Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ): Δεν θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση πριν από τον Σεπτέμβριο - Χρειάζονται επιπλέον περικοπές 3 δισ. ευρώ ενώ προειδοποιεί για μεγαλύτερη ύφεση


Σε περικοπές 3 δισ. ευρώ θα πρέπει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση μέσα στο 2012, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, ο οποίος γνωστοποίησε ότι η νέα δόση δεν θα εκταμιευτεί πριν από τον Σεπτέμβριο, αλλά το ομόλογο των 3,1 δισ. ευρώ που λήγει τον Αύγουστο και κατέχεται απότ την ΕΚΤ θα πληρωθεί κανονικά. 
Σύμφωνα με τον Στουρνάρα, στις 24 Ιουλίου θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, ώστε να ολοκληρώσει την αξιολόγηση της, ενώ εκτίμησε ότι είναι απίθανο η Ελλάδα να λάβει παράταση του προγράμματος σε αυτό το σημείο. Ωστόσο, ανέφερε ότι και οι δύο πλευρές εξετάζουν το κόστος επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής, ενώ εκτιμά ότι το 2012 η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Έλληνας υπουργός οικονομικών δεν υπέβαλε επίσημο αίτημα στο Eurogroup για χρονική παράταση του στόχου μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο όριο του 3%, αλλά δεσμεύτηκε να επαναφέρει στη σωστή τροχιά το πρόγραμμα προσαρμογής.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου