Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Λακούβες στην Παλλήνη.....

Διάβασα πρόσφατα άρθρο τοπικής εφημερίδας, φιλικότατα και απροκάλυπτα προσκείμενης στον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Ζούτσο, σε σχέση με τις (αμέτρητες) λακούβες που υπάρχουν στους δρόμους του Δήμου μας.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο αυτό γίνεται αναφορά σε "παρέμβαση (!!!) της Δημοτικής Αρχής για αποκατάσταση των εσκαμμένων σημείων στους δρόμους του Δήμου Παλλήνης". Στο τέλος μάλιστα του άρθρου παρατίθεται τμήμα σχετικής απάντησης του κ. Ζούτσου, με το οποίο μας ενημερώνει ότι οι λακούβες "θα καλυφθούν το συντομότερο δυνατό".
Θα αποφύγω να σχολιάσω το γεγονός ότι για άλλη μία φορά η αυτονόητη υποχρέωση του Δήμου να αποκαθιστά (και όχι απλώς να καλύπτει) τα "εσκαμμένα σημεία" παρουσιάζεται ως έργο και επίτευγμα. Η τακτική αυτής της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να παρουσιάζει τα αυτονόητα ως πρωτοφανές επίτευγμα είναι πλέον πασιφανής σε όλους τους τομείς, λες και οι δημότες είμαστε μειωμένης αντίληψης!
Δεν μπορώ όμως να αποφύγω να μοιραστώ μαζί σας τα εύλογα ερωτήματα που μου δημιουργήθηκαν:
- Πώς είναι δυνατό να "αναδεικνύονται" (αντιγράφω τη λέξη όπως αναφέρεται στο άρθρο) οι ίδιες λακούβες κάθε χρόνο, στα ίδια ακριβώς σημεία των δρόμων μας;
- Πώς είναι δυνατό να παρουσιάζεται ως "φυσιολογικό" και αποδεκτό ότι το ζήτημα με τις λακούβες είναι "σταθερά επαναλαμβανόμενο την περίοδο κάθε χειμώνα"; Δηλαδή, είναι αποδεκτό να γίνονται απλά μπαλώματα και όχι σωστή αποκατάσταση της κάθε λακούβας ξεχωριστά;
- Πώς είναι δυνατό να πληρώνουμε, από τους ίδιους πόρους του Δήμου, δηλ. από τα δημοτικά τέλη που καταβάλλουμε, ποσά αντίστοιχα με αυτό των 73.000€, για επαναλαμβανόμενα "μπαλώματα", κάθε χρόνο! Τα ποσά αυτά δεν είναι διόλου αμελητέα!

Απάντηση δεν περιμένω να λάβω, τα ερωτήματα απαντώνται μόνα τους! Δεν είναι δυνατό, δεν είναι αποδεκτό κι όμως συμβαίνει γιατί έτσι λειτουργεί η απερχόμενη αρχή του Δήμου μας!
Άλλωστε, την απάντηση που αρμόζει θα την δώσουμε στις 18 Μαίου με τη ψήφο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου