Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η ΕΛΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΚΚΑΛΑΚΗ. ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΩΜΑ


Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris Στις .
kokkalakis-thanasis
Στην άμεση αντικατάσταση του μέχρι χθες εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, προχώρησε η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στη θέση του 45χρονου απελθόντος αστυνομικού υποδιευθυντή Θανάση Κοκκαλάκη τοποθετείται ο αστυνόμος Α', Χρήστος Μανουράς, ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου του αρχηγείου. Ως γνωστόν ο κ. Κοκκαλάκης είχε τοποθετηθεί στις 04.12.2009 στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας και από την 18.03.10 είχε αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του παραλαμβάνοντας την θέση από τον τότε αστυνομικό υποδιευθυντή Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος σήμερα υπηρετεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.
 O Aστυνoμικός Υποδιευθυντής Αθανάσιος Κοκκαλάκης γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας το έτος 1967.
Κατατάχθηκε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας την 29-04-1985.
Το 1993, εξήλθε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (Σ.Α.Ε.Α.) με το βαθμό
του Υπαστυνόμου Β΄, με βαθμό πτυχίου 17,915 (ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ).
Το 2006, αποφοίτησε από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, με βαθμό μεταπτυχιακού τίτλου 20,000 (ΑΡΙΣΤΑ).
Την 04.12.2009 τοποθετήθηκε στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας και από την 18.03.10 ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του.
Βιογραφικό του νέου εκπροσώπου, δυστυχώς δεν έχουμε. Ας μας το στείλουν να το βάλουμε.
Η αντικατάσταση του εκπροσώπου Τύπου προοιωνίζει «ριζικές και σε βάθος αλλαγές που έρχονται σε όλα τα επίπεδα του αρχηγείου αλλά και της ΓΑΔΑ»,όπως μας ενημέρωναν  πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με τις κρίσεις στο αστυνομικό σώμα που κατά πάσα πιθανότητα αρχίζουν από την επόμενη εβδομάδα.
Με το ίδιο επίπεδο αλλαγών έχει σχέση και η ανάληψη της θέσης του υπασπιστή του υπουργού Νίκου Δένδια από τον έμπειρο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, Γιώργο Βανικιώτη, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος. Ο κ.Βανικιώτης αντικαθιστά τον πρώην υπασπιστή του Χρήστου Παπουτσή, Νικόλαο Μάρκου , ο οποίος υπηρετεί τώρα ως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Οικονομικής Αστυνομίας.
Πάντως πολλά λέγονται για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ. Για "γαλάζιους" που έρχονται για τον μεγάλο "γδικιωμό" και για "πράσινους" που αποχαιρετούν αφού και αυτοί "τα ίδια μας έκαναν και χειρότερα", όπως σχολιάζουν δεξιοί αστυνομικοί που λένε ότι το ΠΑΣΟΚ τους κυνήγησε. Όμορφος κόσμος η αστυνομία, αγγελικά πλασμένος, δεν νομίζετε;
Πάντως το σίγουρο είναι ότι ο Δένδιας ετοιμάζει "μεγάλο μαχαίρι". Αυτό δείχνουν οι οιωνοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου