Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα: ΟΣΜΙΟ: TO AΠΟΛΥΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟ και ο «κρυφός πόλεμος» εναντίον της ΕΛΛΑΔΑΣ για την κατοχή του

Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα: ΟΣΜΙΟ: TO AΠΟΛΥΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟ και ο «κρυφός πόλεμος» εναντίον της ΕΛΛΑΔΑΣ για την κατοχή του

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: Επίθεση δέχεται το Estelle, λίγα μίλια έξω από τη ...

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: Επίθεση δέχεται το Estelle, λίγα μίλια έξω από τη ...: Λίγα μίλια έξω από το λιμάνι της Γάζας, περικυκλωμένο από ισραηλινά σκάφη, βρίσκεται αυτήν την ώρα το ιστιοφόρο Estelle που μεταφέρει διε...

Εισαγγελική παρέμβαση για το δημοσίευμα του HOTDOC που αφορά το δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας


Του Μάκη Νοδάρου 
Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτη  Μεϊδάνη προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του νέου τεύχους του  περιοδικού HOT DOC, για τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζιά που μέσω των εγγράφων – ντοκουμέντων που δημοσιεύει το περιοδικό,  φέρεται ως μέλος στο διοικητικό συμβούλιο τεχνικής κατασκευαστικής εταιρείας , ο οποίος στην συνέχεια έγινε «εργοδότης» του κατασκευαστή συνεταίρου του,  υπογράφοντας μαζί του σύμβαση για έργο αξίας 247.500 ευρώ !
Ο εισαγγελικός λειτουργός της Ηλείας , πριν ακόμη περάσουν 48 ώρες από  την δημοσιοποίηση του θέματος  και εκτιμώντας την σοβαρότητα των στοιχείων που δημοσιεύονται , διέταξε σήμερα το μεσημέρι την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος .
Ο κ. Μεϊδάνης μεταξύ άλλων ζητά από  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις εταιρείες που  καταγράφονται  στο ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC να του προσκομίσουν αναλυτικά τα καταστατικά τους και τις μεταβολές των διοικητικών συμβουλίων .Ζητά επίσης την επίμαχη σύμβαση δημάρχου και συνεταίρου του καθώς και όλα τα στοιχεία του σχετικού διαγωνισμού .
Σύμφωνα με πληροφορίες το αδίκημα  της απιστίας ενδεχομένως να λάβει  τον χαρακτήρα κακουργηματικής  πράξης,  ανάλογα με το ύψος των χρημάτων που χρησιμοποιήθηκαν από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Όπως αποκαλύπτει μεταξύ άλλων  το περιοδικό HOT DOC στις 26 Αυγούστου του 2011 η κατασκευαστική εταιρεία « Δομική Κων. Κατσιαδράμη και Σια ΕΕ» μεταβάλει επίσημα την επωνυμία της σε « Δομική Τσίτσου Γιαννούλα και Σια ΕΕ» . Με βάση το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει στη διάθεσή του το HOT DOC το εταιρικό σχήμα της νέας Ετερόρρυθμης Εταιρείας αποτελείται από τους :
Κωνσταντίνο Κατσιαδράμη  του Νικολάου με ποσοστό 30%, της Γιαννούλας Τσίτσου του Φωτίου μεταλλειολόγο – μηχανικό με ποσοστό 31% διαχειρίστρια και εκπρόσωπο, τον Βασίλειο Παναγούλη του Νικολάου πολιτικό μηχανικό με 31%, την Ρουμπίνη Μιχοπούλου  του Δημητρίου με ποσοστό 5,5 % , τον Γεώργιο Κονδύλη μηχανικό ΤΕ με ποσοστό 0,5 % και τον δήμαρχο (!) της Αρχαίας Ολυμπίας πολιτικό μηχανικό Ευθύμιο Κοτζιά με ποσοστό 2% …
Στις 24/4/2012 , σύμφωνα με το ΑΔΑ: Β4ΩΖΩΨ5-ΜΧΧ έγγραφο που  είναι αναρτημένο στη Διαύγεια η  εταιρεία «Β. Παναγούλης και ΣΙΑ ΕΕ»  κατασκευαστική εταιρεία που ανήκει στον εταίρο του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, συνάπτει με τον δήμο την ΑΠ:5817 σύμβαση μετά από διαγωνισμό , για την επισκευή – βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στο Δ.Δ. Αρχαίας Ολυμπίας Α φάση , ύψους 247.500 ευρώ.
Την σύμβαση  υπογράφουν ουσιαστικά οι δύο εταίροι  της πρώτης κατασκευαστικής ετερόρρυθμης εταιρείας. Ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζιάς και ο Βασίλης Παναγούλης με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Εργοληπτικής Επιχείρησης : «Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ» . Και οι δύο αποτελούν μέλη της εταιρείας «Δομική Τσίτσου Γιαννούλα και Σια ΕΕ».
Το περίεργο είναι ότι τρεις κατασκευαστικές εταιρείες δηλαδή στην Ηλεία :
η ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ , η «Δομική Τσίτσου Γιαννούλα  και Σια ΕΕ» 
(στην οποία  συμμετέχει ο δήμαρχος της  Αρχαίας Ολυμπίας) και η «Β. Παναγούλης  και Σια ΕΕ» - όπως φαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών www.sate.gr
 , έχουν τα γραφεία του στην ίδια ( !) διεύθυνση : ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ & ΠΡΟΥΣΣΗΣ  2, 271 00 ΠΥΡΓΟΣ και χρησιμοποιούν τα ίδια τηλέφωνα (!) :  26210-35909 κ 35901 και το ίδιο φαξ :  26210 – 31819 .                       
Το HOT DOC απευθύνθηκε στον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζιά ο οποίος δήλωσε τα εξής :
« Με την εταιρεία ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ με συνδέει από παλιά μια επαγγελματική σχέση ως μηχανικός που είμαι . Στην εταιρεία «Δομική Τσίτσου και Σία ΕΕ» όπου είμαι μέλος με ποσοστό 2% έχω δώσει το πτυχίο μου στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός μου. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει πάρει έργα από τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας . Συνεπώς δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας η ασυμβίβαστου. Εκτιμώ επίσης ότι ούτε θέμα ηθικό προκύπτει καθώς όλα αυτά γίνονται στα φανερά και όχι στα κρυφά».


Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο "Λόφος Παλλήνης"




Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Λόφος Παλλήνης» ως εξής:

Πρόεδρος: Μαρία Λεβειδιώτη
Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Χριστοδουλόπουλος
Γενικός Γραμματέας: Νικόλαος Μπακαλάκης
Ταμίας: Αχιλλέας Γιώτας
Έφορος Εντευκτηρίου και Εκδηλώσεων: Σπυριδούλα Μπόγρη




Ο Άρειος Πάγος διαβίβασε στη Βουλή μήνυση για εσχάτη προδοσία!


Η μήνυση της Ντόρας Κρητικοπούλου κατά  Γ.Παπανδρεου και Γ.Παπακωνσταντίνου για τα εγκλήματα της εσχάτης προδοσιας και εξαπάτησης εκλογέων,και την οποία συνυπέγραψαν 
283 Ελληνες και Ελληνίδες,  διαβιβάστηκε με επιτυχία από τον Αρειο Πάγο στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Παράλληλα ζητείται και η άρση της βουλευτικής ασυλίας του ΓΑΠ προκειμένου να δικασθεί από τα Ποινικά Δικαστήρια για το έγκλημα της εξαπάτησης εκλογέων.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Στη συνέχεια, όλα θα κριθούν από το αν υπάρξει πρόταση 30 βουλευτών για να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία στη Βουλή και αν θα υπάρξει στη συνέχεια ο αριθμός των 151 βουλευτών που απαιτείται για να σταλούν οι προδότες στο Ειδικό Δικαστήριο.

Δειτε ΕΔΩ-
 
 το Δελτίο Τύπου για την εξέλιξη της μήνυσης απο τη Ντόρα Κρητικοπούλου.
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ: Κρατάτε επαφή με το site και διαδίδετε συνέχεια τις εξελίξεις γιατί, το πιο κρίσιμο σημείο είναι η μυστική ψηφοφορία που απαιτεί 151 ψήφους στη βουλή για να στείλουν τους προδότες στο ειδικό δικαστήριο και, εάν το θάψουν εκεί θα σημαίνει ότι ολόκληρη η βουλή αποτελείται από προδότες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14.10.2012
Η ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ,
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από 10.10.2012

Η μήνυση που κατέθεσα στις 6 Ιουλίου 2012, με ΑΒΜ Α 2012/2593, κατά Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, κατά μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και κατά βουλευτών που συμφώνησαν, εισηγήθηκαν και ψήφισαν τα δύο Μνημόνια, για τα εγκλήματα της εσχάτης προδοσίας και της εξαπάτησης εκλογέων, την οποία συνυπέγραψαν αρχικά 283 Έλληνες και Ελληνίδες, διαβιβάσθηκε από τον Άρειο Πάγο στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών υπέβαλε άμεσα τη μήνυση προς τον Κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος στη συνέχεια την διαβίβασε αμελλητί προς τον κ.Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων μέσω του κ.Υπουργού Δικαιοσύνης, για να δικασθούν οι μηνυόμενοι για την εσχάτη προδοσία με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Παράλληλα, ζητείται και η άρση της βουλευτικής ασυλίας του ΓΑΠ προκειμένου να δικασθεί από τα Ποινικά Δικαστήρια για το έγκλημα της εξαπάτησης εκλογέων.
Έφτασε λοιπόν η ώρα τους!

Η ώρα που οι προδότες της χώρας μας θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα που μεθόδευσαν, οργάνωσαν και διέπραξαν σε βάρος του Ελληνικού Λαού. Τον λαό που πρόδωσαν, οδήγησαν στην αυτοκτονία, την εξαθλίωση, την ανεργία, την ταπείνωση, τον λαό που του έκλεψαν την πατρίδα του. Τον λαό που του έκλεψαν τον μισθό και τη σύνταξη. Θα λογοδοτήσουν που άνοιξαν την κερκόπορτα για να εισβάλουν οι ξένοι κατακτητές και να λεηλατούν την περιουσία μας, τον εθνικό μας πλούτο, να μας εξευτελίζουν (σημείωση: για τους τροϊκανούς θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον ενέργειες, για απόδοση ευθυνών για ό,τι έχουν διαπράξει σε βάρος μας με τη συνέργεια των εθνοπροδοτών).

Σε κάθε περίπτωση, το όνομα των εθνοπροδοτών (Ελλήνων;) θα μείνει ανά τους αιώνες στην ιστορία ισότιμο και ισάξιο με αυτό του Εφιάλτη, που πρόδωσε τον Λεωνίδα και τους 300 γενναίους, βοηθώντας τους Πέρσες. Το ίδιο τέλος περιμένει όλους τους προδότες, η ίδια μοίρα τους αξίζει, εάν στο μεταξύ δεν έχουν αυτοκτονήσει είτε από τις τύψεις είτε από την αδυναμία τους και την ανικανότητά τους να αντέξουν το βάρος της ευθύνης τους.

Η Δικαιοσύνη απέδειξε ότι λειτουργεί. Ότι υπάρχει για να αποδίδεται το δίκαιο και για να τιμωρούνται οι εγκληματίες. Έπραξε το καθήκον της. Συγχαρητήρια στους Δικαστές μας!

Το θέμα τώρα είναι ότι πρέπει να υπάρξει πρόταση 30 βουλευτών για να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία στη Βουλή. Τα αντιμνημονιακά κόμματα με έχουν διαβεβαιώσει ότι θα στηρίξουν τη μήνυση. Να δούμε αν αυτό θα γίνει στην πράξη. Επίσης, θυμίζω και τις δεσμεύσεις της Ν.Δ. ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου 2012, που στις 23.04.2012, δια στόματος του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού κ.Μάξιμου Χαρακόπουλου, δεσμεύτηκε ότι η τιμωρία των πρωταιτίων του ελληνικού ναυαγίου ήταν ένας από τους στόχους της. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του, ο ανωτέρω ανέφερε: «Η ψήφος σε κόμματα διαμαρτυρίας θα είναι ψήφος ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ. Εάν στην επόμενη Βουλή δεν υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ, δεν θα πληρώσουν οι πρωταίτιοι του ελληνικού δράματος. Δεν θα μπορέσουμε να τους οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη. Δεν θα μπορέσει να σχηματιστεί Εξεταστική Επιτροπή και Ειδικό Δικαστήριο στη συνέχεια για τον κ.Παπανδρέου και τον κ.Παπακωνσταντίνου».

Επομένως, η Ν.Δ. είναι πεπεισμένη ότι οι κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, «πρωταίτιοι του ελληνικού δράματος» κατά τις δηλώσεις της, διέπραξαν εγκλήματα κατά της χώρας μας.
Αυτό λοιπόν που περιμένουμε, είναι να φανεί η Ν.Δ. αντάξια των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Εκτός αν, και αυτές οι δηλώσεις έγιναν προς εξαπάτηση των εκλογέων …
Όλα θα κριθούν από το αν υπάρξει ο αριθμός των 30 για να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία στη Βουλή, και αν θα υπάρξει στη συνέχεια ο αριθμός των 151 βουλευτών που απαιτείται για να σταλούν οι προδότες στο Ειδικό Δικαστήριο.

Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε θα πέσουν οι μάσκες. Θα φανεί ποια κόμματα, ποιοι βουλευτές είναι συνεπείς με τις δεσμεύσεις τους, και ποιοι κοροϊδεύουν τον Ελληνικό Λαό.
Η διαδικασία στη Βουλή θα δείξει πολλά.
Αναμένουμε τη συνέχεια. Αναλόγως, θα ακολουθήσουν οι σχετικές και δέουσες νομικές ενέργειες…

ΝΤΟΡΑ Λ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Για να ενημερώνεστε άμεσα για τις εξελιξεις στείλτε το e-mail η  το κινητό σας (για sms) στο kritikopoulou@letmefree.gr με θέμα “Ενημερωση”

Ενημερωτικό δελτίο Δημος-ΝΕΤ


- Συμψηφισμός οφειλών, Δήμων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικών περιόδων απασχόλησης μέχρι 31/12/2011
- Καταβολή εισφορών υπέρ ΟΕΚ & ΟΕΕ
- Μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς μεταφορά πιστώσεων
- Σημαντικότερες ρυθμίσεις του Ν. 4084/12 (ΦΕΚ 190/08.10.2012 τεύχος Α): Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρύθμιση θεμάτων συμβάσεων που αφορούν Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Εγκαταστάσεων Κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών και τρόπο φύλαξης αυτών» και άλλες διατάξεις»
- Αρμοδιότητα δήμων για ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγείας.
- Διάκριση εργασιών από έργα.
- Συνδρομή εφημερίδας.
- Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ψηφιακής τηλεόρασης.
- Συμμετοχή στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ενημερωτικό δελτίο της 19.10.2012
 
.

 

Crash test σε 8 πηγές θέρμανσης. Δείτε ποια σας συμφέρει


Ψυχρολουσία που προκαλούν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης μπορούν να αποφύγουν τα νοικοκυριά αναζητώντας εναλλακτικές μορφές για να ζεσταθούν τους χειμερινούς μήνες.

Το «imerisia.gr» παρουσιάζει έναν οδηγό για οκτώ πηγές θέρμανσης που μπορούν να επιλέξουν οι καταναλωτές ανάλογα με τα οικονομικά τους. Έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των λύσεων, ενώ ορισμένες από αυτές οδηγούν τα νοικοκυριά σε σημαντική εξοικονόμηση δαπανών.

Στη ζυγαριά... μπαίνουν το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο, τα κλιματιστικά, το ενεργειακό τζάκι, τις σόμπες πέλετ, τους καυστήρες βιομάζας, τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας και τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε αλλά λόγω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης οι τιμές του αναμένεται να κυμανθούν στα 1,35 με 1,40 ευρώ το λίτρο. Το κόστος είναι τεράστιο για τις οικογένειες και σε σχέση με πέρυσι είναι υψηλότερο κατά περίπου 50%. Το 2011 τέτοια εποχή οι τιμές διάθεσης του πετρελαίου ήταν στα 0,90 με 0,92 ευρώ το λίτρο. Αλλά κι όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα και προμηθεύτηκαν πετρέλαιο από πέρυσι για φέτος αναμένεται να προχωρήσουν στη χρήση των καλοριφέρ με φειδώ.

Το συγκριτικό τεστ ανάμεσα στις οκτώ μορφές θέρμανσης έγινε με βάση τις ανάγκες μιας οικογένειας που ζει σε ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. Οι εκτιμήσεις θέλουν πως τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν θα καταναλωθούν 1.200 λίτρα πετρελαίου. Για να γίνει πιο εύκολη η σύγκριση με τη βοήθεια του μετατροπέας της Εταιρίας Παροχής Αερίου Αττικής βρήκαμε ότι η ισοδύναμη ποσότητα των λίτρων σε kWh (κιλοβατώρες) ηλεκτρικού ρεύματος είναι 12.630.

Έτσι σύμφωνα με αυτό το σενάριο αλλά και με έρευνα αγοράς που κάναμε προκύπτει ότι η πιο οικονομική λύση είναι τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας. Το ετήσιο κόστος κυμαίνεται από τα 810 έως τα 1.100 ευρώ ετησίως.

Ακολουθεί ο καυστήρα βιομάζας (με πέλετ) όπου η δαπάνη κυμαίνεται για τη χειμερινή σεζόν από 840 μέχρι 1.120 ευρώ.

Έπεται το φυσικό αέριο με 972,51 ευρώ και το ενεργειακό τζάκι που θα κοστίσει η θέρμανση στα 1.400 ευρώ. Στα 1.120 με 1.400 ευρώ είναι τα έξοδα με τις σόμπες που καταναλώνουν πέλετ.

Τα κλιματιστικά υπολογίζεται ότι για να ζεστάνουν μια κατοικία 100 τ.μ. θα χρειαστεί δαπάνη της τάξης των 1.454 ευρώ.

Όσοι επιλέξουν το πετρέλαιο θέρμανσης θα χρειαστούν 1.680 ευρώ, ενώ ασύμφορη λύση είναι τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα με το λογαριασμό να εκτινάσσεται στα 2.472 ευρώ.

Βέβαια, κανείς θα πρέπει να συνυπολογίσει και το κόστος εξοπλισμού για τις προαναφερόμενες μορφές θέρμανσης. Αναμφισβήτητα είναι ανάγκη να προσμετρήσουν οι ενδιαφερόμενοι και την ποιότητα της θέρμανσης. Με απλά λόγια αν διαρκεί η ζέστη και μετά το κλείσιμο του διακόπτη.

1. Πετρέλαιο θέρμανσης

Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνονται φέτος στα 1,35 με 1,40 ευρώ. Έστω, ότι η τιμή είναι στα 1,40 ευρώ. Τότε η οικογένεια θα χρειαστεί για να ζεσταθεί 1.680 ευρώ. Βέβαια, η ποιότητα της θέρμανσης με πετρέλαιο είναι η ανώτερη, ενώ οι καυστήρες έχουν μεγάλη απόδοση σε σχέση με άλλους τρόπους. Επίσης η χρήση του θερμοστάτη μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση δαπάνης.

2. Φυσικό αέριο.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου είναι πως η οικογένεια δεν έχει την έγνοια αν άδειασε η δεξαμενή, αν ο διανομέας έκλεψε κατά τη διάρκεια της παράδοσης κλπ. Είναι διαρκής η παροχή του καύσιμου. Για τις 12.630 kWh και με χρέωση στα 0,077 ευρώ ανά kWh το κόστος είναι 972,51 ευρώ. Πολύ, χαμηλό κόστος θέρμανσης. Για όσους δεν είναι στο δίκτυο το κόστος για την εσωτερική εγκατάσταση κυμαίνεται σε 3.500 - 4.500 ευρώ για μια μέση πολυκατοικία με 15 διαμερίσματα. Οπότε το κόστος ανά διαμέρισμα ανέρχεται μέχρι 300 ευρώ). Σε περίπτωση που απαιτείται και αλλαγή λέβητα, το κόστος ανέρχεται σε 6.500 - 7.000 ευρώ. Η Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής έχει ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα με διευκολύνσεις πληρωμής.

Στα μειονεκτήματα συμπεριλαμβάνονται επίσης και το γεγονός πως δεν έχουν όλες οι περιοχές της Αττικής δίκτυο.

3. Κλιματιστικά.

Πρόκειται για μία από τις μέτριες λύσεις. Επίσης πολλά νοικοκυριά διαθέτουν κλιματιστικό και άρα δεν θα μπουν στη διαδικασία του να αγοράσουν συσκευή. Όπως προαναφέρθηκε απαιτείται κατανάλωση ρεύματος 12.360 kWh. Ωστόσο με τα κλιματιστικά ισχύει ο κανόνας πως για κάθε κιλοβατώρα που δαπανούμε θερμαινόμαστε με διπλάσια ενέργεια. Κι αυτό επειδή η απόδοσή τους είναι στο 1,7 με 2. Άρα δε θα χρειαστούμε 12.360 κιλοβατώρες το χειμώνα αλλά 7.270. Έτσι με 0,20 ευρώ την κιλοβατώρα θα χρειαστούμε όλο το χειμώνα 1.454 ευρώ. Τα κλιματιστικά με inverter πετυχαίνουν ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση. Στα «πλην» των κλιματιστικών είναι η δαπάνη για την αγορά συσκευών, για όσους δεν έχουν, και επιπλέον η θέρμανση δεν διαρκεί.

4. Θερμαντικά σώματα (ηλεκτρικά καλοριφέρ, αερόθερμα).

Πολύ πιο ακριβά, αφού καίνε περισσότερο. Για τις 12.360 κιλοβατώρες η χρέωση των νοικοκυριών στο τετράμηνο θα μεταπηδήσει στην υψηλότερη κλίμακα των 2.000 kWh ίσως και στη μεγαλύτερη. Συνεπώς το νοικοκυριό θα χρεωθεί με περίπου 0,20 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Άρα για τη θέρμανση το κόστος θα είναι στα 2.472 ευρώ.

5. Σόμπες πέλετ.

Το κόστος τους κυμαίνεται ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα από 900 έως 2.000 ευρώ. Για τη χειμερινή σεζόν χρειάζονται 4.000 με 5.000 κιλά πέλετ. Η μέση τιμή είναι στα 0,28 ευρώ το κιλό. Οπότε χρειάζονται 1.120 με 1.400 ευρώ το χρόνο, πολύ χαμηλότερα από το πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα. Βέβαια, χρειάζονται εργασίες στο σπίτι καθώς για παράδειγμα θα πρέπει να τοποθετηθεί σωλήνας για την εξαγωγή των καυσαερίων. Επίσης απαιτείται κι ένας σχετικός χώρος για την αποθήκευση των πέλετ. Επιπλέον, θα πρέπει ανά τακτά διαστήματα να εφοδιάζεται η σόμπα.

6. Καυστήρας βιομάζας.

Έχει πολύ μεγαλύτερη απόδοση από τη σόμπα, αν και «καίει» πέλετς. Χρειάζονται περίπου 3.000 με 4.000 κιλά το χρόνο. Με μέση τιμή τα 0,28 ευρώ το κιλό, το κόστος θέρμανσης κυμαίνεται από 840 μέχρι 1.120 ευρώ. Οι δαπάνες αγοράς είναι από 2.500 έως 5.000 ευρώ και χρειάζονται αποθηκευτικός χώρος αλλά και τακτικός καθαρισμός.

7. Ενεργειακό τζάκι.

Το ενεργειακό τζάκι είναι καλύτερης απόδοσης από το κλασικό τζάκι. Φτάνει στο 75% η απόδοσή του. Καταναλώνει λιγότερα ξύλα και θερμαίνει πολύ περισσότερο. Εκπέμπει μέσα από ειδικούς αεραγωγούς θερμό αέρα. Χρειάζονται όμως μετατροπές στην κατοικία και το μέσο κόστος είναι γύρω στα 3.000 ευρώ. Σε ξύλα απαιτούνται περίπου 7.000 κιλά. Με 0,20 ευρώ το κιλό τότε η συνολική δαπάνη είναι 1.400 ευρώ.

8. Πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Πρόκειται για καινούρια στην ελληνική αγορά μορφή θέρμανσης. Τα πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν στους τοίχους ή στις οροφές και με την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος εκπέμπεται ακτινοβολία στα αντικείμενα και τα σώματα. Αυτή είναι και η διαφορά με τις άλλες μορφές θέρμανσης. Το κόστος ανά πάνελ ανάλογα με τα watt που καταναλώνει κυμαίνεται από 300 έως και πάνω από 500 ευρώ. Οι εταιρίες διαφημίζουν θέρμανση με 400 ευρώ το χρόνο. Ωστόσο, ο υπολογισμός που κάνουν είναι με την τιμή της κιλοβατώρας στα 0,09 ευρώ (καθαρή τιμή). Με συνυπολογισμό των υπολοίπων χρεώσεων στα τιμολόγια ρεύματος και με δεδομένο ότι η κατανάλωση ρεύματος θα κυμανθεί στις 2.000 κιλοβατώρες και πάνω τότε προκύπτει ένα εύρος κόστους από 810 έως 1.110 ευρώ το χρόνο.

Τα πάνελ πρέπει όμως να είναι τοποθετημένα ώστε να βλέπουν αντικείμενα καθώς αυτά θερμαίνουν και όχι τόσο τον αέρα.

imerisia.gr

Διεξοδική απάντηση από τη ΔΕΗ για το Τέλος Ακινήτων


Με αφορμή πρόσφατες αναφορές ΜΜΕ σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) από τη ΔΕΗ, η Επιχείρηση διευκρινίζει τα ακόλουθα:
Η ΔΕΗ ΑΕ εφαρμόζει πλήρως όλα τα προβλεπόμενα από τη Νομοθεσία σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του ΕΕΤΗΔΕ ή και μερικής ή ολικής απαλλαγής από αυτό, ενώ ανάλογες υποχρεώσεις τήρησης της σχετικής Νομοθεσίας έχουν και όλες οι άλλες εταιρείες πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα για το θέμα αυτό επισημαίνονται τα ακόλουθα:
  • Τα στοιχεία που αφορούν τις επιφάνειες, τιμές ζώνης και παλαιότητα ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων – ακόμη και στις περιπτώσεις μηδενισμού των τιμών με χορήγηση απαλλαγών για ακίνητα – καθορίζονται αποκλειστικά από τους Δήμους και στη συνέχεια παρέχονται στο Διαχειριστή Δικτύου, προκειμένου να υπολογισθεί το ύψος του ΕΕΤΗΔΕ.
  • Με την Απόφαση 1211/2011 του ΥΠΟΙΚ, ορίσθηκε ότι για το ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011 «ο προσδιορισμός της χρήσης της ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας λαμβάνεται από το πεδίο του Κωδικού Χρήσης Τιμολογίου της βάσης πληροφοριών του Διαχειριστή Δικτύου της ΔΕΗ την 17η Σεπτεμβρίου 2011», ενώ για το ΕΕΤΗΔΕ του έτους 2012 χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία της 31ης Μαρτίου 2012.
  • Επίσης, με την Απόφαση 1244/2011 του ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να διευκολυνθούν πολίτες που είχαν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους, τους παρασχέθηκε η δυνατότητα «να προσέρχονται στον αρμόδιο δήμο για τη διόρθωση λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηεκτροδοτούμενου ακινήτου», υποβάλλοντας αιτήσεις για διόρθωση στους Δήμους, που είναι άλλωστε οι καθ΄ ύλην και κατά το Νόμο αρμόδιοι. Επιπλέον, ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, οι δήμοι όλης της χώρας ελέγχουν αν στις σχετικές καταστάσεις αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης, όπως προβλέπονται στο άρθρο 24 του ν. 2130/1993, όπως ισχύει, και σε περίπτωση λάθους προβαίνουν σε διόρθωσή τους. Επισημαίνεται ότι, σε εφαρμογή της ανωτέρω Απόφασης, κατά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκαν από τους Δήμους εκατοντάδες χιλιάδες αλλαγές σε στοιχεία που αφορούσαν ακίνητα και τα οποία παρασχέθηκαν στο Διαχειριστή Δικτύου.
  • Εξάλλου, με το Ν. 4047/2012, άρθρο 2 παραγρ. 1 ορίσθηκε ότι, για τα ακίνητα που δεν έχουν οικιακή χρήση και με εμβαδόν δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας άνω των 1.000 τ.μ. μειώθηκε ο συντελεστής προσδιορισμού του ΕΕΤΗΔΕ κατά 30%, ενώ για το άνω των 2.000 τ.μ. τμήμα του ακινήτου ο σχετικός συντελεστής μειώθηκε κατά 60%.
  • Σε ότι αφορά τις παροχές Μέσης Τάσης για ακίνητα, ανεξαρτήτως χρήσεως, των οποίων οι ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια είναι πολύ μεγάλες και απαιτούν ισχύ άνω των 135 KVA (ή σε ορισμένες περιπτώσεις άνω των 250 KVA) και δεδομένου του γεγονότος ότι δεν επιτρέπεται η ηλεκτροδότηση χώρου ενιαίας χρήσης με περισσότερες της μίας παροχές ηλεκτρικού ρεύματος για λόγους ασφαλείας, αποτελεί πάγια πολιτική της Επιχείρησης, εδώ και δεκαετίες, η παροχή ρεύματος να γίνεται με παροχή Μέσης Τάσης. Για τις παροχές Μέσης Τάσης με «οικιακή χρήση» και «εμπορική χρήση» το τιμολόγιο που δίδεται είναι το «γενικής χρήσης» Μέσης Τάσης, δεδομένου ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος διαφοροποίησής τους.Συνεπώς, με βάση όλα τα ανωτέρω:
Είναι απολύτως σαφές ότι, για τυχόν αλλαγές στοιχείων που αφορούν ακίνητα ουδεμία ευθύνη έχει η ΔΕΗ και εφαρμόζει στο ακέραιο όλα όσα προβλέπει η Νομοθεσία, με βάση τα στοιχεία που της αποστέλλονται από τους αρμόδιους Δήμους, για να υπολογίζει, κατά τρόπο πλήρως ασφαλή, τις χρεώσεις για το ΕΕΤΗΔΕ.

ΥΠΟΙΚ: Το πόρισμα για την αναστολή λειτουργίας 127 ΔΟΥ



Στο συμπέρασμα ότι είναι εφικτή η αναστολή λειτουργίας 127 ΔΟΥ σε δύο φάσεις -Οκτώβριος και Δεκέμβριος 2012- κατέληξε η Ειδική Επιτροπή Επεξεργασίας και Τελικού Σχολιασμού του Σχεδίου Ενοποιήσεων των ΔΟΥ. Ως εκ τούτου από 241 ΔΟΥ που υφίστανται (30/8/2012), θα παραμείνουν πανελλαδικά 114 ΔΟΥ. Επίσης, για όσες ΔΟΥ ενοποιούνται, επισημαίνονται τα κτήρια στα οποία δύναται να μεταστεγαστούν, με επαρκείς χώρους.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο σχετικό πόρισμα, η μεταστέγαση των ΔΟΥ απαιτεί δαπάνες (μεταφοράς, διαρρύθμισης / διαμόρφωσης των χώρων, υποδομών πληροφορικής), οι οποίες εκτιμώνται περίπου σε 4,25 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23% και απρόβλεπτων εξόδων 15,3%), ποσό το οποίο μπορεί και να επιδοτηθεί από το ΕΣΠΑ κατά 95%.

Την ίδια ώρα, όμως, το έργο των ενοποιήσεων εκτιμάται ότι θα αποφέρει όφελος περίπου 19 εκατ. ευρώ στη διετία 2013-2014 (ήτοι 791.000 ευρώ / μήνα), το οποίο θα προκύψει μετά την παράδοση στους ιδιοκτήτες όλων των μισθωμένων κτιρίων που αποδίδονται / αποδεσμεύονται εξαιτίας των ενοποιήσεων των ΔΟΥ, καθώς και μείωση των λειτουργικών δαπανών.

Συνεπώς, σημειώνει η Επιτροπή, το κόστος μεταφοράς και διαρρυθμίσεων των κτηρίων που θα στεγάσουν τις ενοποιημένες ΔΟΥ, εφόσον συντρέξουν όλες οι προϋποθέσεις που καταγράφονται στο παρόν πόρισμα, θα αποσβεστεί σε 5,4 μήνες, ενώ θα είναι ελάχιστο αν επιδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Εν τω μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στη δημιουργία 99 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων ως το τέλος του στις περιοχές των ΔΟΥ οι οποίες συγχωνεύονται.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για την αναδιοργάνωση των ΔΟΥ, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων θα πρέπει να στεγαστούν σε χώρο που θα παραχωρήσει δωρεάν το υπουργείο Εσωτερικών. Ακόμα στο μεταβατικό στάδιο λειτουργίας τους και μέχρι τη μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων των συγχωνευομένων ΔΟΥ μέσω του νέου TAXIS, τα Γραφεία θα μπορούν να χορηγούν φορολογικά έντυπα, να αποδέχονται και να διεκπεραιώνουν φορολογικά αιτήματα και να παραλαμβάνουν προσωρινά δηλώσεις ενώ θα δέχονται αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.

Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Κοινού, που προτείνονται στο πόρισμα, κατανέμονται ως εξής:

Νησιά:

Ανδρος, Κέα, Αίγινα, Πόρος, Μήλος, Ύδρα, Σαλαμίνα, Σπέτσες, Κάρπαθος, Κάλυμνος, Λέρος, Σαμοθράκη, Σκύρος, Θάσος, Παξοί, Ιθάκη, Πάρος, Θήρα, Μύκονος, Τήνος, Κύθηρα, Λήμνος, Σκιάθος, Σκόπελος, ’γιος Κήρυκος Ικαρίας

Ορεινές περιοχές:

Δημητσάνα, Καλάβρυτα, Δεσκάτη, Νευροκόπι, Φιλιάτες, Κόνιτσα, Δελβινάκι, Νεστόριο, Ελασσόνα, Αριδαία, Δομοκός, Αμφίκλεια, Αμύνταιο, Αρναία

Εθνικής / στρατηγικής σημασίας σε παραμεθόρια περιοχή:

Σουφλί, Διδυμότειχο, Σάππες, Σιδηρόκαστρο

Εξυπηρέτηση άλλων περιοχών:

Ναύπακτος, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Κρανίδι, Λεωνίδιο, Παράλιο Αστρος, Μεγαλόπολη, Ιστιαία, Κύμη, Λίμνη, Κάρυστος, Κρέστενα, Λεχαινά, Ζαχάρω, Αμαλιάδα, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Μοίρες, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη, Αρκαλοχώρι, Νεάπολη Βοΐου Κοζάνης, Μολάοι, Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Γύθειο, Σκάλα, Αγιά, Σητεία, Ιεράπετρα, Καλλονή Λέσβου, Κυπαρισσία, Μουζάκι, Σοφάδες, Γουμένισσα, Νιγρίτα, Νέα Ζίχνη, Ηράκλεια, Καλαμπάκα, Φανάρι, Φιλιππιάδα, Πύλος, Αίγιο, Κάτω Αχαΐα, Μακρακώμη, Αταλάντη, Κίσσαμος

Εξυπηρέτηση περιοχών μεγάλης έκτασης:

Λαύριο, Μέγαρα, ’γιος Στέφανος, Αγιος Αθανάσιος, Λιμένα Χερσονήσου, Φάρσαλα, Τύρναβος, Αλμυρός, Μεσσήνη

Δείτε εδώ 
το πλήρες κείμενο του πορίσματος.

naftemporiki.gr




Στην δημιουργία 99 Κέντρων Εξυπηρέτησης φορολογούμενων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών ως το τέλος του έτους για την διευκόλυνση των φορολογούμενων στην διενέργεια των συναλλαγών τους στις περιοχές των ΔΟΥ οι οποίες συγχωνεύονται.

Αυτό προκύπτει από το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για την αναδιοργάνωση των ΔΟΥ σύμφωνα με το οποίο στις περιοχές όπου διακόπτεται η λειτουργία ΔΟΥ θα δημιουργηθούν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων. Αυτά όπως σημειώνεται θα μπορούσαν να ονομαστούν π.χ Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) ή Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υπηρεσιών (ΚΕΦΥ). Εξάλλου σύμφωνα με το πόρισμα η αναβάθμιση του Taxis θα δώσει τη δυνατότητα για διευρυμένη παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τους φορολογούμενους ενώ οι φόροι θα καταβάλλονται στις τράπεζες.

Σύμφωνα με το πόρισμα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων θα πρέπει να στεγαστούν σε χώρο που θα παραχωρήσει δωρεάν το Υπουργείο Εσωτερικών ενώ στο μεταβατικό στάδιο λειτουργίας τους και μέχρι τη μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων των συγχωνευομένων ΔΟΥ, μέσω του νέου TAXIS, τα Γραφεία αυτά θα μπορούν να χορηγούν φορολογικά έντυπα, να αποδέχονται και να διεκπεραιώνουν φορολογικά αιτήματα, και να παραλαμβάνουν προσωρινά δηλώσεις ενώ θα δέχονται αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.

Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Κοινού που προτείνονται στο πόρισμα είναι 99 και κατανέμονται ως εξής:

Νησιά: Άνδρος Κέα Αίγινα Πόρος Μήλος Ύδρα Σαλαμίνα Σπέτσες Κάρπαθος Κάλυμνος Λέρος Σαμοθράκη Σκύρος Θάσος Παξοί Ιθάκη Πάρος Θήρα Μύκονος Τήνος Κύθηρα Λήμνος Σκιάθος Σκόπελος Άγιος Κήρυκος Ικαρίας Ορεινές περιοχές: Δημητσάνα Καλάβρυτα Δεσκάτη Νευροκόπι Φιλιάτες Κόνιτσα Δελβινάκι Νεστόριο Ελασσόνα Αριδαία Δομοκός Αμφίκλεια Αμύνταιο Αρναία

Εθνικής / στρατηγικής σημασίας σε παραμεθόρια περιοχή : Σουφλί Διδυμότειχο Σάππες Σιδηρόκαστρο Εξυπηρέτηση άλλων περιοχών : Ναύπακτος Αμφιλοχία Βόνιτσα Κρανίδι Λεωνίδιο Παράλιο Άστρος Μεγαλόπολη Ιστιαία Κύμη Λίμνη Κάρυστος Κρέστενα Λεχαινά Ζαχάρω Αμαλιάδα Νάουσα Αλεξάνδρεια Μοίρες Ελευθερούπολη Χρυσούπολη Αρκαλοχώρι Νεάπολη Βοΐου Κοζάνης Μολάοι Κιάτο Ξυλόκαστρο Γύθειο Σκάλα Αγιά Σητεία Ιεράπετρα Καλλονή Λέσβου Κυπαρισσία Μουζάκι Σοφάδες Γουμένισσα Νιγρίτα Νέα Ζίχνη Ηράκλεια Καλαμπάκα Φανάρι Φιλιππιάδα Πύλος Αίγιο Κάτω Αχαΐα Μακρακώμη Αταλάντη Κίσσαμος

Εξυπηρέτηση περιοχών μεγάλης έκτασης: Λαύριο Μέγαρα Άγιος Στέφανος Άγιος Αθανάσιος Λιμένα Χερσονήσου Φάρσαλα Τύρναβος Αλμυρός Μεσσήνη

«Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

ΑΤΛΑΣ: Το νέο Σύστημα Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών ΑΕΙ


Μια νέα διαδικτυακή υπηρεσία που στηρίζει την πρακτική άσκηση των φοιτητών των Ελληνικών Aκαδημαϊκών Iδρυμάτων μέσα από τη δημιουργία ενός δικτύου διασύνδεσης ,επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των εκπαιδευτικών αναγκών τους ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας, τίθεται για πρώτη φορά σε λειτουργία τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Πρόκειται για την Υπηρεσία "ΑΤΛΑΣ - Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης των Φοιτητών ΑΕΙ", η οποία διασυνδέει τα Aκαδημαϊκά Iδρύματα της χώρας με τους φορείς που παρέχουν θέσεις -και συνεπώς δυνατότητες- πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές – κάτι που είναι απαραίτητο και αναγκαίο για την Ακαδημαϊκή τους ολοκλήρωση . Η ενημέρωση για τις θέσεις αυτές γίνεται μέσα από ένα ενιαίο, κεντρικό σύστημα οποίο προσβάσιμο από όλα τα Ιδρύματα και από τους φοιτητές τους.

Στόχοι του συστήματος ΑΤΛΑΣ, συνεπώς, είναι ;
η αύξηση της διαθεσιμότητας θέσεων πρακτικής άσκησης στους φοιτητές,
η απλοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ των ιδρυμάτων και των φορέων που προσφέρουν τις θέσεις πρακτικής άσκησης,
η άμεση ενημέρωση των ιδρυμάτων για τις διαθέσιμες θέσεις καθώς και
η δυνατότητα δέσμευσης αυτών εκ μέρους των φοιτητών, μέσω του συστήματος.

Στο σύστημα ΑΤΛΑΣ μπορούν να εγγραφούν όλοι οι φορείς που διαθέτουν θέσεις πρακτικής άσκησης και να καταχωρίσουν τις θέσεις αυτές, λειτουργία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο σύνδεσμο: http://submit-atlas.grnet.gr

Με τη χρήση του συστήματος ΑΤΛΑΣ αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των φοιτητών που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση, εξαιτίας κατ αρχήν του βελτιωμένου επίπεδου πληροφόρησης ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί και η ποιότητα της παρεχόμενης πρακτικής άσκησης. Εκτιμάται επίσης ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων, τόσο από την πλευρά των Ιδρυμάτων όσο και των φορέων υποδοχής των ασκούμενων φοιτητών.

Πρόσβαση και λογαριασμό στο σύστημα αποκτούν επίσης τα όργανα των Ιδρυμάτων που συντονίζουν τη διαδικασία της πρακτικής άσκησης των φοιτητών τους (Γραφεία Πρακτικής Άσκησης, Γραφεία Διασύνδεσης κλπ), ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν αναζητήσεις θέσεων και να τις αντιστοιχίζουν στους φοιτητές. Εξ'ισου σημαντικό είναι και το γεγονός 'ότι το σύστημα ΑΤΛΑΣ δίνει και στους φοιτητές τη δυνατότητα αναζήτησης και εντοπισμού των επιθυμητών από τους ίδιους θέσεων πρακτικής άσκησης.

Το έργο υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.), φορέα του ΥΠΑΙΘΠΑ, εποπτευόμενο από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το ΕΠ «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», με πόρους της ΕΕ και της Ελλάδας.

epixeiro.gr

“Φως” για τα εξ αδιαιρέτου αυθαίρετα


“Φως στο βάθος του τούνελ” για την επίλυση του σημαντικότατου προβλήματος των αυθαίρετων κτισμάτων σε εξ αδιαιρέτου εκτάσεις, το οποίο δημιουργεί μέχρι σήμερα ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία τακτοποίησής τους για 30 χρόνια, άρχισε να διαφαίνεται μετά τη σχετική κινητικότητα των τελευταίων ημερών στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τάσος Κονακλίδης, είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας του ΥΠΕΚΑ, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι σχεδιάζονται κάποιες τροποποιήσεις στο νόμο για τα αυθαίρετα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί. Με τις όποιες τροποποιήσεις -εκτός απροόπτου- αναμένεται να αντιμετωπιστεί και το θέμα με τα αυθαίρετα κτίρια σε εξ αδιαιρέτου αγροτεμάχια, το οποίο είναι μείζον για τη Χαλκιδική, αφού στην εν λόγω περιοχή η συντριπτική πλειοψηφία των πολεοδομικών παρανομιών και υπερβάσεων έχει γίνει σε εκτάσεις με πολλούς ιδιοκτήτες. “Πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τα εξ αδιαιρέτου, ωστόσο πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα, για να μπορέσουν να τα μεταβιβάσουν οι πολίτες, αλλά και να υπάρχει επαρκής προστασία του περιβάλλοντος. Να μη μετατραπούν σε εκτός σχεδίου πόλης οικόπεδα εκτάσεις 400 και 500 τετραγωνικών μέτρων”, είπε ο κ. Κονακλίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΥΠΕΚΑ φέρεται αποφασισμένο να μην επιτρέψει σε καμία περίπτωση την υπαγωγή στο νόμο και τη νομιμοποίηση αυθαίρετου κτίσματος που ανεγέρθηκε μετά την 28η Ιουλίου του 2011, ενώ με τις όποιες αλλαγές θα προκύψουν, δεν πρόκειται να δημιουργηθούν ευμενέστερες συνθήκες για όσους κινήσουν στο μέλλον τη διαδικασία τακτοποίησης και σε σύγκριση με εκείνους που έχουν ήδη ενταχθεί στο νόμο. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό “φωτογραφίζει” τη βούληση της ηγεσίας του υπουργείου να μη μειώσει τα πρόστιμα.

Οι όποιες τροποποιήσεις αναμένεται να αποφασιστούν και να είναι έτοιμες να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Με το δεδομένο, όμως, ότι η προθεσμία για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων ολοκληρώνεται στις 31 Ιανουαρίου 2013, δεν αποκλείεται να δοθεί και νέα παράταση, αφού το διάστημα του ενός μηνός θα είναι πολύ μικρό, σε περίπτωση που προκύψει μεγάλο ενδιαφέρον από τους παρανομούντες.

Σήμερα υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για υπαγωγή στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, ωστόσο δεν κινείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, αφού από τη μια πλευρά υπάρχει χρόνος μέχρι τη λήξη της προθεσμίας και από την άλλη οι πολίτες είναι ζορισμένοι οικονομικά. Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί περίπου 420.000 – 430.000 αυθαίρετα κτίσματα σε ολόκληρη τη χώρα, δηλαδή ούτε τα μισά, αφού εκτιμάται ότι ο αριθμός τους ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο.

agelioforos.gr

Οριστικά στον ΕΟΠΥΥ Μηχανικοί, Γιατροί, Δικηγόροι και Τραπεζικοί


Από 1η Νοεμβρίου 2012 ο Κλάδος Υγείας του ΕΤΑΑ εντάσσεται οριστικά στον ΕΟΠΥΥ. Το ΕΤΑΑ ασφαλίζει τους Γιατρούς, τους Μηχανικούς, του Δικηγόρους και τους Μηχανικούς καθώς και τους Τομείς Ασθένειας Προσωπικού ΕΤΒΑ, Προσωπικού Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος και Ασθένειας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως, Γενικής και American Express του Κλάδου Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Η ένταξη έγινε με τροπολογία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στο σχέδιο νόμου που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Η τροπολογία αφορά όλους τους εν ενεργεία ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους καθώς και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

Ο κλάδος Υγείας του ΕΤΑΑ είχε προγραμματιστεί να ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούνιο, με βάση το Νόμο 4075/12, είχε όμως εξαιρεθεί προσωρινά με απόφαση του τότε υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη.ERGON blog

Συνελήφθη ο υπαίτιος των εμπρησμών του Αυγούστου στη Μαγνησία


Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός ο οποίος ευθύνεται για 27 περιπτώσεις εμπρησμών στο Ανήλιο και τον Άγιο Ιωάννη Μαγνησίας τον Αύγουστο. Σύμφωνα με το e-volos.gr, οι περιπτώσεις αφορούν τον εμπρησμό 23 οχημάτων, 2 τροχόσπιτων και 2 βαρκών. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας,
Σε βάρος του 44χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εμπρησμούς κατ’ εξακολούθηση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.