Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Συμβουλή προς ΣΥΡΙΖΑ .....


Θέλω να δώσω μια συμβουλή στον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας την ιστορική εμπειρία μου απ την ΚΝΕ και όχι συγκρίνοντας τον με το ΠΑΣΟΚ (που πιστεύω ότι είναι λάθος)
Λοιπόν.
Το 1976 μετά από ένα πέρασμα απ το μαθητικό τμήμα της ΜΟΔΝΕ μπήκα στην ΚΝΕ.
Γρήγορα ανέβηκα στην ιεραρχία , στην αρχή Γραμματέας της Οργάνωσης Βάσης του σχολείου μου (που αριθμούσε το 1977 πάνω από 60 μέλη) και μετά ανέλαβα την καθοδήγηση 3 σχολείων άλλων.
Ο στόχος, ο ενοχλητικός στόχος τότε ήταν οι μαζικές εντάξεις νέων στην ΚΝΕ.
Χωρίς έλεγχο, χωρίς ιδεολογική προετοιμασία, χωρίς κριτήρια, χωρίς τίποτα.
Μόνο να αυξηθούν τα μέλη.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μετατραπούν οργανώσεις σε μοδάτα καφενεία ασχέτων οι οποίοι ανάθεμα κι αν ξέρανε τί κάνανε εκεί πέρα.
Πολύ σύντομα, και λόγω ιδεολογικών διαφορών βεβαίως, επειδή τα σοβαρά μέλη δεν άντεχαν αυτήν την άσχετη χάβρα ιουδαίων άρχισαν να την κοπανάνε μαζικά.
Μάλιστα στην αρχή το κόμμα αρνιόταν να διαγράψει αυτούς (και μένα)που είχαν ήδη διαχωρίσει τη θέση τους μέχρι που το 1978,δημόσια κυκλοφόρησε ένα μανιφέστο των διαγραμμένων με υπογραφές.Έκτοτε η ΚΝΕ ακολούθησε φθίνουσα πορεία κυρίως επειδή είχε χάσει τα δυνατά στελέχη της λόγω της ηλίθιας μαζικότητας.
Ίσως αυτό και να εξηγεί την εσωστρέφεια που απέκτησε αργότερα το ΚΚΕ περνώντας στο αλλο άκρο, όλοι μας βρωμάνε.
Το ίδιο ακριβώς κινδυνεύει να πάθει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ που ποτέ στο παρελθόν δεν πέρασε από μια εμπειρία μαζικοποίησης απότομης.
Όλοι οι καλοί χωράνε δεν σημαίνει μπάτε σκύλοι αλέστε.
Κι αν για την ΚΝΕ των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης οι συνέπειες χτύπησαν μόνο την ίδια την οργάνωση, αυτό που κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνο αφού σκοπέυει να κυβερνήσει.
Με καφενεία φίλων δεν κυβερνάς.Ξεκαθαρίστε την κατάσταση και αποφύγετε την άκριτη μαζικοποίηση.Θα είναι η καταστροφή όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου