Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ο Α. Σαμαράς καλεί τον λαό σε ανυπακοή και αυτοδικία;



Δημοσιεύθηκε στις 24 Ιαν 2013
"Από την άλλη πλευρά, όμως, οφείλουμε να πούμε πως, όταν υπάρχει αναλγησία και ανευθυνότητα από την πλευρά της εξουσίας, τότε πράγματι πυροδοτούνται φαινόμενα ανυπακοής και αυτοδικίας.

Όταν διαρρηγνύεται το Κοινωνικό Συμβόλαιο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και το λαό, τότε καταρρέει η εμπιστοσύνη των πολιτών στους νόμους και διαχέεται κάθε είδους αντικοινωνική προδιάθεση.

-- Όταν διαλύεται η οικονομία από αλλεπάλληλες φορο-επιδρομές εκεί οδηγούμαστε.

-- Όταν πληρώνουμε επί δεκαετίες για... μελλοντικά αγαθά και υπηρεσίες, εκεί οδηγούμαστε.

-- Όταν αυξάνονται τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ πολύ πέρα από τα όρια ανοχής των ανθρώπων, εκεί οδηγούμαστε.

Η ανυπακοή στους νόμους της Δημοκρατίας είναι αντικοινωνική συμπεριφορά ή οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές. Αλλά αυτό είναι μόνον η μισή αλήθεια...

Η άλλη μισή -- και οφείλουμε να την πούμε -- είναι ότι η αναλγησία της κυβέρνησης πυροδοτεί κάθε είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές. "

Από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στις 3/2/2011
http://arxeio.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=70269&a...

Νομίζω πρέπει η ομάδα αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας να καταγγείλει τον Αντώνη Σαμαρά που όχι μόνο δεν καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται αλλά σύμφωνα με το σκεπτικό πάντα των γαλάζιων παιδιών της "ομάδας αλήθειας" της Νέας Δημοκρατίας, του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και του υπουργού δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη Νίκου Δένδια καλεί τον κόσμο σε ανυπακοή και αυτοδικία.
Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις ξαναλέω, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό των γαλάζιων στελεχών.
Και αυτό το βίντεο ΔΕΝ είναι συρραφή αποσπασμάτων αλλά ένα ενιαίο απόσπασμα από ομιλία του Αντώνη -καταδικάζω την βία απ όπου και αν προέρχεται- Σαμαρά.

Brookings: Έτσι αξιολογούμε τον Τσίπρα που ακούσαμε

21786_1
Ανάμεικτες εντυπώσεις άφησε ο Αλέξης Τσίπρας στο αμερικανικό ακροατήριο σύμφωνα με εκτενές άρθρο των επικεφαλής του ινστιτούτου Brookings στο οποίο μίλησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τη περασμένη Τετάρτη.
Σε άρθρο - ανασκόπηση της ομιλίας του αλλά και την γενικότερης παρουσίας του στις ΗΠΑ – ο γενικός διευθυντής του Brookings, Γουίλιαμ Ανθόλις, και o οικονομολόγος Ντομένικο Λομπάρντι, σημειώνουν ότι τόσο οι αισιόδοξοι όσο και οι απαισιόδοξοι βρήκαν πολλά θετικά αλλά και αρνητικά στις δηλώσεις του.
Μεταφέρουν μάλιστα και τη εκτίμηση ενός αμερικανού αναλυτή που όπως είπε χαρακτηριστικά: "Συμφωνήσαμε μεταξύ 40% και 60% από ό, τι είπε. Ας πούμε, ότι μας ικανοποίησε κατά 50%". Μια άποψη που φαίνεται πως υιοθετούν οι δύο αναλυτές.
Τα θετικά
Ο κ. Τσίπρας έχει επανειλημμένως υποστηρίξει ότι τα μέτρα λιτότητας που η Ευρώπη έχει επιβάλλει

Ένας λόγος στα Αγγλικά με...Ελληνικές Λέξεις

Ένας λόγος στα Αγγλικά με...Ελληνικές Λέξεις
Kyrie,
 It is zeys’ anathema on our epoch and the heresy of our economic method and Policies that we should agonize the skylla of NUMISMATIC PLETHORA AND THE CHARYBDIS OF ECONONIC ANAEMIA.
   IT IS NOT MY IDIOSYNCRACY TO BE IRONIC OR SARCASTIC BUT MY DIAGNOSIS WOULD BE THAT POLITICIANS ARE RATHER CRYPTOPLETHORISTS.
ALTHOUGH THEY EMPΗATICALLY STIGMATIZE NUMISMATIC PLETHORA,THEY ENERGIZE IT THROUGH THEIR TACTICS AND PRACTICES.
  OUR POLICIES SHOULD BE BASED MORE ON ECONOMIC AND LESS ON POLITICAL CRITERIA .
  OUR GNOMON HAS TO BE A METRON BETWEEN ECONOMIC STRATEGIC AND PHILANTHROPIC SCOPES. IN A EPOCH CHARACTERIZED BY MONOPOLIES,OLIGOPOLIES,MONPSONIES, MONOPOLISTIC ANTAGONISM AND POLYMORPHOUS INELACTICITIES, OUR POLICIES HAVE TO BE MORE ORTHOLOGICAL, BUT THIS SHOULD NOT BE METAMORPHOSED INTO PLETHOROPHOBIA,WHICH IS ENDOMIC AMONG ACADEMIC ECONOMISTS.

  NUMISMATIC SYMMETRY should not ANTAGONIZE ECONOMIC ACME. A GREATOR HARMONIZATION BETWEEN THE practices of Economic and numismatic archons is basic.
  Pararell to this we have to synchronize And harmonize more and more our Economic and numismatic policies Panethnically these scopes are more Practicable now,when the prognostics Of the political and economic barometor Are halcyonic.
  The history of our didimus organisation as this sphere has been didactic and their Gnostic practices will Always be a tonic to the polyonymous and idiomorphous ethnical economies.
The genosic of the programmed organisation will dynamize these policies.
 
   Therefore, I sympathize, although not Without criticism one or two themes with the apostles and the HIERARCY OF OUR ORGANS IN THEIR zeal to PROGRAM ORTHODOX ECONOMIC AND NUMISMATIC POLICIES.
  I APOLOGIZE FOR HAVING TYRANIZED YOU WITH MY Hellenic phraseology.
In my epilogue I emphasize my eulogy to The philoxenous autocthons of this Cosmopolitan metropolis and my engomium to you kyrie the stenographers.
  Ο αείμνηστος καθηγητής και πρωθυπουργός Ξενοφών Ζολώτας για να αποδείξει την τεράστια επιρροή των Ελληνικών στην επιστημονική ορολογία των Αγγλικών, εξεφώνηνε, προ ετών σε συνεδρίαση της Διεθνούς Τράπεζας για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη, οικονομικού περιεχομένου ομιλία.
  Εκτός από κάποιες στοιχειώδεις αγγλικές λέξεις,χρησιμοποίησε όρους αποκλειστικά ελληνικής προέλευσης.
  Ο λόγος του καθηγητή είναι μία εμβριθής κριτική πάνω στην πορεία της οικονομικής επιστήμης και στην εμπλοκή της με την πολιτική.

  Όλες οι Ευρωπαϊκές γλώσσες εχουν δεχθεί παρόμοια, με την Αγγλική, επίδραση των Ελληνικών.
  
  Έλληνες επιστήμονες χρησιμοποιείτε όρους με ελληνική ρίζα στην επιστήμη σας για να επαναλάβετε το μικρό αυτό άθλο του αείμνηστου καθηγητή.

επιμέλεια L. K K

ΙΑΤΡΕΙΑ ΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ-ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ


Kate TheochariΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΑΤΩΝ  ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.ΟΛΟΙ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ .ΕΝΩ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΥΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΏΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12 ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ  ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΙΚΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ,ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 20 ΕΥΡΩ  ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΛΟΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΑΥΤΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΑΤΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ.ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΔΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ.ΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ  ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΗΚΙΣΕΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ.ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ.


ΚΑΙΤΗ ΘΕΟΧΑΡΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΛΥΣΟΣΩΜΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
'Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ'
ΓΕΡΑΚΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στην Ελλάδα της κρίσης δεν μπορείς ουτε να πεθάνεις


ΑΤΑΦΟΙ ΕΠΙ ΜΕΡΕΣ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Ομάδες αλληλεγγύης συγκροτούνται στην Αθήνα για την ταφή μόνων και φτωχών ανθρώπων. Αρκετοί νεκροί παραμένουν άταφοι για μέρες, ενώ στο Γ' Νεκροταφείο δημιουργήθηκε ζώνη με φθηνούς τάφους προς 218 ευρώ την τριετία.
Εννέα μέρες παρέμεινε άταφη η σορός ενός συμπολίτη μας. Τόσες χρειάστηκαν για να συγκεντρωθούν τα χρήματα της κηδείας. Τη σκληρή πραγματικότητα περιγράφουν οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών, λέγοντας ότι πληρώνονται με δόσεις και υποσχέσεις. Διότι ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούν ακόμα και μήνες να δώσουν τα προβλεπόμενα. Επιπλέον, η οικονομική κατάσταση αρκετών δήμων -στους οποίους ανήκουν διοικητικά τα νεκροταφεία- δεν επιτρέπει την κάλυψη των εξόδων ταφής.
Ο Βαγγέλης Ντάλας λέει ότι ο 82χρονος φίλος του, Δημήτρης Νίκου, ''έφυγε'' ξαφνικά στις 18 Δεκεμβρίου από λοίμωξη του αναπνευστικού που εξελίχθηκε σε πνευμονικό οίδημα. Ηταν συνταξιούχος του ΟΓΑ: ''Απευθύνθηκα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηλιούπολης, διότι το Ταμείο θα έδινε 800 ευρώ, έπειτα από ένα εξάμηνο. Αλλά ο τελετάρχης ζητούσε τα χρήματα αμέσως.
 
Οι δήμοι
Ηθελε, το λιγότερο, 800 ευρώ. Απευθύνθηκα στο δήμο για το κόστος του νεκροταφείου. Μας είπαν ότι τα οικονομικά των δήμων δεν επιτρέπουν δωρεάν ταφές. Κι όμως, η ταφή των απόρων πολιτών αποτελεί θεσμική υποχρέωση της πολιτείας''.
Αναζητώντας λύση, κινητοποιήθηκαν εννέα άνθρωποι. Απευθύνθηκαν σε αρμόδιους φορείς

Φάκελλο για το Euro 2020 καταθέτει η Αθήνα

 
Το απόγευμα της Παρασκευής η UEFA αποφάσισε οριστικά τη διεξαγωγή του Euro 2020 σε 13 πόλεις της Ευρώπης. Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής τόνισε με την ευκαιρία ότι θα κατατεθεί φάκελος για να έρθει η γιορτή και στην Ελλάδα.
Ο ισχυρός άνδρας της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας σκέφτεται ότι θα ήταν ευκαιρία για την Ελλάδα να γίνει μέρος της γιορτής.
Σε συνεργασία με τον υφυπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, η ΕΠΟ θα καταθέσει φάκελο για να διεκδικήσει τη συμμετοχή της Αθήνας και του ΟΑΚΑ στο Euro του 2020.
«Είναι ευκαιρία και το έχουμε δηλώσει από την αρχή. Το έχουμε συζητήσει και με τον κύριο Ιωαννίδη, ο οποίος είναι πρόθυμος να κάνει ό,τι χρειαστεί όταν χρειαστεί για να καταθέσουμε φάκελο. Αναμένουμε ολοκληρωμένες οδηγίες για να είμαστε έτοιμοι κι εμείς να διεκδικήσουμε να είναι η Αθήνα μια από τις πόλεις η οποία θα αναλάβει να πάρει μέρος σε αυτή τη γιορτή», τόνισε ο Γιώργος Σαρρής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ».
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ διευκρίνισε ότι «το μόνο γήπεδο στην Ελλάδα που μπορεί να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση είναι το ΟΑΚΑ», οπότε, όταν μιλάμε για συμμετοχή της Αθήνας στο Euro 2020, μιλάμε μόνο για το συγκεκριμένο στάδιο.

Η Πιο Συγκλονιστική Ομιλία Που Θα Ακούσετε Ποτέ, G Yourofsky

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Δεν είναι νόμιμη η πολιτική επιστράτευση



Του Αντώνη Ρουπακιώτη (Αυγή, 24/02/2006)
77091528DF9D801F441FF65EE1D10424“Ι. Η πολιτική επιστράτευση κηρύχθηκε με την επίκληση των άρθρων 22 και 112 του Συντάγματος και του άρθρου 2 Ν.Δ. 171/1974. Το διάταγμα αυτό δεν έχει καταργηθεί μέχρι σήμερα, αλλά δεν εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπως η απεργία των ναυτεργατών και αυτό γιατί εκδόθηκε μετά την πτώση της δικτατορίας υπό την ισχύν του Συντάγματος 1952 με βάση τη Συντακτική Πράξη 1.8.1974, με σκοπό να αντιμετωπιστούν καταστάσεις μέγιστης ανάγκης της εποχής εκείνης, μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβάνεται η απεργία.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, ενώ ψηφίστηκαν μεταγενέστεροι νόμοι με σκοπό την αντιμετώπιση σοβαρών καταστάσεων ανάγκης (π.χ. άρθρο 2 Ν. 2641/1998), όχι μόνο δεν υπήρξε αναφορά στην αντιμετώπιση απεργιών με πολιτική επιστράτευση, αλλά, αντίθετα, με το

Ταλαιπωρια .........

-Ταλαιπωρια ειναι καθε βραδυ που κοιμασαι να μην ξερεις αν θα ξυπνησεις εργαζομενος η ανεργος
-Ταλαιπωρια ειναι να υπαρχουν παγωμενα σπιτια και δωματια απο τις αυξησεις σε πετρελαιο και ρευμα.
-Ταλαιπωρια ειναι να πληρωνεις νοικι στο δικο ΣΟΥ σπιτι (χαρατσι), ενω ακομα ξεχρεωνεις το δανειο στην τραπεζα που πηρες για να το φτιαξεις
-Ταλαιπωρια ειναι οι αυξησεις της ΔΕΗ στο ρευμα
-Ταλαιπωρια ειναι οι 700.000 εργαζομενοι που τους χρωστανε δεδουλευμενα
-Ταλαιπωρια ειναι να εισαι μητερα και να μην ξερεις τι ωρα θα γυρισεις στα παιδια σου επειδη δεν υπαρχουν, κ οπου υπαρχουν δεν εφαρμοζονται συμβασεις και ωραρια.
-Ταλαιπωρια ειναι να καταθετεις τα χαρτια σου για συνταξη και να περιμενεις 1,5 χρονο να την παρεις,
-Ταλαιπωρια ειναι να χρειαζεται να κανεις δυο δουλειες για να καλυψεις βασικες σου αναγκες.
-Ταλαιπωρια ειναι να καταθετεις τα χαρτια σου για συνταξη και να περιμενεις 1,5 χρονο να την παρεις,
-Ταλαιπωρια ειναι να μενεις στην επαρχια και ναμην εχεις παιδιατρο για το παιδι σου
-Ταλαιπωρια ειναι το διαιρει κ βασιλευε
-Ταλαιπωρια ειναι η υποταγη
-Ταλαιπωρια ειναι η μοιρολατρεια και η ηττοπαθεια
-Ταλαιπωρια ειναι βλεπεις τον γειτονα σου να βγαινει στα μουλοχτα να ψαξει στα σκουπιδια
-Ταλαιπωρια ειναι να σε ρωτανε τα παιδια σου
" παλια τρωγαμε φρουτα, τωρα γιατι οχι; "
-Ταλαιπωρια ειναι να διαβαζεις σε εκθεσεις παιδιων δημοτικου
" αγιε βασιλη φετος δεν θελω δωρο, θελω μια δουλεια για τη μαμα μου.
δεν εχει, ειναι στεναχωρημενη και πειναμε"
-Ταλαιπωρια ειναι να πηγαινεις στον ΟΑΕΔ και να παιρνεις χαρτακι για να σε δεχτουν μετα απο 3 μερες
-Ταλαιπωρια ειναι η κοινωνικες ευαισθησιες του κουβελη
-Ταλαιπωρια ειναι τα κλειστα μικρομαγαζα στη γειτονια σου
-Ταλαιπωρια ειναι οι συγκοινωνιες, το δημοσιο αγαθο π λεει και ο Σαμαεας, να χει εισητηριο 1,40
-Ταλαιπωρια ειναι τα διοδια στο οδικο δικτυο και οι συνεχομενες αυξησεις τους (και σε αριθμο και σε τιμη)
-Ταλαιπωρια ειναι να εισαι εργαζομενος στα ναυπηγεια Σκαραμαγκα κ Ελευσινας,
απληρωτος και απολυμενος.
-Ταλαιπωρια ειναι να σου παιρνουν τη σοδεια και το γαλα τζαμπα
-Ταλαιπωρια ειναι η ανακεφαλαιωση των τραπεζων
-Ταλαιπωρια ειναι η μεταναστευση και το ξεριζωμα
-Ταλαιπωρια ειναι το 80% των επιδοτησεων να πηγαινει στο 20% των τσιφλικαδων
-Ταλαιπωρια ειναι αυτα τα πρωτοσελιδα
υγ: τα ψηφιζες κιολας
-Ταλαιπωρια ειναι ο "κομιστης" Θεμος Αναστασιαδης που κυκλοφορει ελευθερος, διαβαζεις τις φυλλαδες του, τις αναπαραγεις και μετα πετας και ενας " να πιασουν τα λαμογια"
-Ταλαιπωρια ειναι το 2009 το κατωτατο ημερομισθιο ανειδικευτου εργατη να ειναι 33,3 ευρω , και το 2012 μετα το δευτερο μνημονιο να ειναι στα 22,40.
-Ταλαιπωρια ειναι τα εισητηρια των πλοιων
-Ταλαιπωρια ειναι οι τριμηνες συμβασεις
-Ταλαιπωρια ειναι οι λιστες λαγκαρντ, και ο ΤΡΟΠΟΣ που δημιουργουνται
-Ταλαιπωρια ειναι αυτοι που κατεχουν το 70% του πλουτου να συνεισφερουν στα δημοσια εσοδα το 30%, και αυτοι μπου κατεχουν το 30% του πλουτου, να συνεισφερουν το 70% των εσοδων.
(Kostis Zorzos)

VIDEO: Όλοι εσείς μισείτε ο ένας τον άλλo | DOC TV | documenting everyday life

VIDEO: Όλοι εσείς μισείτε ο ένας τον άλλo | DOC TV | documenting everyday life

Μειώνεται ο μισθός εκατομμυρίων ελλήνων στο τέλος Ιανουαρίου - Αυξάνονται οι φόροι! - Δείτε αναλυτικά

- Η εγκύκλιος δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών
Μειώνεται ο μισθός εκατομμυρίων ελλήνων στο τέλος Ιανουαρίου - Αυξάνονται οι φόροι! - Δείτε αναλυτικά- Οι κρατήσεις φόρου θα είναι αυξημένες για μισθωτούς και συνταξιούχους χωρίς παιδιά και εισόδημα από 24.000 ευρώ
- Για όσους έχουν 1 παιδί και εισόδημα από 12.000 ευρώ και πάνω
- Για όσους έχουν 2 ή περισσότερα παιδιά και εισόδημα από 10.000 ευρώ
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Την εγκύκλιο για τον τρόπο μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος από μισθωτούς και συνταξιούχους για τα εισοδήματα που αποκτούν από 1.1.2013 απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις εφορίες και στα λογιστήρια των επιχειρήσεων.
Εκτός από τον φόρο με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα θα παρακρατείται και η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης.
Όταν πλεον μιλάμε για καθαρό μισθό σε αυτό περιλαμβάνονται και (υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες)
Όπως υπενθυμίζεται στην εγκύκλιο που υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη η παρακράτηση φόρου εισοδήματος από φέτος γίνεται με βάση τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για μισθωτους και συνταξιούχους που ισχύει με βάση τον νέο φορολογικό νόμο.
Η κλίμακα αυτή είναι η εξής:
ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Κλιμάκιο εισοδήματος Φορολογικός συντελεστής % Φόρος κλιμακίου Σύνολο Εισοδήματος Σύνολο Φόρου
25.000                                     22                                    5.500                   25.000                      5.500
17.000                                     32                                    5.440                   42.000                    10.940
Υπερβάλλον                            42
Ο φόρος που προκύπτει από την κλίμακα μειώνεται ως εξής:
- Για εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ κατά 2.100 ευρώ. Εφόσον ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 2.100 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται στο ποσό του φόρου.
- Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού των δύο 2.100 ευρώ.
Αναλυτικότερα στην εγκύκλιο περιλαμβάνεται ενδεικτικός πίνακας για τον ευκολότερο υπολογισμό των μειώσεων φόρου που ισχύσουν για εισοδήματα μέχρι 43.000 ευρώ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2,3 δισ. επιπλέον φόροι – Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα... πληρώσουν τη νύφη

Home / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / Άρχισε ο χορός των περικοπών στον ΣΕΓΑΣ Άρχισε ο χορός των περικοπών στον ΣΕΓΑΣ

Panagopoulos Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, μπροστά στην προοπτική της δραματικής περικοπής των επιχορηγήσεων των αθλητικών Ομοσπονδιών, που θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του ερασιτεχνικού αθλητισμού στη χώρα μας, αποφάσισε σήμερα σειρά άμεσων μέτρων περιστολής δαπανών σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της Ομοσπονδίας. Το πλήρες πρόγραμμα περικοπών θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου.
Σε αυτή την πρώτη φάση, ανάμεσα σε άλλα, αποφασίστηκε ο ΣΕΓΑΣ να αποχωρήσει από γραφεία που ενοικιάζει και η λειτουργία του να περιοριστεί μόνο στους χώρους που ανήκουν στην ιδιοκτησία του, ο περιορισμός των δαπανών για μετακινήσεις διοικητικών και τεχνικών στελεχών κατά 80%, η αντικατάσταση του περιοδικού του ΣΕΓΑΣ από ηλεκτρονικό newsletter, η κατάργηση των κονδυλίων για φωτογραφικές υπηρεσίες, parking και εφημερίδες, η ενεργοποίηση της ρήτρας μειώσεων σε όλα τα συμβόλαια των συνεργατών της Ομοσπονδίας, ο περιορισμός των προπονητικών προετοιμασιών εξωτερικού μόνο στην Κύπρο (με την αξιοποίηση της σχετικής διακρατικής συμφωνίας) και η μείωση του μεγέθους των αποστολών στις διεθνείς διοργανώσεις στον απολύτως απαραίτητο αριθμό.
Ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε η συμβολική συμμετοχή – με 2 αθλητές και ένα προπονητή – στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου.

ΜΥΘ-ΟΣΕ: Οι “ακριβοί” εργαζόμενοι στα τρένα | INFOWAR

ΜΥΘ-ΟΣΕ: Οι “ακριβοί” εργαζόμενοι στα τρένα | INFOWAR

Βρετανικό Μουσείο απόψε: Ντυνόταν ο Μέγας Αλέξανδρος με φουστάνια σαν Ελληνίδα θεά;

ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Μέγας Αλέξανδρος: Ο κατακτητής του κόσμου φορούσε φουστάνια;», θα είναι το θέμα της αποψινής ομιλίας του Tony Spawforth στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο σύμφωνα με δημοσίευμα του protothema.gr. Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, προγραμματίζει αυτή την προκλητική διάλεξη για να απαντήσει στο ερώτημα που «σέρνεται» από το 2004, όταν ο Όλιβερ Στόουν στην ταινία του «Alexander» περιέγραφε το Μακεδόνα βασιλιά και κατακτητή του κόσμου σαν... bisexual.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου όπου ανακοινώνεται η αποψινή διάλεξη, ο καθηγητής Spawforth «χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, θα φτάσει σε συναρπαστικά συμπεράσματα για τη βασιλεία του Αλεξάνδρου και την ελεγχόμενη εσφαλμένη ανάγνωση της εικόνας του από σύγχρονους (του Μεγάλου Αλεξάνδρου) εχθρούς του».

Το ερώτημα αν ο Μέγας Αλέξανδρος ντυνόταν σαν αρχαία Ελληνίδα θεά, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τον συγκεκριμένο καθηγητή. Στο παρελθόν, ο κ. Spawforth έχει υποστηρίξει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος, την περίοδο που είχε καταλάβει την Περσία πήγαινε για κυνήγι πάνω σε άρμα και με τόξο ντυμένος όπως οι Πέρσες.

Ορισμένοι (όπως ο σύγχρονος και κατήγορος του Μέγα Αλέξανδρου Έφιππος από την Όλυνθο) υποστήριζαν ότι ο Μακεδόνας βασιλιάς ντυνόταν σαν τη θεά Άρτεμη και προφανώς, ο ισχυρισμός αυτός έγινε «λάστιχο» από κάποιους που εξ αυτού του λόγου έφτασαν να θεωρούν τον Μέγα Αλέξανδρο.... bisexual.

Όποιο κι αν είναι το ακριβές περιεχόμενο της ομιλίας του καθηγητή Spawforth, είναι βέβαιο ότι το θέμα της διάλεξής του έχει ιντριγκάρει τους Λονδρέζους. Θέσεις για να παρακολουθήσει κάποιος την ομιλία -που έχει εισιτήριο 5 λίρες- δεν υπάρχουν. Η διάλεξη που θα γίνει στις 18.30 (τοπική ώρα) σήμερα το απόγευμα στο Βρετανικό Μουσείου του Λονδίνου είναι «sold out».




Tα "Αδεσποτάκια Γέρακα-Παλλήνης-Ανθούσας" αποχώρησαν από το πρόγραμμα του Δήμου μας και ιδρύουν Σωματείο! - Παλλήνη Press

Tα "Αδεσποτάκια Γέρακα-Παλλήνης-Ανθούσας" αποχώρησαν από το πρόγραμμα του Δήμου μας και ιδρύουν Σωματείο! - Παλλήνη Press

Θεόδωρος Σταματίου: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ : Ορισμός Νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Προέδρου και Αντιπροέδρου του Ν.Π. Δ.Δ. με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ».

Θεόδωρος Σταματίου: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ : Ορισμός Νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Προέδρου και Αντιπροέδρου του Ν.Π. Δ.Δ. με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ».

Εφιάλτης στο «ταξί»: Εγώ γλίτωσα κι αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος. Η επόμενη;

Εφιάλτης στο «ταξί»: Εγώ γλίτωσα κι αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος. Η επόμενη;
Μετά το πρώτο σοκ αναρωτιέμαι: Σε τι κόσμο ζούμε!
Εχτές ήταν η πιο άτυχη και τυχερή μου μέρα μαζί. Έζησα το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου στα 30 μου και σήμερα ακόμη δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι έχω γλιτώσει. 
Φεύγοντας από το γραφείο μου στο Queen.gr (βρισκόμαστε στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας), μείναμε με τη συνάδελφό μου για αρκετή ώρα στο πάρκινγκ αφού είχαμε πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Έξω κατακλυσμός, η ώρα κόντευε 20:00, η οδική βοήθεια να μην έχει σκοπό να έρθει, μποτιλιάρισμα, απεργία και το αυτοκίνητο με μηχανικό πρόβλημα. Να μην τα πολυλογώ, επί της λεωφόρου Καβάλας κατέβηκα να πάρω ταξί.
Περίμενα λίγη ώρα... Η βροχή συνέχιζε. Ένα ταξί που έτρεχε σταμάτησε απότομα μετά από εμένα και κόρναρε. Δεν είδα πινακίδες, έτρεξα να μπω. Πίσω κάθονταν δύο άτομα. Νεαρά... ζευγάρι. Δεν χάρηκαν και πολύ που έμπαινα. Ο... ταξιτζής μου είπε ότι κατεβαίνουν. Δεν συνηθίζω να κάθομαι μπροστά, αλλά έκατσα στη  θέση του συνοδηγού. Μου χαμογέλασε και μου είπε πως δεν

ΕΛΣΤΑΤ: Έγκλημα παραχάραξης ή στατιστικές φαιδρότητες; Γ. Δελαστίκ Vs Ε. Μπαρτζινόπουλος

Με αφορμή την δίωξη που άσκησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς κατά του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με τη κατηγορία της παραχάραξης στοιχείων, το tvxs αναδημοσιεύει δυο εντελώς διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα. Και μάλιστα από την ίδια εφημερίδα, το Έθνος. Ο Γιώργος Δελαστίκ υποστηρίζει ότι η παραποίηση των στοιχείων έγινε για να δικαιολογηθεί η προσφυγή στο Μηχανισμό στήριξης και να υλοποιηθεί το Μνημόνιο, ενώ ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος αναρωτιέται πως ενώ η Eurostat διαβεβαιώνει ότι για πρώτη φορά είναι ικανοποιημένη από τα στατιστικά στοιχεία που τους στέλνουμε, στην Ελλάδα διώκεται για κακούργημα ο άνθρωπος που εφάρμοσε το κοινό για όλους σύστημα.
Το έγκλημα της παραχάραξης στοιχείων. Γιώργος Δελαστίκ
Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσε η άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος εναντίον

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΓΝΩΜΕΣ: Πτώχευση, η νέα... επιχειρηματικότητα (του Στέλιου Σοφιανού)

Είναι η ανεργία. Το δύσκολο παρόν. Το άδηλο, τρομακτικό αύριο. Αλλά είναι και ο δρόμος, ο χρόνος έως τη στιγμή που μένεις «επίσημα» χωρίς δουλειά.

Πολλοί άνεργοι δεν πήραν ποτέ (ή ακόμη) αποζημίωση. Τους οφείλονται δεδουλευμένα από την τελευταία εργασία τους. Χρήματα δηλαδή στα οποία υπολόγιζαν, δεν εισέπραξαν και πιθανότατα ποτέ δεν θα πάρουν. 

«Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», ακούνε εργαζόμενοι, προμηθευτές, συνεργάτες. Όχι πια «κάνε λίγη υπομονή ακόμη και θα αρχίσω να στα δίνω», αλλά «ξέχασέ τα», «πήγαινε στα δικαστήρια, να πληρώνεις δικηγόρους, και άμα βρεις άκρη του αγίου ποτέ...», κ.οκ….

Κάνει αυτό την κατάσταση αφόρητη. Μαζί με τις κλειστές παντού πόρτες, σε τρελαίνει.

Είναι αλήθεια ότι πολλοί επιχειρηματίες καταστράφηκαν. Εχασαν, μαζί με τις εταιρείες, και την περιουσία τους, ή μεγάλο μέρος αυτής. Κάποιοι έφτασαν στο απονενοημένο διάβημα. Τραγωδίες…Εκεί, ακόμη και ο άνεργος και απλήρωτος εργαζόμενος, καταλαβαίνει. Δεν του αρέσει, δεν συμφωνεί απαραίτητα, αλλά κατανοεί. Συνήθως μάλιστα πρόκειται για επιχειρηματίες που δεν αφήνουν σοβαρές εκκρεμότητες απέναντι στο προσωπικό. Κύριοι. Κιμπάρηδες.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που κατέβασαν μια ημέρα τα ρολά, έχοντας αφήσει απλήρωτους επί μήνες εκατοντάδες (χιλιάδες συνολικά) εργαζόμενους - οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν υποστεί μεγάλες μειώσεις αποδοχών τα προηγούμενα χρόνια. Εριξαν κανόνι στην αγορά, σε ταμεία και εφορίες και… μην τον είδατε τον Μπαταχτσή.

Ή μάλλον, όχι ακριβώς έτσι. Διότι αρκετοί κυκλοφορούν ακόμη ανάμεσά μας. Ελεύθεροι. Απολαμβάνοντας όσα (πολλά) «γλίτωσαν», μαζί και την αδυναμία(;) του νόμου και την απροθυμία των αρχών να τους περιλάβουν.

Σχεδιάζουν, μάλιστα, και προχωρούν ορισμένοι σε νέες μπίζνες, χρησιμοποιώντας παρένθετα πρόσωπα και χωρίς σε καμία περίπτωση να τακτοποιούν ή, έστω, να υπόσχονται τακτοποίηση των οφειλόμενων απέναντι σε ιδιώτες και δημόσιο.

Αν αυτό είναι για κάθε τρίτο εξοργιστικό, αντιλαμβάνεστε πώς κάνει να αισθάνονται εκείνοι που εργάστηκαν σκληρά, στήριξαν στα δύσκολα και μια ημέρα έμειναν στον δρόμο, χωρίς μισθό, χωρίς αποζημίωση, χωρίς ελπίδα και προοπτική.
Πέραν των άλλων, νοθεύουν τον ανταγωνισμό, δηλητηριάζουν την υγιή επιχειρηματικότητα, πληγώνουν και προσβάλλουν τον συνεπή επιχειρηματία.
Πώς, όλες αυτές οι ιστορίες, που δεν είναι λίγες και λίγο πολύ αφορούν όλους τους κλάδους, φορτίζουν ακόμη περισσότερο το αρνητικό κλίμα απέναντι στο κράτος και τους κρατούντες – πυροδοτώντας την κοινωνική έκρηξη και πριμοδοτώντας αντικοινωνικά, αντιδημοκρατικά πολιτικά σχήματα.

Πώς, πέραν των άλλων, νοθεύουν τον ανταγωνισμό, δηλητηριάζουν την υγιή επιχειρηματικότητα, πληγώνουν και προσβάλλουν τον συνεπή επιχειρηματία.

Στοχεύει, λέει, η κυβέρνηση να απλοποιήσει τις διαδικασίες για νέες (ή παλιές) επιχειρήσεις, να χτυπήσει τη γραφειοκρατία και τις οπισθοδρομικές συντεχνίες, να οδηγήσει την οικονομία σε ανάπτυξη και την ανεργία σε μείωση. Μακάρι να τα επιτύχει.

Οποιαδήποτε προσπάθεια όμως, θα περπατά πάνω σε ναρκοπέδια όσο μένουν ανοιχτοί λογαριασμοί από το πρόσφατο παρελθόν.

Οσο άνεργοι και νεόπτωχοι βλέπουν απατεώνες πρώην αφεντικά τους να τρώνε και να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων – εργαζομένων, αλλά και των επιχειρηματιών εκείνων που «ματώνουν» για να πληρώνουν.

Και όσο η φιλόδοξη επιχείρηση «ανάκαμψη» δεν αποκτά ηθικό υπόβαθρο και δεν συνεταιρίζεται με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. 

tovima.gr

Ο Βαξεβάνης μήνυσε Βενιζέλο-Παπακωνσταντίνου


Ο Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε μήνυση κατά των δύο πολιτικών προσπαθώντας να βρει ένα παράθυρο νομιμότητας για την τιμωρία τους
 
 
Μήνυση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατέθεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
Όπως εξηγεί, ''καταθέτει την μήνυση ως Έλληνας πολίτης, προσπαθώντας να βρει ένα παράθυρο νομιμότητας για την τιμωρία τους, την ώρα που η κυβέρνηση φροντίζει να τους καλύψει.
Ειδικά για τον Βενιζέλο, δεν τον παραπέμπει καν στην Προανακριτική για να κάνει ό,τι θα έκανε κάθε Έλληνας πολίτης. Να δώσει δηλαδή εξηγήσεις για όσα του αποδίδει η δικογραφία των Οικονομικών Εισαγγελέων.''
''Οι δύο πρώην υπουργοί κράτησαν στα χέρια τους αλλά δεν αξιοποίησαν την λίστα Λαγκάρντ. Αντιθέτως προχώρησαν στην απόκρυψή της, με διάφορα νομικίστικα επιχειρήματα περί παράνομης λίστας'' αναφέρει συνεχίζοντας.
Προκλητική συγκάλυψη από Σαμαρά και Κουβέλη
''Η Εισαγγελία όμως καλεί σε απολογία τα μη πολιτικά πρόσωπα τους Καπελέρη και Διώτη, με την κατηγορία της υπεξαγωγής κρατικού εγγράφου. Άρα αποδέχεται πως η λίστα ήταν νόμιμη και αποτελούσε κρατικό έγγραφο.
Αυτό το αποτέλεσμα της Εισαγγελικής έρευνας, η κυβερνητική πλειοψηφία το απέκρυψε και προχώρησε σε μια προκλητική κίνηση πολιτικής συγκάλυψης. Ούτε ο νόμος Βενιζέλου, δεν κατάφερε να σώσει τον Βενιζέλο. Χρειάστηκε μια προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη. 
Η προσπάθεια αυτή παρότι είχε ''επιτυχία'' στη ψηφοφορία στη Βουλή, δεν μπορεί να καλύψει τους δύο υπουργούς για την περίοδο που δεν καλύπτονταν από το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Ο Βενιζέλος διέπραξε αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου
Από τις 21 Μαρτίου του 2012 έως τις 3 Οκτωβρίου,ο Βενιζέλος κράτησε την λίστα στο σπίτι του, αντί να την παραδώσει στον επόμενο υπουργό. Διέπραξε δηλαδή το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου.
Γι' αυτό το αδίκημα μπορεί να μηνυθεί από οποιονδήποτε, χωρίς να καλύπτεται από τον νόμο έκτρωμα της ατιμωρησίας. Θα μπορούσε αυτή τη δίωξη να την ασκήσει αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία Αθηνών, αλλά προτιμά να ασκεί διώξεις σε αυτόν που έκανε την αποκάλυψη αντί σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την απόκρυψη.             
Έτσι ο Κώστας Βαξεβάνης αποφάσισε να κάνει όλες τις νομικές ενέργειες,ως Έλληνας πολίτης, που θα οδηγήσουν τους υπεύθυνους σε δίκη.

Πηγή: koutipandoras.gr

Οι Ανήθικοι Βάρβαροι


 
Οι Ανήθικοι Βάρβαροι

Οι Ανήθικοι Βάρβαροι


Εδώ και κάποιο καιρό έχουν πάλι αρχίσει να κυκλοφορούν, κυρίως στο εξωτερικό, διάφορες σκέψεις οικονομολόγων και εκπροσώπων κέντρων εξουσίας για τις προοπτικές του Ελληνικού προγράμματος. Ουσιαστικά θέτουν θέμα για μία νέα απαιτούμενη περαιτέρω εσωτερική υποτίμηση. Μάλιστα κυκλοφορεί ένα ποσοστό που κυμαίνεται γύρω στο 25%!
Η αρχική θεωρητική τους βάση βασίζεται στο επιχείρημα ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η δυνατότητα της Ελλάδος να αποπληρώσει το Καθαρό Εξωτερικό της Χρέος (όχι μόνο το δημόσιο). Συνεπώς πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών πληρωμών, χωρίς όμως να βοηθιέται από τις αυτόνομες εισαγωγές κεφαλαίου. Γι’ αυτό και θα πρέπει να βελτιωθεί η συνολική ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Συγχρόνως, βέβαια, θα πρέπει να δημιουργηθεί θετικό δημoσιονομικό ισοζύγιο έτσι ώστε να είναι σε θέση η Ελληνική οικονομία να αποπληρώνει τις δημόσιες υποχρεώσεις της.
Με βάση το σκεπτικό αυτό επαναδραστηριοποιούνται αυτοί που δημιουργούν το κατάλληλο σχετικό κλίμα, μέσα και έξω στην Ελλάδα, για να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για την προοπτική αυτή. Η έκθεση του ΔΝΤ βρίσκεται ακριβώς σ’ αυτήν την τροχιά.

Απομακρύνσεις και ανανεώσεις στην ΕΡΤ


Συνεχίζονται οι αλλαγές σε επιτελικές θέσεις της ΕΡΤ, μετά την απομάκρυνση του διευθυντή Δορυφορικών Προγραμμάτων Νίκου Μεγγρέλη, ο οποίος προορίζεται να αντικατασταθεί από την Εύα Μπούρα.

Η αλλαγή έρχεται μετά την απομάκρυνση του γενικού διευθυντή τηλεόρασης, Κ. Σπυρόπουλου και την παραίτησή της διευθύντριας προγράμματος Λένας Χοϊδά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απομακρύνσεις στο ραδιομέγαρο γίνονται στο πλαίσιο "αναδιάρθρωσης των διευθύνσεων της ΕΡΤ".

Με γραπτή του δήλωση το μέλος του ΔΣ, Τέλης Σαμαντάς, εκφράζει αντίθεση στις πρόσφατες αποφάσεις της διοίκησης "με τις οποίες αντικαταστάθηκαν έμπειρα επιτελικά στελέχη της εταιρείας".

"Μετά την απομάκρυνση του Γ.Δ. Τηλεόρασης Κώστα Σπυρόπουλου, απομακρύνθηκε ο διευθυντής Δορυφορικών Προγραμμάτων Ν. Μεγγρέλης, η συντονίστρια της ΕΤ-1 κ. Ελ. Χοιδά και αντικαταστάθηκε ολόκληρη η Επιτροπή Προγράμματος από πρόσωπα στερούμενα της απαραίτητης εμπειρίας. Προηγουμένως είχαν οριστεί, χωρίς καμία λειτουργική ή επιχειρησιακή τεκμηρίωση, αναπληρωτές διευθυντές τόσο στη Δορυφορική, όσο και στη Διεύθυνση προγράμματος", αναφέρει ο κ. Σαμαντάς, ζητώντας την επανεξέταση όλων των σχετικών αποφάσεων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης η Διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να ανανεώσει και για την επόμενη χρονιά τη σύμβαση της δημοσιογράφου Έλλης Στάη με τη Δημόσια Τηλεόραση. Η κ. Στάη θα συνεχίσει να παρουσιάζει το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ στις 21.00, από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη καθώς και την εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή "NETWEEK" και τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ανάληψη ευθύνης για το τρομοκρατικό κτύπημα στο The Mall



Από τη «Σύμπραξη αναρχικών οργανώσεων Αγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων»
Ανάληψη ευθύνης για το τρομοκρατικό κτύπημα στο The Mall

5
εκτύπωση 
 
Την ανάληψη ευθύνης για το τρομοκρατικό κτύπημα στο The Mall την περασμένη Κυριακή ανέλαβε με ανάρτησή της στο Indymedia η «Σύμπραξη αναρχικών οργανώσεων Αγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων»
Η προκήρυξη
«Ηταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο ότι η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου θα δώσει αρκετή τροφή για συκοφαντίες από την πλευρά της εξουσίας. Ήθελαν θύματα οι τρομοκράτες; Σκοπός τους η τρομοκράτηση της κοινωνίας; Και τι κατάφεραν, τι νόημα είχε όλο αυτό; Ποια ηθική και ποιες αξίες μπορεί να έχουν αυτοί οι άνθρωποι που για να χτυπήσουν ένα εμπορικό, ναι μάλιστα ένα εμπορικό! βάζουν σε κίνδυνο μικρά παιδιά;
Έτσι και αλλιώς εμείς ήμασταν πάντα από την άλλη πλευρά... και το ερώτημά μας είναι ποιες ξεφτισμένες αξίες και ποια παραπλανημένη ηθική ανέχονται την ύπαρξη εκτρωμάτων όπως το Mall; Ο στόχος φυσικά παρουσιάζεται σαν ένας οργανωμένος χώρος αναψυχής, ψώνια, βόλτες και ανάλατη διασκέδαση. Μία μικρή όαση στον σύγχρονο εφιάλτη. Είναι όμως πραγματικά αυτό;
Γιατί για εμάς πίσω από τις βιτρίνες που έσπασαν ξεδιπλώνεται μια διαφορετική ιστορία. Ένας

Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο σκάνδαλο με τους «λευκούς» γάμους;

Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο σκάνδαλο με τους «λευκούς» γάμους;Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές εμπλεκόμενη στο κύκλωμα με τους εικονικούς γάμους; 
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Ημερησία, μεταξύ των αρχηγών του κυκλώματος φαίνεται να ήταν και η εν λόγω κυρία, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για άτομο με έντονη δραστηριότητα στα κοινά της συμπρωτεύουσας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον

Γκάφα ολκής της El Pais με ψεύτικη φωτό του Τσάβες!

Η ισπανική εφημερίδα El Pais δημοσίευσε σήμερα στην πρώτη της σελίδα τη φωτογραφία ενός διασωληνωμένου άνδρα στο κρεβάτι νοσοκομείου υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αποκλειστική φωτογραφία του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.
Ομως, αποδείχθηκε ψεύτικη σύμφωνα με τη διεύθυνση της εφημερίδας που μπλόκαρε αμέσως την κυκλοφορία της και απέσυρε τη φωτογραφία από την ιστοσελίδα της. Η φωτογραφία παρέμεινε περίπου 30 λεπτά στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.
Η Ελ Παΐς αναφέρει ότι προμηθεύτηκε τη φωτογραφία από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Gtres Online, το οποίο υποστήριξε ότι πρόκειται για τον Τσάβες, ο οποίος νοσηλεύεται πάνω από ενάμισυ μήνα στην Κούβα ύστερα από υποτροπή του καρκίνου. Η κατάσταση της υγείας του Τσάβες κρατείται μυστική στη χώρα του, η οποία ταλανίζεται από τις αμφιβολίες και τις εικασίες για τις πιθανότητες επιβίωσής του.
Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Η Ελ Παΐς εξηγεί το λάθος της στην ιστοσελίδα της, με μια ανακοίνωσή της στις 06:37 τοπική ώρα, μετά τη διανομή της πρώτης έντυπης έκδοσής της.
"Μετά τη διαπίστωση ότι δεν πρόκειται για τον Ούγκο Τσάβες, η εφημερίδα μπλόκαρε τη διανομή της έντυπης έκδοσής και προχώρησε στη διανομή νέα έκδοσης στα σημεία πώλησής της", τονίζεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Ελ Παΐς δεν κατάφερε να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο τις συνθήκες, τον τόπο και την ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας.
Σύμφωνα με το λογαριασμό στο Twitter του υπουργού Ενημέρωσης της Βενεζουέλας Ερνέστο Βιλέγας, η φωτογραφία τραβήχτηκε στη διάρκεια βιντεοσκόπησης χειρουργικής επέμβασης σε άλλον άνθρωπο (έναν ασθενή με ακρομεγαλία) που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Bouture.
"Λόγω του συμβάντος αυτού, η έντυπη έκδοση της εφημερίδας με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου είναι πιθανό να μην είναι διαθέσιμη σε ορισμένα περίπτερα, τόσο στην Ισπανία όσο και στο εξωτερικό", τόνισε η εφημερίδα.

Πεπόνης: Ανοίξτε τους λογαριασμούς του Παπαντωνίου

Η αποφασιστικότητα του οικονομικού εισαγγελέα να σπάσει την ομερτά, δικαιώνει το newsbomb.gr που «ξεσκέπασε» την υπόθεση.
Πεπόνης: Ανοίξτε τους λογαριασμούς του Παπαντωνίου
Θεατής σε μια παράσταση - κωμωδία που το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι κλαυσίγελο είναι ο ελληνικός λαός τις τελευταίες ημέρες.
Πρωταγωνιστής του ωραίου μας θιάσου είναι φυσικά η κυβέρνηση η οποία με κάθε τρόπο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα γεγονότα.
Την ώρα που η κυβέρνηση παίζει το «έργο Διαμαντόπουλου» περιφέροντάς το από κανάλι σε κανάλι, το newsbomb.gr βάζει ένα τέλος και επιχειρεί να σπάσει την παραπληροφόρηση, στρέφοντας τον πολίτη στα πραγματικά γεγονότα.
Στις 22 Ιανουαρίου και ενώ όλοι ασχολούνταν με τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου, το newsbomb.gr με δύο αποκαλυπτικά πρωτοσέλιδα «ξεσκέπαζε» την υπόθεση Παπαντωνίου.
Την ίδια ώρα το σύστημα της διαπλοκής προσπαθούσε να περάσει στα… ψιλά τα «έργα» του πρώην υπουργού ασχολούμενη με τον Κεδίκογλου και τις «κόντρες» του με τον Σκουρλέτη και τον

Μπαμπινιώτης: «Οι νέοι θα πληρώσουν ακριβά τα greeklish»

Τον κίνδυνο της «αποξένωσης» από την εικόνα των ελληνικών λέξεων επισήμανε ο καθηγητής της Γλωσσολογίας

Τον κίνδυνο της «αποξένωσης» από την εικόνα των ελληνικών λέξεων, λόγω της αυξανόμενης χρήσης των «greeklish», επισήμανε ο καθηγητής της Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης.
«Εγώ θα έλεγα στον κόσμο που μας ...
ακούει: ‘’τη γλώσσα και τα μάτια σας’’. Θα έλεγα ότι σε
ημέρες κρίσης θα πρέπει να σκύψουμε σε ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτός ο τόπος, που είναι ο πολιτισμός μας, η παράδοση μας και με τον πιο εύγλωττο τρόπο η γλώσσα μας.
Δεν είναι απλό εργαλείο η γλώσσα. Είναι ο πολιτισμός μας, είναι η ιστορία μας, είναι η σκέψη μας, είναι η νοοτροπία μας, είναι η ταυτότητά μας. Πάνω από όλα η γλώσσα είναι αξία».
Αναφερόμενος στην ευρέως διαδεδομένη χρήση των «greeklish» (Ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) μεταξύ των νέων που στέλνουν γραπτά μηνύματα από τα κινητά τηλέφωνα ή συνομιλούν μέσω του Διαδικτύου, ο Ομότιμος και Επίτιμος Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής, και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, τόνισε:
«Τα greeklish είναι ο καλύτερος δρόμος αποξένωσης από την εικόνα της λέξης. Αυτό…
μπορεί οι νέοι άνθρωποι να το πληρώσουν ακριβά. Έχουμε ελληνικές γραμματοσειρές και μπορούμε, αξιοποιώντας το Διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά μέσα, να χρησιμοποιούμε τις ελληνικές γραμματοσειρές που έχουν το προτέρημα να δίνουν την εικόνα της λέξης, το οπτικό ίνδαλμα, και να μας συμφιλιώνουν με την ορθογραφία της λέξης και με τη σημασία της»

Οδυσσέας Ελύτης

Από το Άξιον Εστί:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική.
το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου…
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου…
Εκεί σπάροι και πέρκες
ανεμόδαρτα ρήματα
ρεύματα πράσινα μες στα γαλάζια
όσα είδα στα σπλάχνα μου ν’ ανάβουνε
σφουγγάρια, μέδουσες
με τα πρώτα λόγια των Σειρήνων
όστρακα ρόδινα με τα πρώτα μαύρα ρίγη…
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου, με τα πρώτα μαύρα ρίγη…
Εκεί ρόδια, κυδώνια
θεοί μελαχροινοί, θείοι κ’ εξάδελφοι
το λάδι αδειάζοντας μες στα πελώρια κιούπια.
Και πνοές από τη ρεμματιά ευωδιάζοντας
λυγαριά και σχίνο
σπάρτο και πιπερόριζα
με τα πρώτα πιπίσματα των σπίνων
ψαλμωδίες γλυκές με τα πρώτα-πρώτα Δόξα Σοι…
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου, με τα πρώτα-πρώτα Δόξα Σοι!..
Εκεί δάφνες και βάγια
θυμιατό και λιβάνισμα
τις πάλες ευλογώντας και τα καριοφίλια
στο χώμα το στρωμένο με τ’ αμπελομάντιλα ,
κνίσες, τσουγκρίσματα
και Χριστος Ανέστη
με τα πρώτα σμπάρα των Ελλήνων!
Αγάπες μυστικές με τα πρώτα λόγια του Ύμνου…
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου, με τα πρώτα λόγια του "Υμνου !..

Syndesmos71
 http://anti-ntp.blogspot.com/2012/02/greeklish.html

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Όταν τα hedge funds ποντάρουν στην αγορά τροφίμων

Φωτογραφία: Chris Sisarich/ World Vision
Μεγάλα κεφάλαια, επενδυτές και εταιρείες, όπως για παράδειγμα η Goldman Sachs, έχουν κερδίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια μέσω των αγοροπωλησιών στην αγορά τροφίμων. Πολλοί τονίζουν πως επωφελούνται από την πείνα σε διάφορές χώρες και χειραγωγούν την αγορά τροφίμων. Οι ίδιοι, αλλά και αρκετοί αναλυτές, ισχυρίζονται πως τα κέρδη και η αύξηση των τιμών οφείλονται στην αύξηση της κατανάλωσης στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων του ΟΗΕ (FAO) οι τιμές των τροφίμων έχουν υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις, στο ενδεικτικό «καλάθι τροφίμων» που αποτελείται από πέντε κύρια προϊόντα, σημειώθηκαν το 2008 και το 2011, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 50%. Η πιο πρόσφατη ραγδαία αύξηση τιμών, όπως σημειώνεται και στο RT, ήταν η βασική αιτία να προκληθούν εξεγέρσεις σε χώρες του αραβικού κόσμου που οδήγησαν και στην πτώση ορισμένων καθεστώτων και κυβερνήσεων.

Το 2013 ενδέχεται να σημειωθεί ακόμα μία αύξηση τιμών με δεδομένη τη μειωμένη παραγωγή σε ΗΠΑ και Ρωσία. Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει πως ενδέχεται η παγκόσμια κοινότητα να έρθει αντιμέτωπη με μία μεγάλη επισιτιστική κρίση.

Την ίδια στιγμή, μεγάλα κεφάλαια κερδίζουν εκατομμύρια από επενδύσεις στην αγορά τροφίμων. Για παράδειγμα η Goldman Sachs εκτίμησε, σύμφωνα με το RT, τα κέρδη από επενδύσεις σε «μαλακά εμπορεύματα», σιτάρι, καλαμπόκι, καφές και ζάχαρη, ανήλθαν το 2012 σε 400 εκατομμύρια δολάρια.

«Ενώ σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι πεινούν, οι τραπεζίτες της Goldman Sachs ενισχύουν τα κέρδη τους ποντάροντας στην αγορά τροφίμων. Η κερδοσκοπία αυξάνει τις τιμές των τροφίμων και η Goldman Sachs είναι ο νούμερο ένα ένοχος», δήλωσε η Christine Haigh από το «World Development Movement» (WDM) στην Independent.

Η οργάνωση με έδρα το Λονδίνο σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις, όπως τη Foodwatch, την Oxfam και τη Weed, έχουν επανειλημμένα εδώ και χρόνια κατηγορήσει τους κερδοσκόπους επενδυτές για την αύξηση των τιμών των τροφίμων ή έστω την επικίνδυνη αποσταθεροποίηση της αγοράς.
Η απελευθέρωση της αγοράς στα τέλη της δεκαετίας του ’90 έδωσε τη δυνατότητα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να στοιχηματίζουν στις τιμές των τροφίμων με αποτέλεσμα περίπου 200 δις να έχουν παιχτεί στην αγορά. Για παράδειγμα η Armajaro, ένα από τα σημαντικότερα hedge funds στην αγορά, κατάφερε σχεδόν μόνη της να εκτοξεύσει την παγκόσμια τιμή του κακάο σε επίπεδο ρεκόρ 33 ετών τον Ιούλιο του 2010 αγοράζοντας περίπου το 15% των παγκόσμιων αποθεμάτων.

Ωστόσο το αποτέλεσμα της κερδοσκοπίας στις τιμές των τροφίμων αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Αναλυτές με μεγάλη επιρροή, όπως ο αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, υποστηρίζουν πως η κερδοσκοπία αποτελεί σχεδόν ασήμαντο παράγοντα στην αύξηση των τιμών σε σχέση με την αυξανόμενη ζήτηση στις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς και την αύξηση της χρήση καλαμποκιού και άλλων προϊόντων για βιοκαύσιμα, γεγονός που δρα σε βάρος της αγοράς των τροφίμων.

Υπενθυμίζεται πως μία μελέτη του Ινστιτούτου New England Complex Systems που δημοσιεύθηκε το 2012 έδειχνε ότι ο δείκτης τιμών των τροφίμων θα πρέπει να τροποποιηθεί μόνο σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι η παραγωγή αιθανόλης έχει αντίκτυπο. Η μελέτη εκτιμούσε πως η αύξηση της τιμής της αιθανόλης το 2008 οφείλεται κυρίως στην κερδοσκοπία, ενώ αντίθετο το 2011 αυτή τροφοδοτήθηκε από τους επενδυτές.

Πολλοί χρηματιστές απορρίπτουν τις κατηγορίες και τονίζουν πως θα συνεχίσουν να παίζουν χρήματα στην αγορά τροφίμων. Το Σάββατο ο Juergen Fitsche της Deutsche Bank μιλώντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διατροφή και τη Γεωργία ανακοίνωσε πως ο τραπεζικός κολοσσός «θα συνεχίσει να προσφέρει χρηματοπιστωτικά προϊόντα που συνδέονται με γεωργικά προϊόντα», υποστηρίζοντας πως αυτά τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα και στους αγρότες και στη βιομηχανία τροφίμων.

Άλλοι πάλι φαίνεται να έχουν αντίθετη άποψη σχετικά με το αποτέλεσμα αυτών των προϊόντων. Το 2012 αρκετές τράπεζες μεταξύ αυτών και η δεύτερη μεγαλύτερη της Γερμανίας η Commerzbank, έπαψαν να τζογάρουν στις τιμές των τροφίμων για ηθικούς, όπως ανακοίνωσαν, λόγους.

Βγάζουν στο σφυρί την ΕΥΔΑΠ ενώ έχει κέρδη 36 εκατ. ευρώ


Του Βαγγέλη Τριάντη
Η πρόθεση της κυβέρνησης να βγάλει την ΕΥΔΑΠ στο σφυρί είναι κάτι που λίγο πολύ όλοι το γνωρίζουν. Μία ΔΕΚΟ η οποία εδώ και δεκαετίες παρέχει σε χιλιάδες καταναλωτές ένα βασικό και πολύτιμο αγαθό όπως είναι το νερό, ετοιμάζεται να ξεπουληθεί με εντολή των ξένων δανειστών. Και αυτό προκειμένου η κυβέρνηση να καταφέρει να εισπράξει χρήματα τα οποία θα δοθούν για να αποπληρωθούν τα χρέη προς τους ξένους δανειστές.
Σημαντική λεπτομέρεια; Η ΕΥΔΑΠ δε θυμίζει σε καμία των περιπτώσεων άλλες χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ του παρελθόντος. Την κερδοφορία της θα τη ζήλευαν πολλές κραταιές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Πριν από λίγες μέρες ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Σταύρος Σταυρίδης ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις η κερδοφορία της Επιχείρησης για το 2012 θα ανέλθει σε 36,5 εκατ. ευρώ. Όταν για το 2011 τα κέρδη της ΕΥΔΑΠ ανήλθαν σε 26 εκατ. ευρώ.
Ακόμη μεγαλύτερη προβλέπεται ότι θα είναι η κερδοφορία για το 2013. Τα στελέχη της Επιχείρησης εμφανίζονται αισιόδοξα. Ωστόσο ουδείς στην κυβέρνηση δείχνει να το συμμερίζεται. Η απόφαση μοιάζει προειλημμένη κατ’ εντολή της τρόικας και των ξένων δανειστών.
Το θέμα είναι ότι με το ξεπούλημα των ασημικών του δημοσίου, η χώρα στερείται σημαντικών εργαλείων ανάπτυξης για το μέλλον. Όταν η χώρα θα βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από την οικονομική κρίση. Η λογική του ξεπουλήματος είναι κοντόφθαλμη, όπως και τα αποτελέσματα των πολιτικών αυτών.

Μικρές Ανομίες: εκτυφλωτικές και μαύρες | ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΑ | LiFO

Μικρές Ανομίες: εκτυφλωτικές και μαύρες | ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΑ | LiFO

Δίκη blogme: 7 χρόνια για το αυτονόητο


blogging image by Χριστόφορος Κάσδαγλης
Αθωώθηκε σήμερα, 23/1/2013, από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Αντώνης Τσιπρόπουλος, έπειτα από 7 χρόνια ταλαιπωρίας για μια υπόθεση χαζή ως προς την ουσία της αλλά εξαιρετικά κρίσιμη ως προς τη σημασία της για την προοπτική του Ίντερνετ και για τα κοινωνικά δικαιώματα στην Ελλάδα.
Το www.blogme.gr ήταν ένας κατάλογος που συγκέντρωνε και κατηγοριοποιούσε  blog στον ελλαδικό χώρο. Μια χρήσιμη υπηρεσία που διείδε την έκρηξη του blogging και επιχειρούσε να τη διευκολύνει και να την επιταχύνει.
Ο γνωστός τηλεβιβλιοπώλης Λιακόπουλος, εκ Θεσσαλονίκης, ανακάλυψε ότι ένα από τα 300 blogs που περιελάμβανε ο κατάλογος του blog.me τον σατύριζε με σχόλια και σκίτσα. Μη μπορώντας να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του blog, στράφηκε εναντίον του Αντώνη Τσιπρόπουλου, διαχειριστή του

Απειλή Τσεχίας για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

Ο Τσέχος πρωθυπουργός Petr Nechas  έστειλε σήμερα έντονη διαμαρτυρία στην κυβέρνηση των Τιράνων
Ιανουάριος 23, 2013.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός Petr Nechas (φωτό) έστειλε σήμερα έντονη διαμαρτυρία στην κυβέρνηση των Τιράνων για την ανάκληση της άδειας  της τσεχικής εταιρείας ενέργειας CEZ, η οποία δραστηριοποιείται με τη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Αλβανία.


Ο Nechas απείλησε ότι η Δημοκρατία της Τσεχίας θα αντιταχθεί στην ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσίευμα του σερβικού πρακτορείου Τανγιουγκ.

Η τσέχικη εταιρεία με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της στην Αλβανία θα αντιμετωπίσει απώλειες 200 εκατομμυρίων ευρώ και ως εκ τούτου υπάρχει το ενδεχόμενο η υπόθεση να καταλήξει ενώπιον των διεθνών δικαστηρίων.

Η Αλβανική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, πρόσφατα,  αποφάσισε την ανάκληση της άδειας της γνωστής εταιρείας ενέργειας της Τσεχίας με τη δικαιολογία ότι «η συμφωνία δεν συνάδει  με την πολιτική της κυβέρνηση της Αλβανίας», γράφει το δημοσίευμα.

--

Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος " Νέα Παλλήνη " , (Έτος Ιδρύσεως 1979): Ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο σχέδιο πόλε...

Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος " Νέα Παλλήνη " , (Έτος Ιδρύσεως 1979): Ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο σχέδιο πόλε...: Σχετική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη (Αριθ. πρωτ.: 52629/25-...

enikos.gr - Πολιτική: "Βόμβες" Γεωργαντά κατά Παπακωνσταντίνου,Βενιζέλου,Παπανδρέου

enikos.gr - Πολιτική: "Βόμβες" Γεωργαντά κατά Παπακωνσταντίνου,Βενιζέλου,Παπανδρέου

«Το χάος θα έρθει από τους κάτω»

ΜΕΞΙΚΟ Επειτα από δίχρονη απουσία ο υποδιοικητής Μάρκος των Ζαπατίστας απηύθηνε ένα ανακοινωθέν για το 2013 που, αν και γράφτηκε στη μεξικανική ζούγκλα, νομίζεις ότι έρχεται από δίπλα μας


Επιμέλεια: Κορίνα Βασιλοπούλου

«Το χάος θα έρθει από κάτω» προειδοποιεί ο ηγέτης των Ζαπατίστας, υποδιοικητής Μάρκος, στο πρώτο ανακοινωθέν της χρονιάς. Ο «σουμπκομαντάντε», ύστερα από μια σχετικά διακριτική παρουσία τα δύο τελευταία χρόνια, αύξησε τις δημόσιες παρεμβάσεις του στα τέλη του 2012, οπότε και ανακοίνωσε μια σειρά πολιτικών, ειρηνικών πρωτοβουλιών στα εδάφη του Τσιάπας και όχι μόνο.

Το ανακοινωθέν του Μάρκος, το οποίο δημοσιεύθηκε στη μεξικανική εφημερίδα «La Jornada» φαίνεται πως ήρθε ως απάντηση στην πρωτοβουλία που εξήγγειλε ο νέος πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο για την «καταπολέμηση της φτώχειας». Το κείμενο, που έχει τίτλο «Εμείς και αυτοί», είναι γραμμένο με τη μορφή μονόλογου των ισχυρών της Γης απέναντι σε έναν φανταστικό συνομιλητή και καταλήγει με το σύνθημα/προειδοποίηση «Μαριτσιβέου»: «Εκατό φορές θα

Η ΔΗΜΑΡ στην εξουσία

Το Ποντίκι
Μπορεί ο Φώτης Κουβέλης να μιλά όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό για αξιοκρατία στο Δημόσιο, ωστόσο η ποσόστωση που προέκυψε από τη συμμετοχή του στην τρικομματική κυβέρνηση ήταν η ιδανική ευκαιρία για να τοποθετήσει δικά του στελέχη σε κρίσιμα πόστα του κρατικού μηχανισμού, σε ΔΕΚΟ, καθώς και σε μία από τις επτά αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας.
Εξάλλου, μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης τον περασμένο Ιούνιο και με το που αποφάσισαν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι πώς θα γίνει η… μοιρασιά, εκατοντάδες ήταν τα βιογραφικά σημειώματα που είχαν αποσταλεί στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ από ενδιαφερόμενους να προωθηθούν από την Αγίου Κωνσταντίνου σε κάποια γραμματεία υπουργείου...

Το ενδιαφέρον είναι ότι ακόμη και όσοι διαφώνησαν εξαρχής με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση Σαμαρά, όχι μόνο δεν έκαναν πίσω στο θέμα της στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού από συντρόφους τους, αλλά συμμετείχαν και σε σχετική

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Μια παρεκτροπή στο Facebook και μια αλλοίωση

Μια έντονη συζήτηση έλαβε χώρα πριν από λίγες μόνο ημέρες στην σελίδα στο Facebook του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ανάμεσα σε φοιτητές του Ιδρύματος και στον διδάσκοντα του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Ευθύμιο Πούλιο, με αφορμή μια επιστολή από το Συμβούλιο Διοίκησης που ενημέρωνε το διδακτικό προσωπικό ότι μερίδα φοιτητών με δράση της εμπόδισε τις εργασίες του. Οι φοιτητές που σχολίασαν κάτω από την ανάρτηση του διδάσκοντος στο Facebook τον κατηγόρησαν για φασίζουσες νοοτροπίες ενώ σύντομα η συζήτηση βγήκε εκτός ελέγχου περιλαμβάνοντας υβριστικά σχόλια. Ο κ. Πούλιος, όπως ανέφερε και στις Πρυτανικές αρχές αλλά και στο tvxs.gr, αναγνωρίζει ότι παρεκτράπηκε και «ζητά συγγνώμη για αυτό». Την ίδια στιγμή, όμως, καταγγέλλει ότι μετά την συζήτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης κάποιος είχε αλλοιώσει την ηλεκτρονική υπογραφή των email του αντικαθιστώντας τον ακαδημαϊκό τίτλο του με την λέξη «φασίστας».

Αναλυτικότερα, όπως εξηγεί στο tvxs.gr ο Ευθύμιος Πούλιος, το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου έστειλε στο διδακτικό προσωπικό ένα email το οποίο είχε μια καταγγελία για ενέργειες μιας μικρής ομάδας φοιτητών που ουσιαστικά δεν επέτρεψαν στο όργανο να συνεδριάσει. «Εγώ επειδή ασχολούμαι με τα social media το πήρα και το έβαλα στην σελίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έκανα ένα σχόλιο χωρίς κανένα υβριστικό χαρακτήρα», δηλώνει ο ίδιος.

Τότε, κάποιοι που σύμφωνα με τον ίδιο, «δηλώνουν» φοιτητές, άρχισαν μια επίθεση που κατηγορώντας τον για φασιστικές αντιλήψεις και ταύτιση με την Χρυσή Αυγή. «Κάπου ξέφυγε η συζήτηση, παρεκτράπηκα και εγώ», σχολιάζει ο κ. Πούλιος, ενώ θεωρεί ότι έχασε το δίκιο του όταν προέβη σε δυο υβριστικά σχόλια. «Είναι πολύ υβριστικά και το παραδέχομαι», δηλώνει, προσθέτοντας ότι το ίδιο έχει κάνει και σε επιστολή – απάντησή του προς τις Πρυτανικές Αρχές αλλά και προς άλλο μέλος του διδακτικού προσωπικού που κατήγγειλε το θέμα. 

Καταγγελία

Ο κ. Πούλιος επεσήμανε ότι μετά το περιστατικό διαπίστωσε ότι δεν είχε πρόσβαση στον υπολογιστή του. Αφού του δόθηκαν από την υπηρεσία πληροφορικής νέοι κωδικοί παρατήρησε ότι κάποιος είχε αλλάξει την ηλεκτρονική υπογραφή στα email του αντικαθιστώντας τον ακαδημαϊκό του τίτλο με την λέξη «φασίστας».

«Διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να μπω με τον κωδικό μου στον υπολογιστή μου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επικοινώνησα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του πανεπιστημίου και αλλάξαμε τον κωδικό. Μου είπαν ότι ο κωδικός είχε λήξει. Αυτό όμως που παρατήρησα και ενημέρωσα σχετικά τις πρυτανικές αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες, ήταν ότι κάποιος άγνωστος είχε αλλάξει την ηλεκτρονική υπογραφή στα email και εκεί που γράφω "Διδακτικό προσωπικό..." είχε γράψει "φασίστας"», αναφέρει συγκεκριμένα στο tvxs.gr.

Ο Ευθύμιος Πούλιος ενημέρωσε εκ νέου την υπηρεσία πληροφορικής αλλά και τις Πρυτανικές Αρχές. «Νομίζω ότι γίνεται αντιληπτό πως το παραπάνω είναι πολύ πιο σοβαρό από μια συζήτηση στο Facebook και εμένα προσωπικά με φοβίζει για το τί δυνατότητες αποκτούν κάποιοι φοιτητές με την ανοχή ορισμένων», σχολιάζει ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Πούλιος θεωρεί ότι το ζήτημα έλαβε τέλος, αλλά σε εάν του ζητηθεί από μέλος της πρυτανικής αρχής να δώσει εξηγήσεις, θα το κάνει ενημερώνοντάς τον παράλληλα και για την αλλαγή της ηλεκτρονικής ταυτότητας, «το οποίο θα έχει ποινικές κυρώσεις για όποιον το έπραξε».
 

Οι πραγματικοί λόγοι δίωξης της Κατερίνας Μάτσα. Του Φοίβου Ζαφειρίδη | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Οι πραγματικοί λόγοι δίωξης της Κατερίνας Μάτσα. Του Φοίβου Ζαφειρίδη | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Μετωπική σύγκρουση για το «χαλκευμένο» βίντεο Διαμαντόπουλου | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Μετωπική σύγκρουση για το «χαλκευμένο» βίντεο Διαμαντόπουλου | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Νεκτάριος Καλαντζής: Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος...

1_thumb2_thumb[2] 
Θα ήθελα να εκφράσω την θλίψη μου από τις αποφάσεις που λαμβάνουν ορισμένοι Αυτοδιοικητικοί συνάδελφοι στο Δήμο Παλλήνης, όπως είναι ο Δήμαρχος και ορισμένοι συνεργάτες του. Και επειδή δεν ασχολούμαι με τα κοινά, έχοντας τη λογική ''δε διάβασα το Μνημόνιο'' και ''mea culpa'', δε μ΄ αρέσει να συγκαλύπτω τα πράγματα, όταν αφορούν δημόσιο χρήμα, που προέρχεται από τα τέλη των δημοτών της πόλης.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Παλλήνης, η Δημοτική Αρχή εν μέσω κρίσης, αποφάσισε να λαμβάνει μηνιαίο μισθό 700 ευρώ ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ και των Βρεφονηπιακών, 600 ευρώ ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και 500 ευρώ μηνιαίως, ο Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, θέση χωρίς καμία αρμοδιότητα.
Ντροπή ειλικρινά νοιώθω, τόσο ως νέος άνθρωπος που ασχολείται με την Πολιτική, όσο και ως επιστήμονας που έχει επιλέξει να ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα και την παραγωγή. Τί άραγε να πω στους συνομήλικούς μου, πτυχιούχους και μη, εργαζομένους και μη, για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας, με σχέσεις συμφερόντων, εξαρτήσεων και κυρίως σιωπής που αποσκοπεί στην ισοπεδωτική συγκάλυψη των πραγμάτων.
Το μόνο που μπορώ να αναφέρω είναι μια φράση του Ν. Καζαντζάκη: Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος...

Pallini Press