Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

bank run !!!!Τραπεζικός πανικός …H Εκκλησία αποσύρει τις καταθέσεις της από την Εθνική !!



590_9208b535a060a1090f33fd7292d2ac7a

Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές η Εκκλησία και τα διάφορα Νομικά της πρόσωπα, μεταφέρουν τις καταθέσεις τους, από την ΕΤΕ σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στον ...τραπεζικό κλάδο, γιατί το ίδιο συμβαίνει και με άλλα κεφάλαια.

1greek :Διέρρευσε προσχέδιο νόμου στο οποίο αναφέρεται ότι ανοίγει θέμα για κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων!

Αυτό έχει αποφασιστεί απο τα τέλη του 2012! Έτσι, σε περίπτωση κατάρρευσης μιας τράπεζας στην πρώτη γραμμή θα είναι οι μέτοχοι και οι καταθέτες..

Μηπως κατι ξερει οι εκκλησία ; !!!


 romfea.gr

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Εγκύκλιος-ομπρέλα για την προστασία των ζώων


Φωτογραφία: Eurokinissi Φωτογραφία: Eurokinissi Ο εισαγγελικός λειτουργός ερμηνεύοντας τον Ν. 4039/2012 υπογραμμίζει, ότι απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ΄αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός (η στείρωση του ζώου, καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη με θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασμός), η πώληση, εμπορία και παρουσίαση-διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού (όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού) στο οποίο απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων και ανθρώπου με σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά, καθώς επίσης απαγορεύεται και η μονομαχία μεταξύ ζώων.
Εξάλλου, απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή θίασο, η εκτροφή, εκπαίδευση και χρησιμοποίηση ζώων για κάθε είδους μονομαχίες, η εκτροφή και χρησιμοποίηση σκύλων και γατών για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών.
Ακόμη, σε περίπτωση τραυματισμού ζώου συντροφιάς σε τροχαίο ατύχημα ο υπαίτιος της πράξης αυτής, υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον αρμόδιο δήμο, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, η περισυλλογή και η διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί υποχρέωση των δήμων, αλλά μπορεί να ασκείται και από Συνδέσμους δήμων, καθώς και από Φιλοζωικές Ενώσεις και Σωματεία σε συνεργασία με τους δήμους, εφόσον διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές. Για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συγκροτούνται συνεργεία από άτομα κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα στην αιχμαλωσία ζώων συντροφιάς, που καθοδηγούνται από κτηνίατρο.
Παράλληλα, επισημαίνεται στην εγκύκλιο, ότι επιτρέπεται η μεταφορά ζώων στα ταξί και επιβατηγά πλοία, εφόσον τα ζώα είναι τοποθετημένα σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς και συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχό τους.
Τέλος, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρεται στο ποινικό σκέλος του επίμαχου νόμου (προβλεπόμενες χρηματικές ποινές και ποινές φυλάκισης) και σημειώνει, ότι ο εισαγγελέας μπορεί να απαγορεύει την απόκτηση άλλου ζώου από τον παραβάτη.
Πηγή:ΑΠΕ

Πέθανε ο Ρ. Εντουαρντς «πατέρας» του πρώτου «παιδιού του σωλήνα»

Έφυγε σήμερα από την ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο πρωτοπόρος Βρετανός καθηγητής, Ρόμπερτ Έντουαρντς, «πατέρας» του πρώτου «παιδιού του σωλήνα».
Πέθανε ο Ρ. Εντουαρντς «πατέρας» του πρώτου «παιδιού του σωλήνα» Ο Έντουαρντς, βραβεύτηκε το 2010 με το Νόμπελ Ιατρικής για το έργο του και ένα χρόνο μετά έλαβε τον τιμητικό τίτλο του ιππότη.
Είχε ξεκινήσει τις έρευνες στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, τη δεκαετία του 1950.

Στις 25 Ιουλίου 1978, χάρη στην πρωτοποριακή έρευνά του σε συνεργασία με τον γυναικολόγο Πάτρικ Στέπτοου, γεννήθηκε το πρώτο «παιδί του σωλήνα», η Λουίζ Τζόι Μπράουν.
Το 1980, ο καθηγητής ίδρυσε την πρώτη - στον κόσμο - κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κέιμπριτζ.
«Με βαθιά θλίψη η οικογένεια ανακοινώνει ότι ο καθηγητής σερ Ρόμπερτ Έντουαρντς, βραβευμένος με το Νόμπελ ιατρικής, επιστήμονας και πρωτοπόρος της εξωσωματικής, πέθανε ήσυχα στον ύπνο του μετά από ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε επί μακρόν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, στην οποία τονίζεται ότι «το έργο του είχε τεράστιο αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο».
O καθηγητής Μάρτιν Τζόνσον, ένας από τους πρώτου μαθητές του Ρόμπερτς, δήλωσε:
«Ο Μπομπ Έντουαρντς, ήταν ένας αξιόλογος άνδρας που άλλαξε τις ζωές τόσων ανθρώπων. Δεν ήταν μόνο ένας οραματιστής στην επιστήμη του, αλλά και στην επικοινωνία του με το ευρύ κοινό για τα επιστημονικά θέματα στα οποία υπήρξε μεγάλος πρωτοπόρος. Θα λείψει πολύ στους συναδέλφους του, στους μαθητές του, στην οικογένειά του και σε πολλούς ανθρώπους τους οποίους βοήθησε να αποκτήσουν παιδιά».
Μέχρι σήμερα περισσότερα από 4 εκατομμύρια παιδιά έχουν γεννηθεί χάρη στην τεχνική που εφάρμοζαν οι Έντουαρντς και Στέπτοου.

Ημερίδα εκπαίδευσης ενάντια στο φασισμό & το ρατσισμό στο 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης

Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής - Ημερίδα εκπαίδευσης ενάντια στο φασισμό & το ρατσισμό στο 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης


pallinipress088
Σάββατο 13 Απριλίου 2013,10:30πμ – 5:30μμ
στο 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης, Λεωφ. Μαραθώνος, Παλλήνη
Οργάνωση: Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
Εισηγήσεις, Συζητήσεις, Εκπαιδευτικό υλικό,
Παράσταση Θεάτρου Φόρουμ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10:30- 10:45 Προσέλευση
10:45- 11:00 «Η φασιστική απειλή και ο ρατσισμός στα σχολεία», Άννα Μπαχτή Πρόεδρος ΔΣ Ε’ ΕΛΜΕ
11:00-12:30 «Αναλύοντας το φαινόμενο του φασισμού & ρατσισμού»
· Σπύρος Μαρκέτος, ιστορικός, επίκουρος καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
· Παύλος Χαραμής, Κέντρο Μελετών & Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ) ΟΛΜΕ
· Παρεμβάσεις από εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους φορέων & συλλογικοτήτων
12:30-13:00 διάλειμμα
13:00-14:00 ΓΝΩΣΗ - Ασπίδα και όπλο κατά της ναζιστικής ακροδεξιάς”
· Γιώργος Τσιάκαλος Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Συζήτηση
14:00-16:00 (σε Ομάδες) Παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού. Βιωματικές δραστηριότητες , "οδηγοί", βιβλία, ιδέες που υλοποιούν εκπαιδευτικοί ή οργανώσεις. Συντονισμός: δίκτυο εκπαιδευτικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αντιρατσιστική εκπαίδευση
Νίκος Γκόβας, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ράνια Ελ Αμπάσυ, Εκπαιδευτικά προγράμματα Διεθνούς Αμνηστίας, Μαριάννα Ασημακοπουλου, Κέντρο Ημέρας "Βαβέλ" , Εύα Σαββοπούλου, Τομέας Ενημέρωσης Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
16:15-17:30 Παράσταση Θεάτρου Φόρουμ «Μικρές σκηνές καθημερινής βίας» με τη συμμετοχή κοινού, από την Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου, όπως παρουσιάζεται σε Γυμνάσια-Λύκεια.
Στις 5/4/13 στο10  Λύκειο  Παλλήνης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ημερίδα με τίτλο «Αλκοολισμός  και  Ναρκωτικά », «ΑΙDS και σεξουαλικά  μεταδιδόμενα  νοσήματα».
Σκοπός της  ημερίδας ήταν  η  ενημέρωση  των  μαθητών.
Ο Σύλλογος  Γονέων  και  Κηδεμόνων  θα  ήθελε  να  ευχαριστήσει την  διεύθυνση  του  σχολείου  που με  τη  συνεργασία της πραγματοποιήθηκε  η  ημερίδα , το  ΚΕΕΛΠΝΟ,  την  καθηγήτρια  της  Χημείας κ. Πόπη  Ζινέλη,  τους  μαθητές  της  Β΄ Λυκείου  που  από  την  δική  τους  ματιά  μας  μίλησαν  για  το αλκοόλ.
Τέλος  τον  κ.  Παύλο  Σακκά , διακεκριμένο  επιστήμονα, αναπληρωτή  καθηγητή  του Πανεπιστημίου  Αθηνών,  Νευρολόγο-Ψυχίατρο που  αφιλοκερδώς  προσφέρθηκε  να  μας ενημερώσει  για  το  αλκοόλ  και  τα  ναρκωτικά.
                       ΤΟ   Δ.Σ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

2012-2013: Η χειρότερη σχολική χρονιά για τα Άτομα ΜΕ Αναπηρία

Τι απάντησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν, στην ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χρυσόγελου για θέματα της εκπαίδευσης των τυφλώνΘλιβερή, καθολική και εξοργιστική η διαπίστωση από την εκπαιδευτική κοινότητα, τους ίδιους τους μαθητές με αναπηρία και τους γονείς τους ότι η σχολική χρονιά 2012-2013 για τα άτομα με αναπηρία είναι η χειρότερη των τελευταίων σχολικών ετών.
"Το εύκολο άλλοθι του μνημονίου και της τρόικας για να δικαιολογηθεί η υποστελέχωση έως και διάλυση των σχολικών δομών ειδικής εκπαίδευσης για τα άτομα με αναπηρία καταρρίπτεται μετά και την απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Ολι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή κ. Χρυσόγελου για τα θέματα της εκπαίδευσης των τυφλών", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ε.Σ.Α.μεΑ.
Ιδού η απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου: «Η Επιτροπή δεν έχει προτείνει περικοπές στις δαπάνες για τις πολιτικές που αφορούν άτομα με προβλήματα όρασης»!
"Καμία οικονομική κρίση δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη διάλυση του εκπαιδευτικού συστήματος για τα άτομα με αναπηρία. Οι ρίζες αυτής της ανεπίτρεπτης και απαράδεκτης κατάστασης βρίσκονται σε παρελθούσες εύρωστες οικονομικές περιόδους, γι’ αυτό και η οικονομική κρίση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν πρώην και νυν πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας.
Χωρίς σχολεία στελεχωμένα με μόνιμους δασκάλους και εκπαιδευτικούς, χωρίς σχολεία προσβάσιμα σε κάθε άτομο με αναπηρία και σε κάθε εκπαιδευτικό με αναπηρία, χωρίς ειδικό βοηθητικό προσωπικό, χωρίς παράλληλη στήριξη, χωρίς τη διασφάλιση της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο τους, το εκπαιδευτικό σύστημα για τα άτομα με αναπηρία καταρρέει
Το αναπηρικό κίνημα για άλλη μια φορά θέτει την Πολιτεία προ των ευθυνών της.
Η Ε.Σ.ΑμεΑ χαιρετίζει και στηρίζει τους αγώνες κάθε φορέα της που εμπλέκεται στην εκπαιδευτική διαδικασία των ατόμων με αναπηρία και διαμηνύει ότι βρίσκεται σε εγρήγορση για την προστασία των δικαιωμάτων κάθε ατόμου με αναπηρία και χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους", αναφέρει η Ε.Σ.Α.μεΑ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαργαρίτα Παπαμηνά: «Πήγα για κατάθεση και βρέθηκα κατηγορούμενη»

__________0042Η Μαργαρίτα Παπαμηνά είναι η δασκάλα που στοχοποιήθηκε από τα μέλη της Χρυσής Αυγής και κατηγορήθηκε για «υποκίνηση του πλήθους» εναντίον τους στα γεγονότα της προηγούμενης Τρίτης 2 Απριλίου (που οδήγησαν τον ακροδεξιό υποψήφιο βουλευτή στη… θάλασσα)! Όλως τυχαίως, πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενεργή γυναίκα που συμμετέχει στα κοινά, συνδικαλίστρια εκλεγμένη στο ΔΣ του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ αλλά και ενεργό μέλος στο αντιφασιστικό κίνημα των Χανίων. Συνομιλήσαμε μαζί της σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν την Τρίτη 2 Απριλίου στο λιμάνι των Χανίων και τον τρόπο που την ενέπλεξαν σε αυτά.
«Έλα Βλάμη, μπες μέσα…»
«Εγώ έπινα καφέ στο λιμάνι και εκείνη την ώρα γυρνούσα σπίτι μου. Είδα κόσμο μαζεμένο καθώς

Ομολογία ΣΟΚ Όλι Ρεν: Τελικός στόχος κινητή-ακίνητη περιουσία των Ελλήνων – «Πρώτα θα εφαρμόζονται μνημόνια και όταν αποτυχαίνουν, θα «κουρεύουμε» καταθέσεις»

«Πρώτα θα εφαρμόζονται τα μνημόνια και όταν αυτά αποτυχαίνουν, τότε θα «κουρεύουμε» τις καταθέσεις»
Τι άλλο μπορεί να πει και με πιό στυγνό τρόπο, ένας που υποδύεται τον άνθρωπο, αλλά ταυτόχρονα ομολογεί κυνικά πως το ζητούμενο είναι η πλήρης καταστροφή και αποδόμηση κρατών και λαών;..

Μήπως δεν έχει ομολογηθεί ότι το μνημόνιο που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα (και πανομοιότυπό του πρόκειται να εφαρμοστεί στην Κύπρο) έχει αποτύχει;
Μήπως δεν γνωρίζουν, δηλαδή, την επικείμενη αποτυχία του μνημονίου και την ολική καταστροφή που επιφέρει αυτό στην οικονομία ενός κράτους;
Στην ουσία, λοιπόν, κυνικότατα ομολογούν πως ο τελικός στόχος είναι η προσωπική περιουσία του

Οδηγίες για πέταμα......



Η ΕΚΤ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ξαφνικά, η τρόικα τα στύλωσε. Προβάλλει θρασύτατα υπερβολικές απαιτήσεις. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη σίγουρα θα υποκύψει. Οχι μόνο επειδή ούτως ή άλλως έχουν εκχωρήσει την διακυβέρνηση της χώρας στους ασήμαντους υπαλλήλους της ΕΕ και του ΔΝΤ. Οπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, η τρόικα εκβιάζει ακόμη και αυτή την κυβέρνηση, την τόσο πρόθυμη να υπακούσει. Την εκβιάζει ότι δεν θα δώσει την έγκρισή της για να εκταμιευθεί μια σημαντική δόση δανείου προς την Ελλάδα. Σημαντική όχι γιατί θα διατεθεί στην ετοιμοθάνατη ελληνική οικονομία. Σημαντική επειδή σίγουρα θα λήγουν κάποια ελληνικά κρατικά ομόλογα που κάτοχοί τους είναι Ευρωπαίοι ή άλλοι κερδοσκόποι.
Επειδή το ελληνικό κράτος δεν έχει φράγκο, αν δεν του δώσουν δάνειο οι Ευρωπαίοι, δεν θα μπορέσει να δώσει σχεδόν όλα τα λεφτά του δανείου στους Ευρωπαίους κερδοσκόπους και έτσι η χώρα μας θα χρεοκοπήσει - όχι υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπό την «ένδοξη» ευρω-συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ!
Για να μην πολυλογούμε, το ίδιο γίνεται και τώρα. Στις 20 Μαΐου, η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει κρατικά ομόλογα που λήγουν αξίας 5,6 δισ. ευρώ. Το κωμικοτραγικό είναι ότι αυτά τα 5,6 δισ. ευρώ η χώρα πρέπει να τα πληρώσει στην... Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - αυτή δηλαδή που υποτίθεται ότι μας βοηθάει να σωθούμε! Η γελοιότητα του πράγματος έγκειται στο ότι η τρόικα εκβιάζει την κυβέρνηση Σαμαρά και υπολοίπων ότι, αν δεν υπακούσουν τυφλά στις εντολές τους, δεν θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης Μαΐου προς την Αθήνα, η οποία δεν θα έχει έτσι λεφτά να πληρώσει την ΕΚΤ και με τον τρόπο αυτόν θα μας χρεοκοπήσει ως χώρα η... ΕΚΤ - αυτή που δήθεν μας σώνει!!!
Το τέλειο ευρω-τσίρκο! Πόσα είναι τα λεφτά της δόσης του Μαΐου που θα πάρει δάνειο η χώρα μας; Μα, μόλις 6 δισ. ευρώ, τα οποία αμέσως θα πάνε σχεδόν όλα κατευθείαν στα θησαυροφυλάκια της ΕΚΤ! Από τα 6 δισ. που θα χρεωθούμε, θα μείνουν μόλις τα 0,4 αφού τα 5,6 δισ. ευρώ θα τα πάρει η ΕΚΤ. Εχει κι άλλες γαργαλιστικές λεπτομέρειες η υπόθεση. Η ΕΚΤ θα πάρει 5,6 δισ., αλλά η Ευρωζώνη θα μας δανείσει τον Μάιο μόνο 4,2 δισ. Πού θα βρούμε τα υπόλοιπα; Δανειζόμενοι 1,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ. Η Ευρωζώνη δηλαδή «σώζει» την Ελλάδα και «ενισχύει» την οικονομία της χώρας μας δανείζοντάς μας 4,2 δισ. και παίρνοντάς μας η ΕΚΤ... 5,6! Μας υποχρεώνει δηλαδή να δανειζόμαστε και από το ΔΝΤ για να δώσουμε τα λεφτά στην ΕΚΤ! Πρόκειται για πραγματικά εξωφρενικό μοντέλο «σωτηρίας», όπου πολλές φορές οι Ευρωπαίοι δανειστές μάς παίρνουν περισσότερα από όσα μας δανείζουν!
Οποιος νομίζει υπό τέτοιες συνθήκες ότι μπορεί όντως να υπάρξει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να είναι αθεράπευτα αισιόδοξος - για να μην πούμε κάτι βαρύτερο. Γνωρίζουμε πάντως από τώρα πότε θα παιχτεί και η επόμενη φάση αυτού του κωμειδυλλίου με την τρόικα - λίγο πριν από τον Αύγουστο. Γιατί; Μα επειδή τον Αύγουστο η Ελλάδα θα χρειαστεί άλλα 3 δισ. ευρώ για να πληρώσει... την ΕΚΤ και το ΔΝΤ! Για την ακρίβεια θα χρειαστεί 2,17 δισ. ευρώ για να τα «σκάσει» στην ΕΚΤ και 0,7 δισ. για να πληρώσει το ΔΝΤ. Μπορούμε επομένως να είμαστε βέβαιοι ότι η τρόικα θα ξαναγριέψει μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ενδεχομένως να προκλήθηκε και ένα μικρό αίσθημα ανακούφισης στους αναγνώστες ανάμεικτο με κάποιο ίχνος ευγνωμοσύνης προς την τρόικα, η οποία μας άφησε «ελεύθερους» τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο για να κάνουν οι Ελληνες, αν και λίγο πρόωρα, τα «μπάνια του λαού». Η ΕΕ είναι ευγενέστατη όταν πρόκειται για ιερό σκοπό. Ποιος είναι αυτός; Οχι, βεβαίως, το διάλειμμα στα βασανιστήρια που υποβάλλει τους Ελληνες. Απλούστατα, μας παραδίδει αυτό το δίμηνο στα νύχια των... ιδιωτών κερδοσκόπων.
Μας παραδίδει στους «γύπες», τους ακραίους κερδοσκόπους που δεν εντάχθηκαν στο «κούρεμα» των ελληνικών κεφαλαίων για να χάσουν το 80% του κεφαλαίου τους όπως οι υπόλοιποι ηλίθιοι και ως... «τιμωρία» θα πληρωθούν τα ομόλογα που κατέχουν στο 100% της ονομαστικής τους αξίας! Η κυβέρνηση Σαμαρά θα πληρώσει στους «γύπες» περίπου 1,4 δισ. ευρώ - για την ακρίβεια 853 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο και 538 εκατ. τον Ιούλιο! Πανευτυχείς οι «γύπες» θα πίνουν στην υγειά των κορόιδων των Ελλήνων και θα μετρούν τα κέρδη τους, καθώς οι περισσότεροι είχαν αγοράσει τα ελληνικά ομόλογα πριν από ένα - δυο χρόνια στο... 12% έως το πολύ 20% της ονομαστικής τους αξίας και έτσι θα πάρουν φέτος... πέντε έως οκτώ φορές τα λεφτά που έβαλαν!!!
*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Fast track ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα

Αναδημοσίευση από το ΒΗΜΑ
Ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσα αυθαίρετα έχουν χτιστεί μεταξύ 1975 και 1983, αλλά και ήπια μεταχείριση (μικρά πρόστιμα) για τις αυθαίρετες αλλαγές χρήσης φέρνει νέο σχέδιο νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Με το νέο καθεστώς θα εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση κτίσματα τα οποία έχουν χτιστεί χωρίς οικοδομική άδεια πριν από το 1975. Για όσα έχουν κριθεί ή κριθούν κατεδαφιστέα θα ισχύουν πλέον ειδικές διατάξεις για το αν και πώς θα γίνεται η κατεδάφισή τους. Μάλιστα, στο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά ρύθμιση ακόμη και για «επιστράτευση» εταιρειών ή ιδιωτών που διαθέτουν ειδικά μηχανήματα εφόσον η αποκεντρωμένη διοίκηση αδυνατεί να

Τι ανακοίνωσε το Υπ. Παιδείας για το ωράριο των εκπαιδευτικών (Αναλυτικά)

Διαβάστε παρακάτω το έγγραφο του Υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρου Π. Παπαθεοδώρου σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αναλυτικά οι επισημάνσεις για τις ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας, για τα χρόνια υπηρεσίας, για το υποχρεωτικό ωράριο σε όλες τις βαθμίδες



Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Χρήστος Κατσιρούμπας: Το μεγάλο μυστήριο του Έλληνα «ταλιμπάν» που ανατινάχθηκε στην Αλγερία

katsiroubas
Έως πριν από λίγες ημέρες το Λονδίνο του Οντάριο, το «άλλο» ή το «καναδικό Λονδίνο» ήταν γνωστό -υποτίθεται- ως γενέτειρα του Τζάστιν Μπίμπερ. Στο εξής όμως τη λάμψη του έφηβου σούπερ-σταρ της ποπ θα σκιάζει ένα άλλο διάσημο -αν και για τελείως διαφορετικούς λόγους- τέκνο της πόλης:
 
Ο Χρήστος Κατσιρούμπας, ένα παιδί που πριν από δύο χρόνια έφυγε από τον Καναδά προς άγνωστη κατεύθυνση για να επιστρέψει τελικά μέσα σε μια λειψανοθήκη. O 24χρονος «Xristos» ανατινάχθηκε, πιθανότατα ουρλιάζοντας «Αλάχ ουάκμπαρ», προσθέτοντας με περηφάνια και τιμή το όνομά του στη μακρά λίστα των δεκάδων νεκρών του μακελειού που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο στο Αλγερινό διυλιστήριο της Αϊν Αμένας, αναφέρει σε αναλυτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".
 
Η αντίθεση ανάμεσα στη «δασούπολη», όπως αποκαλείται το καναδικό Λονδίνο λόγω των μεγάλων εκτάσεων πρασίνου και της αλγερινής ερήμου, δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Ο Κατσιρούμπας άφησε τη μονοκατοικία με την πισίνα στην οποία είχε μάθει να ζει, περνώντας απευθείας στον σκληρό, επικίνδυνο στρατιωτικό βίο του ισλαμιστή κομάντο αυτοκτονίας.

Θα χρειάζονταν μήνες έως ότου η καναδική κυβέρνηση πειστεί ότι ένας δικός της πολίτης, ένας

H Χρυσή Αυγή προτείνει στείρωση και ευθανασία...

H Χρυσή Αυγή προτείνει στείρωση και ευθανασία...
Υπέρ της στείρωσης - ακόμη και της ευθανασίας - ατόμων με ειδικές ανάγκες ή με βεβαρημένη κληρονομικότητα  τάσσεται η Χρυσή Αυγή, προκειμένου να προστατευτεί η "λευκή φυλή", σύμφωνα με άρθρο που βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της  για την Οικολογία και τον Φυλετικό... Ανθρωπισμό.

Πρόκειται για άρθρο του δόκτορα Jacqes Bauge-Prevost, μέλους του Ινστιτούτου Ψυχοσωματικών, Βιολογικών και Φυλετικών Επιστημών, που τιτλοφορείται "H Δημοκρατία καταδικάζει αθώα πλάσματα σε ισόβιο βασανισμό".
Στο άρθρο επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

"Η επίσημη ιατρική επιστήμη, (...) λόγω της ποδηγετήσεώς της από μία ομάδα μανιακών υποχονδρίων, προστατεύει κάθε ελαττωματικό πλάσμα, που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η φύσις θα το είχε καταδικάσει σε θάνατο (...)
 Τα κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα όπως οι παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων γονιδίων, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε στείρωση (...)
 Η φυσική επιλογή, η στείρωσις και η ευθανασία είναι ορθές, εφ' όσον συνδυάζουν σοβαρές νομικές εγγυήσεις, υπεύθυνο ιατρικό έλεγχο και βιολογικώς ηθική βάση (...)
 Είναι αναγκαίο να εξαγνίσουμε την λευκή φυλή από την ρυπαρότητα του συγχρόνου ψευδοπολιτισμού και να επιχειρήσουμε την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, βάσει των νόμων της Ψυχοσωματικής Φυσικής Υγιεινής ή Ευβιοτικής (...)".
Ενα τέτοιο πρόγραμμα είχε εφαρμοσθεί στη Γερμανία από το Ναζιστικό καθεστώς, που είχε θεσπίσει διατάξεις για υποχρεωτική στείρωση.

Τροπολογία - σκάνδαλο: Απαλλάσσονται οι τραπεζίτες που έδιναν «θαλασσοδάνεια» σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ


Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, δια του Δ. Παπαδημούλη, για τη φωτογραφική τροπολογία με την οποία απαλλάσσονται από την ενδεχόμενη δίωξη για απιστία τα μέλη της διοίκησης τραπεζών που έδωσαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα (βλέπε κόμματα)
Ολόκληρη η δήλωση του κοινβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ:

«Καταγγέλλουμε την τροπολογία - σκάνδαλο που πέρασε μέσα σε 5΄ από τη Βουλή και απαλλάσσει τους τραπεζίτες που έδωσαν θαλασσοδάνεια σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ»

Κατά τη διάρκεια ψήφισης του επενδυτικού νόμου την περασμένη Πέμπτη, πέρασε στο τέλος της συνεδρίασης μια βουλευτική τροπολογία της ΝΔ, την οποία είχαν ετοιμάσει όχι εκείνοι που την υπέγραψαν, αλλά η ίδια η τρικομματική συγκυβέρνηση, με την οποία απαλλάσσονται από την ενδεχόμενη δίωξη για απιστία τα μέλη της διοίκησης τραπεζών που έδωσαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα, όπως είναι τα κόμματα. Απαλλάσσονται δηλαδή όσοι έδωσαν θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς εγγυήσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η υποβολή της συγκεκριμένης τροπολογίας έγινε πέντε λεπτά πριν λήξει η ψηφοφορία στη Βουλή (βλ. στο τέλος συνημμένο έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται η ημερομηνία 4/4/13, η ίδια ημέρα δηλαδή της ψήφισης του αναπτυξιακού νόμου) όταν ήταν πλέον αδύνατο να ελέγξει κανείς τι προτείνεται, και ασφαλώς, να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, από τρεις βουλευτές της ΝΔ, τους κ.κ. Τσουμάνη, Σταμενίτη και Χριστογιάννη. Με αυτόν τον τρόπο, τα δάνεια που έδωσαν οι κομματικές διοικήσεις των τραπεζών ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δεν θα ερευνηθούν ποτέ ποινικά και δεν θα αποδοθούν οι ευθύνες. Την ίδια ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τη σύνταξη, το μισθό, την παιδεία, την υγεία, βρίσκει τρόπους ν’ αθωώνει υπευθύνους.

Αυτή η σκανδαλώδης κυβερνητική μεθόδευση επιδιώκει να ακυρώσει τη διερεύνηση της τραπεζικής δανειοδότησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έχει ήδη ξεκινήσει από τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, οι οποίοι έχουν ήδη καλέσει τους οικονομικούς υπευθύνους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξεταστεί η υπέρογκη και χωρίς τις απαιτούμενες εγγυήσεις δανειοδότηση των δύο κομμάτων από σειρά τραπεζών (Αγροτική, MIG, κλπ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό αυτή τη σκανδαλώδη κυβερνητική μεθόδευση και θα εξαντλήσει όλα τα νομικά και πολιτικά μέσα για την ακύρωσή της. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να επιστραφούν τα δανεικά από τα κόμματα και να εξεταστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες όσων συνέπραξαν σε διαβλητές μεθοδεύσεις.



tropologia-trapezes_06-04-2013
99
 
43
 
0
googleplus
146
 
 

Απάντηση σε επιστολή ......



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΜΕΡΟΣ                                           Hμ/νια: 04/04/2013
      Πρόεδρος Δημοτικής                                                                  
     Κοινότητας Παλλήνης                                                    Προς: κ. Ι. Τιλκιτζή,
Δ/νση: Σαλαμίνος 12, 153-51                                             Σύμβουλο Δημοτικής              
             Παλλήνη                                                               Κοινότητας Παλλήνης     
 Τηλ: 210-6034900                                                                                                                                                                                                                   
          6937-495835                                                          
E-mail: smerosk@hotmail.com       

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε επιστολή 03ης Απριλίου
Κύριε Τιλκιτζή,
Με αφορμή την επιστολή που στείλατε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την περασμένη Τετάρτη και αφορούσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Παλλήνης θα μου επιτρέψετε να κάνω μερικές επισημάνσεις.
Η πρόσκληση για την συνεδρίαση του Συμβουλίου της 03ης Απριλίου είχε αποσταλεί μέσω του Γραφείου Τύπου του Δήμου σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου από την Παρασκευή 29 Μαρτίου, ενώ την ίδια μέρα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ηλεκτρονικό Τύπο. Από την Πέμπτη 28 Μαρτίου είχα καλέσει στο τηλέφωνο όσα μέλη του Συμβουλίου μου έχουν ζητήσει τηλεφωνική ενημέρωση για τις συνεδριάσεις, ενώ επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με αρκετούς συναδέλφους σχετικά με την σύνταξη της ημερήσιας διάταξης και τα θέματα που θα περιλαμβάνονταν σε αυτή. Είναι σαφές και γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις έγινε προσπάθεια να υπάρξει επικοινωνία και με εσάς τον ίδιο.
Χρήσιμο είναι να αναφερθεί ότι με όσους συναδέλφους δεν κατάφερα να επικοινωνήσω (μεταξύ αυτών και με εσάς), τους άφησα μήνυμα στον τηλεφωνητή και απάντησαν αργότερα είτε μέσω κλήσης είτε μέσω e-mail. Είμαι σίγουρος ότι θυμάστε πως σε προηγούμενη συνεδρίαση μου είχατε αναφέρει ο ίδιος ότι είδατε την κλήση μου (που αφορούσε σε εκείνη την συνεδρίαση), αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν καταφέρατε να απαντήσετε αμέσως.
Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικά ακόμα σημεία και σκέψεις.  Όταν διάβασα την επιστολή σας αφενός αισθάνθηκα μεγάλη έκπληξη για το περιεχόμενο της και αφετέρου δεν κρύβω ότι προβληματίστηκα αρκετά για το αν θα έπρεπε να υπάρξει απάντηση σε μία επιστολή τέτοιου ύφους και περιεχομένου.
Επειδή, όμως, υπάρχει μία καλή συνεργασία μεταξύ μας, όπως άλλωστε και με το σύνολο των μελών του Συμβουλίου, η οποία πρέπει και προσωπικά θα επιδιώξω να συνεχιστεί και επειδή, προσωπικά, θέλω να ασχοληθώ και με το Συμβούλιο, και κυρίως με την προώθηση των ζητημάτων που αφορούν στην πόλη μας θεώρησα σκόπιμο να απαντήσω.
Άλλωστε, το ενδιαφέρον του κάθε ενός από εμάς δεν πρέπει να εξαντλείται στο τυπικό μέρος των καθηκόντων μας αλλά να αποδεικνύεται εμπράκτως και καθημερινά. Εμείς οι ίδιοι οφείλουμε, χωρίς να περιμένουμε «ιδιαίτερες προσκλήσεις»,  να επιδιώκουμε να ενημερωνόμαστε από όλες τις πιθανές πηγές, να επικοινωνούμε μεταξύ μας για τα θέματα που θέλουμε και να προωθούμε καταλλήλως και με υπεύθυνο τρόπο ό,τι  νομίζουμε πως πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα. 
Για το συγκεκριμένο θέμα θεωρώ ότι υπήρξε μία βεβιασμένη εξαγωγή συμπερασμάτων και αντίδραση και για αυτό δεν σκοπεύω να δώσω έκταση ούτε βέβαια να μπω σε περαιτέρω διαδικασία διαλόγου στα όσα προκλητικά αναφέρονται. Ειδικά, μάλιστα, όταν αυτός ο διάλογος κυριαρχείται με ύφος και διάθεση, που δεν προάγουν την παραγωγική συνεργασία. Κάτι που θέλω να πιστεύω ότι συμμερίζεστε και εσείς.
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Σμέρος,
Πρόεδρος Δημοτικής     Κοινότητας Παλλήνης

Wikileaks: Υπόγειος πόλεμος για τα κοιτάσματα του Αιγαίου

Wikileaks: Υπόγειος πόλεμος για τα κοιτάσματα του ΑιγαίουWikileaks: Υπόγειος πόλεμος για τα κοιτάσματα του Αιγαίου
Μια νέα εφαρμογή πληροφορικής που δίνει τη δυνατότητα να ψάξει κανείς αποχαρακτηρισμένα τηλεγραφήματα αμερικανικών πρεσβειών από τη δεκαετία του 1970 με τρόπο που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτός ανέπτυξε το Wikileaks (www. wikileaks.org).
«ΤΑ ΝΕΑ», μαζί με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Associated Press στη Μεγάλη Βρετανία, το ιταλικό περιοδικό «L’Espresso», την αυστραλιανή εφημερίδα «The Age», τη μεξικανική «La Jornada» και άλλα εννέα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανά τον κόσμο είχαν πρόσβαση στην εφαρμογή και στα τηλεγραφήματα τον τελευταίο μήνα για την αναζήτηση των καλύτερων ιστοριών που βρίσκονται κρυμμένες σε περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια διπλωματικά έγγραφα.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Wikileaks, το πρότζεκτ Public Library of US Diplomacy (PlusD) «έχει σκοπό την καλύτερη πρόσβαση του κοινού στις αμερικανικές κυβερνητικές πληροφορίες».
Επίσης, όπως υποστηρίζει η οργάνωση, «γίνεται για τη διατήρηση της ιστορικής αλήθειας» καθώς έχουν υπάρξει περιπτώσεις κατά τις οποίες διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ που ήταν αποχαρακτηρισμένα βρέθηκαν να επαναχαρακτηρίζονται ως απόρρητα.
«Ουσιαστικά εξαφανίζονται σιωπηρά από εκεί που μπορούσε κανείς να τα βρει – τα ηλεκτρονικά από τις online βάσεις δεδομένων, τα έντυπα από τις βιβλιοθήκες. Υπήρξε ένα μεγάλο σκάνδαλο με έγγραφα για πυρηνικά όπλα στα οποία πιάστηκαν να κάνουν τον επαναχαρακτηρισμό παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν αποχαρακτηρισμένα» αναφέρει συνεργάτης του Wikileaks. Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι επαναχαρακτηρισμοί μπορεί να έχουν επιχειρηθεί σε ικανό αριθμό περιπτώσεων αλλά είναι αδύνατο να βρει κανείς ακριβώς σε πόσες και σε ποιες, αφού τα

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Όλη η Ελλάδα Χρυσή Αυγή!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι», η Χρυσή Αυγή είναι πλέον το τρίτο κόμμα και βρίσκεται κοντά στο 10%. Είναι πολύ ευχάριστη η άνοδος της Χρυσής Αυγής, αν και υπολογίζω τη δύναμή της γύρω στο 40%.
Μακάρι να ανέβει κι άλλο η Χρυσή Αυγή, ώστε να μάθουμε επιτέλους πόσοι είναι οι φασίστες σε αυτή τη χώρα.
Μπορεί στην Ελλάδα να γεννήθηκε η Δημοκρατία αλλά γεννήθηκε και η Τυραννία, αν και αυτό αποφεύγουμε να το επισημαίνουμε γιατί δεν μας συμφέρει.
Είναι γνωστό πως στην Κατοχή εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές. Ήταν γεμάτη η χώρα από καταδότες, δωσίλογους και κάθε λογής ρουφιάνους.
Κατά έναν περίεργο τρόπο, όλοι αυτοί απουσιάζουν από τα βιβλία της Ελληνικής Ιστορίας που είναι γεμάτα από ήρωες που πολεμάνε σαν Έλληνες και Έλληνες που πολεμάνε σαν ήρωες.
Επίσης, μετά την Κατοχή, όλα αυτά τα φασισταριά –αντί να εκτελεστούν επί τόπου- πήραν θέσεις και αξιώματα, ενώ όσοι έκαναν αντίσταση στους κατακτητές κυνηγήθηκαν λυσσαλέα.
Κατά τη διάρκεια της χούντας, αντίσταση έκαναν ελάχιστοι Έλληνες. Ήταν επειδή η Ελλάδα, ουσιαστικά, είναι γεμάτη φασίστες. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών και όλοι βολεμένοι.
Τις τελευταίες δεκαετίες, μετά τη χούντα, όλοι οι φασίστες βρήκαν καταφύγιο στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, και έκαναν τους δημοκράτες γιατί τους τάιζαν ασύστολα.
Τώρα που η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να ταΐζουν όλους αυτούς τους φασίστες, αυτοί απελευθερώθηκαν, αποενοχοποιήθηκαν και δηλώνουν με περηφάνια πως είναι φασίστες.
Καμία συμμετοχή στο έγκλημα της χρεοκοπίας της χώρας δεν είχαν αυτοί οι «προδομένοι» πασόκοι και νεοδημοκράτες που τώρα είναι χρυσαυγίτες. Προήλθαν από παρθενογένεση.
Τώρα λύνεται και η απορία όλων αυτών που απορούσαν για το ποιοι Έλληνες συνεργάζονταν με τους κατακτητές και κάρφωναν Έλληνες πατριώτες φορώντας κουκούλες.
Δείτε τους χρυσαυγίτες και θα καταλάβετε ποιοι ήταν αυτοί οι Έλληνες.
Μη σας ξεγελάει η πολλή «πατρίδα» στο λεξιλόγιο της Χρυσής Αυγής. Οι μεγαλύτερες καταστροφές για την Ελλάδα προήλθαν από ντεμέκ υπερπατριώτες.
Είναι πολύ θετική η άνοδος της Χρυσής Αυγής για τη χώρα μας, γιατί θα πρέπει επιτέλους να μην φοβόμαστε την αλήθεια και να σταματήσουμε να κρύβουμε τους φασίστες στα κόμματα εξουσίας.
Να μάθει όλος ο πλανήτης πως η Ελλάδα είναι τίγκα στους φασίστες και τους ρατσιστές.
Να μη φοβόμαστε την αλήθεια.
(Αυτός ο μεγάλος σταυρός στη φωτογραφία είναι στο Καμπί στη Ζάκυνθο. Τον έφτιαξε η χούντα. Πίσω από τον σταυρό υπάρχει ένας πολύ μεγάλος γκρεμός. Από εδώ πετούσαν οι κομμουνιστές τους φασίστες στη θάλασσα. Γιατί, σε αυτή τη χώρα, υπήρξαν και πολύ καλές μέρες.)

Εταιρεία - "φάντασμα" έστησε απάτη 8 εκατ. ευρώ στην πλάτη της ΕΥΠ

Απόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει τη δράση εταιρειών - "φαντασμάτων". Πώς υπερτιμολογούσαν την κρατική υπηρεσία κατά 1.000%, ενώ το δημόσιο πλήρωσε 8 εκατ. ευρώ
Εταιρεία φάντασμα που προμήθευε την ΕΥΠ με κοριούς παρακολουθήσεων είχε στήσει μια καλοστημένη απάτη με αποτέλεσμα να υπερτιμολογεί τα προηγμένα τεχνολογικά μέσα έως και 1000% πάνω από την πραγματική τους τιμή.
Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που δημοσιεύει το "Βήμα της Κυριακής", η εταιρεία αυτή προμήθευε την ΕΥΠ με τους κοριούς και μέσω offshore, ζημίωνε το Δημόσιο.
Τα μηχανήματα αυτά που χρησιμοποιούνται για τις νόμιμες παρακολουθήσεις στοίχιζαν κανονικά 800.000 ευρώ αλλά το Δημόσιο τα πλήρωσε 8 εκατ. ευρώ τη διετία 2006 - 2007.
Όπως διαβάζουμε στο εν λόγω έγγραφο που προέρχεται από την Αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και φέρει την υπογραφή του επικεφαλής της Αρχής, Παναγιώτη Νικολούδη, η κυπριακή εταιρεία LIS, η εκδότρια των τιμολογίων είσπραξης ύψους 8.075.979 ευρώ, είναι απλά μια εταιρεία που υπάρχει απλά ως ένας φάκελος σε δικηγορικό γραφείο της Λευκωσίας. Περιττό λοιπόν να πούμε ότι η δομή της δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση την πραγματοποίηση ενός τέτοιου έργου.
Το έγγραφο αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιήθηκε ως προπέτασμα από την εταιρεία Βαμβούκης και η εγγραφή της στα αρμόδια αρχεία της Κύπρου έγινε στις 24 Οκτώβρη 2005 λίγο μετά την ημερομηνία (11 Οκτώβρη) κατά την οποία η ΕΥΠ αποφάσισε να προμηθευθεί τα συστήματα από τις εταιρείες Syborg και Βαμβούκης. Θυμίζουμε ότι ο Βαμβούκης είναι προφυλακισμένος από τον Απρίλιο του 2012.
Πως γινόταν η κομπίνα
-Παρέστησαν ψευδώς ότι τα συστήματα είχαν ανάγκη αναβάθμισης και ότι δήθεν απεστάλησαν στην πωλήτρια γερμανική εταιρεία
-Παρέστησαν ότι η αναβάθμιση έγινε από την κυπριακή εταιρεία φάντασμα LIS
-Υπολόγισαν ψευδώς το κόστος υπηρεσιών αναβάθμισης ενώ το πραγματικό ήταν 798.000 ευρώ, όπως προέκυψε από έρευνα στη γερμανική εταιρεία.
Η ελληνική εταιρεία, πάντως, χρησιμοποίησε και άλλες εταιρείες όπως την Byroco Nominees Ltd και Diagoras Nominees Ltd πίσω από τις οποίες έκρυψε το πρόσωπό του ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Χρήστος Βαμβούκης.
Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο οι αντιπρόσωποι της εταιρείας χρησιμοποίησαν το τραπεζικό σύστημα για να «ξεπλύνουν» τα προϊόντα εγκλήματος το 2006 και 2007.
Να σημειωθεί ότι το σύστημα παρακολούθησης ονομάζεται «Σύστημα Νμιμης Επισύνδεσης» και τα δύο μηχανήματα προμηθεύθηκαν και παραδόθηκαν στην ΕΥΠ με απόφαση του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιώργου Βουλγαράκη.
Η προμήθεια οριστικοποιήθηκε από τον Βύρωνα Πολύδωρα τον Οκτώβριο του 2006.
Από τον κατηγορούμενο έχουν ήδη δεσμευθεί περιουσιακά στοιχεία αξίας 5.600.000 ευρώ, ενώ η Αρχή αφήνει αιχμές πως στην απάτη συμμετείχαν και δημόσιοι λειτουργοί.

Έγραψε ιστορία η Εθνική Κορασίδων στο βόλεϊ!

Η Εθνική Κορασίδων προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην ιστορία της σε τρεις παρουσίες της στο θεσμό, στις οκτώ καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Και οι 12 ήταν υπέροχες. Η νεανική παρέα των Στράντζαλη, Κωνσταντινίδου, Βασιλαντωνάκη Ψωμά, Γκουντιμένκο, Χαμπηλομάτη, Κοκκινάκη, Φακοπουλίδου, Σουπιώνη, Σωτηρίου, Παπαδοπούλου και Καλατάντζε αποδείχθηκε συνεπής στο σημερινό της ραντεβού με την ιστορία στο Μπαρ. Στον αγώνα για τις θέσεις 5-8 η Εθνική Κορασίδων του ομοσπονδιακού τεχνικού διδύμου, Φλώρου-Καλμαζίδη, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση «πάτησε» τη Ρωσία με 3-0 (25-21, 25-21, 25-21) και εξασφαλίζοντας πλέον την θέση της στην 6άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, «έγραψε μία ακόμη σημαντική σελίδα στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ.

Παράλληλα τα «μεθυσμένα» από την επιτυχία, κορίτσια μας, που θα παίξουν την Κυριακή 7 Απρίλίου στις 14.00 με μία από τις Σλοβενία –Γερμανία για τις θέσεις 5-6 της διοργάνωσης, εξασφάλισαν με θριαμβευτικό τρόπο για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ταϋλάνδης (Νακόν Ρατκασίμα,26 Ιουλίου-4 Αυγούστου), ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους τον προσεχή Ιούλιο και για το
European Youth Olympic Festival της Ολλανδίας (Ουτρέχτη, 14-19 Ιουλίου).
pontosnews.gr

Όταν η cola γίνεται ελληνική υπόθεση


Αξίζει να την δοκιμάσετε. Παράγεται στην ακριτική Ορεστιάδα !
 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQv8JX15Gmlgn4RjOFz32IlS1ecShXJvJXj9E-m83G_CgGkzuRoGcLb5S1ssYd1zLdJMwGcq7OrZhAotk38pX3l4DzT6xEqWQ_VixB7GKGn_bU9v-5xOO_NJrM9RlVC3qZioSOH7THFzc/s320/1.jpg
 
Τα ράφια των σουπερμάρκετ ποτέ πριν δεν είχαν τόσο ενδιαφέρον!
Ο λόγος φυσικά για την GREEN COLA, την ελληνική cola που αυξάνει,
με ταχύτατους ρυθμούς, την παρουσία της σ' αυτά και έχει βάλει στοίχημα
σύντομα να μην ξεκολλάει από το χέρι του καταναλωτή...
Το αμιγώς ελληνικό προϊόν εμπλουτίζει τη γνωστή cola με καινοτόμες ιδιότητες
όπως η παρουσία φυσικής πηγής καφεΐνης από πράσινους κόκκους καφέ
και φυσικών αρωματικών υλών ενώ παράλληλα από τη λίστα... των συστατικών
της λείπει η ζάχαρη, η ασπαρτάμη, το φωσφορικό οξύ και τα συντηρητικά.
Σε ποιoν ανήκει όμως αυτή η πρωτοβουλία για την GREEN COLA;
Πίσω από αυτή την δραστηριότητα βρίσκεται η ΕΠΑΠ ΑΕ (Ένωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών)
της ακριτικής Ορεστιάδας, που ιδρύθηκε το 1959 από μία ομάδα ντόπιων παραγωγών  και δραστηριοποιείται εδώ και 53 χρόνια στην παραγωγή και εμφιάλωση αναψυκτικών .