Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Εξαιρεθηκαν οριστικα απο διαθεσιμότητα οι αθλητές , ρυθμίζονται τα της εισαγωγής τους σε ΑΕΙ


By
olympionikes Εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο οι αθλητές, δόθηκαν τα πριμ για τις διακρίσεις του 2011
Οι διακριθέντες αθλητές, οι οποίοι διορίστηκαν στο δημόσιο σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/1999, εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με τον τελευταίο Νόμο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Για το θέμα είχαν υπάρξει τις προηγούμενες ημέρες έντονες αντιδράσεις των αθλητών, οι οποίοι θίγονταν από το μέτρο της διαθεσιμότητας, αφού θεώρησαν ότι ήταν μια μεγάλη αδικία εκ μέρους της Πολιτείας.
Επίσης, με το άρθρο 26 που ψηφίστηκε στη Βουλή ρυθμίζεται η εισαγωγή αθλητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τέλος, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία υπογράφουν ο υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, αποφασίστηκε η χορήγηση των οικονομικών επιβραβεύσεων σε αθλητές, οι οποίοι σημείωσαν εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις κατά το έτος 2011, καθώς και στους προπονητές τους.
Με τον νέο νόμο διευρύνεται ο αριθμός των διακεκριμένων αθλητών που δικαιούνται οικονομικά πριμ και εισαγωγή στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις ή μπόνους εισαγωγής. Με τον νέο νόμο διακεκριμένοι αθλητές θεωρούνται όσοι κατέκτησαν:
1. 1η έως 8η θέση σε Ολυμπιακούς ή Παραολυμπιακούς Αγώνες.
2. 1η έως 8η θέση σε παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών, γυναικών, νέων ανδρών, νέων γυναικών, εφήβων, νεανίδων, παίδων, κορασίδων,
3. 1η έως 8η θέση σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.
4. 1η έως 3η θέση σε Μεσογειακούς Αγώνες.
5. 1η έως 3η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες νεότητας.
6. 1η έως 3η θέση σε Πανελλήνιους αγώνες όλων των κατηγοριών.
7. 1η έως 3η θέση σε Πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες.
8. 1η έως 3η θέση σε Παγκόσμιους σχολικούς αγώνες.
9. Οσοι πετύχουν ή ισοφαρίσουν παγκόσμια ή ευρωπαϊκή επίδοση όλων των κατηγοριών.
Ειδικότερα: Οσοι κατακτούν 1η έως 6η θέση σε Ολυμπιακούς ή Παραολυμπιακούς Αγώνες ή παγκόσμια πρωταθλήματα, 1η έως 3η θέση σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, ή ισοφαρίζουν παγκόσμιες ή ευρωπαϊκές επιδόσεις «εισάγονται σε οποιαδήποτε Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ της προτίμησής τους, καθ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων».
Αθλητής ή αθλήτρια που κατακτά 7η ή 8η θέση σε Ολυμπιακούς ή Παγκόσμιους αγώνες ανδρών, γυναικών, νέων ανδρών, νέων γυναικών, εφήβων, νεανίδων, 4η έως 8η θέση σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών, γυναικών, 1η έως 3η θέση σε Παγκόσμια πρωταθλήματα παίδων κορασίδων, 1η έως 3η θέση σε Ολυμπιακούς αγώνες νεότητας και Παγκόσμιους σχολικούς αγώνες, ισοφαρίζει παγκόσμια ή ευρωπαϊκή επίδοση νέων ανδρών, νέων γυναικών, εφήβων, νεανίδων, «εισάγεται στα ΤΕΦΑΑ καθ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων». Οι αθλητές αυτής της κατηγορίας, όπως και όσοι κατατάσσονται στην τριάδα των Μεσογειακών Αγώνων, εφόσον δεν προτιμήσουν τα ΤΕΦΑΑ και θέλουν να εισαχθούν σε ΑΕΙ πριμοδοτούνται με προσαύξηση 30% των μορίων τους.
Ολα τα προαναφερόμενα προνόμια παύουν να ισχύουν ή ανακαλούνται, για εκείνους που θα τιμωρηθούν ποινικά ή πειθαρχικά για παράβαση των κανόνων ντόπινγκ. Αναλυτικά οι «επιβραβεύσεις των διακεκριμένων αθλητών» σύμφωνα με το άρθρο 38 του νέου αθλητικού νόμου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου