Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Η ανύπαρκτη υποψηφιότητα


  • Photo: Angelos Christofilopoulos / Fosphotos.com
    Photo: Angelos Christofilopoulos / Fosphotos.com
Αν η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα ενός πολέμου, η δυνατότητά μας να επικοινωνούμε καλόπιστα είναι το πιο αθώο θύμα μιας συνολικής οικονομικής κατάρρευσης. Μήνες τώρα διαψεύδω ότι ενδιαφέρομαι για μια θέση στην Ευρωβουλή. Μάλιστα πρόσφατα, τόσο στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη (δείτε εδώ το σχετικό βίντεο) στον ΑΝΤ1, όσο και του Νίκου Ευγγελάτου στον ΣΚΑΙ, απάντησα στο ερώτημα αν θα είμαι υποψήφιος τον Μάιο με την ίδια ακριβώς φράση: «Σε καμία των περιπτώσεων!». Γίνεται απάντηση πιο κατηγορηματική; Κι όμως. Τίποτα δεν σταμάτησε τρολς και δημοσιογράφους από το να διαδίδουν τα περί υποψηφιότητάς μου, με αρκετούς εξ αυτών να με κατηγορούν για ασυνέπεια (εξαιτίας των δηλώσεών μου ότι δεν ενδιαφέρομαι). Κι όταν φάνηκε ότι τίποτα δεν ήταν αλήθεια, τι νομίζετε ότι σκαρφίστηκαν; Ότι η, ανύπαρκτη, υποψηφιότητά μου ...απερρίφθη, λόγω τριβών εντός του ΣΥΡΙΖΑ.
Ας έρθω, όμως, τώρα στα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων. Πριν λίγο καιρό, με πήρε στο τηλέφωνο ο Αλέξης Τσίπρας με την τιμητική πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές. Η απάντησή μου ήταν διττή. Ως προς την υποψηφιότητά μου, ήταν αρνητική για τους λόγους που εξέθεσα πιο πάνω (και τους οποίους έχω καταστήσει δημοσίως γνωστούς, εδώ και χρόνια). Ως προς την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, συμφωνήσαμε ότι είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον, όχι μόνον της χώρας αλλά και της Ευρώπης. Είναι γνωστή άλλωστε η άποψή μου για την επικίνδυνη πορεία που έχει πάρει το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι η οποία, κατ΄εμέ, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποδόμηση όχι μόνο του ευρώ αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για όσους εξ ημών θεωρούμε εαυτούς ευρωπαϊστές, και μια τέτοια αποδόμηση την ύψιστη απειλή που αντιμετωπίζει η ήπειρός μας (για να μην πω η Οικουμένη), η δουλική αποδοχή των ανορθολογικών επιλογών του σημερινού Διευθυντήριου της Ευρώπης (Βερολίνου-Φραγκφούρτης, με όλιγον τι Βρυξελλών) προσφέρει χείριστες υπηρεσίες στην υπόθεση της Ενωμένης Ευρώπης.
Με αυτές τις σκέψεις κατά νου, είπα στον Αλέξη Τσίπρα ότι:
  • κρίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη στην χώρα που (α) είναι ταγμένη υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης και (β) έχει την διάθεση να διαχωρίσει την θέση της από την δουλικότητα των κρατούντων που ενισχύει τις φυγόκεντρες δυνάμεις που υπονομεύουν την Ευρώπη,(*)
  • θα κάνω ό,τι μπορώ να βοηθήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να επεξεργαστεί θέσεις ευεργετικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη και να μεγιστοποιήσει το ποσοστό του στις Ευρωεκλογές
  • δεν υπάρχει κανείς λόγος να είμαι υποψήφιος ευρω-βουλευτής για να βοηθήσω προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι Ευρωεκλογές του Μαΐου είναι πολύ σημαντικές για τον τόπο και είναι πραγματικά θλιβερό να πρέπει να γράφω αυτές τις γραμμές επί προσωπικού. Το κάνω μόνο και μόνο για να επικοινωνήσω, σε όσους ενδιαφέρονται για την αλήθεια, τι έχει συμβεί. Όσο για τους λόγους που δεν θέλω να είμαι στην Ευρωβουλή, ή την Βουλή, οι πιο παλιοί αναγνώστες ίσως να τους θυμούνται. Αν όχι, τους θυμίζω κάτι που είχα γράψει εδώ στο protagon πριν ακριβώς δύο χρόνια για να εξηγήσω τους λόγους που μετακομίζω στην Αμερική και δεν θα σκεφτόμουν ποτέ την επαγγελματική ενασχόληση με την πολιτική στην Ελλάδα, δεδομένων και των οικογενειακών μου υποχρεώσεων: «Το φαντάζεστε να κατέβαινα στην πολιτική για να απομυζώ από το πτωχευμένο ελληνικό δημόσιο μισθό ικανό για να συντηρώ την κόρη μου στους αντίποδες; Να έχω, δηλαδή, γίνει κι εγώ ένας βουλευτής, γραφειοκράτης, υπουργός που βασίζεται στα χρήματα του Μνημονίου για να ζει το παιδί του;» Να σας θυμίσω και κάτι άλλο που έγραφα πάλι στο protagon πολύ πιο πρόσφατα από την Αμερική που είμαι, ως απόρροια της απόφασής μου εκείνης, σχετικά με το βουλευτιλίκι: «Παραιτούμαι από τη Βουλή για να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην πολιτική». Αυτό είχε πει το 2001 ο Τόνι Μπεν (που πέθανε πριν από μερικές μέρες) όταν ανακοίνωνε την αποχώρησή του από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Είναι ο λόγος που δίνω όταν με ρωτούν γιατί δεν κατεβαίνω στις εκλογές: «Με ενδιαφέρει πολύ η πολιτική για να σπαταλώ τον χρόνο μου εγκλωβισμένος στα κομματικά όργανα και στα κονκλάβια.»
Αυτά τα ολίγα περί της δήθεν «υποψηφιότητάς» μου. Από εδώ κι εμπρός θα ήθελα να ελπίζω ότι μπορούμε να επικεντρωθούμε στην αντιπαράθεση πολιτικών και οικονομικών απόψεων για το πως και προς τα πού βαδίζει η Ευρώπη σήμερα, και τι σημαίνει αυτό για τον χειμαζόμενο λαό μας.
(*) Εδώ θέλω να απευθυνθώ πολύ σύντομα στον καλό φίλο Σταύρο Θεοδωράκη: Το Ποτάμι έχει λίγες εβδομάδες ζωής. Δεν μπορώ να κρίνω ακόμα την διάθεση και αποφασιστικότητα εσού και των συνεργατών σου να έρθετε σε σύγκρουση με αυτό που ονόμασα ευρωπαϊκό και ελληνικό Μακροπαρασιτισμό στην επιστολή που σου έστειλα. Η επιστολή εκείνη κατέληγε σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Η σύντομη απάντησή σου Σταύρο δεν τα απάντησε. Αναμένω τις απαντήσεις σας. Έως τότε, κρίνω πως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα τα βάζει με τον ευρωπαϊκό Μακροπαρασιτισμό (αν και δεν έχει ακόμα πει τι θα κάνει με τον εγχώριο Μικροπαρασιτισμό – κάτι που θα απαιτήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για το ελληνικό Κοινοβούλιο).
Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα
«Είναι γνωστό εδώ και καιρό, ότι ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης βρίσκεται σε επαφή και διάλογο μαζί μου και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε άλλωστε συμμετάσχει σε πολλές δημόσιες εκδηλώσεις από κοινού. Εν όψει της κρίσιμης μάχης των ευρωεκλογών συζητήθηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησα μαζί του και μου είπε ότι, αν και δεν θα ήθελε να είναι υποψήφιος, θέλει να συμβάλει όσο μπορεί με τις γνώσεις και την εμπειρία του στον αγώνα που κάνουμε για τη νίκη στις ευρωεκλογές και τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η Ευρώπη και ο τόπος».
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Έτσι βγαίνουν τα φράγκα εκδότη μου

Χατζηνικολάου (€500) Ξανά ο “ανένταχτος” Χατζηνικολάου στο επίκεντρο μπίζνας με την πολιτεία; Αν και δεν ακούστηκε παραέξω, καθώς ακόμη και σήμερα τα εκατομμύρια σε εργολάβους σφυρίζουν πάνω από το κεφάλι μας (πλέον τους δίνουν και μία ΔΕΚΟ δώρο), στις μερικές εκατοντάδες ή και δεκάδες χιλιάδες είναι η είδηση. Ακριβώς διότι αυτές οι μικρές συγκριτικά μπίζνες με το Κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι εκείνες που εξασφαλίζουν την τροφοδοσία του συστήματος με σταθερούς ρυθμούς. Ενώ παράλληλα δεν τραβάνε την προσοχή της κοινωνίας.

Ξεκίνησα όμως από το τέλος, οπότε πάω κατευθείαν στην ιστορία μας.
Μεταφέρω από το argolika.gr
142.237 ευρώ έδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ιστοσελίδα ellines.com, με την οποία συνδιοργάνωσαν τον περασμένο Οκτώβριο συνέδριο στο ξενοδοχείο Costa Navarino, στην Πύλο.
Και το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε είναι πολύ

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Λακούβες στην Παλλήνη.....

Διάβασα πρόσφατα άρθρο τοπικής εφημερίδας, φιλικότατα και απροκάλυπτα προσκείμενης στον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Ζούτσο, σε σχέση με τις (αμέτρητες) λακούβες που υπάρχουν στους δρόμους του Δήμου μας.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο αυτό γίνεται αναφορά σε "παρέμβαση (!!!) της Δημοτικής Αρχής για αποκατάσταση των εσκαμμένων σημείων στους δρόμους του Δήμου Παλλήνης". Στο τέλος μάλιστα του άρθρου παρατίθεται τμήμα σχετικής απάντησης του κ. Ζούτσου, με το οποίο μας ενημερώνει ότι οι λακούβες "θα καλυφθούν το συντομότερο δυνατό".
Θα αποφύγω να σχολιάσω το γεγονός ότι για άλλη μία φορά η αυτονόητη υποχρέωση του Δήμου να αποκαθιστά (και όχι απλώς να καλύπτει) τα "εσκαμμένα σημεία" παρουσιάζεται ως έργο και επίτευγμα. Η τακτική αυτής της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να παρουσιάζει τα αυτονόητα ως πρωτοφανές επίτευγμα είναι πλέον πασιφανής σε όλους τους τομείς, λες και οι δημότες είμαστε μειωμένης αντίληψης!
Δεν μπορώ όμως να αποφύγω να μοιραστώ μαζί σας τα εύλογα ερωτήματα που μου δημιουργήθηκαν:
- Πώς είναι δυνατό να "αναδεικνύονται" (αντιγράφω τη λέξη όπως αναφέρεται στο άρθρο) οι ίδιες λακούβες κάθε χρόνο, στα ίδια ακριβώς σημεία των δρόμων μας;
- Πώς είναι δυνατό να παρουσιάζεται ως "φυσιολογικό" και αποδεκτό ότι το ζήτημα με τις λακούβες είναι "σταθερά επαναλαμβανόμενο την περίοδο κάθε χειμώνα"; Δηλαδή, είναι αποδεκτό να γίνονται απλά μπαλώματα και όχι σωστή αποκατάσταση της κάθε λακούβας ξεχωριστά;
- Πώς είναι δυνατό να πληρώνουμε, από τους ίδιους πόρους του Δήμου, δηλ. από τα δημοτικά τέλη που καταβάλλουμε, ποσά αντίστοιχα με αυτό των 73.000€, για επαναλαμβανόμενα "μπαλώματα", κάθε χρόνο! Τα ποσά αυτά δεν είναι διόλου αμελητέα!

Απάντηση δεν περιμένω να λάβω, τα ερωτήματα απαντώνται μόνα τους! Δεν είναι δυνατό, δεν είναι αποδεκτό κι όμως συμβαίνει γιατί έτσι λειτουργεί η απερχόμενη αρχή του Δήμου μας!
Άλλωστε, την απάντηση που αρμόζει θα την δώσουμε στις 18 Μαίου με τη ψήφο μας!

Εκπομπή-σκάνδαλο στη ΝΕΡΙΤ: Αρχισυντάκτης παίρνει τον μήνα 8060 ευρώ, παρουσιαστής 6324 και δημοσιογράφοι 2600



Ευτυχώς που έκλεισαν την «αμαρτωλή» ΕΡΤ για να νοικοκυρέψουν τη δημόσια τηλεόραση, όταν αυτή βγει ποτέ κανονικά στον αέρα. - See more at: http://arouraios.gr/2014/04/ekpompi-skandalo-sti-nerit/#sthash.KslubRW2.dpuf

nerit-spatali

Με τη δημοσιοποίηση του κοστολογίου μιας και μόνο εκπομπής, που θα βγει στον αέρα για δύο μήνες, φαίνεται η πρόθεση των αρμοδίων που τρέχουν το νέο φορέα όχι μόνο να μην πατάξουν την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος (που κατήγγειλε ο Σίμος Κεδίκογλου στις 11 Ιουνίου, λίγες ώρες πριν πέσει το «μαύρο»), αλλά και να «χρυσώσουν» συνεργάτες που η μόνη τους δουλειά θα είναι να διαβάζουν SMS.
Μάλιστα με την ανεργία στο δημοσιογραφικό κλάδο να ξεπερνάει πλέον το κόκκινο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας να αποτελούν το πιο σύντομο ανέκδοτο, θα υπάρχει.. δημοσιογράφος

Ο αρχηγός της CIA ήρθε στο Κίεβο διότι αγνοούνται 20 αμερικανοί μισθοφόροι της Blackwater στην ανατολική Ουκρανία



Σύμφωνα με δήλωση , ανώτερου αξιωματούχου του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας , στην εφημερίδα της Μόσχας Vzgliad.ru, «κοντά στην πόλη του Ντόνετσκ κέντρο των εξεγέρσεων,  «αγνοούνται»  περίπου 20 Αμερικανοί μισθοφόροι  , προφανώς  εργαζόμενοι της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Blackwater» . Σύμφωνα με την ίδια πηγή , το γεγονός αυτό έχει άμεση σχέση με την αιφνιδιαστική  επίσκεψη του Διευθυντή της CIA John Brennan στο Κίεβο .
Τα Ίχνη των αμερικανών μισθοφόρων εξακολουθούν να αγνοούνται και οι αρχές του Κιέβου δεν έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν  την CIA στην έρευνα αυτήν  , πρόσθεσε η ίδια πηγή στην ρωσική εφημερίδα .
Οι αναφορές των  ουκρανικών μέσων ενημέρωσης , που αργότερα επιβεβαιώθηκαν από πηγές προσκείμενες σε  Ουκρανούς αξιωματικούς της αστυνομίας, επιβεβαίωσαν ότι στο Κίεβο το Σάββατο, αφίχθη  ξαφνικά ο διευθυντής της

Ο γιατρός των φτωχών: Ντύνεται άστεγος για να βοηθάει όσους είναι στο δρόμο

Διαβάστε την ιστορία του γιατρού που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας βοηθάει αστέγους εδώ και 22 χρόνια (Pics + Vid)
Πώς μια ιδιωτική πρωτοβουλία γίνεται παράδειγμα για Εθνικό Σχέδιο δράσης; Ή αλλιώς, όταν η προσωπική τρέλα ενός ανθρώπου για το επάγγελμα του, υπερβαίνει κάθε σκοπιμότητα.
Από την δεκαετία του '90, ο Δρ Jim Withers δημιούργησε στο Pittsburgh της Pennsylvania τον πρώτο πυρήνα ιατρών παροχής υπηρεσιών στους άστεγους. Πρόκειται για τη λεγόμενη, "Ιατρική του Δρόμου" για την περίθαλψη των αστέγων και εξαρτημένων ατόμων.

  Για χρόνια, κυκλοφορούσε τις νύχτες σαν άστεγος. Ο γιατρός - υπόδειγμα γνωρίζει τους ανθρώπους δίχως οικία της περιοχής του, γίνεται φίλος τους και τους παρέχει ιατρική φροντίδα.
Από το 1992, ο Withers μαζί με τον συνεργάτη του Mike Sallows, έναν πρώην άστεγο, περιδιαβαίνει τους δρόμους με σακίδια ιατρικής στην πλάτη. Όπως αναφέρει, μέχρι σήμερα έχουν περιθάλψει πάνω από 1.200 ανθρώπους τον χρόνο, κατά μέσο όρο. Μιλάμε για πάνω από 26.400 άτομα συνολικά.
Ο βοηθός του μάλιστα ήταν εκείνος που του άνοιξε τις "πόρτες" των καταυλισμών των αστέγων της πόλης που ζούσαν σε αυτοσχέδια "κάμπινγκ" και τον σύστησε στους πρώην "συγκάτοικους" του. Για να μπορέσει να τους προσεγγίζει πιο εύκολα, ντυνόταν μάλιστα σαν αυτούς. "Έπρεπε να γίνω ένας από αυτούς για να με δεχθούν", λέει ο γιατρός.
Ο Withers έσωσε τον Sallows από βέβαιο θάνατο και όντας ο πρώτος άστεγος - ασθενής του, συνδέθηκε μαζί του με μια χρόνια και δυνατή φιλία.

  Η πρωτοβουλία δράσης του Withers, εξελίσσεται τώρα σε εθνικό δίκτυο προσφοράς, αφού φοιτητές ιατρικής και εθελοντές βγαίνουν στους δρόμους πέντε νύχτες την εβδομάδα βοηθώντας αστέγους. Πλέον, πάνω από 90 χώρες έχουν εφαρμόσει δράσεις σαν τη δική του.
Η νυχτερινή υπηρεσία του 53χρονου Withers αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα ιατρικής

Ανακοίνωση κατά Ζαγοράκη


zagorakis_teo-610x400
Μακροσκελή ανακοίνωση με αφορμή την υποψηφιότητα του Θόδωρου Ζαγοράκη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές, εξέδωσαν εφτά οργανωμένοι σύνδεσμοι. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Τον Ιούνιο του 2007 σε υποδεχθήκαμε μετά Βαΐων και κλάδων να μπεις μπροστά. Να ξεβρωμίσουμε από το τρύπημα δεκαετιών, να πάρουμε στα χέρια μας αυτή τη χειμαρρώδη δύναμη που λέγεται κόσμος του Π.Α.Ο.Κ., την ακατανίκητη ορμή αντίστασης απέναντι σε κάθε τι στημένο και παρακμιακό που σκοπίμως κρατούσε τον Σύλλογο δέσμιο μικροσυμφερόντων και τον καταδίκαζε στη μετριότητα, φοβούμενος την ε(ξε)γερσή του. Ζητήσαμε ως αντίτιμο μόνο την εντιμότητά σου. Ούτε τα λεφτά σου (;), ούτε τ’ ονομά σου. Σου ζητήσαμε να φερθείς φιλότιμα και αντρίκεια, όπως σου φέρθηκαν αυτοί που σε ξεπροβόδιζαν χοροπηδώντας στη βροχή ένα βροχερό

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Επιστολή του Σ. Θεοδωράκη στον Γ. Βαρουφάκη...με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή του Σ. Θεοδωράκη στον Γ. Βαρουφάκη: Κανείς δε μπορεί μόνος του Επιστολή στον Γιάννη Βαρουφάκη έστειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μέσω της οποίας στέλνει διάφορα μηνύματα και παράλληλα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για τον κρατικό παρασιστισμό. Στην επιστολή τονίζει "Τα άλλα κόμματα, για να μην δυσαρεστήσουν τα στελέχη τους που κυβερνούν ή περιμένουν να κυβερνήσουν, λένε «μπορούμε μόνοι μας». Εγώ λέω, κανείς δεν μπορεί μόνος του".


Στη επιστολή του προς τον οικονομολόγο Γιάννη Βαρουφάκη, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα δεν μπορεί αν αλλάξει αν δεν κινητοποιηθεί το 51% της κοινωνίας και ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο μόνο του. Επίσης θέτει ως κύριο πρόβλημα της χώρας τον παρασιτισμό, τον οποίο όπως υποστηρίζει εκτρέφει το κομματικό κράτος και αφού επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ εκθέτει τις προτάσεις του Ποταμιού.

Τον αποκαλεί "Γιάνη" γιατί όπως εξηγεί έτσι προτιμά να το γράφει ο ίδιος ο Βαρουφάκης. η επιστολή του δημοσιεύτηκε στο protagon.gr


Ολόκληρη η επιστολή
«Φίλε Γιάνη,

Αργησα να σου απαντήσω γιατί είμαι συνεχώς εκτός. Τώρα ταξιδεύω με τρένο για τη Λάρισα και ελπίζω να μην με προδώσει η μπαταρία και να στείλω επιτέλους μια απάντηση στα όσα μου έγραψες.

Είσαι πολύ μακριά φίλε, αλλά διαβάζεις σωστά τις σκέψεις μου. Αν δεν διακοπεί η αργόσυρτη πολιτική εξέλιξη, τίποτα δεν θα συμβεί. Όλοι νοιώθουν ικανοποιημένοι από τον εαυτό τους. Γι' αυτό έκανα αυτή την «κουζουλάδα» -που λένε και στο χωριό μου.

Πάμε, όμως, στο μεγάλο σου ερώτημα. Το πρόβλημα της χώρας είναι ο παρασιτισμός· μικρός, μεσαίος και μεγάλος. Ναι, συμφωνούμε -το έχουμε συζητήσει και άλλες φορές

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ “ΒΟΜΒΑ” ΣΤΑ LIDL:“ΑΡΝΙΑ ΜΕ ΑΦΘΩΔΗ ΠΥΡΕΤΟ”; ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ!


3.500 αμνιερίφια στην ελκυστική τιμή των 3.99 ευρώ που προσφέρει το LIDL θα καταλήξουν στο πασχαλινό τραπέζι των Ελλήνων. Θα απαντήσουν οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του αν θα μας ταΐσουν τα ζώα που έχουν πληγεί από αφθώδη πυρετό και από την ευλογιά στην Κομοτηνή και βρίσκονται σε παράνομο σφαγείο στη Λαύκα Στυμφαλίας στην Κορινθία;

Θέτουμε σοβαρά ερωτήματα στους Γερμανούς του LIDL το οποίο παρανομεί αφού πουλάει νωπό και κατεψυγμένο κρέας χωρίς να διαθέτει καν άδεια κρεοπωλείου. Ο Αλί από την Κομοτηνή που μετέφερε τα άρρωστα ζώα από την Κομοτηνή μήπως έχει σχέσεις με κομματικό στέλεχος της Κορινθίας; Σύμφωνα με καταγγελίες τα 3.500 αμνοερίφια βρίσκονται σε σφαγείο στην Λαύκα Στυμφαλίας , το οποίο όπως καταγγέλεται

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ: Απειλές εις βάρος μου

ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ: Απειλές εις βάρος μου

Η φαλκίδευση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα: ιστορικές «συμπτώσεις»

Στη διάρκεια του ελληνικού «σύντομου εικοστού αιώνα», η υποκατάσταση του κράτους δικαίου από το αστυνομικό κράτος πήρε πολλές μορφές, με τις οποίες δυστυχώς διαπιστώνουμε σήμερα διάφορες αντιστοιχίες: τα σημάδια που μας δείχνουν ότι το κράτος δικαίου φαλκιδεύεται και αντικαθίσταται ολοένα περισσότερο από το αστυνομικό κράτος πληθαίνουν. Ας το σκεφτούμε πριν να είναι πολύ αργά…
tosidimokratiaxounta copy
Από το ξέσπασμα του εθνικού διχασμού το 1915 μέχρι τη δικτατορία του 1967, η Ελλάδα έζησε σε ένα καθεστώς «νόθας» δημοκρατίας. Το πολίτευμα ήταν δημοκρατικό και κατά το μάλλον ή ήττον οι εκλογές διεξάγονταν αρκούντως ικανοποιητικά (με εξαίρεση τις περιόδους δικτατορίας, την περίοδο 1944-1949 και τις περίφημες εκλογές του 1961). Όμως, εν τοις πράγμασι στην Ελλάδα δεν υπήρχε «κράτος δικαίου» αλλά «αστυνομικό κράτος». Οι μη εθνικόφρονες πολίτες διώκονταν απηνώς είτε με το «ιδιώνυμο» είτε ως κατάσκοποι είτε με την παρασυνταγματική και αντισυνταγματική νομοθεσία που έμεινε γνωστή ως «έκτακτα μέτρα». Επρόκειτο όχι μόνο για τους κομμουνιστές (ή «συμμορίτες» ή «εαμοβούλγαρους»), τις οικογένειές τους και όσους είχαν συνταχθεί με το ΕΑΜ στην Κατοχή, αλλά και για άλλες κατηγορίες  - και οι βενιζελικοί, λόγου χάρη, έχουν διωχθεί απηνώς το 1935, και οι αντιβενιζελικοί μετά το 1917, και οι οπαδοί της αβασίλευτης δημοκρατίας σε πολλές περιόδους, ακόμη κι αν δεν ήταν αριστεροί, και βέβαια όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες σε περιόδους δικτατοριών.

Αυτό που έχει νόημα σε μια τέτοια ιστορική ανασκόπηση είναι να δούμε τις μορφές που πήρε στη διάρκεια του ελληνικού «σύντομου εικοστού αιώνα» η υποκατάσταση του κράτους δικαίου από το αστυνομικό κράτος και να διαγνώσουμε τυχόν επικίνδυνα σημάδια για το παρόν και πιο πολύ για το μέλλον μας. Ανάμεσα σε πολλές «συμπτώσεις», σταχυολογούμε:
Πρώτη σύμπτωση: Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλες τις περιόδους κρίσης -και κυρίως κρίσης της δημοκρατίας- από το 1915 ως το 1974 παρατηρείται μια βαθμιαία υποχώρηση (ή και εξαφάνιση) του ρόλου του κοινοβουλίου. Κι αν μεν στις περιόδους δικταστορίας (Παγκάλου, Μεταξά, συνταγματαρχών) κοινοβούλιο δεν υπήρχε, προξενεί εντύπωση ότι τόσο ο Βενιζέλος και ο Τσαλδάρης προπολεμικά όσο και οι κυβερνήσεις του Εμφυλίου

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ! (ΦΩΤΟ)



Ποιος νομίζετε πως ήταν ο πρώτος άνθρωπος που χαιρέτισε η Μέρκελ μόλις προσγειώθηκε από το αεροπλάνο; Ο Αντώνης Σαμαράς; Όχι χάσατε…

Ο άνθρωπος που χαιρέτισε πριν τον πρωθυπουργό , για να δείτε και ποιος μας κυβερνάει σε αυτή τη χώρα, ήταν ο Σταύρος Παπασταύρου , ο άνθρωπος γέφυρα ανάμεσα στη Siemens , στο Χριστοφοράκο και τον Καραβέλα, ήτοι με τους φυγόποινους για το μεγάλο σκάνδαλο.




Ο λεγόμενος “Μπουμπλής” ή Σταύρος Παπασταύρου ήταν αυτός που δέχτηκε πρώτος τον χαιρετισμό της Γερμανίδας καγκελαρίου.



Αξίζει να σημειωθεί οτι ο “Μπουμπλής” είναι κολλητάρι των καταζητούμενων που προαναφέραμε αλλά και η σύντροφός του ακούει στο όνομα κ.Μαρί Αγαλιώτου που είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Siemens Hellas. Mάλιστα η κυρία Αγαλιώτου πληρώνεται με το αξιοσέβαστο ποσό των 12.000ευρώ!!!

Aυτοί μας κυβερνάνε….




Ο Σταυρος Παπασταύρου είναι ο κύριος ακριβώς πίσω από τη Μέρκελ

Ετοιμάζει την αποχώρηση του ο Στουρνάρας;

ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:

Εντύπωση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες οι φήμες οι οποίες θέλουν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να αλλάζει «πόστο» στον Γιάννη Στουρνάρα, και να τποθετεί στην θέση του τον Σταύρο Παπασταύρου. Τα σενάρια έχουν φουντώσει λόγω της λήξης της θητείας του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, και φημολογείται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θα είναι ο νέος Διοικητής της ΤτΕ. Το «καυτό» χαρτοφυλάκιο του Οικονομικών ωστόσο δεν θα μείνει ακέφαλο, καθώς θα το αναλάβει όπως δημοσιέυει το tovima.gr, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, και συνεργάτης του κ. Στουρνάρα, Σταύρος Παπασταύρου. Ποιος είναι όμως ο «άγνωστος» στο ευρύ κοινό κ. Παπασταύρου; Ο σύμβουλος του Μεγάρου Μαξίμου έδειξε γρήγορα τις ικανότητές του και έγινε σύντομα απαραίτητος με συνέπεια ο Αντώνης Σαμαράς να τον αξιοποιήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα….

Σημαντικό ρόλο στην πορεία του έπαιξαν και οι γνωριμίες του οι οποίες του επέτρεψαν με τον κατάλληλο χειρισμό του ιδίου να ελίσσεται στον οικονομικό χώρο. Ο πρωθυπουργός είχε ορίσει τον κ. Παπασταύρου γραμματέα Διεθνών Σχέσεων την πρώτη περίοδο που έγινε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και σύντομα μπήκε στο στενό περιβάλλον του.

Επαφές είχε και με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή ο οποίος τον είχε εντάξει μάλιστα και στο στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Πριν από μήνες πάρα πολλοί ξαφνιάστηκαν όταν σε συνέντευξη του κ. Σαμαρά σε κυριακάτικη εφημερίδα επελέγη να δημοσιευθεί στην ίδια σελίδα φωτογραφία του Πρωθυπουργού με τον κ. Παπασταύρου που είναι από τους πιο εχέμυθους, ικανούς και αποτελεσματικούς συνεργάτες του.

Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι αριστούχος πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχει και μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard. Η εργασιακή του εμπειρία είναι πολυετής ενώ παράλληλα έχει και κομματική δράση. Όπως δημοσιεύει το tovima.gr, την δεκαετία του ’90 διετέλεσε γενικός γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΟΝΝΕΔ και εκλεγμένο μέλος της ΚΕ της Νεολαίας, ενώ ήταν και πρόεδρος (1997-2001) της ευρωπαϊκής ένωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Λόγω της “σκληρής” του δουλειάς ο Σταύρος Παπασταύρου «ανταμέιφθηκε» με το να είναι στην ομάδα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου ενώ συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, έχοντας συμμετάσχει σε πολλές συσκέψεις. Η εμπλοκή με την Λίστα Λαγκάρντ καθώς εμφανιζόταν συνδιαχειριστής λογαριασμού 550 εκατ. δολαρίων. Τότε ο κ. Παπασταύρου έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγόρησε για «πολιτικό αμοραλισμό». Τόνισε στην συνέχεια πω δεν είχε καμία σχέση με τον εν λόγω λογαριασμό και ότι η μόνη εμπλοκή του στη λίστα σχετίζεται με λογαριασμό 5,4 εκατ. δολαρίων πελάτη του.

Για τους έχοντας γνώσιν, ο κ. Παπασταύρου γευματίζει με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, αλλά και με άλλους κρίσιμους παράγοντες. Μία από τις «αποστολές» που του είχε ανατεθεί από τον πρωθυπουργό ήταν αυτή του να συνοδεύσει τον υφυπουργό Οικονομικών Γιάννη Μαυραγάνη στην Ελβετία προκειμένου να να συζητήσουν με την ελβετική κυβέρνηση το θέμα με τις λίστες των Ελλήνων καταθετών στα εκεί τραπεζικά ιδρύματα.
http://www.makeleio.gr/?p=81172