Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η Γερμανία θέλει τους Ολυμπιακούς του 2024

By 

CYGY.com - The Online Web Magazine
Η Γερμανία θα θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024 αποκάλυψε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ. «Η Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή θα εκτιμήσει τα αποτελέσματα από την πόλη που θα αναλάβει τους Αγώνες του 2020, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον να θέσουν υποψηφιότητα το Βερολίνο και το Αμβούργο», δήλωσε ο Μπαχ, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροππής.
Ν” αναφέρουμε ότι υποψήφιες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 είναι η Κωνσταντινούπολη, η Μαδρίτη και το Τόκιο και η ΔΟΕ θα αποφασίσει για το ποια πόλη θα αναλάβει τους Αγώνες στις 7 Σεπτεμβρίου του 2013 στο Μπουένος Άιρες. Αν φυσικά τους Αγώνες αναλάβει η Μαδρίτη θα είναι δύσκολο να θέσει υποψηφιότητα η Γερμανία, αφού πολύ δύσκολα μπορούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες να πάνε δύο φορές συνεχόμενα στην Ευρώπη, ενώ το αντίθετο θα συμβεί σε περίπτωση που αναλάβουν μία εκ των Κωνσταντινούπολη και Τόκιο.
Πάντως, το Βερολίνο, μέσω του δημάρχου του Κλάους Βόβερεϊτ ενδιαφέρεται τόσο για τους Αγώνες του 2024, όσο και του 2028. Η γερμανική πρωτεύουσα είχε διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, ενώ τελευταία φορά είχε θέσει υποψηφιότητα το 2000, όταν αποκλείστηκε στο δεύτερο γύρο, ενώ τους Αγώνες ανέλαβε το Σίδνεϋ.
Φυσικά η γερμανική υποψηφιότητα θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή σε περίπτωση που του χρόνου, που θα γίνουν οι εκλογές της ΔΟΕ και αποσυρθεί ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, αναδειχθεί νέος πρόεδρος ο Τόμας Μπαχ.
Ο Τόμας ΜπαχStivosNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου