Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Βαρύ κατηγορητήριο για τον Μπαρμπαρούση και τις «επισκέψεις» του στο Μεσολόγγι

Ποινική δίωξη με βαριές κατηγορίες άσκησε η Εισαγγελία εναντίον του βουλευτή Αγρινίου Κώστα Μπαρμπαρούση, για τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, ενώ για πρώτη φορά τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 927/1979 περί φυλετικών διακρίσεων, που αφορά τα αδικήματα τα οποία φέρεται ότι διέπραξε.

Η δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Μεσολογγίου, μετά την άρση της ασυλίας του βουλευτή και αφορά κατηγορίες για παράνομη βία, απρόκλητη φθορά, αντιποίηση αρχής και παραβίαση του νόμου 927/1979 περί φυλετικών διακρίσεων. Η υπόθεση αφορά τα έκτροπα που προκλήθηκαν, όταν κλιμάκιο εφόδου της Χρυσής Αυγής είχε βρεθεί σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου και ζητούσε χαρτιά νομιμότητας από αλλοδαπούς, προχωρώντας σε σπάσιμο πάγκων και άλλου είδους φθορές, παρουσία της δημοτικής αστυνομίας.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, καθώς παρόμοια επεισόδια είχαν γίνει στο πανηγύρι της Ραφήνας από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Τέντες είχε δώσει κατεπείγουσα εντολή στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθήνας και Μεσολογγίου να μεριμνήσουν ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο ο προανακρίσεις που διενεργούνταν από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.
Μάλιστα ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός είχε ζητήσει από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αγρινίου και από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών να εποπτεύσουν τις εισαγγελικές και αστυνομικές ενέργειες, που βρίσκονται σε εξέλιξη για την διακρίβωση των ευθυνών όσων μετείχαν στα γεγονότα του Μεσολογγίου και της Ραφήνας αντίστοιχα, προκειμένου τα πορίσματα των σχετικών προανακρίσεων να διαβιβαστούν το ταχύτερο δυνατόν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Στη συνέχεια, βάσει του σχετικού νόμου, η Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου είχε αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή, με αποτέλεσμα την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ενεπλάκησαν στα επεισόδια.
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου