Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Σάλος με το λογισμικό παρακολούθησης των smartphones - Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πολιτικών εκβιασμών - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ;;;;


  - Τουλάχιστον 1.500 άτομα έχουν αγοράσει το λογισμικό κατασκοπείας από τον 33χρονο ντετέκτιβ

- Οι αξιωματικοί υποστηρίζουν πως καλύτερα να επιστρέψουμε στα κινητά παλιάς γενιάς με τα πλήκτρα
- Ο υποκλοπέας έστελνε το παρακάτω μήνυμα στον στόχο του: «Γεια σου, τι κάνεις;»
- Πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των πελατών ήταν εταιρείες και δικηγορικά γραφεία

Μετά τη σύλληψη του 33χρονου ντετέκτιβ ο οποίος πουλούσε λογισμικό επιχειρηματικής, επαγγελματικής και εμπορικής κατασκοπείας, οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνειδητοποίησαν ότι έσκασε στα χέρια τους μία βόμβα που αφορά την παρακολούθηση συνομιλιών,sms, emails από τα κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς. 

Μάλιστα, οι αξιωματικοί δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο πολιτικών εκβιασμών μέσω αυτών των συστημάτων παρακολούθησης, χωρίς ακόμα να υπάρχουν στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν.

Μετά τη νέα εξέλιξη οι αστυνομικοί λένε χαρακτηριστικά «είναι καλύτερα να επιστρέψουμε στα κινητά τηλέφωνα πρώτης γενιάς με τα πλήκτρα. Ξεκινά από 15 ευρώ η αγορά τους. Τελικά τα "χαζά" τηλέφωνα είναι τα πιο ασφαλή. Όπως και οι επικοινωνίες μέσω των εφαρμογών viber και skype». Τουλάχιστον 1.500 άτομα έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο λογισμικό από τον 33χρονο, με πολλά από τα τιμολόγια αγορά που έχει κόψει να αφορούν εταιρείες και δικηγορικά γραφεία. 

Για πρώτη φορά οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν λογισμικό για την παρακολούθηση των επικοινωνιών που γίνονται μέσω smart phones. Κάνουν λόγο για απόσυρση των «κοριών» και hi-tech μετάλλαξη των υποκλοπών. 

Ο καθένας μπορεί πλέον με ένα απλό sms που θα στείλει στο κινητό νέας γενιάς του στόχου του να παρακολουθεί τα πάντα γύρω από τις επικοινωνίες του. Επίσης, με 20 ευρώ το μήνα προς τη διαχειρίστρια εταιρεία του λογισμικού, μπορείς να κάνεις προώθηση μια ενοχλητική «απόρρητη» κλήση και σε δευτερόλεπτα να σου σταλεί πίσω ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου που σε παίρνει, ίσως και ο χρήστης του. 

Πέρα της υποκλοπής-καταγραφής της «φωνής» είχε παράλληλα τη δυνατότητα καταγραφής των γραπτών μηνυμάτων SMS, αλλά και της γεωγραφικής θέσης-εκπομπής του κινητού, εφόσον ήταν εφοδιασμένο με σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS). 

Αυτές οι δυσάρεστες αποκαλύψεις ήρθαν μετά τον εντοπισμό ενός 33χρονου ντέντεκτιβ, ο οποίος ήταν διαχειριστής της ιστοσελίδας πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού www.drindrin.gr. Μέσα από αυτή την ιστοσελίδα, οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν την «επανάσταση» στην παρακολούθηση των κινητών.

Για τουλάχιστον ένα χρόνο, ο 33χρονος, φαίνεται να έχει εξοικονομήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, με τους αστυνομικούς να αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι πάνω στο γραφείο του είχε «ψιλά»… 38.000 ευρώ. Φαίνεται πως είναι ο αποκλειστικός Έλληνας «αντιπρόσωπος» εταιρείας ξένων συμφερόντων, που προωθεί τα προϊόντα των υποκλοπών. 

Χαρακτηριστικά σε κείμενο της ιστοσελίδας του αναφέρει: «Ανεξαρτήτου δικτύου και για όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, εξελιγμένες δυνατότητες σε όσους επιθυμούν, να ελέγχουν, να καταγράφουν και να παρακολουθούν με ασφάλεια παγκοσμίως, τα μηνύματα sms, τις κλήσεις ομιλίας, τον τηλεφωνικό κατάλογο, τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τα email, το ιστορικό περιήγησης στο ίντερνετ και την γεωγραφική θέση - εντοπισμός του κινητού τηλεφώνου».

Ο υποκλοπέας έστελνε το παρακάτω μήνυμα στον στόχο του: «Γεια σου, τι κάνεις;». Όταν εκείνος το άνοιγε, αυτόματα το λογισμικό-«κοριός» εισχωρούσε στο κινητό του. Αν ο στόχος απαντούσε στο μήνυμα γιατί δεν ήξερε τον αποστολέα, ο υποκλοπέας, που πλέον είχε κάνει τη δουλειά του απαντούσε: «Συγνώμη, λάθος». 

Ο 33χρονος κατηγορούμενος είπε ότι «έκανε κοινωνικό έργο», αφού το λογισμικό μπορεί να προστατεύσει ένα παιδί από… εμπόρους ναρκωτικών και άλλους κινδύνους, όπως υποστηρίζει. Κατηγορείται για κακουργηματικές παραβάσεις που αφορούν στο απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών και στην πρόκληση για τέλεση κακουργήματος, από ενδιαφερόμενους αγοραστές συσκευών υποκλοπής τηλεφωνικών ή προφορικών συνομιλιών. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, ιδιόχειρες σημειώσεις, κατάλογος με ονόματα πελατών που είχαν προμηθευτεί ανάλογο εξοπλισμό, ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 38.200 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ποσότητα των συσκευών που έχουν διατεθεί στην αγορά.

‘’Λόφος Παλλήνης’’



 

‘’Λόφος Παλλήνης’’  Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος


    Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα



     
Παλλήνη

14/7/2012




Αγαπητοί κάτοικοι του Λόφου Παλλήνης, σας γνωστοποιούμε ότι το Εντευκτήριο του Συλλόγου μας είναι στην διάθεση σας για όλη την ημέρα και ειδικότερα των ημερών με καύσωνα, όποτε αυτό μας ζητηθεί,
στα τηλέφωνα :  6993 706949 και  6936667755.
Παρέχονται, Κλιματισμός, Τηλεόραση 42’’, καφές και Αναψυκτικά.









Με εκτίμηση,
για το Δ.Σ.









Ο πρόεδρος



Νικόλαος Μπακαλάκης

… Ουμπέρτο Εκο: πρωτο-φασισμός …


Παρά την ασάφεια αυτή, νομίζω πως μπορούμε να σκιαγραφήσουμε έναν κατάλογο χαρακτηριστικών τα οποία είναι αντιπροσωπευτικά αυτού που ονομάζω «πρωτοφασισμό», ή «αρχέγονο φασισμό». Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να οργανωθούν σε ένα ενιαίο σύστημα· πολλά απ’ αυτά αλληλοαναιρούνται, και είναι επίσης αντιπροσωπευτικά και άλλων μορφών δεσποτισμού ή φανατισμού. Η παρουσία ενός και μόνο απ’ αυτά, όμως, αρκεί για να επιτρέψει στο φασισμό να συμπτυχθεί γύρω του.
1. Το πρώτο χαρακτηριστικό του πρωτοφασισμού είναι η λατρεία της παράδοσης.Η παραδοσιαρχία, βέβαια, είναι πολύ παλαιότερη από τον φασισμό. Δεν χαρακτήριζε μόνο την αντιεπαναστατική σκέψη των Καθολικών μετά τη Γαλλική Επανάσταση, αλλά γεννήθηκε στους ελληνιστικούς χρόνους, ως αντίδραση στον κλασικό ελληνικό ορθολογισμό. Στη λεκάνη της Μεσογείου, λαοί διαφόρων θρησκειών (που οι περισσότερες απ’ αυτές είχαν γίνει δεκτές στο ρωμαϊκό πάνθεο) άρχισαν να ονειρεύονται κάποια αποκάλυψη που είχε συμβεί στην αυγή της ανθρώπινης ιστορίας. Αυτή η αποκάλυψη, σύμφωνα με τη μυστηριακή αίγλη που καλλιεργούσε η παραδοσιαρχία, είχε παραμείνει για πολύ καιρό κρυμμένη κάτω από το πέπλο γλωσσών που

Η εκκλησία στο μεταίχμιο. Από τον Άρη Αλεξανδρή.





Τρομαγμένη από την τροπή των επιστημονικών αποκαλύψεων και από τις επερχόμενες οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα χρησιμοποιήσει ανελέητα το υπέρτατο όπλο της: τον δόλιο επηρεασμό της κοινής γνώμης
Σε μια εποχή που η ηθική και η λογιστική διασάλευση προκαλούν τον επαναπροσδιορισμό κάθε πρώην ισχυρού οικονομικού παράγοντα που ενδιαφέρεται για την επιβίωσή του, ανεξάρτητα από το αισθητικό περίβλημά του, η εκκλησία ως ένας από τους βασικούς οικονομικούς κολοσσούς προσπαθεί απεγνωσμένα να ανασυνταχθεί. Ο ιδεολογικός προσανατολισμός μιας οργάνωσης και το όποιο ιστορικό της υπόβαθρο ελάχιστο ρόλο παίζουν επί της ουσίας, όταν πρόκειται για μια κανονική εμπορική επιχείρηση, που πασχίζει να διατηρήσει τα κέρδη της αλώβητα μέσα σε μία δυσμενή συγκυρία. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με έναν θρησκευτικό φορέα τα πράγματα δεν μπορούν να υπαχθούν στην

Λάστιχα αυτοκινήτου από “ρώσικα ραδίκια” αναπτύσσει η Bridgestone


 
Τα ρωσικά ραδίκια (πικραλίδες) αποτελούν ιδανική πρώτη ύλη για την κατασκευή των ελαστικών των αυτοκινήτων, όπως διαπιστώθηκε από το αμερικανικό τμήμα της ιαπωνικής
εταιρίας, Bridgestone.
Η παγκόσμια ζήτηση για ελαστικά έχει αυξηθεί και γι’αυτό το λόγο επιστήμονες και βιομηχανίες, εκτός από την εβέα, αναζητούν εκείνα τα είδη φυτών, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να αντικαταστήσουν το καουτσούκ. Σήμερα είναι γνωστά περίπου 1200 τέτοια είδη φυτών, αλλά όπως αποδείχθηκε, η μεγαλύτερη ποσότητα καουτσούκ μπορεί να παραχθεί από τα ραδίκια. Και μάλιστα, ειδικά από αυτά που βγαίνουν στη Ρωσία.
«Η Bridgestone εξακολουθεί να κάνει μεγάλες προσπάθειες για την ανεύρεση των καλύτερων εναλλακτικών επιλογών φυσικού καουτσούκ, το οποίο είναι απαραίτητο για την παραγωγή ελαστικών. Ετσι, μας χαροποίησε ιδιαίτερα η ανακάλυψη σχετικά με τα ρωσικά ραδίκια, η οποία είναι πιθανό να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού», δήλωσε ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου της εταιρίας Bridgestone Americas, καθηγητής Χιρόσι Μόουρι.
Κατά τα έτη 2012-2013, η Bridgestone πρόκειται να διεξάγει πειράματα με τα ρωσικά ραδίκια. Οι Αμερικανοί ερευνητές ήδη αναζητούν τρόπους για τη λήψη καουτσούκ σε βιομηχανική κλίμακα από το θαμνώδες φυτό γκουαγιούλ (παρθένιο), το οποίο επίσης περιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Προς το παρόν, παραδοσιακή πρώτη ύλη για την παραγωγή καουτσούκ, παραμένει το δένδρο εβέα.
Πηγή: rbth

Μήπως ο καναπές σας προσπαθεί να σας σκοτώσει;


 
Φανταστείτε μια κατάσταση όπου κυβερνητικοί αξιωματούχοι γνωρίζουν ότι ορισμένες χημικές ουσίες ευθύνονται για την πρόκληση πολύ σοβαρών ασθενειών όπως καρκίνων και
νευρολογικών προβλημάτων, αλλά είναι λίγο ως πολύ ανήμποροι να απαγορεύσουν τη χρήση τους.
Αυτή είναι σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η κατάσταση με το ρυθμιστικό πλαίσιο χρήσης χημικών ουσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στα χαρτιά, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) των ΗΠΑ έχει την εξουσιοδότηση να ρυθμίσει ή ακόμα και να απαγορεύσει τη χρήση τοξικών ουσιών.
Στην πράξη, η Αρχή συναντά τόσα πολλά εμπόδια που έχει σταματήσει το “κυνήγι” τοξικών ουσιών από το 1991, όταν δεν κατάφερε να απαγορεύσει τη χρήση αμιάντου.
Το ρυθμιστικό κενό επιχειρούν να καλύψουν περίπου 25 Πολιτείες, ωστόσο το πρόβλημα πηγάζει από την ανικανότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον να επιβάλλει το νόμο.
Πρόσφατα, σε μια σειρά άρθρων που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Chicago Tribune, αποκαλύφθηκε ότι η EPA δεν μπόρεσε να σταματήσει την ευρεία χρήση επιβραδυντικών φλόγας.
Οι εν λόγω χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται σε ο,τιδήποτε, από καλύμματα για καναπέδες έως τηλεοράσεις και αεροπλάνα, με στόχο να περιοριστεί ο κίνδυνος εκδήλωσης και επέκτασης πυρκαγιάς. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, είναι συχνά άχρηστα και χρησιμοποιούνται κατόπιν πιέσεων της χημικής βιομηχανίας.
Ορισμένα ευθύνονται για την εμφάνιση καρκίνων, άλλα κατηγορούνται για μείωση της ικανότητας αναπαραγωγής και άλλα για παχυσαρκία, άγχος και συμπεριφορικά προβλήματα.
Τα επιβραδυντικά φλόγας υποβαθμίζουν επίσης το περιβάλλον, με έρευνες να δείχνουν υψηλές συγκεντρώσεις βρωμιούχων επιβραδυντικών στην ατμόσφαιρα κοντά στις Μεγάλες Λίμνες, στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, αλλά και στην άγρια ζωή.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι η προ σαρακονταετίας απαγόρευση χρήσης επιβραδυντικών στα παιδικές πυτζάμες στις ΗΠΑ δεν εμπόδισε τη χρήση τους σε βρεφικά καροτσάκια, καθίσματα αυτοκινήτων και άλλο παιδικό εξοπλισμό από αφρό πολυουρεθάνης.
Μεγάλο στοίχημα των περιβαλλοντικών Αρχών άλλα και της κεντρικής διοίκησης στις ΗΠΑ είναι η υποχρεωτική υποβολή στοιχείωνασφάλειας και υγείας εκ μέρους των χημικών βιομηχανιών πριν τη διάθεση των προϊόντων τους στην αγορά.

Δεκαεξάχρονη μαθήτρια παράγει βιοκαύσιμα από πλαστικό


 
Μια μέθοδο παραγωγής βιοκαυσίμων από πλαστικό αναπτύσσει μια 16χρονη Αιγύπτια μαθήτρια.
Η Αζά Αμπντέλ Χαμίντ Φαϊάντ από την Αλεξάνδρια
χρησιμοποιεί έναν καταλύτη χαμηλού κόστους ο οποίος αποσυνθέτει το πλαστικό και παράγει βιοκαύσιμα.
Η Φαϊάντ κέρδισε το βραβείο European Fusion Development Agreement στον 23ο διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Φινλανδία το Σεπτέμβριο του 2011 και που συγκέντρωσε 130 διαγωνιζόμενους από 37 χώρες.
Η νεαρή Αιγύπτια θα παρουσιάσει το σχέδιό της στο Κέντρο Ενέργειας Σύντηξης του Κούλαμ στη Μεγάλη Βρετανία.
Απώτερος στόχος της είναι η εκμετάλλευση του πλαστικού στην Αίγυπτο, όπου οι καταναλώσεις είναι πολύ υψηλές πλησιάζοντας το ένα εκατομμύριο τόνους ετησίως.
Τα πλαστικά σκουπίδια θέτουν ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα στην Αίγυπτο, όπως και στις περισσότερες αναπτυσσόμενες χώρες.
Η 16χρονη Φαϊάντ ανακάλυψε ότι ο καταλύτης βεντονίτης διασπά το πλαστικό. Η αποσύνθεση του πλαστικού παράγει αέρια, όπως μεθάνιο, προπάνιο και αιθάνιο, τα οποία εν συνεχεία μετατρέπονται σε καύσιμη αιθανόλη.
“Η διάσπαση του πλαστικού και των πολυμερών για την παραγωγή βιοκαυσίμων δεν είναι καινούργια, αλλά είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ο συγκεκριμένος καταλύτης για αυτό το σκοπό” λέει η Φαϊάντ.
Η διαδικασία είναι ασφαλής και δεν συνεπάγεται την εκπομπή τοξικών αερίων στο βαθμό που τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.
Ο Μαχμούτ Ελμελαουί του Ερευνητικού Ινστιτούτου Πετρελαίου της Αιγύπτου δήλωσε πως η ιδέα της 16χρονης θα αποδειχθεί χρήσιμη σε πολλές χώρες που επιχειρούν να απεξαρτηθούν από το πετρέλαιο.
econews

Νέο ρεκόρ στην ανεργία με το ποσοστό 22,5%!!! Χωρίς δουλειά 1.110.000 άτομα


Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο εφέτος ανήλθε σε 22,5%, έναντι 16,2% τον Απρίλιο 2011 και 22% το Μάρτιο 2012. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.109.658 άτομα και αυξήθηκαν κατά 307.775 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2011 (αύξηση 38,4%) και κατά 27.493 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο εφέτος (αύξηση 2,5%).

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.813.601 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 332.535 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο πέρυσι (μείωση 8,0%) και κατά 12.827 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2012 (μείωση 0,3%). Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.360.717 άτομα.
Οι οικονομικά μη ενεργοί (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), αυξήθηκαν κατά 15.877 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2011 (αύξηση 0,5%) και μειώθηκαν κατά 2.373 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο εφέτος (μείωση 0,1%).
Ανα ηλικιακή ομάδα τα ποσοστά της ανεργίας διαμορφώνονται ως εξής:
  • Στους νέους 15- 24 ετών 51,5% (από 43,5% τον Απρίλιο πέρυσι)
  • Στις ηλικίες 25- 34 είναι 29,8% (από 22,9%).
  • Στην ηλικιακή ομάδα 35- 44 ετών 19,4% (από 13,2%)
  • Στην ομάδα 45- 54 ετών 17,2% (από 11%),
  • Στην ηλικιακή ομάδα 55- 64 ετών 13,8% (από 7,4%)
  • Και στην ομάδα 65- 74 ετών 4,1% (από 2,2%).
Στις γυναίκες η ανεργία ανήλθε σε 26% (από 19,8% τον Απρίλιο πέρυσι) και στους άνδρες στο 20% (από 13,6%).
Σε επίπεδο περιφερειών, την αρνητική πρωτιά κατέχει πλέον η Κρήτη (24,6% από 13,5% τον Απρίλιο 2011), ενώ ακολουθούν η Ήπειρος - Δυτική Μακεδονία (24,5% από 18,8%). Ακολουθούν, η Μακεδονία - Θράκη (23,9% από 18,3%), η Αττική- όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού- (23,4% από 15,4%), η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (23,1% από 16,1%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (19,2% από 14,1%) και το Αιγαίο (13% από 14%).

Νεκρός βρέθηκε ο γιος του Σιλβέστερ Σταλόνε


stallone1407
Νεκρός στο σπίτι του στο Χόλιγουντ βρέθηκε ο Σαγκ Σταλόνε γιος του διάσημου ηθοποιού ταινιών δράσης Σιλβέστερ Σταλόνε ανακοίνωσαν οι αρχές και ο δικηγόρος της οικογένειας.
Η αστυνομία και ο δικηγόρος έδωσαν αντικρουόμενες πληροφορίες για το πώς βρέθηκε νεκρός ο νεαρός Σταλόνε, πάντως η αστυνομία σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο σημάδι εγκληματικής ενέργειας.
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας ο νεαρός Σταλόνε που ήταν επίδοξος ηθοποιός και σκηνοθέτης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι από την οικονόμο.
"Είναι μια τραγωδία. Ήταν ένας νεαρός ταλαντούχος πολύ καλός σκηνοθέτης και ένα υπέροχο πρόσωπο", είπε ο δικηγόρος.
"Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, αλλά θα πρέπει να είναι κάποιο τραγικό ατύχημα. Ήταν γεμάτος ζωή Δεν ήταν καταθλιπτικός".

Η βλακεία και τα όρια






Τι γίνεται όταν η ανθρώπινη βλακεία ξεπερνάει κάποια όρια;
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παρακάτω βίντεο.


Σπύρος Κωνσταντάς: Όλες οι συζητήσεις με την REDS έγιναν στο φως….


ex078


Συνελήφθη ο Ευ. Καλούσης για παράνομη σύσταση νομικής εταιρείας


ImageΕνώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί ξανά ο πρώην δικαστικός λειτουργός Ευάγγελος Καλούσης, ο οποίος είχε εμπλακεί στο παραδικαστικό κύκλωμα και τον περασμένο Φεβρουάριο αποφυλακίστηκε.


Αυτή τη φορά συνελήφθη μαζί με άλλα δυο άτομα γιατί είχε ιδρύσει, παράνομα, δικηγορική εταιρεία και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα αδικήματα της αντιποίησης της άσκησης δικηγορίας και της άμεσης συνέργειας σε αυτή.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα το πρωί της Πέμπτης, παρουσία εισαγγελέα, στα γραφεία της νομικής εταιρείας όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και οι τρεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο ένας από τους συλληφθέντες «χωρίς να έχει δικηγορική ιδιότητα προέβη προ τριμήνου στη σύσταση και λειτουργία νομικής εταιρείας εμπορικού χαρακτήρα, με έδρα την περιοχή Αθηνών, στην οποία παρείχαν τις υπηρεσίες τους δύο δικηγόροι. Επιπλέον, ανάρτησαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδα, στην οποία ανέφεραν την παροχή δικηγορικών υπηρεσιών, οι οποίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορούν να παρασχεθούν μόνο από δικηγόρο ή δικηγορική εταιρεία, απαγορεύοντας κάθε συμμετοχή σε αυτήν προσώπων που δεν έχουν τη δικηγορική ιδιότητα».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλούσης ήταν από τους πρωταγωνιστές του παραδικαστικού κυκλώματος που έδρασε την περασμένη δεκαετία μέσα στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Αρχικά είχε καταδικαστεί το 2008 σε κάθειρξη 20 ετών, ποινή η οποία στην πορεία μετατράπηκε σε κάθειρξη 12 ετών, ενώ αποφυλακίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.

Για το θέμα της σύστασης της νομικής εταιρείας είχε υπάρξει αντίδραση στις αρχές του μήνα από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Γιάννη Αδαμόπουλο, ο οποίος ζητούσε άμεση εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να παύσει η λειτουργία της νομικής εταιρείας που έχει ιδρύσει Ευάγγελος Καλούσης. Επίσης είχε κατατεθεί και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τον ΔΣΑ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρονταν σε σχετική ανακοίνωση, ο ΔΣΑ με ιδιαίτερη έκπληξη έγινε τις τελευταίες ημέρες μάρτυρας «της έναρξης λειτουργίας συγκεκριμένης ιστοσελίδας προβολής μιας "νομικής εταιρείας εμπορικού χαρακτήρα", όπως επί λέξει αναφέρεται στην εισαγωγή της, με την επωνυμία ''Kaloussis & Partners'' και έδρα την Αθήνα, μιας εταιρείας συμφερόντων αποπεμφθέντος από το δικαστικό σώμα πρώην δικαστικού λειτουργού, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου της 16.6.2005, λόγω προηγηθείσας καταδίκης αυτού για πλήθος αδικημάτων σχετικών με τη μέχρι τότε άσκηση των καθηκόντων του».

Ο κ. Αδαμόπουλος ανέφερε ότι «η ίδρυση, λειτουργία και προβολή της εν λόγω εταιρείας από πρόσωπο στερούμενο της ιδιότητας του δικηγόρου, αποτελεί αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος, δηλαδή ενέργεια παράνομη, καθώς οι περιγραφόμενες στην εν λόγω ιστοσελίδα υπηρεσίες προσιδιάζουν μόνο στο δικηγορικό λειτούργημα».

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, συνέχιζε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, «η επιμέλεια των υποθέσεων των πολιτών όχι μόνον ενώπιον των δικαστηρίων αλλά και ενώπιον των διοικητικών αρχών, αποτελεί έργο που ανήκει αποκλειστικά στους δικηγόρους, δεδομένου ότι αυτοί - λόγω της ειδικής επιστημονικής και επαγγελματικής τους κατάρτισης - είναι ικανοί και κατάλληλοι προς πληρέστερη κατανόηση και ευστοχότερη διεξαγωγή των υποθέσεων ενώπιον των προαναφερθεισών αρχών».

Παράλληλα, ο κ. Αδαμόπουλος ζητούσε «να κινηθούν επειγόντως από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να παύσει στο μέλλον η διάπραξη ανάλογων αδικημάτων, να τερματιστεί η λειτουργία όχι μόνον της εν λόγω ιστοσελίδας, αλλά και της ίδιας της ως άνω ''νομικής εταιρείας'' και να λάβει τέλος η παραπλάνηση των πολιτών και η θέση υπό διακινδύνευση του δικαιώματός τους για αποτελεσματική προσφυγή στη Δικαιοσύνη και ικανοποίηση των συμφερόντων τους».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

ΑΠΕ/ΔΕΗ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΑΠΕ/ΔΕΗ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: 11-7-2012 Η πλήρης ιδιωτικοποίηση του τομέα της ενέργειας είναι καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά ...

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

«Όλοι μαζί τα αποφασίσαμε»: Άκης καλεί... παρελθόν


Τόσο τον πρώην πρωθυπουργό, όσο και άλλους υπουργούς μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999 καλεί ως μάρτυρες για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση των δικηγόρων του κατατέθηκε επείγουσα αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή και ζητούν την εξέταση ως μαρτύρων των μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου εκείνης.

Πρόκειται για τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου και τους πρώην υπουργούς Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Κώστα Λαλιώτη και Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δικηγόρων του Άκη Τσοχατζόπουλου η απόφαση ήταν συλλογική καθώς όλοι είχαν υπογράψει την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την προμήθεια των υποβρυχίων.
Η ανακοίνωση

1. Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι του πρ. Υπουργού κ. Α.-.Α. Τσοχατζόπουλου (προσωρινά κρατούμενου από 11.4.2012) κ.κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Παγορόπουλος, Ιωάννης Νικόλαου, Γρηγόριος Τσόλιας κατέθεσαν σήμερα 12.7.2012 επείγουσα αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή του ν. 4022 και ζητούν την εξέταση ως μαρτύρων των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. της περιόδου 1998-1999, καθώς και αξιωματούχων εκείνης της περιόδου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

2. Η εξέταση των εν λόγω προσώπων κρίνεται στην παρούσα φάση της εν εξελίξει ευρισκομένης τακτικής ανακρίσεως εντελώς απαραίτητη. Και τούτο γιατί έτσι η διερεύνηση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου ουσιαστικοποιείται πλήρως, αφού τα ως άνω πρόσωπα μετείχαν ή προετοίμασαν ((σ)τη λήψη των υπό εξέταση ομοφώνων αποφάσεων του ΚΥ.Σ.Ε.Α. για προμήθεια των 4 υποβρυχίων «214» για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Διευκρινίζεται ότι το ΚΥ.Σ.Ε.Α. με διαδοχικές ομόφωνες αποφάσεις του ενέκρινε την αγορά των 4 υποβρυχίων. Είχε προηγηθεί η κατά νόμο αναγκαία υπηρεσιακή και ιεραρχική προετοιμασία από το Πολεμικό Ναυτικό (αρμόδιες υπηρεσίες και συμβούλια) και από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της προτάσεως του Σ.ΑΜ., με τον Υ.ΕΘ.Α. κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλο προς το ΚΥ.Σ.Ε.Α.

Η τελευταία σχετική απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. (26.7.1999) οδήγησε στην υπογραφή της αντιστοίχου συμβάσεως της 15.2.2000 από την Γ.Δ.Ε. και τα Ε.Ν.Α.Ε. (διευθύνοντα σύμβουλο).

3. Η συμμετοχή του τότε Υ.ΕΘ.Α. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου στην ως άνω υπερδιετή υπηρεσιακή διαδικασία έγκειται στα εξής δύο σημεία:

Α) Εισήγηση ως μέλος του Σ.ΑΜ. προς το ΚΥ.Σ.Ε.Α. κατόπιν προηγουμένων εισηγήσεων εκ μέρους του Π.Ν. και της Γ.Δ.Ε.

Β) Υλοποίηση της σύμβασης στο διάστημα της θητείας του ως Υ.ΕΘ.Α., μέχρι δηλαδή τον Οκτώβριο 2001, κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του ΚΥ.Σ.Ε.Α.

4. Επισημαίνεται ότι η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου χωρίς την ενδελεχή και σε βάθος διερεύνηση των αποφάσεων του ΚΥ.Σ.Ε.Α. καθιστά τον δικαστικό έλεγχο ελλιπή, αφού θα εξετάζοντο απλώς μερικές πτυχές της υπόθεσης χωρίς σύνδεση με την αφετηρία, τη μήτρα, της όλης υπόθεσης.

5. Εξάλλου, το αίτημα της εξέτασης των μελών του ΚΥ.Σ.Ε.Α. και άλλων αξιωματούχων του ΥΠ.ΕΘ.Α. έχει υποβληθεί εκ μέρους μας τρεις φορές (στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, στην προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κατά την απολογία του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου), χωρίς όμως για διαφορετικούς λόγους να έχουμε μέχρι σήμερα λάβει σχετική απάντηση.

6. Πιστεύουμε ότι το άιτημά μας είναι απολύτως δικαιολογημένο, καθιστά δε την περαίωση της τακτικής ανάκρισης χωρίς την αιτούμενη εξέταση λογικά και νομικά αδύνατη.

7. Τέλος εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την απόλυτη πίστη μας στη Δικαιοσύνη της χώρας μας.

To ωραιότερο φαρμακείο είναι ελληνικό!


Στην «παγκόσμια αρχιτεκτονική δημοκρατία» που γέννησε το διαδίκτυο, οι «εκλογές» είναι καθημερινή υπόθεση. Γι’ αυτό και η σημασία των βραβείων που απονέμονται κατόπιν ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξαρτάται πια από την αυξημένη συμμετοχή ποιοτικών έργων από διεθνώς καταξιωμένα αρχιτεκτονικά γραφεία.
perierga.gr - Το ωραιότερο φαρμακείο είναι ελληνικό!
Ένας διαγωνισμός που καταφέρνει να συγκεντρώνει πολλές συμμετοχές τέτοιου «βεληνεκούς» είναι τα ετήσια X InternationalAwards που οργανώνει εδώ και 10 χρόνια το Salonpress, ο σημαντικότερος εκδοτικός οίκος αρχιτεκτονικών θεμάτων στη Ρωσία, σε συνεργασία με την ρωσική έκδοση του διεθνούς φήμης περιοδικού Domus.
perierga.gr - Το ωραιότερο φαρμακείο είναι ελληνικό!
Φέτος, διεκδίκησαν σε αυτόν βράβευση έργα σαν το διαστημοδρόμιο spaceport America Norman Foster ή το ξενοδοχείο  W, στην Leicester square του Λονδίνου, έργο του γραφείου Jestiko+Whiles.
perierga.gr - Το ωραιότερο φαρμακείο είναι ελληνικό!
Αξίζει, λοιπόν, τον κόπο να σταθεί κανείς στο γεγονός ότι στην κατηγορία «πρότζεκτ εμπορικής χρήσης» το φετινό βραβείο των X International Awards απέσπασε μια ελληνική συμμετοχή: το φαρμακείο Placebo του αρχιτεκτονικού γραφείου Klab architecture του Κωνσταντίνου Λαμπρινόπουλου.
perierga.gr - Το ωραιότερο φαρμακείο είναι ελληνικό!
Το Placebo βρίσκεται δίπλα στο City Plaza στη Γλυφάδα και είναι πράγματι ένα φαρμακείο, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι! Τοποθετείται τόσο μακριά από τα κλισέ μας για το είδος, ενώ μια καλή απόπειρα περιγραφής του θα ήταν να το ονομάζαμε «υπερτοπικό φαρμακείο».
perierga.gr - Το ωραιότερο φαρμακείο είναι ελληνικό!
Βασικό χαρακτηριστικό αποτελεί η εξωτερική επένδυση του κτιρίου, που έχει κυλινδρικό σχήμα, όπου κυριαρχούν σύμβολα γραφής του συστήματος Μπράιγ εν είδει ανοιγμάτων που επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπει απρόσκοπτα στο εσωτερικό.
perierga.gr - Το ωραιότερο φαρμακείο είναι ελληνικό!
Στα «ενδότερα» του φαρμακείου ακολουθήθηκε η λογική μιας κυκλικής και ακτινωτής διάταξης επίπλων χρήσεως και ραφιών προϊόντων, η οποία αναπτερώνει την καλή διάθεση που έχει ήδη γεννήσει η κυλινδρική όψη του κτιρίου.
perierga.gr - Το ωραιότερο φαρμακείο είναι ελληνικό!
Πολύ μακριά από το γνωστό «φαρμακείο της γειτονιάς», το Placebo γεννά μια προσδοκία στον επισκέπτη, καθώς περιμένει ότι θα αποκομίσει την έξτρα ευχαρίστηση που θα αποκόμιζε αν επισκεπτόταν π.χ. ένα ξενοδοχείο με spa, αντί ενός ξενοδοχείου χωρίς spa. Και εις ανώτερα!
perierga.gr - Το ωραιότερο φαρμακείο είναι ελληνικό!
perierga.gr - Το ωραιότερο φαρμακείο είναι ελληνικό!
πηγή: coolspotting.gr

Μιά φορά κι έναν καιρό ήταν ένας δήμαρχος...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ....

Ο ΑΝΤΑΝΑΣ ΜΟΚΟΥΣ ΣΙΒΙΚΑΣ, 56 ετών, Κολομβιανός μαθηματικός και φιλόσοφος, με καταγωγή από τη Λιθουανία. Το 1993, παραιτήθηκε από καθηγητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Κολομβίας και έθεσε υποψηφιότητα, επιτυχώς, για δήμαρχος της Μπογκοτά.

Υπηρέτησε την πόλη του για 2 θητείες, μέχρι το 2004, και πέτυχε, σε πολύ μεγάλο βαθμό, αυτό που λέμε όλοι ότι πρέπει να γίνει αλλά δεν ξέρουμε πώς, όταν συναπαντάμε κάτι στραβό στην κοινωνία μας και αναρωτιόμαστε πώς να το διορθώσουμε: άλλαξε τη νοοτροπία των συμπολιτών του!

ΜΕ την εφευρετικότητα ενός ακαδημαϊκού, ο Αντάνας Μόκους κατάφερε να μετατρέψει την Μπογκοτά σε «μία πειραματική τάξη 6,5 εκατομμυρίων... μαθητών». Μιλάμε για μια πόλη που, μέχρι να την «αναλάβει» αυτός, ήταν πνιγμένη στο έγκλημα, στο καυσαέριο, στο άναρχο κυκλοφοριακό σύστημα, στην ανεξέλεγκτη διαφθορά, στην επιθετική συμπεριφορά του ενός πολίτη προς τον άλλον, στα σκουπίδια και στη βρώμα -αν κάτι σας θυμίζουν όλ' αυτά.

Ο ΚΟΣΜΟΣ, μέσα από τον θυμό και την απογοήτευσή του, διψούσε για μιαν αλλαγή. Λαχταρούσε να 'ρθουν καλύτερες μέρες στη ζωή του. Ήλπιζε σε έναν ηγέτη που θα είχε όραμα, θάρρος και φαντασία. Ο Μόκους «έπεσε» στη ζωή τους σαν δώρο εξ ουρανού. Στα αμφιθέατρα του πανεπιστημίου είχε τη φήμη «εκκεντρικού καθηγητή», που επικοινωνούσε και δίδασκε τους φοιτητές του με σύμβολα, χιούμορ και μεταφορές. Τις ίδιες μεθόδους, αλλά πολύ πιο «τραβηγμένες» απ' ό,τι μέσα στα αμφιθέατρα, εφάρμοσε στους δρόμους της Μπογκοτά...


Ο ΜΟΚΟΥΣ δεν είναι «μια γραφική περίπτωση», όπως ίσως σπεύσουν να πουν ορισμένοι. Οι μέθοδοί του στηρίζονται σε συγκεκριμένες αρχές και φιλοσοφικές προσεγγίσεις σχετικά με το πώς να κερδίσεις την εκτίμηση των μαζών, πώς να εμφυσήσεις σε αυτούς τις αρχές της αξιοπρέπειας, την εντιμότητα κ.λπ., και πώς να βρίσκεις τη χρυσή τομή μεταξύ «επίσημων και μη επίσημων κανόνων» στη ζωή.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Ψηφίζοντας υπέρ του Γυμναστηρίου "Γρηγόριος Λαμπράκης" Παλλήνης, επιλέγετε την μερική ανακαίνισή του



Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ" που υλοποιείται από τον όμιλο Εταιριών Procter & Gamble και Carrefour Μαρινόπουλος, οι δύο εταιρίες θα στηρίξουν 5 Αθλητικούς Χώρους σε όλη την Ελλάδα με έως €10.000 ανά κέντρο, δίνοντας τους τη δυνατότητα να επιλέξουν, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε Κέντρου, αθλητικό εξοπλισμό ή εναλλακτικά, μερική ανακαίνιση του χώρου τους.
Ο Δήμος Παλλήνης συμμετέχει σ' αυτήν πρωτοβουλία με το Γυμναστήριο «Γρηγόριος Λαμπράκης» και καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητα.
Η διαδικασία της ψηφοφορίας για το κοινό, ξεκινά το Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012  και λήγει το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 και θα πραγματοποιηθεί μέσα από το site www.stirizoathlitismo.grστο οποίο αναφέρονται αναλυτικά τα βήματα για την καταχώρηση κάθε ψήφου.
Συνοπτικά, η διαδικασία προβλέπει ότι έως και τις 28/7/2012, το κοινό θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε 10 προεπιλεγμένους Αθλητικούς χώρους, αυτόν που θέλει να υποστηρίξει.
Τα 5 πρώτα σε ψήφους Κέντρα θα ανακοινωθούν στο κοινό στις 31/8/2012.
Για το διάστημα 14/7/2012 έως και τις 28/7/2012, με κάθε αγορά προϊόντων της P&G στα Carrefour, η P&G θα προσφέρει ένα ποσό χρημάτων για την ενίσχυση των επιλεγμένων εγκαταστάσεων. Η υλοποίηση του προγράμματος θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Ψηφίσετε, λοιπόν, υπέρ του Αθλητικού Κέντρου "Γρηγόρης Λαμπράκης" που βρίσκεται στην δημοτική ενότητα Παλλήνης
Για να ψηφίσετε πατήστε
νεολογος