Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΟΕΝΓΕ> Ανοικτά για άπορους και ανασφάλιστους θα είναι κάθε Τετάρτη τα νοσοκομεία της χώρας



Ανοικτά για άπορους και ανασφάλιστους θα είναι κάθε Τετάρτη τα νοσοκομεία της χώρας. Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), δεν θα υπάρχει καμία χρέωση στις ευπαθείς αυτές ομάδες πληθυσμού. 

Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί τις επόμενες εβδομάδες, ως αντίδραση των γιατρών στην επιβολή «εισιτηρίου» 25 ευρώ για νοσηλεία στο ΕΣΥ. 

Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ ανακοίνωσε χθες ότι μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο: «Ενώ η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 30% και ο μισός πληθυσμός δεν διαθέτει πλέον υγειονομική κάλυψη, προτίθενται να ψηφίσουν ''εισιτήριο'' 25 ευρώ για κάθε άνθρωπο που πάσχει και έχει ανάγκη νοσηλείας».

Στον ίδιο ασθενή -σημειώνει- θα κοστολογήσουν και τη νοσηλεία του σύμφωνα με τα υπέρογκα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια και σε περίπτωση που αδυνατεί να καταβάλει το κόστος θα στείλουν τον λογαριασμό στο δημόσιο ταμείο, ώστε να γίνει αναγκαστική είσπραξη ή κατάσχεση της περιουσίας του! 

Η ΟΕΝΓΕ εκτιμά ότι στόχος των μέτρων είναι να καταστήσουν τα νοσοκομεία απροσπέλαστα στους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τους οποίους θα αναγκάζουν σε αυτοσχέδιες κατ΄ οίκον θεραπείες και οδυνηρό τέλος από τα εγκόσμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου