Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Το χαμένο VIDEO-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από την καταστροφή της Σμύρνης!


"The Great Fire of Smyrna is the name commonly given to the fire that ravaged Izmir/Smyrna from 13 to 17 September 1922. Turkish armed forces systematically burned the city and killed Greek and Armenian inhabitants. This is based on extensive eyewitness evidence from Western troops sent to Smyrna during the evacuation, foreign diplomats/relief workers based at Smyrna and Turkish sources." -

To Twitter απαντά για την επιλεκτική λογοκρισία που ετοιμάζει!



To Twitter απαντά για την επιλεκτική λογοκρισία που ετοιμάζει!
Θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών στην είδηση ότι το Twitter θα λογοκρίνει επιλεκτικά και σε ορισμένες χώρες τα Tweets...
H σημερινή μάλιστα ημέρα ορίστηκε ως ημέρα αποχής από το Twitter σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Υπεύθυνοι του Twitter προχώρησαν έτσι σε σχετική ανακοίνωση, δίνοντας ορισμένες διευκρινίσεις, τονίζοντας ότι οι αλλαγές γίνονται προς όφελος ''της ελευθερίας της έκφρασης, της διαφάνειας και της υπευθυνότητας'', ακόμη και για τους ίδιους τους χρήστες.
Στην ερώτηση για το αν το περιεχόμενο των Tweets θα φιλτράρεται πριν

ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ»


Δια μέσου των αιώνων, η οικογένεια ακολουθεί τις οικονομικές, τεχνολογικές και πολιτιστικές εξελίξεις και προσαρμόζεται σε αυτές –όχι πάντα με ευκολία.

Από πολλούς ειδικούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες επισημαίνεται επίσης ότι, σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο θεσμός της οικογένειας επηρεάζεται σοβαρά και από τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίες αλλάζουν πολλά στις σχέσεις των παιδιών με τους γονείς τους. Υπό αυτή την έννοια, ο Γάλλος δημοσιογράφος και σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ.Αντρέ Ρουσέλ, υπογραμμίζει ότι στον 21ο αιώνα η οικογένεια στην Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.
Από πολλούς ειδικούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες επισημαίνεται επίσης ότι, σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο θεσμός της οικογένειας επηρεάζεται σοβαρά και από τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίες αλλάζουν πολλά στις σχέσεις των παιδιών με τους γονείς τους. Υπό αυτή την έννοια, ο Γάλλος δημοσιογράφος και σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ.Αντρέ Ρουσέλ, υπογραμμίζει ότι στον 21ο αιώνα η οικογένεια στην Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.
του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

«Οι σχέσεις μεταξύ το άνδρα και της γυναίκας θεμελιώνουν τις αξίες μιας κοινωνίας, η οποία, με την σειρά της, γίνεται φορέας πολιτισμού…» Πάολα Σαλομόν - Γαλλίδα φιλόσοφος, συγγραφέας και θεραπεύτρια

Χωρίς καμμιάν αμφιβολία ο θεσμός της οικογένειας, ιστορικά, στηρίζεται στις σχέσεις του άνδρα με την γυναίκα, δηλαδή στο ζευγάρι. Πριν απ’ όλα, λοιπόν, όπως αναγνωρίζουν κορυφαίοι κοινωνιολόγοι, ιστορικοί και φιλόσοφοι, για να μιλήσει κανείς για την οικογένεια και την ιστορική της πορεία ως θεσμού δια μέσου των αιώνων, θα πρέπει να μελετήσει και να διερευνήσει σε βάθος τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών και την διαμόρφωσή τους κάτω από συγκεκριμένες οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές και πολιτιστικές συνθήκες.

Κάτι τέτοιο, βέβαια, ξεπερνά κατά πολύ τους στόχους του παρόντος ερευνητικού άρθρου, το οποίο φιλοδοξεί να καταγράψει την σημερινή κατάσταση του θεσμού της οικογένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και να διακινδυνεύσει κάποιες εκτιμήσεις και προβλέψεις για το μέλλον. Επίσης, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας και στο μέτρο που από οικονομικής πλευράς προχωρά και η οικονομική και νομισματική ολοκλήρωση της Ευρώπης,

-Κοίτα μακάκα Έλληνα, σε ποιον ανέθεσες να διαπραγματευθεί με τη Τρόικα!





Κοίτα μακάκα Έλληνα σε ποιον ανέθεσες να διαπραγματευθεί με τη Τρόικα.
Σε ποιον ανέθεσες να υπερασπισθεί το μισθό και τη σύνταξή σου.

Σε ποιον ανέθεσες να αποφασίσει για το αν αύριο θα βρεθείς άστεγο σκουπίδι στους δρόμους παρέα με Πακιστανούς, Αφγανούς, Γεωργιανούς και πάσης φύσεως μετανάστες που προσγειώνονται σαν ακρίδες στη χώρα σου.

Με ποιο κριτήριο μακάκα Έλληνα εξέλεξες βουλευτή τον Κουτρουμάνη, η επιτροπή του οποίου επιχείρησε να βολέψει τους παιδεραστές;

Θα σου πω εγώ μακάκα. Τον έκανες βουλευτή επειδή κελαηδούσε σαν κανάρα στα παράθυρα του Αυτιά.
Τον εξέλεξες βουλευτή επειδή τον έβλεπες στα παράθυρα του Κουρή.

 Ότι ακριβώς έκανες και με τον, κάτοικο των βορείων προαστίων πλέον, Χρήστο Πρωτόππαπα.

Ότι ακριβώς έκανες και με τον Πολυζωγόπουλο, τον Σπυρόπουλο και πάει λέγοντας.

Τους παραθυράτους του Αυτιά και του Παπαδάκη, τους εξέλεξες βουλευτές με την ίδια ευκολία που στέλνεις το αγόρι σου να το «εκπαιδεύσει» ο Ψινάκης και τη κόρη σου να βγει στο πάνελ της Βάσιας Λόη, για να λάβει κι εκείνη με τη σειρά της την αντίστοιχη "εκπαίδευση".
Κάτσε λοιπόν μακάκα  Έλληνα στον καναπέ του σπιτιού απέναντι από τη τηλεόραση. Κάθησε βουβός και άπραγος.

Ως τη στιγμή που θα διαπιστώσεις ότι εξακολουθείς να κάθεσαι στον καναπέ μόνο που ο καναπές σου θα είναι στην ύπαιθρο, κάπου στο Σχιστό και διαμέρισμά σου θα είναι ο ουρανός.

Μόνος,  εσύ και ο καναπές σου,  δίπλα στο τούνελ που σκοτώθηκε ο Αγγελόπουλος να μετράς τα άστρα και τα τσακάλια.

Κοίτα μακάκα Έλληνα κατάματα τις συνέπειες των προσωπικών σου επιλογών…

Παύλος  Τομσίδης-αναγνώστης

Όργιο παρανομιών σε ανταλλακτήρια χρυσού



Νέα λαβράκια ανακάλυψε το ΣΔΟΕ μετά από συνεχείς ελέγχους - που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη - σε 224 ανταλλακτήρια χρυσού και ενεχυροδανειστήρια σε όλη την Ελλάδα.
Ήδη την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν έλεγχοι σε 70 τέτοιου είδους καταστήματα, όπου εντοπίστηκε σειρά παραβάσεων.
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ερευνών αποδεικνύουν ότι σε ποσοστό περίπου 80% στα ανταλλακτήρια χρυσού που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κάθε γειτονιά της Αθήνας εκτυλίσσεται ένα άνευ προηγουμένου όργιο φορολογικών παρανομιών, λαθρεμπόριο χρυσού, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ ορισμένα φαίνεται να σχετίζονται και με κυκλώματα της νύχτας.

Ψήνουν» σούπερ – φόρο στα ακίνητα!



Το σχέδιο για ενοποίηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία όπως το προβάλλει προς τα έξω το υπουργείο Οικονομικών, κρύβει ένα «σούπερ-φόρο» στα ακίνητα. Έναν φόρο τον οποίο θα...
Το σχέδιο για ενοποίηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία όπως το προβάλλει προς τα έξω το υπουργείο Οικονομικών, κρύβει ένα «σούπερ-φόρο» στα ακίνητα.
Έναν φόρο τον οποίο θα πληρώνουν όλοι οι Έλληνες –ακόμη και αυτοί που έχουν αγροτεμάχια εκτός σχεδίου – όχι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, αλλά με εκκαθαριστικό σημείωμα το οποίο θα αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Ο σούπερ- φόρος θα στηριχτεί στη λογική του ΕΤΑΚ ενός φόρου που για πρώτη φορά εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή, ο φορολογούμενος θα πληρώνει με βάση τη συνολική αξία της περιουσίας του και όχι για κάθε ακίνητο ξεχωριστά, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με το χαράτσι της ΔΕΗ.
Η κλίμακα θα προβλέπει ένα πολύ μικρό αφορολόγητο –της τάξεως των 50.000-100.000 ευρώ- προκειμένου να απαλλάσσεται ουσιαστικά μόνο η πρώτη κατοικία ή ένα τμήμα της πρώτης κατοικίας για όσους διαμένουν σε σπίτια μεγαλύτερης αξίας. Από αυτό το ύψος και πάνω, θα επιβάλλεται φόρος με

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί ! Θα έχουμε γεγονός η όχι στο Ηφαίστειο της Σαντορίνης ?



 Κυριολεκτικά Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγή η Ελλάδα απ' όποια σκοπιά και να το δει κάποιος. Από οικονομικής άποψης το έχουμε αναλύσει τόσο πολύ που δεν πάει άλλο. Από Γεωλογικής θα σας παραθέσουμε ένα παζλ αποδείξεων πέραν κάθε αμφιβολίας και κριτικής με την γλώσσα που μόνο ένα ελεύθερο blog μπορεί να χρησιμοποιήσει.

 Στις 21 Αυγούστου  είχαμε επισημάνει με σχετική ανάρτηση μας (*1) πως, η εγκατάσταση
5 ! παρακαλώ, νέων σεισμογράφων στο νησί της Σαντορίνης είχε προκαλέσει ανησυχία ! Στον Πρ. Ηλία, στην Θηρασιά, στην Οία,στο Ακρωτήρι και στον Κερτεράδο, όπως δείχνει και ο σχετικός χάρτης.
  Λίγο αργότερα ήρθε η εγκατάσταση άλλων 2 σεισμογράφων, ενός μέσα στο Δημαρχιακό μέγαρο του Αγ. Νικολάου Λασιθίου και ενός στην Σητεία. Η κατανομή αυτή των νέων σεισμογράφων δημιουργεί την αίσθηση ότι κάτι αναμένουν ανάμεσα σε αυτόν τον γεωλογικό χώρο.
 Με την πάροδο σήμερα 6 μηνών τα γεγονότα έρχονται να επιβεβαιώσουν την υποψία. Μια σειρά γεγονότων έρχεται να επιβεβαιώσει ότι στον υποθαλάσσιο χώρο από την Σαντορίνη έως και την Κρήτη διαδραματίζεται μια αλληλουχία γεωλογικών ανακατατάξεων.
 Πολλά site και blogs όπως και εμείς (*2) έκαναν αναφορές για ένα περίεργο φαινόμενο που έκανε την θάλασσα να κοκκινίσει και τα ψάρια να εξαφανιστούν και με αφορμή μια σειρά μικροσεισμών το θέμα βγήκε στην επιφάνεια ίσος και με άκομψο τρόπο.
 Στις 24 Ιανουαρίου για πρώτη φορά επίσημα βγαίνει σεισμολόγος να μιλήσει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" (σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε ότι, με e-mail μας, είχαμε ενημερώσει για τα τεκταινόμενα στην Σαντορίνη,

Η κυβέρνηση Παπαδήμου ψήφισε διεθνή συμφωνία για φίμωση του διαδικτύου




Tα περισσότερα ιστολόγια δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την σημαντική και ανησυχητική αυτή είδηση...

Χθες (26/1/2012) στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη συμφωνία ACTA, για τα "πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο", που στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση, ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος.

Πέντε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Σλοβακία) δεν την υπέγραψαν, είτε επειδή διαφωνούσαν, είτε επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους.

Οι εδώ πολιτικοί μας θεωρούν πρόβατα και την υπέγραψαν χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος... Τον

Δημήτρης Μητροπάνος: «Κλωτσηδόν έπρεπε να διώξουν το Γιωργάκη και αυτοί το συζητάνε»



Αν έκλεινε κάποιος σε ένα πακέτο πέντε- δέκα μελωδίες που να θυμίζουν Ελλάδα, μία απ’ αυτές θα ήταν τα ζεϊμπέκικα του Μητροπάνου. Αν ήθελε κάποιος να εξηγήσει τι εννοούμε όταν λέμε απλός, γνήσιος και καθαρός λαϊκός τραγουδιστής θα μίλαγε για τον Μητροπάνο. Ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής δεν χρειάζεται συστάσεις σε κανένα κοινό. Ούτε σε εκείνους που ακούνε έντεχνα, ούτε στους άλλους που απορρίπτουν τα λαϊκά, ούτε στους ροκάδες, ούτε στους εναλλακτικούς. Τον Μητροπάνο τον ξέρουν όλοι. Ξέρουν τα τραγούδια του, αναγνωρίζουν την φωνή του.
Άνθρωπος ανοιχτός για όποιον τον γνωρίσει πρώτη φορά, φιλόξενος και ευγενικός. Με εκείνη τη βαθιά και βαριά φωνή εξηγεί με πάθος τις απόψεις του για όλα τα θέματα. Γιατί ενδιαφέρεται για όλα και, κυρίως, για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Είναι κι αυτός θυμωμένος, επικριτικός με τους πολιτικούς, με τις υποσχέσεις, με τις χαμένες ελπίδες. Σου δίνει την εντύπωση ότι θέλει να μιλήσει μόνο γι’ αυτά. Ολοκληρώνοντας μια τέτοια κουβέντα φεύγεις με την πεποίθηση ότι αν η οργή του ήταν μελωδία θα ήταν ένα βαρύ βαρύ ζεϊμπέκικο.

Είστε θυμωμένος με αυτό που ζούμε σαν Έλληνες;
Χρόνια είμαι, δεν είμαι τώρα. Απλώς τώρα μαζεύτηκαν πολλά.
Τι σκέφτεστε;
Ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Αλλά αυτό που με εξοργίζει αφάνταστα είναι ότι παίζουν με τη νοημοσύνη μου. Είναι όλοι τους θρασείς. Τις προάλλες άκουγα τον Παπανδρέου που έλεγε πως όταν μας είπε «λεφτά υπάρχουν» δεν εννοούσε αυτό που εννοούσαμε εμείς. Το θέμα είναι ότι καταλάβαμε αργά τι εννοούσε. Τα είχε κανονίσει όλα από πριν με το ΔΝΤ. Ο λαός, όμως, με αυτό το «λεφτά υπάρχουν» τον τίμησε, του έδωσε 160 βουλευτές. Μπορούσε να κάνει ένα νόμο στη Βουλή, να τον περάσει και να πάρει τα λεφτά από αυτούς που έχουν, αυτό που προσπαθεί σήμερα να μας πείσει ότι τέλοσπάντων εννοούσε και να τελείωνε το πράγμα. Απλά δεν είχε διάθεση. Η μόνη διάθεση που είχε ήταν να τα πάρει από το ΔΝΤ και μετά δεν τον ενδιέφερε τι θα γίνει. Γιατί και τότε που τέθηκε θέμα πτώχευσης ας το συζητάγαμε. Εξάλλου και τώρα θα πτωχεύσουμε. Η διαφορά είναι ότι τώρα θα μας ζητήσουν να υποθηκεύσουμε την Ακρόπολη, τα νησιά, τους φυσικούς πόρους μας. Όλα, τα πάντα. Τώρα η πτώχευση θα είναι και αρπαγή.
Μόνο η κυβέρνηση των τελευταίων δύο ετών ευθύνεται για την κατάσταση;
Όχι βέβαια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται γιατί, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε χιλιάδες πράγματα και παραλείψεις, πήγε να κάνει  και ένα καλό. Πήγε να ανοίξει τη συνεργασία

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

«Αρχίζει να φουσκώνει … το κέικ της Σαντορίνης» «Οι σεισμοί δεν προειδοποιο


Φ.Βαλλιανάτος: «Αρχίζει να φουσκώνει … το κέικ της Σαντορίνης»

«Οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο όμως προειδοποιεί» – Παραμόρφωση στο ηφαίστειο της Σαντορίνης αναφέρει ο καθηγητής του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης.

«Οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο όμως … προειδοποιεί» – είπε το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου, ο καθηγητής του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Φίλιππος Βαλιανάτος, αναφερόμενος στην πρωινή ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην Κρήτη αλλά και την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Σαντορίνης.
Όπως αναφέρει το cretalive.gr, o κ.Βαλλιανάτος ανέφερε ότι ο σεισμός είναι μεν ένας φυσιολογικός σεισμός για τα δεδομένα της Κρήτης, αυτό που προβληματίζει, δε, είναι η ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο. «Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αρχίζει να φουσκώνει … το κέικ της Σαντορίνης» – είπε ο Φ.Βαλλιανάτος, παρομοιάζοντας το ηφαίστειο με ένα κέικ, το οποίο έχει παραμορφωθεί φουσκώνοντας.
Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην ευρύτερη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο 6μηνο στην περιοχή της Σαντορίνης, όπου μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 20 σεισμικές δονήσεις, εντάσεως ως και 3,5 ρίχτερ, οι οποίες, όμως, σύμφωνα με τον κ. Βαλλιανάτο συνιστούν μια προειδοποίηση ότι ενδέχεται «κάτι να συμβεί», ενώ παραπέμπει στη δεκαετία του ’50, οπότε είχε παρουσιαστεί ένα παρόμοιο φαινόμενο που είχε «φέρει» έναν πολύ ισχυρό σεισμό.
Τί γίνεται με την Κρήτη; «Όταν παίρνει φωτιά το σπίτι του γείτονα, φυσικό είναι να ανησυχείς κι εσύ» – είπε ο Φ.Βαλλιανάτος, τονίζοντας ότι αν και οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο προειδοποιεί! Όπως είπε, οι αρχές έχουν ήδη ειδοποιηθεί, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι και να έχουν εξετάσει σενάρια και τρόπους αντίδρασης, γιατί ακόμη και η πιο «απλή» εκδοχή, το να αρχίσει να βγαίνει τέφρα από το ηφαίστειο, θα έχει συνέπειες, επηρεάζοντας – αν μη τί άλλο – τα αεροπορικά δρομολόγια.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

CATASTROIKA....Ερχεται!!!!!!!!!!!!!!

Το ΛΑΟΣ τα βάζει και με τον Αγγελόπουλο! Ήμαρτον!



aggelopoulos
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Δόλλης στη Βουλή νωρίτερα αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά του σκηνοθέτη Θ. Αγγελόπουλου με δήλωσή του που έλεγε:
«Χάθηκε ο μεγάλος δημιουργός όπως τον αποκαλεί η “Φιγκαρό”, ο σκηνοθέτης της ευρωπαϊκής μελαγχολίας κατά την “Ελ Παΐς”, ο μετριοπαθής αλλά ασυμβίβαστος για τη βρετανική “Telegraph” και για τη “Stampa” ο σκηνοθέτης που αφηγήθηκε την πιο αληθινή Ελλάδα με ένστικτο και ευαισθησία που κάνουν ένα σκηνοθέτη μεγάλο δημιουργό. Ήταν μία μεγάλη μορφή του παγκοσμίου πολιτισμού. Θα ήθελα να δώσουμε τα συλλυπητήριά μας και την αγάπη μας στην οικογένειά του».
Τον άκουσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλ. Πολατίδης και είπε να κάνει κι αυτός μία παρέμβαση. «Κάνατε μια αναφορά στο νυν αποθανόντα σκηνοθέτη, τον αείμνηστο Αγγελόπουλο. Έδωσε τη δική του οπτική. Δεν ήταν η οπτική της Ελλάδας. Ήταν η οπτική ενός συγκεκριμένου ακραίου τμήματος της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς, ειδικά μετά το 1990», είπε.
«Είδαμε άλλωστε χθες στην τηλεόραση αποσπάσματα: “η Ελλάδα πεθαίνει, ας τη βοηθήσουμε να πεθάνει γρήγορα”, “το μετέωρο βήμα του Πελαργού”, που ήταν στην ουσία η κατάργηση των συνόρων. Είχε μια δική του οπτική και θα κριθεί ούτως ή άλλως, όπως θα κριθούμε όλοι μας από την ιστορία. Ας μην υπερβάλλουμε τη στιγμή που έφυγε από κοντά μας. Άλλωστε και ο ίδιος προς το τέλος της ζωής του σε συνεντεύξεις που έδωσε τα τελευταία χρόνια κράτησε κάποιες αποστάσεις για το έργο του, το οποίο από ορισμένο τμήμα της ακραίας Αριστεράς υμνείται», ανέφερε τέλος.

ΠΑΝΟ ΓΙΑ...ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Σ


Πανό ανάρτησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, διαμαρτυρόμενοι προς τους δύο Υπουργούς, Γερουλάνο και Παπουτσή, στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανιώνιο στο "Γ. Καραϊσκάκης".



Τα πανό με πολιτικό περιεχόμενο στο Φαληρικό γήπεδο ήταν τέσσερα και αναλυτικά έγραφαν:


"Άλλοι τα σπάνε και τη βγάζουν καθαρή
και άλλοι πάνε γήπεδο και μπαίνουν φυλακή"

"Κάτω η Χούντα"

"Γερουλάνε, Παπουτσή, Αστυνομία, Γιάννενα δεν είδαμε καμιά ισονομία"

"Προστάτης του Πολίτη και του Πολιστισμού ή το Γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού;"

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: ανάκληση της απαγόρευσης ζητούν οι εισαγωγείς



Χαρακτηρίζουν λανθασμένη την απόφαση του ΕΟΦ να πωλείται μόνο στα φαρμακεία

Την ανάκληση της απόφασης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) για την πώληση των νικοτινούχων ουσιών ηλεκτρονικού τσιγάρου μόνο από φαρμακεία, ζήτησε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) κ. Δ. Πετρόπουλος.


«Η απόφαση του ΕΟΦ να απαγορεύσει την πώληση υγρών ηλεκτρονικού τσιγάρου που περιέχουν νικοτίνη, κατατάσσοντάς τα στην κατηγορία των φαρμάκων, είναι εντελώς λάθος και σε νομικό και σε δεοντολογικό επίπεδο. Το τι είναι φάρμακο, το αναφέρει η ιδρυτική πράξη του ΕΟΦ, οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Και καμία από τις διατάξεις αυτές, δεν καταδεικνύει τα προϊόντα αυτά ως φάρμακα», τόνισε.

Ο κ. Πετρόπουλος επικαλέστηκε αποτελέσματα ερευνών, σύμφωνα με τα οποία το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι λιγότερο επιβλαβές για τον οργανισμό από το κανονικό τσιγάρο. «Είναι συνεπώς παράδοξο η ελληνική πολιτεία να μην έχει κανένα περιορισμό στο εμπόριο του κανονικού τσιγάρου και να θέτει περιορισμούς στο λιγότερο επιβλαβές ηλεκτρονικό τσιγάρο», πρόσθεσε.

Ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε επίσης «να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση με την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, για μια συνολική ρύθμιση του χώρου του ηλεκτρονικού τσιγάρου», και μέχρι την ολοκλήρωσή της να κυκλοφορούν ελεύθερα τα προϊόντα.

tovima.gr

Δεν δέχθηκαν το ΣΔΟΕ στο Άγιο Όρος!



Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, το ΣΔΟΕ θέλησε να κάνει έφοδο στο Άγιο Όρος για να ελέγξει την πρόοδο των έργων. Τα έργα πραγματοποιήθηκαν κυρίως με κοινοτικά κονδύλια.



Έτσι λοιπόν, το πρωί της Δευτέρας ο προϊστάμενος του σώματος δίωξης οικονομικών εγκλημάτων ήρθε σε επαφή με την επιστασία του Αγίου Όρους θέτοντας επίσημα το αίτημα για έλεγχο των ιερών μονών.

Αργότερα όμως μετά από συνάντηση των εκπροσώπων των μονών στις Καρυές αποφασίστηκε να μην επιτρέψουν τον έλεγχο αν δεν τους δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις από το ΣΔΟΕ!

Προς Ψυτάλλεια μεριά θα οδεύσουν μάλλον τα λύματα του δήμου.


www.HARVAT(I).com-com: Την αποτελεσματικότητα, την διαφάνεια και την εύρυθμη λειτουργία, της επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζήλωσαν καθώς φαίνεται ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και αποφάσισαν να…..ανταμείψουν την προσπάθεια κόπτοντας…..μηνιάτικο στον εκάστοτε πρόεδρο

Written By ΠΑΛΛΗΝΗ PRESS on Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012 | 11:40 μ.μ.

χωρίς τίτλο
  • Προς Ψυτάλλεια μεριά θα οδεύσουν μάλλον τα λύματα του δήμου. Η αλλαγή του…δρομολογίου έγινε με απόφαση της ΕΥΔΑΠ, ύστερα φυσικά και από παρέμβαση και πρόταση της δημοτικής αρχής δια του δημάρχου. Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται ως θετική καθώς οριστικοποιείται ο τόπος υποδοχής των λυμάτων, βασικότατος παράγων για την υλοποίηση του έργου. Τέτοιες επιτυχίες που υπερβαίνουν τα απλά διαχειριστικά καθήκοντα του δημάρχου και των μελών της διοίκησης πρέπει να μνημονεύονται.

  • Οι αυξήσεις παροχών από δημόσιους φορείς, σε περιόδους κρίσεων σαν αυτές που αντιμετωπίζει η χώρα μας και βιώνουν οι πολίτες, δεν δηλώνουν μόνο απύθμενο θράσος, αλλά συνιστούν και χαρακτηριστική ασέβεια!

  • Ασέβεια προς τους χιλιάδες απολυμένους, ασέβεια προς τους άνεργους νέους επιστήμονες και μη, ασέβεια προς τους συνταξιούχους, ασέβεια προς τους εργαζόμενους οικογενειάρχες και το χειρότερο, έλλειψη αυτοσεβασμού όταν μάλιστα αποφασίζουν για την…..πάρτη τους.

  • Η έλλειψη αυτοσεβασμού γενικά, κυρίως όμως από τους προσωρινούς εντολοδόχους του λαού, εκτός από την διαχειρίσιμη ατομική τους εικόνα, που ουδόλως μας ενδιαφέρει, καθίστανται επικίνδυνοι και πλειοψηφικά συνένοχοι στην κοινωνική παθογένεια……

  • Οι λόγοι, εν πάση περίπτωση, που μπορεί να επικαλεστεί μια διοίκηση προκειμένου να δικαιολογήσει αύξηση παροχών, είναι συγκεκριμένοι, κοινά αποδεκτοί και συμπυκνώνονται σε: α) Αυτούς που απορρέουν από διατάξεις νόμων. β) Αυτούς που προβλέπονται από συλλογικές συμβάσεις. γ) αυτούς που ισχύουν για αύξηση της αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας και δ) στην επίτευξη αυστηρά καθορισμένων στόχων.

  • Κατά μείζονα λόγο η θεσμοθέτηση νέας κατηγορίας παροχών και μάλιστα σε περιόδους καθολικής λιτότητας και εθνικής ανάγκης για μείωση δαπανών, μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο στην περίπτωση που δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει μια απολύτως απαραίτητη υπηρεσία.

  • Την αποτελεσματικότητα, την διαφάνεια και την εύρυθμη λειτουργία, της επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζήλωσαν καθώς φαίνεται ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και αποφάσισαν να…..ανταμείψουν την προσπάθεια κόπτοντας…..μηνιάτικο στον εκάστοτε πρόεδρο στο…….όνομα της σημερινής Μικράς (προεδρίνας). Με το μπαρδόν Μικρο-μέγαλης (προεδρίας) θέλαμε/νε πούμε……

  • Ε! Κοντά στην…..Γλάστρα ποτίζεται και ο βασιλικός! Μπαρδόν, σόρυ μάλλον ανάποδα το λένε! Αν και δεν έχει τόση σημασία η θέση, μπορεί όμως να έχει κάποια ουσία..… στάση.

  • Με τούτα και με τ΄ άλλα λοιπόν, αποφασίσανε οι κύριοι της πλειοψηφίας να υπερψηφίσουν την πρόταση και να…κόψουν μηνιάτικο σε όλους τους νυν προέδρους των Ν.Π με την…. ανιδιοτελή προοπτική ότι θα το λαμβάνουν και οι προσεχείς πρόεδροι που θα διαθέτουν τα ίδια με την σημερινή….. προσόντα.

  • Αντί να εξοικονομήσουν πόρους καταργώντας την απόλυτα ρουσφετολογική θέση του συμ-παραστάτη και μία τουλάχιστον θέση αντιδημάρχου, επιβάρυναν τον δήμο με το ποσό των 35.000,00 ευρώ περίπου κατ΄ έτος! Μια αναπροσαρμογή της οργανωτικής δομής του δήμου, με αξιοποίηση του προσωπικού, μπορεί να αποδώσει καλλίτερα αποτελέσματα. Η….γλάστρα π.χ μπορεί να ποτίζεται και χωρίς θεσμοθετημένο νερουλά……

  • Όχι δεν θελήσαμε να μάθουμε το ακριβές μηνιάτικο, πάντως κάποιος σύμβουλος, με αινιγματικό τρόπο, μας άφησε να υποθέσουμε ότι αρκεί για την συντήρηση μιας γκαρσονιέρας…….

  • Ποιοι είναι οι κύριοι που κόψανε μηνιάτικο για πάρτη τους; Μα οι ίδιοι που κόψανε κουστούμι για πάρτη μας! Το χαράτσι των δημοτικών τελών δεν το προβάρατε ακόμη; Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο ελιγμός που κάνατε, όταν προ μηνών είχε πέσει η ίδια πρόταση στο τραπέζι, ήταν απίθανη, ζογκλερική θα λέγαμε….

  • Επειδή τότε κρατήσαμε…πισινή που λένε και δεν σας επαινέσαμε, τώρα δεν έχουμε κανένα λόγο αμφιβολίας, Μπράβο λοιπόν! Εύγε! Και σανό-τερα! Και πούσαστε, Ακάκιοιοιιι Καλοί μας άνθρωποιοιι! Ευαίσθητα τέκνα του δήμου! Τα μακαρόνια να είναι από το κοινωνικό παντοπωλείοοοο!

  • Βέβαια σύμφωνα με δια-σταυρωμένες πληροφορίες, ο Θόδωρος τα΄ χωσε στην επιπόλαιη λίαν επιεικώς Μικρά (το δέμας) κατά την τελευταία σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της επιτροπής για την προσβολή των μελών και του δήμου. Αναμενόμενο για όσους γνωρίζουν τον Θόδωρο (αν και είχε αλλάξει το…χρώμα του) , τις απόψεις του για την διαφάνεια και τον επαγγελματισμό του.

  • Μια συμβουλή μόνο για όποιον λαμβάνει , άλλωστε όσοι τερματίζουν την επαγγελματική τους πορεία μόνο αυτό μπορούν να κάνουν,!

  • Κάποιοι από σας φίλοι αναγνώστες, πιθανόν να περιμένατε να αναφερθούμε και σε κάτι……πικάντικο που κυκλοφορεί τελευταία από……στόμα σε στόμα όπως η φήμη! Δεν θα το δια-πράξουμε όμως, όχι τόσο από έμφυτη σεμνοτυφία, αλλά όταν τα άτομα που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν το δημόσιο βίο ξεπερνούν τα εσκαμμένα, όταν προτάσσουν, ως αρχές, τον ξεπεσμό και την ξεφτίλα, αυτό που τους πρέπει είναι να απομονώνονται μόνοι στην κατάντια τους……

  • Δεν είναι τυχαίο αγαπητοί φίλοι το ότι η αναφορά για την ανάγκη εμφανούς εντιμότητας έγινε για την γυναίκα του Καίσαρα. Η σημειολογική σημασία της φράσης:, αντανακλά στην εν γένει συμπεριφορά που επιβάλλεται να έχουν τα δημόσια άτομα. Διαφορετικά θα αναφερόταν στην γυναίκα του Μήτσου, του Κώτσου ή του Κίτσου…..


    Ανατολική Ακτή Αττικής

  • ILO: Οι χαμηλοί μισθοί στη Γερμανία προκάλεσαν την κρίση του ευρώ


    Η Γερμανία μπορεί να είναι η χώρα που συμβάλλει περισσότερο στα πακέτα διάσωσης των χωρών της ευρωζώνης, ίσως όμως να πληρώνει απλώς ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε. Πρόκειται για το συμπέρασμα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), σύμφωνα με την οποία η γερμανική πολιτική της συγκράτησης των μισθών τις τελευταίες δεκαετίες έχει πλήξει τους γείτονές της, συμβάλλοντας στη σημερινή κρίση χρέους της ευρωζώνης.

    Ενώ ο βιομηχανικός γίγαντας Γερμανία επικεντρώνεται στην εξαγωγή των προϊόντων του, οι χαμηλοί μισθοί στη χώρα έχουν περιορίσει την εγχώρια ζήτηση, με αποτέλεσμα άλλες χώρες να μην καταφέρνουν να πωλούν στους Γερμανούς όσα αγοράζουν από αυτούς. Σύμφωνα με την ILO, οι εμπορικές ανισότητες αποτελούν έναν από τους λόγους της σημερινής κρίσης στην ευρωζώνη.

    Δημοσιεύοντας τις Διεθνείς Τάσεις Απασχόλησης για το 2012, η ILO υποστηρίζει ότι οι πολιτικές μείωσης των μισθών τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ιδιαιτέρως υπό την καγκελαρία του Γκέρχαρντ Σρέντερ, που ηγείτο του συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών - Πρασίνων ως το 2005, έχουν ευνοήσει σημαντικά τη γερμανική βιομηχανία εξαγωγών.

    «Η αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα των Γερμανών εξαγωγέων έχει ταυτοποιηθεί ως η δομική αιτία πίσω από τις πρόσφατες δυσκολίες της ζώνης του ευρώ», αναφέρει η έκθεση.

    «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει δημιουργήσει συνθήκες για μια παρατεινόμενη οικονομική "βουτιά", καθώς τα υπόλοιπα κράτη - μέλη βλέπουν ολοένα και περισσότερο τη βίαιη υποχώρηση των μισθών ως τη λύση στην απώλεια της ανταγωνιστικότητάς τους», προσθέτει η ILO.

    Το 2010, η γερμανική στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν μόλις κατά 21,8% μεταξύ 2000 και 2010, την ώρα που ο μέσος όρος σε ολόκληρη την ευρωζώνη των 27 ανερχόταν σε 35,5%. Λαμβάνοντας υπόψη τους πραγματικούς μισθούς, διαπιστώνεται στασιμότητα, σε συνδυασμό με μια πραγματική υποχώρηση μεταξύ 2004 και 2008.

    Σύμφωνα με την έκθεση, η εγκατάλειψη από τη Γερμανία της πολιτικής των χαμηλών μισθών, θα δημιουργούσε «θετικές συνθήκες διάχυσης στην υπόλοιπη Ευρώπη».

    Στον εισαγγελέα 30 αγρότες για ψευδείς δηλώσεις καλλιέργειας βαμβακιού


    Στον εισαγγελέα παραπέμπονται με απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Μπατζελή, 30 αγρότες που δήλωναν ψευδώς ότι καλλιεργούν βαμβάκι, σε εκτάσεις που δεν φυτρώνει τίποτα.
    Η παραπάνω περίπτωση αφορά την περιοχή Σκούρτα στη Βοιωτία. Ανάμεσα στους 30 που εισέπρατταν και επιδοτήσεις είναι ένας που είναι συνδικαιούχος σε 10 τραπεζικούς λογαριασμούς.
    Μετά την αποκάλυψη της παραπάνω υπόθεσης, δόθηκε εντολή για επανείσπραξη των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και διαβίβαση του φακέλου για περαιτέρω ενέργειες στη Δικαιοσύνη.

    Πρόσκληση για τον εορτασμό του Αγίου Τρύφωνος, Πολιούχου Παλλήνης

    Πρόσκληση για τον εορτασμό του Αγίου Τρύφωνος, Πολιούχου Παλλήνης

    ΜΑΡΙΖΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: Πρόσκληση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας ...

    ΜΑΡΙΖΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: Πρόσκληση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας ...: Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 στα γραφεία του Συλλόγου «Μάριζα» στην παιδική χαρά, ο εξωραϊστικός και εκπολιτιστικός σύλλογος «Μ...

    Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

    Ελέγξτε τα apps του Facebook


    0
    Γράφουμε αλλού για τις ανησυχίες περί προσωπικών δεδομένων στο Facebook και για το σχετικό... ευρωπαϊκό κίνημα που προσπαθεί να ξεκινήσει ένας αυστριακός χρήστης. Επίσης με στόχο την προάσπιση των προσωπικών δεδομένων  αλλά αυτή τη φορά απέναντι στα διάφορα apps που τρέχουν στην πλατφόρμα του Facebook, κινήθηκε και ένας αμερικανός developer, οΤσαντ Σελφ, όμως αντί για τη συλλογική δράση προτείνει μια πιο ατομική λύση, τουλάχιστον για όσους χρησιμοποιούν τον Chrome: το plugin fPrivacy το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίσει τις... ελευθερίες των app που εγκαθιστά πάνω από τη σελίδα του στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, ανεξάρτητα από τα permissions που δίνει το ίδιο το Facebook.
    Όπως προειδοποιεί ο δημιουργός του, το fPrivacy μπορεί να κάνει κάποια apps να μπλοκάρουν αλλά όντας φρέσκο ακόμα (μόλις σε έκδοση 0.2.1) αναμένεται να λειτουργήσει καλύτερα στο μέλλον. Παρότι, δε, είμαστε υπέρ των ομαδικών προσπαθειών, δεν μπορούμε παρά να επικροτήσουμε και την ατομική υπευθυνότητα.