Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ο καλύτερος διπλωμάτης στον κόσμο είναι Έλληνας

Ο καλύτερος διπλωμάτης στον κόσμο είναι ΈλληναςΣτον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στοΛονδίνο Σπύρο Διαμαντή, απονεμήθηκε φέτος το βραβείο του καλύτερου διπλωμάτη σε θέματα Τύπου. Πρόκειται για μια μοναδική διάκριση που έχει θεσμοθετήσει το κορυφαίο σε διπλωματικά θέματα, βρετανικό περιοδικό «Diplomat».
Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Λονδίνου, παρόντες ήταν σχεδόν όλοι οι ξένοι διπλωμάτες που υπηρετούν στη βρετανική πρωτεύουσα, εκπρόσωποι του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο. Υποψήφιοι ήταν συνολικά πάνω από 100 διπλωμάτες που υπηρετούν τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο. Από αυτούς μόνο 10 διακρίθηκαν σε αντίστοιχο αριθμό κατηγοριών.
Την τελετή παρουσίασε ο πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ουάσιγκτον σερ Κρίστοφερ Μέγερ. Πρόκειται για ένα από τα πλέον επιφανή στελέχη του διπλωματικού σώματος του Ηνωμένου Βασιλείου, με έντονη συγγραφική δραστηριότητα. Κατά την απονομή του Βραβείου «2013 Outstanding Contribution To The Press Corps» στον κ. Διαμαντή, ο κ. Μέγερ, εξήρε το έργο τού επικεφαλής του Γραφείου Τύπου ως αντιπροέδρου της Διπλωματικής Ένωσης Ακολούθων Τύπου στο Λονδίνο (DPAAL). Παράλληλα τόνισε ότι στο πλαίσιο των καθηκόντων του στο Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας προσέφερε «εξαιρετική» υπηρεσία στη χώρα του, σε μία «πραγματικά πολύ δύσκολη συγκυρία», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Διαμαντής επισήμανε: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή για το βραβείο που μου απενεμήθη. Είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση, ιδιαίτερα σε ένα τόσο σημαντικό πόστο όπως το Λονδίνο και σε μία συγκυρία ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Αντανακλά την πολύ μεγάλη προσπάθεια, που κατέβαλε το Γραφείο Τύπου, αλλά και γενικότερα η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, προκειμένου να ανταποκριθεί σε μία δύσκολη αποστολή, απέναντι σε ΜΜΕ που διαθέτουν παγκόσμια εμβέλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου