Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε στην κόρη του στρατηγού Τσιγάντε


Επίθεση από ομάδα ακροδεξιών δέχτηκε την περασμένη εβδομάδα η εγγονή του στρατηγού Χριστόδουλου Τσιγάντε. Συγκεκριμένα μία ομάδα των πέντε ατόμων σταμάτησε την εγγονή του Τσιγάντε στην οδό Στησιχόρου κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου και της ζήτησε ταυτότητα καθώς επίσης και να μιλήσει ελληνικά προκειμένου να φύγει.
Η καταγγελία έφθασε και στη βρετανική πρεσβεία καθώς η κ. Τσιγάντε διαθέτει και βρετανική αλλά και ελληνική υπηκοότητα. Οι άγνωστοι φαίνεται ότι δε γνώριζαν πως ο στρατηγός Τσιγάντεςείχε ηγηθεί της καταδρομικής μονάδας Ιερός Λόχος της Μέσης Ανατολής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν αυτή είχε δράσει σε μια σειρά επιτυχών και ριψοκίνδυνων επιχειρήσεων στη Βόρεια Αφρική και στα Δωδεκάνησα. Επίσης, είχε διατελέσει στρατιωτικός διοικητής Αρχιπελάγους και αρχηγός της Ελληνικής Στρατιωτικής Αποστολής Δωδεκανήσων.
Παρόμοιες καταγγελίες για ομάδες ακροδεξιών που απειλούν και εκφοβίζουν δέχονται ολοένα και συχνότερα πρεσβείες στην Αθήνα, ακόμη και ευρωπαϊκών χωρών, όπως για παράδειγμα η ιταλική, η γαλλική και η αγγλική πρεσβεία, καθώς και αρκετές πρεσβείες αραβικών χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου