Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Marijuana non - stop


Πραγματοποιώντας ένα ιστορικό βήμα, το Κολοράντο και η Ουάσιγκτον έγιναν οι πρώτες πολιτείες των ΗΠΑ, που νομιμοποίησαν τη μαριχουάνα για προσωπική καλλιέργεια.

Το 52% των ψηφοφόρων στο Κολοράντο υποστήριξαν την 64ηΤροπολογία, η οποία θα αναθεωρήσει το Σύνταγμα και θα επιτρέψει σε όσους είναι άνω των 21 ετών να αγοράζουν μέχρι μια ουγκιά μαριχουάνα από επιλεγμένα καταστήματα και θα δώσουν την άδεια στους ενήλικες να καλλιεργούν μέχρι 6 φυτά στο σπίτι τους. Στην Ουάσιγκτον, η Κίνηση 502 πέρασε με διαφορά από τους αντιπάλους της δέκα ποσοστιαίων μονάδων.
 
Τώρα οι μεταρρυθμιστές της μαριχουάνας ετοιμάζονται να κονταροχτυπηθούν με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ότι το φυτό είναι ένα επικίνδυνο ναρκωτικό. «Ίσως, πολιτεία με πολιτεία, πόλη με πόλη, με τους ψηφοφόρους να διαφωνούν και να δηλώνουν ότι θέλουν κάτι διαφορετικό, παρά την ισχυρή αντίσταση της κυβέρνησης, να υπάρξει ελπίδα ότι το μήνυμα θα φτάσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ότι θα αρχίσουν τα πράγματα να γίνονται διαφορετικά», δηλώνει ο Μικ Νταμκ, ένας δημοσιογράφος σε μια εναλλακτική εφημερίδα του Σικάγο, την Σικάγο Ρίντερ.

Ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι παρόλο που το δημοτικό συμβούλιο του Σικάγο έχει αποφασίσει ότι για μικρή κατοχή μαριχουάνας θα μπορούν οι Αρχές να επιβάλλουν πρόστιμο, οι αστυνομικοί δεν έχουν σταματήσει να συλλαμβάνουν ανθρώπους, που κινούνται σε συγκεκριμένες γειτονιές. 

1 σχόλιο: