Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Μητροπολίτης κατά Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια στο Χυτήριο


Σφοδρή επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εξαπολύει ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έξω από το θέατρο «Χυτήριο» με αφορμή την παράσταση «Corpus Christi».
Όπως επισημαίνει ο Μητροπολίτης με άρθρο του στο romfea.gr «είναι θλιβερό ότι κάποιοι «χριστιανοί αγωνιστές» ταυτίστηκαν μαζί της για να υπερασπιστούν το Χριστό» και επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι «η Χρυσή Αυγή διώκει τον Χριστό, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα των προσφύγων, των μεταναστών, ακόμα και των παιδιών».
Μάλιστα ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζει στο άρθρο του ως «Μαύρη νύχτα» τη Χρυσή Αυγή και υποστηρίζει ότι «μέχρι τα πρόσφατα γεγονότα η αντικειμενική κριτική είχε αποφανθεί ότι πρόκειται για έργο αμφιβόλου καλλιτεχνικής αξίας».
Σε άλλο σημείο του άρθρο επισημαίνει ότι «η ταύτιση της χυδαιότητας με την τέχνη δεν τιμά αυτούς που το επιχειρούν» και αναφέρει ότι στην Εκκλησία είχαν περιέλθει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι συντελεστές της παράστασης επεδίωκαν την αντίδραση της Εκκλησίας για λόγους διαφημιστικούς και «για τον λόγο αυτόν, λέει, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να μην ασχοληθεί».

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος προς τους «χριστιανούς αγωνιστές», όπως τους αποκαλεί, με έντονη κριτική διάθεση τονίζει ότι «κάθε εναγκαλισμός και χάιδεμα χριστιανού ή πολύ περισσότερο ιερωμένου προς τη Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης».
Το κουτι της Πανδωρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου