κόσμο στον οποίο κυριαρχούν απολύτως τα κέφια των αγορών. Και η κυβέρνηση Παπανδρέου συγκατανεύει αφού πρώτα αυτοδεσμεύθηκε σε μια τέτοια επιλογή στο όνομα της προστασίας των μισθών και των συντάξεων.
Η ιδέα και μόνο του τζόγου είναι ίσως απεχθής σε πάρα πολλούς. Και ίσως πολλοί να τάσσονταν υπέρ μιας κυβέρνησης που θα τον απαγόρευε ή, ίσως, θα αποδυόταν σε μια μεγάλη προσπάθεια για τη μείωσή του στο ελάχιστο.
Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή. Ο τζόγος υπήρχε και θα υπάρχει παράγοντας μάλιστα υπερκέρδη. Το ερώτημα είναι γιατί θα έπρεπε τα έσοδα που προκύπτουν απ' αυτόν να περιέρχονται εξ ολοκλήρου στη διάθεση των ιδιωτών «επενδυτών» αφήνοντας ψίχουλα για τα κρατικά ταμεία. Ακόμη και στο πλαίσιο των «αγορών» θα μπορούσε να υπάρχει ένας κρατικός οργανισμός δίπλα στους ιδιωτικούς. Και ο ανταγωνισμός ας έδινε τη δική του διέξοδο.
Όμως στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια η είσοδος των ιδιωτών σε κάθε τομέα οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας γίνεται με όρους διάλυσης του δημόσιου τομέα. Τώρα, υπό τις ευλογίες και τις δεσμεύσεις της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου που τη συνοδεύει, (και) αυτή η επιλογή είναι«μονόδρομος».
Το σημερινό μεγάλο ρεπορτάζ του «Π» (σελίδες 3 και 16-18) είναι με το παραπάνω αποκαλυπτικό για το έχει συμβεί. Επί της ουσίας προδιαγράφει το μέλλον κάθε επιχείρησης και περιουσίας που αποτελεί δημόσια περιουσία...

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΘΟΥΣΑΣ



ΗΡΘΑΝ ΥΛΙΚΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΘΟΥΣΑΣ

Σήμερα 27-01-2011 και ώρα 09.00 πρωινή επισκεύθηκαν τό Δημοτικό Σχολείο η Πρόεδρος Σχολικών ΕπιτροπώνΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Παπανικολάου μαζί με τήνΑντιδήμαρχο Κ. Κουνενάκη, τόν Αντιδήμαρχο Ανθούσας Κ. Καραγιάννη και τήν Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου, καθώς με οδηγίες από το Κέντρο Λοιμωδών.
Σέ συζήτηση πού ακολούθησε μεταξύ τών ανωτέρω και τόυ Διευθυντή του Δημοτικού Κ. Παυλή και του Προέδρου του Συλλόγου Κ. Προδρομίδη καθώς και τής Ταμίας του Συλλόγου Κ. Αρμενάκη, συμφωνήθηκε να αγοραστούν τα υλικά εκείνα τα οποία προβλέπονται σήμερα κιόλας.
Ο Σύλλογος αφού έλαβε το απαραίτητο ποσό εφερε στό Δημοτικό τα συμφωνηθέντα απαραίτητα υλικά τα οποία υπολογίζεται να διαρκέσουν περίπου 2 μήνες.
Από σήμερα λοιπόν ξεκίνησε ο καθαρισμός του Σχολείου με τα απαραίτητα υλικά σέ Κοινόχρηστους χώρους, Τουαλέτες και Τάξεις.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί τους υπευθύνους για τήν θετική εξέλιξη θέματος και τα γρήγορα ανακλαστικά
 

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

«Διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική»


«Διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική»


μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με επιτυχία διεξήχθη το πρώτο στρογγυλό τραπέζι για την εξεύρεση δίκαιων, βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων
·                    Αυτοδιοίκηση και κοινωνικοί φορείς συνέκλιναν σε πολλά σημεία με τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων
 Στρογγυλό τραπέζι για τη «Διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική» διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, σήμερα Τετάρτη 26/1/2011, στην αίθουσα του γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Οι προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων που παρουσιάστηκαν λαμβάνουν υπ όψιν τοεπείγον της υπόθεσης, βασίζονται σε μέτρα που θα μειώσουν συνολικά τα απορρίμματα και θα έχουν λογικό οικονομικό κόστος. Οι εν λόγω εναλλακτικές προτάσεις, οι οποίες είναι ενταγμένες σε μια «Στρατηγική Μηδενικών Αποβλήτων, κωδικοποιούνται σε 8 σημεία για βιώσιμη διαχείριση των σκουπιδιών στην Αττική με άμεση βελτίωση της κατάστασης στον ΧΥΤΑ στη Φυλή, χωρίς νέους χώρους ταφής, αλλά και χωρίς καύση ή άλλη θερμική επεξεργασία και τα οποία είναι τα εξής:  
(1) Μονάδες κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών απορριμμάτων σε Κερατέα – Γραμματικό, αντί για τους προγραμματισμένους νέους Χώρους Ταφής
(2) Μονάδα κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών και στη Φυλή, αντί της προγραμματισμένης βιοξήρανσης & αναερόβιας χώνευσης σύμμεικτων απορριμμάτων
(3) Όλοι οι Δήμοι αναλαμβάνουν ευθύνες για κομποστοποίηση αλλά και για μείωση, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση των απορριμμάτων
(4) Δημιουργία Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης- Ανακύκλωσης Έντυπου Χαρτιού
(5) Χωριστοί κάδοι για: (α) χαρτί/χαρτόνι & έντυπα, (β) λοιπές συσκευασίες (γ) οργανικά (δ) υπολείμματα. Επιπλέον Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (συσκευασιών) και δημοτικά κέντρα Επαναχρησιμοποίησης-Ανακύκλωσης.
(6) Εφαρμογή της νομοθεσίας, συμπλήρωση με νέα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης για οργανικά υλικά, έπιπλα, ογκώδη αντικείμενα, φάρμακα, επικίνδυνα οικιακά απόβλητα
(7) Στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών
(8) Διαμόρφωση νέου-επικαιροποίηση Περιφερειακού Σχεδιασμού για τα σκουπίδια στην Αττική
 Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. ΓΣγουρός, συμφωνώντας με αρκετές από τις προαναφερόμενες προτάσεις, διαπίστωσε ότι υπάρχουν προβλήματα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ) μια και τα έργα ωριμάζουν δύσκολα και ξεσηκώνουν αντιδράσεις.  Δήλωσε, πάντως, ότι εξακολουθεί να θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η προώθηση των δύο ΧΥΤΑ, ανεξαρτήτως της εκτέλεσης  άλλων έργων και δράσεων. Ο ίδιος, εξηγώντας ότι  μέχρι τα τέλη Ιουνίου την ευθύνη για τα απορρίμματα διατηρεί η κεντρική διοίκηση και όχι η εκλεγμένη περιφέρεια, ανέφερε ότι επιθυμεί να προωθήσει έργα που έχουν εξασφαλίσει την αποδοχή των τοπικών κοινωνιών. Ακόμη, διατύπωσε μια σειρά ερωτημάτων και επιφυλάξεων για το σχεδιασμό που προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, καθώς και άλλοι φορείς. Στα ερωτήματα αυτά απάντησε αναλυτικά και με οικονομικά στοιχεία εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων ο Ν. Μάντζαρης. Ο κ. Σγουρός κατέληξε ότι είναι ανοικτός να ακούσει  προτάσεις, με δεδομένο ότι μέχρι τώρα δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος, και δεσμεύτηκε να οργανωθεί άμεσα ημερίδα από την Περιφέρεια για να προχωρήσει η συζήτηση που ξεκίνησε σήμερα.
 Σημαντικό είναι ότι ο σημερινός Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Λεβέντης και ο πρώην Δήμαρχος Κερατέας Σ. Ιατρού δήλωσαν ότι συμφωνούν με τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων. Και εξέφρασαν την πικρία τους για το γεγονός ότι τα έργα επιδιώκεται να επιβληθούν με τη βία των ΜΑΤ. Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας της Αθήνας κ. Α.Βαρελάς, αφού αξιολόγησε ως ιδιαίτερα χρήσιμες τις προτάσεις των ΟΠ, ανέφερε ότι ο Δήμος θα αυξήσει τους μπλε κάδους, στοχεύοντας να γίνουν σύντομα ένας προς ένα με τους άλλους (από 1 προς 4 που είναι σήμερα), πως θα προχωρήσει σε εκστρατείες ενημέρωσης των πολιτών και πιλοτικά σε πρόγραμμα κομποστοποίησης και σε χώρους για συγκέντρωση, διαλογή και επαναξιοποίηση ογκωδών αντικειμένων και οικοδομικών υλικών (greenpoints). Παρόμοιες δράσεις ανέφερε ότι θα αναπτύξει και ο Δήμος Πειραιά η κα. Βέρα.
 Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΚΑ κ. Τερζής είπε ότι πρέπει να είμαστε ανοικτοί σε όλες τις τεχνολογίες και μεθόδους και συμφώνησε κι αυτός με πολλές από τις προτάσεις των ΟΠ. Διαφώνησε, ωστόσο, για το ότι μπορεί να επιλυθεί στην ολότητά του το πρόβλημα με αυτές και επαναδιατύπωσε το θέμα της καύσης των υπολειμμάτων. Στο σημείο αυτό οι εκπρόσωποι των ΟΠ απάντησαν, χρησιμοποιώντας τεχνοικονομικά δεδομένα, ότι στην Ελλάδα είναι απολύτως ρεαλιστική η διαχείριση απορριμμάτων χωρίς καμιάς μορφή καύση–θερμική επεξεργασία, αν πιάσουμε τους μέσους ευρωπαϊκούς όρους ανακύκλωσης και κομποστοποίησης. Τέλος, ο Κώστας Διάκος, επικεφαλής της παράταξης «Αττική Οικολογική Απάντηση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και νομικός εξήγησε ότι –όπως υποστηρίζουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι– τα προτεινόμενα έργα μπορούν να προχωρήσουν άμεσα χωρίς να χρειαστούν καινούργιες μελέτες και χωροθετήσεις κάτι που πράγματι θα σήμαινε μεγάλη καθυστέρηση. 
Βασική επιτυχία της εκδήλωσης είναι ότι για πρώτη φορά συμμετείχαν χάρη στην πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων σε ένα τέτοιο στρογγυλό τραπέζι όλες οι προαναφερόμενες πλευρές, οι οποίες και συμφώνησαν με αρκετές από τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για την εξεύρεση δίκαιων, βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων.


