Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΩΝ!




anapiros-karotsaki
Είναι πλέον πασιφανές ότι η δήλωση Μπαρόζο πως οι Έλληνες ζουν πολύ, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν!
Είναι γεγονός πως από τα πρώτα πράγματα που συνέβησαν στην μνημονιακή Ελλάδα ήταν η σαρωτική μείωση μισθών και συντάξεων, όταν οι μεγαλοφοροφυγάδες παρέμεναν και παραμένουν στο απυρόβλητο, όπως και όλοι εκείνοι οι πολιτικοί που κατάκλεψαν και κατέστρεψαν τη χώρα.
Όταν, λοιπόν, το πρώτο πράγμα που φροντίζεις να κάνεις είναι να αφήσεις τους συνταξιούχους χωρίς φαγητό και φάρμακα και με παιδιά άνεργα που δεν μπορούν να τους βοηθήσουν, που τους οδηγείς με μαθηματική ακρίβεια; Στον θάνατο ίσως;
Οι καταγγελίες που έρχονται καθημερινά στο Makeleio.gr είναι συγκλονιστικές. Ηλικιωμένοι δεν παίρνουν τα φάρμακά τους και αφήνονται στη μοίρα τους, προτιμώντας την πενιχρή τους σύνταξη να τη δίνουν στα άνεργα παιδιά τους. Άλλοι μένουν μέρες νηστικοί ή τρώνε απ΄ τα σκουπίδια και στην καλύτερη περίπτωση στα συσσίτια, προκειμένου με τα λίγα ευρώ τους να εξασφαλίσουν το γάλα στα εγγόνια τους...
Μια ακόμη δραματική πτυχή του προβλήματος είναι αυτή που αφορά τους ανάπηρους. Δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες παραμένουν επί μήνες στη λίστα αναμονής περιμένοντας να περάσουν από υγειονομική επιτροπή στα νέα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.
Η κατάσταση είναι πια εκρηκτική. Περισσότερα από 50.000 άτομα περιμένουν επί μήνες την εξέτασή τους από τις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕΠΑ, προκειμένου να πιστοποιηθεί η αναπηρία ή η πάθησή τους και να προσδιοριστεί ο βαθμός αναπηρίας τους. Πολλοί εξ αυτών των χιλιάδων έχουν υποστεί τη διακοπή καταβολής της σύνταξής τους ή του προνοιακού τους επιδόματος, γεγονός που τους έχει οδηγήσει στα όρια της εξαθλίωσης.
Και το χειρότερο; Με έναν... μαγικό τρόπο, οι επιτροπές κάνουν θαύματα! Όπως μας καταγγέλλουν εκατοντάδες συμπολίτες μας, πετσοκόβουν (χωρίς να δουν καλά-καλά τα αποδεικτικά των ασθενών) τα ποσοστά, ακόμη και σε ανθρώπους που έχουν αποδεδειγμένα αναπηρία 95% και με τον τρόπο αυτό, ή τους κόβουν τελείως τη σύνταξη ή το επίδομα, ή τους το μειώνουν σε τέτοιο βαθμό που είναι αδύνατο να επιβιώσουν. Και είναι τόσο εξώφθαλμες οι περισσότερες περιπτώσεις που είναι να απορεί κανείς με την απανθρωπιά και το θράσος τους!
Αν δεν μιλάμε, λοιπόν, για οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης όλων αυτών των ανθρώπων, τότε για τι ακριβώς μιλάμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου