Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Απάντηση σε επιστολή ......



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΜΕΡΟΣ                                           Hμ/νια: 04/04/2013
      Πρόεδρος Δημοτικής                                                                  
     Κοινότητας Παλλήνης                                                    Προς: κ. Ι. Τιλκιτζή,
Δ/νση: Σαλαμίνος 12, 153-51                                             Σύμβουλο Δημοτικής              
             Παλλήνη                                                               Κοινότητας Παλλήνης     
 Τηλ: 210-6034900                                                                                                                                                                                                                   
          6937-495835                                                          
E-mail: smerosk@hotmail.com       

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε επιστολή 03ης Απριλίου
Κύριε Τιλκιτζή,
Με αφορμή την επιστολή που στείλατε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την περασμένη Τετάρτη και αφορούσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Παλλήνης θα μου επιτρέψετε να κάνω μερικές επισημάνσεις.
Η πρόσκληση για την συνεδρίαση του Συμβουλίου της 03ης Απριλίου είχε αποσταλεί μέσω του Γραφείου Τύπου του Δήμου σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου από την Παρασκευή 29 Μαρτίου, ενώ την ίδια μέρα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ηλεκτρονικό Τύπο. Από την Πέμπτη 28 Μαρτίου είχα καλέσει στο τηλέφωνο όσα μέλη του Συμβουλίου μου έχουν ζητήσει τηλεφωνική ενημέρωση για τις συνεδριάσεις, ενώ επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με αρκετούς συναδέλφους σχετικά με την σύνταξη της ημερήσιας διάταξης και τα θέματα που θα περιλαμβάνονταν σε αυτή. Είναι σαφές και γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις έγινε προσπάθεια να υπάρξει επικοινωνία και με εσάς τον ίδιο.
Χρήσιμο είναι να αναφερθεί ότι με όσους συναδέλφους δεν κατάφερα να επικοινωνήσω (μεταξύ αυτών και με εσάς), τους άφησα μήνυμα στον τηλεφωνητή και απάντησαν αργότερα είτε μέσω κλήσης είτε μέσω e-mail. Είμαι σίγουρος ότι θυμάστε πως σε προηγούμενη συνεδρίαση μου είχατε αναφέρει ο ίδιος ότι είδατε την κλήση μου (που αφορούσε σε εκείνη την συνεδρίαση), αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν καταφέρατε να απαντήσετε αμέσως.
Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικά ακόμα σημεία και σκέψεις.  Όταν διάβασα την επιστολή σας αφενός αισθάνθηκα μεγάλη έκπληξη για το περιεχόμενο της και αφετέρου δεν κρύβω ότι προβληματίστηκα αρκετά για το αν θα έπρεπε να υπάρξει απάντηση σε μία επιστολή τέτοιου ύφους και περιεχομένου.
Επειδή, όμως, υπάρχει μία καλή συνεργασία μεταξύ μας, όπως άλλωστε και με το σύνολο των μελών του Συμβουλίου, η οποία πρέπει και προσωπικά θα επιδιώξω να συνεχιστεί και επειδή, προσωπικά, θέλω να ασχοληθώ και με το Συμβούλιο, και κυρίως με την προώθηση των ζητημάτων που αφορούν στην πόλη μας θεώρησα σκόπιμο να απαντήσω.
Άλλωστε, το ενδιαφέρον του κάθε ενός από εμάς δεν πρέπει να εξαντλείται στο τυπικό μέρος των καθηκόντων μας αλλά να αποδεικνύεται εμπράκτως και καθημερινά. Εμείς οι ίδιοι οφείλουμε, χωρίς να περιμένουμε «ιδιαίτερες προσκλήσεις»,  να επιδιώκουμε να ενημερωνόμαστε από όλες τις πιθανές πηγές, να επικοινωνούμε μεταξύ μας για τα θέματα που θέλουμε και να προωθούμε καταλλήλως και με υπεύθυνο τρόπο ό,τι  νομίζουμε πως πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα. 
Για το συγκεκριμένο θέμα θεωρώ ότι υπήρξε μία βεβιασμένη εξαγωγή συμπερασμάτων και αντίδραση και για αυτό δεν σκοπεύω να δώσω έκταση ούτε βέβαια να μπω σε περαιτέρω διαδικασία διαλόγου στα όσα προκλητικά αναφέρονται. Ειδικά, μάλιστα, όταν αυτός ο διάλογος κυριαρχείται με ύφος και διάθεση, που δεν προάγουν την παραγωγική συνεργασία. Κάτι που θέλω να πιστεύω ότι συμμερίζεστε και εσείς.
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Σμέρος,
Πρόεδρος Δημοτικής     Κοινότητας Παλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου