Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Γ. Κασιμάτης: “Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - Ή αυτοί ή εμείς"

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες….

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν…

Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε -αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε.


Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού.

Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο “πείραμα” της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μίας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και οι πραξικοπηματίες κυβερνούν ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ από όλους εκείνους που γνώριζαν πως η θέση τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι σε κάποιο κελί μίας υπόγειας φυλακής και αντάλλαξαν την τιμωρία τους με την δική μας δουλεία και με την άλωση της χώρας εις το διηνεκές.

Αυτούς τους πραξικοπηματίες πρέπει να τους απομακρύνουμε εμείς, γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εμάς…

Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου…
 
Ή αυτοί, ή εμείς…
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_3845.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Κι όμως η βόμβα εξερράγη: Το μέλος του ΤΧΣ, Α. Μπερούτσος παραιτήθηκε

Η Εθνική Τράπεζα πουλάει τη θυγατρική της Πανγαία και χρηματοδοτεί με δάνειο άνω των 400 εκατ. τον αγοραστή της σε μια συναλλαγή συνολικής αξίας άνω των 600 εκατ. ευρώ!
Μύλος είναι μία λέξη που ίσως δεν ταιριάζει σε όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στον κλάδο των τραπεζών και συγκεκριμένα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο κλήθηκε προχθές να εγκρίνει την συναλλαγή πώλησης της εταιρείας εκμετάλλευσης ακίνητης περιουσίας, Πανγαία, θυγατρική της Εθνικής, σε επενδυτικά κεφάλαια ισραηλινών συμφερόντων (Benny Stenmetz).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέλος του ΤΧΣ και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, κ. Ανδρέας Μπερούτσος, ψήφισε κατά της συναλλαγής, δηλαδή δεν την ενέκρινε και δήλωσε προφορικά ότι παραιτείται (η συναλλαγή εγκρίθηκε τελικά από το ΤΧΣ με ψήφους 4-3). Η παραίτηση βγήκε στη δημοσιότητα όχι όμως το γεγονός ότι ο ίδιος δεν ενέκρινε την συναλλαγή.
Κάποιοι προσπάθησαν να τον μεταπείσουν. Γι΄αυτό και πηγές του ΤΧΣ διέρρεαν χθες ότι ο κ. Μπερούτσος ανακάλεσε την παραίτηση.
Οταν όμως άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα α) η αρνητική ψήφος του στην πώληση της Πανγαία και β) οι περίεργοι όροι της συναλλαγής, με την ένοια ότι ο πωλητής χρηματοδοτεί τον αγοραστή με εξαιρετικούς όρους, τότε ο κ. Μπερούτσος επέμεινε στην αρχική του απόφαση.
Σήμερα πριν από λίγο το ΤΧΣ ανακοίνωσε επισήμως ότι ο κ. Μπερούτσος παραιτείται, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
Οπως αποκάλυψε από χθες το ThePressProject η Eθνική Τράπεζα, που είναι ο πωλητής της θυγατρικής της χρηματοδοτεί τον αγοραστή με μεγάλο δάνειο άνω των 400 εκατ. ευρώ. Το δάνειο μάλιστα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα λεφτά που βάζει ο αγοραστής, λένε οι πληροφορίες. Eπίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το δάνειο έχει χαμηλό επιτόκιο, που εάν όχι σπανίως, δεν δίνεται σε καμία επιχείρηση από καμία ελληνική τράπεζα αυτή την περίοδο.
Σημειώνεται ότι ενώ πρόκειται για μια συναλλαγή αξίας άνω των 600 εκατ. ευρώ δεν έγινε διεθνής διαγωνισμός, αλλά απευθείας διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Πολιτικό θέμα

Η τέταρτη παραίτηση σε λιγότερο από ένα χρόνο του νέου διοικητικού συμβουλίου (υπήρχε και παλιό που άλλαξε όλο) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δείχνει ότι τα άτομα που διορίζονται δεν μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους για διάφορους λόγους.
Επίσης, η Εθνική Τράπεζα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, οφείλει να δημοσιοποιήσει τους όρους και να δικαιολογήσει τη συναλλαγή αυτή και στο ευρύ επενδυτικό κοινό και όχι μόνο στο ΤΧΣ.

Παρέα με την πορεία...



Παρέα με την πορεία...


Είναι κάποιες νύχτες πιο μαύρες απ’ τις άλλες, όταν το σκοτάδι τους βαθαίνει απ’ το φως προβολέων και τροχιοδεικτικών. Είκοσι, τριάντα χρόνια μετά, καταλαβαίνεις πόσο κοντά είχε έρθει ο θάνατος να εξετάσει τα δόντια ή τα νεφρά σου και φοβάσαι που τότε δεν φοβόσουν. Τι ξέρουν δεκαοχτάχρονα και εικοσάχρονα παιδιά από φόβο; από οικονομία ζωής; - σου κόβονται σήμερα τα πόδια, αν ο γιος σου τώρα ή η κόρη σου ήταν εσύ τότε, και
πέφτεις στα γόνατα να προσευχηθείς, να ανάψεις  κερί στη μνήμη εκείνων που έπεσαν εκείνες τις νύχτες, χωρίς να γνωρίζουν ότι η Υβρις θα τους κηρύξει ανύπαρκτους νεκρούς, ότι πολλοί ή λίγοι εξ όσων η θυσία των ηρώων ελευθέρωσε, θα έλεγαν τότε ή αργότερα
απρέπειες που μόνον ο φθόνος επιτρέπει και μόνον τα κόμπλεξ υπαγορεύουν στους ανθρώπους. Κι όμως
εσύ, με τα μυαλά που κουβαλούσες τότε, ακριβούς πανάκριβους θα είχες ακόμα και τους κατηγόρους σου, συγκαιρινούς ή πρωθύστερους, διότι από αγάπη πήγες και έπεσες, από ευρυχωρία κι από ελπίδα. Οπως από αγάπη στους ανθρώπους πήγαν κι εστάθηκαν οι σύντροφοί σου, αυτοί που ήταν τυχεροί και δεν έπεσαν, αυτοί που αργότερα τους σκόρπισαν οι καιροί – δεν είναι κακό! Για να ζουν είναι πλασμένοι οι άνθρωποι, κι όχι για να κάνουν τους ήρωες.
Στις νυχτερινές και ημερήσιες συναθροίσεις τον Νοέμβριο του 1973 μαζεύτηκαν λίγες ψυχές που εξέφραζαν πολλές. Ετερόκλητοι άνθρωποι, σε ηλικίες, σε τάξεις, σε απόψεις. Από

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Πρόσκληση - Δελτίο τύπου έκθεσης χειροποίητων ρολογιών Δράσης Ελληνίδων bloggers


Δελτίο Τύπου
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 12.00 το μεσημέρι σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης- bazzar με θέμα "Χειροποίητα Ρολόγια", στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, μια πρωτοβουλία των μελών της «ΔΡΑΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ  BLOGGERS», για την οικονομική ενίσχυση του Χριστοδούλειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας.
Διάρκεια έκθεσης 23-27 Νοεμβρίου 2013
Ώρες λειτουργίας : 
Σάββατο 23/11 17.00-21.00
Κυριακή 24/11  10.30 - 21.00
Kαθημερινά 10.30-13.30 και 17.00-20.00
Διεύθυνση : Στρ. Καραϊσκάκη 138 & Επαύλεως
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6934965684  κυρία Ρένα Χριστοδούλου 



Δημιουργήθηκε  Τον Μάιο του 2012
Απαριθμεί 500 bloggers εγγεγραμμένους στο blog, αλλά συμμετέχουν και άλλοι που δεν έχουν blog από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι στέλνουν τις συμμετοχές τους με e-mail.

Έχει πραγματοποιήσει  δράσεις :
.        Μάιος 2012 Πτολεμαίδα για τον Καλό Σαμαρίτη (Preview) .        Μάιος 2012 Θεσσαλονίκη, έκθεση με θέμα κατασκευές μέσα σε συρτάρια, για το σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας -Θράκης (Preview) . .       Δεκέμβριος 2012 Αίγιο, έκθεση με θέμα κατασκευές μέσα σε συρτάρια, για το Χαμόγελο του παιδιού.
.        Δεκέμβριος 2012 Θεσσαλονίκη, έκθεση με θέμα χειροποίητους κουμπαράδες από ανακυκλώσιμα υλικά, για το Παιδικό χωριό SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης (Preview) . .       Μάιος 2013 Πάτρα, έκθεση με θέμα χειροποίητους κουμπαράδες από ανακυκλώσιμα υλικά, για το Αντωνοπούλειο ίδρυμα.

Κι έχει στηρίξει
.        Σεπτέμβριος 2012, Αθήνα,  στήριξη των Ζωγράφων σε δράση για τα παιδιά, τα έσοδα ήταν για το Ζάννειο Ίδρυμα προστασίας παιδιών.
.        Δεκέμβριος 2012 Αθήνα, στήριξη του Μείνε δυνατός.
.        Δεκέμβριος 2012 Νευροκόπι Δράμας, στήριξη του bazaar του νηπιαγωγείου.
.        Δεκέμβριος 2012 Αθήνα, στήριξη του bazaar της Ελληνικής φιλοζωικής εταιρείας.
.         Απρίλιος 2013 Πτολεμαίδα, στήριξη του bazaar για το  Κοινωνικό παντοπωλείο. (Preview) .        Μάιος 2013 Καλαμπάκα, στήριξη του bazaar- έκθεση  του θεατρικού εργαστηρίου Επί Σταγών, για την ενίσχυση της Κιβωτού του κόσμου στην Αθήνα.
.        Σεπτέμβριος 2013, Θεσσαλονίκη, εκδήλωση με χειροποίητα προιόντα με θέμα «Τea για την Λάμψη» για την οικονομική ενίσχυση της ΛΑΜΨΗΣ (Συλλόγου – Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βόρειας Ελλάδας).

Θέλω να τονίσω ότι βασική προυπόθεση είναι  να ορίζουμε που θα πάνε τα χρήματα, σε ποιο ίδρυμα η σύλλογο, να παρευρίσκονται εκπρόσωποι του ιδρύματος αν είναι δυνατόν καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης για να παίρνουν οι ίδιοι τα χρήματα από τις πωλήσεις με αποδείξεις, να μην έχουμε λειτουργικά έξοδα, δηλαδή δωρεάν αίθουσα και προσωπική εργασία και το ποσόν να πηγαίνει  όλο στο εκάστοτε ίδρυμα η σύλλογο.

Εμείς ΔΕΝ διαχειριζόμαστε χρήματα.
Η Δράση μπορεί και διοργανώνει 2 το πολύ 3 το χρόνο με κοινό θέμα, όπως τα συρτάρια και οι κουμπαράδες, έχοντας την ευθύνη όλων των ανωτέρω.
Συμμετέχει όμως όπου αλλού γίνονται παζάρια η εκθέσεις για φιλανθρωπικό σκοπό και μας ζητηθεί.
Την ευθύνη για το αδιάβλητο την αναλαμβάνει ο φορέας που τα διοργανώνει.

Η επόμενη μας δράση είναι το Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη φτιάχνοντας χειροποίητα παιχνίδια για τα παιδικά χωριά Sos της Θεσσαλονίκης

Σας περιμένουμε όλους στις δράσεις μας!

Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής

Χριστοδούλου Ρένα
Τηλ επικοινωνίας : 6934965684  


http://drasigreekblogger.blogspot.gr/

Άρχισε ο πόλεμος Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ για την "κουτάλα" και τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ


Και τώρα πόλεμος για τις καρέκλες και για την "κουτάλα" των απευθείας αναθέσεων σε ιδιώτες. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της παρασκηνιακής μεγάλης μάχης που δίνεται ανάμεσα σε ομάδες και ημετέρους για μια θέση στο μελοντικό τηλεοπτικό φορέα. 
Η έως τώρα εμπειρία από τη λειτουργία της Δ.Τ έχει βγάλει -κυριολεκτικά-στα κάγκελα τους προσκείμενους στη Ν.Δ, ιδίως αυτούς που υποστήριξαν ψυχή τη και σώματι το λουκέτο στην ΕΡΤ. Με την προσδοκία-αφού έφυγαν από τη μέση οι "κακοί" Πασόκοι συνδικαλιστές, θα έχουν την ευκαιρία της άλωσης του νέου κρατικού τηλεοπτικού μηχανισμού. Πολύ γρήγορα διαπίστωσαν πως το "μαγαζί" ελέγχεται από άλλους μηχανισμούς...
Και εκεί που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνέχιζαν να δίνουν τη μάχη του ραδιομεγάρου και τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτήριο, οι αντιμαχόμενες κυβερνητικές ομάδες μπήκαν σε σκληρή μάχη. 
Ποιοι θα κερδίσουν τις λίγες εκατοντάδες θέσεις στη ΝΕΡΙΤ. Μόλις δε διαπιστώθηκε πως οι συμβασιούχοι της Δ.Τ, προσεκτικά διαλεγμένοι από το "στρατηγείο" του υφυπουργού Π.Καψή, έχουν πολλές πιθανότητες να εισέλθουν και στο νέο τηλεοπτικό μαγαζί, απειλήθηκε πόλεμος. Ενδεικτικό είναι το άρθρο-παρέμβαση του

Θεωρία περί φύλου και σεξισμός | //ΠαραλληλοΓράφος//

Θεωρία περί φύλου και σεξισμός | //ΠαραλληλοΓράφος//

Επειδή ο πολιτισμός είναι πολύ ψηλά την εποχή του success story.........

Κύριε Πάνο Παναγιωτόπουλε, αν δεν κάνω λάθος είστε Υπουργός Πολιτισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης. Δεν πιστεύω να σας άλλαξαν και να μην το έχω πάρει είδηση. Ηθελα αν σας πληροφορήσω κι εσάς και τον εγγονό (ή δισέγγονο- διότι τα μπερδεύω) της Πηνελόπης Δέλτα, Πρωθυπουργό της Ελλάδας , Αντώνη Σαμαρά, ότι πέθανε η Αντιγόνη Βαλάκου. Δεν το μάθατε, ε; Ποιά ήταν αυτή; Απλώς, σε μιά αντίστοιχη στην Ιταλία ή και στη Γαλλία θα είχε πάει στην κηδεία της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην Ιταλία μάλιστα, θα καθόταν μαζί με τους συγγενείς , θα ήταν οπωσδήποτε κι ο Πρωθυπουργός , θα είχαν κηρύξει στη χώρα Εθνικό Πένθος. Ο Κος Παπούλιας δεν θα το πήρε είδηση φαντάζομαι. Λέτε να του το έκρυψαν για να μην στενοχωρεθεί και τρέχει νύχτα στα μνήματα με μιά αγκαλιά λουλούδια;
ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Για να τα χώσω και σε άλλους. Στο Μπροντγουέι θα είχαν σβήσει συμβολικά για μιά νύχτα τα φώτα. Ετσι κάνουν οι Αμερικάνοι. Μάθατε τίποτε σχετικό από τα ελληνικά θέατρα; Εσβησαν τα φώτα για μιά νύχτα στη μνήμη της Αντιγόνης Βαλάκου: Οχι; Στης Μελίνας όμως, ε; Οχι βέβαια για τη Μελίνα Μερκούρη αλλά για το ΠΑΣΟΚ και τα ρουσφέτια του. Εδώ δεν έσβησαν για τη Βαλάκου, θα έσβηναν σε άλλη περίπτωση για τη Μερκούρη;
ΕΛΛΑΔΑ, Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Βρε δεν πάμε όλοι μαζί στο διάολο;

Εξαιρεθηκαν οριστικα απο διαθεσιμότητα οι αθλητές , ρυθμίζονται τα της εισαγωγής τους σε ΑΕΙ


By
olympionikes Εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο οι αθλητές, δόθηκαν τα πριμ για τις διακρίσεις του 2011
Οι διακριθέντες αθλητές, οι οποίοι διορίστηκαν στο δημόσιο σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/1999, εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με τον τελευταίο Νόμο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Για το θέμα είχαν υπάρξει τις προηγούμενες ημέρες έντονες αντιδράσεις των αθλητών, οι οποίοι θίγονταν από το μέτρο της διαθεσιμότητας, αφού θεώρησαν ότι ήταν μια μεγάλη αδικία εκ μέρους της Πολιτείας.
Επίσης, με το άρθρο 26 που ψηφίστηκε στη Βουλή ρυθμίζεται η εισαγωγή αθλητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τέλος, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία υπογράφουν ο υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, αποφασίστηκε η χορήγηση των οικονομικών επιβραβεύσεων σε αθλητές, οι οποίοι σημείωσαν εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις κατά το έτος 2011, καθώς και στους προπονητές τους.
Με τον νέο νόμο διευρύνεται ο αριθμός των διακεκριμένων αθλητών που δικαιούνται οικονομικά πριμ και εισαγωγή στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις ή μπόνους εισαγωγής. Με τον νέο νόμο διακεκριμένοι αθλητές θεωρούνται όσοι κατέκτησαν:
1. 1η έως 8η θέση σε Ολυμπιακούς ή Παραολυμπιακούς Αγώνες.
2. 1η έως 8η θέση σε παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών, γυναικών, νέων ανδρών, νέων γυναικών, εφήβων, νεανίδων, παίδων, κορασίδων,
3. 1η έως 8η θέση σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.
4. 1η έως 3η θέση σε Μεσογειακούς Αγώνες.
5. 1η έως 3η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες νεότητας.
6. 1η έως 3η θέση σε Πανελλήνιους αγώνες όλων των κατηγοριών.
7. 1η έως 3η θέση σε Πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες.
8. 1η έως 3η θέση σε Παγκόσμιους σχολικούς αγώνες.
9. Οσοι πετύχουν ή ισοφαρίσουν παγκόσμια ή ευρωπαϊκή επίδοση όλων των κατηγοριών.
Ειδικότερα: Οσοι κατακτούν 1η έως 6η θέση σε Ολυμπιακούς ή Παραολυμπιακούς Αγώνες ή παγκόσμια πρωταθλήματα, 1η έως 3η θέση σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, ή ισοφαρίζουν παγκόσμιες ή ευρωπαϊκές επιδόσεις «εισάγονται σε οποιαδήποτε Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ της προτίμησής τους, καθ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων».
Αθλητής ή αθλήτρια που κατακτά 7η ή 8η θέση σε Ολυμπιακούς ή Παγκόσμιους αγώνες ανδρών, γυναικών, νέων ανδρών, νέων γυναικών, εφήβων, νεανίδων, 4η έως 8η θέση σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών, γυναικών, 1η έως 3η θέση σε Παγκόσμια πρωταθλήματα παίδων κορασίδων, 1η έως 3η θέση σε Ολυμπιακούς αγώνες νεότητας και Παγκόσμιους σχολικούς αγώνες, ισοφαρίζει παγκόσμια ή ευρωπαϊκή επίδοση νέων ανδρών, νέων γυναικών, εφήβων, νεανίδων, «εισάγεται στα ΤΕΦΑΑ καθ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων». Οι αθλητές αυτής της κατηγορίας, όπως και όσοι κατατάσσονται στην τριάδα των Μεσογειακών Αγώνων, εφόσον δεν προτιμήσουν τα ΤΕΦΑΑ και θέλουν να εισαχθούν σε ΑΕΙ πριμοδοτούνται με προσαύξηση 30% των μορίων τους.
Ολα τα προαναφερόμενα προνόμια παύουν να ισχύουν ή ανακαλούνται, για εκείνους που θα τιμωρηθούν ποινικά ή πειθαρχικά για παράβαση των κανόνων ντόπινγκ. Αναλυτικά οι «επιβραβεύσεις των διακεκριμένων αθλητών» σύμφωνα με το άρθρο 38 του νέου αθλητικού νόμου:

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Γιατί πρέπει να παρακολουθήσετε το Eurogroup από το ThePressProject



Το σημερινό Eurogroup που ξεκινάει στις 3 το μεσημέρι έρχεται λίγες ώρες μετά την αποτυχία των συνομιλιών της τρόικας με την κυβέρνηση και την εμπρηστική δήλωση του ευρωπαίου αξιωματούχου. Ο λόγος όμως για να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις από τις Βρυξέλλες δεν είναι μόνο αυτός
Η σημαντικότητα του Eurogroup έχει κινητοποιήσει ολόκληρο τον κυβερνητικό μηχανισμό και από χθες το πρωί έχει ξεκινήσει το «μασάζ» στα ελληνικά ΜΜΕ προκειμένου να γίνει «έλεγχος της ζημιάς» αφού όλα δείχνουν ότι το σημερινό Eurogroup θα θυμίζει το αντίστοιχο του περσινού Δεκεμβρίου όταν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν αφήσει τις ευγένειες και είχαν απαιτήσει τη λήψη όλων των προαπαιτούμενων προκειμένου να εκταμιευτεί έστω και ένα μέρος της δόσης.



Οι παραινέσεις του κ.Στουρνάρα χθες προς τις εφημερίδες για σπάσιμο του «off the record» αλλά και η εντολή στο Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης να διακοπεί εδώ και λίγες ημέρες η αποδελτίωση του ξένου Τύπου προς τους Έλληνες ανταποκριτές που βρίσκονται στις Βρυξέλλες προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Δεν λείπουν μάλιστα οι επώνυμες καταγγελίες για προσπάθεια να «καούν» οι συνάδελφοι που καλύπτουν τις συνόδους κορυφής προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της ενημέρωσης.

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη φορά το Eurogroup δεν είναι βαρετό και διεκπεραιωτικό όπως το προηγούμενο εύκολα μπορεί να κατανοήσει την σημασία που έχει η παρουσία των ελλήνων ανταποκριτών στο κέντρο των εξελίξεων.


Όσοι παρακολούθησαν τη ζωντανή κάλυψη της προηγούμενης Συνόδου με την ανταποκρίτριά του TPP, Χριστίνα Βασιλάκη, θα έχουν ήδη εντοπίσει το πρόβλημα. Εν συντομία:

Στην πρόσφτατη Σύνοδο Κορυφής –όπως είθισται και σε κάθε άλλη-, η ελληνική κυβερνητική αποστολή συνοδεύτηκε από καμιά δεκαριά δημοσιογράφους εξ Αθηνών. «Γιατί;», θα ρωτούσε κάποιος έχοντας στο μυαλό του ότι γι’ αυτό το λόγο βρίσκονται οι μόνιμοι απεσταλμένοι των καναλιών στις Βρυξέλλες...

Μα φυσικά, η απάντηση είναι γιατί κανείς δε θα καλύψει «καλύτερα» μια Σύνοδο Κορυφής από τους κυβερνητικούς συντάκτες. Με άλλα λόγια η δουλειά του ανταποκριτή δεν είναι να μεταφέρει στο κοινό όσα η Κυβέρνηση του «παραχωρεί».

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του είναι να κάνει ρεπορτάζ χρησιμοποιώντας και πηγές από την άλλη πλευρά... Είτε αυτή είναι η τρόικα είτε η γερμανική κυβέρνηση. Αλλά κάποιοι έχουν αρχίσει να ενοχλούνται με αυτό. Ίσως όλα να άρχισαν, λοιπόν, με την πρόσφατη διαρροή στο ThePressProject σχετικά με τη συνάντηση Μέρκελ και Σαμαρά στο περιθώριο της Συνόδου.Την ίδια ώρα που το πλέον καθεστωτικό κανάλι έβγαζε με στόμφο ότι ο πρωθυπουργός είδε την Καγκελάριο για 20 λεπτά και της ανέπτυξε τα «επιχειρήματα της Αθήνας», το ThePressProject δημοσίευε ότι σύμφωνα με την απέναντι πλευρά δε συναντήθηκαν παραπάνω από 5 λέπτα σε κλίμα απόλυτα τυπικό... Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι το Γραφείο Τύπου της ΜΕΑ αγνοεί επιδεικτικά το αίτημά της ανταποκρίτριας του TPP να συμπεριληφθεί στη λίστα των δημοσιογράφων προς ενημέρωση…

Αυτός είναι και ο λόγος που αξίζει να παρακολουθήσετε την σημερινή σύνοδο κορυφής από το TPP. Εμείς θα βρισκόμαστε σε ζωντανή σύνδεση με τις Βρυξέλλες και τη Χριστίνα Βασιλάκη και θα μεταδώσουμε ότι θα συμβεί από την είσοδο των αντιπροσωπειών το μεσημέρι μέχρι και τις δηλώσεις αργά το βράδυ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ- Δήλωση βόμβα Σαμαρά: «Ίσως την Δευτέρα να… »


Δήλωση βόμβα Σαμαρά: «Ίσως την Δευτέρα οδηγηθούμε σε… »

Ποιες οι δηλώσεις βόμβα που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς για εκλογές στα μέλη του Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας;

«Να είστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, τη Δευτέρα μπορεί να οδηγηθούμε σε εκλογές». Αυτά τα λόγια φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στα μέλη του Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, στο περιθώριο του προσυνεδρίου που διοργανώθηκε, στην Κυριακή, στο Ναύπλιο.

Τι και αν τα διάφορα στελέχη της κυβέρνησης προσπαθούσαν να ξορκίσουν τα σενάρια περί εκλογών, η αλήθεια είναι πως τα τελευταία 24ωρα, το σύνολο του πρωθυπουργικού και κομματικού επιτελείου βρέθηκε σε εκλογική τροχιά.

Η ίδια η ομιλία του Α. Σαμαρά, την Κυριακή, ερμηνεύτηκε ως σαφής προσπάθεια να τεθεί το πολιτικό και, υπό προϋποθέσεις, εκλογικό διακύβευμα, όχι σε όρους δημοκρατίας ή πολυφωνίας, όπως επιδιώκουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αλλά με όρους μεταρρύθμισης και προώθησης των διαθρωτικών αλλαγών.

aniwthoi

Η βράβευση της ΠΟΣΠΕΡΤ από την UNI-Global


Ο κ. Γαβριήλ Κασιμάτης, για λογαριασμό της ΠΟΣΠΕΡΤ, με το βραβείο "Freedom from Fear" Ο κ. Γαβριήλ Κασιμάτης, για λογαριασμό της ΠΟΣΠΕΡΤ, με το βραβείο "Freedom from Fear" John Chaney @ eircom
«Νομίζουν ότι θα μας φοβίσουν, νομίζουν ότι θα λυγίσουμε, όμως εμείς συνεχίζουμε όπως και πριν. Ότι και να κάνουν, όσες αστυνομικές δυνάμεις και αν επιστρατεύσουν, όση βία και αν χρησιμοποιήσουν, εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας, θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε στη Δημοκρατία, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το Σύνταγμα και τις παναθρώπινες αξίες, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Ελευθερία της έκφρασης και του λόγου» είπε ο Γαβριήλ Κασιμάτης, Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ, κατά την βράβευσή της στη διάσκεψη του εκτελεστικού συμβουλίου της UNI-Global, στο Δουβλίνο.
«Σήμερα για μας είναι μια ξεχωριστή ημέρα.
Η απόφαση σας να μας απονείμετε το UNI Global Union Freedom from Fear Award αποτελεί για μας μια ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη.
Έχω την τιμή να παραλάβω αυτό το βραβείο. Αυτό το βραβείο δεν ανήκει μόνο στο Προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Εμείς το παραλαμβάνουμε, εκ μέρους όλων των συναδέλφων μας τεχνικών, διοικητικών, δημοσιογράφων, σκηνοθετών, οπερατέρ, που κατέθεσαν τον επαγγελματισμό τους και τη ψυχή τους σε αυτή τη προσπάθεια. Στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκην σε όλους τους 19 Τοπικούς Ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, από την Ορεστιάδα και τη Φλώρινα μέχρι τα Χανιά και τη Ρόδο.
Αυτό το βραβείο το αφιερώνουμε  επίσης στους συναδέλφους μας, που μέρα νύχτα διασχίζουν τη χώρα σε κάθε κορυφή της, για να ενεργοποιήσουν τους πομπούς αναμετάδοσης του Ραδιοφώνου και της Τηλεόρασης.
Αυτό το βραβείο το αφιερώνουμε στη μνήμη των συναδέλφων μας που έδωσαν τη ζωή τους στη διάρκεια  αυτού του αγώνα, στη μνήμη των αλληλέγγυων που στήριξαν αυτή την προσπάθεια και θυσιάστηκαν μέσα και έξω από το  Ραδιομέγαρο.
Το αφιερώνουμε στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της χώρας μας και στους δοκιμαζόμενους ανέργους, που πλήττονται βάναυσα από την Κυβέρνηση, σε όλο το λαό που παλεύει για την ανατροπή αυτής της καταστροφικής πολιτικής.
Αυτό το βραβείο πρέπει να γίνει  παράδειγμα για τις εργατικές Οργανώσεις και τις Ομοσπονδίες, που ακόμη δεν έχουν δώσει τη δική τους υπεύθυνη παρουσία στον αγώνα του Ελληνικού λαού, δεν έχουν ανταποκριθεί  δυναμικά στα αιτήματα των μελών τους. Είναι καιρός να το πράξουν.
Σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά, για τη συνεχή υποστήριξη, ηθική και υλική, για την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση.»
Οι λαοί σε όλο τον κόσμο ενωμένοι θα νικήσουμε.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-Αναστάσιος Μπουντουβάς


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ορισμένες από τις επισημάνσεις μου.

……………..
Δεν είναι θέμα λειτουργίας και του Δήμου το γεγονός ότι τα νέα σχολεία κάνουν να παραδοθούν από τον ΟΣΚ περίπου 10 χρόνια; Έχει σημασία πόσο πιέζεις.
…………….
Δεν είναι θέμα λειτουργίας του Δήμου το ότι τόσα χρόνια δεν έχει καταφέρει να εντάξει στο σχέδιο πόλης εκτός σχεδίου περιοχές, ώστε να δημιουργηθούν χώροι για την κατασκευή σχολείων, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων κλπ.
…………….
Στο 7ο Δημοτικό Παλλήνης τα δικά μας παιδιά κινδυνεύουν από τα νερά του ρέματος. Θα το αφήσουμε έτσι ρίχνοντας τις ευθύνες αλλού; Υπάρχουν λύσεις αρκεί να υπάρχει διάθεση, πρόθεση και επιμονή.
…………….
Δεν είναι ευθύνη του Δήμου το ότι δεν έχουμε πάρει τα χρήματα εδώ και τρία χρόνια από το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ για την επισκευή σχολείων;
………………
Δεν είναι ευθύνη του Δήμου το ότι από τις 100 πεζογέφυρες που έχει εγκρίνει το ΥΠΡΧΩΔΕ σε διάφορους Δήμους, εμείς δεν πήραμε ούτε μία παρά την επικινδυνότητα της Λ. Μαραθώνος στο ύψος των σχολείων; Αν γίνει ένα ατύχημα τι θα λέμε μετά: πόσο κοστίζει μια ζωή;
……………..
Δεν υπάρχει πολιτική ή ποινική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής για τον τρόπο που λειτούργησε στο σκάνδαλο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής; Όλα τα ξεπερνάμε και τα σερβίρουμε ωραία;
……………..
Δεν υπάρχει ευθύνη το ότι δεν υπάρχει ένα ΕΠΑΛ στην Παλλήνη και φεύγουν τα παιδιά μας και πηγαίνουν στο Κορωπί και στη Ραφήνα ή αλλού;
………………
Δεν είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής το ότι δεν έχει κάνει Ηλεκτρονική Σχολική Βιβλιοθήκη;
……………..


http://www.youtube.com/watch?v=aQQY9mm8sh8&feature=youtu.be

Macedonian Makeover: Europe's Flailing Capital of Kitsch


By Till Mayer
Photo Gallery: Macedonia's Kitsch Offensive Photos
The Macedonian government has spent huge sums turning its capital, Skopje, into a neo-baroque architectural nightmare. The project's gaudy excesses camouflage a disastrous economy and troubling record on human rights.
Jets of water spurt into the air in front of the warriors: red, yellow, blue, violet. The eight bronze men stare fiercely through the spray of the fountain, while far above their heads, Alexander the Great sits enthroned, raising one sword up at the sky. Wagner and Tchaikovsky blare out of the speakers and the water shoots more or less in time with the music.
ANZEIGE
Skopje has a new landmark: The Warrior on a Horse monument on the Plostad Makedonija, a square at the center of the city, is almost 30 meters (100 ft.) high, cost €10.5 million ($14 million) and is about as authentic as the imitation Grand Canal in Las Vegas. More heroes from Macedonia's colorful history pose nearby, sculpted on a large, if somewhat misshapen scale. The feet of the saber-rattling flag-bearer, for example, are disproportionally large. On the other side of the Vardar river, near the entry to the old town, a statue of Philip II of Macedon -- Alexander's father -- shakes a colossal fist at the sky, while bronze horses jump out of a nearby fountain. New temple-like ministry buildings, a theater and a museum -- with its own line-up of 19th- and 20th-century poets and revolutionaries -- have been built between the monuments to the two kings.
'Historical Kitsch'
And the construction project isn't finished: Numerous facades are still obstructed by construction cranes. Buildings are being retrofitted with the dictated sugarcoated new style that the local media diplomatically calls "baroque" or "neo-classical," and architects call "historical kitsch."
The redevelopment is called Skopje2014 and is costing VMRO, the conservative and nationalist governing party, hundreds of millions of euros. The official budget is €207 million -- which includes the renovated ministry buildings, the new national theater and triumphal arch.
Critics believe that's an impossible figure, that it won't buy half of what the plans call for. Even Skopje2014's overall theme -- a celebration of ancient and Slavic heroes -- has been condemned by experts because it ignores many of Macedonia's ethnic groups and favors a small section of the national fabric.
According to news reports, the contracts for the project were made illegally. But the Macedonian media have been restrained in their protest. "Too much criticism can quickly cost you your job. The VMRO has long had control over the media," says one journalist, who does not want to be named. There's a reason Skopje2014's monumental style has an authoritarian feel.
The case of Tomislav Kezarovski is yet more evidence of this: The journalist recently received a four-and-a-half-year jail term for having allegedly revealed the identity of a witness in a murder trial in 2008 -- an accusation independent observers claim is an attempt to muzzle a journalist critical of the government.
'Strong Message of Censorship'
The Organization for Security and Cooperation in Europe has been sharply critical. The group's press freedom appointee Dunja Mijatovic says she fears the court decision could become a "strong message of censorship directed at other journalists in the country." The people in power have long made their threats known, and countless critical media organizations have shut down in the past few years.
The current economic situation offers little reason to build a triumphal arch. The financial crisis has hit Macedonia hard. Every second young person is unemployed, and the overall unemployment level is one of the highest in the world -- almost 30 percent. Those who have jobs are relieved when their salary tides them over until the following month. The universities are underequipped, as are the hospitals. Renovations are necessary in many places, but the government apparently has other priorities.
The government and its construction project have provided people with some strange stories. Two young architects, Boro Gadjovski and Filip Dubrovski, stand in front of the recently erected Fallen Heroes of Macedonia monument. Behind them, a torch-bearing young man glistens in the autumn sun. "In the beginning you could only see his steeled muscles," they say with a laugh, referring to its original nude state. There were waves of indignation: Such a nakedly "classical" statue wasn't allowed, and so the torchbearer was fitted with a pair of pants.
Failed Opportunity
The two men don't take any pleasure in the Skopje2014 prestige project -- they'd rather remind people of another city construction project which had come about after the city was destroyed in a 1963 earthquake. After the catastrophe, "the reconstruction was a unique opportunity for modern city planning. Under the leadership of the United Nations a number of countries were involved. Skopje became a symbol for worldwide solidarity," says Gadjoski. "They were going to build a humane yet utopian city," adds Dubrovski.
The master plan for the post-earthquake reconstruction was designed by Japanese star architect Kenzo Tange, and resulted in angular cement structuralist icons and sleek skyscrapers that diverged from the normal apathetic prefab constructions of the time. Tange designed a train station that was never finished. "He wanted to put up footbridges for pedestrians to cross the streets going into the center. Pedestrians treated as more important than car traffic -- where else did people think so progressively in the 1960s?" asks Dubrovski.
The Gradski Trgovski Centar shopping center is the square's last remnant of that period. It won a national architecture prize in Tito's Yugoslavia, and yet the Skopje2014 plan calls for it, too, to be "baroquized." There is a group of architects in the city who oppose this transformation. They demonstrate on the edge of the shopping center in the evenings. Gadjovski and Dubrovski take part, along with another 30 allies. A woman sings lovely jazz in the cold autumn evening. Others distribute hand-decorated balloons. Only a small local TV station sends a team to cover the event. "In the summer we were still a thousand people," says one of the demonstrators and shows the photos on his smartphone.
But it's not just the protests giving the Skopje2014 planners a headache. "The new buildings are much too close to the river," says Boro Gadjovski. "When there's flooding there could be damage."

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Οικογένεια Φύσσα: «Το ΠΑΣΟΚ καπηλεύεται τη δολοφονία του Παύλου

«Έκπληξη, οργή και αγανάκτηση», προκάλεσε στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα, η απόφαση της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία του στην αφίσα για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου, μαζί με αυτές των Λαμπράκη, Τεμπονέρα και Πέτρουλα.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνήγορος της οικογένειας Γιώργος Μαραγκός, δήλωσε πως «Η αφίσα προκάλεσε έκπληξη, οργή και αγανάκτηση στην οικογένεια» και τόνισε πως «δεν τους ανήκει ο Φύσσας για να τον βάζουν στις κομματικές τους αφίσες».

«Ο Παύλος ήταν βαθιά αντιμνημονιακός, με βαθιές αριστερές ιδέες και πεποιθήσεις, πλήν όμως δεν άνηκε σε κανένα κόμμα και σε καμία παράταξη. Καπηλεύθηκαν το θάνατό του. Καταδικάζουμε πολιτικά την ενέργεια αυτή και τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Η αμφιλεγόμενη αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο Παύλος Φύσσας εμφανίζεται μαζί με τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Σωτήρη Πέτρουλα και τον Νίκο Τεμπονέρα, πυροδότησε πλήθος επικρίσεων και σχολίων στο διαδίκτυο.

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013



Καλείστε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα (οδός Ιθάκης 12 -Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου - στις 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, του έτους 2013, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 17:00, για να συσκεφθούμε και να αποφασίσουμε επί των κάτωθι θεμάτων:
1.Λήψη απόφασης περί τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Παλλήνης οικονομικού έτους 2013.
2.Λήψη απόφασης περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Παλλήνης οικονομικού έτους 2013.
3.Λήψη απόφασης περί χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης για το έργο :«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΟΤ 779 Δ.Ε. ΓΕΡΑΚΑ[γήπεδο ποδοσφαίρου]».
4.Λήψη απόφασης περί έγκρισης όρων διακήρυξης για μίσθωση και έγκριση της μελέτης με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή Δημοτικού Αναψυκτηρίου ΔΕ Ανθούσας»
5.Λήψη απόφασης για έγκριση ανάθεσης στην εταιρεία «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε» της διέλευσης οχημάτων του Δήμου Παλλήνης  από την Αττική Οδό.
6.Λήψη απόφασης περί καθορισμού Τελών Καθαριότητας–Δημοτικού Φωτισμού έτους 2014 Δήμου Παλλήνης.
7.Λήψη απόφασης περί καθορισμού συντελεστή Δημοτικού Φόρου και Τέλους Ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ), έτους 2014 Δήμου Παλλήνης.
8.Λήψη απόφασης περί καθορισμού Τελών Ύδρευσης έτους 2014, Δήμου Παλλήνης.
9.Λήψη απόφασης περί καθορισμού Τέλους Δικαιώματος Ύδρευσης έτους 2014, Δήμου Παλλήνης.
10.Λήψη απόφασης περί καθορισμού Τελών Νεκροταφείου έτους 2014, Δήμου Παλλήνης.
11.Λήψη απόφασης περί καθορισμού Τελών Διαφήμισης έτους 2014, Δήμου Παλλήνης.
12.Λήψη απόφασης περί καθορισμού τελών κάλυψης κοινόχρηστων χώρων, έτους 2014 Δήμου Παλλήνης.
13.Λήψη απόφασης περί ψήφισης Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοτικών Ιατρείων Δήμου Παλλήνης.
14.Λήψη απόφασης για έγκριση διενέργειας προμηθειών & καθορισμός του τρόπου εκτέλεσής τους.
15.Λήψη απόφασης για  περί έγκρισης διαγραφής βεβαιωτικού χρηματικού καταλόγου και δημιουργία νέου.
16.Λήψη απόφασης για έγκριση επιστροφής χρημάτων ως αχρεωστήτως  εισπραχθέντα. 
17.Λήψη απόφασης περί  έγκρισης κοπής ξερών δέντρων κατόπιν σχετικών γνωμοδοτήσεων.
18.Λήψη απόφασης περί έγκρισης κοπής ή μη δέντρων (πεύκων), επί της οδού Γκαγκάρη της ΔΕ Ανθούσας (αρ. 12/2013 ποιότητας ζωής).
19.Λήψη απόφασης περί έγκρισης κοπής1ξερής λεύκας σε κοινόχρηστο χώρο στο πάρκο της Ανθούσας (αρ. 13/2013 ποιότητας ζωής).
20.Λήψη απόφασης περί έγκρισης κοπής 1πεύκου επί της οδού Αφροδίτης 16 της ΔΕ Παλλήνης, (αρ. 19/2013 ποιότητας ζωής).


Γέρακας,  11-11-2013
Ο Πρόεδρος 
Γιαννουσόπουλος Δημήτριος

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Τα πήρε όλα κι έφυγε

Αφού εξασφάλισε την αναδιάρθρωση των δανείων της, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ αποχαιρετά την Αθήνα ως εταιρική έδρα και το Χρηματιστήριο Αθηνών ως βασική αγορά εμπορίας των μετοχών της, επιλέγοντας την καρδιά της Ε.Ε., τις Βρυξέλλες.
Η απόφαση πάρθηκε χθες με συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων της (95%), διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις από την προσπάθεια που ανεπιτυχώς κατέβαλε πριν από μερικές εβδομάδες η εγχώρια εποπτική αρχή, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, να εμποδίσει με τροπολογία την υλοποίηση του σχεδίου.

Ωστόσο δύο ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα:
α) Πώς κατάφερε η εταιρεία να αναδιαρθρώσει προσφάτως το δανεισμό της με ελληνικές τράπεζες, όταν πριν από μερικούς μήνες παρακαλούσε γι’ αυτό αλλά χωρίς απάντηση.
β) Τι θα γίνει με τις δημόσιες προτάσεις για την εξαγορά των μετοχών των θυγατρικών της, κάτι που έχει ζητηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιγοράς και θα της κοστίσει περί τα 193 εκατ. ευρώ.

Κάποιοι λένε ότι η εταιρεία πήρε αυτό που ήθελε από τις ελληνικές τράπεζες αφού αναδιάρθρωσε τον δανεισμό της, διακινδυνεύοντας βέβαια να δανειστεί για να βρει πρόσθετα κεφάλαια και να κάνει δημόσιες προτάσεις για την αγορά των μετοχών που δεν κατέχει στις επτά εισηγμένες θυγατρικές της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Όμως, αυτό το ενδεχόμενο μάλλον απομακρύνεται μετά τη χθεσινή εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, η μετοχή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ θα πάψει να είναι υπό διπαραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τις 15 Νοεμβρίου 2013 και θα εισαχθεί ως VIOHALCO S.A. στο Χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών από τις 22 Νοεμβρίου 2013.

Όπως αναφέρει η διοίκησή της στο ενημερωτικό που συνέταξε για τις ανάγκες του παραπάνω μετασχηματισμού, «θεωρεί ότι η εισαγωγή της εταιρείας σε οργανωμένη αγορά και η ακόλουθη απορρόφηση της Βιοχάλκο Ελληνική και της Cofidin θα είναι επωφελείς για διάφορους λόγους. Ο σημαντικότερος εξ αυτών είναι ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι μία αγορά με σημαντικά μικρότερο βάθος σε σχέση με τις πιο ώριμες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες οργανωμένες αγορές. Εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ο όγκος των συναλλαγών σε μετοχές των εισηγμένων σε αυτό εταιρειών είναι γενικά χαμηλός και γι’ αυτόν το λόγο οι μετοχές των εν λόγω εταιρειών ενδέχεται να θεωρηθεί ότι συνεπάγονται μεγαλύτερο κίνδυνο από αυτόν που πραγματικά φέρουν».

Η τρέλα καλά λένε πως πάει στα βουνά! Ferrari “ταλαιπωρείται” στα Ζαγοροχώρια – Βίντεο | MadatoForos

Η τρέλα καλά λένε πως πάει στα βουνά! Ferrari “ταλαιπωρείται” στα Ζαγοροχώρια – Βίντεο | MadatoForos

Εισαγγελική έρευνα για το ρατσιστικό δημοσίευμα-ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΔΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΔΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Εισαγγελική έρευνα για το ρατσιστικό δημοσίευμα

Οι γαλλικές δικαστικές Αρχές άρχισαν σήμερα, Τετάρτη, έρευνα για το δημοσίευμα —που χαρακτηρίστηκε «ρατσιστικό» από το σύνολο του πολιτικού κόσμου— ενός ακροδεξιού περιοδικού το οποίο παρομοίασε την μαύρη υπουργό Δικαιοσύνης, Κριστιάν Τομπιρά, με πίθηκο.

Εισαγγελική έρευνα για το ρατσιστικό δημοσίευμα
Η Τομπιρά, η οποία έχει γεννηθεί στην Γαλλική Γουιάνα, στοχοθετήθηκε από τη συντηρητική δεξιά και την ακροδεξιά ιδίως επειδή ήταν αυτή που εισήγαγε στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Τις τελευταίες εβδομάδες οι επιθέσεις εναντίον της πολλαπλασιάζονται.

Η εισαγγελία του Παρισιού διέταξε προκαταρκτική εξέταση για «δημόσια προσβολή ρατσιστικού χαρακτήρα» για το δημοσίευμα του περιοδικού Minute. Στο εξώφυλλό του το περιοδικό έκανε λογοπαίγνιο με δύο ιδιωματικές εκφράσεις φαινομενικά «αθώες», που όμως στην κυριολεξία τους σχηματίζουν τη φράση «Η πονηρή σαν τον πίθηκο Τομπιρά ξαναβρήκε την μπανάνα της».

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του περιοδικού ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς εξήγησε ότι η κυβέρνηση εξετάζει ποια μέσα μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος από την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το ίδιο το Minute, έχουν τυπωθεί 40.000 αντίτυπα τα οποία εξακολουθούν να πωλούνται κανονικά και σήμερα. Ένας εκπρόσωπος της εταιρίας διανομής Τύπου Presstalis είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μόνο με δικαστική απόφαση μπορεί να σταματήσει η κυκλοφορία ενός εντύπου και ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

Οι ρατσιστικές ύβρεις τιμωρούνται στη Γαλλία με φυλάκιση έως 6 μηνών και πρόστιμο έως 25.000 ευρώ.

Η ίδια η Τομπιρά ωστόσο αρνείται να καταθέσει αγωγή εναντίον όσων την προσβάλουν με το επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό απλώς θα τους διαφημίσει και θα ενισχύσει την υποστήριξη προς την άκρα δεξιά.
Πηγή: ΑΠΕ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Υπ. Οικονομικών προς Μ.Γλέζο : Στα 92 δίς ευρώ η χρηματοδότηση των τραπεζών το διάστημα 2008-2013

Τα στοιχεία διαβιβάζονται με απαντητικό επτασέλιδο έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής τουΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Αναλυτικά στοιχεία με τα οποία, για πρώτη φορά, αποτυπώνονται με ακρίβεια τα ποσά με τα οποία χρηματοδότησε το ελληνικό κράτος την κάθε τράπεζα από το 2008, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.
  Τα στοιχεία διαβιβάζονται με απαντητικό επτασέλιδο έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. 

Ο κ. Σταϊκούρας ενημερώνει ουσιαστικά για τη στήριξη των τραπεζών σύμφωνα με τον Ν. 3723/2008 «Ενίσχυση ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης»: 

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           Παλλήνη 8/11/2013                              

    

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                     
  Αρ.πρωτ 37042                                                  

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ                                                 Συνεδρίαση 13η  


ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση στο Πολιτιστικό Κέντρο  Οινοποιείο Πέτρου >> ( Λεωφόρο Μαραθώνος  117 ) στις 13/11/2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:45, για να συσκεφθούμε και να αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα.

         Θέμα 1 Λήψη απόφασης για ορθή επανάληψη απόφασης 67/2013 («Λήψη απόφασης για προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟ παρ.ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ)» στη ΜΟΝΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ»).


Θέμα 2  Λήψη απόφασης για προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ» στον ΚΑΨΟΚΑΒΑΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ επί της οδού Φειδιππίδου 28α.

Θέμα 3  Λήψη απόφασης για προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας κατάστηματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΥΛΙΚΕΙΟ-ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ» στην εταιρεία ΑΙΓΛΗ ΑΕ επί της θέσης Πέτσα στην περιοχή  Βακαλόπουλο.

          Θέμα 4  Συζήτηση για θέματα οδικής ασφάλειας.




Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου
Δ.Ε Παλλήνης

ΣΜΕΡΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