Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Δείγμα δήγματος οχιάς...

Δείγμα δήγματος οχιάς...



Αμα σε δαγκώσει η οχιά, άντε μετά να αποδείξεις εσύ ότι δεν άξιζες το δηλητήριο.
Αυτό φαίνεται να έπαθε και η κυρία Κική Δημουλά από την κυρία Αννα Δαμιανίδη (δημοσιογράφο στην «Εφημερίδα των Συντακτών»).
Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή, κυκλοφόρησε με θόρυβο στο διαδίκτυο και σχετικώς στις χθεσινές εφημερίδες. Εν συνόψει: η κυρία Δαμιανίδη παρέστη σε εκδήλωση για την Κυψέλη που οργάνωσαν οι Ατενίστας με ομιλητές την κυρία Κική Δημουλά και τους κ.κ. Μένη Κουμανταρέα και Μενέλαο Καραμαγγιώλη.
Στη συνέχεια η κυρία Δαμιανίδη σε χρονογράφημά της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» περιγράφει δηλώσεις της κυρίας Δημουλά για τους μετανάστες που ζουν στην Κυψέλη - ότι δεν τους αντέχει τόσοι πολλοί που είναι, πιάνουν και τα παγκάκια, δεν βρίσκεις να καθίσεις στην πλατεία, άσε που κλέβουν και φοβάται πια να βγει απ’ το σπίτι της, α-πα-πα! χάλια.
Το τελευταίο, το α-πα-πα! χάλια, είναι το σχόλιο της κυρίας Δαμιανίδη για όσα είπε(;) η κυρία Δημουλά - όχι όμως το μόνο σχόλιο. Διότι στη συνέχεια η κυρία Δαμιανίδη κάνει την κυρία Δημουλά με τα κρεμμυδάκια. Την παρομοιάζει με τις γριές στα τρόλεϋ, τη βρίσκει μπανάλ κι άλλα το ίδιο ανάξια, αλαζονικά και συμπλεγματικά.
Βεβαίως, η κυρία Δαμιανίδη είναι προσεκτική, δεν βάζει όσα είπε η κυρία Δημουλά σε εισαγωγικά, απλώς τα αφηγείται, τα «περιγράφει», καθώς
εξίσου προσεκτικά η εφημερίδα της σημειώνει σε ρεπορτάζ της επόμενης μέρας (της κυρίας Παρής Σπίνου), με το οποίον εγκωμιάζεται το χρονογράφημα της κυρίας Δαμιανίδη υπό τον τίτλο «Οταν οι λέξεις δεν έχουν ανθρωπιά» - οι λέξεις της κυρίας Δημουλά εννοείται. Στην πυρά η ποιήτρια, διότι προσέτι η καλή εφημερίδα κάθισε και μέτρησε τα σχόλια που εμφανίσθηκαν στο

Θέλω να με κάψετε......


Θέλω να με κάψετε
…λέει το 27% των Ελλήνων πολιτών
Photo: Skrekkøgle @flickr Photo: Skrekkøgle @flickr
Όταν πέθανε η μαμά μου, ήθελε να την κάψουν. Ήταν στα τέλη του ’80, δεν ξέραμε τότε αν γινόταν να πάμε στη Βουλγαρία για τη διαδικασία. Και θα μπορούσαμε εύκολα, μέναμε στη Θεσσαλονίκη.
Ήταν πολύ νέα, πέθανε ξαφνικά, τα είχαμε χαμένα, δεν ασχοληθήκαμε μέσα στην παραζάλη μας, δεν προσπαθήσαμε να τιμήσουμε αυτό που μας έλεγε: «όταν πεθάνω, να με κάψετε. Δεν θέλω να σαπίσω μέσα στο χώμα».
Κι εγώ σήμερα το ίδιο λέω, «όταν πεθάνω, να με κάψετε». Υπάρχει και προεδρικό διάταγμα εδώ και κάποια χρόνια που τυπικά μου δίνει το δικαίωμα, αλλά δεν εφαρμόζεται. Υπεύθυνοι για την προκήρυξη των έργων κατασκευής των χώρων αποτέφρωσης, καθώς και για τη λειτουργία τους, είναι οι δήμοι. Πρέπει οι δήμαρχοι να τακτοποιήσουν τα διαδικαστικά και φαντάζομαι ότι το θέμα σκοντάφτει στις ψήφους των δημοτών που δεν ανέχονται τέτοια πράγματα, να καίγονται οι άνθρωποι και μετά να μην μπορούν να αναστηθούν.
Σχετικό: θυμήθηκα το βιβλίο του Χωμενίδη  για τη Δευτέρα Παρουσία, να το διαβάσετε.
Πίσω στην αποτέφρωση των νεκρών. Στη Γαλλία ισχύει από το 1789, στη Βρετανία από το 1884, σε άλλες χώρες της Ευρώπης από τον Μεσοπόλεμο. Τα ποσοστά αποτέφρωσης (αντί ταφής) υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το 50% σε Βρετανία, Ελβετία, Σουηδία, Ολλανδία, Δανία κ.α.
Τι λέει η ελληνική κοινωνία, όμως; Υπάρχουν στοιχεία, αδημοσίευτα μέχρι σήμερα, που δείχνουν ότι καλώς η Πολιτεία έδωσε το δικαίωμα της επιλογής στους Έλληνες. Σε έρευνα της MARC, σε δείγμα 1.203 νοικοκυριών πανελλαδικά,  το 37% των συμπολιτών μας δηλώνει υπέρ της καύσης των νεκρών, ενώ κατά δηλώνει το 41,8%. Σημαντικότερο εύρημα ωστόσο, κατ’ εμέ, είναι ότι το 27% λέει ξεκάθαρα πως επιλέγει την αποτέφρωση για τον εαυτό του. Είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό για να εξακολουθεί να αγνοείται. Στην Αττική μάλιστα, το 39% επιλέγει την ταφή και το 36% την καύση. Είναι σχεδόν ίσα τα ποσοστά.
Σοφία ΤσιλιγιάννηΜπορεί το θέμα για ένα μέρος της κοινωνίας να είναι ταμπού, μπορεί εμένα να με τρώνε οι ενοχές για τη μαμά μου και γι αυτό να γράφω σήμερα, έτσι κι αλλιώς όμως -πέρα από προσωπικές ιστορίες ή από θρησκευτικές αντιλήψεις- οφείλουμε να ανοίξουμε όχι τη συζήτηση, αλλά αυτά τα ίδια τα κέντρα αποτέφρωσης νεκρών. 
Σοφία Τσιλιγιάννη

Σε λιγότερο από 48 ώρες, οι πολιτικοί θα αποφασίσουν για το μέλλον των θαλασσών και των ψαράδων.

Σε λιγότερο από 48 ώρες, οι πολιτικοί θα αποφασίσουν για το μέλλον των θαλασσών και των ψαράδων.
Οι ευρωπαϊκοί νόμοι για τη θάλασσα αλλάζουν – κάτι που συμβαίνει μία φορά στα 10 χρόνια. Εδώ και δεκαετίες αυτοί οι νόμοι έχουν οδηγήσει τα ψάρια σε εξαφάνιση γιατί στηρίζουν τα καταστροφικά, βιομηχανικά σκάφη, όπως οι μηχανότρατες, και απειλούν παράλληλα την επιβίωση των παράκτιων ψαράδων που ψαρεύουν με τον πιο βιώσιμο τρόπο. Αυτοί είναι οι νόμοι που πρέπει να αλλάξουν και πρέπει να πιέσουμε μαζί για αυτό.
Γιατί η ψήφος του κ. Τσαυτάρη θα είναι καθοριστική για το μέλλον μας.
Την Δευτέρα, οι υπουργοί αλιείας από όλη την Ευρώπη θα συναντηθούν για το τελευταίο στάδιο διαπραγματεύσεων της αναθεώρησης της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής. Ο δικός μας αρμόδιος υπουργός, κ. Τσαυτάρης, ενώ έχει μία μοναδική ευκαιρία να ανατρέψει δεκαετίες υπεραλίευσης και να στηρίξει ουσιαστικά και την ελληνική παράκτια αλιεία, μέχρι τώρα κρύβει τις προθέσεις του. Έχουμε όμως πολύ ανησυχητικές ενδείξεις για τη στάση που θα κρατήσει.
Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι τα μεγάλα αλιευτικά σκάφη και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτά, πιέζουν περισσότερο από ποτέ να συνεχιστεί η αλόγιστη καταστροφή των θαλασσών μας.
Δεν γίνεται να τους αφήσουμε να κερδίσουν.

Εγώ θα είμαι πάντα με τους Δασκάλους γιατί μου έδειξαν τον ουρανό.

Στους δασκάλους μου
πιτσιρίκος
Σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών θα προχωρήσει η κυβέρνηση. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους.
 
Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών θα γίνει μόλις επιδοθεί η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις εξετάσεις, αν και υπήρξε η σκέψη να επιστρατευθούν οι καθηγητές πριν ανακοινώσουν την απεργία και να επιστρατευθούν και οι μαθητές και να δώσουν Πανελλαδικές σήμερα -όλα τα μαθήματα-, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.
 
Εν τω μεταξύ, όλα τα καθεστωτικά ξεπουλημένα σκυλιά των ΜΜΕ επιτίθενται με λύσσα στους εκπαιδευτικούς και μιλάνε για το δικαίωμα των παιδιών να δώσουν εξετάσεις για να περάσουν σε πανεπιστήμια που μοιράζουν χαρτιά χωρίς κανένα αντίκρυσμα και να οδηγηθούν στην ανεργία ή στην σκλαβιά.
 
Φυσικά, τα δικά τους παιδιά πάνε σε ιδιωτικά σχολεία και σπουδάζουν ή θα σπουδάσουν στο εξωτερικό γιατί δεν καταδέχονται να τα στείλουν μαζί με τα υπόλοιπα για τα οποία κόβουν φλέβες αυτές τις ημέρες, αν και στην πραγματικότητα τα έχουν γραμμένα στ’ αρχίδια τους.
 
Και όλοι μιλούν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις -σαν οι εξετάσεις να είναι ο προορισμός της εκπαίδευσης και όχι η μόρφωση-, και κανείς δεν λέει πως όλο το σύστημα της εκπαίδευσης είναι εντελώς για τον πούτσο , αφού κατάφεραν να μετατρέψουν τους δασκάλους σε υπαλληλάκους και τους μαθητές σε ζόμπι.
 
Οι δάσκαλοι είναι αυτοί που χτίζουν μια ανθρώπινη κοινωνία, κάνουν το σημαντικότερο -μαζί με τους γιατρούς- λειτούργημα, αλλά τους έκαναν αξιολύπητα ανθρωπάκια που αναγκάζονται να γίνουν αρπακτικά για να επιβιώσουν, ενώ όσοι αρνούνται να υποταχθούν στα κελεύσματα των καιρών και τους νόμους της αγοράς, και προσπαθήσουν να παραμείνουν άνθρωποι και Δάσκαλοι, θα σαλτάρουν ή θα πεθάνουν πριν από την ώρα τους από τους καρκίνους.
 
Κι αντί μια ολόκληρη κοινωνία να είναι στα κάγκελα και να στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών με τους οποίους τα παιδιά τους περνάνε περισσότερο χρόνο απ’ ότι με τους ίδιους -και, άρα, είναι προς το συμφέρον σου, φτωχέ μαλάκα, αυτοί οι άνθρωποι να ζουν αξιοπρεπώς-, ακούς να αναπαράγονται σχεδόν από όλους οι απίστευτες μαλακίες των ξεπουλημένων τηλεδημοσιογράφων για τις λίγες ώρες που δουλεύουν οι καθηγητές, λες και δεν πήγαμε όλοι στο σχολείο και δεν ξέρουμε από τη δική μας εμπειρία πως δάσκαλοι και καθηγητές δεν έχουν μόνο τις ώρες διδασκαλίας αλλά ένα σωρό άλλες εργασίες και υποχρεώσεις μέσα στο σχολείο αλλά και στο σπίτι τους.
 
Και αυτοί που είναι άνεργοι είναι έξαλλοι με τους καθηγητές που τολμούν να απεργήσουν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, ενώ κι αυτοί που έχουν ακόμα δουλειά είναι επίσης έξαλλοι που οι καθηγητές τολμούν να κάνουν αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά δεν πειράζει, αφού, όταν θα είναι όλοι άνεργοι, δεν θα απεργεί κανείς και θα είναι όλοι οι Έλληνες ευχαριστημένοι.
 
Και η κάθε επαγγελματική και κοινωνική ομάδα παίζει το παιχνίδι του σάπιου συστήματος και στρέφεται κατά της άλλης και προσπαθεί να την τραβήξει κι αυτήν προς τα κάτω, αντί να ακολουθήσει αυτήν που δίνει τον αγώνα της για αξιοπρέπεια.
 
Αλλά εγώ, φτωχέ μαλάκα, που στη ζωή μου, εκτός από τους γονείς μου, δεν αγάπησα κανέναν όσο αγάπησα πέντε έξι Δασκάλους που με ξεστράβωσαν και μου άνοιξαν πόρτες και παράθυρα και προσπάθησαν να με πείσουν πως έχω κι εγώ κάποια αξία σε αυτή τη ζωή -και θα τους είμαι αιώνια ευγνώμων γι’ αυτό- έχω να σου πω πως, όταν σε έκαναν να πιστέψεις πως ένας Δάσκαλος είναι ένας ξεφτίλας και ένας τίποτα μπροστά στους οικονομικούς νταβατζήδες, τους Πρετεντέρηδες, τα ξέκωλα και τα λαμόγια που έχουν κατακλύσει τον τόπο, τελείωσες σαν άνθρωπος.
 
Οπότε, ζήσε τώρα μέσα στη σκλαβιά και στον βούρκο, και ρίξε εκεί και τα παιδιά σου που τόσο πολύ τα αγαπάς.
 
Εγώ θα είμαι πάντα με τους Δασκάλους γιατί μου έδειξαν τον ουρανό.
 

Υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σαν δικά τους παιδιά, σαν αίμα τους, ζουν με τις αγωνίες τους, υπάρχουν γι αυτά τα παιδιά. Υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές, απλώς υπάλληλοι, διεκπεραιωτές, αυτοί που μπήκαν στην εκπαίδευση για το εφάπαξ και τη συνταξούλα και ίσως για να τσιμπήσουν και κανένα εξτραδάκι από τα ιδιαίτερα.
Υπάρχει από την άλλη το ελληνικό κράτος που η εκπαιδευτική του πολιτική ήταν πάντα ο ορισμός του "ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή". Πειραματισμοί, αλλαγές προγραμμάτων και εξετάσεων ανάλογα με τις πολιτικές φιλοδοξίες του εκάστοτε υπουργού. "Καινοτόμοι"- παρλαπίπες και στο τέλος ένα σύστημα που έκανε τοτέμ τις εξετάσεις και παρήγαγε ημιμαθείς νευρωτικούς εφήβους, που πήγαν 12 χρόνια σχολείο για το "μάνα πέρασα, κέρνα τον κόσμο".
Δεν πιστεύω στις αγαθές προθέσεις του υπουργείου που κλαίει και οδύρεται για τις εξετάσεις των μαθητών, γιατί παίζει πολιτικό παιχνίδι. Η αύξηση των ωρών διδασκαλίας προβλέπεται από το μνημόνιο 3. Θα αρκούσε μια υπουργική απόφαση, αμέσως μετά τις εξετάσεις που θα διευκρίνιζε πόσες θα ήταν αυτές οι ώρες. Αλλά το "παιχνίδι" έπρεπε να παιχτεί τώρα λίγο πριν από τις εξετάσεις, για να είναι σίγουρη η αντίδραση των καθηγητών, ακόμα πιο σίγουρη "η οργή της κοινωνίας" και τελικώς σίγουρη η "αποφασιστική στάση της κυβέρνησης που αφουγκράζεται αυτή την κοινωνία". Το έχουμε ξαναδεί το έργο, δεν χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις.
Δεν πιστεύω όμως ούτε στην "αγωνιστικότητα" των συνδικαλιστών. Είναι και γι αυτούς ένα παιχνίδι επιβίωσης, συνδικαλιστικής επιβίωσης. Είμαι βέβαιος ότι για πολλούς απ' αυτούς η επιστράτευση είναι αυτό που εύχονται για να χτίσουν ανυποχώρητο αγωνιστικό προφίλ. Σε λίγες μέρες άλλωστε είναι το συνέδριο της ΟΛΜΕ.
Δεν πιστεύω όμως ούτε στην αγωνία των γονέων, γιατί κατά το μεγαλύτερο μέρος της δεν είναι καθόλου υγιής. Είναι μια αγωνία που αποδέχεται την εκπαίδευση, η οποία έχει ως ιερό ευαγγέλιο τις εξετάσεις και αδιαφορεί για την ουσία της παιδείας. Είναι οι γονείς που δεν ξεσηκώθηκαν ποτέ για τους ερασιτεχνισμούς της πολιτικής ηγεσίας, που δεν ξεσηκώθηκαν όταν τα παιδιά τους δεν είχαν βιβλία, είναι οι γονείς που αποδέχθηκαν- αν δεν επέβαλαν- το ιδιαίτερο ή το φροντιστήριο ως το κύριο μέσο "για να μάθουν τα παιδιά". Είναι οι γονείς που γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους, ακόμα κι αν σπουδάσουν, θα βγουν στην αγορά εργασίας ως σκλάβοι των 200-300 ευρώ. Και ενώ το ξέρουν συνεχίζουν να σιωπούν και απλώς ανησυχούν για το αν θα γίνουν οι εξετάσεις.
Ζούμε άλλο ένα κακοπαιγμένο επεισόδιο της υποκρισίας της ελληνικής κοινωνίας και της συνεχούς ήττας της, πόσο μάλλον τώρα που στο βωμό είναι καλά δεμένα τα παιδιά της...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ


Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ*
Οι λιμενεργάτες δεν πρέπει να απεργούν το καλοκαίρι. Οι φύλακες των μουσείων δεν μπορούν να απεργούν την τουριστική περίοδο. Οι οδοκαθαριστές και οι αστυνομικοί δεν πρέπει να απεργούν γενικώς. Οι καθηγητές δεν πρέπει να απεργούν στην αρχή, στο μέσο ή στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σίγουρα όχι στις εξετάσεις. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν μπορούν να απεργούν τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα γιατί ενοχλούν τους ντόπιους αλλά ούτε και το καλοκαίρι γιατί ενοχλούν τους τουρίστες.
Δεν έχει σημασία φυσικά αν οι λιμενεργάτες και οι φύλακες πεινάνε. Δεν μας ενδιαφέρει το ξεπούλημα της εκπαίδευσης, η διάλυση των σχολείων. Δεν ασχολούμαστε με το γεγονός ότι το ισχυρό ευρώ σας, διέλυσε την τουριστική βιομηχανία της χώρας (μαζί με κάθε βιομηχανία).
Γιατί ντρέπεστε; Πείτε το καθαρά. Θέλετε οι απεργίες να είναι εκτός νόμου όπως συνέβαινε σε τόσα και τόσα αυταρχικά καθεστώτα – από το δουλοκτητικό σύστημα της Ρώμης μέχρι την πρώην ΕΣΣΔ.
Διαφορετικά απλώς δεν έχετε ακούσει ποτέ τι είναι απεργία. Γιατί μια απεργία που δεν ενοχλεί το κοινωνικό σύνολο, με στόχο να προκαλέσει αναταραχή στην καθημερινότητα και μέσω αυτής να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση, απλώς δεν είναι απεργία.
Μπορούμε φυσικά να φοράμε περιβραχιόνια ή να κρατάμε την αναπνοή μας ή ότι άλλο μας ζητήσετε αλλά αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ.
Πραγματικά όμως γιατί σας είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτείτε ότι απαγορεύετε τις απεργίες;
Όταν ζητούσατε κατάργηση του Συντάγματος, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και συνάθροισης πολιτών δεν είχατε πρόβλημα.
Όταν οι αγαπημένοι σας πολιτικοί ζητούσαν να κατέβει ο στρατός για να σφαγιάσει την νεολαιίστικη εξέγερση του 2008, το είπατε καθαρά.
Όταν καταστρατηγείτε εργασιακά δικαιώματα που κερδήθηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα πάλι δεν ντραπήκατε να το εκστομίσετε.
Γιατί λοιπόν αυτό το σκάλωμα με τις απεργίες; Τραπεζική δικτατορία έχετε ότι θέλετε κάνετε. Ούτως η άλλως το ελεγχόμενο από εσάς σύστημα δικαιοσύνης κρίνει τις περισσότερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων παράνομες και καταχρηστικές (διαβάστε την σχετική έρευνα του καθηγητή Α. Καζάκου). Οπότε τι ζόρι τραβάτε;
Μόνο σας εκλιπαρούμε, μαζέψτε τα παπαγαλάκια σας και τα σκυλιά της ενημέρωσης που ξελαριγκιάζονται κάθε βράδυ για τα δίκαια αιτήματα των απεργών καθηγητών, οι οποίοι όμως δεν έχουν δικαίωμα να απεργούν στις πανελλαδικές.
Εμείς δεν σας είπαμε και τίποτα όταν ανακεφαλαιοποιήσατε τις τράπεζες, από τις οποίες πληρώνονται οι παχυλοί μισθοί τους, ούτε γκρινιάξαμε όταν περιφέρονταν από κανάλι σε κανάλι μεταφέροντας και τους διαφημιστές τους.
Εσείς γιατί πρέπει να προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας σε καθημερινή βάση;

Υ.Γ Καθώς έγραφα αυτές τις γραμμές ανακοινώθηκε ότι η ανεργία των νέων στην Ελλάδα έφτασε το 64.2%. Αλλά είναι η απεργία των καθηγητών που σκοτώνει τα όνειρα των παιδιών σας.

ΠΗΓΗ: infowar.gr

Υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές........

Υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σαν δικά τους παιδιά, σαν αίμα τους, ζουν με τις αγωνίες τους, υπάρχουν γι αυτά τα παιδιά. Υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές, απλώς υπάλληλοι, διεκπεραιωτές, αυτοί που μπήκαν στην εκπαίδευση για το εφάπαξ και τη συνταξούλα και ίσως για να τσιμπήσουν και κανένα εξτραδάκι από τα ιδιαίτερα.
Υπάρχει από την άλλη το ελληνικό κράτος που η εκπαιδευτική του πολιτική ήταν πάντα ο ορισμός του "ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή". Πειραματισμοί, αλλαγές προγραμμάτων και εξετάσεων ανάλογα με τις πολιτικές φιλοδοξίες του εκάστοτε υπουργού. "Καινοτόμοι"- παρλαπίπες και στο τέλος ένα σύστημα που έκανε τοτέμ τις εξετάσεις και παρήγαγε ημιμαθείς νευρωτικούς εφήβους, που πήγαν 12 χρόνια σχολείο για το "μάνα πέρασα, κέρνα τον κόσμο".
Δεν πιστεύω στις αγαθές προθέσεις του υπουργείου που κλαίει και οδύρεται για τις εξετάσεις των μαθητών, γιατί παίζει πολιτικό παιχνίδι. Η αύξηση των ωρών διδασκαλίας προβλέπεται από το μνημόνιο 3. Θα αρκούσε μια υπουργική απόφαση, αμέσως μετά τις εξετάσεις που θα διευκρίνιζε πόσες θα ήταν αυτές οι ώρες. Αλλά το "παιχνίδι" έπρεπε να παιχτεί τώρα λίγο πριν από τις εξετάσεις, για να είναι σίγουρη η αντίδραση των καθηγητών, ακόμα πιο σίγουρη "η οργή της κοινωνίας" και

Ξεροψηθείτε... άφοβα στον ήλιο!

image

Επιστήμονες αποδεικνύουν τα οφέλη της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα

 

Τα οφέλη για την υγεία από την έκθεση του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία είναι περισσότερα σε σύγκριση με τον κίνδυνο ανάπτυξης του καρκίνου του δέρματος ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Συγκεκριμένα, έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου δείχνει πως το φως του ήλιου βοηθά στη μείωση των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών επεισοδίων, ενώ μπορεί να χαρίσει μακροζωϊα.
Οι ακτίνες UV βρεθηκαν να απελευθερώνουν μια ουσία (μονοξείδιο του αζώτου), η οποία μειώνει την αρτηριακή πίεση. Η συγκέντρωση της βιταμίνης D στο σώμα ανεβαίνει μετά την έκθεση στον ήλιο, ενώ η παραγωγή της θεωρείται μοναδικό όφελος του ήλιου για την ανθρώπινη υγεία.
Κατά τη διάρκεια της επιστημονικής έρευνας δερματολόγοι μελέτησαν την αρτηριακή πίεση 24 εθελοντών. Στην πρώτη συνεδρία οι εθελοντές εκτέθηκαν και σε ακτίνες UV και στη θερμότητα των φανών, ενώ στη δεύτερη οι ακτίνες UV αποκλείστηκαν έτσι ώστε μόνο η θερμότητα να επηρεάζει το δέρμα.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αρτηριακή πίεση μειώθηκε αισθητά για μία ώρα μετά από την έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία αλλά όχι μετά τις καθαρά θερμικές συνεδρίες. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου ήταν που έφερε οφέλη στην υγεία. Χαρακτηριστικό είναι πως τα επίπεδα βιταμίνης D παρέμειναν ανεπηρέαστα και στις δυο συνεδρίες. Οι ερευνητές αναφέρουν πως θα πραγματοποιηθούν κι άλλες μελέτες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι καιρός να επανεξεταστούν οι ιατρικές συμβουλές γύρω από την πλήρη αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο.
Α.Ν.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΑΤΖΕΝΤΑ 21: ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 500 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥΣ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjG2sD5MoOG1P1vJUh7qZmBNF7DtZ3A7VW8rVq3OFVBJJUJ0FJPMcJYD3QL7PZaH7bARYcvMIrebKRl6WQcaXCCMjd1yiQD6wj5WiUyc99UTCnvOpClDWobdmKADpywrMzyTyJtD6o0_tE/s320/DNT+XREOKOPIA+EFIALTIS.jpg
Ενα ζευγάρι απο το Κόλετζ Παρκ διαμαρτύρεται ότι ο λαχανόκηπος στην αυλή τους βρίσκεται στην "πυρά" Η έναρξη διαμαρτυρίας για το νόμο απο
το ζεύγος Helvenstons στο Ορλάντο, θα αντιμετωπίσει πρόστιμα

Ο λαχανόκηπος στο ζευγάρι του Κόλετζ Παρκ βρίσκεται υπο την απειλή κοπής και με πρόστιμο σε περίπτωση που δεν τα ξεριζώσουν.
Ο Jason και η Jennifer Helvenston προωθούν το «Φυτέψτε ένα Σπόρο, Αλλάξτε το νόμο," μια διαμαρτυρία ενάντια στο νόμο του Ορλάντο, που λέει ότι παραβιάζει το συνταγματικό τους δικαίωμα να χρησιμοποιούν ειρηνικά την περιουσία τους για να καλλιεργούν τα δικά τους τρόφιμά.
Τον Νοέμβριο, ξεκίνησε η ιστορία σχετικά με τον αμφιλεγόμενο κήπο αφού η πολιτεία ανακοίνωσε στους Helvenstons ότι ο λαχανόκηπος στην αυλή τους δεν ήταν σε συμμόρφωση με τον κώδικα της πόλης.

Μετά από εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που υποστηρίζουν το ζευγάρι επιτρέποντας αρχικά στους Helvenstons να κρατήσουν τον κήπο τους, η πολιτεία από τότε έχει ζητήσει από το ζεύγος να ξεριζώσουν τον κήπο τους και να τον αντικαταστήσουν με γκαζόν διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο.

"Η μεγαλύτερη ελευθερία που μπορεί να δώσεις σε κάποιον είναι η ελευθερία να ξέρει ότι δεν θα πεινάσει", δήλωσε ο Jason Helvenston. Ο κήπος μας πληρώνει για το σύνολο των εξόδων της υγιεινής διατροφής και του τρόπου ζωής, έχοντας το χαμηλότερο πιθανό ίχνος άνθρακα. Παρέχει πολύτιμη τροφή ενώ είναι ελκυστικός. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει ακόμα συζήτηση.
Οι άνθρωποι βρίσκονται σε πλήρη λήθαργο, και αν τους χαλάσεις την ησυχία τους, η τους πείς κάτι το οποίο δεν το έχει πλασάρει κάποια «εγκριτη»πηγή όπως, τηλεοπτικό κανάλι η δημοσιογράφος, θα σε περάσουν για τρελό - η στην καλύτερη των περιπτώσεων συνομωσιολόγο. Μόνο που στην περίπτωση της Ατζέντα 21, (και έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό το μπλόγκ), τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν υφίστανται συνομωσίες. Τα τσιράκια της Νέας τάξης πραγμάτων καθώς προσπαθούν να εφαρμόσουν τους στόχους τους, σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιούν τον όρο "Ατζέντα 21". Αντ 'αυτού, χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο αβλαβείς ταμπέλες που ηχούν όπως "έξυπνη ανάπτυξη", "ολοκληρωμένο χωροταξικό σχεδιασμό" "πράσινη ανάπτυξη" και ιδιαίτερα, "βιώσιμη ανάπτυξη".

Έτσι, μόνο και μόνο επειδή κάτι δεν φέρει την υπογραφή Ατζέντα 21 δεν σημαίνει ότι δεν είναι η προώθηση των στόχων της Ατζέντα 21.

Οι στόχοι της Ατζέντα 21 δεν εφαρμόζονται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά επίσης σε όλα τα κράτη, και βεβαία στην Ελλάδα. Απλά όπως ανέφερα προηγουμένως με διαφορετική ταμπέλα. Αυτό είναι μια τεράστια παγκόσμια προσπάθεια που συντονίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.
Η «Ατζέντα 21 του ΟΗΕ, αποτελεί το σχέδιο δράσης για την απογραφή και τον έλεγχο σε οτιδήποτε στη γη, το νερό, όλα τα μέταλλα, όλα τα φυτά, όλα τα ζώα, όλες τις κατασκευές, όλα τα μέσα παραγωγής, όλες οι πληροφορίες, όλη η ενέργεια, καθώς και όλα τα ανθρώπινα όντα στον κόσμο.
Κάθε φυτό, λέει ο «Επίσημος κώδικας ότι είναι κι ένα « επιβλαβές ζιζάνιο »- φυλάκιση η ακόμα και καθημερινά πρόστιμα, μπορούν να σας κλέψουν τη γη.

Μπορούν να σας πάρουν από το σπίτι σας, μέχρι και να σας φυλακίσουν.Οι δικαστικές διαδικασίες όπως καταλαβαίνεται είναι βιτρίνα, καθώς δεν υπάρχει απαλλαγή που να συνδέεται με αυτό τον «κώδικα».

hellas-now.com

Καναδάς: Η αποικιοκρατία έρχεται και στην Ελλάδα


Καναδάς: Η αποικιοκρατία έρχεται και στην Ελλάδα
Κατηγορίες για χρήση σκλάβων, ομαδικούς βιασμούς και καταστροφή του περιβάλλοντος αντιμετωπίζουν οι καναδικές εταιρείες εξορύξεων.
Για τους Αμερικάνους είναι ο βαρετός βόρειος γείτονας, τον οποίο θαυμάζουν οι Δημοκρατικοί για το σύστημα υγείας και μισούν οι Ρεπουμπλικάνοι για το κράτος πρόνοιας. Για τους Ευρωπαίους είναι μια μάλλον αδιάφορη χώρα η οποία σπάνια απασχολεί τα νυχτερινά δελτία ειδήσεων. Πίσω από τους καλοκάγαθους κατοίκους του Καναδά όμως κρύβεται η μεγαλύτερη βιομηχανία εξορυκτικών δραστηριοτήτων του πλανήτη η οποία κατηγορείται ότι συμπεριφέρεται σαν στυγνός αποικιοκράτης στις πιο αδύναμες χώρες του πλανήτη. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν από ομαδικούς βιασμούς γηγενών μέχρι την πρόκληση ανυπολόγιστων περιβαλλοντικών καταστροφών που οδηγούν

Ο καλύτερος διπλωμάτης στον κόσμο είναι Έλληνας

Ο καλύτερος διπλωμάτης στον κόσμο είναι ΈλληναςΣτον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στοΛονδίνο Σπύρο Διαμαντή, απονεμήθηκε φέτος το βραβείο του καλύτερου διπλωμάτη σε θέματα Τύπου. Πρόκειται για μια μοναδική διάκριση που έχει θεσμοθετήσει το κορυφαίο σε διπλωματικά θέματα, βρετανικό περιοδικό «Diplomat».
Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Λονδίνου, παρόντες ήταν σχεδόν όλοι οι ξένοι διπλωμάτες που υπηρετούν στη βρετανική πρωτεύουσα, εκπρόσωποι του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο. Υποψήφιοι ήταν συνολικά πάνω από 100 διπλωμάτες που υπηρετούν τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο. Από αυτούς μόνο 10 διακρίθηκαν σε αντίστοιχο αριθμό κατηγοριών.
Την τελετή παρουσίασε ο πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ουάσιγκτον σερ Κρίστοφερ Μέγερ. Πρόκειται για ένα από τα πλέον επιφανή στελέχη του διπλωματικού σώματος του Ηνωμένου Βασιλείου, με έντονη συγγραφική δραστηριότητα. Κατά την απονομή του Βραβείου «2013 Outstanding Contribution To The Press Corps» στον κ. Διαμαντή, ο κ. Μέγερ, εξήρε το έργο τού επικεφαλής του Γραφείου Τύπου ως αντιπροέδρου της Διπλωματικής Ένωσης Ακολούθων Τύπου στο Λονδίνο (DPAAL). Παράλληλα τόνισε ότι στο πλαίσιο των καθηκόντων του στο Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας προσέφερε «εξαιρετική» υπηρεσία στη χώρα του, σε μία «πραγματικά πολύ δύσκολη συγκυρία», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Διαμαντής επισήμανε: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή για το βραβείο που μου απενεμήθη. Είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση, ιδιαίτερα σε ένα τόσο σημαντικό πόστο όπως το Λονδίνο και σε μία συγκυρία ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Αντανακλά την πολύ μεγάλη προσπάθεια, που κατέβαλε το Γραφείο Τύπου, αλλά και γενικότερα η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, προκειμένου να ανταποκριθεί σε μία δύσκολη αποστολή, απέναντι σε ΜΜΕ που διαθέτουν παγκόσμια εμβέλεια».

Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών - Ενημερωτική εκδήλωση

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ και το
ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
με την υποστήριξη της εταιρείας
Pfizer Ελλάς
διοργανώνουν:
Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα
«Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών
Οι απαραίτητοι εμβολιασμοί για το παιδί σας»
 την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, ώρα 18:00
στο «Οινοποιείο Πέτρου»
Λ. Μαραθώνος 117,
Παλλήνη.
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
programmaemvolia

Η απιστία των ανδρών και το φαινόμενο Κούλιτζ

Μια απιστία, ένας πρόεδρος των ΗΠΑ και ένας κόκορας. Τι είναι το φαινόμενο ΚούλιτζΟι άνδρες έχουν την τάση να είναι άπιστοι ακόμα και με τις πιο όμορφες γυναίκες. Αποτελεί παράδειγμα το σούπερ μοντέλο Κρίστι Μπρίνκλεϊ (φωτό), το διαζύγιο της οποίας απασχόλησε πρόσφατα τα αμερικανικά μίντια. Αυτό που εξέπληξε στις ΗΠΑ ήταν η ακατανόητη απιστία του πρώην συζύγου του μοντέλου, του αρχιτέκτονα Πίτερ Κουκ, με μια ασήμαντη 18άχρονη πωλήτρια.
Ο Κουκ πέρναγε ονειρεμένη ζωή σε πολυτελή σπίτια και κότερα, και οι προσωπικοί του λογαριασμοί ήταν πολλές φορές πληρωμένοι από την ίδια την Μπρίνκλεϊ, η περιουσία της οποίας υπολογίζεται στα 80 εκατομμύρια δολάρια. Ορισμένοι είπαν ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι τρελός για να απατήσει μια από τις πιο πλούσιες και σέξι γυναίκες της Αμερικής. Όμως, πρόκειται απλώς για το «φαινόμενο Κούλιτζ» (Coolidge effect).
Το «φαινόμενο Κούλιτζ» παρατηρήθηκε για πρώτη φορά σε ποντίκια στη δεκαετία του 1950. Οι

Ο σωτήρας των κοριτσιών τους χαρίζει και την αμοιβή

Ο σωτήρας των κοριτσιών τους χαρίζει και την αμοιβήΜαθήματα ήθους συνεχίζει να δίνει ο Τσαρλς Ράμσι που έγινε διάσημος με την αργκό και το ύφος του, στις πρώτες δηλώσεις έξω από το σπίτι όπου ήταν φυλακισμένες οι τρεις κοπέλες και η εξάχρονη κόρη μίας απο αυτές.
Ο Ράμσι μίλησε σε ρεπόρτερ του CNN για το θέμα και για το γεγονός ότι η φυσιογνωμία του προκάλεσε αίσθηση στο διαδίκτυο, μετατρέποντάς τον σε ήρωα.
Υπάρχει πολύς κόσμος που λέει ότι είσαι ήρωας», του επισήμανε ο δημοσιογράφος, αλλά ο Ράμσι είναι απόλυτος: «Οχι, όχι, όχι. Αδερφέ, είμαι χριστιανός, αμερικανός σαν και σένα ... Αιμορραγούμε το ίδιο αίμα, βάζουμε τα παντελόνια μας με τον ίδιο τρόπο ... Τώρα δεν μπορώ να κοιμηθώ τη νύχτα ... Μέχρι χτες, μόνο η έλλειψη χρημάτων με κρατούσε άγρυπνο. Το να ξέρω ότι μπορούσα να έχω κάνει τα ίδιο πράγματα πέρυσι, όχι αυτούς τους «ηρωισμούς», απλώς το σωστό, με βασανίζει».
Δίνει μάλιστα και συμβουλές σε όποιον τύχει να βρεθεί σε μία αντίστοιχη θέση, ή έστω να έχει υποψίες: «Πρέπει να κάνεις στην άκρη την δειλία και την σκέψη ότι δεν πρέπει να ανακατεύεσαι στις δουλειές του άλλου. Πρέπει να έχεις κότσια, αδερφέ».
Το FBI προσέφερε αμοιβές σε όποιον βοηθούσε να βρεθούν τουλάχιστον οι δύο από τις τρεις κοπέλες, αλλά ο Ράμσι δεν θέλει ούτε να το ακούει. «Θα σου πω τι να τις κάνετε, δώστε τις σε αυτές ... Οσοι παρακολουθείτε αυτή την ιστορία ξέρετε ότι έχω ούτως ή άλλως εργασία».
Μάλιστα, για να δικαιολογήσει την στάση του αυτή, έβγαλε από την τσέπη του το χαρτί της τελευταίας του μισθοδοσίας και το έδειξε στον δημοσιογράφο, ζητώντας του να κοιτάξει τη διεύθυνση αποστολής και ρωτώντας τον «πού ζούσαν αυτά τα κορίτσια; στη διπλανή πόρτα από αυτή τη μισθοδοσία. Πάρτε την αμοιβή και δώστε την - αυτό το κοριτσάκι βγήκε από το σπίτι και έκλαιγε».

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Σκάνδαλο: Χαρίζουν μισό δις ευρώ στη Hochtief από ΦΠΑ και πάνω από 1 δις εργοδοτικές εισφορές την ώρα που τα ταμεία καταρρέουν!


20130507-183329.jpg

ΔΕΝ ΗΤΑΝ “ΜΑΚΕΤΟ”, ΑΛΛΑ ΠΑΚΕΤΟ!
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΗΣ SIEMENS! ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ!
Υπάρχει επίσης και αποθετική ζημιά αφού λόγω των εξωφρενικών χρεώσεων, κατάντησαν ένα αεροδρόμιο γεωπολιτικής αξίας σε… τοπικής εξυπηρέτησης! Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την πώληση του μεριδίου της γερμανικής Hochtief στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο αγόρασε η θυγατρική του δημοσίου επενδυτικού ταμείου συντάξεων του Καναδά (PSP Investments). Όμως είναι απορίας άξιον, πως μια εταιρία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος φοροοφειλέτης στην Ελλάδα, μπορεί να προβαίνει σε πώληση της περιουσίας της στην ίδια χώρα. Μήπως τηρούνται δύο μέτρα και
δύο σταθμά;
Ας τα πάρουμε από την αρχή: Η Hochtief, χρωστά, σύμφωνα με τις πληροφορίες της iTabloid, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από ΦΠΑ που δεν απέδωσε ποτέ και αρνείται να αποδώσει στο ελληνικό Δημόσιο. Η κυβέρνηση λέει πως το ίδιο ποσό φτάνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα και έτσι αν

Σαν σήμερα: Η Ελλάδα αναγνωρίζεται επίσημα ως ανεξάρτητο κράτος

Στις 7 Μαΐου 1832 υπογράφτηκε στο Λονδίνο συνθήκη μεταξύ των προστάτιδων Δυνάμεων Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας και Βαυαρίας.
Σαν σήμερα: Η Ελλάδα αναγνωρίζεται επίσημα ως ανεξάρτητο κράτος
Η συνθήκη προέβλεπε την εκλογή του Όθωνα - του δευτερότοκου γιου του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου - ως βασιλιά της Ελλάδας.
Με τη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης (ή του Καλεντέρ Κιοσκ) τον Ιούλιο του 1832, η Οθωμανική Αυτοκρατορία αναγνώρισε την ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους, ενώ με διακοινώσεις στις 14 και 26 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, αποδέχτηκε τα διευρυμένα σύνορα της γραμμής Παγασητικού-Αμβρακικού.
Ο Όθωνας και το Δάνειο
Το Δάνειο των 60 εκατομμυρίων δραχμών, το οποίο οι τρεις Προστάτιδες Δυνάμεις αρνήθηκαν στον Καποδίστρια, το προσέφεραν στον πρίγκιπα Λεοπόλδο, μετά την επιλογή του ως πρώτου βασιλιά του νεοσύστατου Βασιλείου της Ελλάδας. Η παροχή του Δανείου εγκρίθηκε από το Συνέδριο του

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Τι θα ψηφίσει αύριο η Δαμανάκη;


Να καταψηφίσει το νέο νομοσχέδιο που επικυρώνει την καταδίωξη των παραδοσιακών, ντόπιων και σύγχρονων σπόρων που παράγουν οι γεωργοί ..
Να καταψηφίσει το νέο νομοσχέδιο που επικυρώνει την καταδίωξη των παραδοσιακών, ντόπιων και σύγχρονων σπόρων που παράγουν οι γεωργοί καλεί το Δίκτυο "Πελίτι", με ανοικτή επιστολή του με τίτλο "Οι παραδοσιακοί σπόροι υπό διωγμό", την Ελληνίδα επίτροπο, Μαρία Δαμανάκη.
Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής που συνυπέγραψαν δεκάδες οικολογικές οργανώσειςι:
Οι σπόροι που παράγονται από γεωργούς (παραδοσιακοί και σύγχρονοι), ανήκουν στη σφαίρα της δημόσιας ιδιοκτησίας και αποτελούν Κοινά Αγαθά. Μπορούν ελεύθερα να αναπαραχθούν από όλους. Αντίθετα, οι σπόροι που παράγονται από ιδιωτικές εταιρίες, καλύπτονται από περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων ή ακόμα και πατέντες βιομηχανικού τύπου και είτε για τεχνικούς ή για νομικούς λόγους δεν αναπαράγονται.
Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία, στηρίζει συστηματικά τους βιομηχανικούς αυτούς σπόρους, ενώ ταυτόχρονα επιβάλει παράλογες απαιτήσεις στους σπόρους των αγροτών περιορίζοντας την εμπορική τους κυκλοφορία. Ως αποτέλεσμα αυτός ο πολύτιμος φυσικός πόρος που αποκαλείται αγροτική βιοποικιλότητα και αποτελεί τη βάση της διατροφικής μας ασφάλειας, χάνεται προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.
Στις 6 Μαϊου 2013, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι θα κληθούν σε ψηφοφορία για ένα νέο νομοσχέδιο που επικυρώνει την καταδίωξη των σπόρων που παράγουν οι γεωργοί.
Καλούμε την Ελληνίδα Επίτροπο κ. Μαρία Δαμανάκη να τεθεί ενώπιον των ευθυνών της και να το καταψηφίσει καθώς αυτή η εγκληματική πρακτική απώλειας της αγροτικής βιοποικιλότητας πρέπει άμεσα να σταματήσει. Οι καλλιεργητές που διατηρούν αυτόν τον πολύτιμο φυσικό πόρο πρέπει να υποστηριχθούν στο έργο τους χωρίς απαγορευτικούς γραφειοκρατικούς περιορισμούς.