Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Έρευνα - έκπληξη για 67χρονο επιχειρηματία για τους TOR-M1



Ζητήθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών
Έρευνα - έκπληξη για 67χρονο επιχειρηματία για τους TOR-M1
Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών επιχειρηματία που σχετίζεται με την προμήθεια των TOR M1 ζήτησαν οι δικαστικές αρχές.

Έρευνα για τον ρόλο ενός 67χρονου Έλληνα επίχειρηματία στις μίζες που διακινήθηκαν γύρω από την προμήθεια του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος TOR-M1 πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες με απόλυτη μυστικότητα οι δικαστικές αρχές. Το όνομα του εν λόγω επιχειρηματία, ο οποίος κατείχε σημαντικά πόστα σε τράπεζες κι επιμελητήρια, δεν έχει μνημονευθεί ξανά στην συγκεκριμένη υπόθεση κι η εμπλοκή του χαρακτηρίζεται «έκπληξη.

Οι δικαστικοί λειτουργοί που ερευνούν τις παράνομες δραστηριότητες του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ζήτησαν το άνοιγμα λογαριασμού εταιρείας του 67χρονου σε ελληνική τράπεζα, στον οποίο εμφανίζεται να εμβάζεται μεγάλο χρηματικόποσό, μέσω υπόπτης υπεράκτιας εταιρείας. Από την πλευρά του ο Έλληνας επιχειρηματίας δηλώνει στο «Βήμα» άγνοια για την συγκεκριμένη έρευνα στους λογαριασμούς του και κάνει λόγο για «απόλυτα νόμιμες συναλλαγές...».
Σύμφωνα με ασφαλείας πληροφορίες, στις αρχές Ιουνίου ο αρμόδιος επίκουρος ανακριτής κ. Ιωάννης Σταυρόπουλος απέστειλε έγγραφο στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με το οποίο ζητεί το άνοιγμα του λογαριασμού του 67χρονου επιχειρηματία. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός βρέθηκε ύστερα από την έρευνα των συναλλαγών της εταιρείας Drumillan International στην οποία φαίνεται να διοχετεύθηκαν τμηματικά 25.081.757 δολάρια ΗΠΑ που εκταμιεύθηκαν από τη ρωσική εταιρεία Concern Antey για την υλοποίηση εκ μέρους της αντισταθμιστικών ωφελημάτων σε σχέση με τους TOR-M1. Οι περισσότερες από αυτές τις εκροές χρημάτων αφορούν την περίοδο 1999-2002. Παραστατικά αυτών των συναλλαγών βρέθηκαν στο αρχείο του ΆκηΤσοχατζόπουλου στο γραφείο του στην οδό Κομνά Τράκα στην Κυψέλη.

«Το Βήμα» επικοινώνησε με τον Έλληνα επιχειρηματία που έγινε νέος στόχος της δικαστικής έρευνας ο οποίος επισήμανε τα εξής:

«Είχα αναλάβει έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρω την κατασκευή μεταλλικών σκευασμάτων που σχετίζονται με τα αντισταθμιστικά ωφέλη των TOR-M1. Γνώριζα αρκετούς από τους αναφερόμενους σε αυτήν την υπόθεση. Όμως δεν προχώρησα σε καμμιά παράτυπη ή παράνομη ενέργεια. Επρόκειτο για απολύτως νόμιμη συναλλαγή. Τελικώς από αυτά τα πέντε εκατομμύρια ευρω έλαβα μόνο 850.000 ευρώ, γιατί η σχετική διαδικασία ματαιώθηκε. Έστειλα μάλιστα εξώδικά διαμαρτυρίας για αυτήν την επιλογή της εταιρείας...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου