Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Διευκρινίσεις σχετικά με όνομα που αναφέρεται στη «λίστα Λαγκάρντ» ζητά ο Νικολόπουλος


«Mήπως πρόσωπο της λίστας Λαγκάρντ, που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης, ταυτίζεται με πρόσωπο με ίδιο ονοματεπώνυμο και ιδιότητα στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού που διαπραγματεύεται για το Ελληνικό Κράτος την σύμβαση της φορολόγησης των ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, που προβλέπει ανωνυμία και ασυλία των καταθετών;» Αυτά αναφέρει με ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος.
Όπως λέει χαρακτηριστικά ο βουλευτής «Η λίστα (που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το περιοδικό HOTDOC) περιείχε, ωστόσο, μεταξύ άλλων, και πρόσωπο με ονοματεπώνυμο και επαγγελματική ιδιότητα προσώπου με όμοιο ονοματεπώνυμο και ίδια επαγγελματική ιδιότητα με πρόσωπο το οποίο τυγχάνει πολύ στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, έχει κομβικό ρόλο και καθοριστική ιδιότητα στο Μέγαρο Μαξίμου και συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στις διεθνείς επαφές του, με την ιδιότητα του Προϊσταμένου του Γραφείου του για διεθνή θέματα.
O κ. Νικολόπουλος επισημαίνει ότι παρά την επανειλημμένη ταύτιση, από κάποιες εφημερίδες, του παραπάνω προσώπου της λίστας με τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού, πολλές ημέρες αργότερα, κανείς από το Μέγαρο Μαξίμου και βεβαίως ούτε ο ίδιος ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού προέβη σε σχετική διάψευση, θεωρώντας ότι, αφού για το θέμα αυτό δεν ήγειρε ζήτημα η ένοχη μιντιακή διαπλοκή των κρατικών εργολάβων, το ζήτημα αυτό θα ξεχαστεί.
Η αποκάλυψη αυτή θα ήγειρε από μόνη της ηθικής τάξεως ζήτημα συμπληρώνει ο κ. Νικολόπουλος που επισημαίνει ότι επιπλέον στην υπόθεση αυτή εγείρονται τεράστια πολιτικά και νομικά ερωτήματα που χρήζουν άμεσης διερεύνησης και απαντήσεως αφού υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες ότι:
Α) πρόσωπο με επίσης ίδιο ονοματεπώνυμο είχε μεταβεί, κατά το χρονικό διάστημα από 2.9.2012-3.9.2012, στην Ελβετία-Βέρνη, και συνόδευε τον Υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη κατά την εκεί μετάβασή του και τις συναντήσεις του με τον Ελβετό ομόλογό του αλλά και με τον επικεφαλής της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών, για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης της φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία,
Β)και πρόσωπο με το ίδιο ονοματεπώνυμο είναι ο διαπραγματευτής του Κράτους για το ζήτημα της σύμβασης των ελβετικών καταθέσεων και συναντάται και συνομιλεί, εκ μέρους της Κυβέρνησης, με την ελβετική διπλωματική αποστολή για το θέμα της φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου