Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

«Φοβάμαι μη φαγωθούμε πάλι μεταξύ μας»

«Φοβάμαι μη φαγωθούμε πάλι μεταξύ μας», συνέντευξη της ιστορικού Τ. Βερβενιώτη

tvxs.gr/node/74352
Eνώ τα προβλήματα όσο και οι εντάσεις - αντιπαραθέσεις στη χώρα, όλο και μεγαλώνουν, η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη, στην συνέντευξη που δίνει στην Κρυσταλία Πατούλη, αναφέρει, ότι ο εμφύλιος παραμένει ένα βαθύ τραύμα που η ελληνική κοινωνία δεν έχει ακόμη διαχειριστεί, ενώ οι ιστορικοί -ακόμα και σήμερα- δεν έχουν πρόσβαση σε πολύ σημαντικά αρχεία, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που κάηκαν

Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΠΑΛΛΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ] - Παλλήνη Press

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. ~ Aνατολική Αττική News "Blog"

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. ~ Aνατολική Αττική News "Blog"

Κοινή Έκκληση για τη Σωτηρία των Λαών της Ευρώπης « EcoLeft

Κοινή Έκκληση για τη Σωτηρία των Λαών της Ευρώπης « EcoLeft

Tο ελληνικό όπλο που παραχώρησε η Μέρκελ στους τραπεζίτες, του Π.Παναγιώτου


tvxs.gr/node/74238
Αν και υπάρχει καμία αναφορά διεθνώς ή στην Ελλάδα, ρεπορτάζ στο γερμανικό κανάλι ARD ρίχνει νέο φως στην συμφωνία: αναφέρει πως προκειμένου οι τράπεζες να αποδεχτούν κούρεμα της τάξης του 50%, χρειάστηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ

Το Νέο Όχι , του Γιάννη Βαρουφάκη

Κον-Μπεντίτ: «Μικρό βήμα» η συμφωνία των Βρυξελλών


Οκτωβρίου 27, 2011 από Γράψτε ένα σχόλιο
Ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ κατήγγειλε «την κινεζική παρεκτροπή» σε αυτό «το ελάχιστο βήμα» που αποτελεί η συμφωνία των Βρυξελλών για τη διάσωση του ευρώ, τονίζοντας ότι η ευρωζώνη παραδίδεται «δεμένη χειροπόδαρα στις

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Τι έφερε από το Κατάρ ο Αρχιεπίσκοπος

Ενδιαφέρον του εμιράτου για μάρμαρα και ενέργεια έδειξαν οι διερευνητικές επαφές του κ. Ιερώνυμου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Mάνος Χαραλαμπάκης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011
Η μείωση των εσόδων της Εκκλησίας λόγω της οικονομικής κρίσης οδήγησε τον Αρχιεπίσκοπο μέχρι το Κατάρ, σε αναζήτηση συνεργασιών και επενδυτών για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής

Επιδόματα για κάθε πάθηση και... γούστο - κοινωνία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Επιδόματα για κάθε πάθηση και... γούστο - κοινωνία

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ενα νέο ΕΑΜ είναι σήμερα ώριμο τέκνο της ανάγκης | Έντυπη Έκδοση | Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπίας

Ενα νέο ΕΑΜ είναι σήμερα ώριμο τέκνο της ανάγκης | Έντυπη Έκδοση | Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπίας

DEBTOCRACY - ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ

DEBTOCRACY - ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΜΕ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΗ 1940


 
ΟΛΜΕ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΗ 1940

Μαθητές και μαθήτριες,
Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς,
Στις 28 του Οκτώβρη ο λαός μας γιορτάζει. Πριν από 71 χρόνια, μια μέρα σαν κι αυτή, οι εργάτες άφησαν τις δουλειές τους, οι έμποροι έκλεισαν τα μαγαζιά τους και οι αγρότες άφησαν τα χωράφια τους. Απειλούνταν η κυριαρχία μας, η ανεξαρτησία μας, η αξιοπρέπεια του λαού μας. Ο ιταλο-γερμανικός ιμπεριαλισμός, το μαύρο μπλοκ του φασισμού, επιτέθηκαν στη χώρα μας. Χωρίς κανέναν δισταγμό, όλος ο λαός μας είπε το «ΟΧΙ». Δεν θα περάσουν!  Και τα νιάτα της πατρίδας μας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή. Οι γυναίκες στις πόλεις και πρώτα απ’ όλα στα χωριά ανέλαβαν την τροφοδοσία. Όλος ο λαός σήκωσε το μπόι του. Κι όταν ο λαός μας ορθώνεται, λυγίζουν τα σίδερα.
Οι Ιταλοί φασίστες βρήκαν το μπελά τους:
«ΟΧΙ, δεν θα μας πάρετε τα σπίτια μας, που με ιδρώτα έχουμε χτίσει».
«ΟΧΙ, δεν θα μας πάρετε τα χωράφια μας, που με αίμα τα έχουμε οργώσει».
«ΟΧΙ, δεν θα μας πάρετε το βιός μας που με τόσο κόπο δημιουργήσαμε».
«ΟΧΙ, δεν θα παραχωρήσουμε ούτε μια σπιθαμή από τα δικαιώματα μας, την ανεξαρτησία μας, την πατρίδα των γονιών μας».
Και νίκησε το δίκιο! Οι Ιταλικές μεραρχίες δεν πέρασαν! Χρειάστηκε

Συρία: ο φόβος πέθανε (συγκλονιστικό βίντεο)

Συρία: ο φόβος πέθανε (συγκλονιστικό βίντεο)

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Απίστευτες δηλώσεις Σαρκοζί: "Παίρνουμε αποφάσεις για μια χώρα στην όποια δεν έχουμε εκλεγεί!"

Απίστευτες δηλώσεις Σαρκοζί: "Παίρνουμε αποφάσεις για μια χώρα στην όποια δεν έχουμε εκλεγεί!" ενώ προανήγγειλε νέα μέτρα!

Απίστευτη παραδοχή απο τον Νικολά Σαρκοζί εκθέτωντας ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό πιόνι που έχουμε. Πριν λίγο ο πρόεδρος της Γαλλίας στις κοινές δηλώσεις που έκανε με την Μέρκελ δήλωσε οτι "παίρνουνε αποφάσεις για μια χώρα στην οποία όμως δεν έχουν εκλεγεί , το οποίο όπως καταλαβαίνετε είναι αντιδημοκρατικό". 
Το ακόμη όμως πιο ανησυχητικό...
απο τις δηλώσεις των δύο ηγετών έχει να κάνει με την αναφορά τους οτι ναι μεν θα ληφθούν μέτρα για την μείωση του χρέους (δηλαδή το κούρεμα), όμως η Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβει νέες ευθύνες και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μείωση του ελλείματος.

Στην πράξη αυτό σημαίνει οτι θα δεσμεύσουν τον πρωθυπουργό για νέα μέτρα εις βάρος του Ελληνικού λαού.

«Συνάντηση για τη Φιλοζωική Κουλτούρα στην Ελλάδα του Σήμερα» - Παλλήνη Press

Σπάτα. Village Fun Park στο Εμπορικό Πάρκο Smart Park

ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - YouTube

Το "πάρτι" με τις μετακινήσεις των μαθητών από & προς τα Σχολεία τους

“Η επιλογή της μη βίας ως πολιτική,ιδεολογική και πολιτισμική στρατηγική της σύγχρονης Αριστεράς” του Ανδρεά Γιάνναρου « EcoLeft

Ο νέος Συνασπισμός Εξουσίας « EcoLeft

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Α. Παπαδιαμάντη

http://www.youtube.com/watch?v=RN-jd0poEfQ

Ρίχνουν στον... Καιάδα χιλιάδες ψυχικά ασθενείς

Βασίλης Οικονόμου Βουλή, 20 10 2011

Φαύλος κύκλος δανείων και κακοδιαχείρισης

Ο λόγος που με ωθεί να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι, είναι η έλλειψη ειδικού σχολείου στη Φλώρινα, για τα 33 παιδιά με ειδικές ανάγκες, ηλικίας από 14 έως 28 χρονών

Ντοπαρισμένοι ήταν και οι οκτώ σπρίντερ στον τελικό των 100 μ. στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ


Ντοπαρισμένοι ήταν και οι οκτώ σπρίντερ στον τελικό των 100 μ. στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του εργαστηρίου Balco, Βίκτορ Κόντε.
Το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα είχε κατακτήσει ο Αμερικανός Μορίς Γκριν, ενώ στον αγώνα συμμετείχαν οι Μπόλντον (Τρίνινταντ & Τομπάγκο), Τόμπσον (Μπαρμπέιντος), Κάμπελ, Τσέιμπερς (Μ. Βρετανία), Ζακάρι (Γκάνα), Ντράμοντ (ΗΠΑ) και Κόλινς (Σεντ Κιτς & Νέβις).
Στην καταγγελία ότι και οι οκτώ σπρίντερ που συμμετείχαν στον τελικό των 100μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, ήταν ντοπαρισμένοι, προέβη ο Βίκτορ Κόντε, ιδιοκτήτης του εργαστηρίου Balco, που κατασκεύαζε και προμήθευε απαγορευμένες ουσίες.
Το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα είχε κατακτήσει ο Αμερικανός Μορίς Γκριν, ενώ στον αγώνα συμμετείχαν οι Μπόλντον (Τρίνινταντ & Τομπάγκο), Τόμπσον (Μπαρμπέιντος), Κάμπελ, Τσέιμπερς (Μ. Βρετανία), Ζακάρι (Γκάνα), Ντράμοντ (ΗΠΑ) και Κόλινς (Σεντ Κιτς & Νέβις).
Επιπρόσθετα, ο Κόντε αμφισβήτησε και τις επιδόσεις των Τζαμαϊκανών σπρίντερ και του Γιουσέιν Μπολτ. «Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2001 αθλητές από χώρα της Καραϊβικής, όχι από τη Τζαμάικα, μου είπαν πως ένας γιατρός από την ομάδα τους προμήθευε τους Τζαμαϊκανούς τεστοστερόνη, ερυθροποιητίνη κι άλλα στεροειδή. Το ξέρω γιατί πήγα κι εγώ σε αυτόν και μου έδωσε ερυθροποιητίνη. Ο ίδιος πληροφοριοδότης μού είπε πως πριν από τους αγώνες του Πεκίνου το 2008 οι Τζαμαϊκανοί ακολούθησαν το ίδιο πρωτόκολλο που ακολούθησα εγώ στην Balco. Δεν έχω αποδείξεις, αλλά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κοιτάξεις τα αποτελέσματά τους. Υποψιάζομαι τον Μπολτ κι όλους τους άλλους», υποστήριξε μεταξύ άλλων.
Τέλος, όπως ισχυρίστηκε, είχε καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα του τελικού των 100μ. γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003. Νικήτρια ήταν η Κέλι Γουάιτ, η οποία στη συνέχεια βρέθηκε ντοπαρισμένη, ενώ σύμφωνα με τον Κόντε, άλλε πέντε αθλήτριες της κούρσας ήταν ντοπαρισμένες. «Εγώ ήμουν αυτός που τους προμήθευε ουσίες», υποστήριξε ο ιδιοκτήτης του εργαστηρίου Balco.
Σε εκείνον τον τελικό έτρεξαν οι Αμερικανίδες Ντίβερς και Έντουαρντς, η Ουκρανή Πιντούσεβιτς-Μπλοκ, η Στούρουπ από τις Μπαχάμες, η Γαλλίδα Αρόν, η Τζαμαϊκανή Μπέιλι και η Κατερίνα Θάνου, που τερμάτισε τέταρτη.

Σχεδιάζουν την Ευρωβαλκανική Ελλάδα

Οι οπαδοί ενώθηκαν κατά των πολιτικών!

Απολύσεις στο Δημόσιο ή αλλιώς ….. «πως τρώμε τις σάρκες μας»

100 αστυνομικοί παραιτήθηκαν στη Νέα Υόρκη, επειδή...

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πλέον, πάνω από 100 αστυνομικοί του τμήματος της Νέας Υόρκης δήλωσαν παραίτηση αρνούμενοι να χτυπήσουν "σ...

Ο Έλληνας που οργανώνει τους «Αγανακτισμένους» του Λονδίνου




  • (1)

Ο Σπύρος Λημναίος «ξύπνησε» τους Βρετανούς

Πίσω από τις εντυπωσιακές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του Λονδίνου χτυπά μια... ελληνική καρδιά, αυτή του Σπύρου Λημναίου, ο οποίος έχει εμπλακεί από την πρώτη στιγμή στη διοργάνωση και την προώθηση του μηνύματος που στέλνει στον πλανήτη το Occupy London.

«Παρακολουθούσα από κοντά τις οικονομικές

Γιατί εξαιρείται η Εκκλησία από τα βάρη;