Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Ο αρχηγός της CIA ήρθε στο Κίεβο διότι αγνοούνται 20 αμερικανοί μισθοφόροι της Blackwater στην ανατολική ΟυκρανίαΣύμφωνα με δήλωση , ανώτερου αξιωματούχου του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας , στην εφημερίδα της Μόσχας Vzgliad.ru, «κοντά στην πόλη του Ντόνετσκ κέντρο των εξεγέρσεων,  «αγνοούνται»  περίπου 20 Αμερικανοί μισθοφόροι  , προφανώς  εργαζόμενοι της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Blackwater» . Σύμφωνα με την ίδια πηγή , το γεγονός αυτό έχει άμεση σχέση με την αιφνιδιαστική  επίσκεψη του Διευθυντή της CIA John Brennan στο Κίεβο .
Τα Ίχνη των αμερικανών μισθοφόρων εξακολουθούν να αγνοούνται και οι αρχές του Κιέβου δεν έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν  την CIA στην έρευνα αυτήν  , πρόσθεσε η ίδια πηγή στην ρωσική εφημερίδα .
Οι αναφορές των  ουκρανικών μέσων ενημέρωσης , που αργότερα επιβεβαιώθηκαν από πηγές προσκείμενες σε  Ουκρανούς αξιωματικούς της αστυνομίας, επιβεβαίωσαν ότι στο Κίεβο το Σάββατο, αφίχθη  ξαφνικά ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν .
Οι αρχές των ΗΠΑ αρχικά δεν μπορούσαν να δώσουν σαφή απάντηση στο ερώτημα της ρωσικής πλευράς , σχετικά με το αν μια τέτοια επίσκεψη έλαβε χώρα , όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ . Αλλά τη Δευτέρα , η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε την επίσκεψη του διευθυντή της CIA ,  John Brennan στο Κίεβο .
Ο ανατραπέν πρόεδρος της Ουκρανίας  Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δήλωσε ότι από την Κυριακή,  οι ουκρανοί αξιωματούχοι ασφαλείας αποφάσισαν να «χτενίσουν» περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας αμέσως μετά την συνάντηση με τον Brennan .
Στην Κρατική Δούμα πιστεύουν ότι η παρουσία του διευθυντή της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών,  πιθανόν να αφορούσε την αστάθεια της νυν ουκρανικής κυβέρνησης και της κρίσης που ταλανίζει την χώρα στα ανατολικά τμήματα .
Το γεγονός ότι στην  καταστολή των ρωσόφωνων αντιφρονούντων στην Ανατολική Ουκρανία μπορεί να συμμετέχουν και αμερικανοί μισθοφόροι της Blackwater , έγινε αρχικά γνωστό στις 25 Μαρτίου στα ρωσικά ΜΜΕ . Αργότερα μάλιστα ανέφεραν ότι στις περιοχές του  Ντόνετσκ και  του Lugansk για την καταστολή των λαϊκών εξεγέρσεων εστάλησαν τρεις ουκρανικές μονάδες , συμπεριλαμβανομένων και μισθοφόρων της Blackwater , που ήταν ντυμένοι με στολές  των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας  .
Το Ρωσικό  Υπουργείο των  Εξωτερικών έχει επικρίνει  την απόφαση των αρχών του Κιέβου για την προσέλκυση μισθοφόρων της  ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας  Greystone Limited στην χώρα, καταλήγει η ρωσική εφημερίδα .
Σχόλιο :  Το τρίτο σενάριο  πιθανόν σε εξέλιξη
Μεγάλη αναταραχή και πίεση για αυτονομιστική δράση των ρωσόφωνων πληθυσμών - πραγματική ή κατασκευασμένη - στις νότιες και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας μπορεί να «φέρει» τον ρωσικό στρατό τάχιστα στην Ουκρανία, δίνοντας του την «σαγηνευτική ευκαιρία» να διαμοιράσει στα δύο την χώρα. Στις 25 Μαΐου 2014, είναι οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, που πιθανόν να γίνουν οι «προεδρικές εκλογές της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας» παρουσιάζοντας ακριβώς μια τέτοια ευκαιρία.
Η Republika Srpska στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, η οποία συνεχίζει να υφίσταται ως μια εν δυνάμει αποσχιστική περιοχή προσφέρει ένα ιστορικό παράδειγμα και παράλληλα τον τρόπο για το πώς Μόσχα ενθαρρύνει τους Σέρβους, να κηρύξουν απόσχιση από τη Βοσνία. Ομοίως, οι ίδιες απαιτήσεις μπορούν να υποστηριχθούν από ρωσόφωνους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

1 σχόλιο:

  1. http://www.tribune.gr/world/news/article/24473/ragdees-exelixis-nato-stelni-stratevmata-stin-oukrania.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή