Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Κίνηση Ενεργοί Πολίτες: Και μεις το ξέραμε ότι το ξέρετε Άδωνι........ στο...

Κίνηση Ενεργοί Πολίτες: Και μεις το ξέραμε ότι το ξέρετε Άδωνι........ στο...: "Άδωνις: Είπα ψέμα...Ήξερα ότι τα Μνημόνια είναι Καταστροφή"  Όλη η προπαγάνδα είναι ψέματα, ακόμα κι όταν λέει την αλήθεια -...

Καταργείται το δικαίωμα ψήφου για ομογενείς και νόμιμα διαμένοντες μετανάστες

Δεν έχουν πλέον το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές ομογενείς και νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα αλλοδαποί τρίτων χωρών.
Με την τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, καταργούνται οι διατάξεις του «νόμου Ραγκούση» που αφορούν τη συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών, περιλαμβανομένων πολιτών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία) οι οποίοι είναι κάτοχοι τίτλου διαμονής, στην ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Εσωτερικών, η κατάργηση των διατάξεων των άρθρων 14-21 του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) επέρχεται προς συμμόρφωση σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που τις έκρινε αντισυνταγματικές.
Σε εκείνη την απόφαση του ΣτΕ, η οποία έθετε ζήτημα αντισυνταγματικότητας διατάξεων του λεγόμενου «νόμου Ραγκούση», περιλαμβανόταν και η αρνητική κρίση σχετικά με ρυθμίσεις για την απονομή ιθαγένειας σε τέκνα νομίμως διαμενόντων αλλοδαπών λόγω της γέννησής τους ή της φοίτησής τους επί εξαετίας σε σχολείο στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την απόφαση 460/2013 του ΣτΕ, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι συνδέεται μόνο με τους έλληνες πολίτες, σύμφωνα με το Σύνταγμα, και επομένως δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, παρά εφόσον υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την έκδοση της απόφασης του Ανώτατου Ακυρωτικού Συμβουλίου (Φεβρουάριος 2013), βουλευτές της ΝΔ είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ζητώντας να γίνουν απαραίτητες ενέργειες, ακόμα και επανάληψη εκλογικής διαδικασίας, σε όσους δήμους διαπιστωθεί ότι κρίθηκε το αποτέλεσμα από τη συμμετοχή εκλογέων τρίτων χωρών κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.
Πηγή: in.gr

Με πολλά διόδια δρόμος…


Οι εθνικοί μας εργολάβοι θα εισπράξουν περισσότερα χρήματα από τα διόδια αλλά θα παραδώσουν 30% λιγότερο έργο. Η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση δεν ενεργοποίησε ποτέ τις ρήτρες των καθυστερήσεων για τα οδικά έργα που δεν είχαν προχωρήσει από το 2011, αλλά φρόντισε, πριν εκπνεύσει το 2013, να ψηφίσει τον Ν. 4219, με τον οποίο η συμμετοχή του Δημοσίου στην κατασκευή των αυτοκινητόδρομων αυξήθηκε στα 3,9 δισ. ευρώ – με το επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ να αφαιρούνται από το ΕΣΠΑ. Επιπλέον επέβαλε στο Δημόσιο να πληρώσει ποινικές ρήτρες, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, έδωσε το δικαίωμα στους εργολάβους να προχωρήσουν σε αυξήσεις στα διόδια από 1/1/2014 και αύξησε την περίοδο εκμετάλλευσης των αυτοκινητόδρομων από τους ιδιώτες…

pay-or-die-movie-poster-1960-1020253933Ακόμη και τα δελτία ειδήσεων που θέλουν να παρουσιάζονται ως φιλολαϊκά και, χάριν της τηλεθέασης, αρέσκονται να χτυπούν την πλάτη του πολύπαθου Έλληνα, ακόμη κι αυτά έχουν τα όριά τους. Ο Νίκος Ευαγγελάτος και το πάνελ του στον ΣΚΑΪ, για

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ερυθρός Σταυρός αμνών και λύκων



Εξοικειωθήκαμε με την απατεωνιά και τους απατεώνες ως θεατές σε ταυρομαχία.
Μόνο «ολέ!» που δεν φωνάζουμε παρακολουθώντας εβδομαδιαίους αγώνες. Εξοικειωθήκαμε και με τα δισεκατομμύρια. Και με τη βρώμα. Τόση δυσωδία ακύρωσε την όσφρησή μας. Τόση γελοιότητα ακύρωσε την όραση. Τόση βοή ακύρωσε την ακοή. Τόση κατάβαση ακύρωσε το βυθόμετρό μας. Υπάρχει άραγε limit down, σε αποκαλούμενο από τον Τύπο «σκάνδαλο», που αν ξεπεραστεί μπορεί να μας αναστατώσει; Υπάρχει πράξη που μπορεί να κινητοποιήσει τα αντανακλαστικά του θυμού μας, να κατεβάσει το αίμα στα νύχια; Σε ποιο άνοιγμα σκίζεται το υπερ-ελαστικό συνειδησιακό και κριτικό μας ζέρσεϊ, όπως μας το κατάντησαν;
Είμαι επηρεασμένη. Είμαι συναισθηματικά επηρεασμένη. Από τη σπίθα των ματιών της. Είναι ένα μορφωμένο, νεαρό κορίτσι. Τοίχος με πτυχία. Μα αν τη ρωτούσες για ποιο είναι πιο περήφανη, θα σου απαντούσε της εθελόντριας νοσοκόμας του Ερυθρού Σταυρού. Οι εθελοντές… Οι κάθε είδους εθελοντές, έχουν άλλα μάτια. Τη θυμάμαι τη μέρα της ορκωμοσίας. Τύφλα να ‘χαν οι λαμπτήρες Philips! Θυμάμαι όλες τις γυναίκες πάνω στη σκηνή του Πολεμικού Μουσείου. Με τη στολή τους. Ναι. Η πλέον χαρακτηριστική στολή! Σαν υποψιασμένοι άγγελοι με αίσθηση ευθύνης και όχι ως γλυκερά αγγελούδια του Μπουσέ. Ο Ερυθρός Σταυρός, ένας θεσμός με μακριά ιστορία προσφοράς. Σχεδόν ιερός! Στο τέλος της τελετής είχε μιλήσει ο τότε Πρόεδρος Ανδρέας Μαρτίνης. Η εντύπωσή μου; Σοκ. Ο λαός λέει πολλά σοφά, σε μια μαγευτική αργκό και ακριβοδίκαιη μίνιμαλ γλώσσα «Κόψε φάτσα-βγάλε συμπέρασμα». Ο Ανδρέας Μαρτίνης, με ένα μπεγλέρι ωσάν του Μάκαρου, μια ματιά μισόκλειστη. Ήταν όλα θέμα χρόνου και εποχής.
Ο Ανδρέας Μαρτίνης. 30 χρόνια ισχυρός άνδρας στο τιμόνι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καταγεγραμμένα χρέη στο Ερρίκος Ντυνάν 240.000.000 ευρώ και 50.000.000 ευρώ στον ΕρυθρόΣταυρό, όπως καταμετρήθηκαν και αναμεταδόθηκαν στον Τύπο. Και που η φράση του, όταν ο βίος και πολιτεία του άρχισε να ξετυλίγεται, ήταν ενδεικτική των πρακτικών του «είναι σίγουρο ότι έχω στοιχεία, από τα οποία πολλοί στην κορυφή, θα χάσουν τον ύπνο τους».
Μη φανταστείτε το νήμα να ξετυλίγεται από πατριώτες μας. Πού να βρεθεί δίοδος για αποκαλύψεις, σε μονοπάτια με ταμπέλα, αδιέξοδο! Μερικοί ηρωικοί σίγουρα προσπάθησαν… Ενδεχομένως αρκετοί πήγαν άκλαυτοι αγωνιζόμενοι ν΄ ανοίξουν τα μάτια της επιλεκτικά τυφλής πολιτείας; Πολλοί μπορεί και να την «έβαψαν». Το τελευταίο χαστούκι και πιο καθοριστικό, δόθηκε από τον επικεφαλής της διεθνούς Ομοσπονδίας του Ε.Σ. Γκεόργκι Άψμπουργκ, ο οποίος επισκέφτηκε την Αθήνα, για να κάνει οικονομική αυτοψία καθώς οι καταγγελίες που είχαν φτάσει στην κεντρική διοίκηση στη Γενεύη ήταν καταιγιστικές. Ιστορικής σημασίας η φράση του «Για όσο παραμένει Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού ο κ. Μαρτίνης εμείς διακόπτουμε κάθε επικοινωνία μαζί του». Αξίζει να γνωρίζετε ότι ο Α. Μαρτίνης είχε αρνηθεί να συναντηθεί με την τετραμελή αντιπροσωπεία που είχε φτάσει στην Ελλάδα. Οι της Γενεύης, πριν πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής, απείλησαν με οριστική διαγραφή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τα μητρώα της Διεθνούς Ομοσπονδίας καθώς είχαν βάσιμες υποψίες για ιδιοτελή διαχείριση, ολοκληρωτικό καθεστώς και άρνηση πρόσβασης σε οποιαδήποτε στοιχεία.
Φαντάζεστε τον Α. Μαρτίνη να δρα μόνος του και αυτεξούσια για 30 ολόκληρα χρόνια; Μια ιστορία που κυκλοφορεί ευρέως (για την οποία δεν παίρνω όρκο) είναι ότι όταν χτίστηκε το Ερρίκος Ντυνάν και ξεκίνησαν προσλήψεις προσωπικού, η εντολή Μαρτίνη ήταν να προηγούνται δημοσιογράφοι, παιδιά δημοσιογράφων, πολιτικοί, παιδιά πολιτικών και παιδιά δικαστικών. Ο «σπουδαίος άνδρας» έλυνε και έδενε. Είχε προσβάσεις παντού. Κατά το πόρισμα υπέρογκες αμοιβές δίνονταν ακόμα και σε άγνωστους παραλήπτες χωρίς παραστατικά και με απευθείας αναθέσεις. Απίστευτη λεηλασία θεωρείται ότι έχει συμβεί και με τα κληροδοτήματα του Ερυθρού Σταυρού που μετατρέπονταν σε ζεστό χρήμα και ερευνάται πού κατέληγαν. Ένα υπέρμετρο θράσος παράλληλα με μια ακραία ασυλία που του έδινε τόση σιγουριά και ασφάλεια που δεν τον ενδιέφερε καν η ρήξη με τη διεθνή ομοσπονδία, με το διεθνές ανθρωπιστικό κίνημα. Μια διαχείριση τόσο λάσκα, που το γεγονός ότι μοίραζε πουρμπουάρ 1.000 ευρώ στα γεύματά του, σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας, είναι σταγόνα… Πάντα γαλαντόμοι οι με ξένα κόλλυβα. Μελετώ στοιχεία. Ανάμεσα και μια συνεργασία με την εταιρεία AIA Relate Α.Ε στην οποία είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος η Αλεξία Μπακογιάννη και η οποία είχε αναλάβει και τη διαφημιστική προβολή του εράνου χωρίς να τηρηθεί βέβαια οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία. Με στοιχεία του 2008, για ποσό προσφοράς των συμπατριωτών μας σε έρανο 1.357.073 ευρώ, στα ταμεία του Ε.Σ κατέληξαν 1.045.038. Άραγε να ήταν τόσο αποτελεσματική η εργασία της Εταιρείας (να μας μάθει τον Ερυθρό Σταυρό) ώστε άξιζε να λάβει το 20% εράνου; Και ενώ αναφέρομαι στην Αλεξία Μπακογιάννη, αναρωτιέμαι πόσες εταιρείες και πόσοι πολιτικοί στα 30 χρόνια ηγεμονίας του Μαρτίνη θα έχουν τακτοποιηθεί ώστε να τους κρούει ο ίδιος τον κώδωνα κινδύνου; Αλλά, (για να διευκρινιστεί και η επιλογή μου) αν, ρε γαμώτο, φέρεις, κατά το ήμισυ, το όνομα του Μπακογιάννη, πώς καταδέχεσαι να χαράζεις με τον Μαρτίνη τους επαγγελματικούς σου στόχους και το μέλλον ξεπερνώντας διαγωνισμούς;
Η ιστορία του Ανδρέα Μαρτίνη, αντιμέτωπου με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό είναι το προσωπικό μου limit down φερόμενου ως σκανδάλου. Είναι και ένα ενδεικτικό στοιχείο στο ανώφελο της ερώτησης «και ‘σεις τι κάνατε;» του κάθε ανυποψίαστου που θέλει να ξεσπάσει τον θυμό του σε κάποιον δημοσιογράφο… Σκέψου τι αγώνα χρειάστηκε να δώσει ένας ολόκληρος Διεθνής Οργανισμός για να κινητοποιήσει για τα αυτονόητα!... Κι έχουμε «δουλίτσα» ακόμα. Άγνωστον τι θα δούμε στα «προσεχώς».
Ο Ανδρέας Μαρτίνης και η συμπεριφορά του, η έπαρση, η απαξίωση, η φράση «έχω στοιχεία που πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους», τα 30 χρόνια ηγεμονίας-παντοκρατορίας, είναι το δικό μου limit down ίσως γιατί έπαιξε απέναντι σε έναν ιερό θεσμό. Και ναι! Είμαι επηρεασμένη από τα μάτια της. Έλαμπαν! Ενώ σκατοσφούγγιζε μια γριά γυναίκα στο Κέντρο Χρονίων παθήσεων. Τα μάτια των εθελοντών αστράφτουν αλλιώς. Πόσο θα διασκέδαζε ο Μαρτίνης βλέποντας εκείνες τις γυναίκες να ορκίζονται ως εθελόντριες; Να προσφέρουν ψυχή και υπηρεσίες χωρίς αμοιβή. Λες να χλεύαζε; Λες «Οι κακομοίρες» να τις αποκαλούσε;
Το κείμενο αφιερώνεται στους κάθε λογής εθελοντές και εθελόντριες. Πες το φόρο τιμής στη σιωπή των αμνών. Όχι γιατί δεν αναγνωρίζουν λύκους.
Υ.Γ Πού βρισκόμαστε τώρα; Οι σχέσεις μας με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό έχουν παγώσει. Εν μέρει αποφύγαμε τον κίνδυνο αποπομπής αλλά αναμένετε να οριστεί νέο Δ.Σ από τα ελληνικά δικαστήρια, ώστε να μεριμνήσει προκειμένου να τακτοποιηθούν υποχρεώσεις που καίνε όπως π.χ μισθοί απλήρωτοι αλλά και να γεφυρωθούν σχέσεις με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό που αναμένει τις «ελληνικές μας» εξελίξεις προφανώς κουνώντας με θλίψη και απογοήτευση το κεφάλι. Όσο για τον κ. Μαρτίνη το μέλλον θα δείξει. Σε τούτην τη χώρα δεν είναι να βάζεις στοιχήματα...  
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

ΣΜΥΡΝΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1922...

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΑΜΑΡΑ (ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ!)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΗΡΘΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΜΕ e-mail ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΑΜΕΣΑ.

( επεστρεψε στη Ζιμενς 6 εκατ. ευρω που δηθεν χρωστουσε το ελληνικο δημοσιο απο επιστροφη φορων ! )

Απιστευτο κι ομως αληθινο . Η Κυβερνηση Σαμαρα υποταγμενη πληρως στα γερμανικα συμφεροντα, εσπρωξε χρημα στην πιο αμαρτωλη - παγκοσμιως - εταιρεια , τη Ζιμενς, η οποια ' λαδωσε ' τους μισους ,τουλαχιστον , Ελληνες πολιτικους των δυο....
τελευταιων δεκαετιων κι εγινε κυριαρχη στη χωρα !
Αντι , λοιπον , να υποχρεωθει η Ζιμενς να επιστρεψει χρηματα στην Ελλαδα μετα την αποκαλυψη του σκανδαλου με τον Χριστοφορακο και λοιπους μανατζερς της εταιρειας, που τοσο ζημιωσαν τη χωρα , οι Γερμανοι απαιτησαν και , τελικως , καταφεραν να εκβιασουν τη δοσιλογη Κυβερνηση Σαμαρα , που εσπευσε να δωσει στη Ζιμενς 6 εκατ. ευρω, που της ' οφειλαμε ' λενε , απο επιστροφη Φ.Π.Α.
Την ιδια στιγμη , το ελληνικο δημοσιο χρωσταει σε Ελληνες επαγγελματιες και επιχειρηματιες , εκατονταδες εκατομμυρια ευρω , δεν συμψηφιζει τα χρεη τους , τους συλλαμβανει , τους καταστρεφει και τους αναγκαζει να φουνταρουν απο μπαλκονια !
Το πιο φοβερο ειναι , που η Ζιμενς , εστειλε εξωδικο κατα του ελληνικου δημοσιου , στο οποιο αναφερει οτι τα χρηματα που της οφειλονται , δεν ειναι μονο 6 εκατ.τα οποια ελαβε μεσω της Εθνικης Τραπεζης , ειναι αρκετα περισσοτερα , καθως αξιωνει να της καταβληθουν και οι τοκοι !!
Δεν εχω την παραμικρη αμφιβολια οτι αυτη η Κυβερνηση θα σπευσει να ικανοποιησει το αιτημα των Γερμανων αφεντικων της , μηπως και αυτοι θυμωσουν και τους βγαλουν σε ...διαθεσιμοτητα.
( Υ. Γ. Εχω πληρη επιγνωση της ειδησης που αποκαλυπτω. Σε αλλες εποχες , η αποκαλυψη ενος τετοιου σκανδαλου , θα επεφερε σοβαρο κυβερνητικο κλυδωνισμο. Τωρα , ομως , δεν ειμαι σιγουρος εαν αγγιξει καποιον αυτη η υποθεση, παροτι θυμιζει τη λαικη ρηση ' εκει που μας χρωστουσαν μας πηραν και το βοδι '
Ενημερωνω τους παντες οτι αυτη την ειδηση μου εδωσε ανωτατο στελεχος του υπουργειου Οικονομικων και μαλιστα εχω στα χερια μου τα σχετικα παραστατικα.
Ειμαι βεβαιος πως αυτο το θεμα , θα το ' θαψουν ' τα καθεστωτικα Μ.Μ.Ε. γι αυτο καλω τους φιλους μου στο rb να το κοινοποιησουν παντου για να το πληροφορηθουν οσο γινεται περισσοτεροι )


Read more: http://www.oparlapipas.com/2014/02/blog-post_3593.html#ixzz2sOIYLYbF

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Πρώτη νίκη των πολιτών στον πόλεμο ενάντια στον έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές


Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη
Ευρωβουλευτή
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 30  Ιανουαρίου 2014
 
 
Υπερψηφίστηκε σήμερα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, για την απόρριψη της πρότασης ευρωπαϊκής νομοθεσίας που θα υποχρέωνε τους έλληνες και ευρωπαίους αγρότες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά σπόρους των πολυεθνικών. Σχεδόν ομόφωνα η Επιτροπή Περιβάλλοντος – που είναι η μεγαλύτερη νομοθετική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - είπε ένα ηχηρό «όχι» στον κερδοσκοπικό έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές. Παράλληλα, οι Ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν την τροπολογία, αντιτάχθηκαν στην επιβολή γραφειοκρατικών εμποδίων σε όσους αγρότες επιλέγουν να μην αγοράζουν σπόρους από το εμπόριο, ενώ υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε τροφή αλλά και τη διατροφική ασφάλεια.
Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:
«Δώσαμε μια μάχη απέναντι σε μια πρωτόγνωρη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πρόταση που υποχρέωνε τους έλληνες και όλους τους ευρωπαίους αγρότες να αγοράζουν σπόρους αποκλειστικά από τις πολυεθνικές. Αν χάναμε θα ήταν πρακτικά αδύνατο για τους αγρότες να διατηρούν και να αναπαράγουν σπόρους όπως έκαναν από την εφεύρεση της γεωργίας έως σήμερα. Κερδίσαμε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και τώρα θα συνεχίσουμε τη μάχη για να ‘μπλοκάρουμε’ τη νομοθεσία και στην Επιτροπή Γεωργίας. Όταν το Δεκέμβριο κατέθεσα την τροπολογία απόρριψης δεν περίμενα ότι αυτή θα υπερψηφιζόταν από όλους τους Ευρωβουλευτές της Επιτροπής. Η πρώτη αυτή νίκη είναι το προϊόν εντατικής δουλειάς αλλά και μαζικής κινητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών, που μέσω της αλληλογραφίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέκλεισαν με το αίτημα της απόρριψης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η νίκη αυτή δείχνει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιδρά θετικά στο δημοκρατικό έλεγχο και πως η ευκαιρία για κάθε πολίτη να επηρεάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι καθημερινή και δεν εξαντλείται την ημέρα των ευρωεκλογών. Απομένει τον ερχόμενο Φεβρουάριο η κρίσιμη ψήφος της Επιτροπής Γεωργίας, στην οποία επίσης έχω καταθέσει πρόταση απόρριψης. Είμαι αισιόδοξος ότι σε λίγες ημέρες θα ‘μπλοκάρουμε’ οριστικά τη νομοθετική αυτή πρόταση, που έθετε σε κίνδυνο το ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στους παραδοσιακούς σπόρους, επιβάλλοντας τον έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές».
INFO
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη συγκεκριμένη πρόταση έχει προτείνει τη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την εμπορία των σπόρων. Οι νέοι κανόνες θα είναι ένα από τα τελευταία θέματα που θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν τις ευρωεκλογές.
Στόχος των πολυεθνικών είναι η επιβολή μονοπωλίου στην εμπορία των σπόρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά -η εμπορική αξία της οποίας υπολογίζεται στα 45 δισ. δολάρια και της ευρωπαϊκής στα 9 δισ. δολάρια ετησίως. Παράπλευρος στόχος, η απαλλαγή δια παντός από τους «ανταγωνιστές» της (αγρότες, βιολογικούς κτηνοτρόφους, παραγωγούς παραδοσιακών σπόρων - ελεύθεροι από δικαιώματα ιδιοκτησίας).
Σήμερα, οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου ελέγχουν το 58% της παγκόσμιας αγοράς, οι 10 μεγαλύτερες το 73% και τα ποσοστά αυτά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ωστόσο οι πολυεθνικές ισχυρίζονται πως χάνουν το 40% των εν δυνάμει αγορών, λόγω ‘παράνομης αναπαραγωγής’, αλλά και καλλιέργειας μη καταχωρισμένων ποικιλιών σπόρων».

 

Επαναδιαπραγμάτευση 18 σημείων στο Μνημόνιο εξήγγειλε ο Αντ. Σαμαράς



Το πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου εφόσον κερδίσει τις εκλογές έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στο ΕΒΕΑ.
«Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι των τελευταίων δεκαετιών» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Προτείνουμε οι Έλληνες να αλλάξουμε τη μοίρα μας και τα πρώτα βήματα θα παρουσιάσουμε απόψε. Τρεις είναι οι προτεραιότητες: Ανάκαμψη-ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση σε μία Ευρώπη που αλλάζει, δικαιοσύνη και ασφάλεια. Οι πολίτες θα κερδίσουν θέσεις εργασίας, δουλειές δουλειές, δουλειές. Ανακούφιση των νοικοκυριών και του επιχειρηματικού κόσμου».
Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην παραμονή στο ευρώ «με αναδιαπραγμάτευση που δεν έχει καμία σχέση με την μονομερή καταγγελία του Μνημονίου που λένε κάποιοι άλλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε επίσης την αποκατάσταση αδικιών που ήδη έγιναν και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια του πολίτη από την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση.
Αναφέρθηκε στα κονδύλια του ΕΣΠΑ με τα οποία θα ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα και θα υπάρξει ρευστότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Για την δημιουργία θέσεων εργασίας ανέφερε: «Αφού σταματήσουμε την άνοδο της ανεργίας μέχρι το τέλος της χρονιάς, στο πρώτο εξάμηνο του 2013 θα δοθεί έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Μπορούν να δημιουργηθούν 150.000 θέσεις εργασίας στο πρώτο εξάμηνο πέρα από εκείνες που θα προκύψουν από τα ευρωομόλογα έργων. Μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης θα αναζητήσω επενδύσεις σε όλο τον κόσμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη».
Η έξοδος από το σημερινό τέλμα θα γίνει με μέτρα που πρέπει να επαναδιαπραγματευθούμε με τους δανειστές και με μέτρα που μπορούμε να πάρουμε μόνοι μας, είπε ο κ. Σαμαράς και ακολούθως ανέφερε 18 συγκεκριμένα μέτρα.
-Πρώτον, αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνιικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009 καθώς και των ειδικών επιδομάτων. Επίσης αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.
-Δεύτερον, επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια
-Τρίτον, επίδομα ανεργίας και για τους αυτοαπασχολούμενους που σήμερα δεν δικαιούνται κανένα βοήθημα. «Σε αυτά τα επιδόματα θα δώσω την μεγάλη προσωπική μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά
-Τέταρτον, να ρυθμιστούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις των προηγούμενων χρόνων ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος και να μετακυλίσουν τα υπόλοιπα
-Πέμπτο, να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. «Διαφωνώ με την άποψη ότι για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να πέσουν οι μισθοί. Στηρίζουμε τις συβάσεις εργασίας. Για τη μετενέργεια ζητούμε να επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα», είπε.
-Έκτο, όταν σταθεροποιηθούν τα έσοδα, αύξηση του αφορολόγητου στις 8000 ευρώ και μετά στις 10.000 ευρώ
-Έβδομο, αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο ΕΤΑΚ
Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις. ’μ εση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% μέσα στην επόμενη χρονιά.
-Όγδοο, σταδιακή μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα μέχρι 32% από το 45% που είναι σήμερα. «Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών από το 2010 μέχρι σήμερα προκάλεσε μείωση των εσόδων κατά 9%», είπε ο κ. Σαμαράς.
- Ένατο, τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ να επεκταθούν για δύο ακόμη χρόνια. «Θα θεσπίσουμε για το 2013 3,5 δις. ευρώ περικοπές και όχι επτά δισ. Έτσι, οι περικοπές θα γίνουν από τη σπατάλη του δημοσίου και όχι από μισθούς».
-Δέκατο, δεν θα απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι για μία τριετία μετά το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών. «Όχι άλλες οριζόντιες περικοπές, όχι άλλη μείωση μισθών και συντάξεων, όχι άλλη περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, όχι άλλη φορολόγηση. Όσοι μιλούν για μονομερή καταγγελία οδηγούν σε ρήξη με τους εταίρους και οδηγούν σε νέους φόρους και περικοπές».
-Ενδέκατο, μέτρα για τους δανειολήπτες. Η μηνιαία δόση δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος.
-Δωδέκατο, ανατολή των συνεπειών του Τειρεσία για όσους έχουν υπαχθεί.
-Δέκατο τρίτο, εξασφαλίζουμε ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ειδικής τράπεζας και εγγυοδοσία από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. «Βασικός μηχανισμός αποκατάστασης της ρευστότητας είναι η επιστροφή των καταθέσεων», είπε και επανέλαβε την πρόταση Μόντι για πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων.
-Δέκατο τέταρτο, συμψηφισμός οφειλών από και προς το δημόσιο
-Δέκατο πέμπτο, αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
-Δέκατο έκτο, αποφασιστική προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και των συμβάσεων παραχώρησης.
-Δέκατο έβδομο, πέρα από την οικονομία, πολιτική για την αποκατάσταση της ασφάλειας του Έλληνα πολίτη. Αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, αποκάλυψη των κουκουλοφόρων, πάταξη του παραεμπορίου.
-Δέκατο όγδοο, επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ για να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό μας πλούτο.
Κλείνοντας ανέφερε ότι «αυτά τα μέτρα βγάζουν τη χώρα από την ύφεση και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Αυτά τα μέτρα μπορούν να κερδίσουν στήριξη στην Ευρώπη, όχι όμως και η μονομερής καταγγελία. Αν η Ελλάδα καταγγείλει μονομερώς το Μνημόνιο κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τι θα γίνει μετά. Εκείνοι που μιλούν για μονομερή καταγγελία μοιάζουν με παιδάκια που παίζουν με τα σπίρτα μέσα σε μπαρουταποθήκη».
ΣΥΡΙΖΑ: Δεκαοκτώ βήματα προς την ολοκλήρωση της κόλασης του Μνημονίου
«Οι δεκαοκτώ προτάσεις του κ. Σαμαρά αποτελούν 18 βήματα προς την ολοκλήρωση της κόλασης του μνημονίου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση 18 σημείων που ανακοίνωσε το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο κ.Σαμαράς επαναλαμβάνει τους εκβιασμούς των δανειστών, διανθισμένους με ένα διχαστικό λόγο προηγούμενων δεκαετιών, αντίστοιχους μιας δύναμης που έχει αποδεδειγμένα αποτύχει προ πολλού.
Αντιπαραθέτοντας την δική του θέση ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης είναι η ανατροπή των μνημονίων και η αναδιαπραγμάτευση του χρέους και όχι οι αόριστες προεκλογικές εξαγγελίες που με τη ΝΔ κυβέρνηση θα μετατραπούν σε νέες απολύσεις, νέους φόρους για τους εργαζόμενους και μεγαλύτερη φοροασυλία για τους πλούσιους, νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όπως έχουν δεσμευτεί εξάλλου τόσο ο κ.Σαμαράς, όσο και ο κ.Βενιζέλος.
«Το μήνυμα που στάλθηκε στις 6 Μάη και θα επανεπιβεβαιωθεί στις προσεχείς εκλογές είναι η οριστική καταδίκη των κατεδαφιστικών πολιτικών του μνημονίου, ενώ αυτό που επί της ουσίας απομακρύνει την Ελλάδα από την ευρωζώνη είναι η υποταγή στις επιταγές του κεφαλαίου και των δανειστών», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.
Πηγή: ΑΜΠΕ