             
Για τη συνέχεια, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα προωθήσουν τις προτάσεις τους στο ΥΠΕΚΑ και στο Υπουργείο Εσωτερικών, επιδιώκοντας συναντήσεις με την πολιτική ηγεσίας (ήδη αυτό έχει συμφωνηθεί με την Υπουργό ΠΕΚΑ κα Τ. Μπιρμπίλη). Θα προχωρήσουν, επίσης, σε εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της  Αττικής για να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους.
 Στο στρογγυλό τραπέζι παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, οΑντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Α. Βαρελάς, η σύμβουλος τουΔημάρχου Πειραιά Β. Βέρα, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κ. Λεβαντής, ο τέως Δήμαρχος Κερατέας Στ. Ιατρού, ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων/Καματερού Ν. Σαράντης, ο Αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας Φ. Τσομπάνογλου, ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω Γ.Δημομελέτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Αττική Οικολογική Απάντηση»Κ.Διάκος και Γ.Δημαράς, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γ.Χάρδας και Θ.Μπιζάς, ο Γεν. Διευθυντής της Περιφέρειας Αττικής Θ.Καρδοματέαςοπρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Φ. Κυρκίτσος, οδιευθυντής της GreenpeaceΕλλάδαςΝ.Χαραλαμπίδης, ο Πρόεδρος του Δικτύου Μεσόγειος SOSB. Kουκιάσας. Ακόμη, συμμετείχαν εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ ο σύμβουλος της Υπουργού Β.Τερζής, τα μέλη της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Γ. Παρασκευόπουλος και Τ. Κρομμύδας, οεκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Δ.Χατζησωκράτης, το στέλεχος τηςθεματικής ομάδας Περιβάλλοντος των ΟΠ Ν. Μάντζαρης και κάτοικοι πολλών περιοχών της Αττικής. Το στρογγυλό τραπέζι συντόνισε ο Ν. Χρυσόγελος που παρουσίασε και τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική. Στο στρογγυλό τραπέζι προσκλήθηκαν, αλλά δεν παραβρέθηκαν, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλ. Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούσης,  ο Δήμαρχος Φυλής Δ. Μπουραίμης, καθώς και εκπρόσωποι των άλλων πολιτικών κομμάτων.




Γραφείο Τύπου

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ.ΜΠΙΤΣΑΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Σιωπηρή αναστολη των σχολικών πρωταθλημάτων


Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011
Σιωπηρή αναστολη των σχολικών πρωταθλημάτωνΕκτύπωσηE-mail
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ.
452
Ημερομ. Κατάθεσης
25.01.11



 
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
 
Κυρία Υπουργέ,
Ένα ακόμη πλήγμα στον σχολικό αθλητισμό φαίνεται ότι προκαλεί η προσπάθεια μείωσης των κρατικών εξόδων στα πλαίσια του Μνημονίου. Όπως πληροφορούμαστε μετά την παύση λειτουργίας των Αθλητικών Σχολείων, την οποία και καταγγείλαμε μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Αρ. Πρωτ. 8067/21.12.2010) τώρα αναστέλλεται και η διεξαγωγή των σχολικών πρωταθλημάτων. Όπως μάλιστα αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα στο πλαίσιο της περικοπής δαπανών φέτος ανεστάλησαν «σιωπηρά» τα σχολικά πρωταθλήματα στα δημοτικά και τα γυμνάσια αν και ποτέ δεν εκδόθηκε σχετική εντολή. Παράλληλα φαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας σκοπεύει άμεσα να καλέσει τις 14 αθλητικές Ομοσπονδίες που συμμετέχουν στα σχολικά πρωταθλήματα προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους περαιτέρω περιστολής των δαπανών. Είναι πλέον προφανές ότι ο ελληνικός σχολικός αθλητισμός που έχει πολλές διεθνείς διακρίσεις και είναι ένα από τα παλαιότερα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF) κινδυνεύει να μείνει χωρίς εκπροσώπηση στους αγώνες που θα γίνουν τον Απρίλιο στη Βραζιλία και την Κίνα.
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
Πώς ακριβώς οραματίζεστε το μέλλον του σχολικού αθλητισμού στην χώρα μας από την στιγμή που μετά την κατάργηση των Αθλητικών Σχολείων στα πλαίσια της περικοπής δαπανών έχετε προχωρήσει και στην αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων;