Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Μαίνεται η κόντρα κυβέρνησης – Αν. Ελλήνων για το σύμβουλο Σαμαρά


Συνέχεια στην κόντρα κυβέρνησης - Ανεξάρτητων Ελλήνων - που ξέσπασε μετά από καταγγελία ότι ο νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιάννης Καρακώστας είναι και νομικός σύμβουλος της Siemens- έδωσε σήμερα ο Κώστας Μαρκόπουλος. Από την πλευρά του, ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ιωάννης Καρακώστας, σε ανακοίνωση του με αφορμή τις καταγγελίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις σχέσεις του με τη Siemens εκφράζει τη «βαθύτατη λύπη του» για την επίθεση που δέχεται και τονίζει ότι επιφυλάσσεται να προσφύγει για την «αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής και υποληψής» του. 
Τη «βαθύτατατη λύπη» του για την επίθεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες εκφράζει ο νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού,Ιωάννης Καράκωστας, σε ανακοίνωσή του. 
O κ. Καράκωστας σημειώνει ότι στο πλαίσιο της άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος, υπήρξε νομικός σύμβουλος πολλών προσώπων, μεταξύ άλλων και της εταιρείας Siemens στην Ελλάδα, γεγονός που, όπως τονίζει, όχι μόνο δεν έχει αποκρύψει, αλλά το έχει δημοσιοποιήσει ο ίδιος, καθώς περιλαμβάνεται στο βιογραφικό του.

«Όπως είναι ευνόητο, για τις νομικές μου υπηρεσίες ελάμβανα τη συμφωνηθείσα αμοιβή. Με δεδομένο ότι είχα επιλέξει να παρέχω τις υπηρεσίες μου ως νομικός σύμβουλος, όχι από γραφείο εγκατεστημένο εντός της εταιρείας, αλλά από το προσωπικό δικηγορικό μου γραφείο, είχα απευθείας σύνδεση με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας, προκειμένου να είμαι σε θέση να παράσχω ευχερώς και αμέσως τις νομικές υπηρεσίες μου», διευκρινίζει ο νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Υποστηρίζει ωστόσο, ότι η συνεργασία του με την Siemens έληξε μετά την ανάληψη της διεύθυνσής της στην Ελλάδα από τον κ. Χριστοφοράκο. Σύμφωνα με τον κ. Καράκωστα, ο κ. Χριστοφοράκος ουδέποτε τον δέχθηκε στο γραφείο του, παρά το γεγονός ότι ήταν νομικός σύμβουλος της εταιρείας, καθιστώντας του σαφές με τη συμπεριφορά του σαφές ότι επιθυμεί την απομάκρυνσή του. «Επειδή υπό τις παραπάνω συνθήκες η συνεργασία με την εταιρεία είχε καταστεί πλέον αδύνατη, σύντομα μετά την ανάληψη της διεύθυνσης της εταιρείας από τον κ. Χριστοφοράκο παραιτήθηκα από τη θέση του νομικού συμβούλου», εξηγεί και υπογραμμίζει ότι πέρα από τα παραπάνω «ουδεμία άλλη σχέση έχω με την εταιρεία Siemens».

Εκφράζει τέλος την «απόλυτη εμπιστοσύνη» του στην ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία, όπως αναφέρει, επιφυλάσσεται να προσφύγει «για την αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής και υπόληψής» του.
Νωρίτερα, ο γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος, απάντησε με δριμύτητα στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου που έκανε λόγο για απίστευτη αθλιότητα και συκοφάντες.

«Ο κος Κεδίκογλου παρασύρθηκε και χρησιμοποίησε απαράδεκτους και ανοίκειους χαρακτηρισμούς για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Τα περί αθλιότητος και συκοφαντίας του τα επιστρέφουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Του συνιστούμε», πρόσθεσε, «να διαβάσει καλύτερα την ιστορία του τόπου και ακόμα καλύτερα τα πρακτικά της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens».

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι περιμένει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο συγκεκριμένες απαντήσεις σε τρεις ερωτήσεις:

1. Γνωρίζει αν για τον κ. Καράκωστα υπάρχει εγγραφή στη λίστα ενεργών προμηθευτών της Siemens επί Χριστοφοράκου;

2. Είχε ποτέ εσωτερικό τριψήφιο τηλέφωνο επί Χριστοφοράκου;

3. Υπάρχει πληρωμή για τον κ. Καράκωστα από τη Siemens επί Χριστοφοράκου;

Καταλήγοντας, ο γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι «είναι αυτονόητο, σε κάθε περίπτωση, ότι ο νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού δεν επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε σχέση με εταιρείες που έβλαψαν αποδεδειγμένα το ελληνικό δημόσιο και ήταν οι πρωταγωνιστές της διαφθοράς στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου